Hirdetés
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Hát én tuti nem ütöttem agyon
Talán a legelején mikor elkezdett szórakozni odab@sztam neki párat (tanult szerelő módjára: staffnifával nem közvetlen kalapáccsal) - de azt nem mondanám agyon kocogtatásnak
És az első felújítás után ment 1 hónapot, utána hullott szét. -
corsa1.4
újonc
D Corsa ban főleg melegidőben be csipog és bejelez a biztonsági őv bekapcsolt állapotban is .
Javítható? -
mrx1212
tag
Sziasztok!
Úgy alakult hogy cserélnem kell egy bal eső kerékcsapágyat : (H Astra 20007)
Erre gondoltam ez elfogadható minőség,megfelelő lenne :
Kerékagy A.B.S. cikk:200882 -
-
-
TZ1
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes felújíttatni az önindítót és a generátort vagy inkább vegyek újat? G Astra 19 éves és 230000Km van benne. Mielőtt elromlana, gondoltam meg kéne nézetni. -
válasz
body007
üzenetére
Hány fokon kezd el úgymond forrni ez a glicerin?
No meg hova fogod kötni az autón? Nézegettem most pár leak tesztes videót és ott ugye inkább az volt a baj hogy máshol is beszív levegőt, azt hogy akarod megnézni a gőzzel? Vagy eregeted mellette és megnézed beszívja e valamilyen cső? -
-
-
válasz
Bilux
üzenetére
Klafa. Ez egy pumpa, glicerin folyadék (ecigi-sek ismerik, használják: Növényi Glicerin) és csövek, csatik. Ezt otthon is megcsinálható (nagyjából):
Van egy ilyen aksis kerékpumpám:
Állítható rajta a nyomás. Szal ez betolja a levegőt egy dobozba - amin belül egy fűtőközeg (cekász, mint az ecigikben) megcsinálja a "füstöt"). A dobozból kilépő füstöt meg bevezetem a motorba (vagyis ahova kell)
Ha nem az új házrész szigetelésével, kábelezésével, burkolásával tölteném minden délutánom, hétvégém meg is csinálnám
-
Bilux
veterán
-
peet137
tag
válasz
peet137
üzenetére
Úgy tűnt, megoldódott a beázás gubanc, mert volt pár eső és semmi víz nem volt az anyósülésnél, de a tegnapi orbitális eső után a szellőztető venti beindítása hozott ki egy kis vizet megint. Van valakinek erre tuti tippje, vagy tényleg marad a szilo? Nem szeretnék levélrácsot cserélni, de ha ez a frankó megoldás, akkor ettől sem zárkózom el.

-
malagutif122
tag
Sziasztok
Astra H Z16xep
Kulcsot nem ismeri fel 161450 a hibakód
Pótkulcsal is használtam azzal is elő jött a hiba
nem teker, és villog a villáskulcs a müszerfalon, a bicska kulccsal is csinálta ritkán elő jött ez.
Autóvillamossági a szoftvert akarta frissíteni rajta, többen a cím modul forrasztást mondják megoldásnak, valakinek jött már elő ez a hiba. -
Erno1219
újonc
Hat atnezem majd remelem kabel lesz nallam is mert minden mas kivan mar cserelve es bosszant a dolog
-
törölt tag
válasz
Erno1219
üzenetére
A hűtőbe amit becsavarsz 2 db gombát, azoktól jönnek ezek a vezetékek. Ebből a több darab vezetékből volt nekem az egyik megsérülve, csak nehezen lehetett észrevenni, mivel pont a túlsó felén volt egy kis sérülés, így szemből nézve teljesen épnek tűnt. Nekem emiatt nem indult se leállítás után a venti, se kis fordulaton, se nagy fordulaton (csak vészüzemmódban indult be, amikor már a pirosban volt a mutató).
-
törölt tag
válasz
Erno1219
üzenetére
Ugyanígy volt nálam is, az már csak a vészüzemmód, azt nem a gomba kapcsolja. Így ne is nagyon használd az autót, mert megfő a motor.
Nekem az volt a szerencsém, hogy volt otthon tartalékban gyári hőgomba is, gyári venti is (előtétellenállás azon van rajta), így volt lehetőség próbálgatni, tesztelgetni, hogy mi okozhatja a hibát. Végül se a gombáknak nem volt baja, se a ventinek (előtétellenállásnak se), minden hibátlan volt, de az egyik vezetéken volt egy kis sérülés, amit egyik szerelő se vett észre, de mi magunk se, mert pont azon a részén volt a sérülés, ami nem látszódott.
Miután a vezeték le lett javítva, teszteltük is a rendszert, a hőgombá(k)ról lehúzva a venti csatlakozóját, abban összeérintve a lábakat kapcsolt is a venti kis fokozaton is, meg nagy fokozaton is. (A vészfokozat meg a legnagyobb, de azt nem a gomba kapcsolja.) -
törölt tag
válasz
Erno1219
üzenetére
Nekem az egyik vezeték volt sérült, ami a hűtőben lévő hőgombától jött a ventiig. Hiába kapcsolt a gomba időben, ha a ventiig nem jutott el a jel. Ráadásul olyan szerencsétlen helyen volt a sérülés a vezetéken, hogy alig lehetett észrevenni (pont a vezeték túloldalán, ahol takarásban volt, illetve a vezeték maga nem volt elszakadva, csak hiányzott egy kis rész a takarásban lévő feléből).
Normál esetben a venti több fokozatban is tud menni (X20XEV-nél legalábbis biztosan így van), illetve a motor leállítása után is be kell kapcsolnia (bizonyos hőfok fölött).
-
Erno1219
újonc
Sziasztok van egy Opel vectra B 1.6 16v kocsim es olyan jelenseget produkal hogy amikor az autopalyan megyek a vizhofok normalis 90 en van mikor mar beerek a varosba vagy egy dugoba akkor felmegy a pirosba majd csak akkor kapcsol a venti de azt hozza teszem hogy kivan cserelve benne :termosztat,hogombak,vizpumpa,hofokleado a ventihez. Es ezek ellenere is ezt produkalja. Valakinek valami otlet ?
-
rumos XIII
aktív tag
Van valami trükk arra, hogy hogyan lehet bekapcsoltatni a motorhűtő ventillátort egy c corsán?
Letesztelnék valamit, és ahhoz szükségem lenne arra, hogy akkor kapcsoljon be, amikor én szeretném.
Köszi -
Sanki
addikt
Z14XEP klímakompresszor 3 csavarját hány Nm-rel kell meghúzni? Nem találok rá említést..
-
Bilux
veterán
Sziasztok! Opel Corsa D 1.4 benzin menet közben kinyomott kuplungnál nem ejti vissza a fordulatot sőt kicsit fel is pörgeti mintha gázt nyomnám, de nyilván nem teszem. Találkozott e valaki hasonló hibával? Ha áll az autó akkor vissza ejti a fordulatot egyből.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Richard!
üzenetére
az lett, kapott egy pár új laufenn-t (dot szerint 2232, made in hungary), az ép meg elment tartalékba...

a dolog érdekessége, hogy mióta megvan a kocsi, soha nem néztem meg, hogy működik a pótkeréktartó
ma túlvagyok ezen: csomagtartóban egy lapot fel kell hajtani és a kerékkulccsal kitekerni egy csavart, ami leereszti a kocsi alatti pótkeréktartót... ott volt egy 2007-es gyártású 0km-es nyári continental... kocsi is 2007-es, valószínű azt adhatták hozzá gyárilag... volt még benne majdnem 1.5bar nyomás... gumis is csak nézett rá -
vasi89
őstag
Üdv!
Az alany egy C Combo, 1.7 DTI 75le-s motorra.
Végső próbálkozásként írok már ide mert jelenleg nincs konkrét ötlet mi okozhatja a leírt hibát. Szerelőnél jártam, néztünk élő adatot de túl sok mindent nem lehet kiszedni ebből az autóból, ami biztos hogy 1500-nál egy pillanatra be tud esni az üzemanyagnyomás. Nem megszűnik csak leesik.
A tünet pedig: Ha hírtelen akarok gyorsítani, nem kell padlógáz sem akkor ránt egyet az autóm ajd megindul és mindenféle probléma nélkül gyorsul és haladni is lehet vele, de amint elengedem a gázt és ismét gyorsítok szintén ránt egyet. Illetve 1500-as fordulaton szokása rángatni de ha már nyomok egy kicsi gázt azonnal megis szűnik, illetve csak 1500-on, semmilyen más fordulaton nincs iylen se alatta se fölötte. Habár alatta max akkor van ha motorfékezem de 1500-nál motorfékkel is be tud rángatni. Ez mondjuk nem drasztikus de azért érezhető. EGR szelep tisztítva lett aztán lefalazva, az megoldotta a füstölés problémáját de ezt sajnos nem. Bárki küzdött már hasonlóval?
köszönöm,
Ádám -
peet137
tag
válasz
Integrale
üzenetére
Köszi a videót, ez alapján nincs ott semmilyen tömítés, legalábbis nem látszik. Az enyémben mintha lett volna valami kis foszlány egy ilyen szivacsos anyagból, de lehet, hogy az már házi próbálkozás volt.
Nekem mondjuk ennél nehezebben jött le, de én csavarhúzóval oldottam ki a patentokat egyenként. Nem is tört el egy sem, nem úgy, mint a srácnak
-
peet137
tag
válasz
saril
üzenetére
Sajna nem találtam olyan videót, amiben H-n szedik ezt szét (vagy csak nem tudom pontosan milyen néven kell keresni angolul). Nekem sajna nincs robbantott ábrám, ezt be lehet szerezni valahonnan? Gondolom, valamilyen szerelési kézikönyvnek (Haynes?...) része lehet ez.
7Zap-on szoktam még ilyeneket nézni, de ott ezt nem találtam meg. -

F Astra, 1.6 x16szr - 3.5 liter elegendő. Féltem is, hogy sokat töltöttem bele, mert van olyan kiadás, ami 3.2 literrel is beéri, de pont jó mennyiséget töltöttem fel.Ha már olaj... az olajteknő tömítése szerintem már nem az igazi; szivárog a' olajka. Következő cserénél ez a tömítés is cserés lesz.

-
-
-
peet137
tag
-
válasz
peet137
üzenetére
Úgy tudom az újat be lehet játszani alá leszedés nélkül, nekem szét volt rohadva a fém, nem gyári volt az antenna sem.
Ahhoz hogy teljesen leszedjem nekem le kellett bontani csomagtartó és két hátsó ajtó kédergumit, minden műanyagot ami az oszlopokon volt, a B oszlopot csak egy oldalon, az már elég volt. Aztán ott van a 4 db háló tartó, két hátsó kapaszkodó. Így tudtam nagynehezen benyúlni. Végülis kb 2 óra alatt megvolt, nem is tört el semmi, a tetőkárpit sem rogyott össze. De a hely szűkös volt mint a picsa..
Ja ez kombi.
Majd a pótféklámpát is cserélnem kell, mert szerintem nekem ott ázik be..
-
-
Mekkora motorokkal szaladgáltok... Nekem 3,5 is elég

Persze egy szezon alatt azért rá kell locsolni még 1-2 litert
-
mikloss
tag
-
-
-
-
válasz
mikloss
üzenetére
30k 5 liter olajért? Azúgyigen
Mannol 7701 nekem bevált - ez 5w30
Itt a keresője#104220gban:
- átálltam próbából a dexos2 általános olajukra, valami prémium a neve, árban hasonló a GM specifikushoz, ezt nem csipegeti annyira, így ismét ezt vettem beleEz melyik lenne? Esetleg ez?
MANNOL Energy Premium 5W-30 7908 -
saril
senior tag
Ugyan ez amit írtál, Mannol-t használok, azt is van aki szapulja, meg a legtöbben azt mondták nekem, több szerelő is hogy közép kategória.
Nekem bevált, jó ár/érték arány, de már én sem ajánlom senkinek mert attól hogy nekem bevált, másnak lehet nem fog.
1.7 CDTI és 15-20-30e km-re is elengedné a cserét az autó, százalékosan jelzi ki, használatfüggő de mivel járok vele hosszabb utakat így most 73%os olaj élettartamot jósol és 7e km mentem már vele.
Nem érdekel mit jelez, én 10-12e km-nél fogom cserélni, előző automnál 8e km-ként cseréltem
arról most leszokok..
-
válasz
mikloss
üzenetére
Olaj-téma az nagyjából olyan mint a vallás, hit kérdése, néha vegyül bele konkrét tapasztalat is de az a ritkább.
Saját, tapasztalaton alapuló vélemény:
- csavart mindig elfelejtek venni, sok cserén túl van már, azt mondanám, állapotfüggő hogy cseréld-e, de ha van mód, vegyél egyet mindenképp, aztán max. elrakod legközelebbre
- Opel olaj nálam az a kategória amit sokszor használtam, se negatív se hihetetlenül pozitív tapasztalatom nincs, olvasni mindenfélét, aztán döntsd el melyiket hiszed el
- én a J-be Mannolt használok, nekem dexos-2 kell, 5w30, az alappal (GM speciifikus) se volt gondom, de a periódus végére lement minimumra a szint, ha késtem picit, már rá kellett volna tölteni
- átálltam próbából a dexos2 általános olajukra, valami prémium a neve, árban hasonló a GM specifikushoz, ezt nem csipegeti annyira, így ismét ezt vettem bele
- a linkelt Opel olajat nem tudom ismeri-e valaki, azt pláne nem tudom hogy konkrét tapasztalat van-e vele, azt meg végképp nem tudom hogy te hogy állsz a dologhoz, vagyis mindegy az ár vagy inkább jót olcsón az irányvonal, de ilyen árban tuti bármilyen olajat vehetsz - néztem a Kauffer-nél, ha jól látom dexosD a szabvány a linkelt alapján, nincs sokféle de egyik se kerül közel se ennyibe
- -
mikloss
tag
Sziasztok!
Adott egy 2017 K Astra ST 1.6 TDI 110le, első olajcserém előtt állok és lenne néhány kérdésem:
1. Olajleeresztő csavart mindenképp érdemes cserélni (ha igen milyen való bele, esetleg egy linket dobnátok?)
2. Megéri a felárat az eredeti Opel 0W-20 olaj?
3. Egy ilyesmivel tuti le fogom tudni szedni az olajszűrőt?
4. Egyéb jótanács amire mindenképp figyeljek?
Köszi!
-
dewill79
tag
Szia!
A tanksapka felől sehogyan sem fog kijönni.
Csomagtérben a jobb oldalon lenyitod a takaró kárpitot és látni fogod magát a zárat jó mélyen. Csatlakozót lehúzod róla, meg azt hiszem 2db csavar fogja és hátrafelé kihúzod.
Csak maga a zár fog kijönni a tanksapkára záródó rúddal. -
H astra kombiból hogy kell kivenni tankfedél zárját? :S
Van rajta két kis csavar, kicsavartam de sehogy nem fér ki a cső miatt..
-
peet137
tag
Szétszedtem az esővíz elvezetőt, teljesen tiszta volt, de egy kicsit elall a szélvédőnél a gumi csík, és még mindig beazik a klíma ventinél. Kivettem a kesztyűtartót, a venti háza ereszt, vagyis valahol a szélvédő mellett ázik. Megpróbálom végighúzni sziloplasttal a gumicsíkot a szélvédő élénél, hátha. Egyéb ötlet?
-
peet137
tag
válasz
mephi666
üzenetére
Csatlakozom, én is ezért választottam ezt a gépet, mert nincs olajfogyasztas. Legalábbis szemmel látható mértékben. Nem is kerestem autót, mert már feladtam, h találok olyan H astrát, aminek 4 elektromos ablaka van. Nem tudom, miért olyan nagy cucc ez, csak olyanok voltak, ami hátul kurblis... A digit klíma volt még kritérium és ez akkora nehézség volt, h nem is gondoltam volna, h ekkora nyűg lesz megtalalni... Véletlenül jött szembe, mikor húgomnak kerestünk autót.
Voltak ezzel is meglepik, de eddig semmi durván nagy költség. Tankszellőztető, egr szelep, twinport gömb, egy vizcső, lengescsillapito a toronycsapágy miatt.. A többi tervezett volt, nagyszervíz, fékek, stb. És még mindig jó áron van. Főleg úgy, hogy most horror áron mennek a használt autók. Még a szelepfedél membrán van hátra és akkor az összes gyerekbetegség letudva. Az is kiderült, h az eleje valszeg törve volt, de hossztartó sértetlen és a javítást sem vmi kókler csinálta. Osztrák autóhoz képest a rozsda sem vészes... Sztem jó bolt volt. Plusz szeretem is az autót, kezes nagyon, tipikus közlekedő edény. A korábbi nissanom sokkal autószerűbb volt, de ez fényévekkel kényelmesebb. -
mephi666
nagyúr
válasz
FoLey-v
üzenetére
olajat ez sem eszi: pont emiatt választottuk ezt a példányt, mert előtte 1-2ezerrel volt félmilla ráköltve a motorjára, számlával, garanciával... megszokott szervizben nézettem át, ők mondták hogy rendben van, leszámítva fékeket, lengéscsillapítókat... ez a része alapból benne volt a pakliban, hogy csináltatni kell majd rövid időn belül... úgy számoltuk, hogy még mindig jobb választás, mint párszázzal többért egy ránézésre jobb állapotú, aminek a motorja is lutri lesz...
olajszint folyamatosan rendben, elég gyakran ellenőrzöm és nézegetem a hűtővizet is, mert 15 évesen benne van, hogy 1-1 cső kezdi kicsit elengedni magát (ennek a szervizelése meg szó szerint párezres művelet és betudható a korának) -
FoLey-v
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
2019-ben 1,1 milláért vettem a H Astrámat. 200+km-t távolság volt. Talán költhettem 300-400k-t plusszban. Motorolajat kizárólag Motult kap,pedig előtte Q8 volt benne. Lekopogom örülök hogy még egyben van. Igaz kell még maradék vízcsövet kicserélnem.
Nem eszi az olajat,jó a fogyasztása és LPG is van benne,igaz reduktort megkéne csináltatni,mert el lett zárva hűtővízfolyadék fogyás miatt.
Lassan ott tartok hogy külsőleg jön karbantartás.
Kapott 2-3 extrát amit szerettem volna,sőt majd hűtővíz hőfok mérőt is kérek majd a computer kijelzőre.
Jövőre is lesznek cserélve,így szépen egyesével.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Tikakukac
üzenetére
mármint amíg nem volt nálunk a kocsi szerviz miatt? ...másfél év alatt nem sok volt ez: a lengéscsillapítós dolog 2-3 nap volt, vezérműszíjkészlet 2, most a motorvezérlős húzódott 1.5 hétig, mert első helyen nem tudták megcsinálni és utána rendeltek másik alkatrészt... többi munka 1 napon belül megvolt mindig
munkahelyem kerítésszomszédja a szerviz: kisebb munkákat le tudom velük úgy beszélni, hogy 7:00kor leadom a kocsit és aznap 15:00kor elhozom... (ha meg nincs kész, arra az esetre bent tartom munkahelyen a bringát és azzal tekerek aznap haza)ui: ez a 1.5hét bringázás amúgy rám is fért már nagyon, mert el vagyok lustulva
át kellene rá szoknom, hogy ha nincs eső/hó, akkor azzal járjak munkába (napi 10km is több, mint a semmi) -
mephi666
nagyúr
válasz
mephi666
üzenetére
na, bontott motorvezérlő garanciával (63k), programozás (15k), egy vékony vízcső szivárgásának megszüntetése (8k): össz. 86k
tegnap tettünk egy 50km-es kanyart várossal-főúttal vegyesben... már a városban kapnunk kellett volna 3-4km alatt a sárgalámpát, de nem jött
úgy tűnik ez megoldódott... kíváncsi leszek, hogy majd hosszabb távokat mérve hogy alakul a fogyasztás, mert a vacakoló vezérlő miatt magasabb is lehetettaz a durva, hogy kolléganő most nézelődik ilyesmi kocsikat és 2007 körüli b zafirákat 1.8-2milla közt talál... olyat, ami zsákbamacska... mi ezt az összeget alulról súroljuk még mindig úgy, hogy vásárlás óta javítva az ismert lengéscsillapító+fékprobléma, apróbb vízfolyások, kézifékkötél, ajtók elektromos hibái, új vezérműszíjkészlet, vízpumpa, termosztát, klímabehúzó, akku, pár új gumi... meg most a motorvezérlő... ami igazából váratlanul ért minket, az ezek közül a vízfolyások, kézifékkötél, termosztát, klíma, motorvezérlő, ajtók... kb 150k... a "maradék" 500k körüli kiadással előre kalkuláltunk
most azért remélem, hogy tavasszal műszaki előtt nem jön semmi extra, csak max pártízezres apróság
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- RAM topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- TCL LCD és LED TV-k
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Lényegretörő Akasa hálókártya a 10 gigabitre vágyóknak
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- MSI Pulse 15 B13VFK i7 / RTX 4060 140W / QHD 165Hz 16GB DDR5 1 TB SSD
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 510+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GQ50F-B FHD 165Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 256GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4673
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Talán a legelején mikor elkezdett szórakozni odab@sztam neki párat (tanult szerelő módjára: staffnifával nem közvetlen kalapáccsal) - de azt nem mondanám agyon kocogtatásnak