Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
válasz
BlacKSouL #59030 üzenetére
nekem ugyan nem vágtad, csak magadból csinálsz hülyét, erre próbáltam felhívni figyelmed
kukac:
akkor is bekell valahogy vakarni, mert a bunkerfocinak mindig vesznie kell, minden körülmények között. és volt már annyi helyzetük, hogy bizony vezetniük kellene, csak ezen a vébén mindenki a kapusba szereti belebombázni a lehetőségeket :-/ de bízom benne, hogy csak sikerül, várom, hogy van gaal mikor és hogyan fog cserélni, lassan ideje van. -
Integra
titán
válasz
BlacKSouL #59027 üzenetére
ahelyett, hogy a focizni próbáló hollandokat fikáznád, inkább beszélj arról, hogy costa rica szépen leparkolta a buszt és nyomatja az antifocit. máris egy fokkal korrektebb lenne az írásod, és a valósághoz is közelebb állna, mint ez a kopaszozós hollandia pocskondiázásod.
de szívesen olvaslak, hogy az 5-4-1 ellen te mit tennél
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL #58943 üzenetére
Te észreveszed, mert rááll a füled a magyarra. Egy külföldinek semmivel sem rosszabb ez, mint ha egy szlovák, egy horvát, egy román, vagy orosz beszélne angolul, hogy csak a térségnél maradjunk. De ugyanígy, ha pl egy németet, olaszt, vagy franciát hallgatsz, és szándékosan nem figyelsz arra, hogy mit mond, csak a dallamra és a hangsúlyozásra, akkor pl egyértelműen felismered a beszélő anyanyelvét, de azt nem fogod tudni megállapítani, hogy éppen az anyanyelvén, vagy angolul beszél.
Sajnos a felnőtt korban tanult idegen nyelvek esetében legfeljebb fejlődni lehet, de anyanyelvi szinthez minimum 10-20 év kell, és borzasztó sok aktív gyakorlás, és anyanyelvi beszélőkkel való napi szintű kapcsolattartás. Párom felsőfokú némettudással jött ki a németekhez, több, mint két év után még mindig hallom még én is, hogy nem anyanyelvi beszélő - bár ő a komoly előtanulmányoknak hála már azon a szinten van, hogy általában nem tudják róla megmondani, honnét jött, és sokkal hosszabbnak tippelik az itt tartózkodását.
Bezzeg a gyerekeinkről, akik nulla (a nagyobbik esetében kvázi nulla, mert rendhagyó igéket ragozni már a magyarországi némettanítás keretében negyedik osztályban elkezdtek) némettudással kerültek ide, senki nem akarja elhinni, hogy nem itt születtek. Érdekes módon egyébként a nagyobbik egy év alatt behozta az angoltanulásban lévő lemaradását (az osztálytársai már pár éve tanultak angolt, ő itt kezdte), és ha angolul hall beszélni, akkor mindig kiröhög, hogy magyar akcentussal beszélek. Mondjuk ő meg némettel fog, ráadásul a helyzetet súlyosbítja, hogy british englisht tanulnak, ami különösen vicces nekem, aki amerikai tanároktól tanultam, és angol nyelvű zenéken, filmeken, sorozatokon nőttem fel. Viszont már eljutottak odáig, hogy rövid történeteket, meséket, olvasnak, és ezeket beszélik meg, miközben párhuzamosan haladnak a nyelvkönyvvel, ami így ötödikben nem annyira rossz teljesítmény.
Az megint más kérdés, hogy németországban német anyanyelvű ember nem hajlandó hozzám angolul beszélni, pedig a statisztika szerint 56%- beszéli a nyelvet, és eleve csak magasabban kvalifikáltaknál próbálkozom - érteni érti, de németül válaszol, úgyhogy én is átállok, pedig aztán az én német nyelvtudásom - és főleg a kiejtésem, ha már itt tartunk - az kb a német nyelv kerékbetörése.
p
-
Viszlát
addikt
válasz
A tulzott kritikussag jellemzo rank onmagunkkal szemben. Sajat tapasztalatom szerint 10-bol 9 angol szerint a magyarok az atlagnal sokkal jobban beszelik a nyelvet, minden szempontbol, meg akkor is ha kemenyek a t betuink, miegymas.
Nemreg talalkoztam egy magyar novel, 10 eve kint el, nanny-kent kezdte nyelvtudas nelkul, most sajat ugynoksege van, pedig ugy beszel angolul, hogy ahogy le van irva ugy ejti ki a szavakat. Eleg mokas hallgatni.
-
válasz
mindenkinek megvan a jellegzetes akcentusa. a magyar nyelv meg különösen távol áll az angoltól, ezért szerintem nem nagyon tudunk "alapból" sem rágyúrni a kiejtésre. vagy nagyon kis korban kell ezt elkezdeni, vagy sokat kell élni angliában. de én úgy gondolom, hogy a kommunikációban ez kb. az utolsó, azaz a kiejtés minősége. sokkal fontosabb a folyamatosság, szókincs és a mondandó minél tisztábban közlése. jó példa erre varró lászló (nézd meg jutubon), akinek szerintem is botrányos a kiejtése, de ez nem akadályozta meg abban, hogy egy jó helyen jó pozícióba kerüljön.
-
EnergyCoke
tag
válasz
BlacKSouL #58897 üzenetére
Szerintem nagyon gyorsan el kéne vinni orvoshoz. Nekem tavaly volt hasonló (de inkább égési sérülésre hasonlító) bementem vele az ügyeletre azonnal mentőt hívtak
Utána 1hétig szteroidokat kellett szednem meg szteroidos kenőccsel kennem. Végülis nem derült ki hogy mi volt mert nem mentem vissza tesztet akartak csinálni a hátamon 30 különböző allergén anyaggal de 1hét sok kiesés lett volna ezért nem vállaltam.
-
Tim82
félisten
válasz
BlacKSouL #58809 üzenetére
Akkor jól értelmeztem.
NoLF: elképzelhető, kíváncsi lennék egyszer egy összehasonlító statisztikára, tartom az állításom, hogy nem Magyarország kerülne ki belőle pozitívan. És itt nem a hozzáértés hiánya szokott szerintem gond lenni, hanem a forráshiány és az általános fásultság/közöny.
Nem tudom, mennyire jellemző az UK-ra az életveszélyes állapotú betegek kórházak közötti passzolgatása műtét helyett, itthon azért ez gyakori sztori (2010-ben pl. apámmal - időben fel nem ismert cukorbetegség szövődményeként fellépő, diagnosztizált mélyvénás trombózis - ezt simán megcsinálták).
Alapvetően betegjogok se nagyon vannak nálunk, felelősségrevonás se, talán mintha ebben is jobban állna az UK...
-
Integra
titán
-
Tim82
félisten
válasz
BlacKSouL #58789 üzenetére
Ez jellemzően hazai, mondjuk a Nyírő Gyulára vagy a János-kórházra jellemző sztori. (Egyikben az egyik exem nagymamáját sikerült elmenedzselniük az elíziumi mezőkre az orvosoknak - legalábbis a végzős orvostanhallgató exem szerint -, a másikban egy közeli ismerősöm kapott gombás fertőzést (!) a tüdőosztályon a tüdejébe, amibe belehalt volna, ha az anyja nem harcolja ki, hogy szállítsák át a Kútvölgyibe.)
tildy: jobbulást!
-
tbs
addikt
válasz
BlacKSouL #58709 üzenetére
Sleep, vagy kapcsold ki. A hibernálás nem nyerő történet. (Sokan annak hiszik, majd meglátod.
De érdemes egy fogyasztásmérővel kombinálni a sleep vs. hibernate összevetéseket.
)
Szerk.:
Bandusautó: ha megteheted, próbáld ki.Bár a Bp.-i közlekedés autóval is rémálom - nem egy idegnyugtató szórakozás. Úgy is nagyon sok hülye autós van az utakon, ha bkv-val vagyok...
HPC: grat.
Egy új ösvény kezdete...
-
válasz
BlacKSouL #58705 üzenetére
ezt jól összefoglaltad (integra is), jóval magasabb komfortfokozata van a kocsival való közlekedésnek. főleg nyáron, mert a hideg nem zavar annyira, mint a hév-en a 40 fok. tényleg azt kell eldönteni, hogy ez a nagyobb kényelem megéri-e nekem a plusz költségeket a jelenlegi fizumhoz képest.
emvy: teljességgel kizárt. nem csak amiatt, hogy nem tudnám tárolni, de bp-n szerintem életveszély a robogó.
chp: gratulálok! megérte? a ráfordított idő meg pénz?
-
válasz
BlacKSouL #58669 üzenetére
Valojaban nincs ilyenrol szo. Az Apple termekek altalanossagban tenyleg kivaloan osszerakott termekek, van mogottuk vizio, elkepzeles. Raadasul nem is dragak, amikor a Macbook Pro-t vettuk, akkor a neki megfelelo felszereltsegu Dell es HP mobil munkallomasok (amik azert sok szempontbol jobbak) dragabbak voltak. Az iMac kifejezetten olcso (ha osszeadod, hogy mit raknak bele). Engem szemelyesen idegesit, ahogy mukodnek, de tenyleg van jopar elonyuk. Mittudomen, az pl. botrany, hogy kb. lehetetlen olyan nem Mac laptopot venni, aminek hibatlanul mukodik a touchpadje.
Szoval az Apple cuccok nem tularazottak, jol ossze vannak rakva, de ugyanugy tokeletlenek, mint egy PC, csak mas dolgokban. Es ezek a 'mas' dolgok fajdalmasak nekem.
Meg egyre durvabban hianyzik nekem egy olyan feature-set, amit kb. pontosan megvalosit a Surface Pro 3, szoval... (dokkolhato, konnyu es eros laptop, amire lehet tollal jegyzetelni -- nekem erre van szuksegem, csak a 8G ram keves).
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #58647 üzenetére
NA. Azt ne mondja valaki, hogy ez is politika volt, mert akkor orálisan térdrekényszerítek egy almásderest.
Vagy hogy szélenreklámozósvéletlenülisrákattintóslinknek mehet, de úgy direktbe nyíltan nem? Vagy most komolyan, mi nem vót jó? Nem én taná'tam ki, ott van, akárki melláthassa.
-
NoLF
veterán
válasz
BlacKSouL #58496 üzenetére
Na hat a tegnapit a spanyol munkatarsaimmal neztem, volt nagy siras, gondolhatod... 1 ev alatt itt kb megtizszerezodott a spanyolok szama, a tegnapi krimoban lenyegeben 90% spanyol volt. Kozel sem boldgok, annyi szent. Ilyenkor kvazi jo hogy sose jutunk ki, nem erhet csalodas
-
fokukac
nagyúr
-
Integra
titán
válasz
BlacKSouL #58236 üzenetére
sehogy. idővel átáll magától, szándékosan, mindegy, hogy browserből használod vagy telefon kliensből... sőt, azt is megszüntették, hogy ne lehessen rád keresni. külső keresők most sem dobnak ki adatot, de ha beregisztráltál, belülről már lehet keresni...
ide passzol ez a nem is olyan régi cikk, hehea reakció amúgy jól mutatja az arroganciájukat.
-
szőröscica
addikt
válasz
BlacKSouL #58125 üzenetére
Többször próbálkoztam már az úszással, sajnos nem bírja a bőröm, mindig antibiotikumos kezelés lett a vége.
Konditeremben szoktam bohóckodni, itthon tekerek a szobabiciklin, néha rendes bringán is, most pedig a futásba kezdtem bele, kicsit a kardiovaszkuláris rendszerem fejlesztése céljából.
-
Tim82
félisten
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #58086 üzenetére
Amúgy itthoni használatra, 1 pc+1 lcd monitor, mit, milyet érdemes venni? Illetve ezeknek milyen a csatlakozásuk? Láttam, hogy nem mind konnektoros. A gép max 100W-ot szív ki a hálózatból, a monitor lehet olyan 40-50W max, de szerintem kevesebb. A hangszórót meg a nyomtatót már úgysem dugnám rá.
Sose voltam még szünetmentes közelében, csak mikor melóban könyvelőprogramos kolléganő kitaposta a tápcsatlakozását, és 8 perc volt mire rájöttek miért visít. -
-
-
NoLF
veterán
válasz
BlacKSouL #57782 üzenetére
Na most akkor en felve megjegyeznem hogy epp most fejeztem be a melot, es pontosan 7 ora mulva kezdem a kovetkezo etapot (nyugi a tuti, semmi panaszkodas) - deeg legalabb fel ora mire hazaerek es egesz nap nem ettem semmit.
Neked meg kis baratom, aki annyi mindenen keresztulment mar es nem is 18 eves, azt ajanlom kicsit szedd rendbe magad piaugyileg - a keveres a szervezet legnagyobb ellensege. A rutin, az evek es legfokepp a tapasztalat mondatja ezt velem, s sajna a sajat peldammal tudnam bizonyitani, mirol beszelek.
A lenyeg, hogy ne keverd... Ha pedig kell (eroszakos nagybacsi, sogor, apos, stb), akkor is okosan -> minden masodik pia viz legyen, az se baj ha a tobbiek nem tudjak
-
-
NoLF
veterán
válasz
BlacKSouL #57685 üzenetére
Pl en is, hiszen teljesen random iszom - ha melozom akkor mindig, ha nem, akkor szinte soha, de ha elmegyek valahova kajalni akkor az etkezes vegen mindig kell a jo presszo, mint a dohanyosoknak a cigi. De hogy felporognek tole, na olyat meg sosem ereztem. Egyszeruen finom es kesz, szamomra magas elvezeti ertekkel bir egy jol elkeszitett, minosegi kave. Teat csak ha beteg vagyok, ez vmi berogzodes lehet
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL #57623 üzenetére
Egy C64 emulátort mutattam a lányomnak a minap 32"-en, teljes képernyőn, és elmagyaráztam neki, hogy akkor ezt képzelje el úgy, hogy a duplakattos indítás az az, hogy a magnókazettát oda kell tekerni a megfelelő számlálóálláshoz, és beírni, hogy load. Becsületére legyen mondva, hogy értette, de az ő reakciója is pontosan az volt, hogy ez biztosan fölöslegesen bonyolult, és nem igaz, hogy nem lehetett volna egyszerűbben megoldani. Persze utólag könnyű okosnak lenni, mai ésszel, meg 30-40 év tapasztalattal biztosan többet ki lehetne hozni abból a hardverből is.
qdak: Adj hálát a jósorsnak, és add el a tévét, vagy vegyél hozzá egy médialejátszót, és / vagy játékkonzolt.
p
-
NoLF
veterán
válasz
BlacKSouL #57541 üzenetére
pedig a zeller rettentő egészséges, különösen férfiaknak
na majd kipróbálom egyszer levéllel, bár szerintem odakint meg az nincs, vagyis még nem találtam/láttam, zellergumót is alig kapni, szár viszont mindenhol van. persze csomagolt, ki tudja mennyire génkezelt-nevelt, de szeretem, még pöri alapszaftba is szoktam tenni, meg gulyásba mikor dinsztelem a hagymát.nekem személyszerint egyik tabasco sem erős, csak pikáns, node az én kapszaicin-tűrőképességem messzeföldön híres (kuka, te nem számítasz
). odakint egyébként minden valamirevaló vendéglátóegység pénteken és szombaton nyitásra már több kancsónyi véresmarival készül, hisz ezek azt reggeliznek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Nyaralás topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gumi és felni topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest