Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- iPhone topik
- Mobil flották
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vistaboy
veterán
Látom, még mindig sokan kételkednek/vonakodnak a Philips OLED TV-k kapcsán, ezért gondoltam, én is leírom, miszerint nálam a Philips 65OLED706/12 TV-nek az égvilágon semmi baja sincs, pedig már egy hónapja használom.
Sem egy hibás pixelt, sem sávosodást, sem más jellegű képhibát nem látok rajta. Tudom, az egy hónap még mindig nem olyan hosszú idő, de azért mégis szeretnék egy +1-et tenni a Philips OLED 706 mellé azok kedvéért, akik mostanában akarnak OLED TV-t venni.
-
Vistaboy
veterán
válasz
Kisszaboo
üzenetére
Én is az EMAG-tól rendeltem, és szintén hasonlóan jártam... Szombati napon reggel adtam le a megrendelést, megkaptam a visszaigazolást, majd hétfőn jött meg a számla és garancialevél, miszerint a szerződés létrejött, a kiszállítás kedd és péntek között várható. Az EMAG fiókomban azt írták, hogy a TV-t szerdán, 8 és 17 óra között hozzák. Fura volt ugyan, hogy a kiszállító cég nem küldött róla értesítést, de már jártam így máskor is. Egy korábbi megrendelésemnél egyszer csak hívott a futár, hogy már ott áll a kapuban, pedig én még SMS-t sem kaptam arról, hogy jönni fog... Szóval nem idegeskedtem emiatt... Az EMAG fiókomban még hétfőn is szerdai kiszállítási dátum szerepelt, szóval szerdára szabit kértem - nem egyszerű dolog ám ez, ha valaki fizikai munkát végez, nem vehetsz ám ki csak úgy ukkmukkfukk egy szabit, egy héttel előtte kell szólni, máskülönben nem adnak. Nekem is azt mondták hétfőn, hogy még ma (akkor) mondjam meg, melyik napra akarom a szabit, mert máskülönben nem adhatnak...
Szóval szerdán itthon voltam, de nem jött a TV... Délután fél háromkor felhívtam az EMAG ügyfélszolgálatát, ahol a hölgy kedvesen közölte velem, hogy az EMAG oldalán szereplő adatok automatikusan lettek generálva a rendszer által, így azokkal nem kell foglalkozni, majd ha a futárszolgálat ír, hogy megkapták és hozzák a csomagot, akkor fog érkezni. Már aznap este meg is jött az email és az SMS is, hogy a futárszolgálat megkapta a csomagot, és csütörtökön fogják azt kiszállítani... Még szerencse, hogy asszony itthon volt, máskülönben nem tudom, mi lett volna, mert én nem kaptam volna szabit szerda után csütörtökre is, ebben biztos vagyok...
Szóval sajnos ez ilyen, könnyen beszopja az ember, és ilyenkor azok vannak előnyben, akik valóban akkor maradhatnak otthon, amikor akarnak. Biztos neked is vitték volna pár napon belül, de az kétségtelenül idegesítő, ha nem tudnak pontos napot mondani. Ebből a szempontból még a GLS a legjobb, ott legalább tudsz módosítani a kiszállítás idején, de sajnos nem mindenhol él ez a lehetőség.
-
Vistaboy
veterán
válasz
temppro
üzenetére
Hát igen, sajna nekem is lassabbnak tűnik a Samsung QLED után, de mivel szinte alig nézek TV-adást, így együtt tudok élni vele.
#70693 Kisszaboo: Én is tartottam kicsit az OLED-től, de nálam például eddig semmi baja nincs a Philips 706-nak, pedig most igyekszem egy kicsit meghajtani a hosszú hétvégén, hogy még a 14 napon belül derüljön ki, ha gond van vele.
(Volt egy ASUS monitorom, annál már másnap előjött egy pixelhiba, majd rá két napra újabb kettő. Ekkor felhívtam a boltot, és közöltem, hogy vagy kicserélik, vagy ha nem, akkor elállok a vásárlástól. Azt írták, ők nem tudják kicserélni, csak a forgalmazó, küldjem vissza, ők elküldik nekik, és majd közlik, mit határoztak. Erre én mondtam, hogy akkor inkább élek az elállási jogommal. [Még szép, mire eljut odáig, megvizsgálják, majd közlik, hogy még nincs elég hibás pixel a cseréhez, majd visszaküldik, addigra letelik a 14 nap és nem veszik vissza.]
Becsomagoltam és küldtek érte futárt, majd mikor megkapták, üzentek, hogy az árát akár le is vásárolhatom náluk. Mivel láttam egy ugyanolyan monitort egy másik üzletben is, ráadásul ott pár ezer forintért pixelgaranciát is vállaltak rá, így inkább visszakértem a pénzt és megvettem onnan. És annak már semmi baja sem volt. Szóval attól, hogy kifogsz valamiből egy hibás darabot, még nem kell elásni azt a típust.).
-
-
Vistaboy
veterán
válasz
ricsip
üzenetére
Szia.
Arra értettem, hogy egyelőre ne kelljen venni hozzá semmit (Médialejátszó, NAS), hanem - ahogy eddig a Samsung-on -, külső HDD-ről is normálisan meg tudjam nézni a filmeket, amiket akarok. Mondok egy példát: Pl. ha nem tudom kihasználni addig a Dolby Vision-t, mert külső lejátszó nélkül nem adja le semmi tökéletesen az ilyen filmeket, akkor sem fogok nyavalyogni, nézem "sima HDR"-el, amit elvileg minden HDR-es TV lejátszik. Azután később, ha szerzek hozzá lejátszót, akkor jöhet a DV. De azért az jogos elvárás szerintem, hogy ha már vesz az ember egy OLED TV-t, legalább egy olyan lejátszó legyen rajta alapból, ami a sima HDR-t viszi.
-
Vistaboy
veterán
válasz
wyll358
üzenetére
Rendben, köszi szépen mindenkinek a segítséget.
Feltettem a Just Player-t, úgy néz ki, hogy ez végre jól visz mindent, de majd délután kiderül, most sajnos nincs időm végignézni egy filmet, hogy leadja-e rendesen...
Délután okvetlenül kipróbálom, és ha beválik, akkor egyelőre nekem így is megfelel, és majd később nézek hozzá egy normális lejátszót.
Köszi még egyszer mindenkinek.
-
Vistaboy
veterán
válasz
wyll358
üzenetére
Szia.
Igazság szerint eddig Samsungon hozzá voltam szokva, hogy külső HDD-ről nézem a filmeket USB-n keresztül, és az tökéletesen vitt mindent, kivéve, amit nem támogatott (DoVi, DTS-HDMA, stb.).
A Philips-et is szeretném addig így használni, amíg később nem lesz pénzem egy külső lejátszóra - ami nem holnap lesz -, ezért mindenképp kell valami app, ami azt addig megoldja. Igen, eddig a saját lejátszóját használtam, de ez tényleg felejtős. Még ilyet nem tapasztaltam soha, hogy a film nézése közben kilépjen, mintha csak egy fizetős applikáció próbaverziója lenne, ami egyszerre maximum egy órát enged mozizni, és ha többet akarsz, vedd meg a prémiumot... azért egy ilyen drága TV-nél gáz, hogy alapból nincs benne egy normális lejátszó... persze sok felesleges szeméttel bezzeg tele van, aminek a fele sem kellene... azokat hogy lehet kitörölni?
Nekem egyelőre még nem fontosak az extra cuccok, semmi komoly elvárásom nincs, csak annyit szeretnék, hogy a 4K-s HDR filmek menjenek mindenféle extra cucc nélkül. Aztán később, ha majd lesz felesleges pénzem, veszek egy külső lejátszót, akkor már olyat, ami mindent lead. De addig is szeretném nézni legalább azokat a filmeket, amik eddig megvannak. Ennyi.
Kipróbálom majd, amit mondtál (Just Player), ezt a TV menüjéből, az App Store-ban tudom letölteni, ha jól értem...?

Köszi.

#70444 DamianB : Na, ez engem is érdekelne, jó lenne, ha nem kellene mindkettő, vagy egyik, vagy a másik nem elég? Köszi előre is a választ.
-
Vistaboy
veterán
válasz
Tengri
üzenetére
Ezek szerint akkor sima HHD-ről nem lehet rajta filmet nézni, ahogy eddig tettem? A Samsungon ilyen gond nem volt, mindent leadott HDD-ről USB-n keresztül. A Philips meg vagy el sem indítja, vagy ha mégis... nem tudom, mintha időkorlátos lenne, ha hosszabb filmet akarok nézni, a felénél leáll a lejátszás, majd tekerhetek vissza, ahol kilépett, és kétszerre talán leadja... Ez tényleg ilyen szar lenne???
Nincs másik lejátszó, amit telepíteni lehet rá és normálisan működik?
Amúgy pedig minek ennyi minden hozzá, ha meg akarok nézni egy filmet???
Nem elég csak a médialejátszó? Minek a NAS is??? Arra nem lehet rákötni a HDD-t USB-vel? Nem azért, de most eléggé meg vagyok csappanva anyagilag, elég volt a TV-t kifizetni, nem fogok tudni egyhamar 100K-t kiadni ilyenekre... -
Vistaboy
veterán
Sziasztok.
Egy olyan problémám lenne, hogy egészen tegnapig minden a legnagyobb rendben volt a TV-vel (Philips 65OLED706/12), ma viszont valamiért egyik filmemet sem hajlandó lejátszani a külső HDD-ről, mindegyikre azt írja, hogy: "Nem támogatott formátum észlelése"...
Tuti, hogy valami szoftveres gebasz lehet, mert tegnap még vígan vitt mindent, ugyanerről a HDD-ről, és most pedig egy sima BDRip-et sem indít el, amiben aztán semmi extra formátum nincs...
Valakinek valami ötlet, mitől lehet ez???
Nekem fontos lenne, hogy HDD-ről nézzek filmeket, ha erre nem hajlandó ez az ócskavas, rövid úton vissza lesz küldve... A HDD-nek semmi baja, néztem.
SZERK: Közben megoldódott, ki kellett teljesen kapcsolni a TV-t (áramból is), vártam egy kicsit, majd újra bekapcsoltam, vissza a HDD-t, és most megint jó.
De ez most mindennapos lesz? A Samsung ezt sosem csinálta. A Philips-nél ez a normális???
-
Vistaboy
veterán
Sziasztok.

Csatlakoznék én is a topikhoz, pár napja vettem egy Philips 65OLED706/12 típusú készüléket, és lenne pár kérdésem a kezdeti dolgokkal kapcsolatban.Először: Olvastam az összefoglalóban, hogy be kell járatni az OLED paneleket, és ezalatt a 100-200 óra alatt lehetőleg kerülni kell a HDR-tartalmakat, illetve 16:9 képarányú (teljes képet kitöltő) filmeket kell nézni. De most akkor pontosan mit is jelent ez? Mert én már megnéztem rajta egy-két filmet és a YouTube-on pár OLED HDR-demót is lefuttattam (DV-s videót még nem néztem, de HDR10+ filmet már igen), volt közöttük teljes képet kitöltő és 21:9-es is (utóbbi volt sajna a HDR-es)...
Szóval akkor ez mennyire volt káros, és mennyire kell ezeket kerülni a bejáratás alatt??? Ja, a beállítások jelenleg alapon vannak, ahogy a készülék rendszere felajánlotta az ajánlott lehetőségeket. Tudom, hogy nem ez az optimális, de egyelőre így semmi gond nincs vele, a képe gyönyörű, a filmek is szuperek, a fekete valami isteni, egyedül talán a menü tűnik picit lassabbnak, mint a Samsung QLED-en volt ezelőtt, de nem vészes.
Viszont ami fura, hogy amikor lejátszok egy filmet HDD-ről, és valamilyen oknál fogva kilépek, nem tudom folytatni onnan, ahol abbahagytam. Nem minden esetben van így, valahol engedi, de nem mindenhol. Esetleg bizonyos formátumoknál nem engedi?
(80%-ban HDD-ről történő filmnézésre lesz használva a TV, maradék 15% anime-sorozatok HDMI-ről (a formázott feliratok miatt), illetve 5% TV-közvetítés (Forma-1, stb.). Kb. ennyi. Monitorként csak addig üzemel, amíg átküldöm a MPC-HC képét a TV-nek, mikor elindítok egy animét, durván egy pár perc (áthúzom). Játékra nem lesz használva, arra ott a monitor.)
Másik kérdés: Sikerült kicsit összemaszatolni a képernyő alsó szélét, mikor tettük fel a falra, kicsit tenyér-lenyomatos lett. Na most, az OLED képernyőkhöz jó a LCD-képernyők tisztítására használt folyadék, vagy speciális tisztítószer kell?
Jelenleg egy ilyen van nekem, a TV felfogató-keretéhez adták:Ez jó lesz OLED-hez is? A biztonság kedvéért megkérdezem. Nem volt még OLED TV-m, ez az első, nincs tapasztalatom ezen a téren.

Köszi előre is.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olcsóbb lett a Game Pass Ultimate, de a Call of Dutyért cserébe várni kell
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Asztalos klub
- Milyen TV-t vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Trollok komolyan
- Horgász topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- LG 48G5 - 48" OLED Tandem - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 2400 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- LG 77B4 - 77" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG G4 65" OLED TV - 144Hz, fóliás, garanciális, gyári dobozában
- LG (77C47LA) 195CM 144HZ 4K OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ! UJ MODELL
- Eladó Samsung Galaxy A50 4/128GB szivárvány / 12 hónap jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- 27% - ASUS Vivobook OLED Notebook! Ryzen 5 7535HS / 16GB 6400MHz / 500GB NVMe
- AKCIÓ! 1TB NVMe SSD, 1 év gar 2230
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 - 27% ÁFÁS (0332)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem elég csak a médialejátszó? Minek a NAS is??? Arra nem lehet rákötni a HDD-t USB-vel? Nem azért, de most eléggé meg vagyok csappanva anyagilag, elég volt a TV-t kifizetni, nem fogok tudni egyhamar 100K-t kiadni ilyenekre...

Vhiktor