- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
FehérHolló
veterán
Mivel olyan közepesen sokáig nem voltam itt, valaki elmesélné, hogy ez a topic miért került át lokálba?
-
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló #60315 üzenetére
most olvastam tovább, ennyit erről a rendszerről és a fejéről.
remélem, sok bevétel lesz még itt gugli csíkból és egyéb bannerből, azt lesújt az ertéel.
-
FehérHolló
veterán
válasz
fokukac #58169 üzenetére
Pahci jelenlétében aszonták nekem emailben, hogy a topic-szintű figyelmeztetés azokra is érvényes, akik esetleg nem olvasták azt az adott topicban.
Ezért személyre szabott figyelmeztetés nélkül is kivághatnak az erre vonatkozó "szabályaik" ellenére. Először figyelmeztetés, utána kitiltás, ugye?Köszi, nekem ennyi elég volt, nem nagyon jövök ide sem vissza.
A szakmai topicokban is rendkívül silány a színvonal, nincs miért amúgy sem.
Elektronikus levélben ptuh j ee "kuci" géméjl, vagy @ ravenoid punktum kom, akinek nagyon hiányzom.
Utóbbi csak addig, amíg a szakállas ember megtűr. -
FehérHolló
veterán
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #58072 üzenetére
azokra a banki díjakra gondolt, amit a viza meg a mászterkárd levon a kártyás fizetések után. 1-2%, mint ahogy te is valószínűleg tudod.
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #58009 üzenetére
Tibi atya hamarosan leszedi magát, vagy outsource-ol.
Különbenmeg a társaság több, mint fele jobban bírja nála a kisfröccsöt.
-
FehérHolló
veterán
-
FehérHolló
veterán
Uh, a PH főszerkesztője biztos meg lett fenyegetve, hogy töröltesse a hozzászólásom, melyben a magyar intézményrendszert becsméreltem.
De amiért itt vagyok:
Egyik beszállítónktól (nem nVidia) kaptunk egy olyan C kódtömeget, mely tele van goto-val. Szerintük MISRA-conform. -
FehérHolló
veterán
Tudtok esetleg egy olcsóbb hotelt a BME-hez közel valami csendes helyen?
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #57825 üzenetére
és hol kívánod meghajtani?
egyik kolléga a szénszálas bicóját hozta céges bringatúrára, egyik kanyart nem teljesen sikerült bevennie, a canga váza pedig annyi darabra törött, hogy egy keresőosztagot kellett kinevezni a felkutatására. (nem szemetelünk jeligével.)
-
FehérHolló
veterán
Ma beleraktam a lánykába 3 és negyed óra alatt 80 km-t. Nagyon jó jel, hogy így majdnem egy év kihagyás után újrakezdve nem fáradtam el szinte semennyire.
A térdemmel viszont kell valamit kezdeni. Egy minőségibb térdszorító segít a fájdalom megelőzésében? -
FehérHolló
veterán
Szóba került ma a chemtrails, azt egyik kolléga mesélte, hogy van egy elég népes osztrák ezoterikus csoport, akik szerint a vonalkódok halálos radioaktív sugárzást bocsátanak ki. De ha keresztülhúzod őket egy filccel, akkor ez a hatás megszűnik.
Régen járták körbe a boltokat, azt húzogattak, amíg elég sokat le nem kapcsoltak közülük. Ezután elkezdték bojkottálni a szupermarketeket.Ezen az egészen fellelkesedve kettő osztrák cég előállt olyan csomagolású termékekkel, amin a vonalkódok teteje át volt húzva, de bőven olvashatóak voltak. A fenti csoport ezek után csak az ő termékeiket vásárolta. Zseniális.
-
FehérHolló
veterán
Mondtam már, hogy faszkivan az envídiával?
Ekkora trágya céget nem hordott még a hátán a Föld. -
FehérHolló
veterán
mostatok már lábat ma?
-
FehérHolló
veterán
válasz
szőröscica #57485 üzenetére
Ez nem lazaság, hanem teszt.
A bsc-s szakdolgozatomba bele volt írva, hogy ha eddig becsületesen megértetted, vendégem vagy egy seritalra. Vagy valami hasonló. (Sör direkt nem szerepelt benne, mert arra könnyű rákeresni.)
Kutya sem jelentkezett. Pontosabban csak az a kolléga, aki folytatta a munkát, de vele alapban is eljártunk sörözni.aizen92: Digitális formában van itt nálam, egy screenshot nem hinném, hogy bizonyító erejű.
-
FehérHolló
veterán
Olvasom a régi diplomám, mert újra kell használnom belőle részeket. Ilyenek vannak benne:
Az elkészült nyomtatott áramkörre többszöri makacs próbálkozással felforrasztottam három ujjbegyemet..Az égvilágon senki nem olvasta el, akinek illett volna.
Lortech: Támogatandó ötlet.
-
FehérHolló
veterán
ok, feladom
kinéztem egy bőrdzsekit... 1200 euro..
na jó, akkor a másik, ami nem tetszik annyira... 1980 euromi a bús franc van a világgal?
-
FehérHolló
veterán
Mi az élet értelme?
-
FehérHolló
veterán
Tudna valaki ajánlani egy ingyenes programot, amiben UML-re nagyban hasonlító (akár 100%-ban
), egyszerű folyamatábrákat lehet szerkeszteni? Az sem árt, ha könnyen kezelhető.
(Igen, a cégnél is használunk ilyen szoftvereket, de nincs arcom magáncélra használni a céges licenszeket.)
És hogy P is legyen: 2 cent Panyolai pálinka úgy meghozta a munkakedvem, mint még soha semmi a világon.
-
FehérHolló
veterán
Csak hova tovább rontsam a helyzetet:
Why do Java developers need glasses?
'Cause they cannot C#. -
FehérHolló
veterán
válasz
parandroid #57429 üzenetére
és akkor a mai sínpúposodásról még nem is beszéltünk.
-
FehérHolló
veterán
Ismét kicsináltak valakit az utcánkban. Fényes nappal. Az "újonnan" felállított rendőrőrstől 100 méterre.
-
FehérHolló
veterán
válasz
szőröscica #57318 üzenetére
Megkockáztatnám, hogy az általad felsorolt országokban a külföldi turisták teszik ki a forgalom nagyobb részét a pályákon, és/vagy a helyieknek jár valami kedvezmény.
-
FehérHolló
veterán
válasz
szőröscica #57289 üzenetére
Vagy ha beépíthető, akkor előfordulhat, hogy nincs dugó és magadtól kell kötözgetni. Ekkor védőföldet védőföldhöz, egyik maradékot az egyik fázisra, másik maradékot a nullára. (Jobb, ha pontosan kötöd, de ha véletlenül fordítva sikerül, akkor sem lesz semmi nagyobb gáz, működik.)
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #57277 üzenetére
igazából nem vagyok az alma híve, de még csak iphone-on láttam működni.
-
FehérHolló
veterán
Emberek, olvasnivaló: [link] - a szeretetmeditációról.
Nem szabad random beleolvasni a közepébe, mert az rontja az élményt.tbs: Várj, hadd számoljon be róla ő maga. Utána a merészebb fórumtársak majd elkérhetik a linket.
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #57261 üzenetére
Ugye érzed, hogy mennyi erőforrást igényel portolni egy ilyesmi gui-t androidra?
Milyen volt az első nap? Csücsültél bőrkanapén?
-
FehérHolló
veterán
Prototípus fejlesztést több cég végzi párhuzamosan (külön-külön, nem is tudnak egymásról), ezekre is igaz a többségi tulajdon. (általánosságban ofc)
Aztán a legjobb prototípust újrafejlesztik sorozatgyártásnál, hogy megfeleljen a szükséges processzeknek maga a fejlesztés is.Szerk.:
De gondolom azt csinaltak, hogy megvettek a mar jol mukodo beszallitonak egy reszet, nem ok hoztak letre a csapatot.
Ez nem minden esetben igaz. Van olyanra is példa, hogy létrehoztak házon belül egy csapatot audis mendzserekkel és a jól vizsgázó beszállítóktól bérelt emberekkel. Gyakorlatilag 100% VAG, és a VAG-ból indult ki. -
FehérHolló
veterán
válasz
bandus #57239 üzenetére
Az összes csapat, aki részt vesz a funkciófejlesztésben, a VAG többségi tulajdonában van.
lenox: ISO 26262 szabvány + egy csomó tárgyalás kormányokkal (főként USA + EU) a sorozatgyártós engedélyekért. Eddig minden ilyen autóra külön egyedi engedélyt kellett kérni, de ez hamarosan változik, mert azért a többi nagy konszern is lobbizik érte.
-
FehérHolló
veterán
válasz
bandus #57237 üzenetére
A megszokott funkciókon felül ezek vannak bejelentve:
- Automata parkolás garázsba, iphone "gombnyomásra" kihozza neked a kocsit a kért helyre, max 30-cal. Utcán párhuzamos és merőleges automata parkolásnál ez annyiban több, hogy nem kell a kocsiban ülni és a féket taposni.
- Automatikusan elvezet dugóban max 60-nal. (Kanyarodik, fékez, gyorsít, táblafelismer, ilyesmik.)
- Ajtót nem engedi kinyitni, amikor jönnek hátulról és elkaszálnák. (Kerékpárosra is figyel, nem csak autóra.)
- Gyalogos lelépés előrejelzés. Radarral és lézerrel nézi, hogy ki akar-e futni valaki a kocsid elé, és szól. Ugyanez egyenrangú útkereszteződéseknél autókkal is működik.
- Driver monitoring. Elalszol, felébreszt. SMS-t írsz, sípol. Ilyesmik.
- Parkolóház előtt megnyomod a gombot, kiszállsz, az autó magától talál helyet, leparkol, iphone gombnyomásra visszajön hozzád a parkolóház elé. Ehhez valamennyi támogatás szükséges a parkolóháztól is, például az alaprajzot on-the-fly rendelkezésre kell bocsátania. (Technikailag lehetséges feltérképezni a terepet, de időben nem éri meg.) -
FehérHolló
veterán
válasz
EQMontoya #57235 üzenetére
Közöm nincs hozzá.
Először a 2017 elején érkező népautóba kerül általunk fejlesztett hardver-szoftver. Érdekes módon ez nagyon hasonló lesz ahhoz, ami ugyanezen év végén kerül majd az új A8-asba. Csak hát a négykarikás cég megkövetel pár millió kilométernyi futási tesztet mielőtt forgalomba hozná az új modellt.Mondjuk az Ingolstadt-Nürnberg távon már működik a teljesen önálló vezetés is (nem csak forgalmi dugó esetén aktiválható, hanem bármikor, és elviszi az ottót 150-nel). Szóval nem kell félteni őket.
-
FehérHolló
veterán
Hát komolyan, én ilyet még nem láttam.
A szomszéd cigányokhoz érkezett egy teherautónyi vágott csirke (fosztatlan) és két döglött disznó. Alig várom, hogy elkezdjék őket feldolgozni itt a mellettünk lévő udvaron.Aki nem ismerné a helyszínt, annak elmesélem, hogy a Mester és a Nagykörút sarkához nagyon közeli lakóblokkról van szó.
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #57063 üzenetére
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #57059 üzenetére
Szerintem az no magic, hogy az első napon akkorra hívnak be, amikor már biztos benn van a főnök. Én legalább 30 perc tartalékot is hagynék rá.
Sok sikert a melóhoz!
-
FehérHolló
veterán
válasz
bandus #57042 üzenetére
Komolyan nem tudok jó mérőszámot, különben azt írtam volna.
A szoftverfejlesztés kevesebb, mint 10%-a szól arról, hogy egy kiválasztott nyelven bepötyögöd azt, amit megterveztél.
emvy: Köszi, meglesem. Rég volt már, és csak arra emlékszem, hogy szopás volt a tervezési hibák debugolása.
(Azt hiszem, interpretert használtunk, nem compilert.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Remekül felszerelt, fürge 5K2K monitorral jelentkezett az LG
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- FOTÓS beárazás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest