Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Viszlát #62608 üzenetére
& 14adam: köszönöm a segítséget!
Nem magamnak lesz, bátyámnak kellene ajánlanom, esetleg beszereznem notit, csak nagyon nem voltam képben a zeneszerkesztő programok "igényeivel".
Alapvetően szokásos módon használt üzleti notiban (+ külső hangkártyában) gondolkodom, bár nem tudok még pontos keretösszeget, abból indulok ki, hogy viszonylag szűkös a keret. Akkor elvileg egy Penryn-alapú Core 2 Duo + 4< GB RAM már elég lehet.
-
tildy
nagyúr
válasz
Viszlát #62510 üzenetére
Itt is van neha par vadbarom, aki azon elvezkedik, hogy lampatol lampaig egykereken, vagy csutkara kitolva. Viszont tobb normalist is ismerek, aki nem orultkodik, aki rendszeresen kijar ringekre, palyakra, ahol gyakorolhat es emellett nem orultkodik. Nehezen is tudna, igaz nem is akarna, nem raketa van a sejhaja alatt, szimplan csak egy turagep.
Integraval ilyen szempontbol nagyon egyetertek.
Tenyleg nem csipazom ezt a fajta altalanositast. A van olyan, meg a minden kozt eleg nagy kulonbseg van. Vannak orult motorosok. Vannak orult gyalogosok, kerekparosok, kalapos oregurak, kis nyikhaj kolkok. Vannak. De nem minden gyalogos, kerekparos, motoros orult. En csak ennyit mondok.
Nemetorszagban -ahogy en lattam eddig - peldaul eleg kulturaltan toljak.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Viszlát #62389 üzenetére
Ja.
Ezért "okos" lépés az ő szemszögükből, hiszen pont azt a jellemző réteget hagyja hidegen, akikből amúgyis többségi arányban kapnak hívői szavazatokat..Vallási meggyőződésből régen ezreket gyilkoltak le, sőt, van ahol most is. Ez még itt nem jellemző, de a "lelkesedés" hasonló szinteket ér el lassan.
-
szőröscica
addikt
válasz
Viszlát #62292 üzenetére
Az elég baj. Öltönyös rabszolga vagyok én is, zsebben elférő eszköz kell majd egyszer a HTC 8X-em utódjaként. Egyelőre nem akarom lecserélni, de elég sokat utazom, és jó lenne, ha tudna szinkronizálni rendesen Kindle accounttal. Sajnos ez Windows Phone-on nem megoldható.
-
-
föccer
nagyúr
válasz
Viszlát #62246 üzenetére
Az, hogya megvan a redndszám, még nem biztos, hogy nyerő. Simán azt mondja a tulajdonos, hogy ez közeli hozzátartozója vezette az autót, akire nem köteles terhelő vallomást tenni, így ismeretlen tettes ellen nem tudnak eljárni. Ha cascód van, akkor fizetni fognak, legalábbis önrész feletti részre.
üdv, föccer
-
válasz
Viszlát #62216 üzenetére
Kadarka, kekfrankos, esetleg konnyedebb bikaver vagy merlot. Ha tenyleg magyaros bort akartok mutatni, akkor a merlot-t hagyjatok ki. Pl. egy Heimann kadarka az nem extrem draga, es jo tud lenni, vagy kekfrankosbol Konyari vagy Raspi (ezek mind 2000-3000 kozott vannak). Ha feljebb akarsz menni, akkor Sauska, lejjebb meg Duzsi (ez utobbi ugy altalaban tok megbizhato). Sajnos a bikavereket nem ismerem eleg jol.
-
bobsys
veterán
válasz
Viszlát #62060 üzenetére
Nekem a repulos jegyzeteles indult igy, de azert mondjuk evi 70 utat lejegyezni konyebb mint, hogy hany merfoldet vezetek. A sajat autonal meg oke itt, mert ha nagyon belehuzok akkor sem tobb mint 3000 merfold evente, de meg Magyarorszagon sokat autoztunk mind belfoldon mind kulfoldon, Ausztraliaban meg egesz nap menni kellett az ugyfelekhez meg megsaccolni is nehez lenne, de azert biztos meg a kozeleben sem vagyok az 1.3 milliodnak
-
NoLF
veterán
válasz
Viszlát #62013 üzenetére
másik reptér, másik társaság? én is ezért mentem londonból most, mert bristolból duplaannyi lett volna... igaz szívtam egy csöppet így is a tegnap említett csúszás miatt, de még mindig olcsóbban jött ki, plusz wizzair 32 kilót enged, ryanair 20 kilót... így több szalonna és pálinka fért
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Viszlát #62003 üzenetére
Nekünk is Husqvarna fűrészünk volt/van, ezzel kezdtünk, úgyhogy nincs összehasonlítási alapom. Azt tudom, hogy a hobbi kategória alja, mégis jól, gyorsan vágott, könnyű volt beindítani. Benzinből keverék kellett neki, láncolajnak volt külön tartály. Hogy hány köbcentis volt, azt nem tudom, kb. 10 éve használtuk utoljára.
-
gaborbol
őstag
válasz
Viszlát #61860 üzenetére
Nagyon ott vannak a szeren, ennek a hatasara keztem el zongorazni tanulni...hat oooo ... nem mostanaban lesz, mire igy eloadom ezt a szamot
Sokkal sokkal ismertebbnek kene lenniuk a tudasuk alapjan.bandus: Mindenbol fel lehet allni(mondom ezt szinten egy 10 evesbol kikerulve). Elore tekintesz, fejleszd magad, most senki nem szol bele semmibe, csinalsz amit akarsz, eddig nem kulfoldre vagytal?
-
válasz
Viszlát #61763 üzenetére
Az iPades MS Office kivalo, szemelyes tapasztalat alapjan. Nem tud mindent, amit az asztali, de kategoriakkal barmi hasonlo folott van. Ha jol emlekszem, a read-only verzio ingyenes, azzal prezentalni tudsz -- ha modositani akarsz, akkor ahhoz kell Office 365 elofizetes, bar az se a vilag vege (5 gepre es max 5 userre 100 dolcsi evente, fejenkent 1 TB OneDrive hely + korlatlan szamu tablet/telefon installacio).
-
Pisztillus
senior tag
válasz
Viszlát #61751 üzenetére
Esetleg próbáld meg ezt: WPS Office for Android.
Amúgy meg: Üdv mindenkinek (újra)!
-
Winner_hun
félisten
válasz
Viszlát #61681 üzenetére
Ha nem érint, nem tud róla valaki akkor hogy írjon róla bármit is?
Nem, nagyon nem jó az hogyha történik valami olyan, amit valaki nem tart helyesnek akkor az ellen ne emeljen szót.
Az általad vázolt struccpolitika az amitől falnak tudok menni. Attól valóban nem lehet előrébb jutni. -
parandroid
félisten
válasz
Viszlát #61509 üzenetére
Mondtam én már itt is sokszor, hogy párom azért nem autóval jár dolgozni, mert gyorsabb, olcsóbb, és egyszerűbb a vonat, majd állomásról villamos módszer. A hosszabb gyalogosutak felgyorsítására meg kapott egy fasza rollert, amit könnyebb cipelni tömegközlekedési eszközön, mint egy bicajt, meg szinte mindenhova beviheti magával, nem kell félni, hogy ellopják. Azzal is megy mindennap az állomásig, meg a városon belül, ha mennie kell valahova. Nem utolsósorban jó testmozgás, és esztétikai szempontból is fontos izomcsoportot tart karban.
p
-
válasz
Viszlát #61302 üzenetére
hát nem tudom, azért ilyen szinten megbízni valakiben, hogy odaköltöztetni két idős ember mellé. nem hinném, hogy nagymamám ebbe valaha is belemenne, de felvetem azért otthon. ma derült csak ki, hogy valószínűleg ez lesz a megoldás, szóval részletesen nem tudtam utána járni a témának még. meg úgy általában már mindent itt kérdezek meg elsőnek, annyian vagytok itt, akik remekül tájékozottak sok témában
-
EQMontoya
veterán
válasz
Viszlát #60920 üzenetére
Szerintem a holdról jöttél, vagy péntek 13 volt.
Autópályáztam már Belgiumban, Németországban, itthonhoz képest nyugis volt. Általában egy átlagos BP-Szeged távon 3 faszt kell kivillogni a belsőből, mert bérlete van oda, ami minimum 5km egybefüggű haladásra szól. Az index az irányváltoztatást, és véletlenül sem az irányváltoztatási szándékot jelzi. Tehát ráér akkor kirakni, amikor elkezdi húzni a kormányt. És persze mindig van 1-2 kamikáze, aki mondjuk óra szerinti 160as sebességnél egyszercsak a hátsódba teleportál a horizontról, mindezt nyálkás időben, éjszaka. -
fokukac
nagyúr
válasz
Viszlát #60606 üzenetére
Mmert a GBPHUF az igazából nem létezik, az marginális a világkereskedelemben.
A GBP-t és a HUF-ot is az euróhoz mérik.
Az egyik erősdösik az euróhoz képest, a másik pedig gyengül, tehát egymáshoz képest még jobban változnak. Pont mint az EURCHF.És hogy a példádba helyettesítsek, ac értéke bc-től és ab-től is függ.
-
fokukac
nagyúr
válasz
Viszlát #60604 üzenetére
A kollega azt akarja mondani, hogy egy dolog az [EURHUF], de a GBPHUF a font és az euró viszonyától, azaz a GBPEUR-tól is függ. A kettő eredője.
A font 2007-2008-ban nagyon begyengült az euróhoz képest, és valóban volt olyan pont, amikor majdnem 1:1 arányban váltották őket. Ahhoz képest most már sokat erősödött.Más téma: bár betegszabadságon voltam a héten, mégis sikerült a hét minden egyes napján dolgozni legalább 10-12 órát, sőt, hétvégén is. Ma is kb. délután 2-kor kezdtem, és most küldtem el az anyagot.
Imádom.
Viszont most először vagyok úgy az elmúlt 2 hónapban, hogy nincs újabb határidőm. hávájdizsi.
persze, lhet, hogy ennek örömére mégis beindul a boszniai projekt, és mehetek délre...
Tegnap már hangolódtam Kusturica filmmel. -
nike_
addikt
válasz
Viszlát #60531 üzenetére
Nekem nem rémlett ilyesmi szó
Most gólyatáborban elmeséltem pár Pest megyei ismerősömnek a borsodi szóhasználatot (én nem beszélek úgy, csak ismerem ezeket a kifejezéseket), nagyon tetszett nekik mind, de a kapucni-süsü pároson nevettek legtöbbet.
Valóban röhejes, ha belegondolunk.. pedig tényleg használják.
-
concret_hp
addikt
válasz
Viszlát #59970 üzenetére
hogy minden hülye tud jogsit szerezni ergo semmi értelme, pont ugyanúgy az emberi hülyeség ahtározza meg. járok autóval is, bringával is, gyalog is, sőt a héten olyan extremitásra vetemedtem, hoyg a hármas metróval is közlekedtem
hétvégén kb. 3 gyereket csaptam el majdnem a városligetben, mert a szülők szerint a városliget közepén a 2 nagy út kereszteződésében ideális a gyereket bringázni tanítani (olyat aki még egyenesen menni sem tud), pedig ehhez aztán tényleg nem kell papíregyébként jelentős különbség, ha a bringás hibáz, simán meghalhat, ha az autós hibáz lehet hogy semmi baja. és hidd el, nem figyel oda mindegyik
ha átmegy a piroson és elcsapod, az neked tulképp miért olyan nagy baj?
-
tbs
addikt
válasz
Viszlát #59970 üzenetére
Ööööö... Ez most szarul fog hangzani, szori...
Amíg egy "autós" egy 1000+kg-os gyilkolóeszközzel kavarog az úton, addig egy kerékpáros azért megy az útra, hogy ne váljon gyilkos eszközzé a járdán... Az autós esetében belátható az alkalmasság vizsgálata - amit sokkal szigorúbbra kellene venni szvsz -, a kerékpáros esetében pedig a képesség léte elég lehet az elsősorban önveszélyes tevékenység űzéséhez.
Szóval a "nehézsúlyú" vezetők igenis viseltessenek megértéssel és türelemmel a buzi kis bicajosokkal szemben!
Ha autóval vagyok azza szoktam gondolni, hogy dejó, hogy nem előttem araszol a dugóban a dízel bnvjével, ha bicajjal, akkor meg nagyon rühellem a szaros bicajost, aki miatt a turisták megett kell araszolnom mer' alkalmatlan a másik közlekedésbeli segítésére akkor is a másik is bicajjal van...
Konklúzió: legközelebb ne fékezz, hadd működjön a szelekció! Mindenkinek jobb lesz.
-
Lortech
addikt
válasz
Viszlát #59817 üzenetére
Semmilyen megfontolásból, vagy épp jófejségből, vagy ha visszatérő vendég vagyok valahol, akkor a legközelebbi jó szolgáltatás reményében. Étterem, bár, kocsma, felszolgálással vagy önkiszolgálással, ételfutár, egyéb futár, fodrász, taxi, benzinkút, ezek a leggyakoribbak. Természetesen ha komolyabb bajom van a szolgáltatással, akkor nemhogy nem adok, de szóvá is teszem a problémát, de ha nem volt különösebb probléma, akkor szoktam. Vagy ha nem voltam megelégedve az étellel, de a kiszolgálással igen, akkor is adok. Étteremben egyébként nem szeretem az extra figyelmet, legyen profi, közvetlen, de arra egyáltalán nincs szükségem, hogy elszórakoztasson - enni megyek oda; azt se szeretem, ha 5 percenként a "minden rendben" kérdéssel zaklatnak - ha bajom van, jelzem. Profi pincér leveszi, hogy a vendég milyen típus és ennek megfelelően áll a vendéghez.
-
NoLF
veterán
válasz
Viszlát #59550 üzenetére
Ram is ramszakadt minden ami csak letezik, atjottem az uj helyre dolgozni es 2 nap alatt kiderult hogy a tulajon kivul kvazi csak nekem van fogalmam a bizniszrol... Pentektol mostanaig ledolgoztam 50 orat, aludtam kozben 6ot, enni nem tudom mikor ettem utoljara. Ha nem lennek, a tulaj es az egesz hely osszeomlana, amit nem engedhetek ugyhogy minimalberert nyomom a 24/7-et amig fel nem epitek neki egy csapatot aki el tudja vinni a helyet, aztan leulok a fiatalemberrel beszelgetni hogy mennyiert voltam hajlando mindezt vegigvinni szamara. 20 emberbol akit felvett, 4 hasznalhato... Lesz melom boven
-
kraftxld
félisten
válasz
Viszlát #59550 üzenetére
Én is voltam már pár érdekes interjún, az egyiken a kedves jelölt bizonygatta, hogy mekkora spíler, igaz már egy éve keresett melót, az idő alatt egy szalmaszálat nem tett keresztbe, aztán mondta, hogy mekkora játékos a mindenféle desktop image telepítésben.
Jött a keresztkérdés, hogy akkor végülis az előző gyárban hogy oldották meg, SCCM, MDT, vagy milyen eszközt használtak, nézett nagy kerek szemekkel, utána kibökte, hogy "valamiféle scripteket" használtak a központból amit ő sose nézett meg, csak kiválasztotta, hogy Win7 települjön, és nem érdekelte, hogy miképp történik. -
NoLF
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- Bittorrent topik
- AliExpress tapasztalatok
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest