- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pipó
őstag
válasz
Livius #23789 üzenetére
Ha bebizonyosodik, hogy ram probléma, teszteld le, hogy bírják-e a gyári értékeket és add el, vegyél 2*2 gigát, de ne corsairt. Nekem még sosem volt, de valamikor csak problémát olvastam vele (főleg inkompatibilitást) A DDR3-ak őrült olcsók most. Esetleg próbáld meg a biosban a nord bridge feszt kicsit megemelni. (az egy próbát megér, nem kerül semmibe)
-
Pipó
őstag
válasz
Livius #23787 üzenetére
Ha tippelnem kellene a ram-ra gyanakodnék. Szerintem vegyél ki kettőt. Ha tovább csinálja, cseréld ki a másik kettőre. Persze egy memtest-et is érdemes lenne futtatni kb egy órát. Az win nélkül ellenőriz induláskor (floppiról és cd-ről is fut) Még az is lehet, hogy a 4 modul mindegyike jó, de a memóriavezérlő nehezen bír velük (esetleg északi hídnak biosban egy kicsit több feszt). Vinyó nemigen kékhalálozik. Ráadásul, ha azzal van probléma, azt általában konkrétabban ki is írja induláskor, vagy elkezdi ellenőrizni. HDD sentinellel ezt is tudod ellenőrizni. Ha minden rendben a teszt szerint, akkor is érdemes lehet a csatlakozóját cserélni, akár a régi 40-80 eres szalagosra is (gondolom ata), abból mindenkinek van valahol egy dobozban.
-
Pipó
őstag
válasz
Livius #23785 üzenetére
Ahogy írtam, szerintem nem vga, de mivel itt tetted fel a kérdést, úgy gondoltam erre gyanakszol. Ezért írtam, hogy akkor legalább a minimumot hajtsuk végre vele. Persze a legegyszerűbb az lenne, ha be tudnád tenni másik gépbe. Akkor legalább tutira ki lehetne zárni. Javaslom még a gép újraindul, miért topikot is. Legalább olvasás szinten.
-
Pipó
őstag
válasz
Livius #23783 üzenetére
Valószínűleg nem a vga a probléma. Ennek ellenére vedd ki, táp csatlakozókat is vedd le, kézzel pörgesd meg a ventit, szagold meg, majd ha nincs semmi külsőleg rakd vissza. Ha több ram modulod van, akkor próbálkozz csak eggyel. Ha úgy sem indul, cseréld ki a modult egy másikra, másik slotban. Vedd le a nem rendszer vinyód, ha van. Csináltál ugyan bios defaultot, de attól még egy cmos clear nem árt (pár másodpercre jumper áthelyezése áramtalanítva, majd vissza). A táp alaplapi csatlakozásait vedd le, majd vissza. Szagold meg a tápot is, nincs-e égett szaga. Ha továbbra sincs semmi, javaslom a nem induló gépek topikját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest