- Légies iPhone halvány színei
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
válasz
gaborbol #62619 üzenetére
Mindez akkor igaz, ha rendszeres látogatója vagy az oldalnak és kialakult fórumozási szokásaid vannak. Kívülállóként semmi különbség a Lokál és a Fáradt gőz között, sőt, egy paranoiás baromnak még a Lokál leírása gyanúsabb lehet, ahol szerveződhetnek a helyi ellenállás sejtjei!
Ne mosdassuk már a szart...
-
Integra
titán
válasz
gaborbol #61611 üzenetére
nehéz erre mit mondani. emlékeim szerint neduddki sosem bántott senkit, nem is volt balhés, talán még kitiltása sincsen. ok, nem vágom, hogy autóstopicban mi ment, de, hogy pont őt pécézze ki egy másik fórumosi és a végén elvegyék az írását.. nekem ez fura
az is biztos, hogy a Laci sincsen könnyű helyzetben .. -
parandroid
félisten
válasz
gaborbol #61189 üzenetére
Tegnap én is csináltattam új jogsit, 8:15-kor értem be a Zulassungstellébe (kb okmányiroda, gépjármű- és jogosítványügyintézés), nem kell sem időpontot foglalni, se semmi ilyesmi, kaptam sorszámot, nem volt előttem senki, itt hírek mentek az LCD-tv-n, meg azon villant ki, hogy melyik szobába mehetek. Igénylőlapot már netről letöltöttem pdf-ben, ki is töltöttem otthon, bent elvették a fényképemet, amit hoztam, megnézték a személyimet, meg beszkennelték a régi jogsimat. 8:30-ra már szálltam be a parkolóban a kocsiba. Levélben fognak értesíteni 4 héten belül, ha megjön a jogsim, és mehetek érte. Ja, a fizetés úgy néz ki, hogy kaptam egy mágneskártyát, azt a földszinten beledugtam egy automatába, ami kérte tőlem az árát, de elfogadott benkkártyát is. 35 EUR volt amúgy.
Autót is itt németesítettük egyébként, akkor pont sokan voltak (egyik nap vannak csak tovább délután, pont akkor mentünk), de az is alig valami kevéssel több, mint egy óra alatt megvolt, és nem volt egy 100-as (mondjuk előtte le kellett vizsgáztatni a kocsit, az még kb egy nem egész 100-as volt), amiben benne volt az egyéni rendszám, meg a környezetvédelmi plakett, hogy a városba is bemehessek vele.
p
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #61092 üzenetére
Hat 200K koruli hazak szar kornyeken vannak inkabb 300K+ az ami jo iskola keruletben van es a szomszedok sem lepusztultak. Gated communitykben van olcsobb, de ott meg van 50-60-70K kotelezo membership tehat a vegosszegben ugyanott leszel. Az, hogy mennyi hitelt adnak meg durva, a 144K vetelar kozeleben sincs annak, mint amennyit maxban felvehetnenk. Ha megnezed a hitelkartyaknal is ez van, a hitelkeretunk nagysagrendekkel tobb mint a havi bevetelunk.
Szomszednak meg mond meg, hogy a kutyat nem erdekli mennyit koltott ra, olyan mint az auto. Hiaba koltenek $1500 az uj borulesekre akkor sem tudnam annyival dragabban eladni. Az egyik manager akivel dolgozom szinten arulja a hazat, mar tobb mint 60 napja es meg egy ajanlatot sem kapott. Pedzegettem neki, hogy lehet azert, mert ugyanabban a communityben minden mas legalabb 50K-val olcsobb.szerk: a mienket is fel kell majd ujitanunk, mert eleg oreg a konyha, de egy felujitottat 239K aron arulnak ugyanott
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #61079 üzenetére
Sok nezelodes meg autokazas. 160K volt a listaar es 144K az amiben megallapodtunk (130K volt az indulo ajanlatunk). Amiket neztem, miota van a piacon, mennyiert mentek ugyanabban a developmentben illetve a melette levo hasonlo alapteruletu/kialakitasu ingatlanok iden es termeszetesen azt, hogy mi a mostani felhozatal ar es allapot alapjan. A county honlapjan (county appraiser es tax record) pedig neztem, hogy az eladok mikor es mennyiert vettek azt amit most el akarnak adni amihez probaltam hozzasaccolni az az azota eltelt ingatlanpiaci esest/emelkedest. Ez termesztesen nem erdekli az eladokat de arra jo volt, hogy lassam mennyire vannak elrugaszkodva a valosagtol (olyan development ahol minden tularazott, az olcsobb jo vetelnek tunhet).
Emelle meg szamolgattam, hogy torleszto, biztotsitas, rezsi stb... osszege mennyi lesz havontaIntegra meg nincs, a banknak adnia kell hitelt, ez kiderul az elkovetkezo 30-45 napban
-
ladybug
őstag
válasz
gaborbol #60748 üzenetére
A betegségekkel jobb, ha minél elöbb találkozik a gyerek, mert akkor az immunrendszere egyre korábban tud védekezni ellenük és ezáltal ellenállóbbá válik. Magyarul, ha az elsö fél-egy év megvan, akkor kevesebbet lesz késöbb beteg a gyerek. Ez természetesen általánosítás, de a gyakorlatban többnyire tényleg így van.
Az intézményünkben eddig 12 gyermek volt csoportonként 3 nevelövel (2 teljes és egy részmunkaidös). Most ösztöl 10 gyermek lesz csoportonként. Ez lényegesen megkönnyíti a munkánkat.
emvy: Itt, Németországban nem jár akkora anyagi kiadásokkal az iskolakezdés, mint Magyarországon, mert itt tényleg ingyenes az oktatás (könyvek is), de sajnos a napköziért megint csak fizetni kell, mert ugye az külön kezelendö az iskolai tanítástól. Helyet találni elég nehéz.
Akkor könnyebb a helyzet, ha a szülök megtehetik, hogy a tanítás után hazaviszik a gyermeket. -
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #60666 üzenetére
Beszeltem tegnap ejszaka veluk, mert mashol egy szazassal olcsobb 6 honapra mint a mostani naluk. Nem mentek le odaig igy szeptember vegen bucsuzunk egymastol.
A kutyuvel az a bajom, hogy most megy a beetetes. Persz nem megy fel a rate meg most. Aztan majd az lesz, hogyha nincs ilyened akkor majd haromszor annyiba fog kerulni a biztositas es majd szep lassan nezik, hogy merre is mesz es a kuty alapjan melyik discountot tudjak visszavonni. Raadasul ne mondjak ma', hogy a hirtelen fekezesbol jon az, hogy en magasabb kockazat vagyok. Itt minden keresztezodesben van red light camera. Sarganal mindenki tapossa a feket, nm kell az a $100 csekk senkinek egy piroson valo atcsuszas miatt. -
parandroid
félisten
válasz
gaborbol #60584 üzenetére
Amúgy is örülnek az iskolák, ha egy irodista / adminisztrátor / iskolatitkár még akad, pénzügyesük már régen nincs, az iskolatitkár és az informatikus is szinte mindenhol közmunkás már havi 47k-ért, yay. Takarítást szintén így oldják meg, vagy sehogy.
Örülnek, ha tudnak venni időnként egy csomag papírt, vagy egy doboz táblafilcet, nagyjából erre elég a saját költségvetésük. Informatikai eszközöket elvileg a klik kezeli, ha valahol valamire van eu-s pályázati pénz, abból szereznek be mindent, ami amúgy létfontosságú lenne (meghibásodott alkatrészek cseréje, vagy egy krimpelőfogú, ami valóságos kincs, és örüljön neki a rendszergazda, ha egyáltalán megengedik, hogy használhatja a sajátját).
Ilyen feltételek mellett aztán csodálkozunk, hogy épeszű ember már sem pedagógusként, sem technikai személyzetként nem kíván ebben résztvenni, inkább elmegy szenet lapátolni, lehetőleg olyan országba, ahol fizetnek is érte, lapát is van, meg szén is.
p
-
fokukac
nagyúr
válasz
gaborbol #60457 üzenetére
Tényleg, amúgy milyen cég ez? (csak mert senki nem kérdezte meg...)
In-Kal security?
CTU?
FBI?
NYPD?
Irish mafia?-----------------------------
@Többiek: Miskolcon születtem, szóval abba lehet hagyni, oké?
A kitankolás az egy ősi magyar szó. Már a muhi csatában is használták...
Ui. hallanátok, hogy a makói-szegedi rokonaim hogy beszélnek... -
fokukac
nagyúr
válasz
gaborbol #60485 üzenetére
A kollega arra gondol, hogy a fegyver célja az ölés.
Az autóé meg a többié pedig nem.A statisztika pedig faszság, azt magyarázol bele, amit akarsz...
@Többiek: és ez megvolt?
Kommandósok csaptak le egy Counter Strike-ozó fiúra -és az egész ment live feedben a youtube-on. -
Integra
titán
válasz
gaborbol #60472 üzenetére
te figyelj már picit, az amerikai állampolgári vizsga feltétele a jelentős iq csökkenés is?
bocs, no offense, de végigolvastad magad? nem tudom, hogy röhögjek, vagy elborzadjak....
"hanem a vegyunk el mindent mindenkitol elv maitt" - itt csak és kizárólag lőfegyverekről volt most szó, minek keversz ide teljesen más dolgokat? és igen, gyereknek nem adunk lőfegyvert a kezébe, bizonyos kor alatt meg pláne nem. és ha már adunk, akkor nem ilyen debil, ostoba módon.. hamburger and shoot vagy mi volt a szlogen a videóban, family weekend, lol, hát aki hülye, meg is érdemli.... döbbenet..
egy kibaszott nagy fotótárat kellene elsőnek a gyerek kezébe nyomni, hogy nézd, ezek itt fegyverek által megölt emberek, szétloccsant fejjel, leszakadt végtagokkal, kiontott belsőséggel. igen, ezt fogod a kezedben, ezt okozhatod vele embertársaidnak... na? akarsz még lőni? -
-
válasz
gaborbol #60472 üzenetére
Pedig akar elo is banyaszhatnal statisztikakat.
1000 fore vetitett fegyveres gyilkossagok szamaban az USA elott csak a kovetkezo orszagok allnak: Honduras, El Salvador, Jamaica, Venezuela, Szvazifold, Guatemala, Kolumbia, Brazilia, Del-Afrika, Panama, Mexico, Paraguay, Nicaragua, Costa Rica.
-
Integra
titán
válasz
gaborbol #60465 üzenetére
nézd, ahol én tanultam meg maroklőfegyvert és gépkarabélyt használni, verekedni vele, lőni, védeni és mindezt amennyire csak lehet stresszhelyzetben, ahogyan megtanították nekem az egészet, ezek után az én szememmel ez szörnyű, egyszerűen kabaré... ez gáz ahogy van, ez az én véleményem és nem érdekel ki mit mond, ez védhetetlen. ez merő ostobaság, ennyi, ne vitatkozzunk ezen.
ja, a fegyver magában nem öl, kell hozzá legalább egy hülye, mint itt a videoban is látható
epic... kezdesz kicsit elamerikanizálódni, ébresztő, hol a józan paraszti ész?! -
Kidus
őstag
válasz
gaborbol #60048 üzenetére
HGTV abszolut addiktiv, mar jo ideje nem merem nezni : ))
Amugy tenyleg rohadt draga olyan keglit venni, ahol minden uj es jo allapotu, nem lelakott, es akkor meg nem is biztos, hogy tetszik.
Barhol is vagy, sokkal jobban megeri olyat venni, amin kell kicsit dolgozni.
En mindig ugy gondoltam, hogy ha veszek majd lakast/hazikot, legyen olyan, amit en fogok sajatomma varazsolni, lehet hogy 2-3 vagy akar 8 ev alatt, de olyan lesz, ahol valoban otthon erzem magam.
Arrol nem is beszelve, hogy az itt altalanosan elterjedt egyen szonyegtol felall a szor a hatamon, keptelenseg tisztan tartani, meg nem is szep, es ki tudja mikor bekoltozol, takaritottak-e rendesen elotted.
Tehat egy sajat lakasban azonnal jonne felfele es menne kukaba
Festes is alap, meg kismillio aprosag, ami melle mondjuk beleferhet a megsporolt penzbol az is, hogy par ajtokeretet/ablakot/csaptelepet/barmit az ember kicserel. -
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #60046 üzenetére
Pontosan. Mar le is szukitettuk, hogy hol nezunk, mar van 2 a listan meg szerintem 1-2 hetig megyunk megnezni meg joparat, kozben meg inditjuk a pre-approvalt a banknal, az ugyis kell mikor beadjuk az ajanlatot. Szeptember vegen koltozunk baratokhoz, kiveszem a maradek 3 het szabadsagomat es indul a moka.
Rengeteg helyen toljak egyebkent a DIY dolgot, megveszed a padlot/jarolapot/konyhabutort akarmit es kijonnek megmutatjak, hogyan kell lerakni, felszerelni es hajra csinald, meg a szerszamokat is adjak. Ha meg elakadsz akkor jonnek es penzert cserebe, de befejezik. -
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #60034 üzenetére
Holnap kiderul. Felhivok par rug cleaning meg removal ceget, nem oltek meg ott senkit, de eros kutyahugy szag van meg oriasi mocsok (foreclosure lakas). Fel kell szedni a karpitot meg alapos fertotlenites eleg lenne. Meg a heten nezunk masikat is az 5Kval dragabb, de ha lakhato akkor valoszinu az lesz, ugy konyebben menne a felujitas ha kozben ott is laknank.
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #59816 üzenetére
ez szerintem nagyjabol mindenhol igy van itt is minimum 10%, de atlag 15%. $2.80 a minimum ha tipes oraberre van bejelentve es hat arra vannak bejelentve nem az allami teljes munkaidosre ami nalunk $7.25.
Van ismeros, pincer Miami belvarosban reggel 10-tol este 11ig dolgozik es havi $4000 korul van amit keres egy honapban. -
bobsys
veterán
-
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #58926 üzenetére
de vedjel csak meg
mi egy borondnyi joga cuccot vittuk $500 ertekben valamint kindle es egyeb aprobb muszaki cuccok valamint egy $1100 dollaros fenykepezot tbsnek
Fokukacnak is vittem volna a nexust de az itteni verzio nem mukodik az europai 4G halozaton. Ha vittem volna akkor meg az lenne a baja -
-
-
tildy
nagyúr
válasz
gaborbol #58870 üzenetére
Igen, de nem publikus.
A legrosszabb, hogy itthon kell labadozni, egyik pillanatban teli vagyok energiaval, masik pillanatban - pl. ha allok , de muszaj kikelni az agybol es maszkalni - akkor ilyen fura erzes jon ram, kicsit mintha elkezdenek emelyegni, jobb visszaulni, visszafekudni. Ulessel es fekvessel nincs gond.Csak az energiam valtakozik tul gyorsan. Egyik pillanatban teljesen porgok, pull requesteket reviewolok, masik pillanatban meg mintha valami nyomna le, elfaradok. Lehet kisse lassitani kellene?
Itt probaltunk egy jobb gp-t talalni, de az Tower Hamlet, nem Newham
Ket helyre is probaltunk beregisztralni ott, de nem engedtek
-
ngabor2
nagyúr
-
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #58680 üzenetére
Legolcsobb repjegy, valoszinu van benne egy stopover es persze jopar ora varakozas. Az autonal tuti meg kell venni majd biztositast kotelezoen meg lehet meg hozza teszik, hogy pre-paid fuelt is venni kell hozza. A szallason meg a szobaba befognak rakni 4 vadidegent. Es tuti valami nagyon elbaszott idoben van az utazas hisz datumokat nem irtak.
-
-
tbs
addikt
válasz
gaborbol #58500 üzenetére
Mononukleózis..? Ebstein-Barr(?) vírus.
Ez a világ minden pontján "terjed". Idősebb korban súlyosabbak a tünetei. Lettél volna rendesen promiszkuita kiskorodba'...
Minimális a letalitása. A szövődményekre vigyázz. Hepatitis, tüdőgyuszi és tsai.
szerk.: Bobtesó, csodálkoznék, ha Te nem estél volna már túl rajta...
-
Integra
titán
válasz
gaborbol #57525 üzenetére
én is ezt tettem volna, adja vissza a pénzt akkor, ingyen fuvar.. nem adja? ott helyben hívom az autóból a taxitársaságot... velem ilyet nem csinálnak. még ittasan sem.. bár valszeg kukac is már csak haza akart érni... egy minősítő emailt azért megérne szerintem a taxitársaság felé..
-
tildy
nagyúr
válasz
gaborbol #56908 üzenetére
Minket az az idoszak, amig Esmnek nem volt itt munkaja - nem nem dolgozott, csak munhaleye nem volt meg bevetele se sok - az az idoszak eleg kemenyen oszkovacsolt bennunket. Kb. ugy, hogy ketten egyutt "mindenre" kepesek vagyunk. ( De legalabbis atveszelni egy nehezebb idoszakot).
Azota a masodik embert inditjuk itteni elhelyezkedesre, de lehet jon a harmadik is ( mind csaladtag)Szoval nem volt egysszeru, de nagyon megerte. Akkor is, ha sokkal tobbre is vihettuk volna anyagilag mar korabban, ha maskepp alakul. Mindennek megvan a maga oka.
Montoya: "Ha nagyon a pénz motiválni, én is mehetnék, esélyesen megkereshetném a két-háromszorosát külföldön. De az ottani árszinvonal mellett esélyesen nem élnék belőle annyival jobban, hogy megérje azért itthagyni mindent és mindenkit."
Mindenkinek mas a fontos. Nekem tobb okbol sem erte volna meg otthon maradni. Anyagiak masodlagosak, nem amiatt indultunk el. Volt 1 nagyon kozeli baratom, es ennyi. Esmnek szinten. A tobbiek haverok, de nem ennyire "szoros" kapcsolat. Mindig kilogtunk a sorbol, sosem voltunk a tarsasag mozgatorugoi. Es egyaltalan nem ereztuk, hogy otthagytunk mindent es mindenkit. De ez a mi meglatasunk.
Viszont sok olyan embert lattam mar, aki a csalad meg a baratok miatt koltozott vissza. Nalunk ez nem mozgatorugo.
-
parandroid
félisten
válasz
gaborbol #55075 üzenetére
"En nem akarok vallakozast uzemeltetni, nem kell kacsalabon forgo palota. A tobbi meg elerheto normalis melobol is."
Ha valakinek nem volt tiszta, hogy ez egy másik ország, akkor innét lesz teljesen egyértelmű. esetleg haza is jöhetnél Mo-ra, csak úgy, kalandvágyból.
p
-
parandroid
félisten
válasz
gaborbol #54104 üzenetére
Minden, ami fizikai cucc, pótolható. Az igazi szívás a sok pótolhatatlan, vagy nagyon nehezen pótolható dokumentum (kötvények, szerződések, anyakönyvi kivonatok, fényképek), no meg persze a rengeteg utánajárás, mire mindent pótolni tud. Utána jön az, hogy ténylegesen felmérni egyáltalán, hogy mi minden veszett oda. * Mivel ez USA, ezért gyanítom, volt saját biztosítása is.
Magyarországon ilyenkor baszhatod az egészet, mert kiderítik, hogy van egy felelőse a tűzesetnek, akin polgári peres eljárásban behajtható a kár elméletileg, gyakorlatilag persze teljesen reménytelen - lásd a nemrégiben történt budapesti gázrobbanást, ahol egy fél épület megsemmisült.
Bízom benne, hogy a civilizált világban azért ez másképp működik - közlekedésben (illetve gépjárműbiztosításban) mindenképpen, arra volt alkalmam rálátni (szerencsére csak egy ismerős révén) nemrégiben.
* Folyamatban van a mindent beszkennelek, és több helyre mentek projektem (felhő, fizikailag többszáz km-re lévő merevlemezek), illetve már régóta gondolkozom egy jó széf beszerzésén - nem is a lopásvédelem, hanem éppen a tűz- és vízvédelem lenne a fontos -, de iszonyatos árakon megy egy olyan cucc, ami tényleg meg tudja védeni a benne lévő dolgokat tényleg szinte akármiylen körülmények között... Másrészt nem véletlenül javasolják azt sem, hogy a számlákat, blokkokat is mindig meg kell őrizni és tárolni kell, lehetőleg biztonságos helyen, és minden kicsit is értékes ingóságról listát kell vezetni.
p
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #54033 üzenetére
Zoldkartya interju elott egyszer hivtam a Sydneyben levo kovetseget es hat, khm.. elegge erdekes hangon beszeltek velem (a minimum jelzo az, hogy unott). Miutan megvolt a zoldkartya megint felhivtam oket valami mast megkerdezni (fene sem emlekszik mar a reszletekre) es amint megemlitettem, hogy zoldkartyam van egybol valtozott a hangulat elkoszoneskor meg gratulalt is az illeto. Gondolom millio hivast kapnak aztan leszarjak azt aki nem allampolgar/GC tulajdonos.
A mostani melon a kollegam H1B visan van, ot konkretan halalra szivattak mindig a hataron/kovetsegen igy 2011 ota inkab nem utazik kulfoldre. -
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #54012 üzenetére
Leadtuk az utlevel kerelmet a Jenonel (tudod, a Polga Jeno hivatalban
). Egy het mulva jott egy e-mail, hogy megkaptuk a kerelmet itten van az ugyszam itt meg a honlap ahol lathatod, hogy hol all az ugy. Az email utan egy hettel nezem es meg nincs semmi valtozas. aznap este lemegyek megnezni a postat es hopp jott egy level a Department of Statetol benne az utlevellel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Légies iPhone halvány színei
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest