- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Borisz76 #114006 üzenetére
Nekem eddig egy 8. gen i3 van összerakva alapnak, amibe dVGA-t szeretnék venni, ez lesz külön a HTPC-m. Jelenleg nekem is dual módban fut a rendszer a fő gépen, mivel fullHD-fullHD megoldással vagyok. Viszont az új TV már UHD lenne és később az új monitor meg 3440x1440 (szintén OLED
). A terv az, hogy a "kis" HTPC-t berejtem a TV háta mögé (így jó minőségű HDMI kábelnek sem kell hosszúnak lennie).
És köszi a fórum ajánlást
, átnézek
-
medeked
újonc
Csak a g5 re van 5év panelgarancia?
-
Partz
senior tag
válasz
Vhiktor #114005 üzenetére
"G5 amíg mukodott nalam, a legujjabb fwel nem volt semmiféle poszterizacio hdr eseteben."
Pedig van a legújabb fw-vel is. Sokat javítottak rajta a kezdeti állapothoz képest, de ott van bizonyos tartalmaknál több teszten is megerősítik. Alacsony fényerős bugok is akadnak.
"A bénák voltak részt kizárólag sdr-re értettem."
SDR gyári beállításokkal az LG G5 (szkutyi) volt legszínhelyesebb a 4 tv-közül.
"Kik vettek részt a tesztben, kik voltak a világ legjobb szakemberei?"
Aki konkrétan a kalibrálás lényegi részét végezte DeWayne Davis (DNice avsforum-ról) az egyik legjobbnak tartom az USA-ban. De ott volt David Mackenzie, aki a hdtvtest-et vitte Vincent előtt. Amúgy csupa stúdió szakember, akik color gradeléssel foglalkoznak hollywood-i stúdiókban évtizedek óta.Egyébként avsforum-on való olvasást figyelmedbe ajánlom, mert csomó dolgot megtudhat ott az ember, ami tesztekből ritkán derül ki és ezekre reflektálhatnál a tieidben.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
tibaimp #114002 üzenetére
HTPC-nek általában a speciálisan filmezésre épített , alacsony fogyasztású , alacsony zajszintel rendelkező PC-t értjük....amin valamilyen speckó program is van : Kodi , Plex stb...és indulásnál ezek fogadnak téged....aztán "csak" lépkedni kell a filmek között és mehet a mozi.
Amúgy egy átlagos játékra szánt PC is megfelel a filmezésre....legfeljebb többet fogyaszt és hangosabb kicsit.
Nálam is PC a központ Win11-el de én nem kifejezetten filmezésre használom hanem úgy általában mindenre....netezés, játék, filmezés és néha zenehallgatásra is.
Én is a MPC-BE-t használom filmezéshez.
A filmek ( és más adatok ) pedig egy NAS-on pihennek.Amúgy van HTPC ( Házimozi PC ) fórum is.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Partz #113998 üzenetére
"Ez az egész arról szólt, hogy kalibrálás után melyik modellt mennyire sikerül közel hozni egy referencia Sony BVM-HX3110 (4000 nites stúdió monitor) képéhez"
Akkor g5 eseteben bénák voltak.
Samsung szerviz menu nem sok vizet zavar.Kik vettek részt a tesztben, kik voltak a világ legjobb szakemberei? Én a pár nevet akit lattam, azokat nem nevezném a világ legjobbjainak. Igaz csak felületesen néztem, de akiket meg lattam egyik nev sem mondott semmit.
G5 amíg mukodott nalam, a legujjabb fwel nem volt semmiféle poszterizacio hdr eseteben.
-
Tyrone89
aktív tag
Avatar 3 IMAX Trailer Dolby Vision: [link]
-
Zen_Ronin
tag
Sziasztok!
LG G2 tulajoktól kérdezném elsősorban, de bárki mástól is aki ért hozzá.
Az tv állandóan óbégat hogy tegyem fel a 23.25.40 frissítést.
Az előző annyira hazavágta hogy csak a factory reset segített.
Nem szeretnék vele ismét bajlódni.Volt valakinél probléma a telepítés után, segít bármin is a frissítés?
Örök
-
Partz
senior tag
válasz
Vhiktor #113983 üzenetére
Megszoktam hallgatni a zsűri véleményét az ilyen események után, mert tényleg a világ legjobb szakemberei vannak ott.
Interjúkból kiderül, hogy összességében a Sony-t, főleg ezt az idei modellt ők se ajánlják, mert gyárilag nagyon el van cseszve. Ez az egész arról szólt, hogy kalibrálás után melyik modellt mennyire sikerül közel hozni egy referencia Sony BVM-HX3110 (4000 nites stúdió monitor) képéhez.
Ők 2 modellt emeltek ki amik kimagaslottak az idei mezőnyből a Panasonic Z95B-t és a Samsung S95F-et (ehhez a Samsungba a színek miatt szerviz menübe is belekellett nyúlni). Amúgy ha a HDR pontozást nézzük ez a 2 modell fej-fej mellett vitte az eseményt.
LG sajnos elég bugos hdr tartalmaknál, poszterizáció, volt már firmware, de még így se tökéletes, kikapcsolhatatlan képélesítés, kikapcsolhatatlan contrast booster, stb. Jó lett az idei rgb tandem panel nagyon, de azt mondják vhogy most a processzort nem sikerült még teljesen szinkronba hozni vele, tavaly ez jobban ment nekik. Ez a Sonynál is sok esetben így van, de ott mégis vhogy sokkal közelebb áll ez az egész végeredményben a referencia szinthez, szigorúan kalibrálás után.
-
-
Tyrone89
aktív tag
csak próba egyelőre, 15 perces részlet a Blade Runner 2049-ből (Dolby Vision) [link]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Csandi #113988 üzenetére
Nem tudom megválaszolni. A muazeres problémát kizártnak tartom, ez direkt ilyen. Egy időben tok jok voltak gyarilag.
Valószínűleg lehet az van, hogy ez tetszik az embereknek egy felmérés alapjan, fogalmam nincs. Illetve sony erőlteti az idióta custom white pointjat, de az nem jo vizuálisan sem, kivéve dolby vision sötét kepmodban mert ott visszamerve pont d65 (0.31272 0.32903) lesz. -
-
Csandi
őstag
Az átlag ember a marketing, a márkanév meg az "ez a legdrágább akkor ez a legjobb" elv miatt veszi meg.
Aki meg itt fórumozik megveszi aztán bekalibráltatja, vagy nem azt veszi hanem LG/Samsung-ot.
A gyárban miért ilyenre csinálják az Vhiktor biztos jobban megtudja válaszolni, szerintem köze lehet hozzá a műszernek amivel csinálják, a feladatot végző ember szakértelmének meg talán a márka is úgy van vele, hogy "úgyis veszik le van szarva".
-
Vhiktor
Topikgazda
Nyilván valamit csinálnak minden márka eseteben. Az hogy most a sony miért ilyen tre a gyarilag legszinhelyesebb kepmodban is azt tőlük kell megkerdezni. Nem lehet azzal magyarázni hogy az tetszik az embereknek, mert minden tvn van jó pár képmód és általában a vivid tetszik az átlag vásárlónak.
Azert ez ultra gaz.
-
KTTech
veterán
válasz
eL Geri #113965 üzenetére
Ha lett volna 77-es méretben a G3-asnak megfelelő Panasonic, biztosan azt vettem volna, de sajnos csak 65-ös volt a legnagyobb... a színkezelése, feldolgozórendszere a Panának áll legközelebb az ízlésemhez. Most meg még nem érzem, hogy bármiben is korlátozna a G3-as.
-
pjen
félisten
válasz
Vhiktor #113983 üzenetére
Szia. Valamit nem értek. Gondolom a kész Tv t valamilyen szinten kalibrálják a gyártósor vegén. Én még úgy tanúltam egy kamera nézi és ahhoz behúzzák a szineket.Nem tudom most mi van, de ha van valamilyen fokú gyári kalibració az lehetne szín helyes is.. Vagy ezzel a szakember álltal nézhetetlen színvinággal jobban eladható a tv?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
En szoktam irni mindket markarol, csak hát sokaknál kiveri a biztosítékot ha nem azt irom amit ők gondolnak. Mindkettő rettentően túlarzott. Egyebkent pananal meg jobban megertem az arazast a gyari kalibracio minosege miatt, de a csapnivaló gyari sony kalibricional viszont nem. Kb a legrosszabb a szinhelyessege a piacon gyarilag, szakmai szemmmel nézhetetlen képpel, persze kalibralas utan top.
A 2 markanal csak a márkanév van megfizetve, ugyanolyan hibákkal rendelkeznek. Panara es sonyra is jellemző volt anno a panel rothadas. -
blakey
titán
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Fulll kamu a g5 ilyen szintű lehúzása. Dobozból kivéve sdr eseteben szinte tokeletes gyari kalibracoval rendlekezik, erre itt kap egy shit pontszámot.
Csak gratulálni tudok a Value Electronics "szakertelmének"Hdr esetében meg a qd oled fölénye vitathatatlan, ott nincs mit tenni.
-
Tyrone89
aktív tag
Predator Badlands 2. előzetes HDR-ben. Nem töltöttem fel youtube-ra, szóval ez most drive [link]
-
-
blakey
titán
-
so_ha
senior tag
válasz
abridabri #113963 üzenetére
Próbál nézettséget generálni, de bevallottan nem szakértő, láthatóan kissé idegbeteg (számomra) a figura. Neki a kalibrált kép "kimosott/élettelen", amit szerinte az emberek nem szeretnek. A mérhető paraméterek objektív adatok, a pontos vizuális összehasonlítás
elég szubjektív, még ha referenciaként egy mastering monitorral hasonlítják össze a tesztalanyokat. -
n@p@lm
őstag
Sziasztok!
Év vége felé tervezek beruházni egy C5-ös LG-be.
Jelenleg egy tízenpár éves Samsung készülékem van, amihez csatlakoztatva van egy Mi Box S média lejátszó.
Jelenleg így oldom meg a streamet (Netflix, Skyshowtime, HBO, Youtube).
Ami azt illeti a "virágbolti" mkv filmeket is le szoktam csípni mert vannak amik a legal streamingen csak eredeti nyelven vannak fent és én magyar szinkronnal szeretném megtekinteni.
VLC Media playert használok, van egy NAS-om, tökéletesen tallózható a NAS, onnan játszom le.
Az lenne a kérdésem hogy WebOS alatt ezt hogyan tudom megoldani?
Arra létezik VLC kliens?
Vagy van saját "beépített" media playere ami megbirkózik mkv file-al és akár dts hanggal? Illetve tudja-e tallózni a hálózatot? -
eL Geri
őstag
válasz
so_ha #113961 üzenetére
Hm, érdekes, hogy az LG G5 minden kategóriában a legrosszabb számot produkálta.
Nem akarok márkahívő lenni, tőlem igaz is lehet... de akkor is érdekes, ezt azért nem gondoltam volna.
Bár igaz, hogy itt a fórumon a Sony-król, meg Panasonic-okról ritkán esik szó, talán a magasabb árazásuk miatt is. -
Buxi72
csendes tag
válasz
tibaimp #113960 üzenetére
Ez engem is érdekelne. Mire eldöntöttem, hogy 77 collos Lg C4 a kiválasztott, addigra úgy tűnik kifutott. Pár hete, ha jól emlékszem az Euronicsban volt 640 ezer körül, bár akkor lehet az is már kiállíott darab volt. Most várunk, talán a 77-es C5 ára is lemegy 700 ezer környékére az év vége felé.
-
so_ha
senior tag
-
eL Geri
őstag
válasz
tibaimp #113955 üzenetére
Tavasszal van az LG Oled-eknél generáció váltás. Utána ki is szoktak futni az előző évi darabok, nyárra már nem szoktak maradni.
Én ugyan a G szériát követtem így kb. 2 évig, ott ez volt a jellemző.
Ha mégse fut ki a megjelenés után olyan 1,25 évvel a boltokból, akkor annak van valami oka, pl. a G2-nél volt, hogy a G3 annyival jobb lett, hogy a kutyának se kellett már a G2, nem tudták olyan olcsón adni, hogy azt vegye bárki is a G3 megjelenése után.
Illetve az életciklus kifutásának legvégén még az a veszély is megnő, hogy már csak kiállított darabok vannak, amik ugyan olcsóbbak, de Oled TV-ből nem ajánlott kiállított darabot venni. -
Laraxior
titán
S90C-nél nem tudjátok, hogy lehet-e fixálni az utolsó használt csatornát?
Konkrétan az erősítő lenne, ha egyszer rányomok egy netflixre, vagy akármire, elég nehezen találja meg újra -
tibaimp
nagyúr
Üdvözlet!
Az lenne a kérdésem, hogy itteni tapasztalatok szerint, az LG OLED TV-k ára hogy szokott alakulni egy adott évben?
Pontosabban megfogalmazva: idén terveznék 65colos C4 szériát venni. Néztem tavaly a C3 november végén, a Black Friday alatt volt talán a legolcsóbb ~500.000 Ft.
Viszont véletlenül bementünk pár hónapja a miskolci MM-be és ott látom, hogy a szintén tavalyi C4 ott most ~480.000 Ft. Én későbbre terveztem a vásárlást, idén november környékére, csakhogy közben figyeltem, kb. el is fogyott a C4 készlet, ennek hatására szépen fel is ment az ára ~600.000 Ft-ra...na, gondoltam, szép...
Általában ez így van, elfogy az előző évi készlet a OLED65Cx szériából, vagy ez idén valami "anomália"?
-
lipispan
csendes tag
Sziasztok, Tudnátok segíteni abban, hogy milyen árat képvisel napjainkban egy LG OLED 55C11LB (2021) Lenne esélyem venni egyet, de nem vagyunk képben az árral. Remélem nem offtopic! Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
-
roseA580
tag
válasz
Lestat3 #90369 üzenetére
"Újonnan" (2021-es gyártmány) kapható legolcsóbb garanciális OLED TV!
[HORIZON 55HZ9930U/B]Saját tapasztalat:
https://prohardver.hu/tema/milyen_tv-t_vegyek_2/hsz_99293-99293.html
-
SeatZola
őstag
Sziasztok!
Múlt héten megjött a megrendelt Samsung 65S90D. Nem rossz, de nagyon nem olyan a minősége, mint a másik oldeemnek az LG 65G3-nak. Valaki tudna segíteni normális/ideális/ajánlott beállítások ügyében? Annyi, hogy ezen a tv-n nincs klasszikus kábeles antenna már nálam, ezen a sweet.tv megy, meg Netflix és Skyshowtime.
-
Tyrone89
aktív tag
Reméljük már nem lesz gond az oldallal.
Ennek örömére az új Avatar előzetese tőlem, youtube [link]
-
so_ha
senior tag
Vincent Teoh: LG C5 teszt
-
Vhiktor
Topikgazda
Nagy nehezen újra üzemel az oldal.
Nem tudom mennyi bejegyzés maradt meg, lehet az összes, az összefoglalóban viszont nem vagyok biztos hogy az utolsó állapotot tükrözi. -
John D'oh
aktív tag
Re
-
dropi
senior tag
Nah, zajszűrés mégis tökéletes, csak a Netflix tréfált meg. A londoni terrortámadás doksit néztük, és az valami borzalmas minőségű volt, nem is értettem, most meg az oceánjáróról eltűnjt csajos doksit, am viszont tökéletes. (A nithuszárok meg is nézhetnék, hogy mennyi a max, mert nekem ez brutál jó HDR-nek néz ki).
-
alaves
addikt
válasz
blakey #113924 üzenetére
Nekem a plex-el semmi nem sikerült eddig. A 754-en próbáltam napokig, de mint később kiderült csak 720p volt a max. felbontás. Több napomba került mire kiderítettem a Philips ügyf.szolg.-on keresztül, hogy a saphiOS-on béta plex app. volt. A C1-en napokig próbáltam, de sehogy sem látta a PC-t a plex. Az S90C-n meg sem próbálom a plex-et, mert nem szeretném ismét felidegesíteni magam
A serviio atomstabil.
-
alaves
addikt
válasz
vata666 #113926 üzenetére
Ha pro full verziós az is, akkor nem valószínű hogy van jelentősége. Nálam jó (telekom giganet/PC-utp-n/TV 5 GHz wifin). Pl. ha arról a HDD/SSD-ről megy a lejátszás, amelyen a torrentelés is megy, akkor pl. akadhat vagy ha a TV 2,4 GHz-re csatlakozik (a TV hálózat állapotnál a kis kék antennán 5 GHz felirat kell hogy legyen). Azt tapasztaltam, hogy a Samsung nem szereti a fixre rakott 5 GHz-es csatornát és az azonos SSID-t együttesen.
Nagy bitrátánál még a cpu terheltség is számíthat (gyengébb gépnél). Továbbá a PC-re kötött külső HDD/SSD-k működési paraméterei. Stb. -
Hysterycs
tag
Sziasztok,
Most tűnt csak fel, hogy a media szerveren (PC) tárolt 4k filmek egy része (container kivétel nélkül mp4) akadnak, megállnak, pufferelnek az LG C4-es TV-n PLEX lejátszáskor, viszont régebbi nem OLED LG TV-ken gond nélkül megy minden továbbra is akadásmentesen. (Network hiba nincs, direct play, és a többi tv-n végzett teszt miatt a PLEX is okésnak tűnik így). Februárban vettem a C4-et, előtte C1 volt, azon minden 4k film (MKV, mp4, ts) ment hibátlanul PLEX-en keresztül. Jól gondolom, hogy az utóbbi pár hónapban jött egy LG WebOS frissítés a C4-re, ami ezt a problémát okozza? Ha a feltételezésem helyes, akkor tudtok valamit arról, hogy mi a pontos ok, és hogy van-e rá valamilyen megoldás?
Előre is köszi!
-
alaves
addikt
válasz
anderledani #113915 üzenetére
Azon a tizenOS upgrade sem fog segíteni, ugyanis (már régebben is leírtam), hogy a Samsung belső lejátszója bizonyos fájlméret (bitráta) fölött pufferelés nélkül csak úgy pörget előre-hátra, ha nyomsz egy pause-t és utána pörgeted gyorsan vagy lépteted lassan.
Új hozzászólás Aktív témák
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest