-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz
zazenke #97622 üzenetére
Én nem vagyok benne biztos hogy sötétebb a panel védelme miatt, inkább az szokott lenni, hogy folyamatosan állítgatják a dolby vision megjelenését firmware szinten.
Nekem anno a c9-en vagy három ilyen dolby visiont érintő update-em is volt.
Igazából ha a közép tónusok sötétebbek az ténylegesen egy EOTF görbe állítás volt, vagy kapott új konfig fájlt vagy fasz tudja.
Azt kéne megnézned, hogy youtube-ról HDR-ben ha be van kapcsolva a tónus áthelyezés és mondjuk valami atom módot nézel, pl vivid, akkor is sötétebb a HDR demók csúcsfénye?
Vagy pl netflix Vikingek, Valhalla - második rész első évad - iszonyú szép ellenfényes jelentek, vízen csillanó és direkt szembe nap ábrázolások vannak - ott kajak látni fogod, hogy mizu van.
-
mc.g
aktív tag
válasz
zazenke #97622 üzenetére
Arra gyanakszom, hogy a visszajelzések alapján (reklamációk, garanciáztatások, belső tesztek) arra jutott a gyártó, hogy nem bírja olyan jól a panel, mint amivel kalkuláltak, és, hogy ne legyen túl sok garanciásan cserélendő készülék, ezért inkább levesznek a fényerőből, hogy a garanciaidőt gond nélkül kibírják.
LG-nél, Samsung-nál ilyenen nem lepődöm meg, csak arra utaznak, hogy pl. a 3 évet a többség kibírja (akinek tovább hibátlan, annak szerencséje van, vagy keveset használja).(Az olcsóbb kínaiaknál pedig (szerintem) kevesebb ember kritikus, aki olyat vesz, ezért jólvanazúgy, majd csökkentenek árat, ha kevesebben veszik, bár a samsung, lg is így csinálja...)
-
hunspikey
őstag
válasz
zazenke #90703 üzenetére
Én a QLED-et nem keverném ide, teljesen más technika, igazából az LCD panelesség összes átkával, hiába nagy a fényerő, közelében sincs egy OLED-nek. Főleg ha sötétben mozizásról beszélünk. A QD-OLED már más tészta, abból az elsőgenerációsakat megveri fényerőben a G3. a második generációsat is amennyiben Samsung TV-ben van - a Sony tett rá egy extra hűtőbordát, így meg tudták növelni a fényerőt, még egy ici-picivel (amit nem látsz) a G3 fölé is mentek (bár nem minden képernyő fedettség esetén azt is el kell mondani...)
Arra ne számíts, hogy MLA paneles lesz jövőre a C4. Illetve a 83 colos MLA panelről is azt mondták, hogy még 2024-ben nem lesz, de 83-as QDOLED sem egyébként.
Ha várni akarsz akkor egyedül a G3 áresésére tudsz várni, szerintem 1 milla környékére le fog menni a 77-es kb mire kifut.
-
Quadgame94
őstag
válasz
zazenke #90703 üzenetére
Don't fool yourself ahogy az angol mondja. Esetleg a C4 kaphat MLA panelt, de a B széria sokáig nem fog, hiszen a többi gyártó is csak a felső vagy premium szegmensbe hoz ki QD OLED TV-t. A95M jövőre nagyon drága lesz ismét, és talán az A95L egy A90M formájában visszatér valamivel olcsóbban. Samsung az S90C-t árazza jól, de ott a DV hiánya és azért Ők elég sokáig nyomták, hogy az OLED nem kell éljen a QLED. C3 egyébként alig jobb a C2-nél és összevetve nem lett elérhetőbb az ára. 55B3 380k most. Egy éve ugyanennyiért vettem a 55B2-met
-
hunspikey
őstag
válasz
zazenke #90695 üzenetére
az LG MLA paneljét megtalálod még a Philips 908-asban illetve a Panasonic MZ2000-ben is.
A philips most mutatkozott be, a német HiFi.de kalibráltan D65-re elvégezte a méréseket és hatalmas csalódás mert csak 1080 nit 10%-os méretű fehér felületen a maximális fényereje, míg az LG 1450 nitet hoz ugyan ebben az attrakcióban.
A Panasonic rettenetes áron van, de ha pénz nem számít, nyugodtan vedd meg, egy két user interface akadás meg baromság ellenére filmezni a legjobb TV ezen a bolygón írásom pillanatában. De a G3 nagyon közel van hozzá - relax
Sony samsung paneles - és csal is a képpel (sharpening, highlight kiemelés stb)
-
alaves
addikt
válasz
zazenke #66823 üzenetére
"érdekes hogy a Sony-val való összehasonlító teszteken megemlítik, hogy ha felskálázás van akkor a c1 egy hajszálnyival életlenebb képet állít elő"
Nem életlenebb, csupán más a koncepció, akár felskáláz, akár nem. A Philips és a Sony (Panasonic-ot nem tudom) 0-ás élesség beállításnál is 'rajtahagy' élesség javító algoritmusokat, míg az LG teljesen kikapcsolja ezeket.
-
Toth_Jani
őstag
válasz
zazenke #66842 üzenetére
Az biztos hogy a Sony a Voda kábelen lévő SD adásokkal próbál csodát csinálni, és valamelyest sikerül is neki, előzőleg egy Philips volt az azért a nyomába sem ért.
És sajnos az SD csatornák sem egyforma minőségűek a Viasat6 az nagyon jó, a TV2 Comedy meg,.. na jó arról ne beszéljünk. -
Dicker
őstag
-
válasz
zazenke #66824 üzenetére
Szerintem én a képminőség / ár / szolgáltatások( ambi, DTS, HDR10+) miatt döntök a Philips mellett, plusz olcsóbb 30 ezerrel és adnak mellé ajándékot. és nem azért az LG mellett, mert félek valamitől. Ne érts félre mindegyik biztos jó tv, de pl Emagnál 30 napig ingyen vissza küldheted, ha probléma lenne.
persze még nem zártam ki az Lg-t sem a kosárból. -
janos666
nagyúr
válasz
zazenke #66713 üzenetére
"Ezt most csak kérdezem". Pedig kijelentő mondatokat használtál (kérdőjel nélkül).
Ha kicsit visszaolvasol, akkor látni fogod, hogy kb. mi a helyzet a lejátszókkal. Tudtommal LG-n nincs nagy választék, a Samsung-ot nem ismerem. Ahogy lentebb írták, Android-on van a legnagyobb választék (Philips, Sony). -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
zazenke #66604 üzenetére
A netes cikkek szerint nem lehet teljesen lenullázni ezt a hibát mert ez oled sajátosság.
Sokan irnak cikkeket akiknek fogalmuk sincs az egészről. Ez hülyeség.
Én meg nem találkoztam olyan tvvel vagy projektorral ahol kalibrálás után vesztek volna el részletek.
Black clipping videót ajánlom én is.
-
Celtis
veterán
válasz
zazenke #66604 üzenetére
Szerintem nálad a hdmi feketeszint beállítással van gond. A 70-es képernyő fényerő nem normális.
Szemre állítgatás helyett egy "black clipping" teszt videóval kell ezt ellenőrizni vagy pontosan beállítani. Ha a gyári értéktől ekkorra eltérés jönne ki akkor annak az okát meg kell keresni. -
eagleberg
aktív tag
-
alaves
addikt
válasz
zazenke #66504 üzenetére
Értelmetlen az ilyen összehasonlító videókat nézni, a különbséget csak élőben lehet látni. A C1 'képernyő-fényerő' (brightness) értékét szigorúan 50-en célszerű hagyni, mert nagyon precízen beállították a fekete közeli megjelenítést, minden részlet pontosan látszik (nem látható fekete közeli zajosodás, 'flickering' és 'black crash').
-
Pro Koryak
addikt
válasz
zazenke #66527 üzenetére
A lényeg: írtak oda olyanok akiknek CX/C1 oled van és nem osztották a videót feltöltő véleményét.
Azt sem lehet tudni milyen képbeállítások voltak a két készüléken. Ennyiből egy teszkó pénztárost is megkérdezhetnél melyik jobb.
Ilyen nevesincs, önjelölt tesztelők szavára ne igen adj! -
törölt tag
válasz
zazenke #66527 üzenetére
Engem az lep meg, hogy játékra is mennyire mondják a QLED-et. Pedig akárhol néztem, game mód, 120 Hz, főleg VRR mellett messze nem olyan a FALD, mint filmeknél, és ez szembeötlő. Mellé a színkezelés is egy nagyon elcsúszott valami lesz, nem tudom, ez beállítható-e.
Tavaly még évődtem, hogy 77" OLED vagy 85" LCD, jövőre viszont már egyértelműen a 97" OLED a befutó.
(Jó, nem, a 83" elég lesz.)
Ekkora felületen egy új 'EVO' panellel szerintem a fényessége is durva lehet vagy lesz, föleg, hogy most a 65C8-cal sincs hiányérzetem.
-
paatrick
őstag
válasz
zazenke #66506 üzenetére
Fényerőn 50-es az alapbeállítás szinte az összes előre beállított profilon. Nekem 48-on jobban tetszik, de én alapból sötétben szoktam nézni. Van még külön OLED fényre is beállítás. Az alapból 100, én abból is lentebb vettem mert bántotta a szemem olyan fényes volt.
De ha sokat használod nappal akkor biztos jobb egy samsung.
Ennél a résznél mondjuk nem tudom elhinni amit látok: [link] , játszottam PS4-en HDR-ben ugyanolyan fehér fénye volt az ilyen részeknél mint a samungnak. -
paatrick
őstag
válasz
zazenke #66475 üzenetére
Kisarkítom neked. Bal oldalon 34-es ultrawide IPS monitor jobb oldalon 55-ös BX.
Normál állapot ahogy használom, 48-as fényerőn.
Látszik ahogy a monitoron világít a fekete is, a TV meg nem.
Idióta állapot 62-es fényerőn:
Így már ugyanúgy telibevilágítja az egész panelt a TV is hiába fekete. Vicces hogy még így is látja a fényképező a monitor világítását.
0-ás fényerő ahol elvesznek a részletek:
Szóval ha normálisan használod akkor a sötét részeken se fog elveszni egy részlet se és a fekete is fekete marad. Az a trónok harca rész meg alapból szégyen ahogy felvették. Én anno még Samsung TV-n néztem, nemhogy részleteket de semmit se láttam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS routerek
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged