- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- MIUI / HyperOS topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
ladybug
őstag
-
ladybug
őstag
válasz
gaborbol #60748 üzenetére
A betegségekkel jobb, ha minél elöbb találkozik a gyerek, mert akkor az immunrendszere egyre korábban tud védekezni ellenük és ezáltal ellenállóbbá válik. Magyarul, ha az elsö fél-egy év megvan, akkor kevesebbet lesz késöbb beteg a gyerek. Ez természetesen általánosítás, de a gyakorlatban többnyire tényleg így van.
Az intézményünkben eddig 12 gyermek volt csoportonként 3 nevelövel (2 teljes és egy részmunkaidös). Most ösztöl 10 gyermek lesz csoportonként. Ez lényegesen megkönnyíti a munkánkat.
emvy: Itt, Németországban nem jár akkora anyagi kiadásokkal az iskolakezdés, mint Magyarországon, mert itt tényleg ingyenes az oktatás (könyvek is), de sajnos a napköziért megint csak fizetni kell, mert ugye az külön kezelendö az iskolai tanítástól. Helyet találni elég nehéz.
Akkor könnyebb a helyzet, ha a szülök megtehetik, hogy a tanítás után hazaviszik a gyermeket. -
ladybug
őstag
Minden fenntartót megnéztetek? Vannak egyházi, városi és privát intézmények. Ebből adódóan változnak a programjaik, módszereik is, és lehet, hogy nem olyan kötött az érkezési idő reggelente. Voltatok nyílt napon vagy ilyesmin? Ott ugyanis jobban belelátsz a bölcsődei történésekbe és sok információt megtudhatsz a nevelőktől.
Ezek nagyon gáz árak, amiket írsz. Ennyiért én is gondolkodnék a bébiszitteren.Én a Diakonisches Werknél dolgozok. Most megnéztem hirtelen, hogy Münchenben milyen lehetőségek lennének, de csak 3 intézményt találtam, amin megint csak meglepődtem.
Találtam egy ilyet: bölcsi, ahol az a program van, ami szerint mi is dolgozunk és még a havi árak is tűrhetőek.
-
ladybug
őstag
válasz
BlacKSouL #45201 üzenetére
Az autóban dohányzás (is) és a csikk kidobálása engem is mélységesen felháborít. Bár minap nem csikk, hanem egy üres cigarettadoboz repült ki az ablakon, mert delikvensnek éppen abban a pillanatban, éppen ott kellett megszabadulnia tőle. Nem tudott várni vele a következő szemetesig.
Az autóban dohányzást egyébként meg amúgy is undorítónak tartom. Legalább annyira, mint az, aki a lakásban dohányzik.
Pár nappal ezelőtt voltam egy lakásban, ahol masszív dohányos férj és feleség, és bizony a lakásban szívják, egyiket a másik után. Két macskájukra kellene vigyáznom. Megteszem, mert megkértek, de a dohányszag nagyon irritál. És sajnálom az állatokat, mert tutira nekik sem tesz jót a dohányfüsttel teli levegő.Amúgy meg, amíg munkába mész vagy jössz, te folyton számolsz?
-
ladybug
őstag
válasz
Pttypang #42716 üzenetére
No, segítségül hívtam az internetet, mert kíváncsi voltam...
A rakott krumpli fagyasztható. Állítólag nincs vele gond.
DeFranco: Ide kukkants be
-
ladybug
őstag
válasz
fokukac #42556 üzenetére
Kukac, semmi gond ezzel. Szerintem egy otthoni vacsi is tud romantikus lenni. Időnként elmentek valahová, az is rendben van.
Egyébként totál egyetértek azzal, hogy nem mész drága helyre. Én sem megyek szívesen. Egyszerűen sajnálom rá a pénzt. Van más fontosabb, amire el lehet költeni. -
ladybug
őstag
válasz
concret_hp #42209 üzenetére
Egy olyan formális része a házasságkötésnek, amit, ahogy bobsys is írta, már csak a külcsín miatt tartanak. Egyszerűen nem értem én sem, hogy miért van rá szükség, ha nem járnak előtte és utána sem templomba.
Amúgy nem volt más alternatíva a házasságkötésre, mint a városházán és a templomban. De szerintem ezt lassan kiszorítja az Amerikából átvett szokás, hogy a szabadban - kerben, tó mellett stb - kössék össze az életüket. Nagyon hangulatosan meg lehet ezeket szervezni. -
ladybug
őstag
válasz
Predator2 #42192 üzenetére
Költözz valami frekventáltabb helyre. Sajnos egy faluban ritkán adódik lehetőség az ismerkedésre. Főleg, ha még ilyen keveset is vagy otthon.
Vagy válts munkát.
Vagy költözz külföldre.Több pénzt fogsz kapni. (Talán) kevesebbet fogsz dolgozni (munkától függ) és akkor lesz időd és lehetőséged ismerkedni.
-
ladybug
őstag
"Réka, menj ki most azonnal a szobából. Ezt nem akarom elviselni."
Imádom, amit a hormonok kihoznak a nagylányomból.
-
ladybug
őstag
válasz
bandus #41961 üzenetére
Csak a legszükségesebb dolgokat vidd magaddal. Bútorokat, lakberendezési dolgokat semmiképp sem, mert azt használtan potom pénzért meg tudod venni (legalábbis itt Németországban ez a helyzet).
Az ebay egy kincses sziget. Ott mindent meg lehet találni.A műszaki cikkek más kérdés. Ott már elgondolkodtató, hogy hol vásárolsz, de mondjuk egy tűzhelyet nem érdemes kivinni. A kisebb háztartási gépeket pedig te döntsd el. A garancia miatt is meggondolandó.
Nézegess kinti internetes oldalakat, hirdetéseket. Azokból megtapasztalható, hogy mit és mennyiért tudsz venni. Így mérlegelheted, hogy mit viszel ki.A másik kérdés, hogy mivel közlekedsz az adott országba. Mert ha repülővel, akkor tutira érdemes többször is utánagondolni, hogy megéri-e a csomagolás, cipekedés.
-
ladybug
őstag
A kisebbik painttel rajzol. Tudom, nem egy bonyolult program, de akkor is. Most pl odatett a fej mellé egy "buborékot", hogy a figura éppen mit mond.
-
ladybug
őstag
válasz
neduddki #41827 üzenetére
Itt nálunk olyan hajnali 1-2 felé kezdett igazán bedurvulni. Mostanra kellemes 21-22 fok van. Viszont pocsékul aludtam, és valószínű a lehűlés miatt fáj a fejem is, durván.
Kis megjegyzés az előbbi témához: a szingli nők ugyanazt mondják, amit a szingli pasik. Valamiért ugyanaz a probléma áll fenn mindkét részről és már eleve egy megbélyegzéssel indul mindkét részről az ismerkedés. 30-on felül egyre jobban megvan mindenkinek a jól (vagy kevésbé jól) bejáratott élete, és nehezen oldható meg, hogy két élet eggyé váljon, mert mindkét fél ragaszkodik a sajátjához és nehezen változtat. Ezt pont azokból a beszélgetésekből szűrtem le, amikor szingli férfiak és nők panaszkodtak nekem, hogy miért nem tudnak ismerkedni, hosszú távú kapcsolatot kialakítani.
-
ladybug
őstag
Csak halkan megjegyzem, hogy sok szingli kolléganőm van, és mind a 30-as éveik elején járnak.
-
ladybug
őstag
válasz
DeFranco #41727 üzenetére
Micsoda szép kilátások. No, rendes tőle meg ilyenek, de ha cseppfertőzéssel terjed a vírusa, akkor tökmindegy mit csinál, az szállni fog a levegőben és amihez hozzányúl, ott is marad.
Nos, kérem szépen, jönnek a felhők. Épp most néztem ki az ablakon. Bár érdekes módon DK felől.
-
ladybug
őstag
válasz
DeFranco #41725 üzenetére
Hát, te, azt meghiszem. De micsoda dolog már ez? Tudták, hogy szupergyorsan megfertőzödött az egész család, akkor miért nem különítették el őket? Nem hiszem el, hogy egy egészségügyi intézményben nem ezt csinálják a legelőször.
Amúgy utánaolvastam a micsodádnak. Akkor mégis csak a grillezéstől lehetett a fertőzés.
Örülök, hogy jobban vagy, és remélem, nem kaptál el semmit. Bár ilyen esetekben ugye az amúgy is gyenge immunrendszer könnyen összeszed valamit.
-
ladybug
őstag
-
ladybug
őstag
Jó volt egyet csobbanni így ebéd után és a vihar előtt (juj, de fogok röhögni, ha nem lesz semmi). Úgy beharangozzák... Kíváncsi leszek, mi lesz belőle.
-
ladybug
őstag
válasz
#51177472 #41691 üzenetére
A légyen és szúnyogon kívül igyekszem minden bogarat megfogni, és utána szabadon engedni. Valószínű, hogy ez diszkrimináció a részemről a legyek és szúnyogok ellen, de valahogy azokkal nem szimpatizálok.
Blacksoul: Teljesen megértelek. Néha én is fogom a fejem emberek viselkedése miatt. Főleg az bosszant, amikor a saját tudatlanságuk miatt csinálnak rosszul valamit. Olvasson utána, nézze meg, kérdezzen meg valakit, és akkor másképp is lehet csinálni.
Vonatkozzon ez a klímahasználatra, a szelektív hulladékgyűjtésre vagy a tömblakásos gázhasználatra. -
-
ladybug
őstag
-
ladybug
őstag
válasz
BlacKSouL #41609 üzenetére
Accu Weather szerint: Salgótarján, Budapest, Zalaszentgrót
-
ladybug
őstag
Itt csilingel már fél órája a "szólj anyádnak jöjjön ki". Miért kell ez?
Felébredtem rá legédesebb délutáni sziesztámból. -
-
ladybug
őstag
Alig hiszek az érzékszerveimnek.
Légmozgás van a lakásban.
-
ladybug
őstag
válasz
FehérHolló #41426 üzenetére
Csak lazán, de sebaj.
NoLF: Egészségedre.
-
ladybug
őstag
-
ladybug
őstag
válasz
DeFranco #41374 üzenetére
Őszintén örülök, hogy javult az állapotod.
A kóla általában hányásra ajánlják a dokik. Hogy miért ezt? Arra konkrét magyarázat sehol sincs, de tényleg segít.Bizony, én is keveset iszok.
Sokkal többet kellene. Amire viszont rájöttem, hogy a palackból sokkal többet és szívesebben tudok inni, mint pohárból.
-
ladybug
őstag
válasz
DeFranco #41312 üzenetére
A hasi görcsökre valami meleget kell a hasadra tenni. Pl cseresznyemargpárna megmelegítve vagy ágymelegítő palack. Ha a nyári meleg miatt nem bírod elviselni, akkor viszont ennek lőttek.
Ahogy előttem tanácsolták, próbálj meg sokat inni és kerüld a nehéz ételeket. Nem baj, ha nem eszel egész nap, csak igyál. Fontos a diéta ilyenkor.
Ha fájdalmad és lázad van, akkor vehetsz be láz- és fájdalomcsillapítót.
És jobbulást kívánok!Ui: Hideg kólából keverd ki a szénsavat és úgy iszogasd. Állítólag ez is segít.
-
ladybug
őstag
válasz
bobsys #41229 üzenetére
Pontosan. Engem is azért akaszt ki, hogy most összeszedik a külföldön élő magyarokat meg választójogot kapnak meg minden. Mire fel? Magyarországra nem akar költözni, mert az adott külföldi országran van mindene, meg némelyikük jobban is él, mint itt élne, de ő is dönt arról, hogy melyik kormány lesz uralmon egy olyan országban, ahová csak nemzettudatilag tartozik (ugye, most ez jó reklám mindenre), de nem ott él.
Egyszerűen fel nem fogom, hogy ez hol törvényes. -
-
-
ladybug
őstag
Hazajöttünk Magyarországra és egyfolytában tüsszögök, de valami irdatlan mennyiségben. Épp most néztem a pollentérképet. Szuper. Teljes országra kiterjedő maximális pollenszennyezettség van. Ez van, akkor marad a tüsszögés. Reggel sajnálatos módon még fejfájás is társult hozzá. Hogy ez most velejárója vagy sem, az mellékes.
Valaki tudna azonban tanácsot adni, hogy lehet kicsit jobban elviselni ezt az időszakot? -
ladybug
őstag
válasz
fokukac #40204 üzenetére
Elég kevés olyan magyar énekes van, aki ki mer adni vagy csinálni mer unpluggedot.
tobey: Annak úgy tényleg sok értelme van. Itt minden parkolóbab van legalább 2 mozgássérült parkolóhely. Áruházaknál 7-8 is, rögtön a bejáratoknál. Ja, és nem parkol rá senki a mozgássérülteken kívül.
-
ladybug
őstag
válasz
fokukac #37362 üzenetére
Nekem is anyum készítette mindig az adóbevallásomat, de soha nem is láttam még a programot. Az ilyenekkel nem szeretek foglalkozni, nincs hozzá idegem.
Itt kint is inkább kerestem egy könyvelőt, aki foglalkozik ezzel. Lehet, hogy fizetni kell érte, de legalább mindent megigényeltünk, amit lehetett és alaposan el lett készítve. -
ladybug
őstag
válasz
parandroid #37284 üzenetére
Valljuk be őszintén - hogy ne csak a nyafogás menjen -, hogy tanultunk a dologból és most veszünk 2 Happy Mealt (a játékot természetesen megosztják, mindenki maga választ), amiből Borka megeszik másfelet, én meg felet, Réka kap egy Big Macet Fantával, te kettő Big Macet, és megeszed a maradékot. És tényleg nem gyakran megyünk, mert tudjuk, hogy amit én készítek jobb, olcsóbb és nem kell komplett ruhacserét végrehajtani utána. Az egyik problémám a mekibe járás miatt (de általában az étterembe járás miatt), hogy teleszívja a ruhám az ételszagot, és utána mindent ki kell mosni és hajat is kell mosnom. Gyakorlatilag teljes fertőtlenítést kell végezni.
-
ladybug
őstag
válasz
venember83 #36894 üzenetére
Dr. Thornton Poole volt nálad?
Dylen: Erről ez jut eszembe.
-
ladybug
őstag
válasz
FehérHolló #36632 üzenetére
Ott nagy erdők vannak, rendszeresen vonulnak csordában időnként. Vagy falka?
-
ladybug
őstag
A Frankfurt környéki tömegközlekedésről tudok csak nyilatkozni, de itt semmi probléma. Az Sbahn, a metró, a villamos és a busz is minden esetben használható, bármelyik ülésre leülök. Nem kell attól tartani, hogy foltos lesz a ruhád. A Regionalbahnon néha büdös a mellékhelyiség, de a vonat többi részének tisztaságával nincs gond.
Természetesen itt is vannak vonalak, ahol olyan emberek mozognak, akik igénytelen módon szemetelnek és viselkednek, de ilyenek mindenhol vannak.
A tömegközlekedési eszközök pontosságáról és a járatok számáról pedig csak anynit szólnék, hogy a reginalbahn félóránként, a többi pedig 10 percenként közlekedik. -
ladybug
őstag
válasz
concret_hp #36048 üzenetére
Ugye hogy ugye? És mennyivel gördülékenyebben menne minden.
-
ladybug
őstag
válasz
FehérHolló #36035 üzenetére
A német már csak ilyen. Szinte minden időpont, ahol eddig voltunk, percre pontosan kezdődött és akkor volt vége, amikorra ígérték.
-
ladybug
őstag
válasz
ClayMore #35484 üzenetére
Ha érdekel még a válasz, akkor azt javaslom, hogy olcsóbbat vegyél, mert vagy be jön vagy nem ez a porzsák nélküli használat.
Én vmi 30 ezer körüli márkás (ha jól emlékszem samsung) porszívót vettem, és pár hét után visszavittem, hogy nem szív rendesen (ugyanis nem harmatgyenge szívóerőre van szükségem), mert még a morzsákkal is küzdött aranyom. Visszavették, pár hét múlva mentem érte, hogy megjavították, most már OK minden.
No, mondanom sem kell, hogy nem történt semmi változás, ezért hát kitettem a szűrét a szép, új porszívómnak, és használtam tovább a 10 éves porzsákos, noname masinát. -
ladybug
őstag
válasz
fokukac #35400 üzenetére
Ahogy más dolgozik...
Én nem vagyok ilyen. Sajnos túl "jó gyerek" vagyok. Éppen ma beszélgettünk arról a kolléganőmmel, hogy soha nem volt olyan reggel, hogy ne hallottam volna meg az ébresztőórát vagy késtem volna a munkahelyemről vagy suliból. Ő azt mondta, hogy stréber vagyok. Pedig nem is, hanem túl lelkiismeretes.
Olyan jó lenne néha magasról sz@rni mindenre... -
ladybug
őstag
válasz
Viszlát #35357 üzenetére
Nem tartom magam pláza cicának, és nagyjából tudom, mennyibe kerül egy traktor. A traktorok egyszerűen lenyűgöznek. Imádom nézni, ahogy dolgoznak a földeken. Lehet ez az én hülyeségem....
Ha majd egyszer megtehetem, biztos veszek egy kis farmot és hozzá egy traktort és én fogom vezetni. -
ladybug
őstag
Na, megérkeztünk vissza Németországba. Kicsit tartottam, hogy jó döntés volt-e a téli gumikat lecserélni, ugyanis Sopronig hóbordás, hókásás, latyakos úton közlekedtünk, onnatól kezdve pedig végigkísért a hóesés minket.
-
ladybug
őstag
válasz
fokukac #35035 üzenetére
Jaj, kukac, te mindig elégedetlenkedsz.
Örülj, hogy nem esik a hó. A zöld füvet láthatod húsvétkor, és ha szerencséd van, akkor nem lesz hóesés. Ha meg nem, arra meg már megvannak a mémek a facebookon.
Egyébként meg lehet, hogy igaz lesz, hogy hirtelen, pár hét múlva meg már jön a nyár.
Tildy: Juppi, ennek még én is örülök. Legalább hétfőn még pihenhetek, aztán kedden indulhat a munka.
-
ladybug
őstag
válasz
fokukac #35009 üzenetére
A múlt héten még mi is bőszen vakargattuk a jeget a kocsi szélvédőjéről, de havat azt csak itt kellett Magyarországon. Megértelek, hogy eleged van. Én is untam már pár nap után.
Viszont az előrejelzés szerint csak jobb lesz. Bízom is benne, mert a nyári gumit kellene venni és fel is kellene tetetni. -
ladybug
őstag
Hehehe, kb így nézett ki a mi konyhánk is.
Emellett csonk lógott a plafonról mindenhol a lakásban, tehát ha nem vagy villanyszerelő vagy bátor amatőr, akkor simán szakembert kell fogadnod a lámpák beszereléséhez. Szerencsére itt a házban van egy-két ügyes ezermester, aki "zsebpénzért" segített beszerelni mindent (lámpák, mosógép, mosogató).Van ez a fajta üres kiadó lakás és van a drágább fekvésű, ahol bent van a konyhabútor meg pár extra. Természetesen felár ellenében.
-
-
ladybug
őstag
válasz
kételkedem #31571 üzenetére
Az égő gyomorra jó bármilyen szénsavas, de én a kólát ajánlom. Az nekem mindig megoldotta a problémát. Esetleg Jägermeister?! Abban annyi gyógynövény van.
-
ladybug
őstag
Nagy a hajtás így év vége felé mindenütt. Nálunk annyian betegedtek le az utóbbi két hétben, hogy több, mint felére csökkent a dolgozók száma. Most meg persze azok betegek, akik a többieket helyetesítették. Juhuuu. már csak 3 hét és itt a karácsony. Kitartás.
-
ladybug
őstag
-
ladybug
őstag
Tegnap végre vettünk kábelt (sikerült nem melléfogni) és kb 200 csatornát tudunk mostantól nézni a központi műholdas antennáról. Ennek több, mint a fele olyan nyelven jön, amit soha nem is fogok érteni, de legalább elmondhatjuk, hogy ilyenünk is van.
Amúgy pedig szép reggelt mindenkinek.
-
ladybug
őstag
válasz
kételkedem #29766 üzenetére
Nekünk a mosógépünk ment tönkre tavaly. Indesit volt, szerettem, jól működött, egyszer kellett szerelni, 11 évet bírt. A szerelő barátunk azt mondta, vagy olcsó gépet veszünk 50-60 ezer körül, akkor 5-6 év élettartamra számítsunk, vagy 150 ezer felett veszünk, akkor 10 év fölötti élettartamra számíthatunk. Vettünk újra Indesitet 90 ezerért és +5 év garanciát kértünk érte 10 ezer ft-ért. Meglátjuk...
-
ladybug
őstag
válasz
kételkedem #27396 üzenetére
Milyen tiszta a víz! Biztos jó buli lehetett.
-
ladybug
őstag
Valószínű ismeritek az összeset, de azért belinkelem, mert engem nagyon megnevettetett.
-
ladybug
őstag
Szerintem egyedül könnyebb kimenni. Romantikusan gondolkodsz, ez szép és jó, de miután munkád van, az is könnyebben fog menni, hogy társra lelj. Ha munka van, magabiztosabb vagy, pozitív a kisugárzásod és jó hangulatod van. Ha nincs munka... szerintem nem kell tovább ecsetelnem.
Én is család nélkül jöttem ki, és kellett ez a pár hónap, hogy a munkahelyemen megtaláljam a helyemet, hogy lakást szerezzek és sok mindent intézkedhessek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- Apple iPhone 8 - 256 GB - fekete (152)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest