- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung SmartTag2 teszt
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZionDUC
csendes tag
válasz
ricsip #71902 üzenetére
Próbáltam fulscreenre tenni, de úgy kb nézhetetlen volt a film - levágta az emberek fejének a tetejét, a széleken lévő objektumokat meg nem lehetett látni. Ezt úgy 5 másodpercig néztem, aztán visszaállítottam a képet, és megnyitottam a prohardver fórumot, meg keresgéltem a neten a válaszig
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
ricsip #71404 üzenetére
A Sötét részletek eltűnése egyértelműen hibás beállítás eredménye.
Tűző nap mellet bele kell nyúlni rendesen a feketeszintbe és a gammába is, na meg max fényerő.Inkább a tükröződés okozta probléma az amit beállítással nem igazán lehet kikuszobolni.
De tény és való, hogy nagyon világos nappaliba(ha ez az elsődleges felhasználás) én senkinek nem ajánlok oledet.
-
snpetit
aktív tag
válasz
ricsip #71404 üzenetére
Ez nem az LG tv-k hibája. Mindben ugyanolyan technológiás panel van. A G1 se oldaná meg dolgot, besütő nap mellett főleg...
Mi a gondod a C1-el? Írd le neki konkrétan az többet segít neki a döntésben.
Mondjuk, nem ártana egy pár dolog mit szeretne mert ez így soványka... hogyan használja mire szeretné, külső forrás, belső app, játék? -
Vistaboy
veterán
válasz
ricsip #70460 üzenetére
Szia.
Arra értettem, hogy egyelőre ne kelljen venni hozzá semmit (Médialejátszó, NAS), hanem - ahogy eddig a Samsung-on -, külső HDD-ről is normálisan meg tudjam nézni a filmeket, amiket akarok. Mondok egy példát: Pl. ha nem tudom kihasználni addig a Dolby Vision-t, mert külső lejátszó nélkül nem adja le semmi tökéletesen az ilyen filmeket, akkor sem fogok nyavalyogni, nézem "sima HDR"-el, amit elvileg minden HDR-es TV lejátszik. Azután később, ha szerzek hozzá lejátszót, akkor jöhet a DV. De azért az jogos elvárás szerintem, hogy ha már vesz az ember egy OLED TV-t, legalább egy olyan lejátszó legyen rajta alapból, ami a sima HDR-t viszi.
-
kovsol
titán
válasz
ricsip #70562 üzenetére
Nekem a 11 éves Samsung TV-n van két USB port, és az egyikre rá van írva, hogy HDD. Azon a 2.0-val is meg tudja hajtani a külső vinyót. A másik portról nem megy rendesen. Szóval valahogy akkor mégis meg lehetett oldani ezt. Másik TV nél meg úgy oldottam meg, hogy Y kábellel reádutam mind a két TV USB potra aztán az egyik így csak az extra áramot adta, másikon meg az adat is ment.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
ricsip #70562 üzenetére
Igen ez igaz, de tudomásom szerint azok a külső HDD-k amelyek csak usb-n keresztül kapják a powert azok max 5 TB kapacitással rendelkeznek.(ami szerintem azért nem kicsi) Ha jól tudom eddig a méretig megoldott az usb-n való áramellátás. E méret felett pedig hálózati adapterrel ellátottak vannak. Tehát ezt az áramellátás dolog miatt gondolom a külső vinyókon is kellene valamit változtatni.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
ricsip #70555 üzenetére
Ugyan nem nekem szól a válaszod, de egyetértek Veled én is, mert sajnos vagy nem sajnos,van igazság abban amit írsz, de csak egy kérdés, pl mihez lenne indokolt egy tv-n az usb 3.0 csatlakozó? Eddig én akármilyen 4k remuxot néztem a 2.0ra csatlakoztatott külső HDD-ről, a tv saját lejátszójával, (C9 OLED) egyszer sem futottam akadozásba és hasonlókba. (hálózatról nem nézek filmet egyelőre, így arról nem tudok mondani semmit, de nyilván tudom és olvastam is, hogy kevés/kevés lehet a 100as LAN)
-
Ijk
nagyúr
válasz
ricsip #70545 üzenetére
Ez tényleg újdonságként érint, gyorsan ránéztem az a83j speckójára, lan-t nem írja konkrétan de a wifi 802.11a/b/g/n/ac ami ha jól tudom 600Mb/s-ot támogatja.
Mondjuk elmúlt két hétben nem tettem rá nagyméretű anyagot ami akadhat, ha tényleg nem tud 100-náál többet akkor külső lejátszó vagy esetleg USB-s ethernet adapter. -
blakey
titán
válasz
ricsip #70506 üzenetére
Abból indulj ki, hogy van néhány milliárd ember a földön, van néhány ezer, százezer tisztítószer, stb. Gyártó részéről egyszerűbb leírni, hogy mit ne, mintsem azt, hogy milyen összetételű vegyületeket lehetne alkalmazni, mert az ablaktisztító is lehet többféle. Szóval kategorikusan kijelenteni, hogy lehet azzal is törölni, nem helyes. Egyszerűbb leírni, hogy néhány csepp tiszta víz és mikrószálas kendő, ez nagy valószínűséggel a legegyértelműbb, de tovább megyek, a szűrtvíz mégjobb, az semmilyen nyomot nem hagy, mivel nem lesz vízköves, stb., fényes, műanyag felületen hasznos azzal tisztítani, illetve nem árt, ha minden felülethez külön törlőt használunk, tehát amivel a kijelzőt töröljük azzal ne töröljük az asztalt, a parkettát, semmit. Nálam van vagy 20 törlőkendő és mindegyiknek megvan a maga területe.
-
farkas-j
őstag
válasz
ricsip #70414 üzenetére
DLNA szerverként a Serviio 1.4.1.2 pro-t használom. Minden más eszközömmel villámgyorsan, hibamentesen működik (LG LA660 TV, Android box, média player, Android telefonok). Csak a C1 háklis és tetű lassú.
Van, hogy szinte percekbe telik mire betölti a listát, és van olyan filmem, amit az LA simán lejátszik, a C1 meg azt írja, hogy nem támogatott formátum. Nem is értem, hogyan lehet ennyire visszafejlődni?!
De a DLNA a legkisebb probléma. Elméletileg a C1-es hardvernek köröket kellene verni a majd 8-10 évvel ezelőtti fejlesztésű LA sorozatra. Ennek ellenére a csatornaváltás sebessége (és a menü is) bosszantóan lassú!
Ráadásul szerintem a WebOS sok tekintetben óriási visszalépés a korábbi NetCast rendszerhez képest. Lomha és felhasználói szemmel butább, pedig már a 6-os verziónál tart. Csak egy példa. A NetCast-os LA TV tudta mobiltelefonra streamelni a TV műsort. Ilyen nincs a WebOS-nél.
Ja és még egy szarrágás az LG részéről a DTS hangon kívül. Kispórolták az alapsávi videó és hangbemenetet.
Szóval vegyesek az érzéseim. A C1 egy továbbfésült NetCast-tal csúcs lehetne! Sajnos azonban az LG dobta a NetCast-ot és ezt a csoda (lassú) WebOS-t nyomja. -
Bl@tty
tag
válasz
ricsip #70004 üzenetére
Szerk.: megelőztek...
Android TV meg a Google TV biztosan. Pl. nálam Philips 706-on a Vimu látja a számítógép megosztásait. De nyilván pl. a Kodi is képes(sé tehető?) rá és tuti vannak más lejátszók is.
Ha fájlkezelőben gondoltad, ott is vannak appok ehhez (ES File Explorer, Total Commander...). -
blakey
titán
válasz
ricsip #70004 üzenetére
Android OS rendszerű TV-ken megoldható, tehát Sony, Philips-en biztos, korábban a Panasonic rendszereken is volt SMB, bár nagyon kezdetleges és nem mindig úgy működött ahogy elvárnánk, illetve ha a Panasonic is Android/Google TV OS-t futtat akkor igen, van SMB, LG, Samsung TV-ken nincs SMB.
-
odiepapa2
tag
válasz
ricsip #69935 üzenetére
Jól érzem, hogy csak a panelra vállal csere garit az LG? Ha esetleg más van összebarmolva azon a tvn, akkor azt el kell fogadnom!? A legnagyobb baj, h ki kell fizetnem, kiszallittatnom, megneznem es ha valami nem százas akkor jöhet az ugyfelszolgalat, visszáru nekem is, stb... mindenesetre megnézem, köszönöm a tippet
-
bnorci71
addikt
válasz
ricsip #69464 üzenetére
hát nem tudom
az Elysium meg a Star Wars-ba néztem bele és az űr jeleneteknél a fekete űr meggyőzőbb a 4K esetén de a Star Warsnál sokszor a 2019Edition jobban tetszik a 4K olyan fátyolos más a szín vesznek el részletek. a 4-5kép a lázadó katona szeme a vérerek sokkal kevésbé látszódnak mint a régi verzión
Vagy a szemem szar ennyire vagy a tv nem tudom -
NoMagix
addikt
válasz
ricsip #69259 üzenetére
Véleményem szerint nem a legutolsó frissítés hozhatta ezt a hibát mivel kb. 1 hónapja volt talán az utolsó.
Amúgy is minek frissíteni ha jól működik.De a lényeg, ez hardver hiba lehet vagy nem.
Most jutott eszembe, kipróbálom Xiaomi telefonról a távirányítást, ha ott is jelentkezik akkor talán a távirányító a hibás. -
fulton
addikt
válasz
ricsip #69203 üzenetére
Elékpzelhetőnek tartom, de azt volt a válasz hogy jelen kedvezmény mértéke mellett nem kívánnak többet engedni. (nem is volt meglepi, én is gondoltam hogy e lesz, de megpróbáltuk alapon hátha). Viszont ha nincs akció, akkor simán elképzelhetőnek tartom. (pici kételkedések mellett) MM nem arról híres hogy lehet alkudogatni.
De am a poén hogy nem lettem sokkal bentebb
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
ricsip #68699 üzenetére
Miért ne látnám?
A Panasonic és a Sony is rendesen tologatja ide-oda képet, nem csak 1-2 pixelnyit, hanem jóval többet, ezt abból látom, hogy az egyik oldalán a fekete rész van amikor egy kisjunyi vastagságú is. Az LG CX-nél ugyanígy láttam, biztos, hogy nálad rendesen működik ez a funkció? 1-2 pixelnyi eltolásnak semmi értelme. -
alaves
addikt
válasz
ricsip #68497 üzenetére
Azért mindent ne várjatok már el a TV-től, csak a nevük az hogy 'smart'. Itt a fórumon is és a többin (AV, AVS, hifi-forum.de, stb.) a problémák zöme abból adódik, hogy szinte minden HDMI-re csatlakoztatva van valami + a sok app. Az is igaz, hogy akkor miért nem írják a használati útmutatóban, hogy ütközések lehetnek.
-
válasz
ricsip #68285 üzenetére
2020 áprilisa óta eltelt lassan 2 év... külön szupportot kapott 2020 ban a magyar netflix. Szinte az összes film, ami 2019 es vagy újabb magyarul kerül fel.A régieket is folyamatosan honosítják. A utóbbi 1 évben én nem találkoztam új filmmel amin vagy magyar felirat vagy/ és szinkron ne lenne.
fulton: sajnos nem tudok segíteni ebben,Philips 706 van nekem.
A netflixre van ingyenes 30 nap, nézz rá nyugodtan hidd el fullon van Magyarés tök jó tartalmakkal.Ki tudod élvezni a Tv-d tudását.
HD nek szinte minden HD, de 4 K nak nem az összes. Írja mindig a film címe alatt hogy Dolby Vision , HD vagy 4K . -
hakydakillah
senior tag
válasz
ricsip #68058 üzenetére
77es g1-et mivel türelmetlen voltam, feleségemmel raktuk fel. Az emelés rendben volt, már azt hittem ott elvérzünk. Aztán jött a baj, helyére akasztani úgy, hogy mérete miatt sz@rt se láttam, az buli volt. Már kezdtük feladni, azt lestem hova tegyük le, amikor jött a semmiből a mennyei dupla katt hang
Azt a először hú de mérges vagyok káromkodást, majd az azt követő öröm káromkodást le kellett volna kamerázni :)
-
PlayMax
nagyúr
válasz
ricsip #68058 üzenetére
Elég komoly ,én 2db 65 colos raktam fel haverokkal az elmúlt két hétben ,most a G1 mellett meg biztosan szerencsém volt mert pont nem alul/középen fogta meg a srác levert a víz és nagyon keményen meghajlott.
Emlékeim szerint a C1 sem volt ennyire vékony ,de lehet tévedek mert elég veszélyes a C1 is.Más,
OLED-kezelés menüben érdemes esetleg vlmire figyelni (bekapcsolni vagy ki)?
Pl. képernyő mozgás vagy szemkímélő mód ,stb. -
alaves
addikt
válasz
ricsip #67824 üzenetére
A C1 a bithibákat nem méri. Ha egy városban több közel azonos kábel TV szolgáltatást nyújtó cég van, biztosan lehet számítani 'kartellezésre'. Pl. a Kalásznet, a kisvárosban felvásárolt helyi kábel TV csatornákat nem bővíti, jelerősséget lecsökkenti, hogy mindenki váltson Telekom-ra (még váltanék is ha lenne CI kártyás megoldásuk, set-top box nem kell). LGs figura mondta, hogy náluk is ez volt, meg nálunk is... Jó nagy gazemberség...
-
farkas-j
őstag
válasz
ricsip #67349 üzenetére
Ennek némileg ellentmondani látszik a saját tapasztalatom.
A médialejátszómnál lejátszáskor ki lehet választani, hogy több hangsáv esetén melyik formátumban küldje ki a hangot HDMI-n és optikán is. A TV-t nézve amikor pl. egy DVD ISO-t nézek és váltogatom a hangsávokat, a TV kiírja hogy milyen hangformátumot fogad (és persze hallom a hangot a hangszórón vagy a kiválasztott TV hangkimeneten (optika, Bluetooth, fejhallgató és HDMI ARC -> ami egy soundbar-ra megy). Sztereó esetén a TV kiírja, hogy PCM, Dolby Digital esetén, hogy Dolby Digital, DTS esetén meg hogy PCM. Mindhárom hangformátumnál szól a hangszórója ha az van kiválasztva eszközként. A TV minden hangkimeneti módján ugyan ez a helyzet. Az írásod alapján előszedtem Celen Dion koncertet is (mkv) aminek csak egyetlen DTS hangsávja van és volt hang a TV-n, csak PCM-et írt ki.
-
farkas-j
őstag
válasz
ricsip #67260 üzenetére
Köszi a választ! Már másik topikban is mondtak ilyet, de nem akartam elhinni. Ráadásul az LG-től ezt a választ kaptam a kérdésemre:
"Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.
Igazán sajnáljuk, hogy nem sikeres minden esetben a hangmegjelenítés a TV készüléken. Azonban a szükséges megoldási javaslatunk érdekében tisztázni kellene, hogy a hangrendszere csatlakoztatásához valamilyen átalakítót használ? „Ha a külső eszközöket direktben kötöm optikán a házimozira akkor rendben vannak a hangok.” Ha átalakítóról van szó, akkor az lehet a probléma forrása. Kérjük, hogy a levelünk alján található telefonszámon vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal, hogy megoldást találhassunk a hibára, mivel az áthaladás választásával a csatlakozatott külső eszközön meg kellene jelennie a DTS hangnak is, ha az az eszköz képes az dekódolni.
Segítő együttműködését előre is köszönjük.
Szép napot kívánunk."
HDMI-n sem jön a a TV-ből az 5.1-es DTS hang? -
salapp
addikt
válasz
ricsip #66863 üzenetére
Akkor a nagyszülőre kell kötni vagy hasonló. Biztos van megoldás. Nyilván nem támogatom, hogy az emberek csaljanak, de azért egy ilyen feltétel elég undorító. Az én fiam 4 évesen tökéletesen kezelt minden házimozi eszközt, az elején megtanulta, hogy vigyázni kell a dolgokra. Barátaink és sok lökött szülő meg inkább az egekbe pakol mindent, amit félt. Volt ismerős család, ahol kerítést tettek a tévé állvány elé...
-
Vhiktor
Topikgazda
-
Tiesto222
tag
válasz
ricsip #66737 üzenetére
Köszönöm így már érthető!
Igen a HDR10+ és Pro közötti különbségre voltam kíváncsi de ezek szerint sok gyakorlati haszna nincs a Pro-nak.
Nem egyszerű kiigazodni ennyi szabvány között meg, hogy melyik videórétegből melyik márka mit kódol ki. De most már kezdek képbe kerülni köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- iPhone-t használók OFF topikja
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged