Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 17 - alap
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Vivo X200 FE – fenséges méret
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hz0917
tag
Sziasztok!
Autoalkatrészed.hu áruház megbízható, lehet nyugodtan vásárolni tőlük? Van tapasztalata valakinek?
https://autoalkatreszed.hu/index.html -
Jaded
őstag
Úgy néz ki egyelőre megoldódott, a biztosítékokhoz nem fértem hozzá. Láttam, ha rükfercbe kapcsolom, lentebb veszi a hátsó világítást. Kicsit tologattam a váltókart és azóta működik. Úgyhogy valószínű, hogy a kapcsoló lesz a hibás a váltón.
Kauffernél nézegettem, van több fajta (zöld, kék csatis pl). Melyik lehet a jó?A ködzáró viszont továbbra sem jó.
-
kisninja
őstag
Pár kérdés

Lag 2 ph 2 2.0 16v mennyire jó ha vegyes használatban 10L a fogyi de városban 12 is van
mentem vele 6000Km és most 2 rublika hiányzik az olajból asszem szelepfedélnél lehet szivárog de nincs tócsa nem fűstől. Most esedékes az olaj csere. Igaz asszem nem ment maxra a nívó mikor cseréltem. de már nem emlékszem. -
Demertin
tag
Sziasztok! Tudom, hogy Renault topic, de már nem tudom kihez forduljak. Adott egy 2016os Dacia Sandero II, 1.5dci. Elektromos kapcsolási rajzot honnét tudnék szerezni hozzá? Nem gond ha fizetni kell érte (persze nem horror ár). Nem működik a helyzetjelző világítás, biztos nem kapcsoló probléma. Nincs feszültség a bejövő kábeleken. A kocsi törve volt, elképzelhető, hogy emberi beavatkozás a ludas. Bármi féle infót szívesen fogadok a kapcsolási rajz fellelhetőségéről.
-
törölt tag
válasz
DonDragonka
üzenetére
Kárpitossal. Ha süti a Nap van az 60 fokos újra, ledobja megint. Én mágnesekkel fogattam fel elöl, hátul meg csempeélvédő műanyagot hajtottam ívbe és rögzítettem és az szorítja oda.
Az igaz, hogy rondább a a tűzőgépnél is, viszont ezt le lehet szedni és kárpitoshoz vinni bármikor (sose fogom magamat ismerve). A tűzőgép lyukait senki nem tünteti el már, ott kuka a kárpit. -
rob210
Topikgazda
válasz
DonDragonka
üzenetére
Létezik kárpitragasztó, de sajnos nem lesz jó, mert ezlatt egy szivacsréteg van ami elkezd porladni és akkor enged el a kárpit. Azaz nem fogja meg a ragasztó sem, véglegesen csak időszakos megoldás.
Ha szép és tartós eredményt akarsz akkor kárpitos. -
DonDragonka
őstag
Lassan összeáll a Clio... Ami jó mert már elég sok időm elment rá... De most már legalább elvileg csak szépészeti beavatkozásokra vár...
Ilyen pl a lógó mennyezeti kárpit... Van egy elméleti megoldási ötletem... Ha egy kicsit felmelegítem mondjuk hajszárítóval, akkor azzal megoldható vagy ezt csak újrakárpitozással lehet orvosolni?
-
DonDragonka
őstag
-
rob210
Topikgazda
-
Yonderboi
csendes tag
Sziasztok !
Felirat a műszerfalon: AUTO LIGHT FAULT + SERVICE
Volt már valakinek? Mi lehet a baj?
Renault Megane II Coupe, 2003, 1.6, benzines
Köszi -
Gaaabeeesz
senior tag
válasz
tigerscorpio
üzenetére
Neked elhalkult a tisztitas utan a venti? Vagy esetleg vettel masikat? Ha igen, hol es milyen neven? Koszi
-
Jaded
őstag
Sziasztok!
Most tűnt fel, hogy a tolatólámpáim és a hátsó ködzáró nem világít. Gyanús,hogy egyszerre ment volna ki, egy biztosítékon lehetnek ezek? Ha igen hol lehet?
Vagy valami kapcsoló?Megane 2ph2 2007 1.5dci
-
Savanya
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Köszönöm . Elég jó árban lenne a sima Banner 70Ah -s és ráadásul kuponom is van oda .
Tavaly első hidegre vacakolt a mostani akkum , de 3x töltéssel kibírta mostanáig, erre az első picit hidegebb reggelen megint alig bír indítani .
(#61475) Xantomas : köszönöm ,de Rob210 válasza kicsit megijesztett .
-
Savanya
addikt
Uraim !
Akkucsere előtt álok . Banner sima vagy power bull -t érdemes venni ??
Másik : Mannol Renault 5-30W olaj kerülendő mert igen hagossá vált az 1.5DCi-m .
-
Xantomas
őstag
4. hete hurcolászom magammal, hogy nah, a következő hétvégén megcsinálom...

A szomorú, hogy azóta 3000 km mar belement, pedig 10000 km-nel akartam olajat cserelni.
Legalább egy bak kivételével az összes ki van cserélve. Viszont meglepő, hogy pár ezer km alatt:

Ez bizony elszakadt. És gyári dobozos. A Febi szett remélem bírni fogja. -
fan thomas
újonc
válasz
fan thomas
üzenetére
Hello,
Valaki, tud írni pár sort a kérdéseimre?
-
rob210
Topikgazda
válasz
sodokan
üzenetére
Clionál sajnos az elektromos gázpedál előszeretettel meghal.
Ilyenkor ha a motorvezérlő nem kap jelet beáll egy meghatározott értékre.
Ahogy azt mágus is írta vészmód.
Esetleg azt nézd meg, hogy a gázpedálra menő csatlakozó nem tört-e le, sajnos volt már olyan aki lerugta. -
rob210
Topikgazda
válasz
Shamat
üzenetére
A motor alatt amotor mellett és a motor mögött valamint a váltónál.
De elkeserítelek annál a motornál otthon nem fogod tudni kicserélni.
Állj meg a kocsival szemben, fogd meg a motorkiemelő szemeket és rángasd meg, ha lötyögős az érzés akkor csere.
Ezeket sajnos egyszerre érdemes cserélni, mert átveszik egymástól a terhelést, akkor meg az új is odalesz, hamar. -
sodokan
tag
Sziasztok!
Van egy 1.2 16V Clio II-m, és előjött egy olyan baja, hogy nincs gázreakció. Az alapjárat ~1000 helyett ~2000 környékén van, és a műszerfalon ég egy hibalámpa, amire a szervízkönyv csak annyit ír, hogy elektromos hiba: [link]. Az autó beindul, elindul, csak egy fordulaton, egy sebességgel megy, hiába nyomom a gázt nem történik semmi, felváltva ahogy lendületbe jön az autó minden sebességgel kicsit gyorsabbá válik, de a fordulat állandó. Találkozott már valaki ilyen hibával?
-
Nemo1001
aktív tag
sziasztok segitséget tölletek megane 2 1,9 dci engine overheating ezt irja irta ki mi lehet a baj?
a vizet nem forralja 90 fok-ra úgy beáll onnan nem mozdul el. -
Shamat
aktív tag
Gépesem (Laguna 2 3.0 V6) elkezdett olyat csinálni, hogy erőteljesebb kigyorsításkor remeg valami addig amíg nyomaték van. Mit nézzek meg rajta? Nyomaték bakra gyanakszom, azt merre találom?
-
istván197602
újonc
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni a Renault Magyarországtól kaptam 1 emailt benne ezt a linket:
http://www.infotech.renault.com/fo/accueil.actionDe sajna bármit teszek nem akar bejönni az a rész ahol regisztrálnom kéne.
Ha esetleg valakinek lenne ide való regisztrációja kérem keressen meg mert sajnos elakadtam 1 kangoo illetve 1 thaliaval.A segítséget előre is köszönöm
-
Nordik
addikt
Tolatólámpa kapcsoló is ki lett cserélve ma, tényleg 10 perc volt, két emberrel csak pár csepp valtoolaj fojt ki. Szerencsére jó lett.
És valóban nem csak a tolatolampat kapcsolja, hanem érzékeli azt is uresbe vagy sebességben van az autó. 3 állása van. -
Nordik
addikt
Abszolút nem bonyolult. Tukor mögötti boritasok levesz aztán már látod is az esoerzekelot. Két szélén ilyen fém patent szorítja az ablakon lévő egységhez. Kipattintod és leveszed az érzékelőt. Oda lehet ragadva az ablakhoz de nekem kis mozgatasal lejött. Utána alapos takaritas és mehet az új zselé.

-
Nordik
addikt
Kicsereltem ma az esoerzekelon a zselet, kíváncsi leszek majd hogy muzsikál.
A régibol inkább maradványok voltak, meg közepén a kis átlátszó szenzoron is volt. Amennyire csak tudtam le tisztitottam mindent és ment bele az új. 
-
Benir8
senior tag
-
Robi81
tag
válasz
rob210
üzenetére
Na kimertem. Egyetlen egy paron van feszultseg. Szembol a bal szelso es a 3.par 12 volt de az csak amikor a rele kapcsol. A tobbin semmi akarhova kapcsolom a bajuszkapcsolot. Ha folyamatos torlesre es gyorsra allitva akkor is csak szakaszosan es lassan töröl. Ja van esső erzekelom is. Csak nehogy egyszerű legyen
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
vallas
üzenetére
Szia!
Ma, nem olyan rég mentünk/voltunk vásárolni, direkt kipróbáltam, mert ugye tél óta nem is volt használva, meg kíváncsi is voltam.
Amikor beültem, 17 fok volt a beltérben és felnyomtam max-ra (3-mas), éreztem is, hogy fűt, aztán jól benyomtam a fűtést és már épp kezdett ömleni rólam a víz, amikor éreztem, hogy 25 fok (de lehet több ez pár fokkal) környékén a seggem alatt a fűtés kikapcsoltDe, mint írtam, ha az autóban hideg van, pl 0-5 fok, akkor hármas fokozat, valóban "tojásütő"
fokozatra kapcsol, bár én tudom állítani is, hogy inkább hátrább fűtsön, akárcsak derékra menjen, vagy derék -segg, vagy csak segg etc...
Nyilván, akkor ez valami luxusabb fajta lehet gyárilag... 
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Én, nem tudom, hogy ez mennyire belátható, de a fotók alapján elég rendesen, tehát itt valami kicseszett nagy figyelmetlenség bejátszott. Függetlenül attól, hogy állítólag a lámpa fehéren villogott, valami ilyesmit olvastam a faszbukon... Sínekre mindig úgy kell felhajtani, hogy előtte körbenézünk, aztán utána gyorsan átmenni rajta, ha minden tiszta, már amennyire ezek az átjárók engedik, mert mindegyikre azokat fektetném, akik megépítették.
Németbe érezni valamit, amikor átmegyek, itthon a legtöbbnél szétesik a futómű... -
Robi81
tag
Sziasztok
Megane 2 2003 1.6 16v kacsa
Ma mentem vele ment az ablaktörlő rendesen es egyszer csak belassult azotta ugy megy. Mi lehet a gond? Meghaloba a motor?mar a forgo reszeknel befujkaltam viz nem all ott -
vallas
őstag
Szia ΞΔGLΞ
Hát még nem tudtam nagyon kipróbálni, de szerintem biztos, hogy van ennek is hővédelme, de nem hiszem hogy a kocsi hőmérsékletétől függ.
A gyári ülésfűtés lehet tud ilyet, de ez szerintem csak annyit tud, hogy két fokozatban fűt, és ha eléri a fokozat hőfok maximumát, akkor valószínűleg kikapcsol ez is, de ezt még nem tudtam kipróbálni.
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
vallas
üzenetére
Nem tudom, hogyan tesztelted, de a leírásból ítélve ennek nem így kell(ene) működnie, bár az én autómat veszem alapul, mert most elég jó idő van még kint és főleg bent az autóban...

A fokozatok ugyan az erősséget állítják, de a benti hőmérsékletet is "nézik".
Pl hármas fokozatban, ha hideg van az autóban, valóban már-már forró és hamar melegszik, de ez kb 0 (vagy kevesebb benti)-15 fok között lehetséges inkább, viszont, ahogy emelkedik a hőmérséklet, függetlenül a kapcsoló állásától, fokozatosan a fűtés gyengül.
De a fűtés, akár meg is szűnhet, de ez inkább már 30 fok körüli benti hőmérsékletre jellemző. Akinek, pl nyáron bekapcsol az ülésfűtés, na ott az már nem működik jól. Nálam a műszerfal jelzi, hogy be van kapcsolva, de ha elérte a hőmérsékletet, függetlenül attól, hogy továbbra is világít a műszerfalon, érezhető, hogy kikapcsolt és az is érezhető, hogy újra bekapcsol, ha esik a hőmérséklet és minél erősebb lesz a fűtés, ha ez továbbra is a csökken.De az is lehet, hogy a Neked beszerelt az lényegében "csak" egyszerű manuális fűtés, bár 60 ezer körül azért ezt illene tudnia szerintem...
-
vallas
őstag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Igen... köszi kisgyerek85
Hát bruttó 62 lett a vége, de ez a számlás ára, ha nem kellett volna semmi akkor 35 ezer lett volna.
Ez hivatalos Renault szerviz ár...
Volt 10% kedvezményem, mert ismerős ott dolgozik ...

anélkül 23.000 az ülésfűtés, és 36.000 a 3 óra munkadíj...+ 2db patent 95 Ft+ÁFÁ-ért...

mycso ezt találtam Miskolcra... [link]
-
-
Xantomas
őstag
Rob, te azért több kocsit láttál már. A Renaultokon kívül van máshol ilyen váltó megoldás, ahol felexibilis elvezetésű, pl bowdenes kapcsolat van a váltókar, és a váltómű között, mint a Megane-nál?
Ha nincs, miért nincs, mi a baja? Én eddig csak előnyként élem meg. -
rob210
Topikgazda
válasz
tigerscorpio
üzenetére
A hideg meleg hatások miatt az 5 év betratása erősen ajánlott. Aki szemrevételezéssel, megállapítja a szíjról, higy jó-e az zseni.
Csak ha elcsattan akkor se töltés se klíma és a vezérlés is fel tudja kapni. Nem éri meg vele spórolni.
Dayco szettek ina szettek ár érték bajnokok. -
orosziem81
tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek.
Valóban a legegyszerűbb megoldás ott volt az orrom előtt és tán pont ezért nem vettem észre.
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
orosziem81
üzenetére
Összefoglaló: Renault gumi, felni gyári méretek. 155/65 R14
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz
orosziem81
üzenetére
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Szép napot ismét!
Megane2 berline, 1.4 16v 200390000 kmnel lett benne cserélve vezérlés elvileg (2012 02 23.n Az van felirva a motortérben is, illetve a fuzetebe belevezetve(nem gyári pecsétes) akkor ha minden igaz minden lett benne cserélve. Vízpumpa szíj, stb.
Én 130000 kmel vettem meg.Azóta kb 1000kmt raktam bele (kb 1 hónapja van nálam )
Ugye a km intervallum nem járt még le. De úgy olvastam a könyvében, hogy 5 év is egy csereintervallum .
Tehát vagy 120ezer km vagy 5 év.Ha 2012 februárjában volt cserélve akkor 2017 februárban lett volna esedékes.
Kérdésem a következő. Az öt év mennyire mérvadó. Illetve milyen szettet ajánlotok, ami ár érték arányban megfelelő lehet?
Illetve mennyire kellhet mielőbb csereltetnem?
Akkor ahogy olvasom ekszijat is érdemes lehet. Arra is ...vagy 5 év. Bár annál ahogy tudom szemrevetelezessel megállapítható szakértő álltal, hogy Cserés-e.Köszönöm
-
orosziem81
tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy 97es Twingora 1.2es motorra R14-es felnire milyen gumi kell gyarilag?
-
Xantomas
őstag
válasz
gergo5991
üzenetére
Mivel sem bowdenes, sem kardanos kapcsolat nincs a pedal es a motor közt, így mondhatni viszonylag nagy.
Ha nem magának a pedál rögzítésének a csavarjai lazultak le, akkor esélyesen az egész kasztnit remegteti a motor, csak a kezeddel, meg a fenekeddel nem érzed annyira.
Elöregedtek, elrepedtek, esetleg szakadtak a motor/váltó tartó bakok gumi szilentjei. Kezdheted megnézni a felső és alsó kutyacsontokat.
Ha nem ezek, akkor diagra vele.
-
gergo5991
őstag
sziasztok, azt szeretném kérdezni mennyire gond ha olyan 3500 fordulattól eléggé vibrál a gázpedál? pár perc alatt simán eltud zsibbadni a lábfejem tőle
3masban 3500nál eléggé vibrál, néha 4esben 110el ha megyek semmi vibrálás szóval nem tudom min múllik a dolog, mennyire van bemelegedve a kocsi vagy mennyire kenődött be?
megane 1.6 81kw benzin 2010
-
törölt tag
válasz
polonic
üzenetére
Szívató karbisokban volt, automata szívató meg valami hőre mozgó rugóval ellátott cucc volt a karbiban, hogy ne kelljen kézzel adagolni. Robogóknál elterjedt.
Ahol van ECU és injektor az már csak szájhagyomány útján hívandó automata szívatónak. Nincs benne. Nem kell a benzint "vákuum" (légnyomáskülönbség, huzat) útján beszívatni a torokba, mert az elektronika annyit ad amennyit kell. Nekem is ennyin pörög reggel a hidegben fél percig. Fiatalabb autók cégnél azok elvannak 900-on is.
A DCi is 1000 körül van mikor már ilyen hideg van és csak utána áll vissza. -
mdav88
aktív tag
Szeretnék egy autót venni, nézelődök, s megakadt a szemem a lenti járgányon.
A képekről egy valami tűnt fel, azon felül, hogy egészen egyben van ránézésre, mégpedig hogy 1100as fordulaton jár...? Érdemes lehet rákérdezni, vagy élből felejtős?
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen egeret válasszak?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Coca Cola Vanilla
- Autós topik
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Kék -12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független, 100% gyári Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

félreérthető volt.

És valóban nem csak a tolatolampat kapcsolja, hanem érzékeli azt is uresbe vagy sebességben van az autó. 3 állása van.