Hirdetés
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
user2
tag
Sziasztok!
A fentebb említett (sajnos a hozzászólást egy modi törölte, mivel hirdetni tilos.....*) Astra valóban a lambda-szonda hibája miatt "kapcsolta fel" a motorellenőrzős lámpát. Már úton a cseredarab. Hozzátartozik, hogy pár éve vissza-visszatérő jelzés érkezett a "lassú reakció idő"-ről, de gondot sosem okozott. Remélem, a csere után rendben lesz.
OFF:
Valamiféle fórumszabályzat hol érhető el? Kerestem, de csak topic összefoglalót és ÁSZF-t találtam, de ezekből nem tudtam kihámozni, hogy tilosban járok.... Mondjuk mindegy is, egyelőre úgyis marad a jószág, hogy lássam, tényleg rendben van. -
bexinho23
őstag
válasz
bexinho23
üzenetére
Kiderült mi a zaj forrása. A kartergáz csőnél van egy elektromos alkatrész, "?szabályzó/szelep?", amit ha lehúzott, akkor megszűnt a kattogó hang, amint visszadugta, ismét hallható volt. Azt mondta, ha a hang nem zavar, akkor ne foglalkozzak vele, mert semmiféle problémát nem okoz.
Mivel nagyon sokan vártak rá, és én is munkába siettem, így nem nem volt időm kérdéseket feltenni. Tudnátok abban segíteni, hogy mi a neve annak az elektromos alkatrésznek? -
törölt tag
válasz
Erno1219
üzenetére
Túl sok minden nem okozhatja, hogy x hőfok esetén nem kapcsol be a venti, mert annyi csak az egésznek a működése leegyszerűsítve, hogy x hőfok elérése esetén a hőgomba küldi a jelet a vezetékeken keresztül a ventinek, az meg bekapcsol. Ebből kifolyólag mindössze 3 dolog jöhet szóba:
- gomba
- vezeték
- venti (az előtétellenállás és a venti egy egység, külön nem megvásárolható, csak egyben)A gombákat már cserélted azt írtad, illetve egyébként is ellenőrizhető a gombák hibája, mert ha manuálisan (pl. egy csavarhúzóval) zárod rövidre azokat az érintkezőket, amikre a gomba küldené a jelet, akkor ugyanúgy be kéne kapcsolnia a ventinek. Ha így se kapcsol be, illetve eleve a gombákat is cserélted, ezt a hibát egyértelműen ki lehet zárni.
Marad a vezeték vagy a venti.Itt szintén tesztelhető/kimérhető a dolog pl. egy multiméterrel, hiszen amikor a gomba küldi a jelet (vagy te küldöd manuálisan rövidrezárva a megfelelő érintkezőket), akkor a túlvégen, tehát azon a csatlakozón, amit a ventire csatlakoztatnál, ott a "jelnek" szintén meg kéne jelennie. Ha ez nem történik meg, akkor nálad is vezetéksérülés lehet a hiba okozója, mint nálam. Ha nem akarsz méricskélni, vagy szerelőhöz vinni az autót, akkor marad a venticsere, és ha úgy sem jó, akkor kizárásos alapon már csak a vezetékekkel lehet a gond.
-
mikloss
tag
Köszi a válaszokat. Akkor benézek egy akkushoz vele.
(igen, 5k-s lidl töltővel töltöttem, nincs rajta amper kijelzés
)
Hány %-os akkunáll illik cserélni? -
ncc1701
veterán
válasz
body007
üzenetére
Dízeleknél fontos az indítóáram, amit le tud adni. Eleve izzításra nagyon sok amper megy el, ha akkor beesik nagyon az akku feszültsége, az már gond lehet. Simán lehet, h egy akku volt mérővel még ok, de áramot nem tud eleget adni, ezért kell elvinni a kocsit akkus céghez, akik rámérnek, megmondják, h mennyi %-os az akku.
-
Igen, a feszültség (V) az csak az egyik része a dolognak. Ha gyengül az akku akkor az áramerősségét (A) is veszti, így nem fog (megfelelően) indítani - holott még a feszültsége megvan. Úgynez volt nálam is. Koppra töltött akku ~1 hét múlva már nem nagyon akart indítani pedig a töltő szerint rendben volt - 5k-s gagyi lidl-is / parkszájdos / vagyhasonló márka
-
-
mikloss
tag
Sziasztok!
Az utóbbi néhány hétben a reggeli hidegindításnál egyre hosszabban kell gyújtást adni, hogy induljon a kocsi (Astra K 1.6 CDTI 110le - B16DTU).
Tegnap rátöltöttem az akksira (2 éves Rocket márkájú), kb. 20 perc alatt teljesen feltöltötte, minimálisat kellett csak rátölteni. Utána pöccre indult, ma reggelre ismét kb. 4-7s kellett neki.
Mindig csak hosszabb állás után(fél nap) van ez. Ingázok napi 2x65km-t így a generátornak elvileg van ideje tölteni.
Lehet valami az izzítógyertyákkal? vagy csak simán halódik az akksi? (az automata akksitöltő a töltéskor felment 13,2V-ig majd amikor végzett beállt 12,9V-on). Köszi a véleményeket.
-
Erno1219
újonc
Sziasztok van egy opel vectra 1.6 16v azt produkalja hogy a varosba erve vagy dugoba felmegy a vizhofok 100 fole es csak akkor kapcsol a venti kicsereltem mar (termostat,osszes hojelado,hogomba,uj vezerle vizpumpaval,huto atmosas minden megvolt)de a jelenseg meg mindig ugyan az gyanitom h a hutoventillator elotet ellenallasa kiment. Azt tudja e valaki hol talalom ?
-
Erno1219
újonc
Sziasztok egy kis segítség kellene adott egy Opel vectra b 1.6 16v hol talalom a hűtőventilátor előtét ellenállását? (Mindent kicsereltem mar a kocsiba vezerles vizpumpa osszes jelado hogombak termostat mindent atmosattam a huto rendszert es meg mindig azt a jelenseget produkalja hogy a varosban vagy dugoban felmegy a viz 100 fole es a venti csak a pirosba kapcsol.) Valaki?!
-
ncc1701
veterán
válasz
KisTücsök
üzenetére
Elhiszem, de azt a managerek írják azoknak, ahol számít az, h a flottában az új autóknál mennyibe lesz a tervezett karbantartása az első pár évben, míg lízingelik.
Van még pár ilyen alapvetés. Sok gyártó nem ír elő tervszerű váltó olaj cserét, mivel az "élettartamra" van tervezve. Kinek, mi az élettartam, ha megkérdezel egy váltó szerelőt erről, akkor simán mondja, h max 60ekm/4év.
Fagyálló plö max 10 év. Fékolaj sztem max 2 évente cserés.Vadi új swiftemen 40ekm a váltó olaj periódusa, és hát olyan olaj jön le belőle, amire már simán rámondja az ember, h ideje volt.
-
ncc1701
veterán
válasz
KisTücsök
üzenetére
Ez vicc, vagy komoly? Mert viccnek durva lenne.
Semmilyen autónál, semmilyen márkánál, sehol sem bír többet az olaj tartósan 10-15ekm-nél. Csak városban, rövid utakon használt autónál 7500km. Csak akkor érdemes a 30e periódust tartani, ha új az autó, és garisan, max 3 éves korában, 100ekm alatt el is adod. Szopjon vele a következő tulaj alapon.
Én még az automata váltó olaj felét is cserélem minden motorolaj cserénél. Ami az insigniámnál 5-6ekm körül van, mert nem fut többet egy évben. Pont nem az a 15eft fog a földhöz verni.
-
JanR
addikt
válasz
KisTücsök
üzenetére
Nekem akármelyik márka írhatná a 30 ezer kilométert, akkor se várnám meg.
10-15e. között egészséges lecserélni. Szakik is azt mondják a 30 ezer akkor lenne reális, ha lecseréled az olajat és utána mész 30 ezer kilométert pályán, megállás nélkül 1 tempóban.Ha van rá lehetőséged, inkább tartsd meg a 10 ezer körüli olajcserét. Szerintem.
-
KisTücsök
addikt
2.2 16v Vectrahoz olaj cserére 30 000 km-ert ír a könyv. Eddig 10 000 km-enként volt cserélve. Tartsam ezt vagy mehet 30k körül?
-
válasz
Ferrari fan
üzenetére
Én is úgy tudom, h ugyanaz a termék csak más áron...

-
Ferrari fan
tag
válasz
Ferrari fan
üzenetére
Kovácsautónál a beszállítót jelölik ezzel, most válaszoltak az emailemre
..
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Vehicle settings - Remote locking, unlocking, starting - Auto relock doors
Szerintem ez az. Mert van egy másik, a Power lock doors alatt, az Auto door lock, szerintem ez zár elindulás után. -
csoszogi
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Én ezért nem merem soha a kocsiban hagyni a kulcsot, egyből zsebre vágom, amint kiszállok. Van másik, de az a feleségemnél van a város túloldalán
-
Markizmark
addikt
Szelepfedél sztorikhoz csak annyit, hogy az új utángyáriakkal óvatosan. Látszólag az enyém is jó volt (Dr Motor, cromax), aztán 800km alatt eltűnt fél liter olaj és nagygázra köd lett mögöttem, rendellenesen alacsony volt a fogyasztás (6 liter, 1.8 B zafi) és néha nagyobb gázra becsörgött ami a szegény keverékre utal -> légtömegmérő után szivta a falsot a szelepfedél alól, de csak terhelés mellett.
Legtöbb hozzáértő szerint szelepfedélből csak gyárit.
Szóval padlózásnál nézzetek a tükörbe.
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nekem is messzire elér a jele, ezért is állítottam be hogy 45 mp után zárjon vissza ha nincs ajtónyitás.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Az elég meredek.

-
Dorian
félisten
Sziasztok,
19 éves G Astrám kipufogó dobjának a külső része (dupla falú volt, vagy borítás, nem tudom) már kb. megsemmisült, úgy lerohadt. A leváló részeket inkább leszedtem róla.
Befolyásol ez bármit az autóban, tehát kell cserélni vagy csak esztétika? Esetleg így gyorsabban lehűl a füst és az okoz valamit azért nem jó így? -
peet137
tag
Nekem ennyire nem drasztikus a helyzet - még - de valami tuti nem kerek a levegő rendszeremmel, mert az autó is szegény keverékre nyafog, meg az alapjáratom is ingadozik, az olajsapi nehezebben jön le, de mindig elfelejtem meglesni, hogy ha elengedem, visszahúzza-e.
A nívó nekem is nehezen jön ki, plusz attól szó szerint megzakkan a motor, ha járó motornál kicsit kihúzod és visszateszed. Össze vissza jár egy darabig és nagyon nehezen találja meg újra az alapjáratot.
Én a membrán szelepénél - alapjáraton - semmilyen kifújást, vagy vákuumot nem éreztem, de az autó szerint a szegény keverék is hol van, hol nincs, szóval az lehet, hogy csak kicsit van kirepedve, vagy a szelepfedelem nem tömít rendesen, vagy bármi más lehet.
Mohabá javasolta a karter visszavezető többi részét, azt is lecsekkoltam, nem látszik/hallatszik semmi rendellenes ott sem. -
válasz
peet137
üzenetére
Vákumot konkrétan hallani lehetett, úgy szívott befelé a kis lyukon a membrán mellett. Illetve a nívót és az olajbeöntőt sem tudtam elsőre levenni, nagy nehezen le lehet, de nem is erőltettem mert féltem hogy eltöröm a nívó műanyag részét.
Ha neked nincsenek ilyen tünetek akkor szerintem nincs is elszakadva.Na most ez nincs, minden normális. Mérni nem mértem.

-
peet137
tag
Meg most, hogy megjött a szar idő, megint elkezdett beázni a verda. Elég zavaró a dolog, biztosan a levélrács az oka, de amennyire utánanéztem, ebből csak gyárit szabad venni, mert az utángyártottak nem passzolnak annyira és a vége ugyanez lesz rövid időn belül.
-
peet137
tag
Ez elég jó ár, szerintem ennyiért én is behúzom a cuccot. A bontás része annyira nem para, meg nyomatékkulcs is van kéznél az összeszereléshez. A tömítést mindenképp cserélnem kellene, mert a 4-es hengernél néha van pici olaj a gyertya mellett... Minimális, meg nem is nézegetem - nyilván - naponta, de ki szoktam "rongyozni".
A vákuum "értéket" honnan tudod kinyerni? Opcom ezt valahol írja neked? Ill mi a "normális"? -
Tévedtem, most is ugyanannyiért kapható még, Maxgear márka, a drágábbikat kérdeztem belőle mi a különbség, de annyit mondott csak rá hogy az már újabb készlet miatt drágább, vagy valami ilyesmi.
Kérdeztem az eladótól azt is hogy mi a vélemény róla, sokan viszik ezt és nem panaszkodtak rá. Remélem kibír legalább 5 évet az a nyamvadt membrán, de lesz tartalék is ha meg tudom csinálni a régit. -
válasz
peet137
üzenetére
Megoldódott, a videón lévő hang úgy tűnik a pillangó szelep felöl jött ahol vissza van vezetve a karter gőz. A vákum is visszaállt normális értékre, ha van egyáltalán, azaz olyan mint előtte is volt. És nincs semmi fura hang.

A legolcsóbb amit találtam, cromax-nál. Mondjuk ez raktáron volt már nekik pár hete, ezért most már drágább.
Viszont elnézve a régit, szerintem az sem a gyári volt már, sehol egy GM logó. Összehasonlítva nem látni különbséget csak más feliratok kicsit máshol elhelyezve, illetve a trafó felett lévő takaró elem nem olyan passzos, pedig leszedve még jól bement az új szelepfedélbe.
Megyek vele kicsit hogy betörjem, aztán megpróbálom újra berakni, most azt inkább kihagytam nehogy elhagyjam
Tesómmal cseréltük, a trafót kell leszedni hozzá, az injektorot kábelkötegét lepattintani és félre tolni és a vezérlés borítását leszedni, összesen 4 csavar + a kartergőz csöve, de az is magától érthetődő. A szelepfedélben benne volt az új tömítés és az összes csavar. -
Na végül a generátornak semmi baja nem volt. A hangot a szelepfedélben a membrán szakadás okozta.
Ugyan volt kéznél membrán de nem volt kedvem vacakolni vele, mert ott volt kéznél egy 22-ezres szelepfedél így csak kicseréltük, de a régit megpróbálom majd megcsinálni ha lesz hozzá türelmem. -
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Nekem is előjött ez a J Astrán de nagyon ritkán.
Elem tuti jó, most is igen messziről nyit-zár.
Szerintem át kell forrasztani a kulcs forrasztásait, nem csak az elemnél. De konkrétan nem tudom mert tényleg ritkán tapasztaltam.
Gyanakodtam trükkös fiúkra is blokkolóval, gondoltam kipróbálom a másik kulccsal is de az végül elmaradt. -
Petyyyyy
addikt
Kérdés C Corsa/Combo tulajokhoz: néha jó a távirányító messzebbről is, de leginkább csak akkor ha oda mennek az ajtó mellé vagy a szélvédőhöz tartják a kulcsot. Elem cserélve, foglalata javítva.
Ötlet?
-
bexinho23
őstag
válasz
mephi666
üzenetére
Vezérlés még nem volt cserélve (láncos), 2000 km alatt nem tapasztaltam ilyen hangot (3-4 hónap alatt csak annyit mentem vele második autóként). Szerelőhöz mindenképpen elmegyek, csak gondolom szétszedés után derülne ki, mi lehet a gond. Úgy viszont már nem opció a vásárlás helyére visszavitel.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
bexinho23
üzenetére
Szavatosság általában fő darabokra van(motor,váltó). Minden más kopó alkatrész az nem szokott bele tartozni.
Próbakörön voltál vele? Bizos meg fogják kérdezni, hogy ott nem vetted-e észre. Meg mennyi idő telt el a vásárlás óta? Mert ha sok akkor azt fogják mondani hogy náluk jó volt, biztos te használtad rosszul az autót és nálad romlott el.
Egy telefont megér, de valszeg jobban jársz ha elviszed szerelőhöz és ők megnézik. -
bexinho23
őstag
Üdv!
Idén vettem egy 6 éves 1.4-es E Corsa-t 80 ezer km-rel, flottaautó volt, elektronikusan vezetett szerviz előélettel. Mivel nem elsődleges autó, így a megvétel óta 3 ezer km ment bele a mai napig.
Az előéletet nézve az olajat rendszeresen, évente cserélték (10-12e km) 5w-40-el. Vásárlást követő 1-2 ezer km után arra lettem figyelmes, hogy üzemmeleg hőfokot elérve gázadáskor a motortér felől kattogó/kerregő hang hallható. Cseréltetve lett az olaj Motul 8100 X-Clean 5w40-nel, vele együtt minden szűrő is. Viszont a hang ugyanúgy megmaradt.Hideg indítással mindig szépen, csendesen jár a motor. Amint a hőfok visszajelző beáll az optimális hőmérsékletre, a hang azonnal hallhatóvá válik. Álló helyzetben állva általában nem hallani, viszont kuplung benyomáskor, gázadáskor mindig hallható az ütemes kattogás.
Mi okozhatja ezt a zajt? Ezzel a hibával visszavihetem az autókereskedéshez az autót? Nemzetközi kereskedés hálózat, nem murvanepper, így feltételezem, hogy megbízhatóak, ha vissza kellene vinni... már ha ilyen hibát lefed az 1 év szavatosság.
-
hdanesz
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Köszi neked is! Az ülésfűtéssel tényleg lehet valami bibi. Próbáltuk (tegnap elég hideg is volt ugye) de még 2-3 perc után sem lehetett érezni semmit, pedig max. fokozatra volt kapcsolva mindkettő.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
hdanesz
üzenetére
Az 5 ajtós hatchback papíron 1392 vagy 98, valóságban majdnem 1.5 tonna. Azzal még azt mondom megbírkózik. Lehet a Zafirához már kevés lenne. Tavaszra kap majd egy kis szoftveres optimalizálást azért a plusz 20-25 ló és 50-60nm nyomatékért.

legelekÜlésfűtés kikapcsolás nem feltétlenül jelenti azt, hogy elszakadt. Nekem pl magától kikapcsol ha elér egy bizonyos hőfokot. Aztán ha visszakapcsolom fűt újra ugyan úgy amíg újra ki nem kapcsolom.
-
hdanesz
őstag
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Köszi! A következő látogatásnál alaposabban szemrevételezem majd, illetve szerzek szerelőt is aki ránéz.
Egyetlen tulajdonosa volt ( a kereskedőt kivéve), úgy tűnik figyelt rá.Az Astra hány kg? Ez ugye több mint másfél tonna és még a kereskedő is mondta, hogy ekkora testhez kicsit kevés ez a motor.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
hdanesz
üzenetére
A kocsi egész jól fölszerelt, és tényleg jó cucc a panoráma szélvédő/tető (bár pár hasznos extra hiányzik belőle: holttérfigyelő, az első lámpa nem xenon-os, hanem csak projektoros).
Olajcsere után nullázni kell a számlálót (nem az olajat figyeli, hanem az eltelt időt, indítások számát, megtett km-t), ezt nem tudom miért nem tették meg...
Ebben a kocsiban van ülésfűtés, azt mindenképp próbáld ki, mert elszakad bennük a fűtőszál (típushiba, ilyenkor fél perc-perc múlva kikapcsol magától), javítani gyakorlatilag csak ülés cserével lehet.Itt is 60ezrenként kell cserélni az olajat, mint minden az automata váltóban, ez sem kivétel.
Nekem nincs tapasztalatom az 1.4turboval, de a mi kocsink 1823kg a forgalmi szerint, ahhoz szerintem nem való az 1.4t, inkább a dízel. Mondom ezt úgy, hogy nekünk dízel van (minden szentnek maga felé húz a keze, mindenki a saját lovát dicséri...), eddig 264ezer km-t tett meg a tdci a20dt nagyobb gond nélkül, csak izzítógyertya cserék voltak eddig a hibái. A turbó, részecskeszűrő, kettőstömegű trióból még egyik sem jelentkezett, de gondolom ami késik nem múlik...
Vezérlést cserét 150-nél írják elő, de 100-nál ajánlják.
Ha komolyabban érdekel a dolog, lépj be a j astrás fb csoportba, ott a motorokról, váltókról mindent elmondanak neked töviről, hegyire, mert ott van tapasztalat.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
hdanesz
üzenetére
Ilyen motoros J Astra-m van július óta, nem sokat mentem vele eddig kb 5000km szóval az én tapasztalataim ez alapján:
-turbora nagyon kell figyelni nehogy hajszál repedéses legyen az öntvény. ez vagy turbo előtti katalizátor leszedés és szemügyre vételezés alapján lehet kideríteni vagy ha már üzem meleg akkor kell pár gyorsítást megcsinálni országúti tempónál. ha egyszer csak kiírja hogy szervíz és teljesen elmegy az ereje akkor nagy valószínűséggel turbo. vagy ha van normális szervízes kiolvasó akkor kiolvasni. a P0299-es hibakód lesz a turbó öntvény repedés vagy jobb esetben csak a szenzor
benzines turbosként figyelni kell az olajra. csak dexos 1 gen2 vagy mostmár gen3 5w30.
azért is visíthat, mert bár lehet hogy lecserélték az olajat de a fedélzeti számítógépben nem nullázták le. nívó pálca aztán az olaj színe sokat elmond.
a vízcsövek szoktak benne elöregedni, főleg ami rögtön jobbra az olajbeöntő nyílástól van egy vízcső elosztó. ott szokott ereszteni általában(nálam is ez volt). ugyan ez a helyzet a tartállyal. vagy a kupaknál kezd el engedni vagy a tartály reped meg. abból vagy FEBI vagy gyári ha megtörténik.
lánc papíron 60-80ezer km vagy 6-10 év. amíg nem csörög indításnál nincs gond.
szelepfedél és szívósor idővel megadja magát. motor jobb felső sarkában a burkolat alatt van egy kis membrán azon van egy kis lyuk. ott ha süvít és ujj odatételnél beszívja az ujjad akkor szakadt.
gyújtótekercs probléma szokott még lenni(nálam volt)igazából ennyi lehet a nagyobb baja motorikusan.
egyébként a fogyasztása sem vészes. nálam vagyes használat mellett napi kb. 50km amiből kb 20 város többi országút + havonta 1-2 hosszabb (200km+) út 6.5-7.5 liter úgy hogy azért szeretek a saját tempómban haladni. nyilván a 140 ló meg a 200nm nem világverő, de kb 2700-as fordulattól azért van ereje.
elnézve a képeket elég patika állapotban van. ha gondos volt az előző tulajdonosa akkor olyan nagy meglepetés nem érhet.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Kinéztem egy 2013-as Zafira Tourer-t. Íme a hirdetése.
Ha jól látom, ez hagyományos automatával szerelt autó nem pedig Easytronic-os. Igaz? (Csak a váltókar, illetve a fokozatok elnevezése miatt gondolom)A14NET a motorkódja...amiről azt olvastam elég régi konstrukció volt már új korában is. Most hogy ez jót vagy rosszat jelent...azt nem tudom...
Valakinek van tapasztalata ezzel a típussal/motorral/váltóval? Azt sejtem, hogy a fogyasztás nem lesz baráti..az oké. Az Opelbe szerelt automatákban is kell olajat cserélni 60 ezrenként? Illetve a motornál előfordulhat-e komolyabb olajfogyasztás?
A hirdetésben az szerepel,hogy 1000km-rel ezelőtt cseréltek olajat...közben az autó beindításkor rögtön visít, hogy azonnal cseréljen olajat.
Na most, az olaj mennyiségét figyeli az autó vagy a korát? Mert a JSZP-s lekérdezés alapján az elmúlt másfél évben 2 ezer km-t tett meg a gép mindössze. Tehát ha kb. egy éve vagy 10 hónapja cseréltek 1000km-rel ezelőtt olajat...akkor az eltelt idő alapján már visíthat a kocsi.Ha viszont 1000km alatt benyelt annyi olajat, hogy kevés van benne..az már inkább aggasztó. De utolsó lehetőségként, az is lehetséges....hogy nem ezer km-rel ezelőtt cseréltek olajat.
Egyébként, élőben pár perces körbenézés alapján jól néz ki a cucc, főleg a panoráma szélvédő és a tetőablak tetszik. (Tudom, number 1. prioritás... )
Előre is köszi a válaszokat.
Dani
-
Sanki
addikt
Z14XEP, ez a sípoló / fütyülő hang mi lehet?
[link]
Legutóbb a szívósoron a vákuummozgató adott ki ilyen hangot, de most mintha nem onnan jönne.. -
sz.j
nagyúr
Találtam egy videót ami nem csak nekem, de talán másoknak is segítségére lehet. (Azt, hogy G vagy F vagy bármi más típus azt nem tudom)
Opel Astra esőcsatorna tisztításaUi:
Srácok, köszi az infókat.
-
mephi666
nagyúr
F-nél akkor folyt be a víz lábhoz, ha nem jól raktam vissza a pollenszűrőt takaró műanyag lemezt, vagy ott el voltak dugulva a vízelvezető lukak, amik utastéren kívülre vezetik ki a csapadékot
nem tudom, hogy ezt G-nél mennyire tervezték át: baloldalt felül ahol a levél van, ott indul egy gumi, ami teljesen végigfut keresztben... azt kell levenni és utána ki lehet játszani a pollenszűrőt takaró nagy műanyag elemet itt is? én első körben ezt szedném ki és kipucolnám alóla a ganét (F-nél a párásodás oka is lehetett, ha televolt itt levéllel) ...ha jól rakod vissza, utána nem szabadna befolyni a víznek az utastérbe
(volt, hogy áztunk mi is, de kis igazítás után tökéletes lett) ...pár perc mókolás az egész
-
sz.j
nagyúr
válasz
ncc1701
üzenetére
Ezt már régebben megtettük, előbb vagy utóbb a pedáloknál nedves/vizes lett a szőnyeg, de laikusként a beázás helyét csak sejtjük mivel a szélvédő alatti esőelvezető felett lévő elemek eltakarják azt a részt ...
Házilagosan hogy lehet ezeket az elemeket biztonságosan lebontani? Egyáltalán lehet?
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Van egy 2000 évi öt ajtós G Astrám ami sajnos az utóbbi időben beázik, eső után a pedáloknál vizes a szőnyeg ...
Szerintetek hol ázhat be a kocsi és hogy lehetne ezt megszüntetni?
(Nem értek hozzá, ezért elnézést ha hülyeséget írok, de én úgy gondolom, hogy a szélvédő alatt van valami eső-gyűjtő/lefolyó ahol a tűzfalon (?) van egy kb 25-30 mm-es lyuk amin kábelek mennek át. Nem lehet, hogy ezen keresztül ázik be a kocsi?)
-
ncc1701
veterán
válasz
naomek
üzenetére
Tudnék mesélni. Insigniámon van egy elektromos probléma, ráadom a gyujtást, önteszt lefut, majd kiírja, h ellenőrizzem az elektromos rendszert. Mocit nem röffentem be, de kiteszi az akku ikont. Gyujtás le, vissza, moci indít, és jó.
Na, erre már szerelő 1 végignézte a testkábeleket, generátor fel lett újíttatva. Szerelő 2, kicseréltette velem az akkut, majd vetetett egy bontott gyári generátort, mert szerinte biztos szarul újították fel. Ez nem is számolom, mennyi, saccra negyed millámba benne van, a hiba természetesen megvan. Csak pingvineznek. Ha lenne időm, végigmérnék mindent, esküszöm hamarabb rájönnék, mint a sok "szakember". -
mephi666
nagyúr
válasz
totyino77
üzenetére
ez ilyen: random hülyült nálam is a lejátszó... pont ezért nehéz is kimérni, mert leállítás után lehet hogy 5 perc múlva 0 fogyasztást mérsz, de fél óra múlva gondol egyet az a fos és kezd tracket keresgélni
amit kitapasztaltam és működik: ha van benne lemez és valamelyik első track-en állva kapcsolom ki (amit 99.9% eséllyel azonnal le tudna játszani) -
naomek
tag
Sziasztok Márkatársak,
Kérhetek egy kis szakmai segítséget?
Van egy 2009-es Opel H Astra GTC 1.7 cdti.
Be lett méretve a 4 porlasztó, cserélve lett gázolajszűrő és most random időközönként leáll magától a kocsi. Van mikor 40-50km múlva, van mikor a kapuból nem lehet vele kiállni.
Hibakódnak izzítógyertyákat dob ki csak, bár 2 hónapja lettek cserélve. Nyomásszabályzó szelep is nyáron volt rajta cserélve.
Tapasztalt már bárki ehhez hasonlót?Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Tesla topik
- E-roller topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Formula-1
- XMLTV EPG letöltő progi
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4599, 100% Akksi
- Eladó egy Pixel 7 a Dobozzal tokkal
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue Karcmentes állapot 100% akku (93 ciklus)
- 280 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
ez meg azért újabb, állapota se akkora zsákbamacska a leírás alapján...
..