- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fasyrt #59806 üzenetére
Nem orvos vagyok, csak kórházban takarítok
. De tegyük hozzá hogy egyik gyerekkori barátom orvos, anno, régen gyakorlatról beszélgettünk, én akkoriban 12 óráztam gyakszin, ő meg mondta hogy 8-tól 11:30-ig van, de így is ki van készülve. Hát, más világ, nálunk is ha sürgős eset van (legtöbbször), nekünk kell offolni a dolgot.
#59799 ToBeY: Mondtam én hogy nem kell besz@rni
. Ahogy haver mondaná, hoki az egész.
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
fasyrt #59504 üzenetére
Én minden nap használom a googlemaps-et, és nem lassú egyáltalán.
Igaz, a 3D plugint nem használom, mert mindek, arra ott a google earth.
-------------
KOnkrét Hápé: Menj a Kikába. Ott nagyszerű ülőgarnitúrák vannak egy milláért
És van hozzá a kedvenc fél millás fotelom, ami minden irányban forgatható. Egyszer majd veszek egy olyat.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
fasyrt #59080 üzenetére
Általában 40C fokon mosunk de azért szoktunk 60f okon is mosni.Sima mosóporral szoktunk mosni.
Kell a hely így beszoktuk zárni.Amúgy nekünk is Hajdu mosógép 25évig húzta ez az Indesit szerintem ilyen 5éves lehet.Már ugyan így rozsdásodik az illesztéseknél mint ez sőt még durvábban. -
gaborbol
őstag
válasz
fasyrt #58752 üzenetére
Hat igen, a beta az odabasz, nem olcso, de hosszu tavon visszahozza az arat, mert iszonyat mit kibir.
ngabor2
Attol is fugg mire kell, ha nem napi szinten hasznalod akkor felesleges a professional grade szerszam.
Faterom mechanikai muszeresz o betat hasznal, de o egesz nap ezt csinalja, jo minosegu szerszammal szerel. Ha csak arra kell, hogy a lakasba meghuzz par csavart egy honapban akkora arra felesleges.
Ha villannyt is akarsz szerelni neha napjan akkor meg szigetelt szerszam kell. A cserelheto fejes csavarhuzoktol nem vagyok elajulva, nem sokat szoktak birni, 2 sima meg 2 kereszt altalaban lefed minden csavart, vagy veszel egy 6 vagy 8-as csavarhuzo keszletet. ( de inkabb 4 minosegi)
Csomag amibe meg minden van es olcso, altaban silany minosegu cuccokbol all, de ha nem minden nap hasznalod akkor az is megteszi neha napjan.
Vannak normalisabb szettek is azok dragabbak, nekem ez van szerelgetni:
(Nem tudom nalatok van-e egyaltalan Craftsman marka. Viszonylag en is sokat szerelek es birjak a gyurodest valamint mindenre orok garanciat adnak. Se szamla nem kell se semi. Beviszed a torott cuccot vagy legutobb pl meroszallag nem tekeredett mar fel, es nyult a polcra es kapod az ujat egy 0 dollaros szamlaval.)
-
fasyrt
őstag
válasz
fasyrt #57401 üzenetére
No lejárt a szerkesztési idő: ezt direkt neked írták, értelmes képpel, nem az én pongyola megfogalmazásommal.
-
BlacKSouL
addikt
-
parandroid
félisten
válasz
fasyrt #56552 üzenetére
US English fizikai layoutot használok magyar kiosztással, í és Í itt legfeljebb akkor lesz, ha átváltok 101 gombos magyar kiosztásra, de az meg akkora egy nyomoronc fostalicska, hogy használja, akinek két anyja van - meg az az írógépen szocializálódott nemzedék, akit meg kellett fenyegetnünk, hogy letörjük a kezét, ha még egyszer egy komplett excel táblát át kell néznünk miattuk, hogy hol használtak még 0 helyett O-t.
Idegen nyelvű billentyűzetek beállításánál meg mennyivel egyszerűbb már, ha megjegyzed, hogy pontosan hol is van az e kevés extra karakter, ami néha kellhet. Persze ha cirillül kéne írnom, vagy kevésbé elterjedt nyelveken, mint a szomszédos szlávok némelyike, akkor nyilván én is beállítgatnám őket, de ha csak angolul és németül írok néha, akkor nincs jelentősége, minden megvan a magyar kiosztásban is.
p
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fasyrt #56543 üzenetére
; \ | € $ < > [ ] # & ~ °
Azt hiszem ezeket használom csak rendszeresen az AltGr+ kombinációban.
Vagy ez neked sima Alt+ -al is előjön? Tudomásom szerint a két Alt nem véletlenül különbözik, sem nevében, sem funkciójában.
Egyébként Ctrl+Alt+Del-t hogy nyomsz egy kézzel pl.?
De önmagában a jobboldali Ctrl valóban ritkán jön elő.
mod: mennyire lassú vagyok most..
-
parandroid
félisten
válasz
fasyrt #56543 üzenetére
A kontrolt nemigen, a két alt közül ellenben a jobboldalinak alkalmanként némileg más a funkciója, mint a baloldalinak (lásd még alt, és alt gr), nálam azzal lehet pl í-t és Í-t, meg még egy csomó speciális karaktert, olyanokat, mint a äÄ€Đđ>#&@{}[]łŁß$Ł$<;>*~ˇ, és társaik csinálni. A baloldali altot így belegondolva ellenben szinte csak játékokban használom / használtam, valami speckó módon programozott, vagy módosító billentyűként. Ja, meg alt+tabozásra!
p
-
fokukac
nagyúr
válasz
fasyrt #56132 üzenetére
nem mondod...
de mivel német cég, gondoltam, trükkös válasz lesz-----------------
Más téma. Rámjött, hogy elutaznánk valahova a 4 napos ünnepen. MAgyarország eleve felejtős (elképesztő árak vannak a booking.com-on), de ahogy nézem, a magyarok kirajzanak a tátrába is, vagy Szlovákia ennyire megdrágult az elmúlt 2 évben, nem tudom.
Most ott tartok, hogy lehet, hogy olcsóbb leugrani az Adriára. -
Integra
titán
válasz
fasyrt #56039 üzenetére
mindenképpen menj el, főleg a kikötőt ajánlom, a tengeralattjárót meg pláne
valszeg elfogsz kapni olyan pillanatot is, mikor bevontatnak nagy konténer szállítót a zsilipbe, azt is érdemes végignézni testközelből, de ott a nagy torony, amire szintén felkell másznod.
aztán brémában állj meg egy becks sörgyár látogatásra is és sétálj végig a korzón a folyópart mellett, nagyon szép az is -
BlacKSouL
addikt
válasz
fasyrt #56001 üzenetére
Emlékszel a Titanicra? Azt mondták, hogy a 16 nagy hajórekesz közül, ha 3 egymás melletti megtelik vízzel (illetve ha elönti a víz, ami messze van a megteliktől), akkor nem süllyed el. De ott éppen pont 4-et öntött el, és ment tovább.
Viszont azóta eltelt pár év, másképp építik a hajókat kicsit, pláne ezeket, és adott szakaszig vízzáró rekeszei vannak. Épp így, persze nem pont ezért vannak megtervezve, hogy ha az a szakadás csak 1 vagy 2 kamrát sértett meg, akkor a többi képes felszínen tartani a maradékot. A különös inkább az, hogy egyensúlyát is megtartotta, és nem billent jóval előbb oldalra vagy előre/hátra.
De ha megfigyeled, a konténerhajók az olajtankerrel, vagy szárazanyagszállítóval szemben nem a hajótesten belül, hanem a tetején viszi a cuccot. [link]Az nem csoda, hogy kigyulladt, a durva az, hogy azok a vaskonténerek, mint a műanyag ládák olvadoztak össze. Bár, ha jobban belegondolok, a mi konténereinkben is voltak olyan anyagok, amik elég jól égnek (zsír, ragasztó, papír csomagolóanyagok, dobozok, műanyagok, fa raklapok) és vegyesen, konténeren belül.
Ha jól rémlik, 3 anyacéges cucc volt, Japánból, azok CIF Dunaszerdahely. És így volt mázli, bár anyaghiány miatt extra rendelés kellett, legalább a pénz nem mind süllyedt el.
Ha Philippines lett volna, az már inkább gáz, mert az FOB Manila. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fasyrt #55995 üzenetére
Lehet, hogy a MOL Comfortot is így akarták széthúzni Kína és Európa között?
Mázli kellett hozzá, hogy a mi cégünknek is legyen rajta 3 konténer
-
NoLF
veterán
válasz
fasyrt #55609 üzenetére
köszönettel elfogadom, bemelegítésként az idei koppenhágai sörfesztiválra, mert igencsak úgy alakul, hogy kijutok. jegyek megvannak, szállás lefoglalva... s elvileg all you can drink van 3 napig, olyan kínálattal, hogy szerintem söredzett szervezetem ellenére is óvatosan, s lassan kell majd közlekednem a sörsátrak között
-
fasyrt
őstag
válasz
fasyrt #55193 üzenetére
Azt a dátumot valaki javíthatná 1919-re, köszönöm.
Emvy: ez egy K-EU / Mo. vevőszolgálatos meló egy logisztikai cégnél Németországban, göngyöleggel foglalkoznak, magyar-angol-német tudás kell hozzá. Papírozás, tracking (göngyöleg leadás-felvétel), számlázás, reklamáció, ilyesmi. Nem az álommeló, de unom már a pöcsköszörülést itthon.
Konkrét kérdés nincs, ma kezdek utánanézni hogy eszik-e vagy isszák-e ezt, aboszolút fogalmam sincs róla, ilyenem még nem volt. -
parandroid
félisten
válasz
fasyrt #55145 üzenetére
"Nézd, én úgy gondolom, hogy lassan igény mutatkozik az igényes politikára, ha másért nem, hát azért mert felnő lassan egy (válaszótképes) generáció, akinek már köze nem volt a régi rendszerhez. Aki ebbe nőtt bele, nem abba, hogy majd pártunk és kormányunk mindent jól megcsinál helyettem."
A jelenlegi demográfiával még 20-30 év, és eléri ez a réteg a szolid többséget - a kritikus tömeget még mindig nem biztos. Ha addigra nem fásul bele az egészbe, és nem kerül át a másik oldalra, vagy nem húz el a picsbe.
Arról nem is beszélve, hogy továbbra is tartom azt az álláspontot is, hogy a hatalomhoz foggal-körömmel ragaszkodó réteg, és az általuk behülyített, illetve fogvatartott társadalmi csoportok eleve jobb pozícióból indulnak, és beállítódásukból adódóan is hangosabbak és erőszakosabbak - láttál te már balos bölcsészt kukákat borogatni, és belvárost gyújtogatni? Már úgy értem, nem szélsőséges balost, hanem olyat, aki ténylegesen társadalmi békét, nyugalmat és jólétet szeretne. Eleve oximoron-gyanús a szitu, szóval ott tartunk, hogy aki nem akar erőszakot, az elhúz, vagy betagozódik.Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
p
-
parandroid
félisten
válasz
fasyrt #55138 üzenetére
"Kíváncsi vagyok a szlovák elnökre, hogy függetlenként-nem politikusként mit ér el."
Ezt már sok helyen megpróbálták (félve jegyzem meg, hogy Mo-n is): összezár ellene a teljes politikai elit, a saját 'szövetségesei' (akik szintén vetélytársként, kívülállóként, és bitorlóként tekintenek rá) ott szabotálják, ahol érik, az ellenzéke meg egy zsák téglaként vágódik neki valami elképzelhetetlen populizmussal és demagógiával.
Itt a vadkeleten teljesen esélytelen dolog egy autokrata féldemokráciából professzionális szakmai háttérrel működő, a valódi problémák megoldására koncentráló igazi demokráciát csinálni. Egyszerűen nincs meg rá a társadalmi igény, túl nagy, és messze túl hangos az előző rendszer rajongóinak és haszonélvezőinek tömegbázisa.
Térjünk vissza a kérdésre 20 év múlva, addigra talán összeomlik a p$csába az egész, és lehet mindent elölről kezdeni a romokból.
p
-
kraftxld
félisten
válasz
fasyrt #54969 üzenetére
Még régen, 2008-ban jelentkeztem ki, akkor még volt állandó külföldre település opció, megmaradt a személyim, van egy üres lakcímkártyám, meg egy sajtpapírom, hogy valahol NZ-n lakok. Úgyhogy passz, hogy miképp lehet szavazni meg mire, de ezt meg is hagyom annak aki ténylegesen az országban lakik.
Nem akarok a partvonalról okoskodni.
A magyar bürokráciának meg inkább nem adom meg a mostani címem -
parandroid
félisten
válasz
fasyrt #54961 üzenetére
Nope, itt nem van ilyen. Jellemzően egyébként a google találata döglött kormányzati oldalra mutat, a kormányponthun meg egy ilyen béna listát találtam csak, rendes felsorolást meg nem: [link]. Szóval tiszteletbeli konzul van még pár helyen (tényleg, mi a ló pöcsét csinál egy tiszteletbeli konzul?), de külképviselet csak az említett két nagyvárosban.
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Elektronikai hulladékot vásárolok!
- Bambu Lab P1 Series Hardened Steel Upgrade Combo
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest