Hirdetés
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dancii
tag
ÍÍÍ akkor még azt is kellene buherálni? Kezd el is menni a kedvem

Most egy FB csoportban valaki árul tempomat szettet, ahogy látom ez így az egész bajuszkapcsoló szett átvezetővel mindennel, a két pár kapcsoló a kormányra, meg a kormányburkolat amin ki van alakítva a kapcsolók helye. [kép]
Mondjuk nem vagyok benne biztos, hogy mernék ott buherálni a légzsák miatt
-
troll81
addikt
A probléma hogy mindig oda lyukas ki az ember hogy vagy vesz normális diagot vagy mokol valamint.
Ma újra neki futok az alinak át nézem és valószínűleg kell rendeljek...nem akartam még egy diagnosztikai eszközt...de a Twingo úgy néz ki megköveteli.
A Clipet hol rendelted amit eladták milyenek a tapasztalatok vele? -
vzsryl
nagyúr
-
rob210
Topikgazda
Biztos velem van a baj, de én tényleg nem értem a te posztjaidat?

Ki fog faliórázni miért?
Milyen szerencse?
Rátettem a diagot, egr nem volt kivezérelhető. (érthető okokból)
A turbó nyomás nem létezett. (érthető okokból.)
A dpf eltömődött. A nyomásszenzor elköszönt, a csöve feltelt.
Ezek mind tisztítva cserélve amit kellett.
Most valóban úgy húz ahogy kell.
Illetve nincs hibaüzenet.
-
2ozzmexy
senior tag
Tisztában vagyok vele, nem magasztalom vagy szidom egyiket sem. Nekem ez most nem szerelem hanem "célszerszám", városi rohangálós, költözős, lakásfelújítós, gyerektaxizós autó lesz, annyira gombokért vettem hogyha betolom a bontóba is adnak érte ennyit. A másik saját autóm egy 2019-es Vitara ami egy corollát váltott, a céges 320d is lent áll még a ház előtt, az új cégesem pedig skodálatosan utálatos jármű. Megőrültem volna!? Lehetséges, de inkább a lagunába dobálom be a lapraszerelt bútort meg a zsákos glettet/estrichet mint a 17ezret futott Vitarába, vagy a vaj belsős bömösbe. A skodát meg alig várom hogy kiüssék alólam és nagy duzzogva visszaülhessek a bömbibe.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Attól függ melyik Avensis, mert van jól felszerelt belőle csak annyiba is fáj, de tény hogy a laguna baromi kényelmes és komfortos.
A 4 teleszkópot nem értem a hátsó ajtón...
-
törölt tag
Eszembe sincs
de ha lenne se tudnék semmiről, mert nem használnám. Rendszámlekérdezőset is a mamáéval szoktam megnézni, hogy lássam melyik hülyegyerek villog cserélt autóval, alapmotoros fossal ami 10 éve volt eredetvizsgán tehát nem is az övé csak kölcsönkérte.
Meg a Coopos boltban a gyülekezőnél elhangzott nagy számokat ellenőrizni melyik mekkorát kamuzik az autóról.
-
-
törölt tag
Az van, csak az eleje nyitott. Tervben volt, hogy autó magasságig deszkázom a ajtónyílásra meg veszek teraszponyvát, mert kéménykijárat már van, kis vaskályha is van, de az árak miatt inkább úgy vagyok vele inkább nem szerelek télen és akkor nem kell befedni az elejét vagyonokért. Nem volt műszakis autóm télre nem foglalkozom vele cserébe nyáron szellős és nincs 60 fok bent, csak mivel a franc se nézegeti állandóan a forgalmikat mindig túlléptem több hónapokkal a lejárati időt és belementek a télbe a kocsik.
És ez meg pont nem ment át a műszakin, a többi igen.Majd tavasszal, ennek is lejárt már szeptember végén akkor még ugye meleg volt és meg lehetett volna csinálni
, december közepén vittem el mert akkor vettem észre, elővizsgán megbukott a hátsó lengéscsillapítókkal úgyhogy fizetni se kellett karácsonyi ajándéknak, mondták csináljam meg.
Meg felírtak egy csomó apróságot amik önmagukban nem bukó, de nálam annyi van, hogy úgy már igen.
-
törölt tag
Hát én pont azt csinálom.
Nem ment át a műszakin, mondtam nekik jó akkor majd tavasszal, ha nem feketednek le már az ujjaim akkor megcsinálom és elhozom megint. Jó, szóljak nekik és adnak útvonalengedélyt. Dehogy kell mondom, használni fogom a kocsit ugyanúgy ahogy eddig is, minek kérjek arra a 15 Km-re hozzájuk, ha megy előtte ezret tavaszig.
Három oldalról van csak felfalazva a műhely, az elején dél fele nyitott úgyhogy nem lehet benne télen dolgozni.
-
norbert1998
nagyúr
Ez most hogy jött ide?
Egyébként cseszheted, hogy az újakba van DPF/PPF. Eleve mire a használatban lévő autók FELÉBEN lesz legalább ilyen, az még innen nézve is legalább 10 év, addig meg ott szórakozik a hülyegyerek a csipszes tádéval a vácin... Meg ugye hány autóból ütik ki a DPF-et? Szerintem 15 éves kor (ami még mindig a magyar átlag autó-életkor alatt van) kb minden harmadikból.
-
rob210
Topikgazda
Kérlek az avensises storykat oszd meg a toyotás topikban.
Nincs baj azzal, ha valaki ír mást is mint renaultal kapcsolatos dolgot.
De neked lassan minden 2 posztodban ott van, hogy már anensist hajtasz.
Ehhez szívből gratulálunk, jó autó, de ez meg renault topik

Vagy legalább tedd offba légyszíves.
-
vzsryl
nagyúr
-
-
törölt tag
Volt már, hogy én is visszaraktam előző alátétet, mert elfogyott. Nem fog ereszteni az esetek 99%-ában, de csak akkor rakom vissza ha elfogy otthon és mást se kell a boltból hozni, mert én 30 Km-t nem autózok a boltig egy alátétért.
Én közben nyikorgok tovább, most már néha töltésjelző is felvillan. A hang fentről jön egyértelműen és ha kevesli a töltést akkor lassan forog, úgyhogy szabadonfutó ezek szerint.
Van nekem itthon a régi Meganeról egy nem szabadonfutós sima szíjtárcsa, viszont annak nagyobb az átmérője, mert benzines volt. Szóval lassabban fog forogni a generátor ha azt felteszem, ráadásul nem biztos a szíjat rá tudom úgy húzni. Majd ha uncsizom akkor kipróbálom. -
roli1979
csendes tag
Köszönöm. Én is sejtettem, hogy ez nem normális... Remélem, hogy a főfékhenger lesz, nem ABS kocka. Meg volt olyan anomália is, hogy szétszedtem a 2 hátsó féket takarítás céljából, (a fékolaj körhöz nem nyúltam) visszatekertem a munkahengereket, és mikor megpumpáltam a féket, a jobb oldali ott maradt, ahol volt. Tehát, nem tolta be a munkahengert. Aztán még jópárszor ráléptem a fékre, akkor ment helyre.
-
Sztradan ha beall a sor csontra, akkor mindegy, hogy nehez vagy konnyu a kocsi. Es ez volt rengeteget, foleg az osztrak hataron
Anno mikor vettuk a Renault, a dobozosok kozul a Kangoonak volt a legjobb a torestesztje, Berlingo es tarsai elbujhattak anno. Engem az erdekelt, a nejemet a meg a kenyelem. A kulsoseg meg relativ. Engem pl. nem erdekel. SUV es Pickup nem a Renaultosok fo csapasvonala szerintem
-
troll81
addikt
-
Nagya21
addikt
Hali!
Azt azért ne feledd, hogy az olajok is sokat fejlődtek ennyi idő alatt....
Lehet ami a régi olajjal 7k csere az a maival 14k csere intervallum.
Nekem a 1.0 Tce benzin gáz motorra 20k, vagy 2 év a csereintervallum, évente cserélem.....gyári minősítésü olajra.
Üdv Nagya -
norbert1998
nagyúr
Egyelőre még nem tudom, mi lesz. Lekvárkuplung már a garázsban, jó lenne az RS nyomólap, RS DMF és RS kinyomó - már ha ezek bármelyike is eltér a sima 2.0 tCe-től.
(Rob?)
Ha már leszedem, akkor poliflex lila stabrúd szilent, meg egy újabb simogatás a kopogó kormányműnek - belső összekötőnek. Valami kopog, de nem csak az, és ez tuti.
-
weiss
addikt
Nem cseréltem semmit, így vettük az autót, csak most raktam fel a nyári gumikat, és gondoltam lemérem a tárcsákat, meg lefotózom a betéteket, mert fékezéskor hallok valami halk nyekergést /talán hátulról/, de akkor az nem az elkopott betét lesz. Első kocsi, nem tudom, mi számít rosszak, inkább kérdek.

-
Na_Ta
csendes tag
Rendben, nem pucolok a meló elől
. Az izzó érintkezők nem koszosak/korrodáltak a lámpában lévő tűn látszik a kontakt hiba, de ahhoz nem férek hozzá kapott (kontakt sprayt) és mivel a csatlakozó érintkezőt megpucoltam ahogy tudtam kapott kontakt sprayt is, így ha erősebben feszegetem van olyan pillanat, hogy mégis jó, de ha összerakom, nem.
Valaki írta, hogy vezetékeket forrasztott a tűkre és kivezette, akkor ahhoz mini pákavég kell, ha nincs más megoldás akkor ez marad.
Egy hasonlóban lehet esetleg olyan csatlakozó ami nekem kell, ránézésre vannak hasonlók benne: [link] pl. -
dugo_
veterán
Igen, cserélhető is. Elvileg ez az:
https://vi.aliexpress.com/item/1005007010957202.html
Bundle dealben már 5500Ft-ért is van. Én tartanék a folyamatosan nyitott szeleptől, na nem mintha a szeleptű ne tudna ereszteni, ha annak a tömítése alá kerül be a piszok. -
den89
tag
Megane II 1.5 dci. Bő 17 éves, 275k km, újkora óta a családban. 13-14 évig (~220-230k km) semmi baja nem volt. Az izzó szeretett pár évente kiégni, az idegesítő volt, meg 6-7 évesen meg kellett csináltatni a kéziféket. De ezeken kívül 13 évig nagyjából csak kopó alkatrészek cseréje történt, persze a szokásos éves szervízen kívül. Olyan 2 éve jöttek az olajcsöpögések, váltó szimmeringet és az intercoolercsövet kellett cserélni (vagy lehet csak ott egy tömítést, nem tudom pontosan), utóbbi elhúzódott 1-1,5 évig, mert a 3. szerelő találta meg. Meg kb akkortájt egy turbócső csere volt. Tavaly összejöttek a dolgok, de azok nagyrésze is csak kopó (motortartó bakok, első lengéscsillapítók, kuplung, vezérlés). Soha nem hagyott cserben. Eszembe nem jutott még ~2,5 éve sem félni egy Horvátországi vagy bármilyen hosszabb úttól, hogy lehet valami gond az autóval.
Most fogom eladni, elfáradt a kapcsolatunk, azért már megöregedett, csörög-zörög itt-ott és már bennem van a félsz, hogy bármikor előjöhetnek újabb dolgok. Hosszabb útra (értsd 400-500+) már nem szívesen mennék vele. Nagyon büdös már 1-2 éve azt be kell vallanom
, gondolom kellene neki egy dióhéjas (lehet ez itt szitokszó, nem tudom, akkor elnézést) vagy mittudomén milyen tisztítás, ki tudja meddig bírja a turbó, porlasztók (gyáriak még) közül is bármikor beszarhat 1-2, stb, nem értek hozzá.
Fogyasztás 6 liter körül van a mai napig is, 60-70% várossal. Manapság meg hasra esnek az emberek, hogy a hibrid elmegy 5,5 literrel..."Szar" Rönó, épp ezért ülök át most is egy Megane-ba, (1,33 tce 140 le).

-
tibibi
őstag
-
Wiz Khalifa
veterán
Automata kézifék szerintem csak annak fontos aki nem tud elindulni meredeken.
Én a kéziféket a kocsijaimba ha 3-4x használom egy évben sokat mondok. 
Ülésfűtés nekem is felesleges extra, olyan mint ha beszarna az ember ha olyat használ. Viszont télen a bőr üléses kocsiknál jól jön kivételesen mert a bőr hidegbe sokkal sérülékenyebb, ridegebb, így érdemes bekapcsolni addig míg kinyitod a kaput, stb... és mire bele ülsz már nem lesz olyan rideg.
-
Wiz Khalifa
veterán
Nem mind1 mit csinál?
Amúgy a saját kocsija.Én 24-25-26 a saját kocsim csinálgattam. Első nap szétkaptam a belteret meg elkezdtem a bitumen lapozást, második nap folytattam a szigetelést, harmadik nap össze legóztam.

Mennyi b...meg meg hasonló elhangzott amúgy mikor a tűzfalnál húztam át a kábelt... Az a dupla gumidugós megoldás, közte légréssel jól leszivatott...
-
Wiz Khalifa
veterán
Autógyártó függő. Van egy 98-as Cadillac-em is, abban a gyári rendszerrel ami a kocsin fut lehet egy full öndiagnosztikát csinálni, hibakódokat törölni, stb... sőt ha veszek egy új immo-s kulcsot hozzá akkor mindenféle szaki nélkül otthon is a kocsihoz lehet tanítani, igaz 30 perces művelet, de ingyen van és gyári kulcsmásolási technológia.
De volt 94-es Calibra-m is, azon is lehetett öndiagnosztikát csinálni.
-
-
Wiz Khalifa
veterán
Minden kocsin lehet a dőlést is állítani, azért van 2 csavarja a lengéscsillapítónak is alul vagy ha nem ez a fajta van a kocsi alatt hanem a csonkállványra ráhúzós egy csavarral azt is lehet állítani.
Egyedül a hátsó futóműnél nem jelent semmit a lengéscsillapító csere az átlag futóműnél. -
Veron
addikt
Értem én, hogy valakinek autója sincs, nem hogy új és minek picsogok, stb. Megmondom őszintén, már nálam is kezd kialakulni a szégyenérzet, amikor kommentelek.
Ugyanakkor, meg ha szabad szemmel látható összeget elversz egy autóra, abból a pénzből, amiért hónapokig, évekig dolgozol, akkor nem elvárható, hogy úgy működjön, ahogyan azt megtervezték?
-
vzsryl
nagyúr
Köszönöm a felajánlást!
Most elmentem egy másik alkatrészboltba, itt 640k-t mondtak, és csak gyári.
Ettől megijedt a verda, mert eltűnt a hiba. Itthon még egyszer újraindítottam, és nem jött vissza.
Ebből arra a következtetésre jutottam, hogy vagy a kábelköteg lesz érintkezési hibás, vagy az ABS motorja meg tud akadni. Tehát szvsz. javítható lesz, és talán nem kell cserélni. -
rob210
Topikgazda
-
Wiz Khalifa
veterán
1,5 méteres erőkar még pite is. Toyota Dyna-n nekem kb 2m-es erőkar kellett a kerékcsavarhoz, nem akart megindulni a 32-es anya. Vicces az hogy 1 héttel előtte lettek felrakva azok a kereke, 1 hét alatt valamiért annyira rászorultak az anyák hogy 6 anyából 4 nem jött le csak erőkarral.

-
-
Minden elismeresem a tied! Amit csinaltal anno, az reszpekt! Szerintem korhazakba a dizajn az nem fontos. Vagyis keteltu: privat korhazban, illetve gazdag orszagokban igen, allamiban, illetve szegeny orszagokban nem. A lenyeg,hogy menjen. Pl magyarorszagi nogyogyasz 2x eves rtg geppel megmondta mi a baj 5 perc alatt, nemetben a csitti-fitti uj geppel 2 het alatt, 2x orvos csak talalgatott, nem tudom en hany geppel neztek meg az illetot. Kb ezen a forumon Rob ranezesere, mi meg szivunk
-
lsebestyen
addikt
Lehet hogy amikor még te voltál aktív a szakmában, akkor nem volt ennyi pénzügyes és kontrollingos.

Hiába tervezné meg a mérnök jóra, ha éppen elég jóra kijön 20 eurócenttel olcsóbban egy kinyomóvilla, akkor azt fogják legyártani/legyártatni. Ez van.Az pedig már önmagában gond, ha egy gyerek 120 kilós, de az sem rendeltetésszerű használat, ha hintázik a széken.
-
Dyno
veterán
-
-
rob210
Topikgazda
ékpálya van, de a fogaskerékben nincs ék!
Különben nem is lehetne feszteleníteni a vezérlést.
Amikor megfeszíted a szíjat akkor elmozdul a kitámasztott tengelyen a kerék, utána húzod le a csavarját a hosszbordás tárcsával és az szorítja le.
Azért mert van olyan autó ahol ékelt, nem jelenti azt, hogy mindenhol az!
Valamint akkor nem állt volna meg a motor!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Építő/felújító topik
- Diablo IV
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Fogyjunk le!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- 215 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- AKCIÓ! Gigabyte Gaming RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 11 64GB 100% (3hónap Garancia)- AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Anno mikor vettuk a Renault, a dobozosok kozul a Kangoonak volt a legjobb a torestesztje, Berlingo es tarsai elbujhattak anno. Engem az erdekelt, a nejemet a meg a kenyelem. A kulsoseg meg relativ. Engem pl. nem erdekel. SUV es Pickup nem a Renaultosok fo csapasvonala szerintem
mondjuk az főtengely ékszíjtárcsa csavar volt
nem nyílik a csomagtartó ajtó 2003 scenic ,mikrokapcsoló hangát se hallom,van valami trükk amivel kinyithatom?
A nyest meg jon a Bosch cuccokra. Szar ugy igy is, ugy is

ékpálya van, de a fogaskerékben nincs ék!
mycso
rob210