- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
djpundro
aktív tag
válasz
Calogero #49109 üzenetére
Probalgattam 30 on ,de fakonak tünt .
Mondjuk ha nalam 3 evet megy es utanna 3 at a felesegemnek is a masik szobaba en megleszek elegedve .
Mindeg tovabbitom es utanna aposomnak megy .Na ottan mar mindegy hogy milyen ! Mar beegve is mehet
Tehat 6 ev jo lenne ha birna nem beegve ,kb 6 ora napi hasznalat max melett. -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Calogero #47852 üzenetére
Megmondom őszintén én elakarom varázsolni a családot a Netflix-en nézhető 4ks filmekkel
, köztük az általad említett Planet Earth sorozattal is , hogy tudják értékelni a tv tudását ( minőségibb tévézés ). A feleségem és a lányom elég sok sorozatot néznek Netflixen ( nyelvtanulás) , de a laptopon és tableten , most itt lesz a lehetőség 65 colban nézni. Nekem lehet , hogy a Pink Floyd : The Wall dvd-je lesz az egyik nyitó zenei darab. -
Elims
veterán
válasz
Calogero #47448 üzenetére
Próbáltad már 2.1-gyel?
Ha igen,kíváncsi lennék a véleményedre.Blakey: Ultra high speed-ből is van többféle. :-/
Van amelyik 6e Ft,de van a többszöröséért is.
Lehet,hogy a dupla árnyékolás miatt lenne?Számít az vmit?Szabeska: Nem tudom,hogy segít e vmit,de a horizon zero ps4 pro-n is vacakol. (Legalábbis nálam.) Hdr-es tv-n ha bekapcsolom a játékban,nagyon fakó lesz a kép. :-/
Próbáltam már több beállítást,de a végeredmény mindig az,hogy jobb/szebb hdr nélkül játszani mint azzal.
(Csak ennél a játéknál ilyen,a többi hdr-es játék mind nagyon szép.) -
alaves
addikt
válasz
Calogero #47311 üzenetére
Így igaz. Célom az volt, hogy akinek fontos az interpoláció minősége, tudjon választani az OLED-ek között. Amúgy sokan a csutkára felhúzott interpolációnál sem látják (vagy nem zavarja őket) az artifakt és a torzulások.
Egyébként, ha a B9-en 1-es DJ-nél artifaktol a megkülönbözető fényjelzés villogásának kivetítődése a falon, aszfalton, akkor biztosan gyengébb mint az alfa9 v. a P5 (Philips) procik interpolációs képessége. Nem hinném, hogy ilyen jellegű hiba egyedileg előfordulna. -
daneel_hu
addikt
válasz
Calogero #42852 üzenetére
Nálam is 65E8 van, de szerintem nem éri meg a váltás.
Nem nagyobb a képátló, általános képminősége sem jobb. Mozgásmegjelenítés szintén...
Lehet van különbség, de ez elenyésző.
A GZ2000 elvileg tartósabb, de erről még egyetlen teszt sem készült.Talán később jobb áron lehet eladni, de még ebben sem lennék biztos.
-
-
hunspikey
őstag
válasz
Calogero #41311 üzenetére
Össze vissza írogat minden fórum minden értéket. Igazából el kell dönteni hogy szemre fix fényerő a kívánt vagy inkább legyen referencia. Ha szemre akkor 20 - 100 ig tartalomtól függően bármi jó lehet. Ha referencia érdekes akkor inkább 30 legyen, ez ad nagyjából mozi fényerőt (kb 120 nit)
Én a sharpness 0-val nem értek egyet, senkinek sem 150%os a szeme szóval kell egy kis hamis kontúr hogy élesebbnek tűnjön az anyag, szerintem 20 körül ideális olyan 3 méterről (65 col)
Amiről nem írtak az a haladó beállítások közt a max fényerő csúszka: ezt szerintem érdemes maxra tolni míg a dinamikus kontrasztot minimálisra. Közép vagy a felett fekete részlet vesztés lesz.
Mozgás : 2/2 teljesebbé jó.
Színek : haladó sárga árnyalat állítás balra 8
Cián jobbra 8
Zöld : árnyalat oké, telítettség - 15 (ha zavar a neon fű jelenség)
A többi nagyjából oké.
Kontraszt szerintem mindig 100, brightness vagy 50 vagy néha ha szar a kódolás akkor 51.
Gamma, na igen. 2.2 és 2.4 közt döntsön a napszak.
-
Fisha
őstag
válasz
Calogero #40056 üzenetére
Mondjuk az is vicc, hogy 2020-ban még mindig egy mozgó alkatrész a legmegbízhatóbb része egy terméknek....
Ezzel a beégéssel az az inkorrekt, hogy erre simán figyelmeztethetne menet közben a TV, ha túl sok ideje van meghajtva egy-egy terület ugyanúgy. De gondolom a marketingosztályon "kiközvéleménykutatták", kiszámolták, hogy jobban járnak a gariztatásokkal, mint ahogy ezzel a korrektebb eljárással járnának.
-
válasz
Calogero #40056 üzenetére
Az én LG mosógépem most lesz 7 éves és semmi baja, sehol egy rozsda vagy bármi... nyilván hangosabb, mint új korában, de semmi más baja nincs... szóval szerintem simán bírni fogja a 10 évet.
De igazad van amúgy, csak azért szerintem ritkán romlik el 10 év alatt a többi része is (relative). Szóval azért nem parasztvakítás.
Persze sokat számít azis milyen környezetbe (párás, vagy jól szellőző/szellőztetett, stb) hogyan van használva...
Off vége.
-
AL
addikt
válasz
Calogero #39160 üzenetére
Szia ! Szerintem semmi baj a tervezéssel. Ez forgótalp lesz, legalábbis azt írják. Nekem ez sokkal jobban tetszik, mint a mostani modern cérnalábak. Az első tévéim mind forgatható talpakkal voltak. Stabilak voltak és könnyebb volt az elhelyezésük is. A gz950 és tévémnek is jó masszív talpa van. Üdv.
-
allein
addikt
válasz
Calogero #37379 üzenetére
Az E9-et boltban vettem àt ès online àron. Nem ellenkeztek nagyon, èn meg kitartó voltam
a különbözetből(50k) pedig kijött az 5 èves Gold biztosítàs ára. Nem tudtam kifizetni online MM ajàndèkkàrtyàval mert kettő volt. Ezt jeleztem nekik üzletben. Viszont nem néztük àt a TV-t az üzletben, mondtam hagyjuk. Ha valami gond van akkor jelentkezem nàluk. Tàvkapcsolóval valami gebasz szerintem ès a kèpen làtható műanyag takaróval is( pöckök le vannak törve). Szürke tàvkapcsoló (C8)szerintem jobban nèz ki. Kèpek [link]
-
Doller
tag
-
Fisha
őstag
válasz
Calogero #36421 üzenetére
Ez az amit jól tiktolnak. A manualból és a hivatalos specificationből se derül ki explicite. Sejthetően 1.4a. Ez amúgy csatlakozóban is eltér a 2.0-tól? Mármint azt tudom, hogy mindent mindenhova be lehet dugni
, de esetleg több láb van? Csak ezt látnám logikus indoknak a passthrough inkompatibilitásoknál. De akkor meg szerintem korrektebb lenne egyszerűen más véget csinálni, hogy egyértelmű legyen a helyzet.
-
Fisha
őstag
válasz
Calogero #36418 üzenetére
De ha gyakorlatilag fémes kötéssel továbbengedi a jelet, akkor mit nem tud fogadni rajta? Csak arra akarok rákérdezni és/vagy rávilágítani, hogy ez a továbbengedés azért nem ennyire egyértelmű. Engem marhára érdekelne, hogy pontosan mi történik az erősítőben a HDMI jellel, de nem nagyon találtam erről leírást. Elég kellemetlenül érintett, mikor megvettem az oledet, és kiderült, hogy a normál bekötéshez vehetnék egy vagyonért egy új erősítőt (igazából teljesen feleslegesen).
-
válasz
Calogero #36139 üzenetére
Édesapám még egy Orion AT501-essel kezdte 1956-ban. Persze gyerekként. Akkoriban indultak a kísérleti adások.
Én VIC20-ra, késöbb C64-re még Junoszty tv-vel indultam be elöszőr. A 80-as évek végén pedig már színes tv-nk volt. Videoton Starcolor vagy valami ilyesmi volt a neve.
Jó kis idők voltak...
Gratulálok amúgy, szép db ez az Orion, főleg, hogy még működik is. -
Plebi
senior tag
-
athomi
veterán
válasz
Calogero #34985 üzenetére
Debrecenibe például a C9-et azzal a megjegyzéssel értékesítették az egyik vevőnek, hogy jobbat nem választhatott volna. :) És az elejétől dicsérték a készüléket. Nyíregyházán viszont tényleg a pocskondiázás megy, főleg a Panasonicokról. Ott egy ratyi lcd volt a legjobb.
-
mp54
senior tag
válasz
Calogero #32828 üzenetére
Szerintem a nagy lapos TV korában szakítani kell a régi elhelyezési móddal (nem én találtam ki, a plazma TV topikban művelődtem...)!
Elvek:
- a TV kép vízszintes középvonala lehetőleg legyen szemmagasságban (nálam 90-95 cm); ezért ad a gyár olyan alacsony tv-állványt...
-a center legyen középen, mivel a TV mögött nem jó (lásd hangáteresztő vászon, vetítésnél), marad hogy alatta vagy felette, inkább az alattá-ra szavaznak
-a zárt polcba betett center hangja lényegesen romlik, neki is kell a tér, mint a többinek
Én így oldottam meg, 50"-nál, 65"-nál már nehezebb lenne:
-eszközök a padlón
-center a tv előtt-alatt, egy lefűrészelt lábú asztalon
-a tv az asztalon, egy egyedi gyártású dobogón (a center mögött-felett) -
tutitibi
senior tag
válasz
Calogero #32401 üzenetére
Kábelek: Van nálam egy Auchan-ban vásárolt High speed HDMI kábel ethernettel. 5 méteres.
Simán viszi a 4K 60Hz-et ( NASA TV) és viszi a HDR-t is TravelXP 4K, ez egy HDR-es TV adó.
A kép lenyűgöző.
Nincs itt nagy bűvészkedés, amit tud egy készülék azt egy megfelelő kábel hozza nem érdemes csak azért + több 10 ezret kiadni a kábelekért...... -
-
alaves
addikt
válasz
Calogero #31008 üzenetére
"A mai fogyasztói világban úgysem fogsz találni 100%-os terméket (tv,hűtő,mosógép...) a gyártóknak csak annyi a célja hogy garancia lejártáig kibírja a készülék, utána meg vegyél újat"
Elég nagy baj, de pontosan így van. daneel_hu kolléga méretbeli dolgait megfontolván utánanéztem egy 55" OLED TV árában lévő VA kijelzős 70-75"-es LCD-knek. Nem kis hibák vannak ott is! Továbbra is azt mondom, legjobb kompromisszum a 65" OLED TV. -
Celtis
veterán
válasz
Calogero #31008 üzenetére
Még soha nem néztem tesztábrákkal hogy van-e tinting-banding (valószínű hogy van). Amíg normál használat során nem zavaró a jelenség addig nem érdekel.
Ez a helyes hozzáállás! A gond ott kezdődik, ha valaki normál tartalomnál is zavaró mértékű hibát tapasztal, és nincs rá megoldás, mert egy cserepanel sem garancia a javulásra. -
daneel_hu
addikt
válasz
Calogero #28833 üzenetére
"Neked az E8-on volt a hátlapon?
Elöl volt nekem, de hátulról én tuti hogy nem szedtem le semmit."Sajnos nem emlékszem már rá.
(öregszem na)
Elöl biztosan volt, fülecskés fólia természetesen.
Most megnéztem elöl-hátul de nincs rajta fólia sehol.Hátulra nem sok értelme van rakni E8-nál mert üveg. (kivéve a készülékház)
Korábban volt egy posztom ami arra vonatkozott, hogy az E8 valóban üveg-e vagy csak utánzat.
Most megnéztem megint, valszeg' mégiscsak üveg, mert nem tudom semmivel sem megkarcolni. -
daneel_hu
addikt
válasz
Calogero #27520 üzenetére
Egyikkel sem jársz rosszul.
A Pana szerintem messze alulmúlja esztétikumban az E8-at, de ez ízlések és pofonok.
Van akinek tetszik a baltával faragott talp, nekem nem.Mások szerint az E8 a csicsa, a Pana pedig a konzervatív design.
E8 az exkluzív minimál... (szerintem)
Na... de tényleg mindkét készülék jó, ez biztos.Nekem E8 van, jó cucc. Banding és tinting itt is lesz arra készülj. (mint minden olednél)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Építő/felújító topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Formula-1
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged