- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
bandus #62454 üzenetére
Majd holnap. De a lényeg az, hogy a legnagyobb hátránya az, hogy
- ameddig nem hagyod abba, nem lesz rendes párkapcsolat / család (állandóan úton leszel)
- abbahagyni viszont nehéz, mert fájdalmas lesz hirtelen feleannyit keresniA barátom egy ponton azt mondta, hogy neki nem kell több pénz, és abbahagyta, de azért nem egyszerű..
-
bobsys
veterán
válasz
bandus #62442 üzenetére
mennyire lenne egyszeru visszaterni az oltonyos eletbev
az ugyfelnel igy is ugyis oltonybe kell megjelenni
Ezt nem fogok most meg tudni majd 1-2 ev utan kiderul. Nekem az, hogy nem kell irodaba jarnom ha nem utazom nagyon jo, de ha most elmennek irodaba dolgozni az sem lenne ellenemre ha nem kell tobb mint 30 percet autokaznom erte, allaskereso oldalakon olyanokat nezek ami vagy kozelben van vagy lehet otthonrol dolgozni. -
bobsys
veterán
válasz
bandus #62426 üzenetére
Nemtudvan, hogy pontosan mivel is foglalkozol, de en egy ilyet elfogadtam volna meg a csalad alapitas elott. Szerintem rengeteg tapasztalatot tudsz gyujteni nem csak professzinolaisan hanem szemelyeseket is meg akkor is ha csak 2-3 evig csinalod. Biztos nem egyszeru beleszokni, hogy nem Magyarorszagon dolgozol hanem valahol ahol berelnek egy lakast ahol nem tudsz rendesen berendezkedni, mert ugyis koltozol par honap utan es a kollegaid is cserelodnek, de ha ugy dontesz kesobb, hogy eleg volt nagyjabol barmelyik orszagban kapsz munkat. Beszlegess a haveroddal rola egy sor melett
-
válasz
bandus #62298 üzenetére
hát kaptam egy kis ízelítőt ebből az életpályából, jól meg kell gondolni. felvételi annyira nem is vészes, viszont ha belevág az ember, az olyan 3,5-4 év elköteleződés, mert a ~20 millás képzési költség arányos részét kifizettetik veled, ha korábban lelépsz.
fizu az rendben van nyilván magyar viszonyok között, tehát a mostani fizumnál valamivel alacsonyabb alap fizura jön rá a 30-100 eurós napidíj, helyszíntől függően, tehát mondjuk ft-ban az ember kaphat 7 számjegyű nettó fizut, ha mondjuk valami offshore projekten dolgozik.
előrelépési lehetőség sok van, főleg más gyártókhoz, jóval magasabb fizuért, vagy megrendelő oldali contractor pozíciók, ahol tapasztalattól függően már 500-2000 $ között vannak a napidíjak, pl. az exxonnál. de ez nyilván hosszú távon.
mindenesetre nagyon meggondolom ezt most, ha belevágok, akkor szerintem január-február környékén már lehet nyomni a "kiképzést"
-
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus #62254 üzenetére
Én azt mondom neked, hogy butaság mindenféle tevékenységgel megpróbálni elűzni ezt az állapotot. Meg kell élni a rosszat is, nem csak a jót, különben csak becsapod magad, aztán majd egyszer ezek visszaütnek. Előbb-utóbb úgyis szembe kell majd valamilyen formában nézni a helyzettel, teljesen felesleges halogatni. Legyél csak depis, a pszichomókust felejtsd el, inkább sírj egy barátnak, ezerszer többet ér. Nézzél ultranyál szakítós filmeket, hallgass Celine Diont, tökmindegy, de ne próbáld meg elfojtani magadban amit érzel.
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #62259 üzenetére
Sörre frontin???
ne kábítsd már magad...
A frontin önmagában is méreg, egy kábszer, szerintem egy normális fiatalembernek nem kéne ilyet szedni. Nekem egyszer adtak olyat (alkohol nélkül), 18 órán át feküdtem öntudatlanul.
Nem ajánlom.Jobbulást. Sportolj, és változtass a napi rutinodon, kerüld azokat a dolgokat/helyeket, amik rá emlékeztetnek. Próbálj teljes életet élni, foglald le magad. Ehhez amúgy nem kell inni.
-
válasz
bandus #62254 üzenetére
Nah, ez így orbitális hülyeség. Mert alkoholt iszol attól elmúlik minden baj? Kis mértékben talán oldja a feszültséget, de azután? Lelkizel! Újra és újra. (Bocs, hogy leb@szlak, de ez így fog csak működni) Tehát nincs olyan, hogy mindenkinél ugyan annyi idő, se aranyszabály, sem középút. Anno 1 éves kapcsolat után 2 évig voltam k@kául (pl.: egyik haverom szakítása után megtanult Norvégul). Ilyenkor legjobb ha lejársz edzeni, tanulsz, célokat tűzöl ki, és lazulás közben ismerkedsz valahol (bárhol), hasznossá teszed magad, mivel ha belegondolsz nem vagy sem sérült (se értelmi, sem testi), előtted a világ. Csajokkal meg lazán kell ismerkedni, de idővel az is lesz.
-
Integra
titán
-
Integra
titán
válasz
bandus #61887 üzenetére
minél hamarabb lépsz, minél hamarabb cselekszel, annál gyorsabban jönnek az új élmények, új ingerek amik segíteni fognak enyhíteni. mindnekinél más és más, de valami változni fog, jó irányban, csak tényleg tenni kell érte. nekem is megvolt anno ugyanez. addig volt szopó, amíg csak saját magam sajnáltatásával foglalkoztam, aztán egyik napról a másikra megértettem a dolgokat és megváltozott minden. soha többet nem tudok már olyan helyzetbe kerülni. minél korábban kapja meg az ember az ilyen pofont, annál jobb, annál jobban és felkészültebben fog a következő lehetőségnél indulni
-
-
föccer
nagyúr
válasz
bandus #61854 üzenetére
Én 10 év után, 1 gyerek mellett kaptam hasonló felállást, fűszerezve még néhány "aprósággal". Fel lehet belőle állni, de egyedül nagyon nehéz. Lehet hülyeségnek tartod, de kérj meg egy jóbarátodat/ismerősödet, hogy kerítsen neked egy pszichológust. Rengeteget tud segíteni, hogy ki tudod magadból beszélni a dolgot.
Nekem több mint fél évembe telt túljutni a nehezén, bár még mindig nem mondom azt hogy teljesen hidegen hagy, de legalább nem befolyásol a múltam a minden napokban.
üdv, föccer
-
-
Integra
titán
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #61303 üzenetére
Nagymamám testvére van otthonban, az anyagi részleteket nem ismerem, de itt nálunk pl. vannak mondjuk 4-es szobák, ahol 4 idős hölgy lakik, viszonylag jól el tudják magukat látni, meg pl. figyelnek egymásra, de a mi rokonunk aki még sétálgat, meg tévét néz, meg olvasgat, meg szomszédolgat, egy teljesen magatehetetlen nénivel van kettesben, aki 0-24-ben csak fekszik. Őt is pelenkázzák, meg ellátják, gondozzák.
Nem egyszerű a benti gondozók helyzete, és meg is teszik amit megkövetel a hivatás, de néha azt érzem, hogy szívesebben csinálnának mást, és nem mindig van türelmük az öregekhez.
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus #61299 üzenetére
Ha még nincs teljesen egyedül, akkor én is megpróbálnám a házhozjárós szocápolót, illetve esetleg bentlakásos is szóba jöhetne. Nem tudom mennyire néztél utána, de ha felügyeletre is szorul és egyedül költözik be, akkor is alsó hangon 150k/hó-ról beszélünk. Vannak olyan otthonok is amúgy ahova házaspárok is beköltözhetnek, nyilván az drágább...
(#61300) tbs +1
-
föccer
nagyúr
válasz
bandus #61296 üzenetére
Én jóanyámmal futottam egy ilyen kört. Hát, kösd fel a gatyát és add el a házat. És finoman fogalmaztam.
Az intézmények nagyrésze fel van készülve a fekvőbeteg ápolásra, de meg kell nézni őket, keg kell kérdezni. Hivatalosan nem kérnek a bekerülésre zsetont, csak ugye az alapítványi kuratórium dönt, akik szívesen vesznek minden, 10 milliós támogatást. hát, had nem írjam le, hogy mit gondolok. ÜZleti vállalkozás az időskori beteggondozás. És nem kicsit pofátlanul fog a ceruza.
üdv, föccer
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus #61296 üzenetére
Inkontinencia polkorrekt nevén. Szinte minden ilyen jellegű intézmény egyben gondozással is foglalkozik, nagyon ritka amikor nem, ennél általában komolyabb ápolásra szoruló időseket is képesek szakszerűen ellátni. A normális helyek viszont elég drágák is, főleg ha esetleg mentális gondok miatt felügyeletre is szükség van...
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #61233 üzenetére
Igen. Ugyanis 3 órája nem mozdult a sor, és ha zárásig nem kerülünk be a boltba, akkor szivacsszopacs, de bezárják a boltot, így jártunk. Este 7-kor kiléptem, mosakodas, atoltozes és mentem a brodwayre musicalt nézni. Már délben mondták, hogy a plus kifogyott, de azt is, hogy estefelé lehet lesz second chance.
Még valami, nem esm kérte. Én akartam. A brodwayt leszámítva nem volt már aznapra program.
Az egész olyan volt mint valami immigration office, várni, hogy döntsenek feletted.[link]
-
-
válasz
bandus #61201 üzenetére
Ez természetes, sőt, de az enyém sem volt olcsó, bár azt nagy részben én építettem. De hogy telefonért kidobjak 200k+-t! Jó nekem a Jiayu G3T, ár/érték arányban, és minőségérzetben nem nagyon van alternatíva. Apple-re meg olyan dolgok miatt, ami más készülékekben már régen benne van, esetleg iOS miatt kidobni annyit számomra érthetetlen.
-
EQMontoya
veterán
válasz
bandus #60799 üzenetére
Ezt sejtik, minden értelmes munkaszerződésben van felmondási idő, és ha nem kezdőket keresnek, belekalkulálják. Azt sem kell beleírni, hogy kukid van, mert következik abból, hogy férfi vagy.
emvy: egyre kevéssé hiszek ezekben, mióta vízsommelier meg barrista meg hasonló dolgok divatba jöttek.
-
válasz
bandus #60688 üzenetére
Nem az elsőbbséggel volt problémám, hanem ahogy elsőbbséget kell adni azzal, azaz le kell-e szállni a biciklivel ilyenkor, vagy nem pl. ?
Még annyi infó van, hogy 4 részre van osztva 3 kis szigetszerűséggel (kisebb bakanóval ellátott) a bicikliút, azaz nem "egybefüggő" a bicikliút
tábla__--__--__--__tábla -
fokukac
nagyúr
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #60524 üzenetére
Nem értem, miért akarsz elmenni, már megint sportnap van az elekromos pályán. 2 órája megy a tuctuc és itt kurjongat hozzá valami idióta erobik-oktató a mikrofonba...
elvégre szombat van.Szerintem kéne még egy kis rezsicsökkentés, hogy kuss legyen már egyszer végre ebben a városban.
-
-
EQMontoya
veterán
-
concret_hp
addikt
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #60410 üzenetére
Namost tisztázzunk valamit.
A nagy felbontás jó. Minél nagyobb, annál jobb. Persze, célszerű lenne figyelembe venni azt is, hogy ebből mennyit látsz.
Az, hogy 5 colra berakják a fullhádét, az szerintem parasztvakítás.DE! az okostelefonokon legalább megoldották, hogy a betűméret úgy skálázódik, hogy olvasható marad minden.
De, amikor 1440 meg 1600, meg dullhd felbontás raknak egy notebookba, 12-13-14 colra, akkor a windows kurvára nem tudja úgy skálázni a betűméretet, hogy jó legyen.
Konkrétan nekem kifolyik a szemem, ha 12 colon kell néznem az eredeti dpi-ben a táblázataimat. Egyszerűen elfárasztja a szemet az 1 mm-es beták halmaza...
Ha meg növelem a dpi-t akkor meg hülyén néz ki, meg kilóg.
Tehát, amíg az operációs rendszereket nem tervezik meg úgy, hogy egy átlagos ppi-t be lehessen állítani általános méretű kijelzőkhöz, általános nézési távolságokhoz, addig szerintem nem kéne erőltetni a fullhd-t notikon.
Ui. pont úgy, ahogy ezt a rohadt 16:9-es kijelzőt sem kellett volna, de most már csak az van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Iqos cigaretta
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PR-Telecom
- sziku69: Szólánc.
- Magisk
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- További aktív témák...
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Remek áron Lenovo ThinkPad x395 AMD Ryzen 7 pro-3700U/16GB/256 SSD/AMD Radeon Vega 10 Grap/FHD/IPS
- MacBook Air M1 8/256 92% Aksi szép állapotban
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest