Hirdetés
- iPhone topik
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- MIUI / HyperOS topik
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cs_empe
csendes tag
Hello
Z16xep astra h-nál pedáltesztre mit jelent a 160638 hiba? Több helyen megnéztem és majdnem mindenhol mást ír -
csoszogi
tag
válasz
HdRew
üzenetére
Keress vissza a nevemre miféle bajaim is voltak. 2010-es gyártású J Astra A16XER, 96000km el 2017-ben megvettem, akkor jó állapotú volt, nem kellett rá költeni ez első években, aztán meg kellett, nem is keveset, sokféle baj előjött, pedig keveset használtuk, de ahogy a szerelőm is mondta: megette az idő, silányabb alkatrészek stb... Most talán megint nem kell rá költeni. Van aki hasonló cipőben jár, mint én, van aki nem ezzel a típussal. És olyan is van itt, aki többet szívott ugyanazzal a típussal, mint mások. De itt senki nem úszta meg, hogy költeni kell az autóra.
-
Tikakukac
titán
válasz
HdRew
üzenetére
Ha vétel után nem akarsz 500k-t kiadni, akkor veszel egy 1 misivel drágább kocsit, ott ha mákod van ezt valaki megcsinálta már előtted és úgy adod ki a pénzt rá
Viccet félretéve, neked is G Astra a javallott. Ott nincs ilyen para, gyári alkatrészből megcsinálják a kuplungozást 100 ropiból.
-
HdRew
őstag
válasz
Bilux
üzenetére
Értelek. Hát ott a szerviznél azt mondták, hogy rövid időn belül az a kuplung offos lesz. (Apám mindig mindent kicserél, amikor mondják, mert Ő Mo és Németo között ingázik havonta, és fontos a megbízható autó. Nekem is azt mondta, hogyha bármit mondanak, azonnal csináltassam meg, mert a kis dologból lesz a nagy dolog.)
Szóval ha most megvenném a kocsit, valószínű mindent cserélnék, csak ugye drága mulatság most így a vételáron felül, ezt még azért emészteni kéne.
Teljesen igazad van, sajnos a kettő nem jár együtt. Városba jó a prius, de azon kívül azért kéne egy kis dinamika, ami meg nincs.
Jesszus. Köszi a választ!
-
ncc1701
veterán
válasz
HdRew
üzenetére
Én nemhogy szabit veszek ki kocsi szereléshez, hanem mivel a szerelő haverral csináljuk, ezért ugyanúgy nyakig retkes szoktam lenni, mint a haver. De legalább már elég jól ismerem a kocsimat alulról is. És az insignia bőven ad elég alkalmat arra, h alulról nézegessem.
Viszont szép. Neked priusod van, az nem szép, de legalább nem kell sokat buzerálni. Választhatsz.
Én úgy szoktam fogalmazni, h az insignia megbízható autó, és két nagyobb ráköltés között már nem kell egyátalán rákölteni.
-
Bilux
veterán
válasz
HdRew
üzenetére
Azzal a kuplunggal, ha nem csúszott vagy zörgött a kettőstömegű valószínűleg még évekig eljárnál. A szerkezet sajnos viszonylag hamar kikeményedik. Ha szerelőhöz viszed mindig az autót ha úgy is gondolod hogy nincs semmi baja akkor is találni fog valamit. De tény van olyan szerelő is aki nem preventív módon szerel hanem ha már teljesen megkotlott.
Imádom mikor csak betétet cserélnek egy fékben úgy, hogy nem szabályozzák fel a tárcsát előtte.
Tulajdonos meg tapsol milyen olcsón megúszta...
Csak mikor fékezni akar döbben rá milyen rossz a fékhatás. -
HdRew
őstag
Uhh, az is szép, hogy ennyire nem törődnek a szervizben a kocsival, közben meg lehúznak vele. Akkor valószínű itt is ez lehetett, hogy ahova az Insigniás vitte, nem csinálták túl lelkiismeretesen a munkájukat..
Értelek, köszi. Akkor még elmorfondírozok ezen, csak így hirtelen azért szíven döfött a dolog, hogy vétel után még ezeket rögtön cserélni kéne.
-
-
-
HdRew
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Ilyen-olyan javítások, cserék benne vannak a pakliban, nem tökéletes autót keresek. Csak vétel után rögtön nem 500K-t szeretnék még kiadni, hanem mondjuk 200, nagyon max. 300K-t.
Én tudom mit adok el, és teljes nyugalommal tudom azt mondani, ha eladnám a kocsimat, akkor 3 nap múlva nem hívnának, hogy egy szart adtam el nekik.

Hát ez sajnálatos.
Nem lehetett azért egyszerű megemészteni azt sem, 4 év után. Durva. Köszi, hogy ezt leírtad, így már azért tisztább a kép. -
válasz
HdRew
üzenetére
Az előző J Astránkba 4 éves sem volt amikor 60e km után cserélni kellett a kettőstömegűt és akkor még nem 5 év garival árulták az Opeleket. Nyilván itt a márkakereskedés is érezte, hogy ez gáz, de így is 200k-t hagytunk ott a szervízbe, úgy hogy a maradék 400k-t a gyártó/importőr fizette ki (kuplung szett és kettőstömegű csere volt).
De volt rajta gyújtótrafó csere is (egyben kellett minden a négyet cserélni, mert nem lehetett külön): 100k.Sajnos ez a realitás, hogy legyen ott a zsebedben min fél millió, mert bármikor kellhet.

Saját tapasztalat, hogy a legtöbb helyen ilyen trehányak. Most egy GrandlandX boldog tulaja volt vagyok, de 2 éve az autókozmetikus szólt, hogy kiegyenlítő tartályban már alig van hűtőfolyadék, mindezt az éves szervíz után, úgy hogy a számlán van is egy 26k-s tétel ami az éves átvizsgálás.
-
HdRew
őstag
válasz
Bilux
üzenetére
A szervizkönyv alapján megkapta a törődést az autó, de a szervizben nem szóltak neki, hogy hahó, olajos lent a kocsi?
Félreértés ne essék, én tisztában vagyok egy autó költségeivel, én szabit is veszek ki azért, hogy a lehető legjobb szerelőhöz/szakihoz vigyem a kocsit, nem tudom ezt hányan teszik meg. (Egy Priusom van, és 4 modult cserélt most a hibrid akkuban Zsuffa Béla, aki Priusos körökben a legelismertebb szaki a hibrid akksiknál. Illetve amikor mentem olajcserére, akkor szóltak, hogy ez meg az problémás, cserélni kéne. Tehát átnézik a kocsit rendesen.)
De mindegy, akkor megtartom a kocsit és várok, nem akarok én ilyen betegágyakba ülni.
-
Bilux
veterán
válasz
HdRew
üzenetére
Ezért ott hagyni egy autót? Kopó alkatrészekről beszélsz...
Akkor számolj még vezérlés cserével is illetve olajok szűrők cseréjével is...
Ki lehet fogni költségmenetes autót is, de az jóval drágább vagy fel sem kerül a hahu-ra. Ne akarj új autót használt áron és főleg ne fizettesd ki a tulajjal a fogyó kopó alkatrészeket.
A megtekintett állapotban működik nem? -
HdRew
őstag
válasz
ncc1701
üzenetére
Azt értem, csak kezdésnek nem biztos, hogy szeretnék kiadni plusz fél milliót.

A csak ennyi baja meg elég drága mulatság. Még olajcsere és műszaki is kell idén rá. (Jómagam a saját autómat friss műszakival és friss olajcserével árulom.)
De annyira katasztrófa a piac, hogy lehet, inkább megtartom a kocsimat, mert mind egy hulladék és vagyonokat kell költeni rájuk.
132.000 km van benne. Ilyen kevés futás alatt fura.
Persze, úgy összességében nem sok hiba van, de ami van, az drága mulatság sajnos. Az nem probléma, ha időközönként kell költeni az autóra, de ha a vétel után még rögtön fél millát rá is kell tennem, akkor az azért nem olyan nagy boldogság.
-
-
ncc1701
veterán
válasz
Ferrari fan
üzenetére
Nekem az insignia, mikor xarul raktam össze a lököst, mert nem nyomtam a helyére a jeladót, akkor valahol a radiátorral találkozhatott, mert ilyen 46 fokokat írt külső hőfokra, az egyetlen, amit észrevettem, h nem fűtött az autó. Ami logikus is, hiszen ha kint 46 fokot mér, akkor hová fűtsön?

-
Ferrari fan
tag
Sziasztok!
A G Astra külső hőmérsékleti jeladója, ami a lökösbe van nyári hőmérsékleteket ír ki a kijelzőre, szóval ennek annyi, megtakarítottam, de nem használt.
Kérdésem az lenne, hogy azon kívül, hogy nem jó értéket mutat, van e valamire még hatással pl fogyasztás, fűtés hatásfok stb.? -
HdRew
őstag
Sziasztok!
Tegnap megnéztem faterral egy Insigniát (Benzines 1.6-os motorral, 179 LE) Kecskeméten. Az autocrew-hoz vittük állapotfelmérésre, hibakód mentes a kocsi, fényezése eredeti, gyári állapotú.
Fater elvitte egy körre a kocsit, és érezte már ő is, hogy a kuplungot benyomni elég nehéz.
Mikor alánéztek a kocsinak, akkor ott voltak olajfoltok, és azt mondták, hogy egy kuplung csere mindenképp kéne (198.000 ft) és még nem tudják biztosan, de lehet a kettőstömegűt (353.000 ft) is cserélni szükséges.
Még pár dolgot írtak:
- szelepfedél tömítés csere
- turbó visszafolyó csere
- főtengely szimmering csere, váltó felőlEzek az árak valósak, vagy máshol olcsóbb lenne megcsináltatni? Persze ezek után olyan ajánlatot tettem a tulajdonosnak, amit nem fogadott el, gondolom eladja másnak, aki nem nézeti meg a kocsit, különben mi is patikának gondoltuk, mert tényleg nagyon szép állapotban van. Kicsit emiatt fáj is a szívem, mert nagyon bíztam benne, hogy ez a kocsi jó állapotnak örvend. Aztán persze a tulajdonos azt mondta, hogy ő nem ért egyet a szakikkal, szerinte a kuplungnak semmi baja.
-
Integrale
veterán
válasz
vzsryl
üzenetére
Nekem Fiatban ugyanez a motor, csak hosszabb végáttétellel, 10,2 a gyári adat, ami Fiat termékeknél úgy van megadva, hogy 2 fô +40 kg csomag, 90%-ra tankolva, ami kapàsból 50kg.
Viszont 1430 kg a menetkész (90%-ra tankolva), csak jobb a légellenállás, ami 100 ig, nem igazán szól bele. -
vzsryl
nagyúr
Arra próbálok kilyukadni, hogy egy kis hatchback egy 140 lovas motorral jobban kell menjen, mint a 140 lovas közép kategóriás verda, és jobban is megy.

F_Zolee:
Volt lehetőségem párszor pályázni a Superb-bel, és nem értem mi szükség van a 130 feletti alakításra (140 tempomattal utaztam 99%-ban). Volt pár gyenge, szívó benzines verdám, és azok pont 130 felett voltak olyan fordulatszámon, ahol megjött az erejük. Gondolom az erősebb szívó sem kivétel.
Szvsz. a TDI-nek országúton jön ki legjobban az ereje. Amikor előzni kell, és váltogatás nélkül is könnyedén robban előre. -
-
ncc1701
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Suzukit mértem vasasnál, 860kg-ra jött ki, benne volt egy rakat cuccom a puttonyban, plusz fullra volt tankolva, úgyhogy ott nem kamu a 840kg gyári tömeg.
Btw alattam mindegyik autóm jóval kevesebbet fogyaszt, mint amit a gyár megad. Be is b@szna, ha olyan sokat zabálnának. -
F_Zolee
nagyúr
válasz
vzsryl
üzenetére
Mondjuk az sem mindegy, hogy milyen a terepviszony. Esetleg okosítva van kicsit(egr off, catch can
). Meg 2deci benzinnel, hogy minél kevesebb felesleges súly legyen aztán máris lehet a gyári adatokat ostromolni.
De a dízellel meg ne vesd össze, mert ha pályán kell 130 felett alakítani akkor ott meg már kevés vele szemben. -
Tikakukac
titán
válasz
vzsryl
üzenetére
Egyfelől a tömegadatokat szanaszét hazudják. Ezt tudjuk.
Aztán jön még a mindenféle váltó, mindenféle gumi okosság.
Ugyanaz mint a fogyasztás. Gerhard Plattner elmegy a smafuba, mert itt 2 cefrés hordót kell utána kötni a kocsikhoz, olyanokat fogyasztanak a verdák városi dugóban is lassan.
Égéstérben volt róla egyszer szó, hogy a fogyasztás az amiről a pap is biztosan hazudik. Jeah.
-
vzsryl
nagyúr
-
vzsryl
nagyúr
Egyébként az mennyire normális, hogy a H Astra hatchback 1.8@140LE, 1278kg-os, és gyári adat szerint 10.8 a 0-100?
A youtube tele van 9mp alatti eredményekkel, és a 2.0CRTDI@140LE Superb-nél is jobban megy, pedig annak kereken 10mp a gyárija, ráadásul 1536kg.
Az Opel rosszabb eredményt hazudott?
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ezért mondom, jól hangzanak ezek az értékek, csak nem egyenlő feltételekkel indítjuk el a versenyzőket
-
-
-
mephi666
nagyúr
válasz
Petyyyyy
üzenetére
7 alá csak nyaralásokon, klímával szokott menni
télen szintén megy gyakran a klíma, mert sokat segít az ablak pára és jégmentesítésében: ilyenkor 90% városi használattal majdnem 10liter (1.6/105ló)F-ből (C14NZ) nászúton hoztunk ki egyszer valami 5.2litert, amit senki nem akart elhinni

-
MaddeNNNN
addikt

Enyém szereti a hasát
(Nem ennyit mentem 7 hónap alatt, csak december vége óta követem a tankolásaimat.)Mondjuk én szeretem is kihasználni ezt az egyelőre "soványka" 140 lovat. Előtte egy Ignisem volt és ég és föld a kettő. Azt mondták az újdonság varázsa hamar el fog múlni, lassan 7 hónapja van meg de mindig mosolyogva ülök bele főleg ha hosszabb távra kell menni.
-
Tikakukac
titán
válasz
vzsryl
üzenetére
Ha emiatt veszel egy gyári új váltót és lecseréled én megeszem a kalapomat.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tothgera30: Alakulunk, alakulunk. Itt arányokat kéne írni, mert 7 literrel én beülök melléd hogyan "sokat" városozni. Mert mondjuk szülőfalum is papíron város, na ott én is elmegyek 7l-el ha keresztbe kell rajta kocsizni. Nyíregyen mikor van 1,5 órát mindenre 4 és fél 6 között, ott 8.5 és 9
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Integrale
üzenetére
Az megvan, hogy milyen motorról beszélünk és milyen értékekről?
Én elfogadok mindent, de amikor közelítünk a lehetetlen felé fizikailag ott felemelem az ujjamat, hogy na várjunk
Ennyi történik.Mert Spriten szerinted aki légkondival 5.09-et etet ilyen kocsival az úgy egyébként real?
-
Tikakukac
titán
válasz
Tothgera30
üzenetére
És volt olyan 100km-es szakaszod amikor 5l alatt tankoltál rá? Az merész és vad, akkor egy Lupo 3L meg termel
-
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
XE, P nélkül. Ilyen rövid váltóval normálisnak tartom. 90-nél 2700-2800 környékén forog… Úgy vettem észre, hogy a 18XER is hasonló, de abból alig jön be hang, és úgy megy, mint egy turbós verda az 1.4-hez képest.
-
Tikakukac
titán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Engedd meg, hogy ehhez viszont kérjek akkor valami bizonyítékot.
Ismétlen: a verda 0km kora óta velünk van, tehát némi tapasztalat van vele. Az 5l alatti fogyi ettől az autótól szimplán lehetetlen.
Sprit sem véletlen 7.49l-es átlagot hoz ki
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Bilux
üzenetére
Költeni a jóra is kell, féket, futóművet, elkopós dolgokat tuti. Elkopós alatt értem a bármit is. Lámpák foncsora meg tud kettyülni, csere. Hűtők, ventik, teleszkópok, ajtóhatárolók, kormánymű, bármi. Ez mind ha bekap 150-200k km-t, simán tudnak cserések lenni nem bontós kocsin is.
Nálunk most lesz 2 lámpa. A bontottak mind hulladékok, hiába gyári, ott van bennük a km. 2 új Hella nagyon jól beszerezve is 80 rugó. És ez egy alap-alap G Astra.
Üzemeltetés nem annyiból áll, hogy olajcsere, a kocsi egy luxustárgy még mindig, erre költeni kell
-
Tikakukac
titán
válasz
Tothgera30
üzenetére
A bőven alatt akkor értesz gondolom 5 litert, mert az van bőven alatta a 7-nek

Az, hogy meddig tudom levinni a fogyasztást, az egy dolog. Van olyan útvonalam 100km-re és van olyan idő, amikor reális a 6.5 simán. Egyébként teljesen hozhatatlan volt régen is és ma is.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Bilux
üzenetére
nem akarom elkiabálni, de most úgy néz ki jól állunk: 1 hónap múlva műszakis a kocsi, tegnap átvettem egy gyors átnézésre, hogy műszakira minden kritikus dolgot csináljanak meg rajta, apróságokat meg majd júniusig, hogy nyaraláson ne legyen meglepetés... 2 hátsó fékbetét, csere, átvizsgálás: 23k... semmi egyéb probléma nincs, még kisebbek sem
már a vezérműtengely jeladó hibakódját is elfelejtette pár hete a kompjúter (ahogy az infót kaptam: kb 40 teljes 20->70fokos felmelegedési ciklus megvolt, lámpa meg nyugdíjba ment)...csak kozmetikai dolgok vannak hátra: első fényszórókat felpolíroztatni és a szélvédőn egy pici kavicsfelverődés nyomát eltűntetni...
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Hogyne lenne normális, 18 éves átlagunk 7.6l. 0km-es korában se evett 7 alatt vegyesben soha.
-
Tikakukac
titán
válasz
Bilux
üzenetére
Ha van pénzed x kocsira, vedd meg és kész.
Ha nincs akkor mindig szívás lesz és mindig menni fog a görcsölés. G Astra legdrágább még nem tuning cuccokkal körbefékezve nincs 75k. Anyámnak még ez is beakasztja a levegőt. Mondtam neki, hogy akkor neked bringa kell, arra nem kell ennyit költeni fékre. Bár 200k km alatt azért lehet még arra is bakker.
-
-
Bilux
veterán
Igen, nézegetem én is csak sajnos elég problémás a haldex meg a féktárcsák is egy vagyon előre illetve a kuplung.

Azért gondoltam van itt tulaj aki majd lebeszél róla
-
Bilux
veterán
Opc insignia van volt valakinek itt?
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Integrale
üzenetére
Láttam 5 ajtósat, aminél ez a 3 betű sehol sem volt feltüntetve.
Jól néz ki ez a verzió, de már túl rövid. Egy olyan verda mindenképp kell, amiben elfér mögöttem egy két méteres tárgy lecsukott csomagtartó ajtóval. Ha erre képes a GTS, akkor rámegyek, de kicsi rá az esély, mert a kombiban kb 205cm hely van így, és az ~20cm-rel hosszabb. -
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Milyen alaplapot vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Alkoholista nevelde
- További aktív témák...
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3967
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem lehetett azért egyszerű megemészteni azt sem, 4 év után. Durva. Köszi, hogy ezt leírtad, így már azért tisztább a kép.

). Meg 2deci benzinnel, hogy minél kevesebb felesleges súly legyen aztán máris lehet a gyári adatokat ostromolni.

már a vezérműtengely jeladó hibakódját is elfelejtette pár hete a kompjúter (ahogy az infót kaptam: kb 40 teljes 20->70fokos felmelegedési ciklus megvolt, lámpa meg nyugdíjba ment)