Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
New York olyan draga, hogy meg majdnem ceges kartyarol is faj kolteni a penzt

-
BlacKSouL
addikt
Amstel létezik még?
-
-
NoLF
veterán
van, aki ennyi időt egy városon belül utazik munkahelyre és vissza. a távolság majdnemhogy irreleváns, az eltöltött idő az, ami számít. pl mikor nem volt Bristolba közvetlen járat anno, akkor busszal jártam Londonból. BP-Luton repülővel 2,5h, Luton-London Victoria 1,5h busz, Victoria-Bristol 3,5h busz, Bristol-lakóhelyem 1 óra busz...
-
kraftxld
félisten
Csak viszonyításképp, a következő heti családi program

Holnap reggel 8-9 között indulás, kb 5 óra alatt lekocsikázunk Chch-be.
Ott ezaz, pihenés, leadjuk a kocsit, hotel.
Vasárnap reggel 4-kor kelés, átballagunk a hotelből a reptérre. 5:50-kor indul a gép, másfél óra röppenés Auckland-be. Gyors transzfer, 11 órás repülés Tokióba. Komisuá a vámosokkal, buszjegy, stb, 2 óra buszozás a hotelbe.
Utána 4 napig toljuk a sushit, meg mindent aminek szöme, lába van vagy nincs
Péntek reggel 6 óra valamikor busz a reptérre, kb 2 óra. Majd 12 óra röppenés Zürich-be. Gyors transzfer, másfél óra repülés BP-re.
Családdal pacsi, szállásra be, szombaton ezaz, este némi mulatás a Scooter koncerten
Vasárnap valami pacal, majd kocsival 2 óra fatornyos kis falunk.+ bónusz nehezítés: 2 gyengén aktív gyerek (3 és 7 éves fiók) és úgy 100kg poggyász.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Vérboci
üzenetére
Az útvonaltervező 2h mondott 200km-re...Ami azért sokk.
Nah mind1,majd lessz valami más. -
ToBeY
nagyúr
Láttam egy jó nyaralós helyet,de csak Pozsonyból indul oda a repcsi.

-
-
BlacKSouL
addikt
Rengeteg dolog mellett az a bajom a bagózással, hogy a szomszéd kétpercenként kiáll 4 percre környezetet szennyezni, szerintem károsabb, mint 10 elbaszott dízelmotor, és legalább olyan büdös, de hogy ha véletlenül 1 percre megpróbálom kinyitni az ajtót hogy szellőztessek kicsit, hátha bejön az akác vagy hársfavirág illat, kimegy az egész napos ájer, széndioxid bejön az oxigén, akkor ehelyett bejön annyi okádásszagú füstszag, amit utána órákig nem tudok kiszellőztetni, hiszen kétpercenként 4 percig ömlik a hányásszagú füstszag, és eközben azon gondolkodom, hogy a bagósok rögtön visszavágnak, hogy debezzeg az alkoholisták, ami azért nem állja meg a helyét, mert attól hogy én megiszom 2 kisfröccsöt kétpercenként négy percig az erkélyen, attól egyik szomszéd nyitott ajtaján sem megy be okádásszagú füstszag, és lényegesen több bagós van az utcákon, az erkélyeken, és szívnak el százszor kétpercenként százszor négy bagót, mint ahány alkoholfogyasztó megiszik egy pohár szeszt. Tehát a szeszfogyasztók töredéke fog másoknak kellemetlenséget okozni, mint amennyi bagós füstöli tele a világot adott pillanatban, még a nálunk magas arányú alkoholizmust figyelembe véve is.Olyan meg van hogy passzív dohányzás, pedig csak kibaszott akácszagra vágynék, de olyan, hogy passzív alkoholizmus nem nagyon van, mert más attól nem fog bebaszni hogy én megiszok 2 korsó sört.
Most például olyan okádékbagószagban ülök a szobában, mintha régi kocsmák összes hamutartóját idebaszták volna a szoba közepére. -
-
BlacKSouL
addikt
Kiss Ádám után szabadon ez a fakjúbazmeg kategória
-
-
gaborbol
őstag
Ahogy en olvasom nem az ideiglenes külföldön tartózkodás statusz szunt meg hanem az ideiglenes külföldön tartózkodás kotelezo bejelentése.
Viszont en is ugy tudom, hogy ilyenkor megmarad az allando lakcim valahol a rendszerbe ami alapjan TB rendszeresen szamlazza az EU-n kivul eloknek a havi 6600 Ft/ho dijat meg a kamatokat es kemeny osszegek jonneki ki az evek alatt szep csendben.
-
tildy
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
És volt az a rózsaszín lapod is hozza ?Az ideiglenes külföldön tartózkodás bejelentése 2013 március elsejével megszűnt, ergo érdekes , hogy 4 éve így adtak lakcímkártyát tesódnak. Főleg hogy ideiglenes külföldön tartózkodás bejelentés esetén megmarad a magyar állandó lakcím. Abban az esetben tudok olyanról hogy üresen hagyott lakcímet rakták a lakcímkártyára, ha végleges külföldi letelepedést választotta az illető. Nekem ideiglenes van valamikor 2010 elején csináltattam azt a papírt , és akkor is és most is nem üres a lakcímkártya lakcím mezeje.
-
e=mc²
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
-
válasz
parandroid
üzenetére
-
parandroid
félisten
Srácok,
Idősebbek segítségét kérném, sajnos már nem a régi a memórim, és nemt udom a
dalrajzfilm címét, aminek a főszereplője egy bernáthegyi mentőkutya, akinek egy hordó rum lógott a nyakában, és az epizódok végén ikonikus pozícióban tudott relaxálni a nap végén, egy-egy jól sikerült mentés után, nevezetesen négy lába az gének állt, miközben a hordóból a szájába folyt a rum. Nyolcvanas évekbeli, vagy német, vagy osztrák, vagy kimondottan keleti blokkos (csehszlovák? lengyel?) rajzfimsorozat lehetett.Megvan valakinek ennyibő, hogy mi lehet ez? Hetek óta gyötrődöm rajta, és nem hagy nyugodni. Gugli képkeresésében már nem tudom, mire keressek, no meg szöveges kereséssel sem let meg.
p
-
-
NoLF
veterán
Kecskemetet 2007ben elhagytam, se elotte, se azota nem bereltem autot. Ottani rokonaim, ismeroseim nem berelnek autot, igy barmilyen jellegu autoberleses temaban hasznalhatatlan vagyok, ugy Kecskemet, mint az orszag egesz teruleten. Nem is gondoltam volna, hogy egyaltalan van ott autoberlos ceg...
-
kraftxld
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Én próbálkoztam párszor, de mindig lepattantam a rendszerről, mert a státuszom ideiglenesen külföldön tartózkodó.
Ami kábé értelmezhetetlen, mert lakcímkártyám az van, csak üres a cím része
Majd ha nagyon unatkozok pár hét mulva megint megpróbálom. Azt meg az ügyintézők nem tudták értelmezni a kérést, hogy akkor rakjuk át a lakcímem erre meg arra, csináljuk meg a jogsit, majd mehetek vissza ideiglenes külföldön tartózkodóra
-
BlacKSouL
addikt
Lejár a jogsim. Bementem orvoshoz 8-ra, 8:12-kor már jöttem ki a papírral. Elmentem az okmányirodába, 8:21-kor húztam a sorszámot, 8:49-kor már kifelé sétáltam a papírral. El vagyok képedve. Rászántam hogy egész délelőttöm rámegy, erre 9:11-kor már a franciasalátás rántott csirkemelles hambit toltam a hambisomnál reggeli gyanánt. 10-re melóban voltam. De még az illeték fizetés is. Nem úgy van mint régen, hogy akkor fáradjon fel a hatodikon a postára, vegyen egy 4000 Ft-os illetékbélyeget, azt hozza vissza, és majd mi felragasztjuk, hanem készpénz vagy kártya. Kártya. Pitty, kész.
SZTK-ban bőrgyógyászatra még mindig órákat kell várni, miután reggel 7:30-kor megverekedtél a 30 db sorszám egyikéért, de hát az egészségügy, arra ugye nem költenek focisztánban. Legalább a kormányajtós dolgokra igen. -
válasz
FehérHolló
üzenetére
Az élet kegyetlen... Mind meghalunk...
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Nálunk a thomas Rosenthal jött be. Jó indukcioshoz.
-
ToBeY
nagyúr
Ma jöttem rá,hogy nem fog menni az "új" notival 4k60HZ pedig ezt szerettem volna...
-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Ikeaba vettem en is par eve Ikea marka made in Italy.
Eszmeletlen olcso volt es jo minosegu. -
Vérboci
addikt
sejtettem, hogy ilyesmire kell

de komolyan, azért ha már ennyibe fáj, akkor azért ne hagyd náluk, mittudomén add el valakinek feléért, aztán akkor legalább valami kárenyhítés van.
szerk: megnéztem a linket, van marketingbullshit rendesen... viszont írja hogy indukciósra jó. fogyvédelem? 17 ezerért én lehajolnék.
-
parandroid
félisten
Én is benéztem a serpenyőt, nem ment indukciós tűzhelyen, ikeában szó nélkül visszavették, elhoztam az eggyel drágábbat, ez fasza. Két különböző méretet is vettem belőle. Meg ne kérdezd melyik, mert fogalmam sincs... És lapos a nyele. Az üreges nyél, meg a fedő fogója alá befolyó mosogatóvíz nekem is a halálom, egy tefal készletet sikerült találnim, ami indukciós cucchoz is jó, meg semmi titkos vízgyűjtő, és baktériumtenyésztő kompartmentje sincsen.
p
-
Kitchen Shop. Elvileg egy premium bolt. Veszek egy kozepes meretu serpenyot 17000 forintert, mert epp kellett, es jo minosegunek tunt, rajta a nagy felirat, hogy indukcios fozolapot is tamogat. Veszek hozzaillo fedot is 4000 forintert.
- 4 fozolapbol csak az egyiken mukodik
- a nyele mosaskor megtelik vizzel, de kifolyni nem tud, mert tul kicsi a res -- viszont fozes kozben a hotagulas miatt megvaltozik a lyuk, emiatt szepen odacsopog a fozolapraVisszaviszem, hogy ez igy szar.
- a fedo szeparalt, igy azt tuti nem veszik vissza (hiaba nem tudok vele mit kezdeni, mert a serpenyohoz vettem)
- visszakuldik bevizsgalasra a serpenyotEzek utan kideritik, hogy jo ez igy, csak fejjel lefele kell szaritani (ugy sem jo, nyilvan).
Oke, hagyom a fenebe. Erre felhivnak, hogy menjek el erte. Mondom, h nekem ez igy csak bosszusag, szoval nyugodtan dobjak ki. Erre:
"Azt nem lehet, be kellene jonni erte."
Mi a loszar van, emberek? Eladnak nekem egy szart dragan, aztan nem veszik vissza (Amazonnal kerdes nelkul visszaveszik, ha neked nem tetszik), es vegul lecsesznek telefonban, hogy olyan nincs, hogy en nem viszem el onnan?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Kérdés mi a normális. Nem magamnak lesz, hanem 60 éves kor fölött. Tehát az igények ennek megfelelők. Ezért fontos inkább a megbízhatóság, használhatóság, és nem az, hogy csinál-e 80 vagy 100 megapikszeles fotót, hogy előre van-e rajta az insta meg a fész, szóval na. Lehessen kezelni a telefonkönyvet, az üzeneteket, ne fagyjon le túl sokszor, legyen legalább 3-4 nap üzemideje, ha ki van kapcsolva rajta wifi és gps, és kb. ennyi. Ha emellett minimálisan lehet használni böngészésre, vagy csinál valamilyen fotót, az ok, de ezek nem alap szempontok.
Amúgy vicces, de annakidején végül mediapad m5 lite lett a választott, és lehet hogy én vagyok a hülye, de nekem egyelőre bejött. a memóriakezeléssel barátkozni kellett, hogy mit mikor miért zár be, de igazából azt is helyre lehet benne tenni, és minden másra meg teljesen megfelelő. Egyáltalán nem tűnik olcsó kínainak, nem is olcsó, de azért eddig minőséget adott. Ha a telefonjaik is hasonlók, akkor amúgy meg is értem, hogy tramplibá miért érezte úgy, hogy már lenyomják őt. Egyetlen borzasztó idegesítő dolgot találtam, hogy ha rápakolok képeket, akkor azt semmiképp nem lehet időrendi sorban nézegetni. Nagyjából időrendben adja, de mondjuk az első 5 képet 2, 3, 1, 5, 4 sorrendben adja be, függetlenül attól, hogy a fájlnév is emelkedő, és a dátum is értelemszerűen. De elkanyarodtam.
A Motorolákat nagyollom, alapból már az én 5" nexusom is nagy, de amúgy a többi része szimpatikus.
A Redmi 6-ot is néztem, kollégámnak is pont ilyen van, és negatívumot nem mondott róla.
Nade majd az illetékes megmondja.
Köszi azért az ötleteket. -
válasz
BlacKSouL
üzenetére
ez az ár egy picit kevés valami normálishoz...
De azt hallottam, a hüvely telefonok most már nagyon olcsók lesznek
moto G7 play, 50 rugó.
ez kb akkora, mint az első pixel. (147 mm), viszont ez elég olcsósított, csak 2 gb ram van benne.motorola one: natúr androiddal, frissul mint a nexus/pixel. tavaly nyári, de ebben már 4 GB RAM van.
[link]
igaz, picit drágább, és nagyobb, 150 mm.Vagy vehetsz használtan egy 4 éves ájfónt, mint minden rendes ember

én a helyedben megvárnám az olcsósított új pixelt. -
BlacKSouL
addikt
50k HUF körül (max) valami egyszerű de megbízható, nem túl péklapát méretű (5-5,5" max) telefont mit ajánlanátok? Igazából telefonálás, sms lenne a lényege, tehát minden más inkább mellékes. Normális üzemidő még esetleg fontosabb.
(Természetesen a használható funkciók elférnek, csak nem kell hogy túlragozzuk a dolgokat)
Pl. a Redmi 7 szimpatikus, de péklapát -
parandroid
félisten
Épp panaszkodni akartam, hogy nálunk árnyékban 31 fok van, de hirtelen besötétedett, és megjött a vihar, most éppen 20-nál tart a hőmérő, de ez még nem a mélypont.

p
-
válasz
Tothgera30
üzenetére
Hiába no, fázik szegényke, nem akarom hogy tüdögyuszit kapjon...

-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
A fülledt jó szó, mert hiába van csak 22-25 fok - ami valljuk be még távol áll a hőségtől, inkább langyos semmint meleg - mégis izzasztónak érezzük, fülledtnek, fullasztónak. Na ennek az oka az a magas páratartalom, amit az elmúlt hetek özönvizes monszunja után a párolgó földek, növények okoznak. Amíg a fölösleg legalább a felszínen meg nem szárad, addig ilyen fülledt lesz. Ha lemegy a páratartalom végre, akkor a 28 fok se lesz olyan fülledt.
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
mivel én február óta rendszeresen kiülök kávézni meg olvasni a teraszra, én tök le vagyok barnulva, esős időszak ide vagy oda.
Viszont kicsit átestünk a ló túloldalára, mert itt Pesten (milyen meglepő) fülledt meleg van már megint.
Múlt héten pulcsiban és kabátban jöttem dolgozni, ma meg egy szál ingben, és az is rámizzadt.
Szóval megint semmi átmenet, hanem egyszer csak kurva meleg lett.De legalább a csajok is levetkőztek, ami azért nagy előnye az évszaknak...

-
BlacKSouL
addikt
Önmagában az, hogy a hétvégén látni lehetett kék eget, és még a napot is, tisztára megérte ezt a szűk 7 hónap sötétséget. Ki is vetettem a végtelen tél alatt rózsaszín gilisztaszínűvé vált testemet hogy égesse hamuvá. Persze a (természetesen napozás közben betaláló) futó zápor ellenére kifekve maradtam, így egy enyhe pirulást is elkönyvelhettem végre.
Az meg hogy reggel nem kell télikabát, sapka sál, gumicsizma kombóba öltözni, külön öröm. Egész más az ember hangulata. A kék ég, a napsütés, a zöld növények. Biztos nem mindenkinek tetszik. -
-
ToBeY
nagyúr
Többieknek az arca amikor megkérded reggel 9kor,hogy kell cipzáros pulcsi ha kiszaladsz közértbe.

-
NoLF
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Magamra gondoltam, de en sem fogok sajna :/
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
De Nolfi egy integratív személyiség...

-
-
Spet
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Es kozben pedig a jardan bicikliztel?

-
Mai nap margójára... Sávon belül záróvonalon leszorít, majd kiabál "Haljál meg"... Kemény napnak ígérkezik.

-
-
válasz
parandroid
üzenetére
fuss, robot, fuss...!

-
van egy 3 TB-s red vinyóm. Kicsit töredezett volt már... Tegnap délután 2-kor rátoltam egy complete/name defragmentálást. Tehát olyan 29 órája csinálja.
Most nézem, 57%-nál tart...
eszem megáll, de tényleg.
holnapra talán kész lesz... -
ToBeY
nagyúr
Amikor svájcban is jobb az idő mint itt,az komoly...
(Ismerős reggel utazott és elvileg 23fok van,hétvégén 28 lessz)
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung kuponkunyeráló
- World of Tanks - OFF topic
- Óra topik
- Autós topik
- Windows 10
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bontatlan, Sony PS5 PRO Pro 2TB, lemez mentes verzió
- Dell Latitude 3420 - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)