Hirdetés
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kolty
aktív tag
Lehet elbeszélünk egymás mellrtt. Ennek olyan gondja van, hogy egy ajtót se nyit, zár.
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok. Megszünt működni a központi zárunk. Indexeket villogtatja, de nem nyitja, zárja az ajtókat. Kettő biztosítékot találtam a könyvében: "közp. vezérlőegység" és "központi vezérlőegység" lehet, hogy nem is a zárra vonatkoznak, de kimenve nincsenek az biztos. Van valahol külön biztosítéka esetleg? Vagy hol keressem a hibát? Köszönöm
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Egyik ismerősnek van egy 2015-ös Opel Insignia-ja, nagy képernyős fejegységgel, ám sajnos se navi, se képernyő-tükrözés nincs benne. Az utóbbi (tükrözés) viszont kellene, valahol láttam is, hogy megoldható utólag, viszont most nem találok semmit erről.
Valakinek esetleg van infója arról, hogy hogyan lehetne megoldani esetleg az Apple Carplayt?Köszönöm

-
válasz
zgospel
üzenetére
Az autó ~2-3 éves ha volt, h mennyi km volt benne azt passzolom - egyszer voltak vele nálam Magyarországon, szóval 2500 km biztos
De kb. ennyit tudok a sztoriról (meg az autóról) meg azt, h egy hasonló peugeot-ot használnak most - csak az nem piros és panorámatetős
De valszeg tele volt biztosítással az autó...
Meg is kérdem tesóm, h is volt a dolog - nem mintha egy jogsi nélküli nő ezt el tudná nekem mondani, de hátha
-
zgospel
őstag
válasz
body007
üzenetére
Most ez így húdejól hangzik, de sok részlet nem derül ki ebből a hozzászólásból
Pl mennyi idős, mennyit futott autó, volt-e casco, ők dobtak-e hozzá még valamennyi önrészt mondván ha már ez összetört akkor vegyünk újat, stb.Itthon is meg van határozva, hogy meddig számít újnak az autó, azt a biztosító is úgy fogja számolni.
Én sajnos a fél éves motorommal csúsztam el saját hibámból még pár éve, szerencsére volt Casco, de mivel főelemek is karcolódtak, és a márkaszerviz szerint azoknak a szakszerű javítása a csere, ezért GTK lett a motor. Pedig műszaki sérülése nem volt, csak esztétikai, de annyi elem karcolódott meg, hogy csak úgy pörögtek a tételek. De a piaci értéket közel új áron számolták a fiatal kora és kevés km miatt.
A roncsértékkel meg a kifizetett díjjal számolva még durván 10-12%-ot kellett volna ráfizetnem egy vadiúj motorhoz.Nyugat-Európában egyébként sokkal hamarabb elérheti egy-egy sérülés a GTK szintet a magasabb munkadíjak miatt.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Tikakukac
üzenetére
usa-ban sógoromék x éve a yellowstone-ban szarvast csaptak el egy párhónapos, kölcsönzött ford edge-el
volt rá biztosítás, no problem... még videó is készült az esetről, mert kameráztak kb mindenhol, amerre jártakui: itthon 6-7 éve asszony a céges h astra sedan elejét verette le hasonlóan busszal... márkaszervizben gtk határi 1.2 milliós (1.5 A4-es oldalnyi) számlát raktak össze... pedig asszem hűtő se folyt el, lábán felment a kocsi trailerre
-
válasz
Tikakukac
üzenetére
Igen, kint kicsit máshogy megy ez a biztosítósdi.
Hugom kint él hollandba, holland sráccal. Fél éve kb. a srác szülei indultak el tőlük (peugeot 1008 vagy 3008 vagy az ég tudja miaz a cucc) a ház előtt telibeverte őket egy félhülye. Ezt így élőbe meséli nekem tesóm kb (előtte dumáltunk telefonon és visszacsörgött elmondani a hírt)
Mondom, azt mivan ilyenkor? Semmi. Roncsot elviszik, mennek az új autóért a héten
Még majdhogynem röhögcséltek az egészen, h kapnak új autót. Magyarországon tuti sírnának 
Jó, mondjuk nem egy 20 éves autóról beszélünk... -
-
-
válasz
zolikaDB
üzenetére
[link] Nézd át melyik elem kell, hűtőkből én újat vennék akkor már. Az pedig hogy kivel tudod megcsináltatni az tőled függ, így a festése is az elemeknek.
Amúgy igen, simát GTK. Nekem a B corsát kapták oldalba - Jobb hátsó ajtó, kerék, sárvédő részt. A híd is elgörbült illetve a gátló is végül kiszakadt a helyéről felül. Erre adtak valami 140-et és adjam el szemétnek.
Így nagyjából 240-re értékelték az autót összesen. 
-
zolikaDB
veterán
válasz
üzenetére
Óóóó, p.csába...
Felhívtam a Corist, ők járnak el, doksikat elküldtem nekik.
Majd ha a bolgár biztosító leigazolta az eseményt, meg, h valid a kamionos biztosítása, akkor küldik a kárszakértőt a Coristól.
De mondta a srác, h ennyi elem miatt akár GTK is lehet a sztori... (új vezérlés, új kupplung, majdnem komplett futómű új - ezekről van szervízkönyvi bejegyzésem...)
Most mi a francot csináljak...?
Szerintetek a fotók alapján mennyi lesz egy ilyen baleset javítása? (hűtő, kasztnielemek, fényezés...) -
válasz
bul07
üzenetére
Aha. Akkor valami ilyesmit fogok kipróbálni. Én az idén kb. tegnap klímáztam előszőr - pályán kívül nem igénylem. Azért havonta benyomom egy pár percre, h mozogjon kicsit
#102674P1eTr0:
Olyan színűt vegyél amilyen benne van, de Opel-be rózsaszín való. Teljesen mindegy a márka de sztem ne a higítottat vedd hanem a "töményet": -70°-os
-
törölt tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Nekem eddig mindig több hónapot kellett várni, míg a biztosító hajlandó volt foglalkozni az ügyemmel, azaz megcsinálta a kárszemlét/kárfelvételt.
Idősebb autók esetében egy ilyen jellegű kár könnyen végződhet gazdasági totálkárként.
(Pl. nekem amikor évekkel ezelőtt letolatták a parkolóban a B Vectrám visszapillantó tükrét, akkor arra kaptam kb 70ezer Ft-ot, és tényleg semmi más nem sérült. Igaz, hogy színre fújt, elektromosan mozgatható, fűthető tükör, de akkor is. Ha több minden is sérült volna, biztosra vehető lett volna a gazdasági totálkár.) -
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Vélemény, tanács, tapasztalat kellene, akinek van!
Csütörtökön (05.12) állok a lámpánál, sor a zöldnél nem indul meg, bolgár kamion mögöttem a gázra lép, és beletol az előttem álló vonóhorgos Vekibe.
Astra G sedan 2004.
1, első lökös alja beszakadt
2, hűtő kiszakadt, víz/klímagáz elment
3, csomagtartóajtó felgyűrődött
4, jobbos sárvédőelem gyűrődött
5, jobbos hátsó lámpa betört
Felhívtam a MABISZ-t, ők a bolgár biztosító partnere, az oldalukon levő nyomtatványt kitöltöttem, rendőrségi jegyzőkönyvet beküldtem. (ők körbe is fotózták)
Tegnap hívom őket, h mizu, mikor jön a kárszakértő: hátttőőő, folyamatban van.
Kaptam este egy mailt, hogy:Levelezőpartnereként az alábbi társaság illetékes kártérítési igényének rendezésében:
CORIS Hungary
H-1096 Budapest Haller u.2
greencard@Coris.hu
Tel.: +36 13723000
Kérjük ezért, a kártérítési igénnyel kapcsolatosan rendelkezésére álló iratok benyújtása mellett
szíveskedjen fent nevezett társaságot megkeresni.Kérdésem:
- namost mi van, kit is kell cseszegetnem, h megmozduljon az ügy?
- mire számíthatok? Számlás, nem számlás javítás, mi lesz?
- kb mennyibe kerül nekem a buli?
A kocsi ugye 18 éves, Debrecenben bontóban nem is találtam bontott sedant...Fotók: [link]
-
bul07
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
Olyat kell venni amibe van hatóanyag is nem csak illatosít
Két éve tavasszal egy ilyet lőttem el [link], egy két hétig érezni lehetett citrom illatot, és utána is mintha jobb lett volna
Ellövésnél majdnem elrontottam mert nem állítottam át belső keringtetésre
Most ilyet vettem [link]
Ebben van biocid, elméletileg ez nem csak illatosít
Ez még hátra van nem tudok róla nyilatkozniAlapból az enyém se szagos akkor lehet egy kicsit állott szagot érezni mikkor kikapcsolom a klímát és még fújatom hogy száradjon a radiátora
Amúgy ugye így használjátok ti is a klímát, min 3-4percel a kocsi leállítása előtt klíma kikapcsolás majd 3-4fokozaton fújatni a levegőt hogy vizet leszárítani
Ez egy jó írás videókkal [link]
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Opel Corsa E autóba milyen hűtőfolyadékot kellene vennem?
Benzines motor van benne, 66kW-os. Még sosem kellett rátöltenem, de most "kicsit" megfogyott. Esetleg van javasolt hely/márka, ahol/amit érdemes venni?Előre is köszönöm a segítséget.
-
-
Ez a klímatisztitó mennyire biztonságos?
Ambro-sol “one shot” autós klímatisztító 150ml
Gondolom ezzel nem lehet eláztatni az autót...
-
qdak
addikt
válasz
Szada85
üzenetére
Rám sem nagyon, bár éjjel nagyon-nagyon ritkán megyek, kb 60K ment nekem is bele.
Petyyyyy kb.: tényleg erős fény és azt hiszi fent maradt, aztán inkább elvakít engem.
body007 lehet.
legelek Az automata villanykapcsolója nagyon jó, ezzel nem mész ködbe-esőbe stb nappali fénnyel, nagyon szépen teszi a dolgát. Sajna refit nem kapcsol.
-
M3aN
senior tag
válasz
Integrale
üzenetére
Munkahelyem autóipar számára műanyag alkatrészeket gyárt (pl. hangszórókeret, mélynyomódoboz pótkerék helyére, stb) és ezekre is vonatkozik, ami valljuk be: nem esszenciális.
Abból a szempontból lényegtelen, hogy megoldható a beszerzése, de röhejes.Ad2: Kollégám Renault-jában 2 éve kellett eső miatti beázás miatt cserélni a komfortelektronika vezérlőjét, amit márkaszerviz azonnal megoldott új alkatrésszel, és nem épp kivezetett autóról volt szó

-
M3aN
senior tag
Ma beszéltem márkaszervizzel BCM modul kapcsán. Röviden arról tájékoztattak, hogy keressek bontóban és ha van eszköz akkor felprogramozzák, mert ilyen modult már nem gyártanak.
Kérdezném költőien, hogy a minőségbiztosítási rendszerek aranykorában hogy van az, hogy egy 2 éve újonnan megvásárolható autóhoz nincs alkatrész, csak bontóból?
Még jó, hogy az autóipari minőségbiztosítási szabvány (IATF) például gyártási idő + 15 évig kér mindent megőrizni, de ezek szerint szinte hót feleslegesen. -
M3aN
senior tag
Na, megvan a hiba, gratulálok is érte magamnak...
Karosszériavezérlő modul (BCM) ázott be, nincs kommunikáció már vele, ezért nem indul az autó.
Tudtok esetleg olyat, aki így (kommunikáció nélküli BCM esetén) tud segíteni csere/felprogramozás kapcsán? Gondolom ebben van az immo is...Ad2: javaslom minden Astra tulajnak, hogy vigyázzon rá. Csodálatos módon jobb láb mellett van a modul külön szigetelés vagy elválasztás nélkül. Télen havas lábbal tökéletesen tönkre lehet tenni

-
peppe79
senior tag
Sziasztok!
Cserélném a hátsó kipufogó dobot, de csak a bilincs kioldásáig jutottam el. Gondolom, a kipufogó paszta, és a rozsda együttes hatásának köszönhető, hogy lehetetlenség leszedni a hátsó kipufogót. Rozsdaoldó-csavarlazító, hőlégfúvó eddig sz@rt sem ért, teljesen "rágyógyult" egymásra a két cső. Van valami trükk, hogy hogyan oldható ez a kötés?
-
Szada85
aktív tag
Azért villognak, mert a szemböl jövö nem tudja (meg nem is látja, mivel épp kilövöd a szemét), hogy ez most sima tompított, vagy fent felejtetted a refit, (és mivel utóbbi is gyakran elöfordul) így inkább jelez egyet, hogy amennyiben a második eset állna fenn, akkor észrevedd.

Fura amúgy, nekem is LED fényszórós (OFF-os márka) van, és eddig egyszer sem villogtak rám, pedig belepörgettem már ~60-70ezer km-t.
Ami az utóbbi idöben feltünt, az az új Oktávok fényszórója, na azok zavaróan világítanak, a fényszóró belsö ágyúja akár mögötted jön, akár szembe, biztos, hogy fájóan kiveri a szemet...
-
Petyyyyy
addikt
Két opció van: az egyik hogy a szembe vezető autóst zavarja/vakítja a fény(erő), mert olyan szögben kapja, amivel átfogó retina ellenőrzést lehet tartani. Emiatt azt hiszi fent maradt a refid/nincs jól beállítva.
A másik, hogy előre tisztázatlan és biztosítatlan körülmények között foton ütköztetéses kísérletet szeretne végezni, ezért villog rád

Mai napig ugyanez van a xenonnal egyébként. Amit amúgy nem nagyon értek, mert az új (max 4-5 éves) Mazdák olyan fényszóróval járnak, hogy mikor mögém érnek látom a saját árnyékom, a lámpám fényét meg nagyon nem.
-
Tikakukac
titán
Van egy tonna fényerő, csak kellően lendületes szabályzás nincs mellé. Ez volt a baj a xenonokkal is és a LED-ekkel még annál is inkább.
Ha fognak villogni, nem azért villognak, mert éppen olyan kedvük van, hanem, mert tényleg kisül a szemük. Hogy te ezzel mit tudsz csinálni, well, leginkább semmit. Elkefélt egy dolog ez is.
-
vzsryl
nagyúr
Én elszenvedőként tudok nyilatkozni. Ha nem tükörsima az út, akkor kiégeti a retinámat az összes LED-es autó, amikor épp felfele billenti az elejét egy úthiba. De szerintem csak megszokást igényel. Amit nem lehet megszokni, az az, amikor egy dombon megyek felfele, a túloldalról jön egy LED-es, és ahogy előugrik, akkor az durvább, mint napfogyatkozáskor a Nap előbukkanása a Hold takarásából.
-
qdak
addikt
Ledes lámpával járkál valaki? Adott egy majd 2 éves Opel Astra K, tegnap be kellett mennem éjjel, erre 2x is villogtak szemből, pedig a refi már rég le volt kapcsolva, mert emberünk elött kocsisor jött... jó gödrös az út, de hova kapcsoljam ködlámpára (Nem volt fent a ködlámpa félreértések elkerülése ...) ?
Vagy ez olyan, mint annó, hogy Xenon van a kocsidban akkor pofon villognak ?
-
toompa
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Opel Astra H Magyarország.
Cim forrasztás vagy cim javításra rákeresel, lesz több emberke is aki foglalkozik vele. 30-60 perces művelet mindennel együtt és kb. 10ezer ft. -
törölt tag
Reléket te magad is tudsz cserélni. Rakd át egyik helyről a másikra (a jó relét a kérdéses/rossz helyére), ha utána minden oké, akkor remélhetőleg csak ennyi a gond. Én amit írtam, az 2011-es történet volt, szóval esetemben kijelenthető, hogy én tényleg megúsztam 3 db relé cseréjével.
-
Tikakukac
titán
Nem a hasára fog ütni. Vagy sorban mindent felír neked cserére amit bedob a gép, ekkor lesz GTK a kocsi egy márkaszervizben vagy első körben hibafeltárás címszóval atomjaira bontás és mennek sorban. Ekkor esélyesen csak majdnem GTK mert a rezsióradíjuk egy vagyon.
Amit te keresel, újfent mondom egy autóvillamosságis. Ő valóban mér, ez a szakmája.
-
toompa
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
A H Astra fb csolortban többen javítanak CIM hibát. Nem kell azt cserélni.
-
Markizmark
addikt
Tegnap vélhetően utolért a CIM modul probléma. Világít a zafirkán az ESP ikon. ECN 0056471, 000970. Aztán testkábel javítás után jött még ECN 161300 és 065070.
Viszont hibajelenség nincs egyelőre, tempomat is működik, minden működik.
Egyedül a kormány görgők nem mindig működnek felkapcsolt világítás mellett, de ez hónapok óta fennálló hiba.
Nem tudom, hogy javítható-e a CIM vagy csere. -
M3aN
senior tag
Mai update: az autó magától már nem csinál semmit, ellenben akkor sem ha én arra kérem.
Míg tegnap ment a vészvillogó, duda és a reflektor azonnal ahogy az akkusaru felkerült, ma már nem mennek ezek, viszont így nincs index, ajtózárás, stb sem.
Rádugtuk gépre, dobott 20+ reléhibát (ajtó, csomagtér, világítás, stb), amit törölni is tudtunk de utána 10+ visszajött. Ami érdekes, hogy nincs check engine se egyéb hiba.
Várok hogy száradjon a napon még ma. Holnap délután újra próba, és ha marad így akkor hétfőn márkaszerviz. Gondolom ott annyit tudnak csinálni hogy szintén géppel megnézik + kimérik a hibát és cserélik a rossz reléket/biztosítékokat. -
g.peter23
tag
Sziasztok!
Most updatelem a vasat G-ről H-ra.
Van valami bevált Astra H Multimédia egység?
Jó lenne lecserélni a gyárit, kellene USB, BT, illetve, valóban csak a gyári rádióval lehet beállítani a BC órát?
Ezek mennyire váltak be, tudják az Android Autot? [link]
Köszi!! -
M3aN
senior tag
Jól van, meggyőztetek

-
törölt tag
Ezzel megszívtam én is B Vectránál, pedig mindent a flakonon található módon csináltam, és nekem tényleg csak hab jött belőle. Érdekes módon utána kb egyszerre elkezdett több dolog is "tönkremenni", pl. egyszerre ment "tönkre" a duda, a reflektor és a hátsó ablaktörlő is. Gyanús volt a dolog, hogy ezek pont egyszerre mennének tönkre, és végül azzal zárult a történet, hogy 3 db relét kellett csak kicserélnem. Megúsztam, nagyobb kár nem lett, de többet biztos nem fogok habot használni fertőtlenítésre.
-
-
bul07
nagyúr
Orosz rulettben is sokszor lehet valakinek szerencséje, de attól még halálos játék
A hab is ilyen
Lehet hogy kezelés után látszatra nincs gond, de attól még okozhat hibákat
Megmarja a szivacsot, nem látszik de nem fog úgy tömíteni és engedni fog a szellőző rendszer, de rosszabb esetben elkezd porladni a szivacs és akkor meg finom kis szivacs por jön ki a szellőzőből ami koszol és nem is egészséges
Vagy becsepeghet valami elektronikába akkor nem okoz azonnal gondot de elkezdődik a vegyi reakció korrózió és később fog érdekes hibákat okozni
Akár egy csatlakozó érintkezői is idővel kongtak hibássá válhatnak tőle -
M3aN
senior tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
A habbal nincs gond, sokszor csináltuk már sok autón.
A baj azzal volt, hogy megfagyott a flakonban a cucc télen (talán..) és csak a folyadék jött ami bement a szellőzőrostélyon. Nem sok ment be, max. fél deci, amit aztán ki is tudtam borítani a bal lábnál lévő tárolórekeszből.
Háztartási, de nagy teljesítményű párátlanítót beraktam bontás után ma délután, ez megy holnap reggelig. Most ahogy ott hagytam az autót, 37%-os páratartalmat írt, nem tudom meddig lehet leszárítani a levegőt az utastérben, de biztos megszárít mindent bent.Ha reális vagyok, mit érhetett a bal szélső szellőzőrostélyon keresztül a folyadék?
- Biztosítékdoboz. A biztosítékok szárazak voltak, nem voltak égettek és mindegyik ép volt, kiszedtem őket és hagyom a dobozt is szabadon száradni ha belül gáz lenne. A doboz száraz volt kívülről.
- Ventilátor? Működött, fújt hideget és meleget is, toltam max. fokozaton utána.Több tippem nincs, illetve robbantott ábra alapján sem gondolom hogy máshova jutott volna. Szétszedéskor ahogy ellenőriztem, minden száraz volt és nem volt folyásnyom sem.
-
Tikakukac
titán
Habot csak a radira mertem mindig is tolni, és ennyi. Odabent minden tele van olyan szivacsokkal amiket megeszik a hab. Vagy gőzzel menj ezeknek neki vagy sehogy.
Én laptopokkal foglalkozom egy nem kevés ideje. Vízkár az móka dolog, mert simán megy egy rakat gép egy ideig úgy, hogy semmi baja. Nade mikor már a korrózió rendesen kidolgozta magát az teli reccs.
Szorítok, ilyenkor akkusaruk le és induljon a bontás, rizs, ipari párátlanító. Ha olyan helyre folyt az necces ez nem biztos, hogy szép mutatvány lesz.
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Opel Astra J: klímát akartam ma tisztítani, de rossz volt a spray és hab helyett folyadék jött belőle. Mire észrevettem már belement a bal szélső szellőzőbe a hosszú tisztítócsővel egy kevés.
Eltelt 10 perc, az autó elkezdett riasztani, majd villogni, ECU hibát dobott, műszerfal sötét volt, vészvillógó ment, stb. Indulni indult, csak a mutatók nem mozdultak. Eltelt megint 10 perc, a műszerfal visszatért, de a lámpák villogtak, stb. Újabb 20 perc után folyamatosan szólt a kürt (és mindaddig szól is amíg az akkuról a saru le nem kerül).
Gondolom befolyt a cucc valahova, ahol kavart okozott.
Szétbontottam a fél műszerfalat és páramentesítővel segítek neki száradni. [kép]
Van ilyenről tapasztalat? Vidítsatok fel, hogy nem kell a fél autót kicserélni vagy az egészet felgyújtani... -
DeRP
csendes tag
válasz
98bja
üzenetére
Nekem egy 1.6 szívó, lépcsőshátúm van. Nem versenyautó, de a fater Ignise után nagyon chill, krúzolós. Autópálya tempónál is lehet benne még beszélgetni, alatta pedig ez fokozottan igaz.
Az 1.4 turbónál ami gáz lehet külön, az a tankszellőztető szelep meghibásodása, illetve a szelepfedél membrán kiszakadása. Ja és az 1.6 szívóval ellentétben ez láncos, szóval akkor kell vele foglalkozni "csak" ha már csörög, ellenben a vízpumpát érdemes lehet figyelni külön.
Az igazi mumus az 1.4 turbósnál a váltó lehet, mert nem egy túl jó konstrukció az a 6 sebességes M32 és a felújításra én valami 180 ezret láttam mint ajánlat. A 2012 után gyártottakon már módosítottak, így valamivel kevésbé gázak. -
válasz
diablo1984
üzenetére
És ne hagyjuk ki az EGR-t, az sincs benne.
-
bul07
nagyúr
-
diablo1984
veterán
válasz
FoLey-v
üzenetére
Nem mondtam, hogy élmény, ahogy megy, de cserébe nem hányik be a turbó, a kettőstömegű...
Az elmúlt években alulmotorizált autóim voltak, ahhoz képest a j kombi 1,6 benzin motorral egész élhető is tud lenni és nincsenek benne tankcsapdák.
Ha kis fogyasztású kell, akkor ott vannak a dízelek. -
FoLey-v
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
1.6 szívó benyát kombit nem erőltetném. H Astránál is nehezebb,pedig a H Astránál is érezni már rajta.
-
Tikakukac
titán
válasz
McDoug6lak
üzenetére
A létező legrosszabb. A WD40-el befújom sztori arra jó, hogy kirántsd valahogy szerencsétlent. Használhatod így, a kövi alkalommal betekert kormánnyal állsz a világ végén majd.
Csere. Nem fújunk, nem kenünk. Csere. Nálunk jobb helyeken konkrétan durva visszahívások is voltak erre.
-
Integrale
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Köszönöm!
Pedig eskü kerestem ezeken a helyeken is, lehet a kulcsszavak nem voltak jók.
-
McDoug6lak
tag
válasz
M0ng00se
üzenetére
Pár éve jártam ugyanígy a hírtelen jött melegben én is... Ide oda mozgattam lezárt kormányzárnál a kormányt, (értelemszerűen éppen csak mozgott le fel)amíg nem tudtam kivenni a kulcsot, majd befújtam wd40-el, és nálam azóta nem is tért vissza a jelenség hál istennek. Hátha nálad is megoldódik ennyivel.
-
M0ng00se
őstag
hi,
astra g
kulcsot fordítanám el de nem tudom, bárhogy is próbálom. kormányzár befogott, tekergettem a kormanyt amennyire engedi, de nem tudtam.
gondolom a gyujtaskapcsolonak nem tetszik valami. rakerestem neten, de tobbfelet adott ki melyikre lehet nekem szuksegem? -
98bja
senior tag
Sziasztok!
Autóvásárláson gondolkodom, és számításba kerültek a J Astrák. Csak benzin, és csak kombi.
Az 1.4-es turbós motorok a szimpatikusak, mennyire ajánlhatóak ezekkel a motorokkal? Tisztában vagyok vele hogy a kasztni nehéz a társaihoz képest, de nem versenyzésre hasznánám.
Inkább arra lennék kíváncsi, hogy minőség, zajszigetelés, helykínálat és a megbízhatóság milyen. Ahogy néztem már ilyen 3-3,5 körül már egész jókat lehet kapni, ez lenne a keretem.
Köszönöm előre is a tapasztalatokat!
-
Integrale
veterán
Sziasztok!
Valahol lehet venni új csavart Z18XER okoskerekéhez? Új a vezérlés, okoskerekekkel együtt, de szerintem elrakták, Opcom szerint 120 és 104 fok a tengelyek helyzete, de a kipufogóénak 104 helyett 100-nak kellene lennie. Szerintük nem lehet jobban belőni, mert minimális játéka van a rögzítőknek is, szerintem lehetne pontosabb.
Ugyanazt a csavart meg nem illendő visszarakni.Tipp?
-
dualcore
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Igen, elnézést valóban H astra lenne a donor. És így valami megoldás a kérdésre?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Kolty
üzenetére
Ha kívülről nem látni olajszivárgást, attól még lehet rossz a tömítés. Az csak azt jelenti, hogy a tömítés "külső köre" tömít. A nyillal jelzett rész az a "belő kör" tömítése. Ott hibás (nem tömít rendesen a tömítés)
Így talán érthetőbb:A vezérmű tengelyes képen is látni, hogy a "belső kör"tömítése nem engedi az olajat a gyertyákhoz.
-
Kommy
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Akkor hétvégén mérek egy kompresszió ha az rendben lesz akkor pedig kiveszem az injektorokat és kapnak egy ultrahangos tisztítást.
Üzemanyag nyomásnak kb mekkorának kell lennie, azt nem is nehéz megmérni a leeresztő szelepen keresztül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mobil flották
- Anime filmek és sorozatok
- BMW topik
- Igencsak energiatakerékos minigéppel támad a Shuttle
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Rekordidő alatt futott be az új Arc meghajtó
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Honor Magic 7 Lite 256GB Graphite Megkímélt állapot 8GB RAM 6 hónap garancia
- 500GB, 320GB, 250GB notebook 2,5" HDD-k. Több db. (100/100%)
- Lenovo V15 G4 IRU laptop, 15.6", FHD, IPS, lntel Core i5-13420H, 2x8GB, 1TB SSD
- Apple iPhone 17 256GB White Karcmentes állapot 100% akku (10 ciklus)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(Zafiban nálunk kedden cserélik a jobb hátsó ajtóét... bal hátsó fél éve volt cserés: 14-15 évet húztak ezek és mennek egymás után a halálba)

De kb. ennyit tudok a sztoriról (meg az autóról) meg azt, h egy hasonló peugeot-ot használnak most - csak az nem piros és panorámatetős
Pl mennyi idős, mennyit futott autó, volt-e casco, ők dobtak-e hozzá még valamennyi önrészt mondván ha már ez összetört akkor vegyünk újat, stb.
Még majdhogynem röhögcséltek az egészen, h kapnak új autót. Magyarországon tuti sírnának
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)