Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alusky
senior tag
válasz
Nordik
üzenetére
8 éves a vezérlés és akkor nem lett cserélve, ez már akkor jó pár éve benne volt, 12 éves legalább. A második szíj lehetett ez a 22 éves kocsin.

Keresel egy hosszabb részt hol könnyebben mozog a szíj és kézzel kihajtod akkor meg tudod nézni lámpával, hogy repedezett-e. Érdemes cserélni ha régi, mert néha előfordulhat, hogy szakadásnál mögötte a vezérlés elkapja.
Ezen volt egy 10 centis szakasz ahol egy egész PK hiányzott már. Ott csak 4 PK-s szíj volt
-
Nagya21
addikt
válasz
Nordik
üzenetére
Hali!
Ha pénteken jó volt, hétfőn reggel meg megse nyekken, akkor valószínüleg cellazárlatos lett.....
Megprópálhatod feltölteni, de pár nap múlva a töltöttsége leesik 12v alá, akkor halott akksi.....kuka.
Én annó a 4T Trabant akkuval jártam így, este leállítottam, reggel meg kattt.....
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
Nordik
üzenetére
Hali!
Tőkmindegy hogy 55vs60A ha nincs sok fogyasztód, és jó a töltésed, és használodbaz autót akkor feltölti a generátor.
Az amper is számit de jobban az, hogy mennyit tud leadni (Ah)
Ha 1-10 van az arány az jó....
Én vettem akkutesztert, 5 év 2 hónapos az akku, azt irja, hogy cseréljem....640Ah-ás és 400Ah tud leadni....
Cserélem, héten jön a AGM akku.....
Üdv Nagya -
rob210
Topikgazda
válasz
Nordik
üzenetére
Ha valami szól a hajtásban azt nem lehet félvállról venni.
Azt próbáld ki, hogy a klíma, ha megy akkor szól nem szól.
Ha szabadonfutó és szétesik, akkor jobb esetben hazajutsz, rosszabb esetben felgyűri a vezérlés a segédszíjat és 470ezres kár.
Nem riogatni akarlak, csak nemrég volt nálam egy ilyen, menet közben eldobta a szabadonfutót, a motorháztetőn lett egy horpadás, a motorban meg 16 új szelep egy jó vezérléssel.
(110es tempó a nulláson) -
rob210
Topikgazda
válasz
Nordik
üzenetére
A 2es megane típus betegsége a kormánymű lógás. A jobb oldalon van egy persely azt kell cserélni.
Külső összekötő leszed, gumiharang levesz , axiál ki, kormány balra teljesen kiteker, persely ki, zsír persely be, (persze a cseredarab) aztán minden vissza, futómű állítás öröm boldogság. -
den89
tag
válasz
Nordik
üzenetére
Én csak laikus vagyok, de tudtommal különösebb probléma nincs az 1.6-ossal, és az 1.3 tce-vel sem. Azt mondják az 1.6 picit lomha, és ahhoz képest sokat eszik. De ha nem vagy száguldozós fajta, akkor bőven jó lehet. Szívó benzin, amivel gatyádat ráköltős problémák talán nem jönnek elő. 1.3 turbós, nyomatékosabb, tudtommal ezzel sincsenek nagy gondok, azért már 5-6 éve a piacon van, lenne infó, ha különösebb gond lenne vele. Városban majszol 8 liter körül, országúton viszont 5,5 literrel elmegy. Keress rá itt, miket beszélgettek a fórumtársak, illetve a milyen autót vegyek topicban is érdemes körülnézned, kérdezned. Automatáról annyit, hogy itt fórumon több olyat olvastam már, hogy 100-150k km között esélyesen gatya lehet a váltó, ami márkaszervízben az 1 misit verdesheti, de 6-700 alatt másik szerelőnél sem úszod meg. Ismerős is így járt capturral (vagy scenic, nem tudom már melyik volt), 7-8 éves volt az autó, 150k km-nél nem volt benne több. Amúgy próbáltam Megane 1.3 tce automatát, tetszett. De használtan nem mernék venni, főleg, ha már közeledik az a bizonyos 100-150k km.
-
-
diablo1984
veterán
válasz
Nordik
üzenetére
nekem éppoly szar a régi szolenoiddal és az újal is, semmi diffi, pedig hidd el próbáltam, pillanatok alatt ki lehet cserélni, így ezt a lehetőséget(mármint hogy a szolenoid hibás) maximálisan kizárnám. Próbáltam én is szűrő nélkül, de nem jelent semmit, viszont magát az okoskereket is védi, hogy nagyobb dzsuva, esetleg fémreszelék nem tud az okoskerékbe bejutni, ami ott a gumilapát alá ha beszorul, az könnyen megbonthatja a házat azzal, hogy összekarmol belül mindent és utána menet közben nem úgy fog működni.
-
diablo1984
veterán
válasz
Nordik
üzenetére
De neked, hogy új szolenoiddal is miért szólal meg az kérdés.
Hát nem ezért. Ez párszor volt már mondva, hogy az indításkor kerregésnek semmi köze a szolenoidnak, az a reteszelés hiánya, ami olajnyomás független. Szolenoid hibakor mikor váltana akkor tud anomáliákat okozni.
Ez eddig tiszta volt nekem is.
Ha minden igaz jövő hétfőn viszem egy olyan sráchoz aki már látott renaultot, mondta is, hogy akár szerelési hiba is könnyen lehet(de ha mindent előírás szerint csinálnak, akkor annak jónak kell lennie) , de rárakják a gépet, megnézik úgy is, hogy valami hibát nem ír-e a kocsi(mert tud visszajelzés nélkül is), max utána bontaná meg.
Kiderül, de ígéretesnek hangzott, főleg hogy vágta is hogy miről beszél! -
diablo1984
veterán
-
-
diablo1984
veterán
válasz
Nordik
üzenetére
Volt nekem is olyan időszak, most reggel 8kor leálltam, 11kor indítva már kerregett. Igazi foskupac. És 3 naposan még csak hetente kerregett, most már kellőképpen sűrűn, naponta többször.
Nem tudom, hogy hogy tud állapotra szarabb lenni, mikor a 11 évet futott példányon is kb minimális használati nyom látszott 125e km után, ezen 3e km-el mi látszódhat? -
diablo1984
veterán
válasz
Nordik
üzenetére
Nekem is a gyári olajjal már 3 naposan kerregett, most nyáron már 4-5óra vagy még annyi sem kell neki és kerreg. Ez előtt még a 2011es gyártású gyári volt benne, aminek szintén ez volt a baja, télen kattant be.
Ja és nekem is gyári, renault dobozos, renault-delphi került bele, az is volt benne. -
rob210
Topikgazda
válasz
Nordik
üzenetére
Valami 🤣 hú de nagyon fáradt vagyok.
Na szóval a toronynál a szilent mozgatásával lehet minimálisan állítani, a 3 db. 13 as fejű csavart fellazítod és mivel ovális a furat ott lehet állítani picit.
De sokkal valószínűbb, hogy döglött a talpas a lengőkarban, azért terpeszt. -
dugo_
veterán
válasz
Nordik
üzenetére
Arra gondol, hogy leállítod, nem megy, majd pár perc múlva mégis bekapcsol. Nekem úgy rémlik, hogy a céges (dízel) VAG-ok is csinálnak ilyet, bár nem erre szoktam figyelni. Simán van akkora hőtehetetlensége a blokknak, hogy leállítás után a menetszél hiányában még kúszik felfelé a hőmérséklet.
-
polonic
félisten
válasz
Nordik
üzenetére
Mármint a motor leállíása után és a gyújtást is levéve, azután indul be?
Ilyet én még nem láttam. Olyat persze, hogy amíg járt a motor, akkor indult be, de leállítás után is működött még egy ideig. De hogy leállítás után induljon be...
Volt pár benzines autóm, egyiknél sem tapasztaltam még ezt. Ez egy rönó fícsör? -
diablo1984
veterán
válasz
Nordik
üzenetére
Ez a 2-3 éventi okoskerék csere nagyon nem természetes, föleg hogy az enyémben még a gyári 11 éves lehetett és nem kizárt, hogy nem volt rossz. Most merem azt hinni, hogy az olajszűrő a gonosz, szerintem szombaton cserélem az új hengst egy ilyen visszafolyás gátlósra és jövő héten kiderül....
Nekem 2012es megane 3 van ezzel a motorral....

-
diablo1984
veterán
válasz
Nordik
üzenetére
Ez az ls 932 volt benne? Elvileg az indításkori kerregés az nem a szolenoidra vezethető vissza, vagyis a megane3 csoportban ezt is írták, hogy ez így van-e azt nem tudom.
A purfluxban, a gyáriban van valami a kis furatai mögött, ami a visszafolyás gátlás lenne elvileg, de nem látom sehol a tulajdonságai között. Aminél oda van írva, az 8,5-8,9cm magas mann, valeo és vaico gyártmányban van a bárdis listában, kérdés, hogy et nem-e okoz más gondot a motorban, az olajnyomás időben tudja-e vajon nyitni, vagy valami nem-e üzemszerű használatával.
Holnap elugrok olajszűrő simogatóba, megnézem a purfluxot, a gyárit az egyszerűbbekbőlés egy mann filtert a tulajdonság szerint is visszafolyás gátlóval. Amitől félek, az az, hogy elfér-e egy 3-4 centivel hosszabb azon a helyen a vízcsövektől és a generátortól.
Valamit próbálok csinálni, mert meghülyülök ettől a kerregéstől, pláne hogy egy vagyonban van már a javítása és érdemi eredmény nincs. -
rob210
Topikgazda
-
salieri.
őstag
válasz
Nordik
üzenetére
Ha jól emlékszem van Angol és Francia gyártmány. Nekem a vezérlés cseréjekor Angol lett beépítve,de azonnal cserélni kellett ,mert selejtes volt( felhordta a motorolajat az új szíjra) Francia lett berakva az tökéletes 2017-óta(második vezérlés lett felrakva)Szolenoid szelep nem volt cserélve 17-ben sem, sem 22-ben. 5w30 900 sxr olajjal használom.
-
diablo1984
veterán
válasz
Nordik
üzenetére
Igen, az az okoskerék működtető szelepe, így könnyen lehet, hogy ha az nem működik megfelelően, akkor az okoskerék sem működhet megfelelően természetesen.
Nekem előbb volt okoskerék csere(3 nap után kerreget megint) , utána szolenoid, ezzel kerreget, majd 3 napig nem, majd ma reggel újra, így lecseréltem a 3 ezret futott gyári elf olajat, most ettől várom a csodát, így nézett ki szegény:
Nem tudom, hogy mitől ilyen fos fekete, de ebbe ha belevilágítok, fullra nem látszik át, nem értem, hogy lehet ennyire retek, de bízom benne, hogy ez lehet a hunyó, mert más ötletem már tényleg nincs rá.
Tegnap végre lecseréltem a szerelők által - 70 fokos töménnyel felöntött fagyállót, átöblítettem a rendsgert, kimostam a tartályt, mert mintha valami vízkő lett volna benne, vagy valami lepedék, belőttem - 35fokra. Még a vízpumpa is csendesebb lett.... -
Xantomas
őstag
válasz
Nordik
üzenetére
Nekem csak kanyarban, nagyobb sebességgel kanyarodáskor nehéz a váltás, de akkor, konkrétan nem találok bele a kulisszába, úgy kell feszíteni. Ok tudom, nem egy MX5 váltásérzetét kell keresni egy Megane-ban, de mikor újak a tartók (mindegyik) akkor ég és föld.
Viszont, már picit lóg az alsó, meg repedezett, ezért cserélem a két “kutyacsontot”, plusz van “pár” elverhető pontom a Kauffernél. -
diablo1984
veterán
válasz
Nordik
üzenetére
Szerintem sokért, bár relatív, minden sokba kerül most, de olcsóbbak ezek már nem lesznek, újba ezeket a szívókat már nem lehet kapni, fiatalabbakat is ritkábban. Néztem 2013as hyundai i30as kombit(105e km, magyar autó) 3,2 millióért, de ez jóval jobb állapotban van, mondhatni újszerű így 10 éves korára, de egy fél millával olcsóbb(és nem utolsó sorban a szerelőm szerint a kia/hyundai 1,4 benzineseket meg sem szabad venni).
-
harry
veterán
válasz
Nordik
üzenetére
A muszeren a minimum nem egyenlo az ures tankkal

Fehér Farkas:
----
Lámpajelzés után még mentem 45 Km-t és 49 litert tudtam beletankolni, úgyhogy 11 liter maradt benne.7.5 átlagfogyival számolva amennyi lenni szokott nekem ~3.7 litert használtam el a lámpajelzés után. Szóval 11+3.7 mondhatjuk, hogy pontosan 15 liter benzin marad a tankban mikor a sárga lámpa jelez. Tehát 25%-ig van.
----Tovabba erdekesseg: link
-
-
-
Reaper04
aktív tag
válasz
Nordik
üzenetére
Szia!
Közben én is kipróbáltam. Lehúztam a csatiját, fel is villant a service lámpa.
Vissza dugtam, eltűnt.Nálam csak indításkor csinálja. Az ezelőtti okoskerék 5-6 évet volt bent kb. és az utolsó 3-4 hónapban kezdtem hallani csak hogy elkezd kerregni indításkor.
Az újat miután belerakta a szerelő a kerregés sajna maradt.
Mennyi esély van hogy kifogtam egy gyári hibásat.
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
Nordik
üzenetére
Azt nem tudom, mit fogtam ki; macerásabb a gyertyacsere, hogy most egyesével próbálgassam ki őket.
Viszont megtaláltam a visszarakott gyertyák dobozát: Made in Indonesia, a mostani szar meg China.
Mindegy, szépen megtisztítottam őket, hézagot belőttem, 1 évet kibírnak még szerintem. -
rob210
Topikgazda
válasz
Nordik
üzenetére
Én a kováccsal sokszor jártam úgy, hogy fel sőt negyed annyit se bírt egy márkásnak titulált alkatrész.
Pl. kyb lengéscsillapító egy év alatt elfosta magát, ugyan az a kyb kaufferből, bent van 2 éve és semmi baja.
TRW fék levált a kopó réteg az alaplapról, máshol ilyet még nem tapasztaltam.
Meyle stabpálca 3 hét után kopogott.
Egyszóval én soha többet nem veszek tőlük semmit......
-
-
-
válasz
Nordik
üzenetére
Rövid távra nem érdemes a dízel, viszont megértelek hogy újabb kéne, én is így indultam neki hogy újabb, klímás legyen végre, erre sikerült egy régebbit venni
Mondjuk szeretem az új (régebbit
), jobb autó lett, 1,4 -> 1,6 és hihetetlen számomra a mostani fogyasztásom is, majd 0,5-el kevesebb mint az 1,4-es motor, pedig az is 6 körül elment vegyesben az én lábam mellett...
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os HDD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG RX VEGA64 8GB CM Masterbox 5 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(olyan részen, ami visszafelé hajlik, vagy ugyanígy leszedve)
(110es tempó a nulláson)
Egy úttal kézzel is meg tudod pörgetni a csapágyakat.

.Nekem most épp 6.2l 3000 km átlaga, nyáron végig klíma.

), jobb autó lett, 1,4 -> 1,6 és hihetetlen számomra a mostani fogyasztásom is, majd 0,5-el kevesebb mint az 1,4-es motor, pedig az is 6 körül elment vegyesben az én lábam mellett...
mycso
rob210