- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem ertem pontosan, mit nem ertesz
, de
> jol ertem, hogy azt irod, hogy ugyanabbol a hordobol ugyanakkor palackozott ket palack is kulonbozik
Ez stimmel, abszolute. Ha ugyanakkor bontod fel, akkor a parafadugosok jo esellyel masok, mert ket dugo kozott akar sokszoros (sok szaz szazalekos) oxigenateresztokepesseg-kulonbseg is lehet (nekunk ilyesmiket demoztak, a ketszazvalahany fobol vagy huszan gondoltak, hogy ugyanarrol a borrol van szo); ha maskor bontod fel, akkor meg vegkepp (az egyik esti afterpartyn bontottunk egy altalunk hozott Pallfy rizlinget, ami tavaly es most nagyon mas volt -- szerencsere most is rendben volt, de siman lehet, hogy esetleg nem jon be valakinek az idei, kesernyesebb verzio).
Azt kell mondjam, hogy draga bort vakon szinte tilos venni. Kifejezetten sok 50-70-100 (es efolotti) euros bort ereztem legalabbis egyensulytalannak, vagy legalabbis olyannak, aminel nagyon sok, nekem jobban tetszo 10 euros bor van.
-
Hozza kell tennem, hogy a dolog egy ido utan mar csak erdekes, nem kulonosebben elvezetes..
BTW, rendeltem Haswelles ZBoxot - mert talaltam egy nagyon olcsot az Amazonon, es barebone-t kuldtek PC helyette (ami varhato volt az ara alapjan, de kicsit duhos vagyok). 130 euro volt RAM meg SSD nelkul, ami mar nem akkora uzlet.
Voltak jopofa vaktesztek, pl. szimulaltak azt, hogy ugyanaz a bor kevesebb vagy tobb oxigenhez jut a palackban (a normal parafa oxigenatereszto kepessege elegge nagy szorast mutat) -- lenyegeben kulonbozo borokkal lettek a vegen.
Ugy altalaban nem erosodott az az erzes bennem, hogy a borkritika egy megbizhato/kiszamithato dolog -- az izlesek irtozatos valtozatossagan tul az azonos idoben palackozott borok kozott is nagyon nagy a kulonbseg, nem is beszelve arrol, ha maskor bontjak fel oket.
Ami jo, az az, hogy lassan a borszakma is kezdi elfogadni, hogy a klasszikus 'fejlodesi gorbe' nem letezik, ill. marhasag: nem kell mindenkinek a testes vorosborokat szeretni, masok az izleloszerveink, stb. -- volt egy eleg jo roman borblogger, aki keptelen vorosbort inni, annyira erzekeny a tanninokra. Van, aki az edeset nem birja, van, aki a savakat -- nem attol lesz valaki hozzaerto, hogy csak testes, szaraz cabernet-ket tol. Foleg, hogy a borok nagyreszet nok isszak meg vegul, nem ferfiak.
-
-
-
-
Azt tudom mondani, hogy az összeállítás jól működik úgy, ahogy van. Jól vált, jól fékez és nem túl nehéz.
Az utobbi időkben a belépőszintu szettek is egész jók már. Van ket országúti, az egyik full Tiagra, a masik full Dura Ace, valojaban nem drasztikus a különbség, a Tiagraval is mentem napi 2000 szinteket az Alpokban zéró problémával.
-
A GT jo regen allitolag egy eleg meno/draga marka volt, ahogy tudom, de az altalam regebben latott beleposzintu GT-krol nekem annyi az emlekem, hogy a hegesztesek elegge 'durvak' (ennek valszeg nincs gyakorlati jelentosege), masreszt nehezek. Utobbinak reszben az lehet az oka, hogy ragaszkodnak a klasszikus GT dizajnhoz (a hatso haromszog nem a felsocso vegehez csatlakozik, hanem kicsit beljebb, aminek praktikus haszna nincs, viszont vastagabb csovekre meg hegesztesre van szukseg ahhoz, hogy eleg stabil/merev legyen).
Szoval ez volt a benyomasom kb. 3 GT alapjan (meg talan olvastam mindenfele rivjukat is anno, de nem emlekszem pontosan), ennel tudomanyosabb velemenyem nincsTenyleg azert mondtam a Treket, mert kb. pont ugyanilyen feltetelekkel kerestunk bringat par eve, es akkor vegigneztunk/vegigprobaltunk sokmindent.
-
Aha, akkor olyasmi kell, mint amit a paromnak vettunk par eve (az egy Trek FX 7.3 talan, kb. 120e forintnak megfelelo penzert vettuk, Acera/Alivio felszereltsegu -- es rendesen mukodo fekek vannak rajta, ami ritka ebben a kategoriaban. Tehat semmikepp ne vegyetek teleszkoposat (pl. a lentebb linkelt GT kifejezetten rossz valasztas, mert alacsony minosegu vaz + nem kulonosebben mozgo, amde nehez elso villa az nem tul jo parositas). Itt van egy magyar fellelhetoseg. Ha nem pont ezt, akkor valami hasonlo felepitesu cuccot keressetek, ez a 'fitnessz' kategoria. De konkretan ez a Trek egy eleg optimalis valasztas, mar meguti azt a szintet, ahol nincsenek idegesito hibak, de meg nem tul draga.
-
Nem annyira ertem, miert akarsz mindenkepp epiteni. Marmint altalaban a vazakat lehet komplett bringa formajaban kapni, es a gyartok altalaban jol osszepasszintjak a vaz es a kiegeszitok minoseget, csak epp a vegeredmeny joval olcsobb, mintha kulon-kulon megvennel mindent -- foleg a komplett hajtas/fekrendszer draga, ha kulon veszed.
-
Viszlát
addikt
Mint említettem, két és fél évig fuvarozásban dolgoztam, ez idő alatt körülbelül 600e km-t vezettem, a legdurvább hónapban 31700-at. De az átlaghoz képest mindig is sokat tekeregtem, amiben több dolog is közrejátszott. Párnán ülve kezdtem el vezetni tanulni és rengeteg kellemes élményem volt gyerekkoromból, fater mindig azt vallotta, hogy már az utazás is lehet élvezetes része a nyaralásnak, így aztán néha akkor is az autót választottam, amikor gazdaságosabb lett volna repülővel.
20 évesen lett meg az első saját autóm és rögtön arra használtam a szabadidőm nagy részét, hogy bejárjam az országot, aztán a környező országokat. Majd lett egy jobb autóm és messzebb merészkedtem és így tovább egyre többet és többet. No meg vidékiként egész más, mert mindenért menni kell, amíg nem költöztem fel Pestre addig sose dolgoztam ott ahol éltem. Aztán csináltam egy vállalkozást és az első időkben még nem volt számtech nagyker a környéken, úgyhogy rohangáltam a fővárosba, volt, hogy napi háromszor (600 km), abban az időben havi 7-8 ezer körül átlagoltam. De eleve ha az ember elindul spanyolba, annak is a déli részére, az kapásból egy hatos elmenni odáig meg vissza, és persze ha már ott van, akkor nem csak üldögél a szálláson, legalábbis én nem. Privátban a legtöbbet épp most tettem meg, egy hónap szabi, hazaautóztam, aztán nyaralás, otthoni ügyintézés, stb, 11200 km ment bele a verdába.
Pár éve hunyt el egy kedves barátom, aki a 80-as évek elején egészen Kamcsatkáig elautózott egy ezerötös Ladával, nagy álmom, hogy egyszer utána csináljam. A rutin már adott hozzá, de én nyúl vagyok, maximum egy G-wagennel mernék nekiindulni, meg egyedül nem buli és még nem találtam senkit aki bevállalná és nem büdös a lába.
-
bobsys
veterán
Csak belfoldon utazom (USA belfold) kb 25 alkalommal egy evben, de a stopoverek miatt kuszik fel es meg van par nyaralasos ut. A 25 alkalommal az a baj, hogy nem egyenletes az elosztas, van hogy minden heten utazom vagy mondjuk havonta 3 mig van olyan amikor egyaltalan nem. Julius ota peldaul eddig 3 alkalmon kivul minden heten utaztam, de ha sikerul megcsipnem egy projektet akkor novembertol 4 honapig valoszinu egyszer sem kell (ami jo tekintve az ugyfel Chicagoban van es ott a tel igazi szivas)
Igy nez ki a 2009 ota vezetett repulesi naplom
-
Integra
titán
-
Integra
titán
picit drágábbnak tűnik, mint amennyiért én szoktam venni a whiskyket, pont ezt az arrant vettem legutoljára a culinarisban és ott csak 11.300 volt emlékeim szerint.
ezt a knockandot is imádom, ez is drágább mint amennyiért venni szoktuk, asszem 17-18e körül hoztam az utolsót belőle..
plusz ezekre még jön a szállítási költség is mind. maradok a bevált forrásaimnál.
arra viszont jó az oldal, hogy összegyűjt sok whiskyt egy helyen, és egész jól leírja milyenek, könnyen áttekinthető adott márka szortimentje. -
BlacKSouL
addikt
Az általam rajzolt ív mentén(kívülről kerülve) közlekednek a gépek, amik egyébként átmentek volna fölötte.
"A Lufthansa német légitársaság bejelentette, hogy a gépeik azonnali hatállyal elkerülik a kelet-ukrajnai légteret. Hasonlóan, több járat átütemezéséről döntött az Air France, a Wizz Air, az Alitalia, a Turkish Airlines, a British Airways az orosz Transzaero és a Virgin Airlines is..." [link]
-
bobsys
veterán
Hat akinek fizetik a business jegyet. Egyebkent itt nem nem szamit az ellenorzesnel. Business sorba allok ha van ilyen stb, de a security check-nel ha nincs TSA Precheck (az kulon elszeparalt sor) akkor allhatsz be a hosszu sorba es ugyanugy, cipo le, ov le, folyadek es laptop kirakasa a szalagra. Ha esetleg van kulon business sor akkor is macera hiaba csak 5-10 ember van.
Itt mas a kapu is, Europaban csak atsetalsz (ilyen a TSA Precheck kapu itt, [link] a tobbieknek meg test scanner/rontgen akarmi van [link] -
ngabor2
nagyúr
Villáskulcs (készlet és állítható), csavarhúzó (készlet és cserélhető bites), vízpumpafogó, kombinált fogó, ilyesmik.
Van néhány Würth szerszámom, azokkal teljesen elégedett vagyok, igaz, nincs napi szinten erőltetve. Volt dolgom Bahco cuccokkal, az valami miatt nem jött be ennyire.
-
-
tildy
nagyúr
Az, hogy akik mnyp-ben maradtak, azok ugy nez ki egy modon juthatnak hozza a penzukhoz: ha feldobjaka pacskert.
-
BlacKSouL
addikt
Van egy egyenesen bővülő, kb. 4 decis poharam, nevezhetjük longdrinkesnek. Ennek az aljára töltök 2 ujjnyi vodkát. Megsózom, csipetnyi borsot teszek bele, aztán meglocsolom worcestershire szósszal. Igény szerint piros, vagy zöld tabasco szószt cseppentek bele, majd apróra morzsolok zellert, és rápergetem. Ezt a mixet alaposan megrázom a pohárban, majd felöntöm paradicsomlével. A tetejére szórok még némi zellert.
A vodka fagyasztóból (-25°C), a paradicsomlé hűtőből, a só ráérzésre, de kb. egy csapott kávéskanálnyi, a bors 3-4 szórórázásnyi, a worcester kb egy púpozott kávéskanálnyi, a piros tabascoból elég 3-4 csepp, a zöldből 7-8, de a mostani worcesterem önmagában elég csípős, a zöldből is elég 4, ráadásul sűrűbb mint a piros.
Nem a klasszikus, nem is szabványos, de én így szeretem.
-
Aha, kosz. Igazabol nekem ebben az esetben nem lenne szuksegem (eros) grafikus kartyara, csak sok memoriara, sok threadre, es ha lehet, akkor viszonylag jo single threaded teljesitmenyre, de ez nem annyira kritikus talan.
Raadasul egyelore hobbira kellene csak, szoval ezert erdekes az ara.
-
szőröscica
addikt
Úgy tűnik, hogy vagy egy apró végbélrepedés, vagy enyhe belső aranyér.
Kaptam kenőcsöt és kúpot, ha ezeket elhasználtam, és nem változik a helyzet, akkor vastagbégtükrözésre kerülne sor, de remélem, erre nem lesz szükség.Mind az észlelt fájdalom, mind a tünetek, illetve a székletminta erre a veszélytelen "betegségre" utalnak.
-
szőröscica
addikt
Köszönöm!
Nem temetném magam, a statisztikák szerint ez idősebb korban jellemző betegség, 50 év felettieket támad 90%-ban, én meg 30 sem vagyok.
Plusz egyetlen véres széklet sem jelenti a világ végét, de azért őszintén szólva nagyon félek, hogy holnap reggel mit "találok" majd a wc-ben.
Ellenben van két dolog, amin változtatnom kell: az utóbbi években rettentően görcsös lettem, nem tudom kezelni a stresszt, sokszor úgy érzem, hogy felemészt. Próbálom felidézni a 4-5 évvel ezelőtti önmagam, akkor másképp álltam a dolgokhoz. Nem lesz egyszerű, ráadásul augusztus közepétől új munkahelyem lesz, a könyvvizsgálat egy Big4 cégnél pedig nem a legnyugalmasabb tevékenység.
A másik pedig egy életmódváltást jelent. 3 és fél éve megtettem egyszer, akkor le is fogytam 26 kilót, és ezt az eredményt sikerült is megtartani, nem híztam vissza, 85-86 kiló vagyok, 192 centis magassághoz, sportolok is. De a táplálkozásom nagyon távol áll a tökéletestől. Gyümölcsöt, zöldséget, azaz rostot szinte alig eszem, nem szeretem őket. Viszont imádom a szénné sült és zsíros ételeket. Mindkettő "remek" az emésztőrendszernek.
Így most ezeket kell megvalósítani, a kaja nyilván nem lesz nehéz, viszont a stresszkezelés keményebb dió. Mellette meg imádkozni, hogy a betegség valóban csak egy mezei kellemetlenség legyen, és semmi komoly.
-
FehérHolló
veterán
Igy van, be kell rakni a valutat szamlara, es akkor mar deviza.
Ez is szerény véleményem szerint bankfüggő.
Például Raiffeisennél (ha már az előbb ezt a példát hoztam) ha deviza számlára fizetsz be forintot, akkor deviza eladási árfolyamon számolnak. Viszont ha egyéb valutát fizetsz be forint számlára, akkor a valuta vételi árfolyam az érvényes. Szóval csak egyik irányban működik amit írsz. (És igen, kell hozzá deviza számla mindenképp.)
Valuta kifizetésnél pedig nevetségesen magas jutalékok vannak. -
FehérHolló
veterán
valuta != deviza
A környezetemben nemrég váltottak 6 milliót eurora, a bank (raiffeisen) meg rémes árfolyamajánlatot adott még így is. (Olcsóbb volt felvenni, átváltani egyik nagyobb pesti váltóban, kiutaztatni külföldre, és berakni a bankba, mint simán átutalni forint számláról külföldi euro számlára.)
-
BlacKSouL
addikt
Sajnos mivel eléggé szűk körű az app, nem nagyon találtam hozzá sehol külön telepítőt.
De annakidején eleve nem gondoltam, hogy ilyen probléma lesz, ezért eleve Playről telepítettem, nincs hozzá apk. -
jeges
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Steel Hunters - Lehúzza a rolót a Wargaming robotos játéka
- Filmvilág
- sziku69: Szólánc.
- Nintendo Switch 2
- World of Tanks - MMO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- További aktív témák...
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Remek áron Lenovo ThinkPad x395 AMD Ryzen 7 pro-3700U/16GB/256 SSD/AMD Radeon Vega 10 Grap/FHD/IPS
- MacBook Air M1 8/256 92% Aksi szép állapotban
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest