- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- MIUI / HyperOS topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Pisztillus #62599 üzenetére
Elképesztő ez az értelem nélküli szigorítás. 300 mg efedrin van 200 ml-ben, azzal drogként nem sokat lehet kezdeni (kiszedni meg pláne nem érdemes).
De ugyan ez van pl. a kálium-permanganáttal, vagy a 96%-os alkohollal. Valaki kitalálta Odafent, hogy hú, ebből kábítószert fognak csinálni, ezért vénykötelessé tették. Azóta pl. suliban nem lehet egy értelmes, látványos reakciót bemutatni, mert nincs hozzá (amúgy nagyjából filléres) alapanyag.
azt már csak halkan jegyzem meg, hogy sokkal veszélyesebb anyagokhoz meg háztartási boltból simán hozzá lehet jutni, nomeg aki tényleg kábítószert akar csinálni, az úgyis megtalálja a módját.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Pisztillus #62595 üzenetére
Más néven ez a mixtura pectoralis? Vagy az már a bővített kiadás? Esetleg az efedrintartalom miatt kiutálták az íróasztal mögül?
Nekem ez segített kb. 4-5 éve, mikor utoljára szükségem volt rá. Azt tudom, hogy pár100 forint volt összesen.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
fokukac #62395 üzenetére
Inkább szomorú, mint vicces.
De már "visszább lépett" a kitaláló. Már maximálta 700 forintban a lakossági, 5000-ben a vállalati adót. Csak ha így kezdi, akkor helyből elkaszálják. Így nem vállból csapják le a kezedet, csak néhány ujjaidat vágják le. Ugyan úgy lehúznak, de mennyivel jobban hangzik a havi 700Ft, mint a 150 Ft/GB.
-
ngabor2
nagyúr
Viszont ha a törpeharcsát dobod forró vízbe, akkor 0,5 mp múlva nem rángatózik, és a nyálkát, vagy akár az egész bőrt is könnyebb leszedni róla. Csak le kell fedni egy fedővel, mert az egész konyhát telefröcsköli a gusztustalan lével.
Ennek mintájára ha megadóztatott adót dobnak a nyakunkba, egyszerre sokat, akkor gyorsan le kell zárni egy ideig az országot, mert hőzöng a nép egy kicsit. Aztán a bőrt is lenyúzhatják rólunk, nekünk már úgyis mindegy.
Vajon melyik szenved kevesebbet: a béka, vagy a törpeharcsa? (csak a párhuzam kedvéért)
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Viszlát #62003 üzenetére
Nekünk is Husqvarna fűrészünk volt/van, ezzel kezdtünk, úgyhogy nincs összehasonlítási alapom. Azt tudom, hogy a hobbi kategória alja, mégis jól, gyorsan vágott, könnyű volt beindítani. Benzinből keverék kellett neki, láncolajnak volt külön tartály. Hogy hány köbcentis volt, azt nem tudom, kb. 10 éve használtuk utoljára.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
concret_hp #61573 üzenetére
Ne otthon tárold a tortát, hanem a szomszédnál (feltéve, hogy jóban vagy vele). Nálunk bejött.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
concret_hp #61550 üzenetére
Nem hibás, az igaz barát hasonló laposságot érne el. De ez csak mellékhatás, a lényeg azon van, hogy kijön a bele...
BS:
-
ngabor2
nagyúr
Tegnap olvasgattam a fészbúkon, és egy igen magvas gondolatot találtam. Mondanivalója Cohelo-i magasságokban szárnyal:
Az igaz barát olyan, mint a lekváros bukta. Ha ráparkolsz egy úthengerrel, kijön a bele.
Hát nem gyönyörű gondolat?
-
-
ngabor2
nagyúr
válasz
parandroid #61453 üzenetére
A Samsungé ettől még nagyon messze van.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
concret_hp #61449 üzenetére
időjárás előrejelzésnek jó. Sajnos az S5-ben páratartalom-mérő nincs, együtt lenne informatív.
Biztonsági lezárás: elvből nem teszek rá. Tegyük fel, elhagyom a telómat. Ha olyan találja meg, aki meg akarja tartani, az így is-úgy is törölni fog mindent, nem fogja a biztonsági zár megakadályozni.
Viszont ha olyan ember találja meg, aki vissza akarja adni, annak sokkal egyszerűbb így megtalálni a gyakran hívott számokat, és felhívni. Az emelt díjas hívások meg alapból le vannak tiltva.
Mister_x: én is ezt próbáltam sugallni, kinek a pap, kinek a paplan. Én az Androidban találtam meg azt, ami nekem kell. Tele van hülyeségekkel, amik idegesítenek, de ezeket valószínűleg bármelyik más rendszerben is megtalálnám.
BlackSoul: erre én mobil klímát tudok javasolni. Mondjuk azok meg nem felelnek meg a nem drága kitételnek. Csak fűtésre meg kifejezetten drágák.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
concret_hp #61278 üzenetére
Ha nem akarsz még gyereket vállalni, akkor egy kis sós vízzel locsold meg a növénykét
-
ngabor2
nagyúr
válasz
BlacKSouL #61108 üzenetére
Én részletre vennék új telót, ha van rá lehetőség. A jelenlegi S5-öt is úgy hoztam ki, hogy kemény 0 Ft-ot hagytam ott, csak 1 évig fizetni kell a részleteket.
Integra: sose volt almám, csak hallomás alapján tudok véleményt nyilvánítani. Az ájfónt azoknak ajánlják, akik nem akarnak foglalkozni a telefonjuk mélylélektanával, még érintőlegesen se. Egy feladat, egy app, fut, megold, vége.
De az Android is jó lehet nekik, csak akkor arra kell figyelni, hogy pl. a Play áruház alapból fenn se legyen, mert elkezd keresgélni, telepíteni, módosítani a T. Felhasználó, és a végén sír, hogy valami elrontódott. Vagy használni kell, vagy bütykölni.
Az előző telefonomat megkapta párom. Nálam semmi gond nem volt vele, néhány alap alkalmazás futott rajta, nem akadt, nem fagyott, ment szépen. Ő belakta, és rendszeresen belassul, néha lefagy, pár naponta ajánlott újraindítani. Az S5-öm kb. úgy van használva, mint az előző volt, nálam gördülékeny, 50 nap uptime után se lassult. Tippre, ha ez is hozzá kerülne, ugyan ilyen bajai lennének
-
ngabor2
nagyúr
Jó reggelt!
Örömhír: már csak kettőt kell aludni, és szerda. Szerdán meg már lehet mondani, hogy holnapután péntek...
Különben is, csak az első 5 nap nehéz a hétben, a többi már egész elviselhető
-
ngabor2
nagyúr
válasz
concret_hp #60847 üzenetére
Azt te csak hiszed. Nem az szokott errefele a jellemző lenni, hogy az értelmes dolgok megmaradnak, az értelmetlenek kikopnak.
-
ngabor2
nagyúr
Említettem már, hogy nem kedvelem túlságosan az ótlúkot? A 2003-t se, de a 2010-et még kevésbé.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
concret_hp #60428 üzenetére
Igaz
1 BTU = 0,293 W.
1 W = 3,413 BTU
1 kW= 3413 BTU.Én akkor is maradok a metrikus rendszernél
bandus: a wide utálat 2 dologból jöhet:
- azonos képátló esetén a wide kisebb felületet ad, kb. átverésnek veheti a T. Vásárló.
- a programok nagy részénél felül, vízszintesen van a kezelési lehetőség, tehát ha az széles, akkor a képernyő amúgy is keskeny részét nyomorgatja még inkább össze. Az office esetén például pont nagyon rosszul jön ki, hogy széles szalag van, nem csak egy kis menüsor. Oldalszélességre kinagyítva egy dokumentumból pár sor látszik. Ugyan ez pl. böngészők esetén elég sok eszköztár és lapfülek esetén. Én emiatt száműztem a képernyő szélére, függőlegesen a lapfüleket. Így normálisabb képarányt kapok magára a böngészett tartalomra. -
ngabor2
nagyúr
válasz
concret_hp #59972 üzenetére
A KRESZ azért van, hogy betartsák. Elvárható lenne, hogy aki közlekedik (tehát érvényes rá a KRESZ), az tisztában legyen a szabályokkal. És mindezt függetlenül attól, hogy kocsival, bicajjal, gyalog, motorral, metróval, vagy épp magashegyi tengeralattjáróval. Közlekedik, méghozzá ott, ahol más is szeretne közlekedni.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
parandroid #59827 üzenetére
Nem, nem a henteseket esszük. A bölléreket meg esetleg a libatömőket azokat igen, de a henteseket nem.
Mottó: kutyából nem lesz szalonna, abból pörkölt lesz.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Tothgera30 #59663 üzenetére
Nekem is van egy kis laktóz intoleranciám, amit "edzéssel" elég jól lehet csökkenteni. Most akár fél liter tejet meg tudnék inni gond nélkül, ha akarnék. Igaz, nem nagyon rajongok a tejért, csak a reggeli kávéba szoktam tenni.
-
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
válasz
fokukac #59617 üzenetére
Boszorkányégetés, meg más vallásúak üldözése (mint jó keresztény szokások) lesznek?
Vagy csak a hozzá nem értők próbálnak másoknak elmagyarázni elméletben dolgokat? Ez a földön ülve beszéljünk a táncról számomra mindent elmond. Nem értünk hozzá, nem csináljuk, de megmondjuk neked, hogy te hogyan csináld. Akinek erre van szüksége, annak egészségére.
Integra: tegnap délután kaptam egy feladatot, aminek a határideje jövő hét kedd. Természetesen jövő héten szabin leszek, úgyhogy ma kellett megcsinálni. Természetesen itt se volt senki, aki tudott volna segíteni. Természetesen a továbbított levélben nem tegnapi dátum volt, mint feladás, tehát a főnököm már legalább egy hete tudta...
-
ngabor2
nagyúr
Nemrég találtam egy oldalt, ahol szépen táblázatba volt foglalva az elmúlt időszak (2006-tól) a 3 hónapos CHF LIBOR alakulása. Most, mikor táblázatba szeretném foglalni, természetesen nem találom. Az nekem nem elég, hogy 2008-ban kb. 3%-ról kb. 0-ra esett. Most mindenhol csak ezeket az infókat találom. A Svájci Nemzeti Bank oldalán is kerestem, de nem igazán igazodok ki rajta.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
bandus #59467 üzenetére
Az őrdog itt is a részletekben lakozik.
Nekem a 0,01 USD-ról induló aukciók tetszenek, ahol a postaköltséggel az első licitnél eléred a Buy it now árat.
Most vettem 4 db lézerpointeres tollat kemény 1500 Ft-ért. Angliából 1 darab került volna 2500 Ft-ba. Ennyire drága az idő, amivel később kapom meg? 4-6 hét vs. 1,5 hét.
-
ngabor2
nagyúr
Használ itt valaki OCR programot? Van egy 9-oldalas nyomtatott táblázatom, amit ki szeretnék egészíteni. Elektronikusan nincs meg, csak kinyomtatva, ezt kellene digitalizálni. Ha valaki tudja vállalni, kérem, keressen meg pü-ben. Köszi.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
BlacKSouL #59376 üzenetére
A 2,5"-oknál már nincs ilyen macera, ha elmegy az áram, már a parkolóba is rántották a fejet. Menet közben is rádughatod, nem lesz semmi baja. Sőt, ha menet közben (pl. felvétel alatt) húzod le, akkor is legfeljebb némi adatot veszítesz, a vinyó 100%-ig használható marad. A nagy gyártóknak van már benne némi tapasznyalata
Okosok szerint egy dolgot nem szeretnek (nem szerettek régebben): a ferde tartást. Tehát vagy fektetve, vagy az élén állva legyen, így terhelődik legkevésbé a tengely. Ez kb. azt jelenti, hogy az elméleti 20 év helyett ferdén hajtva csak 18-at megy... persze más okból 3-5 év használat után a vinyók jó része nyugdíjazva van.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
fokukac #59373 üzenetére
Az Ori és a Xenu közös gyermeke, ők mérgezik a bolti konyhasót is (igen, a kivégzéseknél is használt rendkívül veszélyes kálium-kloriddal), és az egész emberiséget ki akarják irtani. Az óceánok nagy részét is megmérgezték óriási mennyiségű DHMO-val, aminek az összetevői az ősrobbanás során sugárfertőződtek. Az összes vízbefulladásért ez az anyag a felelős, vigyázni kell vele!
Hogy egyes területeken csakis és kizárólag (törvényben rögzítve) csak az ő vetőmagjait lehet venni, amihez csakis és kizárólag ők adhatnak el vegyszert (amit kötelező megvenni) az csak egy apróság. Ők a világ javát akarják, és elég jól haladnak, hogy el is vegyék.
És nem igaz, hogy az isten állatkertjének alacsony a kerítése. Egyszerűen nincs kerítése...
-
-
-
ngabor2
nagyúr
Ma reggel úgy döntött az eső, hogy negyed órát esik. Természetesen szigorúan azt a negyed órát, amíg tekertem be a melóhelyre. Se előtte, se utána. A tempója is olyan volt, hogy épp bőrig ázzak, de a kertbe kb. semmit ne érjen.
-
ngabor2
nagyúr
Az normális, hogy egy paprika 70 cm magasra nő az ablakban? Tenyérnyi levelek, és most kezd bimbózni. Fajtáját tekintve Naga Bhut Jolokia (a.k.a. ghost pepper). Fényhiányra tudok tippelni, de ezt leszámítva úgy tűnik, jól érzi magát. Mellette 2 kisebb tő (Trinidad scorpion), azok kb. fele akkorák.
-
ngabor2
nagyúr
Általában a csövekben zsíros trutyi rakódik le, ha alacsony hőfokon mosol. Mosogatógéphez lehet kapni kifejezetten tisztító cuccot, nem tudom, hogy mosógéphez létezik-e.
Házi megoldásként egy üres főzőmosást adnék neki mosószódával, mind a mosószer, mind az öblítő tartályba (ez utóbbiba oldatként).
-
ngabor2
nagyúr
Persze, hogy van benne más. Pályázatírás, szagértői díjak, utazási költség, reprezentációs költségek, ügyvédi díjak, extra garancia vállalása, minőségi felár, termelési átalányjuttatás, a szakértők kiválasztására alkalmazott szakértők díja, a szakértő-kiválasztó szakértők kiválasztásának díja (és ez még n+1 mélységig), meg még sorolhatnám. Így ki is jön ez az ár
-
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
Villáskulcs (készlet és állítható), csavarhúzó (készlet és cserélhető bites), vízpumpafogó, kombinált fogó, ilyesmik.
Van néhány Würth szerszámom, azokkal teljesen elégedett vagyok, igaz, nincs napi szinten erőltetve. Volt dolgom Bahco cuccokkal, az valami miatt nem jött be ennyire.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
zolynet #58578 üzenetére
Nem hogy él, de moderátor is...
Nekem még megvan egy PH! addiktos adatlapod, mikor a beárazós topikok átkerültek a piacra, és kb. 1/4-ével csökkent a szakmai hsz-aid száma. Akkor greatchaos úgy megsértődött, hogy azóta se jött vissza. Neki kb. felére esett a szakmai hsz-száma.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
concret_hp #58374 üzenetére
Én kb. 1,5 hónappal a netes megismerkedésünk után költöztem a páromhoz, azóta eltelt több, mint 3 év.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
#33253120 #58148 üzenetére
Szerencsére nem dohányzom.
tbs: Mivel még évekig szeretném beltérben (is) használni, és van benne egy szivacsos rész belül, ezért bentre nem szeretném, ha bármilyen nedvesség bejutna.
föccer: Ezt a mosogatószeres dolgot megpróbálom, köszi.Remélem nem a velúrszerű oldalon lyukas, azt nem szeretném összehabozni, mert nehéz lemosni.
-
ngabor2
nagyúr
Van egy felfújható kétszemélyes matracom, ami valahol ereszt. Hogyan lehet egyszerűen, házilag kivitelezhető módon megkeresni a lyukat rajta? Az egészet vízbe nem tudom tenni, mert ahhoz nagy kád kellene, ráadásul nem szívesen vizezném be az egészet.
-
ngabor2
nagyúr
Az a baj, hogy túl sokan vagyunk összezsúfolva túl kis helyen. Amíg egy kb. globális katasztrófa nem csökkenti lényegesen (értsd: nagyságrendekkel) az emberek számát, addig javulás nem lesz. Hogy ez a katasztrófa természeti, biológiai vagy társadalmi lesz, azt nem tudom, de hogy lesz, az biztos.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
FehérHolló #57820 üzenetére
Kollégám nekem a láncfűrésszel való kenegetést szokta ajánlani
-
ngabor2
nagyúr
válasz
concret_hp #57671 üzenetére
Nálunk a TP-Link routerek váltak be. Ezekből van 2 egymás mögött. Az összes vezetékes lehetőség ki van használva, ráadásul az egyik router wifijéhez csak a megadott MAC-című gépek tudnak csatlakozni. Így nem dobál. Valamikor réges régen nekem is volt Asus routerem, nem szerettem.
Esetleg nézz rá, hogy nem túlzsúfolt-e a légkör wifi jelekkel. Én egy Androidos progival nézegetem régebben, érdekes volt, mikor 10-15 eszközt is látott...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
FehérHolló #57460 üzenetére
pénzért vehetsz piát...
-
ngabor2
nagyúr
Gyertek táborba!
-
ngabor2
nagyúr
4 főzőlap, aminek az összes, maximális teljesítménye ennyi. Ráadásul az elektromos főzőlapokat a kismegszakítótól kezdve megszakítás nélküli, dedikált konnektorba illik kötni, tehát ha ott egy 20A-es megszakító van, akkor bírnia kellene. Persze ha az óra előtt 16A-es van, akkor a szolgáltatóval cseréltetni kell, minimum 32A-esre. Az még felár nélkül van, amennyire tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Diablo 3
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- MIUI / HyperOS topik
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- Apple iPhone 8 - 256 GB - fekete (152)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Lèpj be a jövőbe! Kamatmentes rèszletre is!
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest