- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
pkaresz
őstag
válasz
Lackooo84 #84824 üzenetére
Egy sorozat miatt lenne folytatás. (24)
de ez nem megy:"Bejelentkezés okostévéről vagy játékkonzolról:
Indítsd el a Disney+ alkalmazást, és válaszd a Bejelentkezés lehetőséget Számítógépen vagy mobileszközön lépj a DisneyPlus.com/begin oldalraAdd meg a tévén látható nyolcjegyű kódot, és válaszd a Folytatás lehetőségetA streamelés megkezdéséhez add meg a Disney+-hoz szükséges bejelentkezési adataidat"
A kód megadása után nincs bejelentkezési lehetőség, menjek a Disney+ oldalamra,
s ott mit kell tenni?Vagy lehet e gond, hogy a Tv Lanon van, a telefon Wifin?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Lackooo84 #83758 üzenetére
Hülyeség, hogy lila az EVO panel. Sajátom szinte tökéletes és fantasztikus a képmnősége FHD oled után is. Tehát, nem LCD után. És nem kicsi a különbség. Olyan a színvilága, a felbontása, a skálázása, hogy eszem megáll tőle és hidd el nem túlzok. Eddig a FHD oleddel is nagyon nagyon jól elvoltam, amíg haza nem hoztam a C2-t. Ez valami brutál jó tv. Tudom, van annél is jobb 1.5-2x ennyiért, de az már az én "hatósugaramon" kívülre esik...
Ha engem kérdezel (mint ahogy nem) az EVO panel valami eszement jó cucc. Én nem bánnám, ha 300 ezret kapnék egy 3 éves oledért és vihetném helyette a C2-t, még úgy is, hogy ráfizetek 150e-et, de ez én vagyok.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Lackooo84 #83756 üzenetére
Ugyan nem nekem írtad, csupán saját véleményt mondanék, valóban nem nagyon kapnál 300e forintért olyan szintű oled tv-t, de még ha úgy alakulna, hogy nem javítják vagy bármi, s visszakapnád a 300 pénzt, bár gondolom nem terveztél tv-t vásárolni, de ha belegondolsz, meglenne a 300e ft..plusz még ha tudsz hozzárakni pl 150 ezret..akkor végül is 150ből tudnál vásárolni egy jelenlegi C2 oledet pl, ráadásul ugyan úgy volna rá 3 év garanciád. De nyilván azért javítsák meg ha lehet s használd tovább örömmel, hisz nagyon jó tv
(nekem is C9 van
) jah bocsánat, most olvastam vissza hogy csereutalványos a dolog, így ezt amit írtam sajnos nem lehet kivitelezni.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
jbnd-007
tag
válasz
Lackooo84 #83351 üzenetére
Nézd meg bármelyik Attenborough sorozatban a mozgást, 25p és nem ugrál, nem szaggat. A svenkelés sebességén múlik a dolog. Ha gyorsan nagyot akarnak fordulni a kamerával, vagy autóból vesznek fel oldalirányú mozgást, az szaggat be.
Valamelyik filmben múltkor fordultak kb. 5-6 másodperc alatt 180 fokot, közben el kellett volna olvasni egy épületen a feliratot, hiába foglalta el a kép negyedét, egy pillanatra se élesedett ki annyira, hogy el tudjam olvasni.
Engem is idegesít a szaggatás és nem értem, hogy hogyan tud valakit idegesíteni a 48fps-es sima mozgás, amikor az szép.
-
Celtis
veterán
válasz
Lackooo84 #83316 üzenetére
Nemhogy külföldön és most már, hanem a tv adás gyakorlatilag mindig is - váltottsorosan - 50/60Hz-es mozgásfelbontást adott. 24fps-sel egy sportközvetítés nézhetetlen lenne.
Ellenben pontosan ezért hívják szappanopera hatásnak ha a mozifilm 24fps helyett a dupla képkocka sebességű vagy ha fel van tolva az interpoláció. Mert úgy néz ki, mint a tv-ben a Barátok közt. Vagyis illúzióromboló.
De várhatóan erre fog menni a világ. Ha a film értékét a mozgás látványa, az akció, a robbanások, verekedések adják, ahhoz kétségtelenül kell a magas framerate.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Lackooo84 #83254 üzenetére
Öreg oledemen (910V) én is úgy rendeztem, ahogy akartam, de van egy új (?) médiatörvény (amiről nem tudtam) arról, hogy a közszolgálati adóknak kell az 1-től induló számozás és ezt csak úgy tudják elérni, hogy a tv szoftveresen tiltja az ilyen jellegű tranzakciókat (csatornarendezés). Ezt onnan tudom, hogy a C2 menűjéből (az egyébként működő csatornarendező funkció) egyszerűen eltűnik, ha Vodafonra kerestetem a csatornákat. Ha egyéb szolgáltatóra, akkor ismét működik, de akkor meg nincs/hibás az ékezet és tök mindegy, milyen országot/nyelvet választasz ki a mediacardon. Erre jelent orvosságot a Szlovák terület kiválasztása.
-
Gabor970
addikt
válasz
Lackooo84 #81607 üzenetére
Philips nem frissít, ha kikapcsolod az automata frissítést. Nekem úgy van állítva, hogy nem is figyelmeztet. Ha én rákerestetek, akkor rákeres, amúgy hagyja azt a verziót, ami épp rajt a TV-n. (a philips 65oled806 is android TV oprendszer) Szóval nem általánosan van ez az android TV oprendszerű készülékeknél.
-
paatrick
őstag
válasz
Lackooo84 #81326 üzenetére
Ez biztos így van nekem mégse lett semmivel kevesebb az áram mikor indukcióra váltottam
az fix hogy gyorsabban felfő a víz rajta, de pl technológiából adódóan olyat nem tud hogy kikapcsolod és a maradékhőn még bőven fő benne a cucc. Nyilván ez attól függ ki mennyit milyet főz.
De amúgy igazad van, ez többletfogyasztás nem lehet más villanytűzhellyel szemben. Akkor marad a többi. -
-
kkp900
senior tag
válasz
Lackooo84 #80705 üzenetére
Igen most néztem utánna ! Ezek tényleg nem normálisak mi indokolja az USB2.0-át mondjuk a 3.0 is vicc 2022-ben . Tudom most 2023-van .. Mondjuk ez a 100-as nettel együtt az is karcsú. De ezek szerintem majd hátha az 1000-ből 2-300 marad. Akkor megrendelem a Gigabit Eterhnet USB csatit de azok 3.0-ásak amiket néztem az nem baj ugye? Lefele mindegyik jó!? Legalább a HDMI mind 2.1-es!
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Lackooo84 #80432 üzenetére
Egyébként találtam egy módot, hogy az LG tévéken letiltsuk a frissítéseket. Először is fix IP címet kell kiosztani a tv-nek, majd a routerben tiltani kell a tv IP címére a következő oldalakat:
snu.lge.com
su.lge.com
lgtvonline.lge.com
lgad.cjpowercast.comNekem már nincs frissítés popup minden bekapcsolás után, és ha manuálisan keresek rá akkor sem talál frissítést jeee.
-
ricsip
addikt
válasz
Lackooo84 #80424 üzenetére
egyszer nyomod félre a nem helyett igen-re, oszt szopó....Ez workaround, ráadásul rendszeresen alkalmazandó, nem pedig megoldás, amit ráadásul csak egyszer kellene alkalmazni.
WP8-on én is fél évig nyomogattam a cancel-t WM10 upgrade-re minden alkalommal amikor kérdezte. Aztán egyszer véletlenül az igenre nyomtam, onnantól nem volt visszakozás és szétbarmolta a telefonomat az upgrade. Lehetett utána factory resetelni és rollback a régi WP8-ra, minden korábbi dolog meg ment a levesbe a telefonon.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Lackooo84 #80361 üzenetére
Nekem az LCD tévéim sem voltak felhősek. A Samsung csúcs QLED tévéit használtam az OLED megjelenéséig és akkor nem rakott bele ez a cég mindenféle szemetet a tévéibe, sőt emlékszem, hogy a középkategóriás H6400 (3D) tévébe, amit a lányomnak vettem, olyan fekete és homogén volt a panel, ami elképesztő volt még mai szemmel is.
-
Gicz
addikt
válasz
Lackooo84 #80361 üzenetére
Az a baj, ha tökéleteset akarsz, akkor ki fogsz fizetni 1-1,5 millt 65"-ért, ami szerintem nem nagyon éri meg. Meg kell találni a balanszot. Ha korlátlan a pénz akkor nyilván meg lehet venni. Kocsiból is nagoyn szereték KIA EV6 GT-t, de ha annyi pénzem lenne lakást vennék nem kocsit XD így marad a 8 éves ceed.
-
Gabor970
addikt
válasz
Lackooo84 #79798 üzenetére
amennyiben szerinted a 10W készenléti majdnem annyi, mint a kb 100W üzemi fogyasztás, akkor tényleg majdnem ugyanannyit fogyaszt.... Egyéb esetben ha havi 80 órát bekapcsolva van a tv, és a maradék időben 10W készenléti a fogyasztása, az 6,4kWh plusz fogyasztás, ami 237Ft/hónap plusz fogyasztás. Ennyi, feleslegesen ne ijesztgessünk szerintem senkit!
Fentiek egy philips 65oled806-ra vannak számolva. Gyanítom más készülékeknél sem sokkal térnek el ezek az értékek. -
Sátán44
addikt
válasz
Lackooo84 #79753 üzenetére
Lg oldalán azt írják, hogy tudja.
Emelje magasabb szintre a játékélményt az első olyan televízióval, amely lehetővé teszi a Dolby Vision által támogatott játékot 4K felbontásban és 120 Hz-en! Így folyamatosabb és élethűbb élményben lehet része. Az 0.1ms-os válaszidővel, az NVIDIA G-Sync és az AMD FreeSync Premium kompatibilitással és a VRR-támogatással pedig még az ultragyors akció mozgások is tisztán és folyamatosan jelennek meg.
-
ribarszki
őstag
válasz
Lackooo84 #79562 üzenetére
Az LG gariztatásával 3x volt szerencsém találkozni 1,5 hónap alatt. Az igaz, hogy csillagos 5-ös a hozzáállásuk, és mindent azonnal cseréltek. Viszont szánalmas, hogy a partnereknek (Sony, Pana) magasabb minőségű panelt ad, a saját tévéibe, meg jó a kicsit színhibásabb is. Majd aki reklamál, annak cseréljük. Szóval kétélű. a dolog. Jó a szerviz, de szükség is van rá. (Legalábbis nálam biztos.)
Ha a Samuval lesz gondom, és a szerviz szarakodni fog, be fogom írni hidd el. Az LG--vel mint írtam, van tapasztalatom, ahhoz fogom viszonyítani.
Ugyanakkor eddig úgy tűnik, hogy nem a zsír új Samu oled paneleket kell pixelfrissítéssel/tiszíttással járatni, hogy eltűnjenek a képi anomáliák..
-
-
-
salapp
addikt
válasz
Lackooo84 #78046 üzenetére
Hú, én meg pont az ilyen távokat szeretem. Tökéletesen kezelhető egy kézzel
Minden másra ott a
mastercarda mikrofon.
Neked milyen a távirányító zsánered?
Hájas csaj pcsájára verős széles, amolyan tácsértos?
Vagy karistolódós, okádék koreai style?
Gondolom, volt Blackberry Passport mobilod is...
Na jó, csak baromkodok.
De tényleg, mi lehet ennél jobb táv dizájn? -
kolosszus87
senior tag
válasz
Lackooo84 #77970 üzenetére
Már aki kikapcsolja, Digital Trendses csávó is pont erről beszél, hogy az emberek jelentős része teljesen koki tévékhez...megveszik, hazaviszik és használják abban a gyári beállításban ahol első bekapcsolásnál képet ad (ami legtöbbször a szörnyű, helytelen élénk képmód), eszükbe sem jut, hogy beállítsák a tv képét megfelelően. Most el lehet képzelni, hogy ha egy ilyen fullra lesötétített EU komfort ECO képmódban indulnak majd a tévék akkor az emberek egy jó része azt fogja hinni, hogy rossz a készülék és küldözgetik vissza csomóan.
-
ZPKing
tag
válasz
Lackooo84 #77345 üzenetére
Shelly 3EM van a bejövő vezetéken.
az 5 w-os led izzó fel le kapcsolását is pontosan méri.
Kihúzva megnézem mennyin áll.
Bedugom már felugrik 30-40 W-ot.
beakpcsolom akkor mér 110-120W körül.
Kikapcsolom vissza áll a 30W körülre.
ha kihúzom akkor vissza áll a kiinduló értékre. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Lackooo84 #76267 üzenetére
Ez igy van... csak nalam volt kerdes, mert hely van boven a nappaliban... es ugye a QD-OLED meg mindig alapbol eleg magas aron megy, kedvezmenyekkel, adoval 2350$ itt a 65-os... a 77 C1-et meg 2500$-ert guritottam, szoval majdnem egy aron megy a ketto.
Nyilvan a C2/G2-vel ha osszevetjuk, akkor a Samsungnak jobb mar az ara kb. En szerintem viszont nincs akkora kulonbseg az OLED-ek kozott, hogy megerje a felar. Sem WOLED, sem QD-OLED fronton. Plane nem egy Sony A95K, ami brutal horror aron megy. Persze akinek nem szamit a best buy, hanem a legjobbat akarja, annak nagyon melyen a zsebebe kell nyulnia. -
-
alaves
addikt
válasz
Lackooo84 #76171 üzenetére
Nálam előzetesen mindig rákérdezett a szerelő, hogy van-e elég hely, ha nincs hely, akkor valóban megoldják a szervizben. Én azért azt javasolnám, hogy akinek kijelző-cseréje lesz mindenképpen csináljon helyet, még akkor is ha szekrényt kell tologatni, vagy akármi. Olyan nincs, hogy nincs hely! Kertben bakon, füvön, lépcsőházban, mindenütt megoldható.
-
-
mzso
veterán
válasz
Lackooo84 #75100 üzenetére
A Samsung-féle oledesek is tele vannak tolva sok ilyenfajta trükközéssel?
Amúgy engem az piszkál, hogy CRT-nél is mindig beszéltek beégésről, de hiába nem volt a képernyőkímélőn kívül semmilyen védelem, soha semmilyen körülmények között nem tapasztaltam beégést. A wikipédián is csak valami terminál kijelzőről rémlik fotó.
Hány nagyságrenddel fogékonyabb az oled a beégésre? -
Kobe
veterán
válasz
Lackooo84 #75493 üzenetére
Plex sem jobb ezen a tvn.
A plex dlna modja megtalalja a mappakat, de az almappakat mar nem..... A media serverben meg siman nem latja oketAzert valahol ubergaz hogy egy 400Ks okostv melle kell venni egy androidos okositot, mert a tv gyari menuje higfos.... Akarom mondadni webfOS
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Lackooo84 #75137 üzenetére
Eddig nincs dokumentalt eset, hogy valakinel megneztek a logot (mar ha van log). Ha meg visszaallitod mielott jon a szerelo akkor tuti nem lesz gond. Esetleg akkor ha befingik a panel, es nem tudod visszaallitani, mondjuk az ASBL-t... de meg akkor sem hiszem, hogy foglalkozik vele a szerelo.
Persze Viktor mondja jol, mindenki a sajat felelossegere csinalja a mokolast. Mondjuk ha valaki 500 orara kinthagy 100% OLED fenyen egy nagy piros logo-t, akkor az sanszos hogy valami nyomot hagy... -
wallace 234
őstag
válasz
Lackooo84 #75131 üzenetére
"Tessenek ilyen fontos opciókat beletenni a jobbágy menübe, mint ez, meg mondjuk üzemidő kijelzés"
Érdekes, hogy az Amerikai modelleknél a menübe van üzemóra kijelzés, míg az európai tvknél ez valamiért nincs. Szervizmenübe ha be is lép valaki, az még nem probléma. A probléma akkor van ha olyat állítanak el, amit nem tud vissza állítani. Üzemidő meg tekintése nem gond.
Vhiktor #75132
Nem kell mindent elmondani a szerelőnek. De aki nem biztos a dolgában természetesen, az ne lépjen be a szervizmenübe..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged