- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Regi ido szerint 8 uj ido szerint 7.
Megirtak felettem is, annyit tennek meg hozza, hogy a fiam az mar delutan 6-kor razta a baby gate-et a lepcsonel es kiabalta, hogy ninite time.
Azt sokaig ember nem birja, a kiscsaj meg meg 7-kor sem akart elundulni.
Nem egypeteju ikrek, de megvarjak egymast a lefekvessel, a kelessel meg ha nem erek nagyon gyorsan oda, a fiu felkelti a csajt, a csajt meg kivagja a balhet, ha megprobalom visszafektetni.
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Az, hogy mennyit alszik osszesen, nem szerencse kerdese. Az, hogy hany reszletben, az szerencse es szulok kerdese.
A masik: meg fogsz majd lepodni, de a babaknal altalaban az van, hogy minel kevesbe faradtan rakod oked le, annal jobban alszanak (nyilvan csak egy bizonyos pontig). Szoval a korai fekves altalaban jo megoldas (a 6 az korai, de a 7-8 koruli fekves idealis egy masfel eves gyereknek).
-
gaborbol
őstag
Ez az ora basztatas annyira egy halas dolog.
Az ikrek eddig reggel 5-kor keltek, most ez 4:00, tudom majd negszokaj ok is egy ido mulva.
Mar a reggel 5 is meredek volt, masfel evesek nem mennek sehova aludhatnanak akar 10 ig is , de nem.
Allank a kisagyba azt rohogcselnek a fiam meg egy ido utan kiabalja, hogy Daddddy daddy come out, come out l, come oooon! -
válasz
parandroid
üzenetére
Igen, de részben azért, mert a sajátjukat sem értékelik eléggé.
-
-
kraftxld
félisten
Nem a pénz a probléma, hanem lett volna bőven más dolgom is mint a gépet összelegózni, telepítgetni, stb. Ha meg megcsinálom akkor inkább én adtam volna el

Most a héten el kell utazzak, aztán a jövő héten majd finoman rákérdek, hogy mivan-mivan-mivan.
Köszi mindenkinek az ötleteket!
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
Nekem is (asszem), de akkor ezt kell kommunikalni. Ha a penzre kerdez ra, az ott mar valamennyire kamu, mert valojaban neki nem a penz a problemaja (legalabbis nekem ez jott le).
-
FehérHolló
veterán
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
Oke, de ha szivesseget tesz, akkor ott celszeru elore kozolni a felteteleket. Ha megkersz, hogy segitsek lefesteni feherre a hazad falat, es igent mondok, akkor altalanos esetben ezt nem kotom feltetelekhez. Ha harom honap mulva az egeszet atfested pirosra, es tok feleslegesen festettuk le feherre, akkor nem fogok megsertodni, mondvan hogy feleslegesen segitettem.
Szoval lehetett volna azt mondani, hogy pl. itt egy gep, vagy fizessetek erte X-et, vagy fizessetek erte 2/3-ad X-et es legyszi ha nem kell, nekem adjatok el, vagy ne fizessetek erte, de legyszi adjatok vissza, ha mar nem kell.
Jelen esetben nem volt kikotes arra nezve, hogy milyen feltetelekkel adja a gepet. Abszolut ertheto emberi dolog, ha nem esik neki jol, hogy ezek utan eladjak, de akkor azt kell kommunikalni (es nem pedig azt, hogy pl. ok valamiert felelosseggel tartoznak). Lehet azt mondani, hogy bocs, rosszul esett mert nem pont igy gondoltam, stb., de szamonkerni - szerintem - nem jogos.
-
FehérHolló
veterán
A leírtak alapján nem hiszem, hogy túl nyitott lenne a kapcsolata a gyerekkel és a családjával. Inkább arra tippelnék, hogy egyoldalúan szívesség(ek)et tett nekik.
Ha mindkettő fenti állításom igaz, akkor az általad javasolt direkt megközelítés ("láttam, hogy eladtátok, de miért") nem lesz túl célravezető, mert a másik fél valószínűleg nem partner benne, és elég könnyen tud tagadni/hárítani.Kamuzni nem kell, bármiféle igaz érvet fel lehet hozni, hogy miért kellene a pénz.
-
lenox
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
En is Emvyvel ertek egyet, tehat, hogy tisztazni kell. Es tuti, hogy jo segiteni, meg baratkozni.
kraftxld:
Amugy en onnan kozelitenem meg (nekem is volt hasonlo), hogy ha piaci aron egybolt fizettek volna, akkor nyilvan eszedbe nem jutott volna gondolkozni ezen. Tehat hogy pontosan mi az ami miatt ugy erzed, nem adhattak volna el, a kedvezmenyes ar vagy a halasztott fizetes. Mert amugy szerintem egyik sem, mindkettot te ajanlottad, es elfogadtak, de nem kertel olyat erte, hogy ne adjak el, vagy szamoljanak be rola, meg ha ugy tunik, hogy ezzel tartoznanak is. Ha ilyet akarnal akkor kolcson kell adni. En legalabbis erre jutottam annak idejen.
-
szerintem máris túl lett ragozva a probléma.
Én Emvy megközelítésével értek egyet, döntsd el, mit akarsz, mennyire fontos ez neked...
ér-e annyit az egész.
nem feltétlenül kell segíteni embereken / barátkozni velük. -
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ez is lehet megoldas, de nem tudom, hogy mit er el vele. A viszony ezek utan meg fog romlani -- ez nem biztos, hogy baj, de ha azt akarja, hogy ne romoljon meg, akkor ez nem jo irany. Kamuzni meg vegkepp nem jo.
-
válasz
kraftxld
üzenetére
Szerintem:
- tisztazd le magadban, hogy mi a problemad es mi a celod (pelda: problema, hogy jotekony jelleggel aldoztal idot es kozvetve penzt valamilyen celra; cel pedig az, hogy a koztetek levo viszony tovabbra is jo legyen, es ne maradjon benned tuske... de ez csak pelda, lehet mas is)
- kozold vele a problemad es a celod, es tisztazzatok, hogy a cel kozos-e
- ha van otleted, akkor azt, hogy szerinted hogy lehetne elerni ezt a celtJatszmazni semmikepp sem erdemes egy ilyen helyzetben (se). Mondhatsz egyszeruen annyit, hogy 'lattam, hogy a Vateran eladtatok a gepet, amit osszeraktam a gyereknek; igazabol en azert fektettem ebbe energiat, hogy a sracnak jo legyen, es meglepett/rosszul esett, hogy eladtatok'.
De a lenyeg tenyleg az, hogy tisztazd, hogy mit akarsz elerni.
-
parandroid
félisten
válasz
kraftxld
üzenetére
Egyszer jártam már hasonló szituban (ennyire nem volt meredek, eladni nem akarták, csak kölcsön kellett egy noti pár hétre, amíg nem vesznek az elromlott gép helyett újat, de aztán inkább nem vettek, ez meg hónapokig ott ragadt). Én rákérdeztem, hogy megvan-e még a gép, mert pont szükségem lenne egyre, és nem kéne vennem, ha visszaadják végre. Szó nélkül visszakaptam pár napon belül. Közben asszem vettek is amúgy valami jó kis 90k-s vadiúj notit.
p
-
FehérHolló
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Ha biztos vagy benne, hogy ugyanaz a gép volt, és nem buktál rajta sokat, akkor szerintem nyelj egyet, és legközelebb ne tégy nekik hasonló szívességet.
Vagy szóba hozhatod, hogy kellene egy kis pénz, mert likviditási gondjaid akadtak, és hogy tudnak-e már fizetni a gépért. -
kraftxld
félisten
Kellene egy kis segítség, hogy kezeljem a következő helyzetet

Van egy ismerős / baráti család, már kb 7 év óta ismerjük őket, jó fejek, pesze mint mindenkinek van pár érdekes dolguk

Volt korábban is pár üzleti dolog, mindenféle gond nélkül, a szülőknek van pénzük rendesen.Na, de a lényeg:
Egyszer szóba jött, hogy a középső gyereknek (16 éves) kellene egy gép amin elfut a most populáris Fortnite vagy mi a fene játék.
Összelegóztam a srácnak egy gépet pár régi kukázásra váró gyári gépből meg egy fiókban fekvő VGA-bó, újratelepítettem, egy egész használható gépet összeraktam (Valami A8-as AMD, 8GB ram, 500GB vinyó, normális ház, valami MSI VGA amin elfut a játék, kapott monitort, stb).
Mondtam, hogy mittomén a piaci ára X lenne, majd ha lesz pénze, fizesse ki a piaci ár 66%-át, nem sürgős.
Leginkább azért csináltam, hogy értékelje a dolgot, úgyis el akart menni dolgozni stb, nekem is segítettek így páran ennyi idős koromban.Pár napja megláttam, hogy a helyi vaterán elpasszolták a gépet X összegért. Ha nem neki szántam volna, én is simán elpasszoltam volna ennyiért.
Hogy kezeljem a helyzetet? Kérdezzek rá, hogy megy a gép, hátha elmondják mi a téma? Szembesítés?
Nem az összeg zavar, hanem ahogy az egészet csinálták, ha nem kell a gép (és még ki sincs fizetve ugyebár) akkor miért nem hozták csak vissza? -
bobsys
veterán
Regisztraltam az egyik megyei weboldalra, 16 karakteres random jelszo ahogy kell. Jon az udvozoljuk email benne a jelszavammal

-
parandroid
félisten
válasz
bitpork
üzenetére
Nehogy azt hidd, hogy ez működni fog. Focistadionba egy kiberakott beléptetőkaput nem voltak képesek beüzemelni, itt is csak az a lényeg, hogy a beszerzésre ki lehessen csengetni a haveroknak egy zsák lóvét, meg jól jön a hír a propagandatévének, hogy nálunk aztán milyen hipermodern határvédelem van, bezzeg a hanyatló nyugaton kézzel nézegetik az útleveleket, lol.
p
-
Ez azért elég érdekes. És mi van ha nem akarok átesni hazugságvizsgálaton?
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
erre valaki?
-
FehérHolló
veterán
Azért annak örülök, hogy alacsonyabb szinten győzött a józan ész, és a katasztrófások alvállalkozóként felkérték az eredeti céget a meló elvégzésére.
-
válasz
szőröscica
üzenetére
és, hogy mennyire látható volt előre:
egy évvel ezelőtti poszt (2017, október)
"A szemetet kötelező elszállítanod, de pénzt nem szedhetsz érte, hiszen az államosítás után a Nemzeti Kukaholding dolga, az viszont a megalapítása után másfél évvel sem szed rendszeresen díjat és nem is fizeti ki a szemétszállítás költségét, halmozódó veszteséget okozva a szemetes cégeknek. Csak Szentendrén fél év alatt 301 millió volt a költség, a Kukaholding bruttó 40-et utalt, de azt is úgy, hogy nem mondta meg, hogy ez mi és mekkora összegnek a részlete, megkeresésekre nem válaszol, ergo októberben ismeretlen a gazdálkodás olyan alapvető feltétele, hogy mekkora bevétellel kalkulálhat a szemétszállítást végző társaság. Rezsi(m)démon működésben."
Két évvel ezelőtti poszt (2016. április)
"A Nemzeti Kukaholding becenevű, a pár éve államosított és most centralizált lakossági szemétszállítás központi szervének gründolt szemétügyi KLIK kapcsán élőben lehet majd megfigyelni, hogyan okoz hiányt és rendszerszintű káoszt egy olyan szisztéma, amiből kiveszik a piaci árakat és helyette hatósági árat szabnak meg, aminek a következménye mindig hiány.
A struktúra elvileg a következő: a beállamosítás miatt eleve recsegő-ropogó, veszteségeket halmozó szemétszállítási piacon a Kukaholding elveszi a díjbeszedés jogát a szolgáltatótól, de a feladatot a nyakukon hagyja, szedi ezentúl a lakosságtól a szemétdíjakat, és úri kedve szerint oszt ebből vissza a szemétszállító vállalatoknak, központilag megszabott hatósági ár alapján, központilag kikalkulált fejlesztési költségeket figyelembe véve. Tehát majd a centrumban kiokumlálják, hogy mennyit kéne kukásautóra, logisztikára, telephelyre stb. költeni Csajágaröcsögén vagy Mittudoménfalván, ráadásul, ami a legnagyobb gond, mindenhova egyforma hatósági árakat szab meg a központi agy, miközben a szemétszállítási költségek teljesen eltérőek a helyi adottságok függvényében. Borítékolható, hogy a vélhetően nyomott hatósági ár miatt több szolgáltató csődbe fog menni és ezért akadozni fog a szemétszállítás.
Ugyanaz fog történni, mint a rezsicsökkentéssel kivéreztetett kéményseprőpiaccal, ahonnan a hatósági ár miatt előbb eltűnt a kéményseprés, átvette a katasztrófavédelem (!), majd a pedig káoszt látva törvényileg kellett eltörölni az éves kéményseprési kötelezettséget, csak ugye az feltűnőbb lesz, ha nem viszik el a szemetet hetekig, mint hogy nem seprik a kéményt pár évig, arra nem lesz elég egy rendelet, hogy „tűnj el, szemét”.
Ha egyáltalán meg tud valósulni ez a teljesen piaci logika híján való monstrum rendszer, hogyan is fog kommunikálni egy új hatósági szerv 4,5 millió háztartással, hogyan szedi be az elmaradt díjakat, hogyan lesz igazolva, hogy be lett fizetve a díj, hogyan képesek egy ekkora rendszert hatékonyan felállítani és működtetni a kontraszelektált humánerőforrás-bázison? Sehogy, hónapos, éves csúszások lesznek az eleve elégtelen kifizetésekben, ami szintén csődökhöz és hegyekben álló szeméthez fog vezetni. Szocializmus a köbön. Pedig egyszer már ki volt próbálva, hova vezet. Esetleg tessék megkérdezni a venezuelaiakat, akik a beállamosítás miatt akkora energiahiánytól szenvednek a világ legnagyobb ismert kőolajtartalékán ülve, hogy az elnök megkérte a nőket, legyenek már szívesek kevesebbet használni a hajszárítót, és mikor ez sem használt, rendelettel május 1-től áttolta az országot egy másik időzónába. „Nem a zsömle kicsi, hanem a pofátok nagy”.
Majd jöhet a „ne tessenek annyit szemetelni” kampány, ahogy a szocializmusban is voltak központi kampányok az energiafogyasztás visszafogására az olajárak „begyűrűzése” idején. Egy biztos: szemét az lesz."
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Nem erről van szó. itt van egy szolgáltatás (a szemét elvitele), és van egy központilag megállapított, állami ár.
Nem lehet lopni.Az állam létrehozott egy központi szervet, a kukaholdingot. 2 éve a szemétdíjat nem a szolgáltatóknak, hanem nekik fizetjük, és a kukaholding fizeti a helyi szolgáltatót, amit egyébként egy központi árszabással képzeltek el, ami persze eleve nonszensz. De még ezt sem fizetik ki.
Namost a kukaholdingnak 2 év is kevés volt arra, hogy normális számlázó szoftvere legyen, vagy, hogy leauditált könyvelése legyen, értsd, hogy látható legyen, hogy az állami cég hogy gazdálkodik.mindezek mellett sikerült olyan jól megcsinálni a rendszert, hogy még a szolgáltatóknak sem fizetnek, ezért már tavaly látszott, hogy előbb-utóbb bedől az egész.
Az, hogy senki nem áll ki, hogy azt mondja, hogy bocsi, ezt elbasztuk, megpróbáljuk megoldani, hanem mindenféle bulshittel jönnek, meg ellenségeket keresnek, az magát az országot, és a közéletet minősíti.
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Az index azt állítja hogy nem viszik a szemetet
A kormányközeli azt állítja hogy migránsok (/soros/brüsszel)
Aztán mindenki kimegy az utcára és eldönti mit lát, vagy mi érdekli -
válasz
szőröscica
üzenetére
> Mert az Index allit A-t, a kormanykozeli allit C-t, aztan lehet, hogy valahol B tajan a valosag.
Ez igy nagyon nem mukodik, mert C mar olyan messze all a valosagtol, hogyha A es C kozott feluton megallsz, az meg mindig a Gyuruk Ura meg a Harry Potter.
> Ok, de mi van, ha eddig itt lenyultak szep penzeket, most pedig feltartak, hogy lopas van, es nem fizetnek tovabb nekik?
Ha igy lenne, mar reg megirta volna a propaganda.
-
szőröscica
addikt
Ok, de mi van, ha eddig itt lenyultak szep penzeket, most pedig feltartak, hogy lopas van, es nem fizetnek tovabb nekik?
Nem tudom, hogy mi az igazsag, de kivancsi lennek ra. Elnezest, de en nem veszek keszpenznek egyik portalon leirt informaciot sem. Mert az Index allit A-t, a kormanykozeli allit C-t, aztan lehet, hogy valahol B tajan a valosag.
A legszarabb persze az az egeszben, hogy mi meg fizetjuk a szemetdijat, aztan kozben nincs teljesites. Nalunk a szelektivet nem vittek el ismetelten tegnap.
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
szemét egy ügy!
remélem, azért egy plakát-kampány lesz belőle annyi pénzből, amiből az egész problémát meg lehetne oldani..!

-
parandroid
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
Te most trollkodsz, ugye?
p
-
tbs
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Amig a mostani cegek szedtek be a rezsicsokkentett dijat is, addig mukodtek. Ha jol emlekszem nem kellett soha potolni a bevetelek melle.
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Igazabol akkor vizsgalatokkal lehetne felelossegrevonas valoszinuleg, ha nagyon akarnak, nem igy bukna ki a dolog, ha csak nem akarjak tenyleg valahogy atjatszani mas kezekbe, vagy hasonlo.
Az uj ellenseg a kukasauto lesz?
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Úgy érted, azért nem fizet az állami kukaholding?
-
BlacKSouL
addikt
Jajj... most értettem meg. Kommunális hulladékról beszélünk. Ezek meg úgy értették kommunista hulladék. Aztat meg ők nem viszik, az az eemútnyócév dóga lett vóna
Minden világos...
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Erre pl. jo lehetne egy rendes 'kozbeszerzes', dehat tudjuk, hogy azok hogy mennek.
-
szőröscica
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
De amugy mi van, ha a mostani cegekbol tenyleg folynak ki masszivan a milliardok?
Tudom, hogy naiv vagyok, de en mindket oldalrol megneznem a dolgokat.
-
November 9.én 15 éve regisztráltam a PH-ra, beszarás basszus.... leghosszabb kapcsolatom evör

-
parandroid
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ennyi. De a pénz amúgy sem gond. Minél többet kell költeni, annák többet tudnak lopni. Ha meg nem kapják meg, az még jobb is, valamelyik havercég ‘segít’ újat beszerezni. A gazdaságos működés onnét már nem szempont, a közös kassza fedez mindent, a törvényeket meg ők írják, úgyhogy még csak nem is illegális. Csak gyomorforgató. De az én saram, fasznak kell magyar híroldalakat olvasnom, meg még benneteket is...
p
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Felvásárolják bagóért a csődbe juttatott előző cég eszközparkját.
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
annyiból gond, hogy egy csomó pénz kell az eszközökre... ja várjál van bank is, meg diszkont ár is lesz

-
válasz
FehérHolló
üzenetére
Remélem hogy nem lesznek a politikusok olyan aljasak hogy ezt a katasztrófavédelem (sic!) -re tolja. Szerencsétleneknek van elég szívásuk így is.
-
parandroid
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Nyilván már sorban állnak a haverok, akik szívesen átveszik a becsődölt cégek feladatait. Mihelyst sógorkomavej megnyeri a tendert, mindjárt ki lesz fizetve mibden, felárral. Erre már tényleg nem lehet mást, mint köpni egy hegyeset, mert szavak erre már rég nincsenek.
p
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
Minket aztan ne zsaroljanak azzal, hogy ha nem fizetunk, nem csinaljak meg a munkat!
-
FehérHolló
veterán
Amikor először olvastam, akkor azt hittem, hogy a hírcsárdára (meg napirajzra) tévedtem, de már több helyről is visszaköszön.
Tényleg a katasztrófavédelem fogja elszállítani a szemetet, mert az erre szakosodott cég(ek)et nem fizetik ki?
Ki és milyen döntési fa bejárással jutott erre az optimális megoldásra? -
egymásra épülő folyamat - először kifizetnek téged, aztán te kifizeted a te eladódat, utána tudsz költözni.
Ezért fontos, hogy úgy írjátok a szerződést, hogy legyen benne valami rugalmas puffer - pl. kifizetés után x nappal kiköltöztök. Engem majdnem beszopatott a vevőm üdvédje egy olyan szerződéssel, ami ezt nem tette volna lehetővé...
Ha ügyesen csinálod, akkor csak egyszer kell mozgatni a cuccot.
Ha nem, akkor lehet bérelni rövid távra raktárat pár tízezer forintért - de akkor kétszer fizetsz a költözésért. -
e=mc²
őstag
Eladtuk a lakasunkat es vettunk masikat helyette. Altalanossagban mi szokott lenni elfogadhatonak arra vonatkozoan, hogy csak egyszer mozgassuk meg a cuccainkat? De meg nem kaptuk meg a lakasert a lovet, illetve meg nem fizettuk az ujert.
Nem latom at meg a folyamatot.
-
válasz
parandroid
üzenetére
-
-
-
concret_hp
addikt
melyik országokban szokás szinte minden álláshirdetéshez kiírni a fizut? osztrákoknál meg briteknél általában ott van, németeknél, hollandoknál, belgáknál most nem nagyon látom.
-
válasz
parandroid
üzenetére
De így legalább rendületlenül nő a GDP Mainhattenben, nem rontják a teljesítményt a teraszokon ücsörgő irodisták... : )
[Megérkezett a tél első támadása Nyugat-Európába]
de még az is lehet, hogy soros. vagy brüsszel.

-
Aszongyaja bórdkompjúter h 28.5 miutan 10 percet allt a tehen a Praktiker parkoloban...
-
-
EQMontoya
veterán
-
Integrale
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Azt is vedd figyelembe, hogy nem Bp-ről van szó, illetve nem Dublinról, hanem magyar viszonylatra fordítva, Szolnokról, de legalább Jászberényről.
2800 euró bruttóból ha Dublinban bérelsz egy garzont, akkor marad (bruttó) 800-1000 euró között, ebből még lejön az adó (kétkulcsos 20-40 % között), a rezsi, a közlekedés (100 euro egy bérlet), vagy havi 3-400 az autóra + tankolás + szerviz, és még enni is kéne.
Viszont 2800 bruttó az éves szinten 33000, ennek a háromszorosa ~100e (ennyi hitelt kaphatsz) egészítsd ki még százzal, hogy onnan 100 km-re tudj venni egy kis kunyhót.(viszont ha ott 36000 euró felett van az éves jövedelmed, informatikusként, építésvezetőként alapvető, akkor a 36000 euró feletti bevételednek a 40%-ától elbúcsúzhatsz.)
-
EQMontoya
veterán
válasz
Integrale
üzenetére
Azert azt vedd figyelembe, hogy 2800 euro brutto azt jelenti, hogy itthon maximum a felet keresned, ami 450 brutto.
Ez 300 netto, amibol ha berelned kell BP-n (egy garzon is 100-120k manapsag), akkor soha nem fogod osszerakni a lakasvasarlashoz szukseges 20-25% onerot. Mert ha nagyon szerenyen elve havi 100-at felre is raksz, akkor is 5-8 ev kellene. -
Integrale
veterán
Szuper, amikor azért nem mész el dolgozni, mert kevesebbet keresnél, mint amennyit kifizetsz szitterre, bölcsire stb, ezért inkább otthon maradsz a gyerekkel.
Ugyan úgy szeretnének saját lakást, csak éppen lehetősége nincs rá a legtöbbjüknek.
Írországban pl. az éves bruttó béred háromszorosát kaphatod hitelként, átlag keresettel számolva (2800 euró) ez durván 100.000 euró. Ennyiből nem veszel semmit (sehol), de mostanság már a duplája is kevés)Példa, barátaim akik ott élnek, egy 5 fős család, Dublintól 30 km-re béreltek egy 3 szobás házat havi 1800 euróért. Mivel a férjnek vállalkozása van, ezért az éves bruttója magas, kaptak 150 e euró hitelt, hozzáraktak még egy keveset, és vettek Dublintól 100 km-re egy kb ugyan ekkora házat (fél év elteltével közel 100e euróval többet ér ugyan az a ház), a havi törlesztőjük 800 euró.
Akikkel kapcsolatban voltam, mindenkinek az a vágya, hogy saját lakása legyen, mert azzal spórol (fenti példa szerint 1000 eurót, de akár jóval többet is). -
tildy
nagyúr
válasz
Vérboci
üzenetére
Nem a 150 ezerért menne haza valaki, hanem amiatt, mert két nettó 400- 500 ezres fizubol is( összesen mondjuk 800e-1millio) , amit mi valószínűleg megkapnank a szakmai tudásunk alapján relatíve alacsony lenne a bolcsire fordítandó összeg és egyéb gyerekekkel kapcsolatos dolog, míg itt pl a férjem fizujanak 3/4-et vitte , mikor a fiam bölcsőde a korú volt. 40-50k kozt keresünk most amúgy.
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Jó időt mondanak a hétvégére is, szóval most nem biztos.
-
-
Nem tudom, miről beszéltek. Most jöttem be a teraszról, ahol eddig rövidujjú poló + boxeralsó öltözetben napoztam. SZerintem kurvajó idő van október 28-hoz, na.
-
-
tbs
addikt
Na de mizu az idojarassal..?
Kenytelen leszek arrajarni, kabatot kell-e vennem..? -
-
Vérboci
addikt
ha azt állítod, hogy a naccsaládos adókedvezménnyel itthon több pénzed lenne, akkor egyrészt te vagy Viktor embere, másrészt rossz helyen dolgoztok, kevés pénzért.
Mondom ezt azzal együtt, hogy UK-ról nincs tapasztalatom csak Németországról, de nonszensz, hogy onnan pl. valaki 150e adókedvezményért, vagy akár a duplájáért hazajönne. -
-
tildy
nagyúr
válasz
lorcsi
üzenetére
Megmutassamez elmúlt két év bankszamlakivonatat? Ha pici gyereked van, akkor UK pl nagyon nem támogató, mert egyszerűen olyan drága bolcsi . Mindent elmond, hogy dragabb volt a fiunknak a nanny( de a bolcsi is ugyanennyi lett volna csak kevésbé flexibilis ) , mint a lakashitelunk törlesztője a shared ownership és bérleti díjjal . Két évig minden honapot szép mínusszal zartunk.
Mint írtam mi a férjemmel spec jóval jobban élnénk otthon, főleg , hogy 3 gyereket tervezünk (3.-at jövőre ) szóval onnantól 150 ezer Ft pluszban úgy a zsebünkben , ha csak egyikünk dolgozik. -
válasz
lorcsi
üzenetére
> mennyivel jobb-könnyebb a lakhatás..következésképp ezáltal az élet is
A masodik felet hozzakepzelted, aztan csinaltal belole magadnak egy jo kis szalmababot
onnan indult ki a beszelgetes, hogy Tope azt mondta, hogy lufi van az ingatlanpiacon, en meg azt mondtam, hogy nem latom a biztos jeleit annak, hogy lufi van.Erre most jossz azzal, hogy szerintem itthon jobb az elet. Hat ize.
Egyebkent ha az eletminosegrol kerdezed a velemenyem: London szarabb, mint Budapest, ha divatos szakmaban (STEM) dolgozol. Budapest se valami jo, de London tenyleg szar, elsosorban a tomeg miatt. Ezt mondom ugy, hogy imadok Londonban lenni par napot, mert csodalatos a kaja es a kultura. Ami tobb szinttel Bp. folott van altalanos eletminosegben, az pl. Kanada, Bajororszag, Benelux allamok.
De nem errol volt szo, hanem arrol, hogy szerintem a budapesti ingatlanpiacon nagy pukkanas nem varhato. (>20% eses.)
-
válasz
Vérboci
üzenetére
Ugyanugy nem fizeted rohogve a lakbert, ahogy itthon sem (tekintve hogy a lakber es a lakasarak elegge osszefuggenek).
Nagyon sok szempontbol jobb hely London vagy Parizs, mint Budapest, de lakhatas szempontjabol pont nem. Es pl. Londonban a helyiek (nem friss bevandorlok) ugyanugy ra vannak kattanva az oroklakasra, mint a budapestiek.
-
Vérboci
addikt
csak senkit nem érdekel a négyzetméterár, mert nem a magyar öröklakás bűvkörében élnek. Én pont leszarnám a csilliárdos villa árát, meg azt is hogy sosem lesz az enyém, ha röhögve fizetném a lakbért. Aztán ha eldugul a buborékos wc (aka jakuzzi), akkor majd a tulaj javíttatja.
-
lorcsi
veterán
úgy bírom, mikor rendszeresen azt próbálod meg bizonyítani, h itt keleten (jellemzően a fővárosban) mennyivel jobb-könnyebb a lakhatás..következésképp ezáltal az élet is
csak valahogy a valóság, az élet egészen más jeleket mutat
lakhatás ide vagy oda, de mégis tömegek mennek/mennek ny-eu-ba dolgozni, élni lakni..és valamiért a matek arra jön ki, h ott jobb is
Új hozzászólás Aktív témák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- OTP Bank topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Konteó topic
- Steam topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(Fiam ejjel alszik 12-t, es nappal meg kb. 2-2.5-ot.).

Kenytelen leszek arrajarni, kabatot kell-e vennem..?