Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Create.
addikt
Sziasztok, renault megane 2002 tolatólámpa gomba hol található?
-
ny.erno
tag
Sziasztok!
Renult Clio II (2008) 1,5 dci 65 le kis tehergépkocsit chippelnénk. Valakinek itt volt ilyen motorral szerelt autója, amit chippelt? 230 e km van benne és még ennyit bele fogunk tenni és érdekelne a tapasztalat.

-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
forceberg
üzenetére
Szerintem, nálad az összes bak cserés, ezért érzed zörgősnek a motort, mert a lagesz 3 kaszni egy vicc ebből a szempontból. De nyilván rá is tesz sokat a rossz üzemanyag. Nálam is, de már írtam, újból érezni ilyen kis alapjárati rezonanciát, amit aztán felerősít a kaszni is meg a sok filléres hanyagul összeszerelt műanyagok hangja is. A zselés ennyit bírt, vicc. Amikor berakták olyan volt, mint egy benzines szinte, na ahhoz köze nincs már alapjáraton...
Tegnap tankoltam a mobil petrol-nál ezt a Jumbo premium dízelt, de egy okádé az egész. Hangosabb és hülyébben járó motort "kaptam", ma kiautózom direkt, többszöri üzemanyagzabáló kigyorsításokkal is, aztán tankolok is valahol mol-t, vagy shel-t rá. Nem ajánlott részemről egyáltalán, csak tettem egy próbát. Az enyém a lukoil-t is utálja. :/ -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
zaskar
üzenetére
Csere után, ha az nem valami bóvli olaj, szinte mindegyiknek szebb lesz a hangja, sőt itt még az elf is jeleskedik itt nagyon is jól, de amikor a motor kapja a jelentős terhelést, akkor ott a motul már rég kiröhögi az elf-et sok ezer km után is, de én csak xado-t rakok már bele több éve, igaz, hogy egy ilyen csere 35 ezer szűrővel együtt és ez egy durva hónapban 3X-or is megtörtént már, ami így már 100 ezer forint felett volt csak olajcsere 1 hónapban, de olyannyira észrevehető a különbség, ahogy a motor jár, ahogy az autó megindul, ahogy az egész motortér száraz (lett) pár hónap után mindenhol, előző kettőnél voltak azért néha rendesen is a turbó mögött olajpára "köpködések" , amire az volt a válasz, hogy normális Szerintem meg nem az. 594000 km után a motorhoz még mindig nem kellett nyúlni!
Nagyon erős, imádom, ahogy az ülésbe passzíroz, ahogy dízel létére csendesen meglódul, kár, hogy az egész autó nem japán, csak a 2.0dci motor, mert akkor a többi sem lenne gagyi zörgős bóvli francia cucc., akármennyire szeretem a lagunát, de emiatt nagyon is utálom.

-
LamerGyuri
senior tag
-
rob210
Topikgazda
válasz
Xantomas
üzenetére
Na szép munka, gratulálok.
Mondhatnám azt is, hogy elismerésem.
Én eddig kétszer csináltam jó ismerősnek, de mind a kétszer megfogadtam, hogy soha többet
Az autómata feszítőssel gyerekjáték.
De ez tekerem mérem állítom, ez nem az én idegrendszeremnek való, aztán ha még közbe is jön valami, na az igazi élvezet.
Azért nekem 5 óra alatt megvolt, de elsőre azon a motoron a 9 óra nagyon jó idő
-
rwin5
őstag
Üdv!
Probléma lenne az 1.6 Cliommal. Kora tavasszal átesett egy nagyszervizen, kapott új akksit is. 2. kocsiként van használva. Le merült az akksija, ma feltöltöttem, tavasz óta nem volt használva 1x sem. (előszóban megjegyzem, hogy van benne egy riasztó, indításgátló ami sokszor okozott problémát - találomra elkezdett riasztani).
Szóval a probléma: feltöltöttem az akksit az előírtak szerint. Azt csinálja az autó, hogyha bezárom akkor bekapcsol a riasztó, de az összes ajtó nyitva van, ha pedig nem megy a riasztó - mert elvileg nyitva van, akkor pedig zárva vannak az ajtók.
Indításgátló mind a két esetben nem engedi elindítani az autót.
-
Xantomas
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Ha nem is volt vért hugyozós, de azért pepecselős, az biztos. Feszíteni, forgatni, frekit mérni, utánhúzni, forgatni, feszitest allitani, forgatni, frekit mérni, ect ect ect. Sokkal gyorsabb volt egy oszcilloszkóppal a spektrogrammot mikrofon segitsegevel nézni a rezgési frekvenciát, mint szórakozni a műszerrel. Érzésre is akkor volt jó a feszesség, amikor egy videó alapján mutatva van, hogy meddig kell kézzel benyomni a szíjat. Saját kocsin buli, párévente, de másén... mindenkivel egyszer kötelezően megcsináltatnám, mielőtt a szervizes óradíjat szapulja hogy mennyi az annyi.
És biztos vagyok benne, hogy a köv alkalommal is el fogom felejteni, hogy a renault motorokon, egy teljes szíjfordulat után egy foggal arrébb lép a szíj a kerekeken. Ez csupán egy órányi fejvakarást okozott, hogy az összes jelölés a helyén van, mindig lép a szíj.
Bordás, hosszbordás szíj, vízpumpa, feszítők, motor- plusz váltóolaj, hűtőfolyadék cserével, netto 9 órába belenyalt.
EGR-hez még nem nyúltam, de most ugy erzem, hogy ott rohadjon bele a korom ahol van XD majd máskor. -
válasz
forceberg
üzenetére
"Magyarországon a LUKOIL, a kőolaj-finomítóktól származó üzemanyagok mellett saját forrásból - az elmúlt pár évben jelentős mértékben modernizált PETROTEL romániai kőolaj-finomítóból - származó üzemanyagot is forgalmaz. A Dunán folyami hajókkal a dunaföldvári tárolóba szállított üzemanyagot tartálykocsikkal szállítjuk a magyarországi töltőállomásainkhoz."
-
mdav88
aktív tag
Laguna dudajara van valami tuti tipp? Egyelore meg nem melyultem nagyon bele, csak a legzsakot szedtem ki, ott az erintkezesek rendben, viszont az ellenallas ami a kormanyrol vezeti at a kraftot gyanus. Szukseg van ra, vagy kiiktathatom?
20m ohm allasban a.multimeter 3.30at mutatott.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
eTrade
üzenetére
Én, annyit írtam, hogy az ELF max 4000 után kifulladt nálam, vagyis észrevehető volt, hogy a kenés az már szar volt, a xado meg bírja, de én 200 felett megyek tartósan. Szerintem az elf (is) jó olaj, de max amit írtam 4000-ig, utána csere, nemhogy 30 ezer. km.
Egyébként ma szétkaptam a ventit, kiesett belőle, kb 15-20db az a tüskés, hosszúkás levél féle.
Megtisztítottam, kifújtam, hogy csöpögött az olajtól, csatiját wd40-nel, vissza, most olyan csendes, mint új korában...se. -
Jaded
őstag
válasz
shifty!
üzenetére
Tény, hogy nem megy úgy a simától. A Maxxmotiontól sem feltétlenül. Az első Shelltől nekem nagyon ment, a másodiktól kb OMV szint volt. Igaz két teljesen különböző kúton tankoltam.
A MOL-t meg nem tudom, ha tényleg onnan kapja mindenki, akkor szerintem teljesen mindegy. Sosem tankoltam ott. Azt tudom, hogy a Lukoil és az Agip hulladék (szerintem).
mod: kollegámnak volt egy full üzemanyag felújítás (igaz Ford Mondeo, valami 300e ft értékben), neki azt mondták például, hogy Shellt sose tankoljon, mert sz.r az egész, így OMV-zik (igaz mindig Maxxmotion).
-
shifty!
senior tag
Ugyanezzel a szekérrel az OMV-től meg akar halni az autó. Egyszerűen érezhetően lomhább, az étvágyán sem segít, csak alátámasztani tudom amit a többség is mond, az OMV (itthon) kerülendő, Rönókkal egész biztosan, szülőknél van egy Espace IV 1.9d, az sem díjazta még egyszer sem az OMV-t...
Shell-t szereti jobban fogyasztani, de cserébe nem egy kétökrös szekér egyenletességére és dinamikájára hasonlít tőle a utó... Nemrég a Shell V-Power dieselt tettem bele, érezhetően jól esett neki, utána a sima dieselüket kapta, és éreztem a különbséget.Olajcsere előtt állok, köszi a tanácsot (és a többi ajánlónak is), lehet hogy kipróbálom a Motult.

-
Jaded
őstag
Nekem az előző töltet Elf volt, kb 5000km után csörgött csattogott villámlott. Olajtopikban ajánlották a Motult, ennek 10e után olyan hangja van, mint mikor beleöntöttem (nyilván erős túlzás, de erősen hajaz rá). Ma is Motult kap (pont esedékes a mai nap a csere
)Gázolajból pedig azt mondták hagyjam a Shellt, inkább OMV. Az OMV-től egyenletes tempónál egy idő után rángatott a kocsi (pl 90-nel mentem és olyan volt mintha néha "bemotorfékezne" - jó hülye szó
). Jó, akkor mondom vissza Shellre, ezt meg bezabálja (kb 100km-rel megyek kevesebbet az OMV-től). Úgyhogy most igazából nem tudom mi legyen még..Megane 2/2 1.5dCi 106LE
-
shifty!
senior tag
Dzsentsz, szűrőkből Purflux-on, Mann-filteren túl (ezt a kettőt szoktam használni, nálam beváltak) mit érdemes?
Olajszűrőből most Bosch-t tettem be tavaly, üzemanyagszűrővel nincs tapasztalatom, vízérzékelő csatlakozósból mit ajánlotok? -
Lacy6
senior tag
Szerintetek megéri venni egy ilyen Fluence-t?
4 éves 2-2,5 milla körül vannak kevés km-el.
Városba kellene kb 10 km a melóhely. -
eTrade
tag
válasz
forceberg
üzenetére
Motul-t nem probáltad még ki?
Sokan dícsérik ezt az olajmárkát, pl. ΞΔGLΞ fórumtárs is nagyon elégedett volt vele, gyári Elf-nél jóval jobbnak vélte.Nem akarlak lebeszélni az Elf-ről, nemrég én is azt vettem a verdába, csak érdekelne több ember véleménye / tapasztalata.

-
törölt tag
válasz
forceberg
üzenetére
5,5-5,8 most ezzel a gázolajjal. Előtte volt több.
Vegyes használat, itthon inkább kerékpár, de néha befigyel, de ez nem szignifikáns.
Kint 20-50km-es távok. 110 körüli tempó.
Pálya is szokott lenni, az forgalom függő, ha nincs nagy kamion forgalom, 120-130 körül, (minek rohanni, 8 perc ha gyorsabban megyek, azért nem fogok rohanni), ha van kamion, meg egyéb (M5 Kmét-Bp között van eléggé) akkor sok a gyorsítás-lassítás.
Na meg néha befigyel hosszabb távon horgon 2 kerékpár, az azért +1-1,5l. -
válasz
üzenetére
Igen, de most egymás után 2x nyomtam tele Maxx Motionnal és jelenleg igen csörgős a hangja. Még 1/3 van benne, de lehet ma telenyomatom valahol.
Olajcsere: én nem bontanám meg semmiféle adalékkal a motorolajok belőtt egyensúlyát. Ha jó a motor, semmire sincs szükség, csak minőségi olajra.
Elf helyett most nekem drága Valvoline van benne(Motul árkategória). Lehet, hogy ettől hangosabb a motor, nem is a Maxxmotiontól. A következő töltet vagy a Full Tech FE lesz ismét, vagy esetleg a Motult kipróbálom. Az Elfhez képest 5e Ft-os árkülönbség egy 12-15-e km-es ciklusra mérve nem olyan nagy tétel.Rövid távokat jársz csak vele, vagy nyomod neki, hogy majd' 6 litert iszik?
-
törölt tag
válasz
forceberg
üzenetére
Azért ne feledd, hogy neked 1.5dci van, ami azért más konstrukció mint a 2.0dci. Lehet, hogy ami jó annak, az nem jó nekünk.
Én a II-es Laguna 1.9dci-be madaras tesó gázolajat nyomtam szinte végig. Néha ezt-azt, picike difik voltak, ami szinte hibahatáron belüli is akár lehetett.
Én is gondolkodom, hogy párat visszamegyek.
Eddig egy A24 kft-s kúton tankoltam, ott vettem észre, hogy 3-4dl-el kevesebbet fogyasztott, ez már egy 5.8-as átlagnál, kiesik a hibahatáron.
Elvileg (!) a diesel osztrákból jön be hozzájuk.Olajcsere előtt vagyok, néztem Motult, Xadot és picit talán utóbbi olcsóbb, viszont nem olcsó

De lehet bepróbálom.
Robi!
Érdemes, kell előtte tisztíttatni valamivel a motort, vagy egyik le, másik bele? -
diablo1984
veterán
Választásnak nem rossz, de te tudod, hogy jó-e neked, érdemes másik renaultnál egy 0km-es ugyanilyen árára rákérdezni, hátha! Valamint próbáltad az autót, hogy hogy megy? Haver céges dokkerében ez a motor veszettül ergya, nagyon le van fojtva, 8-10 litert vegyes fogyasztásban is bekap.
-
Gombinyó
őstag
Én nem venném meg, az újból is lejönnek komoly kedvezmények, nem hiszem, hogy sokkal drágább lenne, mert akkor nem lenne versenyképes. Nekem egy alap clioból is 600ezret engedtek. A tesztautóba azt a 2300km-t szorozd fel párral, mert szinte bárki ült bele hidegen kente neki pont a bejáratási időszakban. Azon az 5km-en kell döntést hozni...
-
VGYke
addikt
Szerintetek egy Renault GrandCupé Intens 1.6 SCe, tehát 1,6 benzines szívós 114LE (5 564eFt)
+ PKIN01: fűthető ülés, kormány (+100e)
+ PKSAF1:parkolófék láblóbálós csomagtér nyitás (+100e)
+ Teljes értékű pótkerék (+30e)
+ PKNAV3-7" Navigációs csomag: R-Link 2 Online, Eu térkép (+100e)
+ festék és regisztációs adó (225e)
= 6 119eFt
- Teszt autó: 2300 km -el
Megéri megvenni 5 100 eFt
+ Átírási illeték: 75 eFt
= Megéri 5 175 000 Ft-ért?
-
rob210
Topikgazda
válasz
gixxergabi
üzenetére
Mem hivatalos oldalakról

Van m III hoz is. -
rob210
Topikgazda
válasz
Gaaabeeesz
üzenetére
Villával, mérmint müanyag feszitő villával alul középen felül középen benyúlsz és egy határozott mozdulattal kipattintod. Valaki fogja meg, mert leesik! Én tapadókoronggal fel szoktam kötni, hogy amikor kiugrik ne essen le a földre!
-
Gaaabeeesz
senior tag
Megane 2-n a tukorlapot hogy tudom kipattintani?
Probaltam alanyulni csavarhuzoval es fesziteni, de nem engedte magát. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
polonic
üzenetére
Hosszúhetényi Avia-t hívtam, hogy náluk van-e premium dízel, mert nekem az van közel.
Felveszi a srác, azt mondja náluk nem alap dízel üzemanyag van, hanem adalékolt.
Mondom, akkor a GOLD az, mert engem az érdekelne, nem náluk nincs, de a sima sem sima, hanem van benne adalék...[sóhaj]De ha nem gold, akkor nem is premium, de mégsem alap, vagy sima dízel, mert van benne adalék.
Igen.(mondja)
Van neki nagy VW-je (mondja közben), nyilván saját kútjairól tankol, de a lényeg, hogy az autója a mai napig pöpec...Ha jól hallottam éppen autóból beszélt és utána nézve három avia kút is az öve baranyában.Oké kösz az infót, lehet, hogy majd kipróbálom.
Ha esetleg valaki netán felhívná, itt a telefonszám, kíváncsi vagyok, hogy ugyanezt újból elmondaná-e.
(30) 956 7662Tehát a kérdés csak annyi volt, van-e premium dízelük? Ami nincs, de ami van, az is már k...va jó, de hogy ez milyen "frankó" adalékot kap alapból az már nem derült ki, a lényeg, hogy az Avia-nal nincs olyan, hogy SIMA DÍZEL!

-
mdav88
aktív tag
Lagunanal kicsit bizonytalan az alapjarat, nem veszes kb 780-820 kozott, lehet ezt stabilizalni, vagy normalis?(vezerles, gyertyak, okoskerek uj) trafo lehet ilyenben ludas? Meg a gyarinak tuno renault-denso van benne.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Xantomas
üzenetére
Hát egy adag nullásat azért készittes be, legyen mit kipislantani.

A feszítls miatt utálom, körbetekered beállitid körbetekered utána állítasz, mert elsőre nem lehet beállítani megfelelőre. No és elég egy picit is terhelni a szíjat akkor már nem azt fogod mérni amit kell. Egyszóval macerás nagyon. Automata feszítővel az 2 órás szarakodás 10 perc kb.
Ráadásul a bontás is egy külön moka.
Nem lehetetlen csak én nem csinálom
-
Xantomas
őstag
válasz
Gaaabeeesz
üzenetére
-
Xantomas
őstag
válasz
rob210
üzenetére
1.9 Dci-n általánosságban, vagy 1-es lageszban 1.9dci-n?
Az egy dolog, hogy szétszerelésre felkészülés közben, mikor már lent volt az összes bak, lent a műanyag burkolatok, és alápócolva a motor miután összevagdostam a csuklómat, én azt mondtam, hogy ok, akkor ez nem egy emberes feladat lesz, és visszapakoltam mindent, hogy rászánjak egy egész hétvégét.
Pont ezért kérdezem, mert most jött el az a bizonyos hétvége, és ha te nem állnál neki, akkor biztos vagyok benne, nem csak izzadás lesz, hanem vért fogok pössenteni. -
rob210
Topikgazda
válasz
polonic
üzenetére
Avia kút erősen kerülendő.
Saját tapasztalat is, de nemrég volt a facen a megane csoportban pont szó róla, hogy a 60 literes tankba a srác 61 litert tudott tankolni, úgy, higy fedcompbszerint még 128 kilométert tudott volna menni.A saját tapasztalatom meg az, hogy ha ott tankoltam akkor 40-50 kilométerrel kevesebbet tudtam elmenni egy tank üzemanyaggal.
De próbáld ki szerintem az első alkalommal ugyan ezekre a következtetésekre fogsz jutni.
-
Xantomas
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Mi olyan nagyon para az 1.9 dci vezérlés cserén? Az időigényén kívül, hogy a fél autót le kell hozzá bontani, ha nincsenek plusz izületek az ember kajában, és hogy a legendásan nulla karbantartásigénye miatt kb hozzá sem nyúlnak, és ami össze tud rohadni, az össze is rohad.
A V6-ot mondjuk teljesen megértem.
NdrewSunix
Ha tudod mit csinálsz, akkor aliról 100 euro kornyékén kapsz olyan CAN CLIP-pel használható diagot, amit több magán szervíz is használ. (A hozzá való sw meg... khm, nem topic téma)
Csodát tenni nem fogsz vele, de ha pl már 2 Renault is van a családi ménesben, akkor már csak a rendszeres, ellenörző diagra járás költsége behozza az árát. Ha megszerelni nem is tudod, de legalább még az előtt kapsz valami statust a kocsi állapotáról, mielőtt komolyabb beavatkozás kell, és nem megelőzés.(#61730) ΞΔGLΞ
Amikor a zselés bakomat kiszedtem a meganeból, semmi szakadást nem láttam rajta, de úgy voltam vele, vissza már nem teszem. Így is ég és föld, annak ellenére, hogy kézzel nyomogatva, rángatva semmi különbség. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
eTrade
üzenetére
Egyetértek, itthon az OMW csak papíron premium, kb olyan, mintha poshadt vizet tankolnál.
Régen utáltam a MOL-t, de a Lagesz bizony szereti a löttyüket, meg a Shell-t is, emiatt keverem a kettőt szinte egymás után tankolok 50-50%-ban, általában 30 litereket, mert félnél nagyon nem szoktam lejjebb engedni, ha itthon kolbászolok a szekérrel. -
eTrade
tag
Nekem sem jött be az OMV az utóbbi időben, igaz én benzint tankolok. A Shell-nél a sima benzin is jobb, nemhogy a prémium benzin, de a MOL is jobb az itthoni OMV-nél.
Szerintem itthon az új OMV adalék lett más itthon, vagy nagyon spórolnak, mert régen kifejezetten szerette a régi Megane 1-esem az OMV-t.

-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
forceberg
üzenetére
A "karikát" nézd. Az első képen szinte beesett, annyira nincs benne már anyag, sőt szinte semmi. A másikon meg "púpos", ha megnyomtam, akkor érezhetően, mint egy erős gumi visszavágódott.
Lehet az olaj is, de én inkább a rossz (ITTHONI SILÁNY, mert az és kész, van összehasonlítási alapom bőven az évek és kilométerek alatt) omw üzemanyagra tippelek, hiszen pont ezeket írtam már régóta, hogy mennyire nem jó, mikor azt tankolok bele.
Vagy a kettő együtt már nagyon nem tetszik a motornak.
--------Hagyd a francba az omw-t, egyszerűen nem jó a lageszoknak, csak akkor, ha süket vagy.

-
Erre a HSZ-ra gondoltam. Bár ezen én nem látom, hogy miért rossz

De egyelőre csere elnapolva, még tűrhető, aztán a Febi is 36 már... Pár napja még 32e volt.
A lengyel oldalon meg nincs jelenleg gyári.
GO: most 2x egymás után MaxxMotion-t raktam bele, most nagyon csörgős a hangja(ez lehet a Valvoline olaj is akár???), viszont brutál jól fogyaszt. Amúgy mintha akkor lenne jó a hangja, ha váltogatom tankonként a kutakat. Lehet, hogy szép lassan hozzáidomul az aktuális gázolajhoz?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
polonic
üzenetére
Autója válogatja. Én egyszer anyám Bravo-jába ott tankoltam, igaz 1.2-es benzines, de utána olyan k csöndes lett az autó, hogy azt sem tudtam, hogy ez ilyet is tud. Dízelt itthon én Mol után rögtön shell tankolok keverve. Akkor hasonlóan csendes tud lenni, mint ha Németeknél tankolnék...
Kint viszont elég a sima, szárnyal tőle az autó csendesen, vagyis nem vettem észre prémium és sima közt különbséget.
Mindig jön a duma, hogy itthon ugyanazt kapjuk, hát a nagy büdös lófüttyött kapjuk. Itthon az omw premiumtól szétesik a motor, az osztrák, némettől meg elélvez.
Mivel már csak néha járok ki, észre is vettem, hogy egyre szarabb a hangja, morgósabb a motorom. Undorító egy hely (lett) ez az ország, de minden szinten...már.
----------------
És mindenhol ennyi, vagy csak ott a közeledben? A Gold dízelról van szó? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
De itt pl látható, csere után az első képen a cserélt, a másodikon meg az új, ami szinte púpos a zselétől...
-
polonic
félisten
Avia kútról mi a vélemény?
A közelünkben lévő kúton 424 a sima, a prémium gázolaj pedig 434 Ft.
Svájci társaság, első számú ott. Franciaországban a Total után a második.Próbáltátok már? Lehet teszek egy próbát.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
forceberg
üzenetére
Előtte nem látod, hogy nincs már benne zselé, pont ez a baj, hogy emiatt nem tudod csak úgy kiszedni és megnézni, csak érzed, hogy az autó remeg főleg alapjáraton, de állítom, hogy az enyémből már a fele zselé, vagy több eltűnt. Köze nincs már ahhoz a selymességhez, mint csere után.
Eddig 2 évente kellett ezt a zselést cserélni, úgy látszik most már 1 évet se bír. Az alsó tartót sem látod, ha nem bontod az alját, a felsőt lehetett látni, hogy szét volt repedezve már a gumi. -
mdav88
aktív tag
válasz
forceberg
üzenetére
No, meggyógyította a kártyaolvasót, már sima gombnyomásra is indul a jószág. Viszont a nagy gyógyításba letörtem a másik pöcköt (már lehet el volt repedve), szóval jól visszagányoltam.... Lehet vajon ilyen műanyag illesztőkeretet kapni bárhol?
Ma kapott új vezérlésszettet okoskerékkel együtt. Egyre inkább kezdek beleszeretni. Még hátra van a hátsó hídszilentek cseréje és egy alapos puceválás, aztán kiváncsi leszek a hosszútávú tapasztalásra.
Tempomat beéítése izgatja még a fantáziámat, erről van valami pontosabb leírás?
-
gergo5991
őstag
sziasztok, azt meg tudná mondani nekem valaki, egy fék mitől lesz levegős? mindenhol azt irják mik a tünetek, a következmények stb stb, de azt, hogy hogy jut oda a levegő valahogy nem találtam rá neten..
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Mágus2
üzenetére
Szerintem se, de a pollenbe beragadt falevél, vagy más cicereghet még, mert erre már volt példa. Ettől függetlenül ki lesz szedve venti és kap egy jó zsírozást, ha az nem segít kivágom a kukába és kap egy újat, de nekem ott "hóttcsend" legyen!
-------------(#61712) mdav88
A "tervezőjével" cseréltetném ki mindig! Idióták...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
mdav88
üzenetére
Ez igaz, de akkor is macerás, meg közben kitörik az ember dereka, meg a nyaka. A lényeg, hogy nagyon elb....tt helyen van.

Sajnos az autó mostanában pont olyan helyen parkol, hogy rengeteg falevél esik rá, győzőm kiszedegetni naponta. Emiatt eltudom képzelni, hogy 150+ felett "benyalt" oda valamit.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
ColdBoot
üzenetére
Azokat tudod törölni, de szerintem 1-2 nap és újra ott lesz, vagy már pár órán belül, de az is lehet, hogy el is tűnik.

--------------
Más...
Nekem meg "bemászott" valami a ventihez, mert valami cicereg első fokozaton, ha gyorsabban megyek, akkor minél jobban, ha lekapcsolom, megszűnik. Viszont valamikor már kattog is hármas felett, de 5.ös körül már annyira nem hallható, gondolom elnyomja a venti zaja...
Ha belső keringetésre teszem, akkor még hangosabb, hogy ez most falevél, vagy annak maradványa, esetleg büdös bogár, mert abból is annyi van mint a retkes k élet, azt nem tudom. Aláhajolva a pollenszűrő (anyós ülés előtt, műszerfal alatt hallhatóan onnét jön legjobban ez a cicergő/kattogó a hang, de nyilván fent is hallani a kiömlőnél.
A tkm tudja, hogy ezt most mennyire macerás szétkapni, de már a pollencsere is megér egy misét a lagunánál, viszont a hang az rohadt idegesítő, emiatt muszáj lesz, bárcsak egy kicsit lennék süketebb, de sajnos, vagy nem sajnos, de batman füleim vannak. Olyan hangokat is meghallok, amit már nem kellene az orvosi mérés szerint.Valaki egyébként kapta már szét a belső ventit lagesz hármason? Ha szerencsém van, talán elég lesz egy szűrő csere, vagy egy kiadós zsírozás a ventinek...Videó is jöhet, ha van róla....
-
Koczó93
őstag
Nyugtassatok meg hogy ez pénz illetve benzin temető és nagyon rossz ez a 3.0v6 laguna

[link] -
Xantomas
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor a facelifttel kerültek bele a CAN buszra illesztett komfort elektronikák, szóval a tiédben még egyszerű ellenállás mátrix megoldással működik a távirányító.
Videó: [link]
Benne a kapcsrajz, meg a kód is, igaz pár dolgot már át kell benne írogatni, de az majd adja magát.
Ne ijesszen meg hogy twingóhoz írja, a távirányító ugyan az.
Itt a projekt topicja, google fordító a barátod:
[link]Ha már CAN buszos, akkor ez kell:
[link]Óriási mázli, hogy a mi Thaliánk annyira fapados, hogy még gyári rádió sem volt benne gyárilag, így nem volt lehetőségem belehákolni

MOD:
Persze, ha nem JVC fejegységhez kell, akkor más parancsokat kell küldeni a fejegységhez, de ezek értékeit össze lehet ollózni a netről. -
Xantomas
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Ha nem riadsz el a barkácsolástól, akkor "olcsón" is megvan, egy arduino nano, egy dcdc átlakító, egy can modul, egy optokapu, és egy kábel+ csatlakozószettel.
Pontosan mibe kell?
-
-
Engem pl az a hibaüzenet zavar most jelenleg, hogy az elektromos kézifék hibás.
Ettől független behúz/ kienged mindig amikor kell. (Ha behúzva hagyom néha kattog, így éjszakára kiengedve marad inkább.)
Egyelőre sajnos nincs pénzem javíttatni és ezt szeretném törölni a hibaüzeneteknél, mert emiatt csak a második start gombra indítja a kocsit.
Aztán legkésőbb a januári műszaki vizsga alkalmával természetesen megcsináltatom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Filmvilág
- Gitáros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Apple Homepod Mini
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- 27% - GAMER PC! i5-14600KF / RTX 4070 Super / Z790 / DDR5 32GB / 1TB NVMe / 750w Gold! BeszámítOK
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- LG UltraGear 32GS95UX-B OLED Monitor! 32" 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dell Latitude 3301,13.3",FHD,i5-8365U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

). Jó, akkor mondom vissza Shellre, ezt meg bezabálja (kb 100km-rel megyek kevesebbet az OMV-től). Úgyhogy most igazából nem tudom mi legyen még..

mycso