- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Egy óra, két rendszer
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
szőröscica
addikt
Sziasztok!
Párásodási gonddal küzdök a lakásomban.
Új építésű, nyáron készült el, ezért még szárad és nagyon le van szigetelve, a nyílászárók is háromrétegű üvegezésűek. Addig nem volt gond, míg nappal viszonylag meleg volt, mert nyitva hagytam szellőzőre az ablakokat. De most már nem tudok eleget szellőztetni és szabályosan folyik le a pára az ablakokon, de még a bejárati ajtó üvegezésén is.Fűtök, akkor sem veszem le a fűtést, ha elmegyek itthonról, hogy száradjon a lakás, de valami megoldást kell találni. Ezek a beltéri páramentesítők jók valamire? Ha igen, van belőlük ajánlott típus?
-
szőröscica
addikt
válasz
EQMontoya #62438 üzenetére
Nyilvánvaló, hogy a srác élvezte a helyzetet. Gondolom azért csinálnak belőle akkora ügyet, mert fordított esetben, ha egy férfi tanár döngetett volna egy 16 éves lánykát, azt már mi sem feltétlenül tartanánk ennyire irigylendőnek (legalábbis a lány részéről
). És bizonyára, hogy elkerüljék a társadalmi felháborodást, hogy egy nőnek szabad ,,zaklatni" a diákjait, míg egy férfinek nem, ezért mindenkit egyformán meghurcolnak, aki ilyen viszonyba kezd.
-
szőröscica
addikt
Betáraztam Kronenbourg blancból a hétvégére.
-
szőröscica
addikt
válasz
Viszlát #62292 üzenetére
Az elég baj. Öltönyös rabszolga vagyok én is, zsebben elférő eszköz kell majd egyszer a HTC 8X-em utódjaként. Egyelőre nem akarom lecserélni, de elég sokat utazom, és jó lenne, ha tudna szinkronizálni rendesen Kindle accounttal. Sajnos ez Windows Phone-on nem megoldható.
-
szőröscica
addikt
Hmmmm, ez a Nexus 6 egész szimpatikus eszköznek tűnik.
-
szőröscica
addikt
Sziasztok!
Győr 200km-es körzetében mit érdemes megnézni Ausztriából, ami nem Bécs és nem Graz?
-
szőröscica
addikt
Mit gondoltok a régi emlékekről? El kell őket engedni?
Van egy autó, amiben felnőttem. Több mint 10 éve eladtuk, új kora óta a családomé volt. Az elmúlt években mindig rákerestem az ügyfélkapun, hogy forgalomban van-e. Egyszer azt láttam, hogy kivonták. Egy közigazgatásban dolgozó ismerősöm kiderítette, hogy ki a tulajdonosa és hova van bejegyezve.
Nyíregyházi az illető, innen messze van. A fiát megtaláltam facebookon, de évek óta angliában él, az apjával öt éve nem tartja a kapcsolatot. Öt évvel ezelőtt az autó még jó állapotban volt, de most már semmit nem tud mondani. Az ismerősömtől kapott címről sem tud semmit, a google street view szerint egy üres telek az.
Én jelenleg egy sorházban élek, garázs nélkül. Ha sikerülne is visszavásárolnom az autót, rohadna a természet lágy ölén. De legalább nálam lenne, abban reménykedve, hogy egyszer rendbe teszem.
Nem egy különleges típus, 1994-es Nissan Primeraról beszélünk. De számomra ez az egy modell rengeteget jelent. Azt az időszakot, amikor taknyos kölyök koromban végig kempingeztük európát, amikor a családom még egy egész volt, a szülők nem váltak el. Ebben hánytam először, ezt vezettem először, és még sorolhatnám.
Nyilván nem a Bp-Nyíregyháza táv az, ami elrettent, pont nem érdekelne az a fél tank gázolaj, de ha valóban egy üres telek a bejegyzett cím, akkor elveszne az utolsó nyom, amiben megtalálhatom a lassan két éve forgalomból kivont autónkat.
-
szőröscica
addikt
Hmmm, rájöttem, hogy egy karton pilsner helyett inkább egy rekesz kronenburgot kellett volna vennem. A búzasört jobban szeretem. Na mindegy, egy ilyen hét után azért elpusztítok pár pilsnert is.
Kár, hogy itthon nem lehet kapni barna edelweisst.
-
szőröscica
addikt
válasz
Integra #61601 üzenetére
Beszéljünk inkább a kukákról.
Megdícsérném azt az FKF-es emberkét, aki kitalálta, hogy a havonta ürített szelektív kukáknak van kerekük, míg a hetente ürített kommunális hulladékos kukának nincs. Ez még a jó öreg kapd fel és vidd ki az utcára típusú. Logikus gondolkodásmódra vall.
-
szőröscica
addikt
El sem hiszem, két hónappal megrendelés után mennek a HD csatornák a T-Home-nál. Vízórám még mindig nincs, egyelőre kuka sem (talán holnap hozzák), de legalább a meccset tudom nézni.
-
szőröscica
addikt
válasz
Integra #61351 üzenetére
Az ELMŰ viszonylag egyszerűen megoldódott, bár aranyos, hogy semmilyen elérhetőségemet nem tudtak pontosan felvinni a rendszerbe, elírták a telefonszámom és az emailem is.
A vízműveknél az a gond, hogy az én vízórám száma az ő számítógépes rendszerük szerint a szomszédom (új építésű sorház) nevén van. Viszont az ő nyomtatott szerződésén a helyes vízóraszám szerepel. Ezért nem tudtam a kivitelező nevéről átíratni a sajátomra, mivel a kivitelező nevén maradt egyetlen óra valójában a szomszédomé.
Bejelentettem a hibát telefonon, miután itthon újra ellenőriztem a vízóraszámokat. Ki is jött egy faszi, megállapította, hogy tényleg hiba van a rendszerben, felvett egy jegyzőkönyvet. Eltelt 3 hét, jött számla szomszédomnak, természetesen az én lakásomhoz tartozó vízóra mérőállásával. Bement reklamálni, ott megnézték a rendszerben a logot, látszik, hogy tettem hibabejelentést, látszik, hogy volt kint jegyzőkönyvezni emberke, mégsem történt semmi. Azóta megint eltelt 3 hét és még mindig nincs semmi.
Egyszer bemegyek az ügyfélszolgálatra, ha este nyolcig lesznek, de akkor addig nem fogok kijönni, míg a helyes óraszámmal a nevemre nem íratom a szolgáltatást.
A szemétszállítás meg nonszensz, ha nem alakulunk társasházzá (3 lakás), akkor 3 előfizetést kell kötni, ami összesen 9 kukát jelent. 15 nappal a beköltözés után köteles vagy szerződést kötni velük, de ha hónap elején mész, akkor csak a következő hónap elsejétől viszik el a szemeted, így lehet az, hogy új lakásom, fasza munkahelyem, autóm van, és mint a cigányok, autópálya parkolókban lévő kukákba dobom a szemetem.
-
szőröscica
addikt
válasz
Integra #61349 üzenetére
A Telekomról ne is beszéljünk. Augusztus elején rendeltem meg a szolgáltatást, Távszámlát kértem hozzá. Hibaüzenetes emailt kaptam később, hogy a távszámlás regisztráció nem sikerült. Az online ügyfélszolgálat hónapok óta nem működik, papír alapú számlát nem kaptam.
Kíváncsi vagyok, hogy mikor tiltják le a szolgáltatást nemfizetés miatt.
A vízművek sem jobb, azt le sem írom, negyed órába telne. Vettem egy lakást januárban, azóta nem tudtam a nevemre íratni, és nem rajtam múlik.
A szemétszállításról inkább nem mondok semmit. Szánalmas, hogy milyen szinten rugalmatlan, bürokratikus berendezkedésűek a közműszolgáltatók. Ha mi a cégnél így kezelnénk az ügyfeleket, rég csődbe mentünk volna.
-
szőröscica
addikt
válasz
fokukac #60973 üzenetére
Bár nem mentség az autó hibájára, és nem kellene gondot okozzon egy kiégett izzó, de a xenonok általában sok ezer km-el a végleges kiégés előtt jellemző tüneteket produkálnak. Gyengül a fényerő és lilássá, rózsaszínessé válik a fényük. Aki nem vak, annak feltűnik, hogy valami nem oké.
Én télen cseréltem a gyári izzóimat, 175 ezer km után, de már jóval előtte látszódott, hogy csereérettek.
Szerintem legközelebb már a következő tulajnak kell majd foglalkoznia velük. -
szőröscica
addikt
-
szőröscica
addikt
válasz
EQMontoya #60594 üzenetére
A DHL hozza, a vámon épp átcsusszan.
Egyébként tényleg világvége, tegnap 100km-t autóztam 2 ingért. Le lehetett volna szorítani 80-ra, ha nem a nulláson jöttem volna visszafelé, de be akartam menni egy Auchanba is és nem volt kedvem a városban szerencsétlenkedni. Így meg lement 4.6-ra az átlagom, mire hazaértem.
De cserében csend van és tiszta levegő. Megőrülnék, ha bent kéne laknom a belvárosban.
-
szőröscica
addikt
A pizza fortét ismeri valaki? Rendes kemencéjük van, vagy elektromos sütővel bohóckodnak?
-
szőröscica
addikt
válasz
EQMontoya #60419 üzenetére
Egy hdmi kábel még csakcsak elfér a táskában, de a monitort nehezen viszem magammal az ügyfélhez.
Közlekedés kapcsán én csak a mávról tudok nyilatkozni, még soha nem jött pontosan. Kivéve, ha pontosnak tekinthető az, hogy alapból 5 perc késéssel számolok, és akkorra esetleg oda is ér. Pedig nem 500km-ről jön a vonat, hanem Gödöllőről...
-
szőröscica
addikt
-
szőröscica
addikt
No, az új munkahelyen megvolt az első este tízig dolgozás. És még nincs is szezon.
Na jó, annyi könnyítés volt benne, hogy hazajöhettem, így volt kb. két óra szünetem este fél 6 és fél 8 között, majd itthonról befejeztem a teendőket.
-
szőröscica
addikt
Na most gondold el, hogy a Green még a Tiednél is sokkal halkabb.
És annyira erősen szív, hogy szőnyegen vissza kell vennem a teljesítményből, hogy tudjam tolni.emvy: én is gondolkodtam rajta, de tetőtér-beépítéses lakást vettem, és lépcsőn nem tud közlekedni. Mindkét szintre venni egyet pedig azt hiszem, kimerítené a luxus fogalmát.
-
szőröscica
addikt
Költözés levezényelve, budapesti lakos lettem.
-
szőröscica
addikt
válasz
BlacKSouL #60018 üzenetére
Nekem is ez a tapasztalatom sajnos. Gyönyörű ország, de rettentő bunkó népség. Horvátország egy fokkal kevésbé látványos, viszont ott nem ért soha semmilyen atrocitás, negatív élmény.
Integra: ahol csórók az emberek, ott ez van. Olaszországban sem olyan már a tempó mint pár éve volt. Főleg a szegényebb, délebbi vidéken, ott 120-ra állított tempomattal a Transittal benne voltam a leggyorsabb 20%-ban.
Itthon pedig ha nem sietek, én 110-el megyek. Egy Miskolc-Bp. távon lassabb vagyok 15 perccel, de spórolok 4 liter üzemanyagot. Mondjuk én igyekszem nem feltartani a mögöttem érkezőket, mindig felgyorsítok 140-ig, ha valaki nálam gyorsabban jön.
-
-
szőröscica
addikt
373 nap után elvittem lemosatni az autóm. Nem is emlékeztem arra, hogy ilyen világos színe van.
Hiába, a benzinkútnál nagynyomásúval csapatás csak ímmel-ámmal tisztítja meg.
-
szőröscica
addikt
Hello!
itt vagyok a szlovén határnál, megyek nyaralni Olaszországba és otthonhagytam a pálinkát.
valaki nem tudja, hogy milyen töményet érdemes ott venni, ami pálinka jellegű? -
szőröscica
addikt
Elkezdtem Duolingon olaszul tanulni. Nagyon tetszik, bár nehezít kicsit a dolgon, hogy angolul zajlik az oktatás. Igazából nem is nehezít, csupán irtó szokatlan, hogy egy új nyelvet nem az anyanyelvemen kezdek el megtanulni, mint az angollal vagy a némettel tettem.
-
szőröscica
addikt
Olaszországban vásárolt már valaki feltöltőkártyás internetet? Google translate segítségével kiderítettem, hogy nekem vélhetően a Wind szolgáltató 3 gigás csomagjára lenne szükségem.
Vajon ott mi kell hozzá, hogy egy külföldi ilyet vehessen?
Csak a sim-kártya kell, modemet viszek magammal. -
szőröscica
addikt
Két hete tartó futókarrieremet megünnepeltem egy pizzával...
-
szőröscica
addikt
Futás után úgy érzem, hogy fel tudnám falni a hűtőt, de legjobban a sört és a csokit kívánom.
Pedig diéta van, igaz csak 2-3 kilót akarok max. leadni.
-
szőröscica
addikt
válasz
bandus #58220 üzenetére
Megnéztem, most másra reagálok, nem arra, amire gondoltál.
A pittsburghi buszos. Hát ezek se voltak még a Vezúvon busszal. Olasz sofőr, végig beszélt a mellette ülőnek, olaszosan gesztikulálva, gyakran két kézzel, felfelé a szerpentinen. Szakadtunk a röhögéstől, végigvideóztam az egészet. -
szőröscica
addikt
válasz
Integra #58224 üzenetére
El nem tudom képzelni, hogy mire használják és miért lopták el. Nem tudok róla, hogy lenne ellenségem, vagy ilyesmi.
Interceptor volt egyébként, szóval elég rosszul esett, egy 3 fejes szett 150 rugó volt akkoriban (a negyedik fejet már nem vitték el, csak a csavarokat kilazították, de gondolom megzavarták őket). Végül nem rakattam újra fel, a maradék egy fej árválkodik az autón, használni így nem tudom. De legalább maradt 150 rugó pluszom a lakásra.
-
szőröscica
addikt
válasz
BlacKSouL #58125 üzenetére
Többször próbálkoztam már az úszással, sajnos nem bírja a bőröm, mindig antibiotikumos kezelés lett a vége.
Konditeremben szoktam bohóckodni, itthon tekerek a szobabiciklin, néha rendes bringán is, most pedig a futásba kezdtem bele, kicsit a kardiovaszkuláris rendszerem fejlesztése céljából.
-
szőröscica
addikt
válasz
concret_hp #58122 üzenetére
Nem maratont fogok futni, ne aggódj.
Én elhiszem, hogy mindig mindenből csak az ultraübercsúcsot szabad venni, sőt általában én is a legjobb minőséget keresem, de heti 10km futásra nem fogok venni 30-40 rugós cipőt, ha abból tudok venni porszívót, vagy egyéb dolgot a lakásomba.Majd ha rendeződnek a dolgaim ÉS még mindig lelkesen fogok futni, akkor veszek normális cipőt.
-
szőröscica
addikt
válasz
concret_hp #58120 üzenetére
Lidlis akciósat fogok venni, többre nincs pénz most, az építkezés eléggé elvonja a forrásokat.
-
szőröscica
addikt
Ma elkezdtem futó karrierem.
A héten kell vegyek egy rendes cipőt, mert a mostani nike sportcipőben fáj a bokám. -
szőröscica
addikt
Nem esett, bringáztam.
16km után defektet kaptam, de szerencsére csak 3km-re voltam otthontól, úgyhogy hazatoltam. -
szőröscica
addikt
Fix nevű görög sört ne vegyetek a Lidl akcióban.
Sok minden máshoz hasonlóan a görögök sört sem tudnak csinálni, ez kb. Frisch Fassl ízvilág (gyk. 100ft/doboz alatti sörök színvonala). -
szőröscica
addikt
Lidl sörakció.
A belgákat ismertem, korrekt sörök.Angolok közül a Bishops Finger nagyon jó, a Spitfire nem jön be. Olyan fura illata van. Amperszaga van.
Holnap, ha lesz még, akkor BF-ből betárazok. Meg egy karton Leffe is jön még. -
szőröscica
addikt
válasz
Tothgera30 #57657 üzenetére
Brutál. Minden tiszteletem.
-
szőröscica
addikt
válasz
Tothgera30 #57652 üzenetére
Hát akkor?
-
szőröscica
addikt
válasz
Tothgera30 #57646 üzenetére
Orvos leszel?
-
szőröscica
addikt
válasz
FehérHolló #57483 üzenetére
Annak idején év végi vizsgán fogalmam sem volt egy kérdésről, valamit fel kellett volna sorolni.
Beírtam, hogy Sztálin, Hitler, Roosevelt, Churchill.Azóta sikeresen kihalt belőlem a nemtörődömség és lazaság, görcsös alakká váltam.
-
szőröscica
addikt
válasz
FehérHolló #57467 üzenetére
Ugorj át csehországba.
-
szőröscica
addikt
válasz
concret_hp #57340 üzenetére
Jellegéből adódóan elég meglepő lenne, ha sokkal többet kéne mókolni vele.
-
szőröscica
addikt
válasz
fokukac #57314 üzenetére
Nos, így valóban a nem használattal arányos a fizetendő díj, azonban általánosságban be kell látni, hogy így lényegesen olcsóbb a közlekedés, mintha kapuk lennének. Pl. Olaszországon keresztülutazni 650km-t kb. 50 euróból lehetséges. A francia és spanyol díjak is ehhez hasonló mértékűek, arról nem is beszélve, hogy forgalmasabb időszakokban a haladás sebességét nagymértékben lassítják a fizetőkapuk.
A 4 napos matricák megszüntetése engem nem érintett, ettől függetlenül nem értek vele egyet, mert sokaknak pont elegendő volt, de a véleményem az, hogy örüljünk míg matricás a rendszer és nem fizetőkapus.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest