Hirdetés
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
trialboj
őstag
Hogy tedd pénzé a fiad magánéletét, lvl 100: [Instagram Controls My Son's First Date **Cute**
]Kb 1 MILLIÓ követővel ezelőtt találtam a csatornára, egész érdekes volt, többnyire izgalmas táncosokat mutatott be egy hétköznapi mégsem megszokott módon. Aztán megindult a lile vonat, rátaláltak a gyerekek, elment az egész ebbe az irányba, és ez volt az utolsó videó, amibe belenéztem (gondoltam hátha csak poén).
Talán befér ide, muszáj volt kiírnom magamból mert felcsapta az agyam.
De hogy ne legyen ennyire demoralizáló a komment, itt egy csatorna, Retroshock aki viszont remek, igényes tartalmat gyárt, nem ingadozik a színvonal, és nem ígér heti meg napi megjelenést, ami általában egyenes út a ripacskodáshoz, ötlettelen önismétléshez.
-
concret_hp
addikt
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Ki a távozni készülőbirkanyáj?

-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
a lesz elől kimaradt egy nem szó
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
komolyan úgy gondolod, hogy a "háde a zertéelen is vót' hátakkormegnaugye" lesz a szavazóik mérhető százalékától elhangzó
érvválasz, ha esetleg az kerülne szóba, hogy mennyi pénzt tolnak a senki által nem olvasott / nézett médiájukba?
szerintem ez leginkább a távozni készülő birkanyáj elbizonytalanítására van

-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
komolyan úgy gondolod, hogy adnak még a látszatra?
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
azé' köll, hogy ne lehessen mondani, hogy csak a saját 500 helyükre tolják ezekre a pénzt, ellenben így lehet mutogatni évekig, hogy háde az ertéelen is vót'. és ha jól tudom nem nagyon van olyan indoklás amivel vissza tudnák utasítani.
-
-
BlacKSouL
addikt
Ertéelen megy a kormánykampány? Mi ez az izé? Pénz beszél?
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Úgy látszik, nem csak a kismókusok, hanem a nagy motkányok is izgulnak a mogyoróra..!

-
ToBeY
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Neked is köszi, majd megnézem ha legközelebb megyek
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Általános iskolai cserekapcsolatban voltunk Angliában. Családoknál. Egyszer csomagoltak mogyoróvajas szendvicset. Én is az édes mogyorókrémhez voltam szokva, a feltéphető fóliáshoz, amiből diókrém is volt. Beleharaptam hát, és borzalmasnak találtam. Osztálytársmnak ízlett, vele mindig cseréltünk valamire. Aztán persze 20 évvel később már az üvegből kanalaztam két pofára, de hát gyerekként a sört se szerettem

Ugyanott kitették nekünk a szünetekre a narancslevet. Mi meg ittuk pohárszám. Csodálkoztak is, hogy ejnye a magyarok hogy szeretik ezt, majd az utolsó napokban derült ki, hogy az valami sűrítmény, kvázi jaffaszörp, csak valamivel természetesebb, és minimum 5x-ös hígítással kellene inni, mi meg ittuk töményen
Fura is volt az íze, de tök úgy volt kirakva, mintha sima narancslé lenne. -
Vérboci
addikt
Persze hogy relatív... azért is írtam, hogy a nutellához viszonyítva.
Mert én amikor először vettem mogyoróvajat, akkor abból indultam ki, hogy ez a földimogyorós ámérikai nutella. Aztán csalatkoznom kellett. Azt nem tudom, hogy mindegyik sós-e, vagy csak amit mi vettünk, volt olyan fajta, de elsőre nagyon meglepődtünk. Aztán kicsit átszellemülve már jó volt, lehetett úgy enni mint a mogyorókrémet. De hogy lekvárral nem bírnám megenni, az fix.bobsys: tudom, tudom... most már. Csak kisalföldi véglényként ugye a mogyorókrémtől közelítettem anno a mogyoróvajhoz...
-
-
-
ToBeY
nagyúr
Vettem egy peanut butter-t mert kíváncsi vagyok az ízére,de ezt az usákok hogyan szokták enni?

-
BlacKSouL
addikt
Csak én érzem gáznak 2019-ben, hogy bekapcsolom a gépet melóban, és 15 perc kell neki, mire használható állapotba kerül? Addig csak tölt, indítgatja a milliónyi hálózatos kis cuccait, ilyen program olyan program, de dolgozni nem lehet vele.
A másik, hogy minden oprendszer sajátos hülyesége, hogy gépelek valamit ezerrel, füstöl az ujjam hegye, ám egyszercsak felugrik valami párbeszédablak, amit villámgyorsan lenyomok úgy, hogy azt se láttam mi volt az? Szemem sarkából látom felvillanni, de mire az agyam felfogja, már leütöttem egy halom gombot. -
Vérboci
addikt
boldog holdfogyatkozást mindenkinek!
-
bobsys
veterán
Magyarorszagon melyik szolgaltatonal van olyan, hogy mobile hotspot? Vagy a telefonon keresztul vagy adnak sim kartyat es azt betolom egy hotspot deviceba?
Az kene, hogy 7-10 napra, telefon+mobil internet
Engedik egyaltalan a mobil szolgaltatok a hotspotot a mobilokon vagy kulon megy a dolog? -
válasz
fokukac
üzenetére
Legalább Tp-n dolgozhatsz, nézd a pozitív oldalát. Mifelénk még mindig ezer éves Core 2-es gépek vannak, kb. 2 Gb rammal, 17"-es TFT-vel. Energiatakarékossági szempontból pedig külön öröm, hogy a takarító hölgynek mai napig nem sikerült megérteni hogy ha a személyzeti WC-t rendezte, kapcsolja le a villanyt maga után. Összegezve, néha lerendezi annyival: "Miért, maga fizeti?..." Tehát kissé user error.
-
trialboj
őstag
Unatkozó emberektől kérdezném, hogy ez mennyire egyértelmű.
Szükséges hogy outside, vagy ez is elég egyértelmű? Attól félek hogy esetleg úgy hangzik mint egy tiltás, pedig a lényege az lenne hogy bringázásra buzdítson.
Van egy olyan verzió ahol az out alatt kisbetűkkel ott van hogy "... and have some fun" de az túl szájbarágósnak tűnik, vagy mégis szükséges lehet?
köszi
-
concret_hp
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
ismeteld: az open office jo. mmmm.

nalunk is ilyenek vannak amugy, most hogy pont ilyen-e azt nemtom, de nalunk egyalatalan nincs kapcsolo az egesz szinten
de minden atom zold minositest megkapnak az ilyen rendszerek azt birom a legjobban, mert mennyivel takarekosabb, de bmeg a legtakarekosabb ha nem is hasznalnam, de azt nem lehet ugye 
-
gaborbol
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Uj ugyfel, kertek kb 200 uj vegpontot callcenterbe.
Okes, switch kell vagy van nektek?
Nincs , de majd ok vesznek.
Rendben, 48 gigabit Poe port es 10gb-es port uplinknek.
Tegnap hivtak, hogy megjottek a switchek, be kene configolnom.48 port 10/100 Poe, 1 gb-es uplink, hasznalt $40 volt darabja

Kb 15 evesek es az utolso friss firmware 2013 ban erkezett hozza.
Segelyhivo kozpont...
Mondtam nekik, hogy hivjanak ha vettek rendes eszkozt. -
válasz
adalbert1
üzenetére
Mi meg új irodába költöztünk tavaly, és sikerült az asztalok fölé, kb. 220 centi magasságba ilyen 90 centi hosszú és 30 centi széles lelógó LED-panelokat szereltetni.
A LED-panel a monitor tetejétől számolva kb. 90-100 centiméterrel van feljebb, és tolja rá a 4000 (!) lument.
És így nézzük a monitort. Szerintem ez így nem normális, kb. sokszor annyi fény van, mint ami egy monitoros munkához kell, egyrészt van egy kurva nagy fényesség a szemem sarkában, másrészt tükröződik mindenen, az asztalon, a monitoron, a notebook-on, a billentyűzeten, a mobilomon.
Megszereztem az iroda átadásakor készített fénymérési jegyzőkönyvet, a szerint olyan 690 lux van az asztalon. Monitoros munkához ilyen 200 luxot ajánlanak... de úgy tűnik, ez csak engem zavar. A többiek hugyorogva dolgoznak.Kapcsoló nincs - illetve egy db van 3 asztalcsoportnak, kb. 18 munkaállomásnak, mert gondolom, így egyszerűbb volt a gépész-tervezőnek, és a kivitelező is megspórolt mondjuk 3-4 db kapcsolót (darabja mennyi, 5 e Ft?). Meg azt sem értem, hogy miért az asztal fölé rakják, miért nem a sorok közé...
Én azóta effektíve nem tudok dolgozni a helyemen, ha ég a lámpa. És valamelyik hülye mindig felkapcsolja...
Én meg belefáradtam ebbe a harcba.
Egy ideig bújkáltam az irodában, oda mentem, ahol épp' hely volt, tárgyalóba, társalgóba, konyhába, de úgy november magasságában, amikor már egész nap égett a lámpa, közöltem, hogy ennek nincs értelme így, addig nem megyek be, amíg nem lesz villanykapcsolóm. Azóta sincs, és többnyire itthonról dolgozom.
Amúgy kb. fél éve hitegetnek a kapcsolókkal, meg hogy lesz dimmelés is, de bazzeg, ez olyan, mint a 4-es metró, sose lesz kész. -
adalbert1
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Nekem a kedvencem az volt, hogy képesek voltak zongoralak keretű, TN paneles, mindenféle magasságállítást nélkülöző monitorokat beszerezni egy időben (gondolom aki a beszerzést intézi, annak fogalma sincs az ergonómiáról, csak a termék pár paraméterét -pl. itt: méret, felbontás, ár- nézi), mindezt úgy, hogy az a monitor és egy használhatóbb közötti árkülönbség kb. fél-1 napi bére a legtöbb embernek

emvy: Sony fejhallgatóknál az olcsóbb kategóriákban is megfelelő a zajszűrés (pl. WHCH700NH.CE7)? Vagy itt is a Bose árkategóriáját érdemes megcélozni?
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
hát az egeret azé' igen, azon kívül asszem nagyjából semmi nem működik

de lehetne az is, hogy megőrülök a tácspadtól és életem végéig fizetik a pszichomókusokat

-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Nálatok csatlakoztatni lehet az IT által nem jóváhagyott USB-s eszközt a géphez???

-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
én kérdeztem, hogy hol lehet kérni egeret a notihoz (amire 1 hónapot vártam) mondták, hogy az nincs. voltam akkora úr, hogy saját zsebből vettem magamnak egyet, 1000ft + áfa ha jól rémlik, de elhívtam még 1 srácot a legközelebbi boltba

-
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Körülbelül másfél órát szúrtam el
mategnap, hogy egy 5300 forintos 3M fültokot elszámoltassak projektköltségvetésre.
A nettó órabérem összemérhető vele, de biztos megéri valakinek.
-
az milyen már, hogy összeomlik az excel, és bár már 2 órája dolgozom vele ma reggel, a tegnap 23:58-as autosaved verziót ajánlja föl mindkét nyitott file esetén?
Szóval megint egy két órás munkám ment a levesbe.
Csókoltatom redmondot is, na. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Termelésvezetőnk dettó ugyanígy járt, ugyanígy acélgyárban, ugyanígy baj van a hallásával.
Fogadjunk egy ideje a flexeléshez is felteszed már a védőszemüveget
Ja, köszi mindenkinek a klónozós segítséget. Még arra mondjon valaki valamit légyszi, ha van tapasztalata, hogy ez a Samsung 860Pro 256GB Sata SSD jó-e, vagy van valami hátulütője, vagy hibája, vagy bármi. Hevenyészve átfutottam néhány írást, azok alapján jónak tűnik.
-
Vérboci
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Én a kovácsüzemben se használtam fülvédőt.
Igaz hogy meg is "süketültem"...
Fiatalság, bolondság.
Azóta üzemi területen mindenhol. Még a csendgyárban is. -
FehérHolló
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Épp egy több ezer wattos hálózati switch-et konfigurálgatok és használok egy közelgő bemutatóhoz. Olyan hangja van, mint egy felszálló repülőgépnek, 10 perc alatt szétrobban a fejem tőle.
Kértem egy hallásvédő fültokot, de helyette adtak egy ilyen fülest, mert szerintük ennek is elégnek kell lennie: [link]
Aztán lehívtam az észkombájnokat a szobába, ahol csinálom, de nem értették a problémát. Munkavédelem magas fokon. -
Amúgy az SSD-csere után ezt mutatta a HD Sentinel, hogy kondíció 0%, és, hogy meghibásodás várható... nem tudom, hogy ez mennyire komoly...?
Következő mondat: "állapota hibátlan".Vagy az is lehet, hogy csak azért mutatta ezt, mert még nem volt SMART adat az új SSD-ben...
Mindegy, láthatólag működött, meg apám szerint azóta is, szóval nem izgattam rajta magam. -
válasz
BlacKSouL
üzenetére
szia, igen, összejött. mondjuk az első kettő próbálkozással nem volt az igazi, valószínűleg a win 7 frissítés miatt, nem bootolt be. aztán vissza a régi, safe mode, majd újra boot, újra klónozás, és akkor sem bootolt be - aztán harmadik próbálkozásnál futott le teljesen a vindózápdét utáni újraindításkor a telepítés befejezése, és az utána való klónozás lett jó, akkor már bootolt.
IGazából relatíve egyszerű volt. A Tim által javasolt progival csináltam, mert a másik (amit TBS javasolt), már a regisztrációkor bankkártyát kért, amit nehezményeztem (pedig elvileg 30 napos próbaverzió).
Kb. egy órát izéltem el vele. De ha ügyes vagyok, meg lett volna 15 perc alatt is.Ui. ja, és annyi van még, hogy tényleg klónozza a meghajtót, azaz először egy 64 gigásod lesz, aztán a nem allokált részre ki kell még extend-elni a disk management-ben.
Uui. nekem nem volt usb-s keretem, szóval én ráudgtam egy satás csatira, úgy klónozta, aztán kikapcsolás után kicseréltem a két lemezt, oszt' jónapot. persze amikor nem bootolt be, akkor nem voltam boldog, de utána összejött.
-
tbs
addikt
Uristen! Van aki meg vindozt hasznal?!?

-
Tim82
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Miután kicserélted a rendszermeghajtót, az új meghajtót (vagy partícióit) ugyanazokkal a betűjelekkel fogja lekezelni a Windows, mint a régi rendszermeghajtó esetében.
És nem, régen sem tapasztaltam ilyesmi miatt megkavarodást.
A kraftxld linkelte cikk alján lévő hivatkozást tanulmányozd át gondosan.
-
Tim82
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Én eddig úgy csináltam, hogy a célmeghajtót (tehát az SSD-t, amire kerül a rendszer) külső USB házban rádugtam jól a gépre, szóval nem beletettem.
Majd miután megtörtént a klónozás, leállítottam a gépet, kivettem a régi rendszermeghajtót, betettem a helyére az újat és voilá.
Szóval igen, az elv az, amit írsz.
Windows alapon már megvolt egy ideje, hogy csináltam ilyet, bő egy éve Linuxozom a napi szinten használt laptopon meg a hetente-kéthetente egyszer használt másik laptopon, ott CloneZillával meg Hiren's Boot CD-n lévő Parted Magic-kal simán meg tudtam oldani ugyanezt SSD-ből nagyobbra váltásnál. Az elv ott is ugyanaz, mint a Windows-os programok esetén.
-
BlacKSouL
addikt
Gondolom ez 7-esre is igaz.
Mivel én sem csináltam még ilyet, aztán a programok által használt kifejezések pontos mögöttes tartalmát nem ismerem, a klónozás(disk clone) azt jelenti-e, hogy fogom az új ssd-t, rádugom a rendszerre, elindítom a klónozást, ha minden OK, akkor a jelenlegi meghajtó összes fájlja, bitje, minden átkerül az újra, bootolható, a fájl és mapparendszer mintha mi sem történt volna ugyanúgy elérhető az újon, csak éppen a lemezkezelő 200 gigával nagyobb szabad helyet mutat? Vagyis sikeres lefutás után a régit simán le is húzhatom, mintha ott se lenne? -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Azt mondd meg túl vagy-e már az SSD migráción, és ha igen hogy ment? Tegnap én is szembesültem vele, hogy a 60 gigából ami ugye 55,6, már csak 4,33 a szabad hely, ami ugye már alatta van a javasolt 10%-nak, de mindenesetre már frissíteni is alig merem a programokat, mert attól félek lenullázzák mielőtt kitalálnám milyen legyen az új (860Pro256 tetszik most 28-ért)
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Mostanaban a Sonyk sokkal jobbak szerintem, ha zajszuresrol van szo.
-
adalbert1
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Én úgy érzem, hogy NZ nagyon messze van, jobb lenne valami közelebbi európai országot nézni.
Illetve amíg elég kicsi a gyerek, addig azért pár hónap többet számít, amit külön töltünk, mint esetleg nagyobb korában, tehát egyelőre ezt a részt sem találtam még ki (anyagilag biztos jobban megérné).
Igazából nekem most sem elsősorban a pénzzel van gondom, hanem azzal a sötétséggel, agresszióval, szétszakadt társadalommal, ami körül vesz, illetve nagyon pesszimistán látom a jövőt (habár ez lehet, hogy csak percepció kérdése).
Viszont itthon mindig csak beszélünk arról, hogy jó lenne valamerre menni, hogy a gyerekünk már egy egészségesebb társadalomban nőjön fel, de elég nehezen lépünk a cselekvés útjára, úgy gondolom, hogy az első 1-2 nagyobb lépést nagyon nehéz megtenni (főleg, hogy annyira nem érzem közvetlenül a bőrömön azokat a negatívumokat, amiket leírtam fentebb, csak nem lenne jó arra ébredni egyszer, hogy már sokkal közvetlenebbül érint minket bármi).concret_hp: pont a hétvégén próbáltam ki egy bose quietcomfort 35 II-t az auchanban (meglepődtem, hogy ilyen árú termékeket is forgalmaznak
), és nagyon tetszett, azóta azon gondolkozom, hogy venni kellene egyet, de azért elég drágának tartom (a jelenlegi fejhallgatóim közül a legdrágább talán 44k volt, ez pedig 130k). Régebben dolgoztam open office-ban (kb. 40 fő volt egy légtérben), olyan munkahelyre nem kívánkozom vissza, nem is értem, miért nyomják ennyire azért, hogy éves szinten pár négyzetméter bérlését megspórolják, miközben sokkal fárasztóbb, kevésbé tud produktív lenni az ember, stb...
Jelenleg ugyan kb. 8-an ülünk egy irodában, de úgy érzem, hogy néha ide is jó lenne valamilyen active noise cancellinges cucc, valaki vagy hangosan hallgat zenét (nyitott fejhallgató rulez), vagy telefonál, vagy beszélget, stb - tehát még ennyi embernél is azért jelentős a zajszennyezés, ritka az olyan nyugodt időszak, amikor mondjuk legalább negyed óráig csend van.
Egyelőre ugyan itthon jól elvagyok a középkategóriás Sennheisereimmel (HD 598CS és HD 558), csak arra kellenek, hogy ha a gyerek a másik szobában alszik, akkor őt ne zavarja ha esetleg filmet/sorozatot nézek, vagy játszok valamit, de irodában kétségtelenül nagyon hasznos lenne. -
lenox
veterán
Hallgatas temajaban ez kimaradt annak idejen, de bepotoltam:
-
bobsys
veterán
Jo nagy baromsag. Az enyem siman lekapcsol ha nem megy valami a tableten. Azt mondjuk szeretnem megerteni, hogy ez miert jo egy noise cancelling fules esteben. Gondolom nem en vagyok az egyetlen aki csak a noise cancelling ficsort hasznalna es nem mozizna/hallgatna zenet kozben.
Valakinek kell egy Sony WH-CH700N? Fel eves, keveset hasznalt. $99 -
ToBeY
nagyúr
Ezt a bolond időjárást,süt a nap és közben szakad a hó.

Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Tőzsde és gazdaság
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- OLED TV topic
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Eredeti játékok OFF topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- ATEN Cat 5 KVM over IP Switch Altusen KH1508AI - Új ára 284.000Ft
- AirPort Extreme 802.11n (3rd Generation) Model A1301 -
- BLACKBOX ServeSwitch octet 724-746-5500 -
- Asztali PC , 10100F , GTX 1070 , 16GB DDR4 , 512GB SSD , 500GB HDD
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
- Apple iPhone 14 Pro 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- KARÁCSONYI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

meg akiket kezd zavarni a korrupció, meg a túlóratörvény (mondjuk az már sokaknak meghaladja a képességét). múlt héten mindenhol megírták, hogy egy óvatos 250K juzerrel kevesebb szavazna rájuk, mint 1-2 hónapja.

Fura is volt az íze, de tök úgy volt kirakva, mintha sima narancslé lenne.