- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Óra vagy karperec? Egészségügyi mindenes!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Macrodroid
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Yettel topik
-
67400 - 67301
89154 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 69901 69900 - 69801 69800 - 69701 69700 - 69601 69600 - 69501 69500 - 69401 69400 - 69301 69300 - 69201 69200 - 69101 69100 - 69001 69000 - 68901 68900 - 68801 68800 - 68701 68700 - 68601 68600 - 68501 68500 - 68401 68400 - 68301 68300 - 68201 68200 - 68101 68100 - 68001 68000 - 67901 67900 - 67801 67800 - 67701 67700 - 67601 67600 - 67501 67500 - 67401 67400 - 67301 67300 - 67201 67200 - 67101 67100 - 67001 67000 - 66901 66900 - 66801 66800 - 66701 66700 - 66601 66600 - 66501 66500 - 66401 66400 - 66301 66300 - 66201 66200 - 66101 66100 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
emvy
félisten
Nekik ez a problema meg nem jutott eszukbe.
-
ToBeY
nagyúr
Láttam egy videót,hogy milyen kocsik "rohadnak" dubai autótelepen.Kicsit bicskanyitogató volt nézni,ahogyan a fullos kocsik mennek sz@rrá a sivatag közepén.
Aztán ha kifogynak az olajból mit fognak majd csinálni,tevesz*rt fognak rugdosni a sivatagban? -
lenox
veterán
Nem, kiraly. Illetve fara(j)o.
-
parandroid
félisten
Te valami hercegnő vagy? Azokból nem jön állítólag ki soha semmi ilyesmi.
p
-
rushty
őstag
-
ToBeY
nagyúr
Úgy érzem a diskurzus elérte a tetőfokát,szal mikor lesz ismét jó idő?

-
lenox
veterán
Nyilvan az enyembol nem, de ha mondjuk Te beszallnal az en kocsimba, es ilyesmi tortenne, akkor a beepitett szellozes tok hamar eltuntetne, tehat ha 10 evente egyszer ilyesmi tortenik arra nem kell allandoan elfedo szag, legalabbis nalunk eddig nem kellett.
-
lenox
veterán
-
fokukac
nagyúr
Meg a rendszáma is PUK-669

-
parandroid
félisten
-
rushty
őstag
-
tpeter77
addikt
-
fokukac
nagyúr
-
fokukac
nagyúr
-
lenox
veterán
-
kraftxld
félisten
-
BlacKSouL
addikt
-
kraftxld
félisten
-
ToBeY
nagyúr
Nálunk meg mondjuk napok óta nincs melegvíz. Biztos úgy gondolják hogy ebben a kánikulában semmi szükség melegvízre. Furdjon mosogasson mindenki hidegben. Mondjuk két hete fel van ásva egy komplett utca a vizvezetekrendszer törése miatt, de ahogy haladnak 2020ra lehet hogy kész is lesz..
Nálunk is mindig nyárra időzítik a karbantartást,szerencsére eddig mindig jó idő volt akkor pont.
Morcos lennék ha a mostanin10fokban végeznék el. -
BlacKSouL
addikt
Nálunk meg mondjuk napok óta nincs melegvíz. Biztos úgy gondolják hogy ebben a kánikulában semmi szükség melegvízre. Furdjon mosogasson mindenki hidegben. Mondjuk két hete fel van ásva egy komplett utca a vizvezetekrendszer törése miatt, de ahogy haladnak 2020ra lehet hogy kész is lesz..
-
ToBeY
nagyúr
-
BlacKSouL
addikt
-
ToBeY
nagyúr
Tegnap előkerült a tavaszi kabát is,páran jó hülyén néztek,de pont nem érdekelt.
Ha októberi időjárás van,úgy is fogok öltözni.
-
kraftxld
félisten
-
BlacKSouL
addikt
Soha semmit nem tettem egyikbe sem, bár most hogy 10 év után kitisztíttattam a kárpitot profikkal, olyan fura szaga lett, hogy elgondolkodtam rajta. Mégis inkább csak jól átfertőtlenítem ózonnal és annyi.
Haveromnál akármilyen volt, akármilyen kicsi intenzitásra állítva, nekem 10 perc után mindegyiktől durva hányingerem lett a kocsiban, úgyhogy inkább ők is kirakták belőle. -
bitpork
nagyúr
-
tope
addikt
Autóba Ti milyen illatosítót vesztek, használtok?
A lényeg a tartosság, illetve ár-érték arány -
fokukac
nagyúr
-
bitpork
nagyúr
-
bobsys
veterán
Videki elet szpesegei. Szomszed reggel 7-kor flexel
-
fokukac
nagyúr
bizony!

-
parandroid
félisten
-
fokukac
nagyúr
valóban, itt 13 fok volt hajnalban.
de szerencsére átaludtam.
aztán, amikor keltem fél 9-kor, 17 fokot mutatott.
Aztán elindultam, de napon egyből kurva melegem lett. árnyékban meg hideg. szóval ilyenkor kurva könnyű megfázni. -
Vérboci
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
Vérboci
addikt
-
EQMontoya
veterán
-
ToBeY
nagyúr
-
BlacKSouL
addikt
-
Spet
addikt
-
ToBeY
nagyúr
-
fokukac
nagyúr
-
Vérboci
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
ToBeY
nagyúr
Tényleg igazad van így szokott lenni!
Diginél is valamit elcsesztek és 2x fizettem be a számlát,de következő havinál levonták a túlfizetést. -
Spet
addikt
Nem adnak vissza lóvét, max. a következő csekken ennyit fogsz látni a fizetendő összegnél: *************. Aztán majd beáll az új átalány érték a következő havi csekken.
(szerencsére vége a régi pazarló időnek, amikor az utcát is fűtötték)
-
EQMontoya
veterán
En kifejezetten elvezem, hogy nem rovidgatyaban kell elindulnom reggel 8:30-kor itthonrol (mert 9-kor mar abban is megsulok).
-
tpeter77
addikt
Hallottam egy sztorit hogy egy feltalálót felkért az egyik sörgyár vezetője, hogy költözzön oda, kap ingyen szállást és a szobájába bevezettek a sörgyárból egy vezetéket, amiből sör folyt. A híres feltalálónak sok szabadalma volt.
Ki volt az illető és melyik sörgyár mellett lakott?
Akitől hallottam már nem annál a cégnél dolgozik, ahol én, szívesen megkérdezném tőle, de már nem tudom...
Hátha vki tudja innen a választ. -
BlacKSouL
addikt
Amúgy most kicsit át kell, hogy értékeljem a dolgokat.
Jövő héten szabira megyünk, és tekintve, hogy ilyenkor általában kurvameleg van, északra akartam indulni, ilyen szlovák-lengyel-cseh körútra, mert arra általában nincs olyan meleg, olcsó, nincs nagy tömeg, jó a sör és a kaja, takarosak a kisvárosok, szépek a csajok, meg ilyenek.
Erre nézem az időjárás-előrejelzést, és végig eső, meg ilyen 20 fokok, (éjjel 12) szóval lehet, hogy mégsem arra kéne indulni, hanem inkább délre...Nanananana, tessék szépen nekiindulni Skandináviának. Kibírhatatlanul hosszú, végtelennek tűnő volt ez a majdnem két hét kánikula, tessék szépen élvezni hogy "nincs az a nagy meleg"

-
ToBeY
nagyúr
Nem tudom mert álltalányt fizetünk és vagy visszaadnak lóvét,vagy ráfizetünk.
Amúgy most hogy van rajta szabályzó sokkal jobb.Régen több volt a számla mivel mindig csutkán ment a fűtés,akkor is ha mondjuk decemberben jó idő volt. -
tope
addikt
Hát a 26 az elég sok, gondolom kici lehet a fűtés számlád is otthon...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
NoLF
veterán
Jövő héten szabira megyünk, és tekintve, hogy ilyenkor általában kurvameleg van, északra akartam indulni, ilyen szlovák-lengyel-cseh körútra, mert arra általában nincs olyan meleg, olcsó, nincs nagy tömeg, jó a sör és a kaja, takarosak a kisvárosok, szépek a csajok, meg ilyenek.
Erre nézem az időjárás-előrejelzést, és végig eső, meg ilyen 20 fokok, (éjjel 12) szóval lehet, hogy mégsem arra kéne indulni, hanem inkább délre...Akkor viszont a csajszid is vidd magaddal 😂
-
fokukac
nagyúr
Erre nézem az időjárás-előrejelzést, és végig eső, meg ilyen 20 fokok, (éjjel 12) szóval lehet, hogy mégsem arra kéne indulni, hanem inkább délre... -
BlacKSouL
addikt
-
ToBeY
nagyúr
-
Spet
addikt
-
ToBeY
nagyúr
Ez valami éves elszámolás,gondolom rá kell fizetni az általányra vagy ilyesmi...De kicserélte a mérőt a radiátoron azért abban egy szobában.
Mindemhol 23, nálam inkább 26 fok szokott lenni télen is.Panelban ez nem probléma szerencsére -
tope
addikt
Miaza túl sok, mindenhol 22-23 nálad meg 30? (ilyenkor mit akarnak mérni? nyáron?)
-
ToBeY
nagyúr
Be és felvettem mindent.

A minap kijöttek a főtávtól,hogy hibás lehet az egyik mérőeszköz a radiátoron.Az egyik szobában a valamiért túl sokat mutat a többi szobához képest.(vajon kinek a szobája ?
)[
/OFF] -
fokukac
nagyúr
-
tope
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
bitpork
nagyúr
Nekem anno a letört házlábat 1500/db + scan díjban ajánlották.
-
Spet
addikt
Szkennelési óradíj 8000 Ft-tól indul (ha 2 perc alatt van meg akkor is annyi)
Tervezési óradíj 8000 Ft-tól szintén.
Gép óradíja 2000 Ft-tól.Szóval egy szkennelés kicsi igazítás és nyomtatás 18000 Ft. És ez még a legolcsóbb Budapesti cég, aki ilyet csinál.
-
fokukac
nagyúr
-
bitpork
nagyúr
-
Spet
addikt
-
Vérboci
addikt
ilyen futurisztikus úri huncutságokra nincs kapacitásom.
a fószer a videóben zsugorcsövet pillanatragasztóz a felületre, de az még nekem is gányolás.
de utánaolvasva, ez az epoxi elég keményre szárad, és csiszolható, tehát ha nagyobb bucit is rakok fel, akkor azt le tudom simizni. talán...
obiban 500 forint egy kis tubus. annyim van az ügynek. főleg hogy apósé a szekér
350ezer kilométer után amúgy is minden csomagtartónyitás ajándék
-
bitpork
nagyúr
-
Vérboci
addikt
-
bitpork
nagyúr
-
Vérboci
addikt
Szerintem nem drága, érdemes lenne cserélni. https://www.ebay.de/p/SEAT-Leon-1p-05-13-Heckklappenschloss-1P0827505B/670096866
nem a zár rossz, hanem a billenő embléma... [link]
Crytec210: pillanatragasztó volt az első ötletem nekem is, csak nem tudom, hogy mennyire lenne "kopásálló"
-
Pttypang
veterán
En a mikrokapcsolo toresere gondoltam hirtelen, de ha a tetejere.. akkor a pillanatragaszto nem elveszett otlet, az ridegebbre szilardul.
Epoxibol kikeverni nem tudsz olyan keveset inkabb.
-
bitpork
nagyúr
Szerintem nem drága, érdemes lenne cserélni. https://www.ebay.de/p/SEAT-Leon-1p-05-13-Heckklappenschloss-1P0827505B/670096866
-
fokukac
nagyúr
az igazi kenyér lényege, hogy a széle ropogós, a belseje pedig puha. És egy hétig az.
keserű? nem tudom, miről beszélsz.
tudod mit, jó lesz neked a teszkós kenyér is, vedd inkább azt.
-
Vérboci
addikt
szerintem a héja annak is keserű, ehetetlen. a gyerekek nem bírják elrágni.
én pedró pékség hívő vagyok amúgy. -
fokukac
nagyúr
megvettem és pár szelet kényszerűségből elfogyasztott szelet után ki is bsztm a pcsba eddigi életem legszarabb kenyerét, a lipóti pékség kukoricás kenyerét.
Komolyan érdekelne, hogy mi tartja a piacon ezt a terméket, mert kizárt, hogy valaki ebből rendszeresen vegyen...
És még a teszkós kenyeret fikázzák... pedig az legalább frissen elfogadható, ez meg már akkor szar volt amikor még csak dagasztották.
én lipótiban rosszat még nem vettem.
igaz, ilyen avantgárd kukoricás izékkel nem is szoktam próbálkozni.Viszont a kovászos parasztkenyerük (ami 3 kilós) zseniális, tényleg egy hétig finom és jó.
egy negyedet szoktam kérni. -
Vérboci
addikt
-
bitpork
nagyúr
Mikori a leon?
-
Vérboci
addikt
-
Pttypang
veterán
epoxi?
-
Vérboci
addikt
adott egy seat leon csomagtérnyitó embléma. ebben nyitáskor egy elforduló műanyag megnyom egy mikrokapcsolót nyitáskor.
csakhogy a kapcsoló feje elkopott kissé.
mivel érdemes "anyagot felrakni" a mikrokapcsoló pöckére, vagy inkább a forgó műanyagra, ami tartósan ott is marad? -
NoLF
veterán
-
ToBeY
nagyúr
Ugyanaz az a nyaralás miért olcsóbb Debreceni indulással mint Budapestivel?

Ha meg Bécsből akkor meg főleg... -
Vérboci
addikt
én meg semmit, soha. csak ma valahogy ez került utamba és kellett 1 kiló kenyér és mondom ha már elémállt ez a pékség, akkor nem kell külön elmennem majd a szokásos helyre. hát hiba volt...
talán még soha nem dobtam így ki ennivalót, de most ott figyel a kukában 70 deka kenyér. bacca is a csőröm, de ez van.
vettem 5db kicsi pogácsát is holnap reggelire a lányomnak, remélem az jobb lesz. -
Lortech
addikt
megvettem és pár szelet kényszerűségből elfogyasztott szelet után ki is bsztm a pcsba eddigi életem legszarabb kenyerét, a lipóti pékség kukoricás kenyerét.
Komolyan érdekelne, hogy mi tartja a piacon ezt a terméket, mert kizárt, hogy valaki ebből rendszeresen vegyen...
És még a teszkós kenyeret fikázzák... pedig az legalább frissen elfogadható, ez meg már akkor szar volt amikor még csak dagasztották.
Lipotitol en csak a tökmagos rozskenyeret szoktam venni, azt meg lehet enni par nap utan is, meg sose kellett kidobni.
-
Vérboci
addikt
-
EQMontoya
veterán
Igazan meleg idoben (35 fok korul) mar az IS is kuzd, pedig az nem is olyan nagy auto, meg kivulrol is eleg vilagos szinu.
-
bitpork
nagyúr
Azokra az esetekre, amikor te amúgy érted a működését, de valami ok miatt az átlagtól eltérünk, akkor sokszor az említett megfelelő teljesítmény hiányáról, vagy egyéni eltérésekről beszélhetünk. Vagyis ha neked a 21 fok még izzasztó kánikula, az persze egyedi eset. Az átlagember számára azért egy 23-25 °C-os 40-50%-os r.páratartalmú levegővel rendelkező helység nagyjából megfelelő kellene hogy legyen. De más egy üvegházszerű fekete autó is, mint egy irodahelység, (ha nem délnyugati sarokszoba full üvegfallal) vagyis egy 1 órás benttartózkodás klimatizálására nem (optimális) megoldás ha 10 percig csutkán fújjuk magunkra a kijövő 5 fokos levegőt, majd miután túlhűtöttük magunkat, kikapcsoljuk teljesen.
Az is más, ha egy autóba félóránként kell beülni és 10 percet autózni, mert akkor nyilván nagyobb a teljesítményigény. Azt se említem, hogy sok autóban a klímakompresszor egyszerűen a főtengelyre van "szíjazva", és így alapjáraton vagy kis fordulaton nagyon kis teljesítménnyel üzemel, kis sebességnél a hőleadás se túl jó, bár ventilátor megy. De ha mondjuk autózol pályán 3-4 órát, nem hiszem, hogy ne hűlne le az utastér, és a végén is még csutkára letekert hőfokkal kellene menni, mert akkor az már teljesítményhiány.Mondjuk az autós példa tényleg sántít. A tehén is sötét színű a bele meg fekete és hiába uv szűrős festett üveg van benne meg két klíma hőcserélő meg kell dolgoznia a lehűlésért.
-
BlacKSouL
addikt
Ez érdekes kérdés. Jómagam is úgy használom hogy a legkevesebbet izzadjak - és ez bizony 1 bites beállítás, nincs mit tenni. Hiába jelent 5-10°C egészséges felüdülést sokaknak amikor az én szervezetem még meggyulladás közeli állapotban van. Csak 20°C körül minimalizálódik a verejtékezésem ami a kocsi fekete belterében még elállni sem képes. Biztos vannak sokan akiknek a komfortérzetük szintén ezt kívánja.
(#67306) EQMontoya: a gyújtótrafója is sokkal több áramot nyom el egy indításra mintha menne órákat.
Azokra az esetekre, amikor te amúgy érted a működését, de valami ok miatt az átlagtól eltérünk, akkor sokszor az említett megfelelő teljesítmény hiányáról, vagy egyéni eltérésekről beszélhetünk. Vagyis ha neked a 21 fok még izzasztó kánikula, az persze egyedi eset. Az átlagember számára azért egy 23-25 °C-os 40-50%-os r.páratartalmú levegővel rendelkező helység nagyjából megfelelő kellene hogy legyen. De más egy üvegházszerű fekete autó is, mint egy irodahelység, (ha nem délnyugati sarokszoba full üvegfallal) vagyis egy 1 órás benttartózkodás klimatizálására nem (optimális) megoldás ha 10 percig csutkán fújjuk magunkra a kijövő 5 fokos levegőt, majd miután túlhűtöttük magunkat, kikapcsoljuk teljesen.
Az is más, ha egy autóba félóránként kell beülni és 10 percet autózni, mert akkor nyilván nagyobb a teljesítményigény. Azt se említem, hogy sok autóban a klímakompresszor egyszerűen a főtengelyre van "szíjazva", és így alapjáraton vagy kis fordulaton nagyon kis teljesítménnyel üzemel, kis sebességnél a hőleadás se túl jó, bár ventilátor megy. De ha mondjuk autózol pályán 3-4 órát, nem hiszem, hogy ne hűlne le az utastér, és a végén is még csutkára letekert hőfokkal kellene menni, mert akkor az már teljesítményhiány. -
bitpork
nagyúr
Az elmúlt ~20 év alatt arra döbbentem rá, hogy a klíma használatához valami rendkívül különleges szaktudásra, varázserőre vagy valami idegen eredetű génekre van szükség, ami az emberek 70 %-ában nincs meg. Igazából ez a 70% nem tudja, vagy nem is akarja megérteni a működését, illetve a miérteket, és ilyen szempontból vizsgálva a klíma számukra a kétállású kapcsolóval ellátott izzólámpa bonyolultságú szerkezet, ami ha sötét van (meleg van), akkor felkapcsolják a szigorúan kétállású kapcsolóval, amitől azonnal világos lesz (hideg lesz) és kész. Ennél bonyolultabb dolgot az emberek ezzel kapcsolatban nem szeretnének az agyukba tömni. Ezt a villanykapcsolót megtanulják gyerekkorban és onnantól szeretnék, ha minden ugyanígy működne, hogy ennél jobban ne kelljen foglalni az agykapacitást (nemhogy nem fogja foglalni, de hagyja is hogy más értelmetlen f.sságok foglalják el a helyét). Ez amúgy a technikai eszközök nagyjából 90%-ára is igaz ezeknél az embereknél. Nevezhetjük őket kényelmes, lusta, elfoglalt, bináris, vagy egységsugarú júzernek is. Ebből az elfoglalt a saját véleményük magukról, a többi inkább szerzett tulajdonság. Aki ilyen kétállású klímahasználó, attól pl. tuti nem vennék autót..
Ez ugyan lazán kapcsolódik a hozzászólásodban található gondolathoz, azonban mégis jellemző. Ha a klíma egyébként kellően nagy teljesítményű (tartalékkal rendelkezik, vagyis képes nyáron akár 16 fokra is hűteni a helységet) akkor a fenti egybites bemegy a mítingrúmba, érzi hogy meleg van, benyomja 16 fokra, aztán 15 perc múlva érzi hogy fázik a háta, és kikapcsolja. De 15 perc múlva már megint meleg lesz, és megint bekapcsolja 16 fokra. És így meg a végtelenségig. És elmagyarázod neki, de már látod hogy amikor az első mondatod felénél tartasz már nem figyel, nem is érdekli, nem is akarja hogy érdekelje, és gyorsabban megy ki a másik fülén mint ahogy te mondod neki a száddal. Sőt inkább csak idegesíted őt a magyarázatoddal, és bekapcsolja az agyában a "mostmárcsakazértsecsinálomúgyahogymondod" kapcsolót. Szintén kétállású...
Ez érdekes kérdés. Jómagam is úgy használom hogy a legkevesebbet izzadjak - és ez bizony 1 bites beállítás, nincs mit tenni. Hiába jelent 5-10°C egészséges felüdülést sokaknak amikor az én szervezetem még meggyulladás közeli állapotban van. Csak 20°C körül minimalizálódik a verejtékezésem ami a kocsi fekete belterében még elállni sem képes. Biztos vannak sokan akiknek a komfortérzetük szintén ezt kívánja.
(#67306) EQMontoya: a gyújtótrafója is sokkal több áramot nyom el egy indításra mintha menne órákat.
-
ToBeY
nagyúr
Az elmúlt ~20 év alatt arra döbbentem rá, hogy a klíma használatához valami rendkívül különleges szaktudásra, varázserőre vagy valami idegen eredetű génekre van szükség, ami az emberek 70 %-ában nincs meg. Igazából ez a 70% nem tudja, vagy nem is akarja megérteni a működését, illetve a miérteket, és ilyen szempontból vizsgálva a klíma számukra a kétállású kapcsolóval ellátott izzólámpa bonyolultságú szerkezet, ami ha sötét van (meleg van), akkor felkapcsolják a szigorúan kétállású kapcsolóval, amitől azonnal világos lesz (hideg lesz) és kész. Ennél bonyolultabb dolgot az emberek ezzel kapcsolatban nem szeretnének az agyukba tömni. Ezt a villanykapcsolót megtanulják gyerekkorban és onnantól szeretnék, ha minden ugyanígy működne, hogy ennél jobban ne kelljen foglalni az agykapacitást (nemhogy nem fogja foglalni, de hagyja is hogy más értelmetlen f.sságok foglalják el a helyét). Ez amúgy a technikai eszközök nagyjából 90%-ára is igaz ezeknél az embereknél. Nevezhetjük őket kényelmes, lusta, elfoglalt, bináris, vagy egységsugarú júzernek is. Ebből az elfoglalt a saját véleményük magukról, a többi inkább szerzett tulajdonság. Aki ilyen kétállású klímahasználó, attól pl. tuti nem vennék autót..
Ez ugyan lazán kapcsolódik a hozzászólásodban található gondolathoz, azonban mégis jellemző. Ha a klíma egyébként kellően nagy teljesítményű (tartalékkal rendelkezik, vagyis képes nyáron akár 16 fokra is hűteni a helységet) akkor a fenti egybites bemegy a mítingrúmba, érzi hogy meleg van, benyomja 16 fokra, aztán 15 perc múlva érzi hogy fázik a háta, és kikapcsolja. De 15 perc múlva már megint meleg lesz, és megint bekapcsolja 16 fokra. És így meg a végtelenségig. És elmagyarázod neki, de már látod hogy amikor az első mondatod felénél tartasz már nem figyel, nem is érdekli, nem is akarja hogy érdekelje, és gyorsabban megy ki a másik fülén mint ahogy te mondod neki a száddal. Sőt inkább csak idegesíted őt a magyarázatoddal, és bekapcsolja az agyában a "mostmárcsakazértsecsinálomúgyahogymondod" kapcsolót. Szintén kétállású...
Valóban csak két opciót ismernek az emberek a klímával kapcsolatban.Így vagy az van,hogy széjjel fagyunk a 15fokban vagy izzadunk 35fokban (ez utóbbi annyira nem zavar)
És amikor beállítom egy értelmes hőmérsékletre mondjuk 26fokra,akkor meg jönnek a beszólások mi f@szom elromlott ez a sz*r -elvileg értelmes emberről beszélünk (papíron legalábbis) -
Tothgera30
veterán
Pardon, elfelejtettem a történetből azt hogy abban/azokban a szobában/irodában/helyiségben úgy naponta 3-5 alkalommal mennek be, akkor is 15-30perc időtartamra.
-
EQMontoya
veterán
Munkahelyemen nem csak a klímával, hanem a villanykapcsolóval is ugyanezt csinálják. Pedig az tényleg kétállású, mondhatni nagyon egyszerű szerkezet. Mégis felkapcsolva hagyják a neon-t olyan helyiségben ahol nem is tartózkodnak. Próbáltam magyarázni hogy mégis melegíti a teret nyáron, ami nem előnyös, meg az áramot sem érdemes pazarolni. Válaszok: "Kiég ha kapcsolgatod. Ha bemegyek sötét van, semmit nem látni. Azért mert csak. Te fizeted?" A poén hogy tanult, MSC, BSC vagy OKJ végzettségű emberekről beszélünk. De már odáig fajult a dolog hogy egyik kollegina celluxszal leragasztotta a kapcsolót, mivel folyamatosan lekapcsoltam a villanyt. Itt éreztem hogy a klíma témát a menopauzás hölgy részére el sem kezdem magyarázni.
Annyiban vitatkoznek, hogy a kieges tenyleg igaz, neoncsovet nem kapcsolgatunk napjaban 50x, nem arra van tervezve.
-
Tothgera30
veterán
Munkahelyemen nem csak a klímával, hanem a villanykapcsolóval is ugyanezt csinálják. Pedig az tényleg kétállású, mondhatni nagyon egyszerű szerkezet. Mégis felkapcsolva hagyják a neon-t olyan helyiségben ahol nem is tartózkodnak. Próbáltam magyarázni hogy mégis melegíti a teret nyáron, ami nem előnyös, meg az áramot sem érdemes pazarolni. Válaszok: "Kiég ha kapcsolgatod. Ha bemegyek sötét van, semmit nem látni. Azért mert csak. Te fizeted?" A poén hogy tanult, MSC, BSC vagy OKJ végzettségű emberekről beszélünk. De már odáig fajult a dolog hogy egyik kollegina celluxszal leragasztotta a kapcsolót, mivel folyamatosan lekapcsoltam a villanyt. Itt éreztem hogy a klíma témát a menopauzás hölgy részére el sem kezdem magyarázni.
-
BlacKSouL
addikt
-
EQMontoya
veterán
A probléma a fillerbaszo építészeti megoldásokkal van. Amikor a klimanak nincs tisztességes termosztátja, csak hűt a külső hőmérséklethez képest X fokot, aztán ehhez mérten beállítják az emberek, majd hétvégén bejön egy hidegfront, és hétfő reggel a kinti 23 foknál van bent 8 fokkal hidegebb...
-
Pttypang
veterán
-
EQMontoya
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
67400 - 67301
89154 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 69901 69900 - 69801 69800 - 69701 69700 - 69601 69600 - 69501 69500 - 69401 69400 - 69301 69300 - 69201 69200 - 69101 69100 - 69001 69000 - 68901 68900 - 68801 68800 - 68701 68700 - 68601 68600 - 68501 68500 - 68401 68400 - 68301 68300 - 68201 68200 - 68101 68100 - 68001 68000 - 67901 67900 - 67801 67800 - 67701 67700 - 67601 67600 - 67501 67500 - 67401 67400 - 67301 67300 - 67201 67200 - 67101 67100 - 67001 67000 - 66901 66900 - 66801 66800 - 66701 66700 - 66601 66600 - 66501 66500 - 66401 66400 - 66301 66300 - 66201 66200 - 66101 66100 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Projektor topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- PlayStation 5
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- playseat evolution black actifit
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Gamer Gép - MSI H610, Intel I5 13600, 16GB DDR4, RTX 3070 Ti, 1TB M.2 SSD, 750W 80+ Gold
- Asztali PC i7 6700 1650 16GB DDR4 512GB SSD
- ASUS TUF Gaming A17 Gamer laptop , R7 6800H , 16GB DDR5 , RTX 3050 Ti
- HP Omen 17 QHD 240Hz / RTX 4090 / i7-13700HX / 32GB DDR5 / 1TB SSD! BeszámíTOK
- Apple iPhone 16 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 92%
- Lenovo T14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- Samsung Galaxy S24 / 8/128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 100%
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 128GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)