Hirdetés
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Tehát lett egy felújított gátló, amibe vasfűrésszel csinálsz egy hornyot és reménykedsz benne, hogy vagy a csavarhúzó vagy az anyag amibe raktad bírja majd a nyomatékot amivel le kell húzni rá a tányért.
Évezred üzlete. Ezt így a pillanatba' küldtem volna vissza, hogy akkor jó, most akkor jöhet az igazi változat, mert ez poénnak mondjuk elment
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
Szerintem először furat készül és befelé nyomott szerszámmal van kialakítva a hat lap, ennek a nyoma lehet benne. Az első képen én látni vélem az imbusz kulcs helyét... 🤔 Másik gátlónál nem tudom kivenni a vonalakat a fotón. Worst case vágj bele fűrésszel és lapos csavarhúzó

-
Itt konkrétan a becsúszószárakat cserélték - és ha már ott volt akkor keményítettek rajta
#103793peet137:
Igen, hasonló áron lett volna új. De akkor ez meg kuka (vagy virágkaró esetleg). Picit környezettudatosan gondolkozva döntöttem a felújítás mellett
És erre is van 1 év gari plusz a karakterisztikája is jobb mint a "gyárinak"
-
kocolaci
csendes tag
válasz
akooos
üzenetére
Szia!
A gumi alkatrész a motorburkolat tartója (8 szelepesnél valamelyik hátsó, 16 szelepesnél mind a négy ilyen). A motorburkolatban van a helye, meg fogod találni könnyen.
A váltóval kapcsolatban: előfordulhat, hogy az M32-re jellemző hibája van, ami a váltó szétszerelésével javítható (kb.: 150-200 eFt körül várható a költsége). Érdemes utánaolvasni, mert elég sok információ elérhető a neten, sajnos azért mert ez egy drága típushiba. -
ottobacsi
tag
Sziasztok!
Valaki tudna esetleg arra tippet adni hogy nagyjából mi lehet a baj?
2006-os opel combo c cng Z16YNG egyik pillanatról a másikra nem hajlandó menni gázzal.
Hibakód: P1572 (Z16YNG, CNG) üzemanyag rendszer kapcsoló jel nincs megfelelő tartományban
A segítséget előre is köszönöm! -
Töröltük a hibát a kocsiból (vmi az övfeszítő körül nem tetszett neki, talán túl nagy kezdeti húzóerő - vagy hasonló), most hibamentes. Már csak az "új" gátlókat várom - csak el kellene hozni, készen vannak. Egyébként amiket áttettem a donorból (komplett gólyalábakat) az olyan szinten életveszély, h nem is nagyon megyek a kocsival. Egyszerűen nem értem, h emberek, h tudnak ilyen állapotú futóművel közlekedni
- hullámzik, elpattog, kóvályog, szar ahogy van... (az előző gazdájára gondolok, mert neki ez tökéletes volt...) -
farkas-j
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszönöm az infót, de nekem maga az antenna talp is kellene, nem csak a gumitömítés.
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ha már téma, nekem komplett antennát kellene cserélnem, h kombi, gumi tömítés, antenna talp, antenna. Ezeket honnan érdemes beszerezni? Tömítést azt én is látok sokszor a Facebookon.
-
akooos
veterán
válasz
Integrale
üzenetére
Most kipróbáltam, 1-2-3-4-be hibátlanul, könnyen tudom a motortérben állítani, de nem tudom átmozgatni 5-6-ba. Erőből a váltókarral most sikerült, akkor a motortérben is tökéletesen állítható 5-6 között, viszont "üresbe" vagy bárhova nem tudom mozgatni, csak megint erővel a váltókarral...
-
-
akooos
veterán
Sziasztok!
Próbáltam rákeresni, de ez a specifikus dolog nem jött szembe a találatok között.
M32 váltós autóm van (Grande Punto, de a váltó a lényeg)
Elkezdte azt csinálni, hogy nehezen lehet 5-6-ba tenni és ha elengedem nem is "ugrik" vissza üresbe, hanem megáll a 2 fokozat között. Ma reggelre már egyáltalán nem tudom 5. és 6. fokozatba tenni. Hátha van aki tapasztalt már ilyet, ez ebben az esetben lehet bowden probléma vagy megadta magát a váltó?Köszi a válaszokat és bocsi az offért.
-
törölt tag
válasz
body007
üzenetére
Mármint arra értettem, hogy légzsákos dolgok szerelésekor (pl. ülés, kormány), még szerelés előtt le kell kötni az akksit, egyrészt biztonsági okokból (ne durranjon el a légzsák), másrészt meg hogy ne tárolja el hibakódként a csatlakozó széthúzását. Ha nem volt az akksi lekötve, akkor könnyen lehet, hogy csak ennyi a gond, hogy széthúztad a csatlakozót, és ezt eltárolta hibakódként.
Kárpittisztítás passz, nekem gyári üléshuzat van újkorától az autón, olyanok az ülések, mint az új.
-
peet137
tag
válasz
body007
üzenetére
Nem lehet, hogy a beszerelt ülésnek az ülésfoglaltság-érzékelője kakukk? Az ülést autóból vetted ki, vagy tárolták/tároltátok valahol? Pl BMW-ken előszeretettel pusztul el egy rossz helyre térdeléstől is, Opelnél ez nem tudom, mennyire jellemző...
A kárpittisztítás tuti tipp engem is érdekel! Két kisgyerek hátul, nincs több mondanivalóm

-
-
válasz
üzenetére
Miután dobta a hibát lehúztam az akksit - előtte nem igen
A légzsákos autóban az üléshez több vezeték megy (egy plusz sárgára emlékszem) - az enyémben értelemszerűen nincs plusz vezeték / csati. Szóval az autónak (szerintem) nem kellene tudja, h milyen ülés van benne
Este hoznak egy gépet és meglássuk ki lehet-e törölni.Kárpit (ülés) tisztitásra valami pro tipp? Megcsináltam míg kint voltak de nem vagyok megelégedve
-
törölt tag
válasz
body007
üzenetére
Kiütni ki lehet, az már más kérdés, hogy nem fog-e újra visszajönni?
Akksi amúgy le volt kötve, amikor a csatlakozókat széthúztad?(Hogy egy az egyben átrakható-e az oldallégzsákos ülés a nem oldallégzsákos helyére úgy, hogy a légzsákvezérlő ne dobjon hibát, azt nem tudom. Enyém oldallégzsákos, ennél vannak az ajtókban is légzsákvezérlők.)
-
Kicseréltem az üléseket a két vectra között, erre piros "légzsákikont" kaptam. Ki lehet ütni? Vagy mit kell vele kezdeni? Egyébként az "új" ülések oldal légzsákosak szemben a régivel. Ez gondolom nem gond mivel az autóban oda sincs kábelezve a légzsák. Csatik passzoltak, csak összedugtam őket.
-
peet137
tag
Mekkora esély van egy 2007-es H Astra esetében úgy leszedni a szélvédő alatti műanyag elemet (az ablaktörlő alatt), hogy az utána vízmentesen vissza is kerüljön? Ki kellene tisztítanom a vízelvezetőt, mert biztosan el van dugulva. Minimálisan eláll a sarkainál...
-
szbalogh
addikt
válasz
Integrale
üzenetére
Egyébként szeretnék valami kultúrált olajnyomás mérőt és vízhőfok mérőt is a műszerfalra valahová. Az A oszlopra és a kormány melletti szellőző helyére lehetne tenni tartókonzolt de az első opció ronda és nem is tudom hogy illeszkedne e rendesen a másik miatt meg elveszne a ott a levegőbefújás.
-
Integrale
veterán
válasz
szbalogh
üzenetére
A generátor mögötti visszacsapó emgedi vissza az olajat, onnan kapja a két okoskerék.
Ha jársz bontóban, akkor elsô szériás Z18XER motorból ki kell venni a becsavarható fajta visszacsapót, úgy egyszerûbb az élet.Nem gondolom, hogy az a kicsi visszacsapó is okozhatá ezt, hiszen a generátor môgötti közelebb van.
Érdemes tisztítani a szolenoidokat, a végén lévô fekete szûrô irányából kapja az olajat, ott lehet lerakódás.
-
szbalogh
addikt
Sziasztok!
Z18XER Astra-t vettem márciusban. Indításkor pár másodpercig kerreg az okoskerék. Odáig eljutottam, hogy két dolog okozhatja. Az egyik az olajgomba melletti visszacsapó szelep. Vagy inkább az olajszűrőház alján levő leengedőszelep. Egyik szelepet se találom az unixnál. Milyen néven vagy kóddal találom vagy mivel lehet helyettesíteni? Állítólag 3C3Z6800A számú Ford alkatrész a szűrőházban levő de csak az USA-ból lehetne rendelni.
Ha jól értem úgy működik, hogy ha a szűrőház teteje rendesen a helyén van, akkor a szűrő ezt a szelepet lenyomja, zárja. Ha pedig szűrőt cserélek és letekerem a kupakot akkor visszaengedi az olajat a teknőbe?
Kérlek segítsetek mert szeretnék már olajat cserélni és egyben ezt is ellenőrizném vagy cserélném ha kell! Köszi
(a képen a bal oldali)
-
Zolabol
tag
válasz
zgospel
üzenetére
72 nm mindkettő szerintem + menetrögzítő.
Azért kérdeztem, mert vennem kell nyomatekkulcsot, és arra gondoltam olyat vennék ami nagyjából lefedi a kocsi nagy részét. Amit találtam az 7-105 nm. Tudom a kerekeket 110re kell, de ez van :)
Illetve márkából melyik amelyik használható otthoni célra? BGS?
-
littlejohnny
aktív tag
Sziasztok!
A14XER-es motorral szerelt J Astránknál a következőket vettem észre nemrég: hosszabb állás utáni első indításnál a motor kis túlzással majdnem le is fullad azonnal, olyan szinten visszaesik a fordulat. Minimális várakozás után beáll a szokásos alapjáratra. Viszont ha gázra lépek, szintén visszaesik a fordulat egy rövid időre. Kicsit olyan érzésem van, mintha nem kapna elég üzemanyagot. Egyéb hibajelzésem, rendellenességre utaló észrevételem nincs.
Hol, merre érdemes keresgélni a kiváltó okot? -
Gaga_30
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
El sem jutott odáig, hogy meghúzzam.
-
mohabá 007
aktív tag
-
zgospel
őstag
válasz
Zolabol
üzenetére
Hát én KYB-t vettem tavasszal mindkettőből, de legközelebb biztos hogy inkább rászánom a több lóvét a Sachs-ra. Ez a KYB gátló ilyen nyöszörgő hangot ad amikor berugózik, elég hangos a működése. A hang maga normális, csak sokkal-sokkal hangosabb mint amilyennek lennie kéne.
Volt azóta műszakin is, meg egyszer futóműállításon, nem szóltak rá egy szót sem egyik helyen sem. -
Gaga_30
tag
válasz
Zolabol
üzenetére
Én erősített Kamokat vettem bele, gyengébb volt mint a 17 éves gyári. Végül kombié került bele, de az ki is emeli rendesen hátul, csak ha sokszor tele van pakolva akkor ajánlom. Lengéscsillapító TRW lett, teszi a dolgát.
Viszont legyen E18 és E20 torx kulcsod a lengéscsillapítóhoz. Alsó felső rugótányért (gumi) is érdemes cserélni, illetve a hátsó rugót tudod cserélni rugóösszehúzó nélkül is. -
Zolabol
tag
Sziasztok.
Gondolkozok egy hátsó lengéscsillapító + rugó cserén.
Melyik márkát ajánljátok csillapítóhoz + rugóhoz?Illetve rugónál feldobja hogy erősített vagy normál. Mennyire merevebb az erősített, érdemes azt választani, vagy annak inkább akkor van jelentősége ha sokat utánfutózok, vagy rendszeresen fullra pakolt csomagtartóval megyek?
(Astra G, Z14XEP, 2005, 5 ajtós)
köszi
-
M3aN
senior tag
válasz
Gyarmati_
üzenetére
Hát akkor a környéken ez a nagyon kevés hely van, mert szinte senki sem képes rá, pedig 1-2 gumist már kérdeztem

A bp-i, munkanapon munkaidőben nyitva tartó műhellyel pedig nem megyek messzire, ha a szenzor+szerelés költségének duplája az utazás, valamint vegyél ki szabadságot érte
Vicc... -
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Heves-Nógrád megyében tudtok olyan szervizt/gumiszerelőt, aki tud TPMS szenzort cserélni és programozni?
-
Sanki
addikt
Na, végre bekerültek a ford-os tekerők is. [kép]
Mostmár jó az összkép.
[kép] (élőben nem vakít ennyire, sokkal szolidabb, plusz ugye ez max fényerő mindenhol most a kép miatt).Másik kérdés: G Astra Sedan (hatchback vagy ferdehátú) tetőkárpitnak van valami rögzítési pontja/merevítése középtájon? (Nagyjából a hátsó hamutartó felett).
Enyém most középen konkrétan ~5 cm-et tud felfelé mozogni (és ez nem a szövet anyag, hanem magát a kemény kárpitot mondom). videó1, videó2
Széleken kezdett megindulni az elválás ( [kép] ), cserélni szeretném a szövetet, viszont, ha ez a kemény réteg is megereszkedett, akkor gondolom jobb megvenni az egészet. -
Tothgera30
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Nekünk 2 évet ment az első indításos csörgéstől kb 30ezret és akkor is az elfosott vízpumpa miatt kellett cserélni a vezérlést mert ráfér. - Az nekem legalább három-négy év. Tekintve hogy nincs mindennapos használatban az autó (ha tehetem bringával járok), de minimum három km-t fut munkahelyre és vissza, gyakran belekerül hatvan-hetven km egyhuzamban, így lehet jövőre cseréltetem.
Tehát vannak fokozatok a totál halálig, de ha rám hallgatsz, akkor gyári opel vagy ina szettet rakadsz bele, nekünk az előző opel szett 10évet és 120ezer km-t bírt az skf az 10 ezret se... - Mindenképp Opel szettet fog kapni, ebből nem engedek. Szerelőm is öreg motoros (nyugdíj előtt álló Opel szervizes), így a gyári cuccokat használja szívesen.
Ja a kuplung nekünk is ilyen volt, igaz az egr beleengedte a fagyállót és nekünk azért pattogott, kibontva azt mondták, hogy kár cserélni, de csak cseréltettem luk-ra mindent. A feleségem azóta is örül, vajpuha a kuplung. - Most is vajpuha, de kicsit fent fog. Ez a hiba pedig csak hidegen, első indítást követően lép fel. De még gyári van benne, szóval érik majd a csere. -
diablo1984
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Nekünk 2 évet ment az első indításos csörgéstől kb 30ezret és akkor is az elfosott vízpumpa miatt kellett cserélni a vezérlést mert ráfér.
Igaz utána az akkor belerakott skf vezérlést is 10ezer múlva lehetett kidobni és inát rakni helyette, mert az már 1500km után zörgött indításkor, 10e km után meleg motornál is csörgött halkabban mind indításkor és dízeles volt a járása a motornak(előtte volt a szívósor cserélve).
Tehát vannak fokozatok a totál halálig, de ha rám hallgatsz, akkor gyári opel vagy ina szettet rakadsz bele, nekünk az előző opel szett 10évet és 120ezer km-t bírt az skf az 10 ezret se...
Igaz a gyári 2x annyi mint az skf, de kevésbé szivás... (lehet én fogram ki selejtet, de már akkor mondták az astra csoportban, hogy az skf szar, mikor a szerelő mondta nekem, hogy azt rak bele és bejött).
Ja a kuplung nekünk is ilyen volt, igaz az egr beleengedte a fagyállót és nekünk azért pattogott, kibontva azt mondták, hogy kár cserélni, de csak cseréltettem luk-ra mindent. A feleségem azóta is örül, vajpuha a kuplung. -
Tothgera30
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Mikor esedékes már a csere? Mert a kuplungom is érzésre fent fog, illetve ha hidegen alapjáratról indulnék, akkor egyes szúrása után kicsit remegve indul, tehát nagyon óvatosan kell engedni a kuplungot. Bár ezt csak első indulásnál csinálja, csak és kizárólag hidegen. Így mindent kicseréltetnék.
-
diablo1984
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Igen, így kezdődik
-
válasz
diablo1984
üzenetére
Én meg ERA-t vettem a J-be, szerelő meg a Febi-re esküszik szinte mindenben

Szóval bármelyik jó lehet, ezek szerint egyiket se bánta meg senki szerencsére. -
Tothgera30
veterán
Adott egy 119 ezer km-t futott Z14XEP motoros Astra. Indítás után van egy kis kerregés, de ez olyan fél másodpercig tart. Most volt hosszbordás szíj, feszítő és vízpumpa csere. Készüljek fel a vezérlés cserére is?
-
peet137
tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Megnéztem, még alacsonyabb fordulaton ciripel, olyan 1400-1500 körül. És csak pillanatokig, ha növelek vagy csökkentek a fordulaton, abbahagyja.
-
dokee78
félisten
Opel Astra G 1.6 8v ZE16SE motorba szeretnék gyújtótrafót vásárolni.
Jelenleg Delphi van benne.Ezek közül melyiket vegyem?
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Megoldódott az ablakmosó folyás is. A szivattyúnál szivárgott így az cserés lett. Illetve a bal oldali tompított/nappali menetfény hiba jelzés is sikerült megcsinálni. Kiderült, hogy amit vettem nappali menetfénybe izzónak az egyik szála el volt törve és ezért jelzett vissza. Kicserélték és most csönd van.
-
Yutani
nagyúr
Sziasztok!
Z16XER motorral szerelt H kombim van. Vákum probléma van a motortérben, az olajsapkát le lehet venni járó motornál, de érezhetően szívja be a levegőt levett sapkánál a motor, a hangja is megváltozik.
A vákum miatt a főtengely szimmeringet behúzta, ott elkezdett erőteljesen folyni az olaj. Most az meg lett csinálva, de tartok tőle, hogy valahol máshol lesz valami ilyesmi gond.
Lett rátéve néhány hónapja új szelepfedél, de szerintem valami olcsóbb fajta. Elképzelhető, hogy gyárilag sz@r és nem megfelelően működik a szelep benne?
Találkoztatok már ilyen problémával, amit meg is oldottatok? Milyen márkájú szepelfeldelet ajánlanátok tapasztalat alapján?
Köszi előre is!
-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
SKF vezérlés 10e km után cserélve a z14xep-ben INA szettre, mert hidegen indításkor 1-2mp-ig csörgött, mikor felmelegedett, akkor csörgött és dízeles hangot adott tőle a motor. Megkapta az ina szettet, hibátlan, indításkor sem csörög, meleg motornál sincs semmi extra hang, az injektorok mechanikai kattogása ami a motor felől jön, szívósor is hangtalan, hihetetlen, ennyire csendes ez az opel motor nem volt még nálunk sosem. Szerelő átnézte a motort, mert nem akarta elhinni, hogy a vezérlés szar, hajtókar csapágyak is hibátlanok, hidrotőkék, vezérműtengelyek, főtengely, mind-mind hibátlan 295e km-nél nem talált benne hibát, végül nagy kínjában csak berakta az új vezérlés szettet és ő sem hitte el, hogy csak az volt a baja. Most már egy nagy mosás, belső takarítás és hirdetjük is meg, friss nagyszervíz elvégezve, friss műszakis, költségmentes most egy darabig.
-
peet137
tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nem figyeltem, de amennyire emlékszem, jóval lejjebb, inkább ilyen 2500 körül. reggel meghallgatom majd, és jelzek.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
Elvittem egy tévé szerelőhöz.
Azt mondta, ill. meg is mutatta, hogy pontheggesztve volt az izzó (meglepetésemre), s az egyik hegesztés elengedte.
Nagy nehezen megforrasztotta, s a melegedés, vagy a foglalat régi volta miatt az egyik fül a foglalaton letört.
Így lehet, hogy már nem rögzül a kapcsolóban. -
peet137
tag
Lehet, egy ideje van ilyen jön-megy check engine lámpa, a gép szerint szegény keverék miatt, akár ez is lehet az ok. Az a fura benne, hogy random eltűnik és visszajön. Annyi tűnt fel, hogy sok város után, ha kimegyek vele országútra, jellemzően akkor jön vissza, vagyis valami köze lehet a magas fordulathoz, vagy komolyabb gyorsításokhoz... Eddig nem sikerült megtalálni az okát, volt gubanc a twinport "szeleppel", azt cseréltem, azóta a rudazat frankón műxik, mivel ezt is a motor vákuum mozgatja, gondoltam, ez majd megoldja a szegény keverék gondot is, nem így lett. A csövek egy részét meglestem, nem tűnnek gyászosnak, ill a szelepfedél membrán is jónak tűnik így elsőre, ott sincs gyanús jel.
-
-
-
peet137
tag
Srácok, valszeg, hogy volt már erről szó, de kéne egy kis segítség. Bizonyos terhelésen a motornak ciripelő hangja van, olyan, mintha lánc lenne (szíjas, Z16XE1) és ha odalépek neki, vagy elveszem a gázt, abbahagyja. Mi a szösz lehet ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 12T /8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G27F 27 FHD IPS 144Hz Gaming monitor garanciával hibátlan működéssel
- 27% - HEIGAOLA MiniPC - / 10.1" Érintőképernyő! Intel J4125 / 8GB RAM /128GB SSD
- AKCIÓ! Inno3D iChill X3 RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

- hullámzik, elpattog, kóvályog, szar ahogy van... (az előző gazdájára gondolok, mert neki ez tökéletes volt...)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Z22SEmotor