- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
Hát értelmesebb USB DAC húzós lesz. Bele fog kerülni közel egy használt üzleti noti árába.
DAC+Headamp (a legtöbbhöz van, meg gondolom, inkább fejhallgatóval nyomulna a user) ajánlás:olcsó:
Fiio E10 - Pici (tényleg!), meg fog hajtani egy normális fejest és normálisan is fog szólni. Sokat nem kell tőle várni, de egy noti integrálttal ellentétben értelmes fejhallgatóval is teljesen vállalható lesz az eredmény.hordozható:
AudioQuest DragonFly v1.2 - nem vagyok benne biztos, hogy jobb lesz, mint a Fiio, viszont pendrive méretű.komoly, nem igazán hordozható:
Denon DA-300USB
NAD D 1050 USB
Ezek akkor, ha van cash. Még komolyabb hifi felé is simán használhatók DACnak, jó fejhallgatóval meg csodákat tudnak művelni. -
14adam
addikt
látom,hogy amatőr szinten de egy kis érdekesség. Még anno amikor nagy divat volt a 2 magos gép akkoriba az egyik jó ismerősöm nyomatta elég komoly szinten a fruity loops-ot. A proci mindig ilyen 80-90% körül járt. Aztán beszerzett egy Emu 0404-es hangkártyát és máris 10-20%-on járt csak a proci. Tehát ha később magasabb szinten is elkezded elég venni egy komolyabb hangkártyát.
-
Viszlát
addikt
Leginkább RAM, proci kevésbé. Én a T60-on is eldolgozgattam vele (3.25 giga memóriával ugye), türelem kérdése is.
SSD viszont nyilván sokat dob rajta, főleg ha sok sample-t használsz.
Szerk: viszonyításnak esetleg hasznos infó lehet, hogy a 6 gigás Steinberg zongora VSTi-vel könnyedén elboldogult a T60, viszont 7-8 percnél hosszabb anyagnál már kezdett el-elcsúszni, ami egyértelműen a memória szűkössége miatt volt így.
-
-
Pisztillus
senior tag
Rossz pénz nem vész el...
Csak küzdök a bürokráciával, ami csak szaporodik... De panaszkodni nincs okom, ettől még ezt a melóhelyet nem cserélném el semmiképpen másikra, nagyon is elégedett vagyok vele.
Kételkedem-hez hasonlóan azért még naponta olvasom a történéseket, és mérhetetlenül sajnálom azt, ami az utóbbi napokban történt.Egyben csatlakozom azokhoz, akik (titkon) azt remélik, hogy megfelelő megoldás születik - úgy, hogy mindenkinek jó legyen.
-
BlacKSouL
addikt
Mikor a Blanes - Barcelona T1 terminal menetrendszerinti buszjáraton ültem, a buszon wifizve bekapcsoltam az itthoni klímát, ő meg közölte velem, hogy ok, épp 26 fok van, 'Fan' 24-ről átraktam 'Cool' 23 fokra, akkor pont nem az egygombos művelet jutott eszembe
De aláírom, bizonyára van aki megelégszik egy egygombos művelettel (mint a zseblámpa app: On - Off)
-
Integra
titán
tessék a bookmarksba elmenteni, életet menthet
mod:
detto, ezért van nekem is elmentve -
tbs
addikt
Múltkori szerződéshez "járt" (nem tudtam otthagyni, mer' nem engedték) egy usb stick + sim. Most lejárt vmi izé, és kérdezték, hogy akkor melyik csomag is kell xxxx forintér'. Mondom egyiksem, mert nem használom. Montákjó. Kisvártatva levelet kaptam, hogy 3napon belül vigyemvissza, különben megkapom rája a minimum 2éves hűségszerződést (=> ~bünti). Így visszavittem. Bontatlanul a sticket és a sim-et is. Az ügyintéző feltétpte mindkettőt, hogy tényleg benne vannak-e a dobozba a cuccok, nem csak ügyesen preparáltam... Mindegy -> bámultam a csajokat addig is...
-
parandroid
félisten
Porecben voltunk, Pula, Rovinj magasságig mentünk még föl, de teljesen jól boldogultunk az angollal - igaz, nagy szálloda volt. Szinte mindenhol megkérdezték egyébként, hogy német, vagy angol, nekem értelemszerűen az angol volt az opció. Volt egyébként, ahol magyarul is beszéltek, gondolom nem kunszt, amennnyi magyar turista jár arrafelé. Volt egy kórházi kalandunk is egy kollégával, első este, az első sör közben szedett össze egy méhcsípést, persze az egész társaságból ő volt az egyetlen, aki allergiás rá, be is dagadt rendesen, rohantunk vele a kórházba, úgyhogy azt tudom, hol van Porecben - szerencsére ott is tudtak angolul.
p
-
BlacKSouL
addikt
A nemzetközi szombati turnusváltás mizéria miatt pár éve áttették keddre, de idén visszatették. De egyébként majdnem mindegy, mert abban a két apartmanházban csak magyarok vannak, tehát magyaroktól függ a turnusváltás is, és gondolom retúrbusz van, közte meg ugye takarítani kell. 10-kor befut a busz, ott üldögél a távozó is, meg az érkező is 2-ig, mire kitakarítanak, és mire letelik a 4 óra pihenő a sofőröknek.
Rutinosabbaknak az elfoglalásig le lehet menni fürdeni meg szundítani egyet a partonPersze csomagokkal az "ölben" ez nem nagyon megy, ez is autós kiváltság inkább.
A kaja milyen? -
BlacKSouL
addikt
Szerencsétlen sirályok...ezek a generációk már úgy nevelődnek fel, hogy nem nagyon akarnak a vízből halat kihalászni, hiszen csak odasétálnak az erkélyek alá, és a ledobált reggelimaradékot, meg mindenmást csak fel kell kapdosniuk. Aztán a kenyér különösen ősi sirálytáplálék. Persze, kisgyerek, meg aranyos madárka, meg minden, etessük meg, látod milyen aranyos, kunyerál, pitizik, csak hát a reggeli vernyákolásuk olyan 5 óra magasságában pont az ablakok alatt, az fenomenális. Nemtom most mennyire van éjjel meleg, anno általában nyitva volt az erkély, hogy lehűljön éjszaka, de reggel mindig bezártam pontban 5-kor a sirályok miatt.
Mondjuk az hatalmas, mikor a második emeleten az erkélyen reggelizel, nézel kifelé a fákra, a tengerre, és egyszercsak egy ilyen 70-80 centis fesztávú fehér izé nagyon nagyon lassú csapásokkal szinte alig haladva elmegy a fejedtől 40 centire, és látod a fejét, ahogy forgatja, rádnéz, ránéz az asztalodra, és úgy megy tovább.A delfinek mindig a sötétedés kezdetén, mindig a nyílt víz felől jönnek befelé az öbölbe. Hogy tényleg mindig halrajt követnek-e, nem tudom, de én azt is el tudom képzelni, hogy valami pihenőhelyet keresnek éjjelre, vagy az édesvizet a Mirna torkolatnál.
-
BlacKSouL
addikt
Porecben a naplemente látványos még a félsziget csúcsáról. Ha Novigradban még nyitva van a templomtorony, és nem több 10 kunánál, akkor érdemes felmenni a toronyba, kicsit jobban körbelátni, bár nem olyan, mint mondjuk Rovinjban a toronyból szétnézni.
Elég sok arrafelé az olasz vonatkozás, mai napig, mondjuk érthető, a történelem és a közelség miatt. -
BlacKSouL
addikt
Groznjan érdekes kis művészfalu, egynek jó, de őszintén engem annyira nem fogott meg, mint mondjuk Motovun jellegzetessége. Pulától nem messze nyaraltam párszor, volt szerencsém éjjel is nappal is felfedezni
Porecet többször kell látni, remélem az Eufrazijeva azért megvolt.
Igen, Novigrad sajnos autós téma, vagy vízitaxis, pedig ott van egy köpésreHa úgy összességében kedvet kaptatok Horvátiához, talán ez kedvet csinál ahhoz is, hogy legközelebb érdemes bevállalni a saját autóval, úgy sokkal rugalmasabb az ember, bővítheti a fakultatív opcióit. Nem tudom ellátásban hogy vagytok, de pl. ha apartmanban van az ember ellátás nélkül, akkor a boltból kajálást is úgy lehet megoldani, hogy egy nagyobb supermarketben bevásárol, mert a lanternai kisbolt az árkád alatt ugyan vészhelyzetre jó, de választék is kisebb, meg drágább is.
Branka 200-ba érdemes bekérezkedni az erkélyre egy fotó erejéig (csak ebből látni a tengert
)
-
BlacKSouL
addikt
Amúgy Novigrad is olyan csendes kis városka, a főútról balra a körforgalomtól befelé a városi főúton jobbra 3-4 vendéglő, kb. 800 méter a park, és a régi kikötő, ott érdemes nyalni egy fagyit, olyan félolasz/félhorvát stílusú, nagyadagos. A park túlfelén a fagyizók két oldalán 2 kis utcán kb. 300 méterre előre van az óvárosi rész, a bal oldali utcán menve baloldalon az elején látni egy eredeti velencei erkélyt; végén egy templom, torony tetején szobor, attól balra előre a fenyők alatt lehet lemenni a parthoz, szemben a túristáknak a pancsoló, és körben meg a part végig körbejárható, egészen az új kikötőig.
Lanternától Novigradig át kell menni az öblön, aminek a túloldalán van a kőfejtő (Antenal) ahonnan hordják a nagy hajók a követ kifelé. Előtte az öböl vize felett kell átmenni egy vízfelszíni hídon. Az a rész is látványos.
Isztria klasszikusok egyébként Pula, Rovinj, Limski kanal, Vrsar, Porec, Novigrad. Ezek egy részére szokott csak lenni fakt.
Lanternától autóval kelet felé kb. 8 km-re van egy cseppkőbarlang(Baredine-Jama-Grotta), nagyon jó, meredeken kell lépcsőzni sokat, de megéri, és lent lehet találni élő ősállatokat. Mellette van egy traktormúzeum, gépész beállítottságúaknak technikatörténeti csemege, több magyar vonatkozással.Plitvice szép, de messze van nagyon onnan, Velence meg nagyon nem éri meg, sajnos se gyorshajóval, se autóval körbe. Akkor már inkább érdemes közelebb Szlovénia partján szétnézni (Portorož-Piran-Koper), de saját autó híján ez inkább csak teoretikus.
-
BlacKSouL
addikt
Branka vagy Daniela?
Akkor azért vannak változások már tavalyhoz képest is.
Marina étteremmel reggelinél meg vacsoránál van gond, nem a befizető vendégek számához van méretezve, ebből kifolyólag hosszú sorok szoktak állni már a bejáratnál is, meg a svédasztalnál is, és még ülőhelyet is úgy kell vadászni. Ezért egyszer kipróbáltuk a félpanziót, később már inkább nem.
Ha kérdés van, szólj. De Isztrián belül is tudok pár jó helyet autós fakultatív utakra. -
BlacKSouL
addikt
Lanternán, ha kimész a csúcshoz a világítótoronyhoz a Delfin restaurant mellett naplementekor vagy kicsivel utána, akkor Novigrad és attól balra a nyílt víz felé kémlelve látni fogod, hogy miért az az étterem neve
Bár nem tudom ilyenkor is vonulnak-e még ott, július végén, augusztus elején mindenesetre látványos.
Vagy már ismerős vagy arrafelé? És melyik oldal, a resort vagy az apartmani?Amúgy a recepciónál van wifi, a pultnál ki van téve napi jelszó, mondjuk a szobákból ez mit sem ér, meg lassú is.
Ja, és a Delfinben is finom szokott lenni a ligne na žaru, ha valaki szereti.
-
fokukac
nagyúr
Nagyszerű, csak azt nem írják, hogy mely esetekben kell-e cserélni a rendszámot.
Köthetnél amúgy betont is ma este.-------------------
Montoya: és tetszett Montenegró? Mert mi annyira nem voltunk elragadtatva. Illetve gyönyörű adottságú a hely, csak hát, amit műveltek vele a helyiek...
-
fokukac
nagyúr
köszönöm a gugli-huszároknak.
Igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy pontosan mi a teendő, és ez mennyibe fog fájni, és hát erre az okmányirodás okítás nem ad választ.
@Lortech: hát, az jó lenne, ha úgy meglenne. Mondjuk, nem tudom, a fészbúkon hogy tudnék rákeresni, ha az ismerőseim nem osztják meg?
Amikor elindultam, még tuti megvolt. Aztán átrodeóztunk itt a lakótelepen 15 fekvőrendőrön, lehet, hogy ott esett le, aztán végigmentünk a Váci úton Dunakeszire, na, ott már nem volt meg, viszont lifegett a rendszámtartó, tehát valaki kilazította, vagy nem tudom...
Eléggé tű a szénakazalban jellegű a dolog. Hazafelé csak azt néztem az út mellett, de semmi, a lakótelepi utat meg gyalog is bejártam, de semmi.
F.szkivan már, hogy a héten először használtam a kocsit, és megint 10 rugó, és egy fél nap az életemből az okmányirodában)
-
-
Integra
titán
nem zavar a 16:9, a 16:10 jobb lenne, de a panel minőség sokkal fontosabb lett már, a taskbart meg rég oldalra költöztettem laptopokon. de ha jól tudom az 1366x768-as csodafelbontás van ezekben a 220-as gépekben, nem?
14 collos, 1400x900-as panel van benne, borzalmas képminőséggel -
Integra
titán
igen, ebben 1600x900-as van és mit nem adnék egy ilyen panelért a t61-ben...
de könnyen lehet, hogy jövőre váltani fogok t61-ről egy 12 collos thinkpadre. viszont halvány lövésem sincsen mivel lenne érdemes foglalkozni tp-k közülpicit elvagyok kenődve a jelenlegi hardveren összességében és ez is az oka, amiért mai napig nem vettem mást helyette. könnyen lehet, hogy lekell nyelnem a szigetes billentyűzetet, mert egyszerűen nincsen más már
-
Integra
titán
öregem t520-as gépe... nem tudom, hogyan csinálta, de most tűnt fel, hogy én használom
ahhoz képest, hogy milyen ütés-vágást kap ez a gép meglepően jól bírja, pedig mikor megvettem, már akkor azt mondtam, hogy ez nem az a t41-t61 kaliber vas.. oszt egész jól bírja most is
minden esetre a panel benne egy álom az én szutyok t61-es panelomhoz képest.. ezt végig tudom nézni egy napon át gond nélkül. -
Utóbbi 2-3 évben a ThinkPad színvonala eleve zuhant, a ThinkPad Edge-ről meg szót se ejtsünk. Lassan olyan lesz mint a HP EliteBook, pedig imádtam azokat a gépeket is. Nem lenne ezzel gond, ha nem 300-500k-s (ár felszereltségtől függően eltérő) gépeket dobálnának ki. Azóta Dell Latitude vagy Dell Precision ami még hozza a szintet. E6520-ast használok egy jó ideje, nagyon nagy megelégedéssel, sok olyan apró megoldás van benne, amit a konkurencia nem hoz, pedig nem mai (2012-2013), bár num pados HD+-os vagy FHD-s 14"-est még nem hoztak ki, pedig rárabolnék.
-
-
Akkor a Foci VB nyereményjátékos emberkéket ne is említsem? Auchanban Dia is szervez egyet, és volt olyan hogy 10% engedményért majdnem összeverekedtek 55-60 éves emberek. Ugye kapura kell rúgni, és ha úgy talál be akkor 10-20-30% engedmény van. Egyértelmű hogy a 10%-ot is nehéz teljesíteni, 30%-ot meg (letesztelték) 10 próbálkozásból 1x sikerült.
-
bobsys
veterán
az is meg a ceges W520
jovo heten ugyis megyek uj szemuveget venni majd veszek olyan lottyot, szemuvegtisztito kendom az vanszerk: a T410 egyebkent elkezdett kohogni
az usb csatlakozok mintha kontakt hibasak lennenek, mozgatni kell a kabelt es csak egy ponton erzekeli a radugott eszkozt. Ez volt kb tegnapig, tegnap mar hiaba mozgattam, nem akarta tolteni a telefonom, de azota nem probaltam
peterkeT: az sincs
EQ: haha
-
Tim82
félisten
Nem fért bele az előző hsz. szerkesztési idejébe:
Alapvetően kifejezetten a sterilitásból indultam ki, mert Bleki sztoriját is e szempontból értelmeztem.
Amúgy közeli példát hazai félrediagnosztizálásra én is tudok mondani - apámnak tavaly nagyon súlyosan elszúrták a gyógyszerezését, konkrétan olyan vérnyomáscsökkentő gyógyszert írtak fel neki, ami az egyik, évek óta szedett diabetes-gyógyszerével együtt egyensúly- és eszméletvesztést okozott rövidtávon, hosszabb távon pedig valószínűleg veseleállást okozott volna. Az utána jövő kórházi procedúra is megér egy misét (10 óra telt el a Honvéd-kórház-beli vizsgálat és a Nyírő-beli elhelyezés között pl., amit étlen-szomjan töltött egy hordágyon, végül saját költségükre taxival kísérte át az élettársa, de úgy, hogy csak saját felelősségükre hagyhatták el a Honvédet stb.).
De ez egy viszonylag extrém példa, én sem tartom ezt jellemzőnek.
-
Oke, eloszedek majd valamit. A korhazi fertozesek ugyebar csak egy resze a kepnek, a masik, amirol szo volt az a felrekezeles, hibas diagnosztika, stb. Magyarorszagon kb. soha nem tortenik meg az, mint ami UK-ban sokszor, hogy egyszeruen nem latsz orvost, mert a noverke eldonti, hogy a betegseged nem annyira sulyos. (Sajat sztori: terdficam, oriasi duzzanat, sokkos allapot (5 centis amplitudoval remegett mindenem), be kellett taxiznom, mert a mentoszolgalat ugy itelte meg telefonon, hogy nem eleg sulyos a dolog; majd a noverke megnezte, eldontotte, hogy szerinte nincs szakadas es nincs tores, tehat menjek haza, es jegeljem. Ez Mo-n azert nem igy megy.)
Tehat sokkal jobb a technikai szinvonal es a tisztasag, de egyreszt a mutok Mo-n is tisztak, masreszt sokkal konnyebb orvost talalni otthon, mint UK-ban.
Nemetorszag egyebkent jobb, mint barmelyik a ketto kozul, epp most vittunk egy csokor viragot meg egy doboz bonbont a gyerekosztalyra, mert majd' egy ev utan is annyira jo elmenykent emlekszunk arra, ahogy bantak velunk, amikor a felesegem szult.
-
NoLF
veterán
-
BlacKSouL
addikt
A pontos részletekre nem emlékszem, de mikor már összeforrt, és gyógyulnia kellett volna, akkor belázasodott, és begyulladt a seb környéke, és utána őt is megint kellett műteni, és be kellett csövezni, hogy tisztuljon, és még sokáig kezelték, hogy elmúljon a gyulladás is, meg rendesen összeforrjon. És aztán értem én, hogy nem plasztika, de enyhénszólva is rondán varrták össze/forrt össze.
Én az ortopéd központban voltam 2 napot, kézműtét miatt, hát érzésre kb. a 70-es évek óta nem volt felújítva ott szinte semmi. Jó, a műtő illetve előkészítő nagyjából OK volt, de azon kívül minden más gáz. Ablakokon sehol nem volt már festék, csempék hullottak, minden vaseszközön átütött a rozsda, plafonról pergett a festék. Ok, a kezelés rendben volt, a rezidensek okosan bámultak érzéstelenítés és műtét közben, és jelenleg úgy tűnik rendben van minden (volt mindez 2007-ben) vagyis szakmailag nem hiszem hogy gond lett volna, csak a körítés kicsit olyan gáz volt na, mondjuk ki. Mintha magyar orvosok egy vidéki albán kisváros kórházában kezeltek volna.
-
NoLF
veterán
Rosszul fogalmaztam, a felrekezeles alatt ertettem a mutet utani szovodmenyeket. A lenyegen ez mit sem valtoztat, mi kesztet arra hogy ugy gondold, a vilag ~200 orszaga kozul epp magyarorszag a mumus ebbol a szempontbol? Rettento sok orszagban lenyegeben meg egeszsegugyi ellatas sincs, a magAroknak konkretan kerekre van kinyalva a picsaja, hibak meg nyilvan elofordulnak. Minden ilyn eset felhaborito es szomoru, de ettol meg nem a mi orszagunk a legszarabb, sot.
-
-
-
venember83
nagyúr
Sajnos én kicsit gyakrabban szoktam pl. sporthíreket tartalmazó oldalakon böngészni, ott meg folyamatosan betöltődnek automatikusan lejátszódó videotartalmak, Adblock Plus sem segít. Melós programoknál is egyre lassabb a gép, előbb-utóbb csereérett lesz, ez természetes. Csak épp azt nem tartom annak, hogy böngészőtől függetlenül bizonyos oldalak (főként ezek kombinációja) komolyan leterheli. Utóbbira megoldást jelentene a kártya, professzionális programokban való lomhaságra viszont nem. Procit nem akarok cserélni, nem sok értelmét látom, hogy költsek már erre a gépre. Max. marad netezésre, amíg működik, ha meglesz az utód, s nem elsődleges gép szerepét fogja betölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fűnyíró topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Gitáros topic
- Mazda topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Formula-1
- World of Tanks - MMO
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Remek áron Lenovo ThinkPad x395 AMD Ryzen 7 pro-3700U/16GB/256 SSD/AMD Radeon Vega 10 Grap/FHD/IPS
- MacBook Air M1 8/256 92% Aksi szép állapotban
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest