- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
Jogászok, asztalosok, autómárkák maradtak a gőzben, ahogy nézem, az ON/OFF topik meg a poltopikkal együtt ment a lokálba. Lol. Így múlik el a világ dicsősége, és lesz leszarva a fórum legnagyobb múltú topikja. Nem mintha az utóbbi időben akkor nagy lett volna a pörgés. Lehet, hogy csinálnunk kéne egy offtopik-látogatók topikját, hogy igazoldjunk a témakörhöz.
gaborbol: Én azon csodálkozom, hogy a fórumüzemeltetés még nem Szlovákiából történik. Vagy a
Seychelle, megint nehéz szó, legyen inkább Fiji-szigetekről. Mennyivel egyszerűbb lenne az élet.p
-
parandroid
félisten
válasz
Mister_X #62578 üzenetére
Nekem tanítói diplomám van, ismerem a klasszikus női pályákat, akarsz róla beszélni? Mondjuk a kollégium fun volt ezzel az ivararánnyal, meg is nősültem a 4 év alatt - bár szeretném néha azt hinni, hogy nem azért, mert alig volt választék, hanem egy komolyabb piacon is lett volna esélyem, de ez legyen az asszony baja így 15 év után.
p
-
parandroid
félisten
Olvasnivaló a magyar oktatási rendszerrel kapcsolatban munkahelyen unatkozóknak: [link]. Félve, de leírom, hogy a jelenlegi oktatáspol.... izé, kerülendő szó, szóval oktatáskoncepcióbeli változások a cikk megállapításaival éppen ellentétes irányba mutatnak.
Szerk.: Ja, a cím és a bevezető szar, lehet skippelni, a lényeg utána következik.
p
-
parandroid
félisten
Az őrült gyalogos (vagy az őrült kerékpáros) és az őrült motoros között nagyságrendek vannak a károkozási potenciált tekintve. Az őrült autós más kérdés, de az autósok 95%-a legfeljebb balfasz, de nem öngyilkos, motorosoknál ez az arány fordított, és a súly/teljesítmény arányuk amúgy is jóval nagyobb.
Olyan sztorit legalábbis még nem sokat hallottam, hogy valaki kanyarodni próbált, és egy hátulról 160-nal belerohanó gyalogos kettétépte az autót. Motorosokkal ellenben előfordul az ilyesmi. Autókkal megintcsak, de ha az úton előforduló autók és motorok számát viszonyítjuk, valahogy a motorosokkal még arányszámot nem tekintve is sokkal gyakrabban, hát még ha az arányokat is belekalkkulálod.
Utálhatod az általánosításokat, amennyire csak tetszik, a számok makacs dolgok.
Szerk.: Azt persze még hozzátehetném, hogy a motorosok a rossz hírüket elsősorban az őrült gyorsasági motorosoknak köszönhetik (akárhogy is hívják ezeket szakzsargonban), és nem a szakállas-kendős krúzolgató harley-s öreguraknak, csak nehogy jöjjön valaki, aki kikérje magának az általánosítást, mert ő ismer borzasztóan megfontolt gyorsasági motorosokat, akik még sosem lépték túl a megengedett sebességet, és ha idős nénikét látnak a zebránál, akkor leszállnak, és átkísérik.
p
-
parandroid
félisten
válasz
Integra #62503 üzenetére
"pontosan tudod, érzed, hogy ki a határozott motoros és ki nem az, mindegy, hogy autóban ülsz vagy motoron"
Nem. Én, aki Simsonnál erősebb motoron soha nem ültem, és azon sem túl sokat, ünnepélyesen bevallom, hogy képtelen vagyok megítélni, hogy melyik motoros mennyire határozott, tapasztalt, vagy éppen megfontolt. Különösen, amikor csak egy kis pont a távolban, amiről azt sem tudom eldönteni, hogy 60-nal jön, vagy 160-nal. Úgyhogy ha látok egyet, felkészülök a legrosszabbra.
Az, hogy sok a hülye autós, az megint nem kérdés, ahogy az sem, hogy nekem is vannak rossz napjaim, amikor ebbe a halmazba tartozom, de éppen a személyes érintettség okán sokkal kiszámíthatóbb ez a kategória, és sokkal jobban tudom kezelni - a másik esetben ehhez jön még a hihetetlen mobilitás, és az extrém súly/méret/teljesítmény arány, ami a motorok sajátja.
p
-
parandroid
félisten
válasz
Mister_X #62500 üzenetére
Kimaradt egy "csak". A többrésztvevős motorosbalesetek * 90%-a annak következménye hogy a forgalomban részt vevő többi szereplőnek fogalma sincs, hogy a motoros pontosan mit fog csinálni, mert nagy részük ** totálisan kiszámíthatatlan, eleve sokkal inkább kockázatvállaló, alapvetően megemelkedett adrenalinszinttel közlekedik, és mindig a legrosszabbra kell felészülnöd, amikor megjelennek. Én is ezt teszem, ha motorost látok, átmegyek totálisan defenzívbe, üsse el őket, akinek két anyja van.
* Az egyrésztvevős motorosbalesetek 100%-a meg a sebesség helytelen megválasztásából adódik, szerintem erről sem igen van értelme vitát nyitni.
** Természetesen találkoztam már ritka kivétellel, amelyik normálisan közlekedett, de ritka, mint az a bizonyos madár, amit a topikban is de rég láttunk már.p
-
parandroid
félisten
válasz
szőröscica #62457 üzenetére
Trotec néven keresgélj, ha nem ipari cuccot akarsz. Nálunk egy 75s szépen muzsikál, sajna panelben az ablaktalan fürdőszoba a sztenderd, én meg pszichésen allergiás vagyok a 60-65% feletti páratartalomra.
p
-
parandroid
félisten
Kukac korábban félig viccesen megjegyezte, hogy a facebook üzenetekre kellene adót kivetni... MIután javasolta a kormánynak a forgalom után fizetendő adót, hogy a ragya törne ki rajta.
"Vargáék törvényjavaslata szerint a telefonadós rész sem változik, azaz magánszemélyek üzeneteiként és megkezdett perceiként 2 forintot, hívószámonként 700 forintot kell fizetnie a szolgáltatóknak. Céges számokról ez 3-3 forint és 5 ezer forint per hívószám."
A kérdés az ezek után, hogy mit tekintünk üzenetnek. Ebből értelmezhetem úgy is, hogy ip-telefónia, de miután annyira a skype-ot emlegette a sok hozzá nem értő féltehetséges, valószínűnek tartom, hogy a bármilyen voip, és videohívásra gondotak. Itt jön a képbe a facetime, az azonnali üzenetküldők, és ha már itt tartunk, akkor az email, és a fórumhozzászólások is. Mint tudjuk, pártunk és kormányunk egyetlen valódi ellenzéke számára pillanatnyilag ez az egyetlen elérhető platform. A jelenlegi botrányokról való terelés mellett amit jelen pillanatban nemigen hiszem, hogy tényállás lenne, olyan mellszélessséggel, önként, és dalolva állnak bele minden pofonba, lásd a ma reggeli hírt a déli áramlatról, szerintem inkább ennek a lehetőségnek a korlátozása jelenti a fő motivációt, az internetezőket kell ezúttal megbüntetni. Csak ugye mivel pontosan nem értik, hogyan működnek a dolgok, lesz némi járulékos veszteség is.
Szerk.: Még két napot vagyok Mo-n, csak addig ne zárják le a határt... Idén már úgysem jövök többet, jövőre meg nagy családi fogadalom, hogy az időt, pénzt, energiát nem idelátogatásokra fordítjuk, hanem tényleg elmegyünk valahova nyaralni végre.
p
-
parandroid
félisten
Pont ilyesmit keresgélek én is, a régi Creative-om szépen szól ugyan, de a szivacs el van öregedve rajta és elég kényelmetlen már (nyomja a fülem). Én ezzel a Tt-vel szemezek, de még nem szántam rá magam: TT ESPORTS Headset Shock White Gaming. De a Genius sem tűnik így képeken rossznak, amit linkeltél.
Szerk.: A gondom pont az, hogy jó lenne kipróbálgatni őket, hogy melyik mennyire kényelmes, esetleg túlságosan melegít-e, de sajna ezek pont mind hosszabb távon derülnének ki, pedig legalább olyan fontos, mint hogy milyen hangja van, vagy hogy milyen a mikrofon.
p
-
parandroid
félisten
válasz
föccer #62248 üzenetére
Nyugat-EU-ban ez nem pálya, élből büntetik, drága mulatság lesz ez a tulajnak... Ha nem lenne rendszám, akkor is esélyes, hogy megtalálták volna, ha megvan a körülbelüli típus, a környékbeli első néhyány térfigyelőn fennakad (lakóautó különösen, ha mondjuk egy gyakori, jelöletlen népautó, akkor talán megússza), vagy találnak egy szemtanút, és mindenképpen bünti lesz a vége, minimális az esély meglógni, míg ha hagy egy cetlit, akkor a biztosító elintéz mindent, vagy a tulajok maguk között megegyeznek.
p
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #62181 üzenetére
Nálam a anygobbik lányom szedett le matekórán ajánlott geometriai gyakorlóprogramot, ugyanígy jártunk, az is asszem chip.de-es letöltés volt. Sikerült valami próbaverziós féregirtót találnom, ami nagy nehezen leszedte, de káromkodtam eleget, mire sikerült. Aztán megegyeztünk a gyerekkel, hogy letölteni csak tiszta forrásból (azaz a program készítőjének honlapjáról), és nem mindenféle összecsomagolt installerrel. Amúgy a fene gondolná, hogy egy hajdan komoly informatikai magazin ilyen faszságokkal szórakozik. Nyilván le vannak védve mindenféle eulával, meg user agreementtel, amit mindenki bepipál, de hogy még így sem esett nekik a komplett szaksajtó, meg néhány valamirevaló hacker, azt tényleg nem értem. Ahogy rákerestem a német fórumokon egyébként, mindenki fúj rájuk, és utálják őket, mint a szart ezért a letöltéses dologért, különössen pont azok a laikus userek, akik évente egy-két dolgot töltenek csak le, és a névből úgy gondolják, hogy azt is megbízható forrásból teszik.
p
-
parandroid
félisten
25/26. Kukac, kíváncsi vagyok, hozod-e az utolsó pontot is.
p
-
parandroid
félisten
"A kutatás a 2013 eleji adatokat tükrözi. Az adatgyűjtés elsősorban a KSH rendszeresen elvégzett nagymintás, reprezentatív munkaerő-felmérésének kiegészítésével készült, úgy, hogy az itthoni háztartásokat kérdezték ki a háztartások jelenleg külföldön élő tagjairól, illetve a háztartástagok elvándorolt testvéreiről is gyűjtöttek adatokat." [link]
Na de mi van azokkal a háztartásokkal, amiből senki nem maradt Mo-n? Még ha a saját példámat nem is említem, igen sok ilyennel találkoztam az utóbbi időben. Elvileg egyébként az iskolalátogatási adatok alapján annak is látszódnia kellene, hogy mennyi iskolás korú gyermek van külföldön a családjával, éves bontásban (sőt, ebben az esetben név szerint is), valahogy erről mégsincs soha publikált statisztika.
p
-
parandroid
félisten
válasz
Integra #62006 üzenetére
Ti vagytok a szakemberek, szóval mondjátok meg ti, hogy hogyan működik, de itt megint azt írják, hogy nem a dropboxot törték fel, hanem valami 3rd party programot, aminek okos userek megadták a dropbox jelszavukat, hogy tölthessen fel nekik mindenfélét automatikusan. Ezért vagyok mindig szkeptikus, amikor e-mail címmel, vagy MS-, illetve Google fiókkal, meg facebook-azonosítóval kell bejelentkezgetni valahova.
p
-
parandroid
félisten
válasz
proci985 #61937 üzenetére
És az még mind hagyján, de hiába a statisztika szerinti 56%-os angoltudás a népességre vetítve, megszólalni angolul nagyon kevesen hajlandóak, normális munkát meg szinte biztosan nem fogsz találni némettudás nélkül. Persze van az a topmenedzser szint multiknál, vagy nagyon speciális szakterületeken, ahol tényleg hiánycikk a jól képzett munkaerő, hogy hajlandóak eltekinteni tőle (mérnökök, kutatók esetében pl, vagy kimondottan magas szintű multis területen, mint banki felsővezetés, vagy egyéb topközgaszdászok).
Másrészt viszont nem szabad ennyire túlspilázni a dolgot, hogy csak akkor beszéled a nyelvet, ha egy anyanyelvű bölcsész szintjén tudod kifejezni magad. A magyar nyelvoktatás (és az idegen nyelvet beszélő értelmiség) egyik legnagyobb problémája, hogy minden hibát azonnal büntet, ellenben nem bátorít a minél kisebb háttértudással is működő kommmunikációra, ezzel egy olyan gátlásrendszert épít ki, ami teljesen demotiválja a delikvenst a próbálkozásait degradálva. A németországi némettanításban (és az egész oktatásban) éppen azt szeretem, hogy nem büntető, hanem jutalmazó rendszer, amit elvileg Mo-n is tanítanak, csak aztán valamiért a gyakorlatban nem működik. Másrészt pedig a hétköznapokban is sokkal türelmesebbek, normálisabbak veled, ha látják, hogy igyekszel, próbálod kifejezni magad, megkérdezi, hogy mióta vagy itt, megdícsér, hogy milyen sokat fejlődtél ez idő alatt - nyilván van benne egy nagy adag udvariasság, de gyakorlatilag mindenhol ezt tapasztalni, és ez az anyanyelvi környezettel együtt (ami sok esetben a durva akcentussal, és több-kevesebb nyelvhelyességgel beszélő bevándorlókat is magában foglalja) már többet ér, mint sok évnyi iskolapad odahaza.
Durva jogi és szakmai szövegekkel meg mindig fogsz találni az adott anyanyelvű népességen belül is tömegével olyanokat, akiknek gondot fog okozni a szövegértés, de ehhez nem is kell a német nyelvet hoznod példaként, gyorsan fogsz találni magyar nyelvű példákat is.
p
-
parandroid
félisten
válasz
Integra #61934 üzenetére
Ha még a nyelvtant javítanák ki, vagy a szókincsben segítene... Nagyobbik lányom egyfolytában a kiejtéssel szemétkedik, belenyomva 13 éve minden gonoszságának teljes súlyát. A kisebbik most tanul írni-olvasni, vele könnyebb, esténként mindig együtt olvasunk németül mesét, no meg ő már korábban elszakadt szülőföldjéről, Degecről, nincs aniyra beleivódva - gondolom majd 12-13 évesen belőle is előjön, bár néha már kezdi átvenni a figurát a nővérétől.
p
-
parandroid
félisten
Ah, csak mindig nagyon úgy csinálok, mintha tudnám, miről beszélek. Idén januárban fejeztem be az alapfokú németkurzusomat, úgy töröm a nyelvet, hogy rossz hallgatni. Főleg a gyerekek nem bírják, úgyhogy előttük már nem is merem beszélni, mert borzasztóan kritikusak... Könnyű nekik, ha az első év suli végén nem is volt meg az anyanyelvi németjük, mostanra egyértelműen a kortársaik szintjén vannak. Páromnak szerencsére nem voltak ilyen gondjai, ő született sváb, ha sokadik generációs is, meg volt mögötte tizenpár év némettanulás mindenféle iskolarendszerben - én meg mindig angolos voltam.
p
-
parandroid
félisten
"az elsodleges dolog, amit adhatunk nekik, az egy boldog es kiegyensulyozott csalad."
Jah, ezt meg még meg kell beszélned egy 13 évessel.
Bár nekünk egész jól megy, nem tudom, hogy rá legyünk-e büszkék, vagy magunkra, de az időnkénti (általában a hormonokra fogott) hisztiktől eltekintve egész kezelhető tizenéves.
A politikia helyzet meg egy dolog, az csak egy része a hosszútávú perspektívának, bár nyilván nem az utolsó szempont, ahogy az anyagi biztonság sem. Nem voltak egzisztenciális problémáink otthon sem, szerencsére, szóval nem ezért dobbantottunk, ami megint fontos lehet, de a sok apró tényezőből ahogy összeállt egy jövőkép, az alapján mégis inkább nekivágtunk a kvázi ismeretlennek. Biztosan kell hozzá egyéni affinitás is, meg nem fair mindent a gyerekekre fogni, hogy csak miattuk tettük, de az azóta eltelt több, mint két év alapján eddig nagyon úgy néz ki, hogy jó döntés volt.
p
-
parandroid
félisten
Magyarok, románok, bulgárok, rengeteg balkáni, sok orosz és ukrán, és még több afrikai, és közel-távol keleti. Nem tudom, ezek közül melyik csoportba tartoznak, akik csinálnak ilyesmit, de gyanítom, hogy mindegyik csoportnak megvan a maga alja - melyiknek több, melyiknek kevesebb, azt meg nem tudnám mondani. A ház előtt mindenesetre normális kerékpárt nem hagynék, ülést már így is lopták le egyszer - mondjuk tekintve, hogy két éve két biciklink áll rendszeresen kint, annyira ez nem is rossz statisztika, így belegondolva. Ezzel együtt bent Frankfurtban is gyakran látni kerékpárjukat vesztett zárakat itt-ott, illetve bele lehet botlani hirdetésekben, ahol jutalmat ajánlanak fel a nyomravezetőnek valami drága bringa után. Sőt, olyan ismerős is van, akinek a háza pincéjéből vitték el a bicajt, de ott valószínűleg belsős tettes volt, mert betörés nem volt, csak azt a konkrét bicajt vitték a zárt közös pincéből.
p
-
parandroid
félisten
válasz
Viszlát #61509 üzenetére
Mondtam én már itt is sokszor, hogy párom azért nem autóval jár dolgozni, mert gyorsabb, olcsóbb, és egyszerűbb a vonat, majd állomásról villamos módszer. A hosszabb gyalogosutak felgyorsítására meg kapott egy fasza rollert, amit könnyebb cipelni tömegközlekedési eszközön, mint egy bicajt, meg szinte mindenhova beviheti magával, nem kell félni, hogy ellopják. Azzal is megy mindennap az állomásig, meg a városon belül, ha mennie kell valahova. Nem utolsósorban jó testmozgás, és esztétikai szempontból is fontos izomcsoportot tart karban.
p
-
parandroid
félisten
Annyira fájdalmas számok vannak ebben a cikkben, hogy borzasztó. 270 kmph, 12 perc, 7 perc, 18-36 sec, 49 nap... Aki elolvassa, úgyis érteni fogja, hogy miért pont ezeket emeltem ki.
p
-
parandroid
félisten
válasz
EQMontoya #61447 üzenetére
Munkahelyen is gyakran le volt téve az asztalra a telefon, és ottfelejtődött, megszoktam, hogy kóddal nyílik, meg azért ez céges szinten is elvárás volt, mert az emailekkel is szinkronizált a készülék. Telefonszámok, üzenetek, nem tartozik az mindenkire, egy nagy, nyitott iroda, vagy egy szünetre kiürült tárgyaló meg felékrés lehet táncra az otthagyott készülékkel. Itthon inkább arra kell, hogy a gyerekek leszokjanak róla, hogy az én telefonommal (vagy pároméval) internetezzenek, játszanak, van nekik tabletjük (illetve a nagyobbiknak telefonja is), használják azt. Egyébként nekik is be van állítva kód (bár arról tájékoztattam őket, hogy rendszeresen ellenőrzöm a felhasználási szokásaikat, tehát én állítom be, időnként rosszabb tanulmányi teljesítmény, vagy richter-skálán már nehezen mérhető serdülőkori hiszti esetén meg sem kapják a jelszót), csak hogy szokják (életre nevelés, n+1. lecke), no meg nem hiányzik, hogy pl a nagyobbik lányom telefonját valaki ideiglenesen magáévá tegye, és posztolgasson a nevében facebookra, vagy üzeneteket küldjön, vagy csak rá nem tartozó üzeneteket olvasgasson, disznó oldalakat könyvjelzőzzön be, vagy mittudomén, milyen diákcsínyek dívnak manapság.
Az alma ujjlenyomatolvasója egyébként annyira jól működik, hogy gyakorlatilag ha megnyomod a gombot, hogy használd a készüléket, és kicsit rajtahagyod az ujjad, már be is léptetett, szóval le a kalappal, ezt tényleg ügyesen megcsinálták.
bobsys: Leszarom, 4 ujjam be van állítva, ha kérik, megmutatom nekeik a másik hatot is. amúgy nem hiszem, hogy az almás hálózatot kellene törögetniük az ujjlenyomatomhoz, az útlevelem elkészítésekor is leadtam, szerintem abból az adatbázisból sokkal könnyebben megtalálják. Vagy gondolod, hogy meg fognak állítani a reptéren, és számonkérik rajtam, hogy az ehhez az útlevélhez rögzített ujjlenyomattal nyitott iphone-ról túl sokszor nézték meg az Obama's Elf című tiszteletlen videócskát?
p
-
parandroid
félisten
válasz
Mister_X #61437 üzenetére
Minden bajom lenne, ha platformot kéne váltanom, nagyon megszoktam az iOS-t, és szeretem használni, de egyvalamit mindenképpen el kell ismernem: mocskos módon drága. Persze van egy csomó előnye, amivel ez indokolható, de.... oh, nem, mégsem, valójában a márkaimidzsen kívül nincs semmi ilyesmi. Na mindegy, szóval sok minden miatt haragszom az almára, de egyelőre mégis ez számomra a legjobb választás.
Ezzel együtt, aki a megjelenést követő időszakban akar megszerezni egy almás hardvert, az valamilyen szinten nem normális, hiszen ilyenkor a legdrágább (igen, még a szokásosnál is jóval drágább), és alig hozzáférhető. De tény, hogy mindenkinek kell egy hobbi, egy ismerősöm szerint pl félmilkó alatt nem lehet kezdő horgászcuccot összeállítani, a haladóra meg már nem is hajlandó megbecsülni, mert szívbajt kapna ő maga is, ahhoz képest az i6+ nem is sok, szóval tényleg mindneki azzal foglalkozzon, ami örömet okoz neki.
p
-
parandroid
félisten
válasz
Integra #61360 üzenetére
Igen, így van, mi is életképtelen roncsok lettünk a sok tévénézéstől, meg az akciófilmektől, mert azokat néztük ahelyett, hogy a jó levegőn játszottunk volna. Előtte szüleink meg a beatzenétől, meg a szalagos magnótól korcsosultak el. Nem is beszélve az olvasásról, a büdös kölkök, mint amilyen én is voltam, éjszakákon keresztül olvastak alvás helyett, másnap meg fáradtan mentek iskolába, persze, hogy nem lett belőlük semmi - mondjuk a helyesírásnak, meg az egyszer ember stilisztikai érzékének jót tesz a dolog. Még régebben meg ott volt a rádió, amivel elütötték a fiatalok az időt értelmes dolgok helyett, meg a motorozás, sőt, basztak engem már le azért is, mert csak fel-alá biciklizgetünk, ahelyett, hogy normális dolgot csinálnánk. Amikor meg leültünk a számítógép elé, ami a mi időnkben kb akkora csoda volt, mint 2-3 éve egy tablet a mi gyerekeinknek, akkor meg ki lettünk zavarva biciklizni, hogy megint azt hallgathassuk, hogy miért nem focizunk inkább, amikor meg fociztunk, akkor meg egész nap csak a bőrt rúgtuk. Ne legyünk álszentek, volt idő, amikor a színház, meg az irodalmi körök voltak minden fertő forrásai, ezen is túl kell lenni.
Nincs a modern technikával semmi gond, helyén kell tudni kezelni, és meg kell tanulni együtt élni vele, és minél több hasznot húzni - a gyereknek nem kész magatartásformákat kell tanítani, hanem azt kell megtanulnia, hogyan tud alkalmazkodni, fejlődni, és hogy hogyan találhatja meg (ki), hogy mit mire tud használni. Emellett persze az én felelősségem szülőként, hogy valami erkölcsi alapokat is beleverjek, meg kötelességtudatot, meg ilyesmiket, de ez már egyrészt egyéni preferencia, mert én ilyennek szeretném nevelni, és pont, másrészt meg úgyis példamutatással mész a legtöbbre ilyen téren.
Nyilván rengeteg probléma merül fel, de nehogy azt hidd, hogy az működne manapság, ahogy mi felnőttünk, vagy hogy az bármivel jobb volt. Másrészt meg azért vagyunk ott a gyerek mellett, hogy segítsünk megoldani a problémáit, és (szerintünk) jó irányba terelgessük.
Ha a tableteknél tartunk, a gyerekeim főleg youtube-ozásra, filmek, sorozatok nézésére használják (mivel tévét nem nézünk, ezért gyakorlatilag tévénézés helyett). Bármikor, bármit megtalálnak az interneten, amit keresnek. Abszolut nem zavarja őket, hogy milyen világnyelven van az információ, szinte bármiből ki tudják hámozni a lényeget, amit hallanak, persze ebben benne van, hogy mostanra gyakorlatilag már kétnyelvűek, de még a kisebbiknek sem okoz gondot egy angol, vagy francia, esetleg spanyol szöveg, simán elmondja, hogy miről volt szó, ha hagyod neki megismerni a kontextust, pedig sosem tanulta. Teljesen másképp működik az agyuk, mint a miénk, és totálisan más információkat ítélnek hasznosnak, vagy haszontalannak. A német oktatásban pedig éppen azt tartom zseniálisnak, hogy mintákat tanítanak nekik, és nem adatokat - szemben a lexikális tudást előtérbe helyező magyar oktatással, amit csak az erkölcs nevében történt agymosás tud még annál is fontosabb lenni.
p
-
parandroid
félisten
Lásd #61347. Soha nem érdekelt, hogy más mit vesz, én nem veszem meg, és kész, felőlem mindenki hadd szaladgáljon ilyennel, de ugye kiröhöghetem, ha ilyet látok hazsnálatban? Legfeljebb szájonvágnak vele, ha nagyon átmegyek szemtelenbe, de azt meg lemeccseljük majd az illetővel.
p
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
válasz
gaborbol #61189 üzenetére
Tegnap én is csináltattam új jogsit, 8:15-kor értem be a Zulassungstellébe (kb okmányiroda, gépjármű- és jogosítványügyintézés), nem kell sem időpontot foglalni, se semmi ilyesmi, kaptam sorszámot, nem volt előttem senki, itt hírek mentek az LCD-tv-n, meg azon villant ki, hogy melyik szobába mehetek. Igénylőlapot már netről letöltöttem pdf-ben, ki is töltöttem otthon, bent elvették a fényképemet, amit hoztam, megnézték a személyimet, meg beszkennelték a régi jogsimat. 8:30-ra már szálltam be a parkolóban a kocsiba. Levélben fognak értesíteni 4 héten belül, ha megjön a jogsim, és mehetek érte. Ja, a fizetés úgy néz ki, hogy kaptam egy mágneskártyát, azt a földszinten beledugtam egy automatába, ami kérte tőlem az árát, de elfogadott benkkártyát is. 35 EUR volt amúgy.
Autót is itt németesítettük egyébként, akkor pont sokan voltak (egyik nap vannak csak tovább délután, pont akkor mentünk), de az is alig valami kevéssel több, mint egy óra alatt megvolt, és nem volt egy 100-as (mondjuk előtte le kellett vizsgáztatni a kocsit, az még kb egy nem egész 100-as volt), amiben benne volt az egyéni rendszám, meg a környezetvédelmi plakett, hogy a városba is bemehessek vele.
p
-
parandroid
félisten
válasz
Laza... #61179 üzenetére
Ne adj nekik ötleteket, mert még arréb tolják eggyel jobbra, aztán tényleg sose lesz ilyenem. Minőségi termékért egyébként nem vészes az ár, inkább azért nem vettem még meg, mert ahhoz viszont drága, hogy megvegyem, aztán rájöjjek, hogy ennyire mégsem vagyok bátor egy coming-outhoz.
p
-
parandroid
félisten
válasz
Integra #61161 üzenetére
Ilyenem van, csak a top angebot csillagocska nélkül. Ja, meg lekopott már a fémről a nokia felirat, mert nem mai darab. Ez még elmegy határesetnek?
Amúgy ilyesmi greenburry cuccal szemeztem egy jódarabig, de aztán csak nem mertem bevállalni, pedig a bennem élő látens buzinak nagyon bejön:
Link is van a képen, hátha valaki másnak is megtetszik.
p
-
parandroid
félisten
válasz
Integra #61118 üzenetére
Ezt teljesen el tudom fogadni, de akik meg vannak őrülve az okosóráért, azoknak mekkora része sportol vajon aktívan? Másrészt ahhoz még nem ártana, ha még okosabb lenne (nem tudom, hogy a különböző értékek figyelését hogyan oldja meg, de érzésem szerint hagy még kívánnivalókat maga után), másrészt meg ahhoz, hogy "csak azért, hogy legyen, meg hátha egyszer elkezdek sportolni", ahhoz viszont rém drága.
p
-
parandroid
félisten
válasz
Integra #61110 üzenetére
"mindig megveszed majd az újat belőle, annyira leszoktat a gondolkodásról, hogy eszedbe sem jut, hogy van több és jobb"
Használtam a 3GS után egy évig a Nexust, utána váltottam vissza. Később kipróbáltam a WP-t is, de maradtam inkább egy jóval elavultabb almás cuccnál. Amúgy a tévéről is ezt mondták, aztán a számítógépes játékokról is, az annyira nagymamás érvrendszer.
"inkább nem is akarsz váltani, mert félsz, hogy nem fogsz boldogulni nélküle. "
Ez pozitív, nem? Mármint elvileg azt mutatja, hogy milyen jól használható a készülék.
"mindig megveszed majd az újat belőle"
3GS-sel kezdtem, az sem volt már akkor új, aztán jó hosszú kihagyás után i4 (bőven kifutott termék volt már), amit idén cseréltem le egy 5s-re (de csak mert anyagilag jól ki tudtam szállni a régiből (meg eladtam az újhoz ajándékba kapott tabletet), + szerződéshosszabbítás, így a végén kijött 100 EUR alá. A hatosok meg annyira nem érdekelnek, hogy csuda, az okosórás vergődést meg már az Androidnál is érdeklődve figyeltem, és egyszerűen nem értem, hova akarnak vele eljutni, de sok sikert ahhoz, hogy ebből csinálják meg a következő must-have kütyüt.
Tabletből meg van itthon mindhárom platfrom, szóval hiába nem cserélném le az ios-t másik telefonra, beleragadva azért nem vagyok. Az asztali windows-ba, na, abba igen, abból az istennek nem tudnék kimászni semmilyen irányba.
p
-
parandroid
félisten
válasz
tboy93 #61105 üzenetére
Semmivel sem fizetősebbek, mint droidra, csak nehezebb ügy warezolni.
Egyébként a WP jó ötlet, ráadásul egész korekt áron be is lehet szállni egy Lumiába. Próbáltam azt is, tetszett, meg király dolog az integráció a hotmail-lel és a MS fiókoddal, ha előbb elérhető, akkor most lehet, hogy WP-m lenne, de almáról már nem váltanék vissza. Kicsit vérzett a szívem, amikor eladtam a 920-at (szerződéshosszabbításhoz adták valami 50 EUR-ért, vagy ilyesmi vicces áron), mert remek 'kis' készülék volt, és mindenben jóval többet tudott, mint az akkori i4-em, de túlságosan beleépült már az életembe az iOS.
p
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL #61100 üzenetére
"Egyébként ha konkretizálni kellene, miben jobb/más?"
Egyrészt nem (illetve jóval kevésbé) gagyi műanyag, másrészt jár hozzá rendszeresen (!) normális frissítés, harmadrészt nem nyúl bele a Samsung az Androidba, negyedrészt (bár ez az első kettőből adódik valószjnűleg) ritkábban fossa össze magát az egész rendszer. A Nexus 5 most 350 EUR a Play Store-ban, ráadásul ez hardverben is rommá veri bérmelyik idézett Samsungot, ráadásul érzésem szerint jóval időtállóbb, és nem csak azért, mert a Samsung most már gyakorlatilag félévente dob ki egy új csúcs-Galaxyt, hogy aztán le se szarja support szempontjából a 'régieket'. Azon meg végképp ne akadj ki, hogy ha kijön egy újabb Android-verzió, akkor instabillá válik, és / vagy sokat fogyaszt, és / vagy nem működik hozzá ez-az, ami korábban működött.
Én még mindig megnézném a helyedben az almákat is, az idők során az az érzés alakult ki bennem, hogy minél zártabb egy rendszer, annál jobban használható a hétköznapokban. Az ára elsőre elborzasztó (másodjára is), de ha sikerül valami kedvezőbb forrást találni, vagy belegondolsz, hogy ha veszel egy újat, az biztosan kihúzza 2-3 évig, és addig tutira minden működni fog rajta, amit kiadnak hozzá, akkor már árnyaltabb a kép.
p
-
parandroid
félisten
Hm, tegnap óta akadozik a magyar oldalak elérése. Index most teljesen meghalt, de tagnap óta a hvg és gyakran még a prohardver is hibákat dobál, vagy nagyon nehezen tölt be. Origo pl rendesen megy.
Külföldi oldalakkal semmi gond nincs. Mo-n is tapasztaltok ilyet, vagy csak a kifelé sávszéllel van valami gond vajon?
Bleki: +1 a Nexusra, akár használtan - még az előző verzió is jobb, mint akármelyik az említettek közül. Vagy vegyél egy sima i5-öt, az most alma oldalon a legjobb kompromisszum ár/értékben, i4s-t, most, hogy jött az iOS8, már inkább ne. Szerk.: Atyaég, ez használtan, kártyafüggően még mindig 100k+ HUF??? Pffff...
p
-
parandroid
félisten
Affene, akkor most még két évig nem lesz olyanom. Oh, wait, az nem azért van, hanem mert bődületesen drága. Majd akkor kell, amikor a szolgáltató hozzámvágja 300 EUR alatt. Az 5s-ért is fizettem szerződéshosszabbításnál 289 EUR-t, de adtak hozzá egy ajándék tabletet (ért 100 EUR-t, eladtam 80-ért úgy ahogy volt, fóliázottan), az i4 meg elment 150-ért, szóval ez így korrekt ár, de hogy 600 EUR szerződéssel, 700-1200 meg kártyafüggetlenül, az nagyon lol. Az igazán nagy lol meg, hogy viszik, mint a cukrot. Arra leszek kíváncsi, hogy valahol mutogatták, hogy visszajön az i5 (c és s nélküli verzió), na az lesz jó vétel (kb mint most a 4s, 1 EUR a legolcsóbb szerződéssel is), bár kérdem én, hogy akkor az ugyanezzel a hardverrel szerelt műanyag 5c-vel mit kezdenek?
p
-
parandroid
félisten
'csába már, 20 fok van a lakásban, kint meg 13, nap sehol, kapcsolhatom be a fűtést, ha ez így megy tovább. Bleki, te megvagy még?
p
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #60914 üzenetére
Ha már matek: [link]. A számok nagyjából stimmelnek, annyiba belekötnék, hogy az átlagos éves fogyasztást 4000 kW-nak veszi, ezzel szemben a miénk a 2.000-t sem éri el. Hja, kérem, igen szereti a német a halogén izzókat, az meg zabál, mint a dög, cserébe sok kell belőle, hogy világos legyen. Vízfogyasztásban ezzel szemben a dupláját toljuk a német átlagnak a havi 7 m3-ünkkel, cserébe jóval kisebb a napi dezodorfelhasználásunk.
A dolog szépsége egyébként az, hogy itt hagyják pár évig működni a dolgokat, aztán ha nem úgy működik, ahogy szeretnék (szerették volna), akkor a levont következtetések és pár alapos tanulmány és kalkuláció alapján belenyúlnak. Nyilván vannak hibák és visszásságok, de az egész valahogy még a lobbitevékenységekkel együtt is átlátható, és főleg megfizethető.
p
-
parandroid
félisten
Porecben voltunk, Pula, Rovinj magasságig mentünk még föl, de teljesen jól boldogultunk az angollal - igaz, nagy szálloda volt. Szinte mindenhol megkérdezték egyébként, hogy német, vagy angol, nekem értelemszerűen az angol volt az opció. Volt egyébként, ahol magyarul is beszéltek, gondolom nem kunszt, amennnyi magyar turista jár arrafelé. Volt egy kórházi kalandunk is egy kollégával, első este, az első sör közben szedett össze egy méhcsípést, persze az egész társaságból ő volt az egyetlen, aki allergiás rá, be is dagadt rendesen, rohantunk vele a kórházba, úgyhogy azt tudom, hol van Porecben - szerencsére ott is tudtak angolul.
p
-
parandroid
félisten
válasz
Lortech #60823 üzenetére
Cserszegit meg a zöld veltelinit én is már jócskán felnőtt fejjel fedeztem fel magamnak, kommerszhez képest tényleg van belőle egészen elfogadható is. Palackozva azért sok pénzért nem venném, de van pár kis pincészet a környéken, akik vállalható verziót képesek produkálni belőle.
p
-
parandroid
félisten
Igazából mindegy is, végiggondolva a dolgot az Integra által linkelt cikk alapján is, nagyon valószínű, hogy szponzorautók ezek is, valszeg Golf/Passat kategória. Legalább pénzt nem adnak érte (direktben), ennyivel azért jobban esik, mintha lízingelt cuccok lennének, bár el tudnék képzelni VW szponzorautóknak jobb helyet az idős- és szociális gondozásban, vagy orvosi ügyeleteknél, esetleg tűzoltóknál, vagy mittudomén. Persze az ilyen szervezetek meg pályázzanak nyugodtan, ha autó kell, majd fizeti az EU, az üzemanyagot meg majd kigazdálkodják valahogy.
p
-
parandroid
félisten
válasz
Integra #60766 üzenetére
Olyannal jár, amivel akar, telik nekik rá, az nem érdekel, van elég pénz a magyarische futballban, a klub fizeti a játékost, az meg azt vesz a pénzéből, amit akar. De amikor egy noname falusi vakondkotorék sc szolgálati autót ad a fiúknak a nemközpénzesített társasági adóból levont hozzájárulásokból, akkor az kicsit az én autóm is mind, és jó lenne tudni, hogy hogy is néz ki.
p
-
parandroid
félisten
A miérteken már rég nem töröm a buta kis buksim, de valaki árulja már el nekem, hogy milyen autóban jutnak el munkahelyükre az ország sztárfocistái (amikor éppen nem kell leadniuk a kulcsot a nem túl erős szereplésük kapcsán), és mennyire gyakori, hogy szegények közlekedéséről a klubnak ilyen módon kell gondoskodnia? Mondjuk tény, hogy Felcsút nem egy metropolisz, ahol minden sarkon villamosmegálló van - kisvasútról ugyan tudok.
Szóval tényleg érdekelne, hogy mit tesznek a jólfésült fiatalok segge alá?
Ja, amúgy Magyarország - Észak-Írország ma 1:2, vagy ezzel menjek a sporttopikba? Van egyáltalán olyan?
p
-
parandroid
félisten
Mivel elég régóta voltam már itt online, illetve a megszokott bejelentkezős gépemet eladtuk, így Péter felhasználónevét fogom most használni, mert elfelejtettem a bejelentkezési adataimat.
Amit írtál, azok jó érvek mind a bébiszitter, mind a bölcsi mellett. A bölcsi mellett még annyi szól, hogy a gyermek sokkal jobban fejlődik mozgásilag és verbálisan is, és a jövőre vonatkozóan emiatt könnyebb az óvodába szoktatás is, mivel ismeri a csoportos együttélés szabályait, menetét.
A bölcsődében szerintem a gyermek addig van, ameddig szeretnéd. Nálunk nincs fix idő arra, hogy mikor hozod és viszed a gyermeket. Tehát délelőtt 10-től délután 2-ig is ott lehet, ha te úgy szeretnéd. Régebben voltak félnapos helyeink is, most már idén ilyen nincs. Akkor a szülők részarányosan fizették a bölcsődei férőhely árát.
A bölcsődei havi díj is érdekes lehet, intézményenként változó. Nálunk 248 eur egy havi díj, és ebben benne foglaltatik a napi min. háromszori étkezés (ált. Bio étkek, sok gyümölcs és zöldség) és pelenka és a pelenkázás tartozékai (krém, popsitörlő) minden mennyiségben. A szülő nálunk gyakoralatilag csak a gyerek ruháit és ágyneműjét hozza.Természetesen ez tartományonként és fenntartóként változik.
-
parandroid
félisten
10,5 és 6 voltak, amikor költöztünk. A nagyobbik újrakezdte a negyediket a nyelv miatt, a kisebbik pedig ugyanezért iskolaelőkészítő osztályba (Vorklasse) került. De ha van bölcsis kérdés, jöhet, van gyakorló szakember a családban, épp
csirkét vágpizzát süt a konyhában.p
-
parandroid
félisten
válasz
gaborbol #60584 üzenetére
Amúgy is örülnek az iskolák, ha egy irodista / adminisztrátor / iskolatitkár még akad, pénzügyesük már régen nincs, az iskolatitkár és az informatikus is szinte mindenhol közmunkás már havi 47k-ért, yay. Takarítást szintén így oldják meg, vagy sehogy.
Örülnek, ha tudnak venni időnként egy csomag papírt, vagy egy doboz táblafilcet, nagyjából erre elég a saját költségvetésük. Informatikai eszközöket elvileg a klik kezeli, ha valahol valamire van eu-s pályázati pénz, abból szereznek be mindent, ami amúgy létfontosságú lenne (meghibásodott alkatrészek cseréje, vagy egy krimpelőfogú, ami valóságos kincs, és örüljön neki a rendszergazda, ha egyáltalán megengedik, hogy használhatja a sajátját).
Ilyen feltételek mellett aztán csodálkozunk, hogy épeszű ember már sem pedagógusként, sem technikai személyzetként nem kíván ebben résztvenni, inkább elmegy szenet lapátolni, lehetőleg olyan országba, ahol fizetnek is érte, lapát is van, meg szén is.
p
-
-
parandroid
félisten
válasz
EQMontoya #60331 üzenetére
Én hagytam magam rábeszélni a beszéd, izé, íráshibás macskától egy ilyenre, és nagyon nem bántam meg. Fantasztikus kis cucc. És van neki olyan verziója, ami megmarad a rendelet bevezetése után is, ha ez szempont.
p
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp #60257 üzenetére
Akku tutira nem lett feltöltve ennyi idő alatt. Teljesen lemerült akkunak azért kell pár óra minimum, persze töltőtől is függ.
p
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp #60255 üzenetére
Akkor vegyél egy akkutöltőt, és dugd rá egy napra.
p
-
parandroid
félisten
válasz
Tothgera30 #60147 üzenetére
Igen, pontosan ezért használok almát, vagy gyári nexust, ezek szólnak, ha van frissítés, én meg megengedem nekik, hogy telepítsék.
p
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp #59972 üzenetére
Concrete, tbs, igazából remélem komolyan teszitek fel az utolsó kérdést, mert viccnek azért elég szar. Mindent összevetve hajlamos vagyok én is arra gondolni, hogy a kerékpárosok jó részét az adrenalin hajtja, és nem a józan esze, valójában fel sem fogják, hogy mit művelnek, és itt főleg azokra az extrém sportolókra gondolok, akik jól felszerelve, méregdrága bringán, a saját felsőbbrendűségük tudatában aláznak minden egyéb közlekedőt a nagyvárosi forgalomban, és nem Margitkára, aki a CityCruiserével környezettudatosan és némi egészséges testmozgást alkalmaazva szeretne bejutni az irodába.
Végigcsinálni egy peres eljárást pedig nem hiszem, hogy ennyire vicces, ahol a kerékpáros, meg a tehetséges ügyvédje próbálja körmükszakadtáig bizonygatni, hogy a kórházi számlát igenis fizesse az autós, meg vonják be az ilyennek a jogosítványát, sőt, ültessék is le, mert milyen felelőtlenség, hogy nem néz körül, csak azért, mert zöld van neki, és különben is, ő ül a nagyobb járműben, vigyázzon ő jobban, a fene a környezetszennyező, lusta pöcs formájába, tetszik látni, tisztelt bíróság, hát milyen ember az ilyen?
Ja, amúgy tessék, épp erről beszélgetünk, átkattintok a másik topikba, és voilá.
p
-
parandroid
félisten
válasz
Integra #59941 üzenetére
Gondolom könnyebb így a containment, mint ha egy mozgó labort / kórházat kellene odavinniük, aminek aztán még a biztonságáról is gondoskodni kéne, különösen a személyzet tekintetében - a 24 órás orvosi felügyelet gondolom nem két ember, + a biztonságiak védelmére is oda kell figyelni, plusz teljes ellátás biztosítása full ellenőrzött alapanyagokkal, az sem lehet egyszerű és egyszemélyes. Ráadásul rugalmasabban, több mindent kipróbálva, és jobb kontrollal tudnak dolgozni hazai pályán, ez az egész ügy meg igazából arról szól, hogy élesben ki tudják próbálni a lehetséges gyógymódokat. Más országok állampolgáraival ez azért felvetne egy rakás más kérdést, különösen annak aspektusában, hogy az egész járvány gyakorlatilag az afrikai bennszülött, kevéssé kíművelt fertőzötteknek köszönhető, akik megszökdösnek a kórházakból, meg nem bíznak a modern gyógymódokban. Nem hiszem, hogy vicces lenne, amikor a feltüzelt helyi csürhe lerohanja a gondosan szeparált és légmentesen lezárt kórházkonténert, mert valami vallási fanatikus elmagyarázta nekik, hogy minden a fehérek miatt van, és igazából most is azért jöttek, hogy még több embert megfertőzzenek. Jó, persze nyilván lenne ott egy rakás kéksisakos, de durván ki lennének téve ők is, és az orvosi, illetve ellátószemélyzet is a fertőzésveszélynek egy ilyen esetben, még ha sikerülne is megvédeni magukat. Hogy mekkora diplomáciai botrány lenne belőle, abba meg jobb nem is belegondolni.
Szóval gondolom ez a legegyszerűbb, legcsendesebb megoldás. A fertőzésveszély tekintetében meg sokkal aggasztóbb az, hogy mikor, melyik menekülteket szállító, dugig tömött lélekvesztőre jut fel egy fertőzött...
p
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #59895 üzenetére
Jellemző, komolyan, családi okokból van egy nem túl jelentős, de azért kézzelfogható összeg, amit a hazalátogatáskor fel tudunk venni, de jelenleg ott tartunk, hogy napról napra kevesebbet ér.
Bezzeg amikor utalnom kellett haza sok pénzt, akkor éves csúcson izmozott az a nyomorult HUF.
p
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL #59841 üzenetére
Negyedóra kardió, egy óra súlyzózás. Szerinted mennyire vagyok készen a 25 fok és 70%-os páratartalom kombótól?
Ja, ma is jártunk egyet, itt is megvolt az eső is, pár perc alatt 27-ről 18 fokra esett a hőmérséklet, rendes összefüggő párafüggöny volt az út felett, ahogy elállt - goondolom az aszfalt még nem nagyon bírt lehűlni ennyi idő alatt. Érdekes egyébként, hogy errefelé sokkal gyorsabban tud változni a hőmérséklet, mint Mo-n, gondolom sokat számít, hogy nem 1000+ km a legközelebbi óceán, hanem kb 250.
Tegnap elmentünk a kölykökkel túrázni, kellemesen sütött a nap, haladtunk kb 50km-t, a Spessartnál bezzeg zuhogott az eső, úgyhogy megnéztük, hova fogunk majd egyszer visszajönni, és hazaoldalogtunk. Itthon száraz volt még a gyep is, volt ugyan valami zuhé mutatóba, de nyoma sem nagyon maradt.
De legalább 30+ fok idén csak egy hétig volt, remélem annyi már nem is lesz. Augusztusban meg magyar út, már kiüríttettem a garázst, nem hiányzik megint egy jégverés az autónak.
p
-
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #59617 üzenetére
Nem értem a problémádat, házaspároknak van közös sátor, aki meg nem házas, ott meg úgysem lehet szex, mert a képzeletbeli barátjuk szerintük ezt mondta. Pontosan mi a kérdés?
Erről egyébként az öreg bácsika jut eszembe, akitől boldog főiskolás korunkban a bort vettük, és a 'jó napot' és 'viszlát'on kívül csak annyit volt hajlandó kommunikálni, hogy 'fehér, vagy vörös?'. Amikor egy kolléga megpróbált vele beszélgetést kezdeményezni olyaténmód, miszerint 'Milyen aranyos kutya! Harap?', arra csak annyit morgott a bajsza alatt, hogy 'Nem kell odamenni.'
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Audacity - hangszerkesztés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- sziku69: Szólánc.
- Formula-1
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Akciókamerák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest