- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- One mobilszolgáltatások
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
Na,kinek sikerült megfáznia nyáron?☝️
-
bobsys
veterán
Szoval most par napot a kozel-keleten toltok, a taxis a 10 perces utat 7 perc alatt megoldotta. A gps folyamatosan mondta, hogy "over speedlimit", korforgalom, fekvo rendor lassitas nelkul.
-
lenox
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Nekem most zbook 15v van, eleg jonak tunik.
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
Lehet régi, de még több az anyag benne mint némelyik jelenlegi gépben. Valahol ott lenne az arany középút, ha alig használtan van lehetőség venni, akkor jó pár évig nem lesz vele gond.
-
FehérHolló
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
4 éve nem fejlesztő vagyok.

Meg van mögöttem egy jenkins, ami sandbox branchet is elég gyorsan (5-6 perc alatt) forgat. Lokálisan legfeljebb kisebb modulokat kell fordítani, arra fölösleges egy workstation.
Meg ha már workstation, akkor inkább asztali gép és egy kisebb, olcsó laptop kombó. Még árban is jobb.Spet: Elég régi szegény, de sokkal jobban tetszik, mint a mostaniak.
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
elég szűk ott a hely, ott állnak a szomszédok autói, meg ilyenek. Én mindig farral állok be, mert szerintem úgy egyszerűbb, mint utána ott forgolódni, de a b. nejem inkább orral áll be, mint az emberek 90%-a.
De mindegy, már szervízben van, talán jövő héten megoldják... -
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Szerintem munkara kenytelen leszel 15"-ost venni.
A mostani 14"-os gepekben csak U szerias proci van, az munkara keves.Valami ilyesmit vennek, biztos lehet olcsobban is.
-
Spet
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Dell e7450-el szemezgetek, szerintem még időálló a formavilága.
-
bobsys
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
nekem nagyon bejott a Surface Book 2, profin nez ki, i7/16GB/500SSD eleg izmos peldany, de meg is kerik az arat rendesen. Az enyemet csak azert adtam el, mert a 8GB/256SSD keves volt
-
bobsys
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
mekkora kepernyo meret kell?
-
FehérHolló
veterán
Munkára kéne egy új laptop.
Előreláthatólag csak kódfordítással izzasztanám, dedikált VGA nem fontos.
Viszont ügyfelekhez is rendszeresen hurcibálnom kell majd, ezért nem jó, ha túl nagy/nehéz. Meg ugyanebből kifolyólag az sem árt, ha profi hatást kelt, amikor lerakom az asztalra.Dell és a HP aktuális üzleti kínálatában van olyan, ami erősen ajánlott, vagy kerülendő?
-
mert win10, azért.
---------------------
másik technikai kalandom az elmúlt egy napból.
Vettem egy kis marantz melody erősítőt a kisszobába, kb. 5 éves modell.
3 hétig kipróbálni sem volt időm/erőm, de tegnap beüzemeltem. Wifi-kapcsolat, minden fasza.Hálózati média-lejátszónak reklámozzák, 24 bit/ 192 KHz kompatibilitással. Média szerver konfigurálása: azt hittem, hogy símán látni fogja a PC-n megosztott könytárakat (upnp), de nem. Windows Media Player kell neki, abban kell média szervert csinálni (!), és akkor lehet róla stream-elni.
Nekem már ez sem volt magától értetődő, pláne, hogy ezt a media player nevű MS-es fost utoljára valamikor 15-18 évvel ezelőtt használtam.
Mindegy, bekonfiguráltam, cisnáltam library-t (mert azt is kell), ahova betöltötte szépen a zenéimet.
Ki akartam próbálni egy HD zenével, böngészek, de nem látok egyet sem. Hát, miért?. Hát ez a csoda Windows Media Player nem ismeri a flac-ot, kell hozzá valami plugin, de akkor is előbb, 'on the air' átkonvertálja, vagy valami ilyesmi.
Itt ültem tegnap éjjel egykor, és inkább hagytam a p*csába az egészet.És valaki szerint ez így normális megoldás...
HD zenelejátszónak reklámozni valamit, amihez egy olyan ezeréves windows-os cucc kell, ami nem támogatja a flac-ot.
Komolyan mondom, az eszem megáll. : )Na mindegy, csak ki akartam próbálni ezt a feature-t, de minek...
Ui. most kinyomoztam, hogy a jriver is tud media server-t csinálni. 78 dollárért.
Uui. megpróbáltam USB-n megetetni némi 192-es flac-cal, de azt be se olvasta, mert az összes pendrive-om exFAT, de neki FAT32 kell. Szóval fog ez menni, na.
De amúgy nagyon szép hangja van, bár eddig csak mp3-mal tudtam megetetni... -
ToBeY
nagyúr
A win update miért tesz nekem vissza egy kb 4évvel ezelőtti drivert a legfrissebb helyett?

-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Kisebb méretű és balpozitív, ráadásul ha gyári sarus, akkor vékonypólusú kell bele.
Aztán ha megoldható valami közeli konnektor, akkor [link]
Ha nem, akkor 3 év elteltével marad az ima.
A gyári Hondánál is elvileg jobban bírja a többihez képest, legalábbis nagyjából ez a tapasztalat. Persze azt is akkugyártó gyártja, csak talán jobban odafigyelnek. És nem annyival drágább (pár ezres max.) -
válasz
EQMontoya
üzenetére
Érdekes ez- Domiban a gyári akksi 7 évet bírt. Vettem valami varta bizbaszt 80k pézé és a köv tulajnál 2 évesen lehalt. Beszéltem facsés arcokkal márkacsoportból és kiderült h lehet venni 100k körül gyárit ami viszont bírja a 7 évet megint. Szerintem a neten rendelteknél a FIFO miatt olyat kap a többség ami már állt hosszabb időt és az megy az élettartam rovására.
-
EQMontoya
veterán
-
Na, csakhogy essen másról is szó.
Szenvedéseim a világgal és a technikával.
a b. nejem panaszkodott, hogy hangos a Jazz, már a múltkor is az volt, nem mer vele elindulni, és hát nyilván erről nekem kell gondoskodnom (hiába mondom neki, hogy autót adtam, nem flottakezelést: D)
Nem voltam ott, de felvette videóra, megnéztem, tényleg éktelen csörgés, nem túl bizalomgerjesztő, már azt hittem, valami elszállt, motor, lánc, stb..
Tegnap éjjel már nem volt erőm lemenni ezért a mélygarázsba. Ma reggel lementem, hogy megnézzem. Bazzeg, nyitva volt a motorháztető, csak a pöcök tartotta, talán attól rezonált… ő pedig lement vele Szolnokra, meg vissza, nyitott motorháztetővel, hihetetlen. Meg azt sem tudom, hogy tudja-e, hogy kinyitotta... REmélem, nem verte szét a rezonancia a zárat.Mindegy, kipróbálnám, hogy rendben van-e most már, indítanám, nem indul, teker kettőt, teker egyet, semmi, lemerült az akksi, hát mikor máskor..? Ott áll a mélygarázsban, orral a fal felé, még megbikázni sem tudom...
Na, irány egy autóalkatrész boltba, nem tudják pontosan, milyen típus kell bele, de ami valószínű, az nincs raktáron.
Így indult a napom ma…
és még nincs vége. Most felhívtam a 10 éve bevállt akkusokat, akik házhoz hozzák, és be is szerelik, meglátjuk, jót hoznak-e.
Ui. a múlt héten volt nálam egy villanyszerelő, és a végén nem tudott elindulni, mert ugyanígy meghalt az akksija, ott a ház előtt, én bikáztam be.
Nem tudom, régen mindig télen hullottak az akksik, de most úgy tűnik, nyáron. -
lenox
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Igen, a ginnel annak idejen kitalaltak, hogy nem legalis rairni a korat, igy nem lehet vele annyira sznoboskodni. En probalgatom oket: Copper Head (zold, fekete, arany), Langley's No.8, Plymouth tetszett mostanaban. Sharish Blue magic annyira nem jott be, de erdekes (ilyet is mostanaban vettem).
Ja es itt 41-42 fok volt nap kozben.
-
NoLF
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
4 utan fogom kezdeni az tuti, addig medenceparti es skorpioirtas a menu, plusz pizza es hazi bor

-
-
NoLF
veterán
Jelentem San Marino kornyeken is 34 fok van a hegyekben, kicsit erosnek erzem... foleg, hogy egy felhektaros teruletnyi dzsungelt kell elinteznem fukaszaval

-
ToBeY
nagyúr
Ma kipróbáltam az expresso-tonic-ot,tényleg jó. /csak nem lett olyan szép layer-es mint a képeken.
-
válasz
bobsys
üzenetére
hát, szólhattál volna hamarabb is. Tekintve, hogy már kedd van

Na mindegy, kisigényű leszek, megelégszem azzal is, ha hozol egy hidegfrontot

"Jön még kutyára dér" címmel a szerkesztőségbe, és üdvözlöm a juventusz rádió hallgatóit..!
)@Bleki: mondtam, hgoy ne igyál annyi töményet!
Meg milyen dolog ez, ittasan biciklizni 50-60 kilométereket? -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Épp a Balatont biciklizzük körbe. Ma már én is azt éreztem, hogy a hőmérséklet elérte azt a pontot, hogy a menetszél már nem hozott egyensúlyt a hőháztartásba. Hévíz-Örvényes volt ma, mindenki azt hitte aBadacsonyban volt meleg 1 körül, de aztán a Zánka-Udvari volt ami csúnyán odabaszott a két le-föl-le-föl szakasszal. Hölgyeknek nehéz is volt, én azért a napon néptáncolással hozzászoktam ehhez a melegben mozgós helyzethez. Viszont töméntelennek vélt folyadékfogyasztás mellett is ki vagyunk száradva, ami a pössentések sűrűségét illeti. Mértékkel fröccsözés van. Badacsonyból elindulni 6 kisfröccs után elég húzós volt 36 fokban.
Amúgy élvezem. Csak ésszel kell.
Megint jobban fosok a 8 órás hazavonatozástól -
bobsys
veterán
Ha kell valami aprosag a vizen tulrol es szerdaig ideer akkor eltudom vinni Magyarorszagra
-
Ahogy a Mikrobi javasolta, szerintem gyorsan menj, szerezz csajokat, és sokasodj, mert ez a génkészlet egy unikum. Meg mától van csók is, kisbusz, satöbbi.

@Monti: Én voltam kint, amúgy annyira nem durva, mint a 1-2 hete, ez most száraz meleg, nem fülledt meleg, elviselhetőbb.
-
ToBeY
nagyúr
Ez Dbands edzés igen fura.aka egy gumipókkal összekötik a lábad aztán küzdj -mindezt 7kor.

-
a kutyafáját, jól megöltük a topicot ezzel a dologgal.
Na mindegy, szép napot mindenkinek, remélem, senki nem ugat bele a napotokba..!
-
parandroid
félisten
Ööö... Jelen esetben pontosan ezt. Konkrétan, hogy ha speciális igényű kutyád van, akkor speciális módszerekkel kell elérned, hogy a lehető legmegelelőbb módon tudja kezelni a hétköznapi szituációkat. Pontosan ez a kutyatartó felelőssége, és feladata. Nyilván ez nem mindig egyszerű feladat. Még egy ‘problémamentes’ kutyával sem.
Vagy a kutyatartó genetikájára gondoltál?
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
Ezzel azt allitod, hogy a 'genetika' semmit nem szamit, csak a kornyezet. Nem?
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Ha egy kutya nem tud viselkedni, akkor egyértelműen a gazdi a hülye. Ezen nincs mit vitatkozni. Egyszerűen vannak emberek, akik nem tudnak mit kezdeni egy kutyával (illetve sem kedvük, sem türelmük, sem igényük nincs rá, hogy ezen változtassanak). Na, ennek belátása az, ami a magyar kutyás társadalomból borzalmasan hiányzik.
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
Túl empatikus vagy. Semmi baja nincs annak a kutyának, csak hülye. Egész nap csöndben volt. Most besötétedett, újra kezdte. Leeht, hogy csak fél a sötétben...
Majd reggel abbahagyja. Az a pár tucat ember, aki pedig 100 méteres körzetben lakik, majd hallgatja (bár lazán átüti a fuldugót is, próbáltam)De lehet, hogy csak egy jó gazdi kéne neki, aki nem családtagként kezeli, hanem
jól megverimegtanítja neki, hogy kussoljon... -
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Na jó, de téged nem sajnállak, a kutyát meg igen. Mindent összevetve annak a kutyának biztosan komoly baja van. Meg kéne találni az okát (igen, létezik olyan is, hogy egy kutya durván szorong egyedül), és megszüntetni. Nem azért, mert téged zavar, hanem mert ez így a kutyának rossz.
p
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
Igazad van, két kutya jobban tud ugatni és vonyítani, mint egy...

Engem nem érdekel más kutyája, nem érdekel, hogy családtag vagy sem, csak legyen csönd, na. Tudom, ez önző álláspont, de ez van. -
parandroid
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ellépesztő különbség van a német (civilizált európai), és a magyar (balkáni) kutyatartás között. Általánosítás persze, nekünk otthon is kb ugyanez volt a szociális státzsza a kutyának, mint itt (ti. családtag), de az általános mentalitásbeli különbség lesújtó.
p
-
ToBeY
nagyúr
válasz
gaborbol
üzenetére
13 évig volt beagle-m kutyám,sokáig sajnos nem lehetett egyedül hagyni,mert rátört a szeperációs szorongás.Sokmindent kipróbáltunk,de csak az működött ha valaki itt volt vele.
Sajnos elég fura a beagle-k ugatása,vonyítása szomszédok szóvá is tették,amikor véletlen egyedül maradt pár órára.
Ez ilyen nem lehetett mit tenni,mindig nem lehetett itthon valaki. -
Vérboci
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
ki kellene deríteni, hogy abban a 2 percben, amíg nem ugatott, mit csinált.
ha mondjuk ivott, akkor sokáig nem kell neki vizet adni és akkor olyan szomjas lesz, hogy egész este iszik.
ha kakilt, akkor meg sok kaját adni neki, hogy egész este kakiljon.
szívesen segítettem
-
gaborbol
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Szuleim hazatol a harmadik szomszed az utca masik oldalan. Idosebb hazaspar, gyerekek elmentek Angliaba dolgozni, a kutyat rajuk biztak.
Az a kutyat nem ugat, nem nyuszit, nem tudom mit csinal, mitha valaki befogna a szadat es uvolteni probalnal. Reggeltol keso estig, ketto azaz 2 even keresztul csinalta minden aldott nap.
Nem lehetett ablakot nyitni, mert nem lehett lehett elviselni a hangjat. Basett hound. A Colombo felugyelo kutyaja. Mar az osszes szomszed atment hozza jatszani, megszeretgetni, jatekot vettek, anyam is probalkozott sokaig, semmi nem hasznalt.
-
válasz
parandroid
üzenetére
50 perce jöttem haza, és azóta kb. 2 perc kivételével folyamatosan ugatott. Ritmusosan, vonyítással kezdve...
Éjfél elmúlt. Egy lélek nincs az utcán, nincs telihold, meg semmi ilyesmi.
És ez így megy hetek óta. -
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Emlekeim szerint pl. tukor kornyekere szoktak rakni, mondjuk az aljara. Szoval nincs semmi szoftveres kunszt, csak jo elhelyezes (arnyekban legyen, es ne a motorterben)
-
Vannak gondok - de hát ugye kinek nincsenek - és esetenként egy kis zenehallgatással szoktam háborgó gondolataimat csillapítani. Elsősorban hallgatom a dallamokat de néha meg -meg nézek egy klipet is csak hogy vizuális inger is érjen. A tecső algoritmusa - bár nem tudom mi alapján - néha fel-fel dob érdekes audio-vizuális termékeket. De most megakadtam - és már nem értek semmit.
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Mindig a kutyatartó a hülye. Az a kutya vagy fél, vagy frusztrált valamitől, vagy kényszeresen bizonyítani próbál. De ha folyamatosan csinálja, akkor valószínűleg az első. Van az a mondás, hogy ahogy öregszem, egyre jobban érzem magam kutyákkal, és egyre inkább gyűlölöm az embereket, vagy valami ilyesmi.
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
erről nem vagyok meggyőződve.
Vana sztenderd házőrző kutya, aki az utcán közlekedőket ugatja, és vannak azok, akik csak úgy, folyamatosan, néha meg-megállva. Ez az utóbbi.
Az a legszebb, hogy igazából a szomszéd utcában van, de még úgy is baszott hangos, és ha rákezd, egyszerűen nem hagyja abba, ritmikusan folytatja. És ez megy úgy hetek óta.
Amúgy alapvetően elég sokat éltem már családi házas környéken, tehát nem szokatlan a kugyaugatás, nem úgy általában van bajom vele, de ilyet még tényleg nem láttam.
Én nem tudom, az ilyen emberek minek tartanak kutyát. Meg milyen lehet tőle mondjuk 10 méterre próbálni aludni. -
válasz
Tothgera30
üzenetére
vag vonalon sok esetben a klímahűtő előtt a lökösben
-
válasz
parandroid
üzenetére
Általában az első lámpa alatt/mögött van elhelyezve.
-
ToBeY
nagyúr
Legjobb amikor te tudnàl aludni mert nem zavar a meleg,de nem tudsz,mert az ablak alatt üvöltve beszélgetnek hogy milyen meleg van a lakásban.
- az élet kegyetlen! -
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Nagyon sok helyen van nalunk utmenti eletronikus reklamtabla ami muatat hofokot. Egy sincs az aszfalt kozelebe se, mind magasan van viszonylag. Van ami arnyekban van, van ami a napon, de tenyleg minimalis az elteres koztuk meg a kocsi kozott, mar ha van.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Köszönöm szépen!

Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Ingatlanos topic!
- iPhone topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- 3D nyomtatás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bittorrent topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Sweet.tv - internetes TV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bialetti kézi kávéőrlő
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)