- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Kikristályosodik a Razr 60
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #78622 üzenetére
Erről beszéltem, sőt én még olyan helyeken sem olvastam, hogy valami megadta volna magát, pl az indító, ahol megy a tákolás-gányolás ezerrel, mert nincs pénz fentartani az autót. Generátor szabadonfutó, főtengely szíjtárcsa, bakok, ezek amiket a motor(térben)cserélni kell. De hát ezt te nagyon jól tudod.
----
(#78620) Somatom
Amúgy én 604 ezernél raktam le szinte tökéletes állapotban. És nem kíméltem, de 9-10 ezrenként xado olajcsere, 5 ezrenként légszűrő és ha valami kis biszbasz hangot hallottam, már ment is a szerelőhöz, de....
..az sohasem a motorból jött. Inkább futómű, mert az egy fostákolmány, főleg magyar városi utakra, pályára való a laguna 3 2.0dci és ennyi...
Ráadásul 131 le helyett 223le és 470 nm-re volt felhúzva 2015-ben. 2019-ben küldtem nyugdíjba. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Egy laguna 3-asba könnyen bele lehet borítani, akár rögtön több, mint 1 milliót is, ha nagy ívben tojtak a karbantartásra (gyári lendkerék, kuplunggal munkadíjjal, kb annyi lesz, mint most az autó ára)...
Ezt az autó független szervizben kell az utolsó csavarig átnézetni, ami már eleve nem kevés pénz lesz (neked), persze, ha nepper belemegy, mert ha nem, akkor ott is lehet hagyni.
Sajnos ehhez az autóhoz minden kicseszett drága, érts úgy, hogy amikor a volvo s90-es autóm volt, ahhoz röhej, de minden olcsóbb volt, ráadásul nem is kicsivel. A 385 ezerrel meg nem kell törődni, az ezeknek a motoroknak, kb lófütty, ha törődtek vele. Ettől független lehet benne akár 700 ezer is.A kérdés csak az, hogy vétel után szerelgetni akarsz és nyomni bele a lóvét, vagy használni? Ezért kell az alapos átvizsgálás. Egy kép meg sosem adja vissza a valóságot, soha, függetlenül attól, hogy ezen így is látszik, hogy idióták hajtották, akik kb arra sem voltak képesek, hogy belül legalább kiporszívózzák, legalább hahu-ra.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Valami k...ra nem tiszta ezzel a hirdetéssel, nekem ott lett gyanús, hogy egy ilyen fullos lag3, ami 2013 májusi, kitűnő állapot, automata meg minden, azok nem gagyi 2 milla környékén tanyáznak, még akkor sem, ha valóban úgy süllyed az áruk, mint beton a vízben. Ez, kb 1 millióval olcsóbb, a többi hasonló lagunához képest.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Egy kis "érdekesség", nevezzük így, mint volt Laguna tulaj néha nézegetem ezeket az autókat...szóval...
A hirdetett kitűnő 2013-as, és képről valóban annak tűnő TŐRÉSMENTES Laguna 3 2.dci 173 le. [link] -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #76247 üzenetére
Robibá!
Ezt már egyszer 'eljátszottuk", te most újra összehasonlítottál egy benzines 1.6-ost, egy tuningos 2.0 dci-vel, ami alapon is durván háklis a minőségi olajra. Régebben leírtam, volt benne elf. 200km/h felett ez az olaj olyan hamar megdöglik, pár ezres után, hogy öröm nézni, illetve hallgatni a traktorrá változó motorhangot. Ilyen az LM és a xado-val soha nem volt.
De független a tuningtól is ezt tapasztaltam mindig. Pl az elf sxr 5w40 nem azért kerül fillérekbe egy luxury drive-hoz képest, mert feneket nyalnak a rőnó a tulajoknak. :-)
De ezt pont neked kell írni... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#89309696 #76244 üzenetére
Hát ez ebben a formában nem állja meg a helyét. Ha beértem a városokba, nagyon gyakori váltogatások jöttek, 600k-ból, legalább 130k város volt és ugye még mindig egy 470 nm-el bíró motorról van szó, amit élvezet volt elrúgni állóhelyzetből, és ha valamikor, akkor kapta az ívet a kuplung és a kettős. Meg úgy minden.
kicsit felfele növeli az élettartamot
Csak egy kicsit, tehát kiváló állapotban voltak cserekor. Vajon mennyit bírtak volna még, ha másfél éve nem a garázsba állna...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
eTrade #76240 üzenetére
Hogy mi történik én azt nem tudom megjósolni...
Semmi. Van jó pár ismerősöm, aki ezeket soha nem figyelte/figyeli és nem is érdeklik ezek a jóváhagyások. Soha nem panaszkodtak motorhibára, inkább dicsérték az olajakat.Az biztos, hogy inkább LM 5W30, mint a gyárilag ajánlott elf 5W40 moslék, de ez saját vélemény.
Ezt az L molly-t is addig használtam, amíg bele nem lett töltve az 5W40 xado luxury drive. Mondjuk kipróbáltam a motul-t is, de a xado a legjobb. Annak még Renault jóváhagyása is van egyébként.
És nem random olajról van szó, hanem az L molly-ról, ami a világon az egyik legjobb.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Shamat #76238 üzenetére
Nagyon jó döntés! Sok éven át csak azt használtam L Molly után.
A mai napig az van benne. Olyan lesz a motor tőle, mint valami selymes dízel, ami fel akar robbanni az erőtől. Nyomaték is érezhetően előbb összekapta magát ennél az olajnál. Nem olcsó, de minden fillért megér.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
eTrade #76231 üzenetére
Ok és mi történik akkor, ha nincs jóváhagyása? Több, mint 200 ezret mentem az autóval L Molly 5w 30-cal, aminek nincs jóváhagyása, sőt mivel az enyém gyárilag az elcseszett FAP mentes, csak 5w40 mehetne/mehetett volna bele. Soha semmi baja nem volt, sőt gondolom emlékeztek a betett képekre, hogy 600 ezer után lényegében kar volt kicserélni rajta mindent. A gyári kettős tömegű, kuplung, lánc mind mind , nem jó, hanem kiváló állapotban voltak. És ugye én nem tatás vezető voltam soha. Elrugtam mindig, pályán 200-250 között 4500 fordulaton órákig...
Emiatt nem értem egyáltalán, hogy Mycso lendkereke, kuplungja, hogy szállhatott el már 240 ezernél. Szerintem abban az autóban nem kicsit több km van, mint amit mutat.
Ha meg valós, akkor enyhén szólva is..,kicseszett furcsa... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#89309696 #76124 üzenetére
valaki esküszik a Xado, Liqui Moly-ra is.
Jelen!
Csak épp benéztem, mint valamikori Renault tulaj.De a "vadállat" továbbra is ott figyel a garázsban, tökéletes állapotban a mai napig. 607 ezerrel a háta mögött. Néha azért kiviszem pályára és megküldöm, mint az Istennyila. Imádja :-D... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #74042 üzenetére
Magyarán elfogadom a véleményed....
Nem kell elfogadni, mert azzal kezdtem, hogy SZMV. Nálam ez képről bukó. Lehet élőben más lesz (nem hinném), de mostanában a renault-nál nagyon kezdenek citroen féle futurisztikus baromságokat csinálni a a belső térrel. Ami, ismétlem, nekem nem jön be.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
eTrade #72842 üzenetére
Én sem vagyok oda értük, amióta rájöttem, hogy egy utolsó cigányak tartja a többségük a magyar, tehát ez fordítva is igaz, egy franciának az országában ne nagyon hangoztasd, hogy magyar vagy. 10-ből 7 leköp jobb esetben.
Ettől függetlenül, én letojom a történelmet, de mint írtam... sok évig tettek róla, hogy a szarfranciaautójuk az beleégjen az autós kocsonyás masszájába a sok szemetükkel. Soha nem lehet ezt kiverni az emberek fejéből, ha nem így lenne, akkor, pl egy Laguna III, nem 1-2, ritkán 3 millió közt lenne, hanem inkább 3-tól indulna.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
polonic #72838 üzenetére
Beleszámoljátok ilyenkor a szelet egyáltalán? Egy erősebb (szembe) szél plusz két literrel is megtudja növelni a fogyasztást. Amúgy voltam Köln-ben, az új 1 hónapja vett családi gépezetnek, ahol lehetett szinte kitapostam a szemét. 20, de inkább 25 liter alatt ritkán láttam kevesebbet...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #72706 üzenetére
Egységes EU szabályozás, CSAK világításra nem lesz, ha lesz is (amit kétlek), az az egész autóra ki fog terjedni, akkor Te és sok kollégád, kb egy idő után, kb be is zárhatna, - vagy jelentős áremeléssel dolgozhatna tovább, ami itthon megint csak lehetetlen -, mert az autók 70% mehetne azonnal a roncstemetőbe. A többi autó meg jóval ritkábban járna szerviz felé - egy jó ideig-.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #72628 üzenetére
Most, ugye legfőképp a kínai ganékról beszéltek és olyan autókról, ami nem projektoros.
A Laguna-ba én OPT7-est raktam, amekkora elb...ott lámpája van, olyan gagyi az egész, ha világítani kell. Mondjuk, szinte nem is használom már a jószágot, csak nagyon ritkán, de rám még sosem villogtak, hogy kiégetné a szembejövő retináját. Sőt, úgy is kipróbáltam, hogy az öcsém jött velem szembe városon kívül és teljesen frankó volt.
Viszont, olyan nappali fény terül az úton hosszan és alul terjedve, hogy pályán 180-nál sem éreztem, hogy nekem reflektort kellene kapcsolnom.
Persze ellene vagyok, hogy ami nem szabályos, azt ne lehessen belerakni, de...De akkor csesszék meg, hozzanak törvényt, hogy akinek ilyen kell, menjen műszakira, és ha ott ugyanazt tapasztalják, hogy nagyobb fényerő mellett, ami nem vakítja a szembejövőt, ellenben sokkal megnöveli a balesetmentes közlekedést, az használhatja, mert engedélye van rá. Pl, mint a fóliáknál.A rendőr meg azokat szedje ki, akiknek ez tényleg semmi másra nem jó csak vakítani. Egyébként meg azok nem fognak kiszedni senkit, mert csak a traffiba tudják elcseszni az időt.
De írok ellenpéldát is. A tavaly vett AMG merci mellé, nem olyan rég vettem egy másik németet, ráadásul ez még többe van. Laser, vagy "mitomén" milyen parasztvakító logók vannak a lámpáikon. Ezek automatikusan kapcsolják a tompítottat és a reflektort is, de a másodperc törtrésze alatt takarják a reflektort, ha érzékeli a szembejövőt és ez egyenes úton akár két kilométerről is észreveszi(k).
De... nagyon gyakran rám villognak, hogy a tompított, ami amúgy olyan fényt küld az útra, hogy arra értelmes szó nincs, mert szinte mindent bevilágít, az vakítja őket. És ez gyárilag így f...sza, hogy vakít és senki egy büdös szót nem szólhat érte. Nem beszélve a hátsó féklámpákról, a mögöttem lévő fél, vagy 1 perces várakozásnál este, konkrétan megvakul a kicseszett erős piros vakító fénytől. Ez is szabvány és normális. A laguna-é fele ennyire nem világít mégis bőven erős még és pont jó.
Tehát jók a (minőségi) led izzók, csak kellene rá egy értelmes törvény, aminek az esélye ebben az országban, kb -0.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
kisgyerek85 #72015 üzenetére
Ezt az erős féklámpát ne is mond. 1-2 autónak olyan erős, hogy amikor araszolsz a dugóban, akkor alig lehet kibírni.
Elhiszem, mint írtam csak most szembesültem bele, ahogy a párom mögött álltam, egyszerűen vakít és ahogy írod félre kell nézni. De ezeket az új lézeres piros ledeket rakják az új autókba. Én kipróbáltam Bólyban, itt van jó pár, hogy csesznék meg, tök sötét utcában, a piros fény szinte felér egy tompított fényerélyével, minden úszott a pirosban, kb 20-30 méteren belátható volt minden.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
MC Pite #71981 üzenetére
Ezt valóban nem tudom, hogy milyen fényerejű lehet egy ilyen filléres gané, de ezt csak bemásoltam, hogy érteni is lehessen, hogy mit szeretnék. Vannak ennél jóval drágábbak és nagyon nagy fényerejűeket is írnak az amazonon pl. A Laguna 3 (GT-ról van szó) pótféklámpája egy nagy lóf...fütty. Az a foncsor, vagy mi eddig sem nagyon rúgott labdába. Ha az eredeti ledeket kiiktatom és a helyére beteszek egy nagy fényerejű ilyen ledes megoldást, az kb pont szembe kapja a mögöttem lévőt és nem is kell, hogy máshova szórja a fényt.
Persze ez csak elmélet, és lehet, hogy valóban semmi értelme erre egyáltalán időt elcseszni, de attól én még kipróbálom, ha meg nem válik be, rendelek egy vadiúj gyárit.
-----------
(#71982) molnarpeter
Hát nem tudom, épp a fentebb írtak miatt ez már jóval macerásabb, mint azt beragasztani és már működik is, mint forrasztgatni, hogy hátha.
A másik autómban viszont túlzásba vitték a féklámpa fényerejét. Ezt addig nem is tapasztaltam, amíg nem álltam mögötte este, mikor a párom rálépett a fékre. Egyszerűen kibírhatatlanul vakító piros fényárban úszik minden, ehhez képest a Laguna 3 összes lámpája csak valami kis "izé", mert ennél egy db a háromból nagyobb fényerőt produkál.
Úton biztos frankó, másik megyéből is látható, de egy esti rendőrlámpa mögötti várakozásnál ez egyszerűen túlzás. Bár lehet, hogy 2019-ben ez a mérvadó féklámpafény a németeknél. Volvo S90-nek is, kb a fele volt az össz féklámpa erőssége , ami szerintem bőven elegendő. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ma BF van! [kép]
-----------
Hogy On is legyek, a pótféklámpa két ledje - a 12-ből - gyengén/bben világít, biztos ennek is az állás nem tetszik. Nem érdekel az a 35-40 ezer, amibe kerül az új, de ha esetleg hasonló méretű fillérekbe kerülő és jóval erősebben világító piros led sorral ezt esetleg lehetne megcsinálni, vagy még jobbá tenni, az volna a legjobb, mint a gyári...szerintetek?Pl mi van, ha a bura mögé - nem pont ezt csak a 98 ezer féléből egyet gyorsan kerestem- beragasztom és persze a régit meg kivágom a kukába. Mint írtam vannak ennél jóval erősebbek is. De a képekre kattintva látjátok a lényeget. Én már szedtem ki a hátsó pótfélkámpát, 2 perc kiszedni másik egy perc csavarni egyet rajta és már szét is jött.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
molnarpeter #71940 üzenetére
Ott lett kicserélve, vagy hoztad külön haza?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Az lenne az igazi, ha itthon is árulnák a NAPA - THE LEGEND akksikat. [link]
Némelyikre 75 hó garanciát adnak, de simán elmennek ezek több, mint 10 éveket, ráadásul olyan indító amperral rendelkeznek, még a kisebbek is, hogy egy repülőt is beröffentenének kis túlzással. 3 hétig voltam az előző hónapban a családdal Kanada-Usa, ha nem autóaksiról lenne szó, ami ugye ilyen dögnehéz, biztos vettem volna.A varta-t meg elírtam a múltkor. Az F18, de a lageszba az F19 való a 190-es magassága miatt. Vagyis pontosan ez: [link] A kettő közt csak a magasság a difi. F18: 175mm, F19:190mm A többi mind ugyanaz. Persze az F18 is jó bele, de az az igazi, mikor a kábelek pontosan illeszkednek a sarukra. Az említett Electric Gold aksid mérete is pontos, ahogy kell.
315X175X190 A laguna 3 2.0 dci-nek elég durva indító áram kell. :-) -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ezért voltam kíváncsi, mert nálam is ez volt. Régi ki, új be és minden működik. De a Renault FB csoportban anno sokadszor olvastam, hogy újra kellett tanítani az ablakot, be kellett írni a rádió kódot, meg "mittomén" miket írt a sok "okos" már...
Nem is értettem az egészet. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Matska #71858 üzenetére
Jah, nos ha rokon, akkor az a biztos. De Te ennél többet járjál vele, néha (ha lehet gyakrabban) vidd ki pályára és legalább 10-15 km-en, min 3000-en nyomd neki. Mivel ez hatban nálam már 175 körül van, ezért jobb visszarakni 5-be a sebességhatár miatt. Ennek a motornak erre egyszerűen szüksége van, hogy meglegyen hajtva.
Nyugodtan rakd bele az Eneos Sustina 5W 40-et, nem lesz olcsó ezt aláírom, ha 2X4 litert veszel szűrővel, akkor is közel lesz a 30 ezerhez, de megfogsz lepődni, az autó meg megfogja hálálni, mann szűrőt felejtsd el, főleg levegőnél.
------
A futóműve nem a legkorszerűbb, sőt, sajnos emiatt a magyar utak különösen szét tudják cseszni, de ha a jó az út, akkor ennek sem lesz semmi baja. Kanyarban a feszessége miatt nem lehet kihozni a sodrából, bár nekem sikerült, de akkor már tényleg durván mentem vele, orrát ilyenkor tolja mint az Isten nyila, de elég gyorsan vissza is lehet hozni szelídbe, főleg, ha Grandtour... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Matska #71840 üzenetére
A mai nappal boldog tulajdonosa lettem egy 2008-as L3 2.0dci-nek (150Le), 141.000 km-el.
Először is gratula hozzá, de van pár észrevételem és nem rosszindulatból írom, hanem, mint talán az ország elsők közt a szalonból kiguruló Laguna 3-asával és több, mint 620 ezer kilométer utáni tulajként (is) bőven kiismertem az autót
Ha ez valós adat, mármint a 141 ezer, akkor baromira szerencsés vagy és jól kifogtad, ha az autó itthon került forgalomba. De...akkor ezt főleg városban használták, amit 2.0dci kb enyhén kifejezve is gyűlöl. Ha kintről hozták be, egyszerűen nem létezik, hogy ennyi legyen benne, én sok év óta annyit járkáltam ki külföldre és sok használt autókerekedést megnéztem, de még soha, ismétlem soha nem találkoztam olyan Laguna 3 2.0 dízel autóval (ph1), amibe ne lett volna minimum 300 ezer kilométer, de inkább több.
Egyszerűen ezeket pályára találták ki, nem ebbe az országba és főleg nem magyar városba. Márpedig Európa szerte, ha valaki vett ilyet, az bizony kicseszett hamar tolta bele az autópályás kilométereket, de...
Ez az autó ettől boldog és ettől nem lesz szinte (soha) baja. A motorja, ahogy írtad láncos, én 600 ezer után mindent kicseréltettem rajta, mert megígértem neki, de kb semmit nem kellett volna cserélni.
Lánc meg az egész vezérlés, kettős tömegű, turbó, kuplung, a szíjhoz tatozó összes forgó alkatrészt, mindegy felsorolni is nehéz. De nem kellett volna, mert ezeknek semmi bajuk nem volt. Pedig 2015-ben feltuningoltattam 474nm és 223 lóerőre és úgy nyomtam bele legalább 250-300 ezret. De a gyári alkatrészek simán bírták ezt a terhelést, márpedig én 10 elindulásból 8-szor kinyomtam a szemét. Pályán tartós 230 felett (németeknél) és soha nem lett semmi baja.
Soha nem volt olyan, hogy nem indult volna be, soha nem volt olyan, hogy leállt volna, vagy teljesítményt vesztett volna, mindig bődületes erővel és betonbiztosan teljesített bárhol, bármikor, egyszerűen ez a motor kimegy a világból, de ahhoz foglalkozni is kell vele...2 éve csak is Xado luxury drive 5W 40 ment bele 9-10 ezrenként, előtte motul. 5 ezrenként légszűrőt cseréltem, és minden harmadik olajcserénél üzemanyagszűrőt is. nekem volt olyan hónapom, hogy háromszor is megtörtént az olajcsere, mikor éjjel-nappal mentünk. Manapság..Néha azért "kihozom" egy pár száz kilométeres pályás kiruccanásra, de már tényleg alig használom. Eneos sustina 5w 40 ment bele 2 hónapja, és én eddig azt hittem, hogy az előbb említett xado-nál csendesebb már nem lehet. Hát tévedtem, talán ezt az olajat imádja a legjobban. Végül is japán motor, japán premium olajjal. Egyszerűen gyönyörűen jár.
Azt a gyári fos elfet meg felejtsd el, főleg, ha városban többet használod, mert hamar megdöglik az az olaj. De most akkor ez FAP, vagy nem FAP-os. Ha nem, akkor euro 4 és ne sajnáld tőle a premium olajat, sőt semmivel se spórólj, ha javítani kell. A futóműve gyenge, (magyar)városban használatkor gyakran huppogni fog valami. Belül a k anyja és képes zörögni a sok televágott bóvlinak nevezhető anyagminőségtől, de ha a zselés bakot kicseréled, akkor ezek legtöbbje elkussol. A többit meg ki lehet tömködni, de ha a zselés megint kezd gyengülni, újból jobban fog rázkódni az autó és újból ami csak tud zörögni fog.Tankolni mindegy hol tankolsz, itthon a premium gázolaj is gagyibb, mint pl a német sima, ha határ menti lennél, azt mondanám, hogy menj osztrákba tankolni mindig. Egyébként shell premium, néha omw premium, amit tankolni szoktam bele.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Hali Mycso!
Ezt majd megírom privátban. hogy miért kell, ha lesz egy kis időm (amiből nem sok van), csak előkotrom a papírokat, hogy érteni is lehessen.
Viszont, aki lebeszél egy Bosch-ról, azt is otthagynám egyből. Most pontosan melyik típust vetted? Laguna III 2.0 dízelbe ez való. Egyik ismerősnek 6 éve van az autójába, Nissan, mint tudjuk ez ugyanaz a motor, mint ami a lageszban van. Bosch Silver Plus S5 akkumulátor, 12V 85Ah 800A J+.
Szerintem azt sem tudja, hogy létezik benne aksi, kint parkol vele utcán, volt olyan, hogy 45! napig nem indította be az autót, mert cégessel járt, nos ez a Bosch röhögve indította.[link]
------------------
Gyárilag Varta van benne, az meg ennek felel meg. [link] VARTA SILVER DYNAMIC 12V 85AH AUTÓ AKKUMULÁTOR JOBB+
A Lagunába, főleg tuningosba az indítóáram nagyon fontos, hogy 11 alá ne essen, mert, na és emiatt keresem meg majd a papírokat- nem tölt be olyan dolgokat, ami miatt át van írva az agya, vagy egyszerűen hülyeségeket és hibákat is generálhat az autó. Mint írtam, nekem 10.6-ot tudott, de egy normál autónál is 10.4-et mondtak nekem, hogy az már határeset, amit sokan nem is tudnak, mert indításkor leesik 9-re, de azzal még simán beindul az autó, csak épp egyre több hülyeségeket csinál(hat). És megint leírom, hogy dízelről beszélünk. Benzines - hacsak nem valami nagy motor van benne - teljesen más.
Ha van rá lehetőséged, méresd ki, hogy indításkor mennyire esik le a feszültség.---------------
Amiket/akiket én felhoztam példának, nem ilyen hülyék, hogy így használták volna, sőt nagyon is sokat mentek. Egyszerűen csak megdöglött az aksijuk. Mint ahogy én is, pedig úgy voltam vele, hogy "leállok", de egyszerűen mennem kell, ok nem annyit, mint jó pár év alatt, de azért megyek. A Laguna viszont ott áll a garázsban, ahogy megígértem neki, lényegében új az autó.
Nincs olyan rajta, ami nem lett kicserélve. De "ő" velem jön a sírba...-----------------
(#71801) PreikeStoleN
Persze, de mibe és milyet? :-) -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #71797 üzenetére
Persze, hogy ismerem. Az öcsém azt vett az expert-be, 1 évet sem bírt ki. Garanciába nem csinálták meg. Itt két szomszédnak döglött meg 1 év után. Itt mind a 3 dízel autóról van szó.
Mondjuk ez még mindig nem lenne mérvadó, de van egy aksikkal foglakozó/áruló BP ismerősöm, konkrétan azt mondta rá, hogy ipari hulladék. Lehet, hogy ilyeneket is ki lehet fogni, hogy nálad több éve megy, de konkrétan az ilyen értékelésekből jóval többet olvasni, akik már egy ideje használták, mert az semmit nem ér, hogy pár nap múlva kap egy mail-t, hogy értékelje a terméket.De itt most nem is ez a lényeg, hogy a Te versodban tökéletes, hanem ez nem való Laguna III, 2 ezres dízelbe, főleg nem tuningosba, legyen az gold nevezetű parasztvakítás. ;-)
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Pedig varta/bosch akkuért mentem, ami az én méretemben másfélszeres árat jelentett volna, de lebeszélt róla.
Már rég nem írtam ide, sőt nagyon sehova. De arra azért kíváncsi lennék, hogy mivel sikerült lebeszélni az eladónak, hogy a valóban két prémium márkák közül, amik röhögve tudnak minimum 5 évet és valós indítóáramot, főleg a Bosch, ezt a hulladékot vedd meg? A tuning cégnél nem mondták, hogy az átírt "agy" egyik legfontosabb eleme ezután, nevezzük így, az indításkor meglévő gyárilag magasabb amper? Nekem direkt mondták, hogy indításkor 11v a határeset még, ha az nincs meg, cseréljek aksit és nem is volt meg 10.6-ot tudott az akkori gyári aksim...már, de a franc tudja, hogy újonnan mennyit tud, lehet semmivel sem tud többet. Ettől függetlenül tuning ide, vagy oda, ezen nem (sem) szabad spórolni.
Mivel alig használom az autót, legutóbb 32 nap után indítottam be, úgy indított az optima, mintha 1 órája állítottam volna le.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Hali.
Emlékeztem rá, hogy ezt anno ezzel a szóval jellemeztem és más is jelezte, hogy nála is hallatszik, de eddig ez télen csinálta néha, viszont most 3 napot is voltam vele és ugyanez a rogyadozó hang, de csak akkor hallani, ha gyorsan tekerem a kormányt, pl egy parkolóba beálláskor simán, mivel ott gyorsba kell ezt a beállást letudni. De lassan ide-oda forgatva...semmi. Ha ide-oda forgatom gyorsan, előbb-utóbb megszűnik a hang.
De csak addig, amíg újra nem kezdem, viszont már annyit forgattam emiatt ide-oda állóhelyzetben, hogy lassan elkopik a gumim.Van valakinek ötlete, hogy mit kellene megnéznem, mert ha én is megtudom nézni/csinálni, akkor emiatt nem viszem szerelőhöz.
Ezt is csak utastérben hallani, kint járó motornál nincs az vájtfül, aki meghallja. Nagyon jó...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
eTrade #69358 üzenetére
Akartam már kérdezni, hogy nálad bevált az az nyest riasztó? Mert én is pár napra rá építettem egyet a lageszba, plusz a turbó mögé egy mozgásra érzékeny reflektort is beraktam, persze ezt csak akkor tudom oda rakni, ha ott a dolgok kihűltek. De nálam úgy néz ki, hogy a ezek genyók eltűntek...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #69284 üzenetére
Jah értem.
Hát, illetve nos, mivel szétszedéskor derült ki, hogy a "lengyelzselés"nek kampec 1 jó év után, ami egyébként gyári alkatrész volt, ezért a szerelő intézte a mostanit cserét a Renault-nál, az ára 52 ezer volt így 65 ezer valamennyi helyett.
A kódszáma: 112105736R és/ vagy 112100004R
De látom itt is van belőle 48 ezerért. Viszont a lengyelektől, szállítással együtt itt van 24 ezerből. Egyébként 19 ezer náluk. Ez Magyarország ez...inkább nem írok semmit. -
Viszont, ha ez tovább húzza (mert ugye ahhoz nagyon járkálni sem kell vele), akkor a moto-dynamic és társai jó nagy selejt ganékat árulnak. Egyszer írtam is, hogy egy kettős tömegűt tuti, hogy nem onnan rendelnék, mert ha bármi baja van igaz 120 ezer forint, az itthoni minőségi 240 helyett, akkor is, hogy a f...ba intézed a cserét, ami több ezer kilométerre van innen, ráadásul akkor már szét van kapva az autó is, mert úgy derül csak ki.
Szóval, igazad van, pontosan ezért is vettem meg a kauffer-nél a duplájáért. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #69280 üzenetére
Csak te megvetted mindig mindenből a gyárit vagy gyárinak hittet
Most akkor azt mondod, hogy a Lengyelből rendelt és az ottani Renault gyárban előállított nagy, zselés bak, az valami selejt?
El tudom képzelni azt is...Kocsi alatt aki meg ilyenért mászkál az nem ért hozzá.
Fel kell rakni a motortartó gerendát és 10 perc kicserélni.Ezért van az autószerelő, de ez most milyen bak, amit linkeltél?
Mert nem ez való a 2.0dci-be. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
eTrade #69278 üzenetére
Erre csak annyit írnék, hogy a saját autómon lévő gagyikat, én biztosan nem fogom más szóhasználattal megfogalmazni, ha egyszer szar, akkor az. Mégis mit írjak rá, hogy fogalmazzam meg, hogy ne sértse a lelkivilágod?
Tehát saját, nem a tied és másé, hanem saját.
Én sosem tartoztam azok közé, ha valamit birtokol, annak csontig benyal. Szerinted a mercit nem osztottam már ki az egyik legnagyobb német merci fórumon? Hogy ..hogy a jó francba lehet egy ilyen luxus autóba ilyen ocsmány tervezéssel tabletet odahányni, erre jött a válasz az egyik admintól, hogy továbbítják a "kritikát" a tervező, vagy milyen osztály felé.
Ezt nem értettem pontosan, mert németül válaszoltak. De mindegy is, nem ugrottak rá, hogy mégis hogy merek ilyet írni. Egy topik pontosan azért létezik.Pl a Laguna 3 futóműve a világ egyik legocsmányabb konstrukciója LENNE, ha ebbe az országba gyártották volna, de frankó aszfalton ez úgy siklik, ahogy kell, amiből ebben az elcseszett országban már szinte alig van, mármint frankó aszfalt. Tehát nem ide való, ebbe az országba, városba, sima utakra ez a futómű egyszerűen gyenge.
Biztos vagyok abban hogy összességében szereted az autót
omg, szerintem te direkt fárasztasz engem,
én imádom a renault, mindig ezt írtam, ennyi év alatt sosem hagyott ott sehol, annyi pénzt keresett nekem az évek alatt, hogy a minimum az volt, hogy olyan állapotban kerüljön be a garázsba, ahogy a szalonból sem gurult ki 10 éve. De vannak (többször nem írom le) fentebb említett, számomra idegesítően bosszantó hibái...is.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
eTrade #69274 üzenetére
Kissé (nagyon) félreértetted, amit írtam. Én nem szaroztam a franciát, azt szaroztam, hogy egy olyan alkatrész, mint zselés tartó bak, aminek nagyobb szerepe nem is lehetne abba, hogy az autó komfortos legyen, az 1 év után szarrá megy.
A másik, hogy zörgő műanyagok, igenis szégyen, én 2009-ben mikor kigördültem az autóval a szalonból, akkor majdnem 10 millát hagytam ott renault-nak és te azzal jössz, hogy 600 ezer után, ha zörög benne a sok gagyi szemét műanyag, akkor az természetes? Ültem én már 12 éves passat-ban, érdekes, ott nem zörög semmi, ettől függetlenül kellene a francnak egy olyan autó, újként sem.pont azt írtam, hogy ez az autó a világon az egyik legjobb, szinte kimegy a világból, ha törődsz vele. tkmbe lehet így félreérteni valamit...
Nem kellene félreérteni, illetve mást bemagyarázni egy szövegbe, ha én szaroznám a franciát, akkor nem lenne ilyen autóm és azt rendesen le is írnám. Minden más kiszabott jó benne, de ezek, amiket leírtam, igenis aljadék gyagyi minőség a renault részéről. Akkor még letojnám, ha 3 csavar ki új zselés be, csavar meghúz és kész, de itt jóval több csavar van, tehermentesíteni kell a motort hozzá, és extra pontosan nyomatékra kell húzni. A tehermentesítés meg az alatta kúszás-mászás a retekben, na azt biztos nem fogom csinálni évente.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
forceberg #69253 üzenetére
Nagyon jók azok a fémek, de előtte "be kell csiszolni" az éleket, majd megtisztítod és azzal a kerékcsapágy zsírral (mi is a neve?
, komolyan nem jut eszembe), jól megkened, majd berakod, hát az ajtód úgy fog nyílni, csukódni, ahogy még a szalonban sem új korában.
Patentok legyenek pluszban, ha nekiállsz, nálam 3 azonnal tört, mikor a kárpitot (szinte alig) feszegettem, de én direkt emiatt rendeltem 50 darabos csomagot ebay-en fillérekért.
Közben megtaláltam a hozzászólásaim közt rákeresve:
[link], ettől még a kattogós ajtóhatároló is szinte majdnem teljesen elcsendesült. Ha ez egyszer beeszi magát, ott minden néma lesz. A kuplungom jó pár éve benyomáskor cincogott, már minden szart, ami létezik ráfújtam, de mindig újrakezdte. Ezzel bekentem, pár órán belül, elhalgatott, azóta sincs semmi hangja, ráadásul, mintha levegőbe lépkednék a kuplungon, azóta olyan érzésem van...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#89309696 #69261 üzenetére
(#69245) eTrade
Már nem sok értelme lenne, mert az autón kicseréltettem mindent. Ettől függetlenül, ha nem nyugdíjaztam volna, kb 800 ezer környékén állna az óra és a gyári alkatrészekkel. Amikor kicserélték, a szerelő azt mondta, ha nem látja nem hiszi el és ha figyelembe veszi, hogy ez több, mint 600 ezer után ilyen, akkor ez elmegy 1 milliót bontatlanul, pl a vezérműláncon egy kis kopás annyi nem látszott, turbó is, mint az új, kettősön volt egy minimális kopás etc..., de...
Azt én mindig hozzáteszem, hogy ebből a 600 valahány ezerből, legalább 550 ezret autópályán mentem, de ott nagyon és mindig úgy indultam el itthonról, hogy az itthoni moslék üzemanyag még véletlenül se kerüljön bele. Nekem teljesen mindegy ki mit mond, hogy már pedig ugyanolyan, hát egy nagy büdös lfszt olyan, én évek alatt rendesen éreztem mindig a különbséget. 4-5 ezrenként légszűrő, 9-10 ezrenként légszűrő és olajcsere, 30 ezrenként meg minden, tehát üzemanyagszűrő is. Kb két év óta csak a xado luxury drive ment bele, előtte motul, volt olyan hónap, hogy ez háromszor is megtörtént.
(#69251) Gombinyó
Ez motor japán, minden más francia, ami körbeveszi, hát elég szarok is (néhány alkatrész), gondolok itt a tetves zselés bakra, ami 1 évig húzza, az említett, pl ajtóhatároló anyám bravojában 2007 óta meg sem szólalt, egyébként annak sincs semmi baja 225 ezer után. (1.2) és ráadásul ő inkább városban használta, sajnos az sincs már nagyon használva, mert megöregedtek a szüleim. A kiszabott zörgések, amiért belepakolták ebbe a frankó autóba sok gagyi szarjukat, hát felrúgnék valóban pár embert a rönónál. Fehér Farkas te talán ismersz?
És még annyit tennék hozzá, hogy keresztül-kasul bejártam szinte európát, de főleg Németország és ahol láttam Laguna III-ast eladó és pedig láttam jó sokat, azokban még a legutolsó darabokban is volt minimum 300 ezer kilométer.
Ezzel csak azt akarom mondani, ha te itthon kereskedőnél vetted, vagy kintről hozattad (nem hoztad), és abban a hitben vagy, hogy ezekben nincs legalább 400 ezer, akkor gondolkodj egy kicsit. Egyszerűen ezeket az autókat pályára tervezték, akit vett kint egy laguna-t az ment vele és kint lehet ám menni jó sokat, csak úgy szalad a kilométer az órába. Persze lehet kifogni kevés kilométerest, csak azt olyan ritka, hogy nem is létezik. Ennek az autónak nem kell más, minőségi olaj, meg üzemanyag, de az már itthon elég szar, én shell prémiumot rakok bele, ha már megyek vele és tankolni kell, de legfontosabb, hogy ezt pályán meg kell küldeni néha és nem hatba 130-cal. És akkor kimegy a világból.Néha rossz érzés fog el, mikor nem "őt" választom, mikor bepattanok a mercibe, eskü, mintha szomorúan nézne rám (ennek az autónak lelke van), de ma csak is "vele" megyek mindenhova!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#89309696 #69198 üzenetére
A kalszik, az classic akar lenni?
Tohadás...
És ezek az agyvelőgyulladások, kb 2010 után beszabadultak a sztrádára, azóta meg a fasz tudja mennyire/mennyien lepték már el, nyilván már kiirtani sem lehetne ennyi hülyét annyian vannak és egyre többen. Amikor még jó drága volt a net, ha valamiért legalább annyi értelme volt, hogy többségében azok léptek fel, akiknek esze is volt. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Gombinyó #69142 üzenetére
Az ott fém, nem olcsó műanyag, valami más anyaggal is van kezelve, emiatt ezen hiába tapizod össze, szinte alig, vagy nem is látszik, de ez nem telefon, hogy buzerálni kell tapizással, szóval azt nem kell törölgetni, csak ha tényleg muszáj. Ha zavart volna ez a fényes fekete, már kicseréltettem volna, nagyon sok "téma" létezik a belsőtérre. Szóval azt ott ne hasonlítsd még távolról sem, mint amit a clioba beleraknak.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
CactuS #69138 üzenetére
Kösz szépen, egyébként én ilyen autót sem akartam, tervben sem volt, de a történetét leírtam már az autós topikban. Amivel a mai napig nem barátkoztam meg, az a bajusz féle kapcsoló egy undormány akármikor ránézek, ahogy az odaállított tablet is. Miért nem lehetett azt beépíteni normálisan egy ilyen autóban, ez elég furcsa és gáz. A többi mind frankó, egy pillanatra látni a vele szemben álló Laguna-mat is. [link]
Amit én a mai napig a világ egyik lemegbízathatóbb autójának tartok. Szóval a Laguna III 2.0dci az kimegy a világból és olyan tartalékok vannak motorjában, hogy az valami elképesztő, legalábbis az enyém ilyen...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
CactuS #69128 üzenetére
Nem akartam tuningoltatni, mert már a gyári 510 is bődületes volt, de a wheelsandmore cégnél, mivel ennyi mindent vettem náluk - és mondták, hogy ebben a motorban jóval több van, mint ami, de az erősebb motor nem feltétlen fogja azt jelenteni, hogy többet is eszik és valóban így lett,- és ezért adnak 30% kedvezményt ráadásul addig innen ki nem egy az autó, míg az utolsó számítógép, szerelő, technikus több teszt után rá nem bólint.
És mivel ez egy AMG merci, gyári állapotban nem lehet (olyan jól ) majd eladni, ha egyszer úgy alakul, mert ezeket nem átlagok veszik, mondta az ügyvezető elég jó angollal, mint tuningolva és főleg az ő papírjaikkal igazolva
Oké, akkor csinálják .
Lényegében totál így néz ki az autóm (alsó kép), csak a felnin nekem nincs ezüst keret, én feketebuzivagyok kerékben de szinte pont ilyen, hatalmas aranyszínű féknyergekkel, féktárcsával. Fent még a gyári állapotban látni...
Ennyi a története nagy vonalakban.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#89309696 #68986 üzenetére
Kezdek Eagle lenni
Ezt most mire érted?
Egyébként átfutottam a topikot nagyjából, nem sok olvasatlan volt, csak 2400 valamennyi...
Olvastam a műszakiról is...Jah így van.
2 napja vizsgáztattam le, mert épp a napokban néztem rá és láttam, hogy aug 17-ig érvényes, így 1 hónapon belül onnan indul újra 2021-ig. A jószágon minden megvan csináltatva, majd 1 millióba került (ha mindent beleszámolok), de ezt megígértem neki, aztán ment vissza a garázsba.Egyébként mercizek, ott meg olyan fogyasztásaim vannak, hogy én ritkán látok 20 liter alatti átlagot. A gyári kerekeket felniket eladtam, Németországban egy erre szakosodott cégnél átnézettem és ami kellett, azt ott megvettem rá, most 20-asok vannak rajta, nagyobb fékekkel, plusz megtunigoltattam 510-ről 670-re, 700nm-ről lett 920. Mentem vele pályán 325-tel óra szerint (gps 312), de nekem kellett lassítani, mert olyan pulzusom lett, hogy azt hittem szívrohamot kapok. 290-ig semmi bajom nincs, ez az autóban ekkor még nem érezhető, de innentől felfelé már szinte kilométerként elkap az érzés, hogy itt elég egy rossz mozdulat. Csak a négy kerék felnivel jóval többe került, mint amit a (legyen az ára 2 millió) laguna ér.
Visszatérve a lageszra, azt mondja a szerelő ezen ő semmit nem csinálna, mert egyszerűen annyira egyben van a gép, hogy ezen kár megbontani bármit is, meg ő ilyen lagunát még nem is vezetett, ami ennyire ment volna. De mivel nem akartam, hogy az összes évek alatt bevásárolt cuccok, ott rohadjanak el a polcon, ezért mondtam neki, hogy letojom, de minden cserélve legyen. (kettős, turbó, vezérmű, váltó, szíj és az összes hozzátartozó forgó fasság, minden cső én már ne mis tudom, vízpumpa, új termosztát, új fagyálló, olaj (csak is xado), minden szűrő. Az összes bak, a nagy zselésben semmi zselé nem volt már másfél év után! A k...a anyjukat a rönónak, de tényleg! Ez a világ leggagyibb szarja ez a bak, ráadásul muszáj cserélni ezek szerint évenként, különben aki erre haklis megőrül a rezonanciától. Szóval kicserélt alkatrészek mind azt mutatták, hogy mintha nem is lett volna használva az autó. Ettől függetlenül a változás nagyon is érezhető, eddig is vadállat volt, most még "azabb", csak jóval csendesebben teszi.
Még a vizsgáztató is mondta, hogy elképesztő, mennyire egyben van a gép, mikor meglátta a 602 ezret az órában, jah kb egész évben nem mentem vele egy ezrest. A sikeres vizsga után lőttem róla egy képet.
Bár Michelin gumikat rendeltem anno még rá, közeb visszamondtam, mert a gumis ajánlotta a Momo. Nem hittem neki, de mondom, ha gáz akkor azonnal leveszed, az első 500 kilométer után szidtam mint a bokrot, azt mondta várjak még, aztán 700 környékén úgy elcsendesedett, hogy nem akartam elhinni, milyen kiszabott jó gumik ezek. Siklik rajta a gép szinte, de GY esőben jobban tapadt az biztos, ettől függetlenül baromi jó gumik. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
eTrade #67427 üzenetére
ez pontos, tekerj 5:32 körülire...
Meg kell találni a helyét, hol lenne a legjobb elhelyezni, mert itt pontosan olyan helyet kell keresni, ahol a legjobban visszaverődik a hang. A motortérben a legkisebb cső is már blokkolja a riasztást és ugye itt rengeteg olyan dolog, alkatrész van, amibe beleütközhet a hang, mert ha blokkolódik, illetve elcseszi a hz értéket, akkor a nyest fülébe a neki zavaró 12 khz helyett már a fele sem jut el. Ezért olyan helyre kell tenni, ahol egy az egyben "kisípolja" a motortérből. A laguna-ba, én talán a turbó mögé (vagy valahova a környékére) raknám és lefelé nézne, hiszen ott mászik be a kis szemét...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
eTrade #67425 üzenetére
Igen, valószínűleg ez a 12 khz zavarja az egyik legjobban, ezt valóban benéztem, vagy fals hülyeséget olvastam valahol... (de egyébként 30khz-ig simán hall, szóval brutális jó hallása van a szaglás mellett), de ezt te is hallani fogod, vagyis, tudni fogod, hogy jól működik kütyü, vagy sem.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
molnarpeter #67415 üzenetére
Nokian HAKKA Blue XL 205/60 R16 96W
Ezt vettem rá kint németben (átszámolva a db ár 48 ezer volt), mert egyszerűen kíváncsi voltam, hogy mi a lófüttyért ez a legdrágább gumi...
Minden várakozásom felülmúlta. A Laguna úgy siklik, csendesen és eddig jóval komfortosabban az utakon, amit soha nem tapasztaltam, pedig használtam már jó pár gumi típust alatta.
A többinek 180 körül már durván maxon volt a hangja, ez meg kb ekkor ébredezik még. egyszerűen gyönyörűen fut az autó ezzel a garnitúrával, már amikor használom.------------
hallgatatlan>>> helyesen, hallhatatlan, ipad felülírta, szerinte helyesen...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
eTrade #67409 üzenetére
Megmondom mi a gondom ezzel:
Ez...Frekvencia 12 kHz +- 10%
Na most, ami nyestet valóban eltudja üldözni, az már 30 kHz körüli érték (emberi fül számára hallgatatlan). 12-öt még bőven az ember is hallja, általában 16 khz felett a legtöbb/átlag már semmit nem hall. Én, a 21-et is hallom, teszten az orvos is csak pupillázott, de ez inkább már hátrány nekem, mint előny. Szóval, kb minden legapróbb szart meghallok, főleg magas hangok, egy szirénázó mentőnél erőből be kell fognom a füleim, hogy eltudjam viselni, viszont zeneszerkesztő munkánál meg előny. Mindegy...
Ha ez a kütyü max 12 khz-et tud, akkor ez nem fog nyestet riasztani, max embert, ha valóban bocsájt ki hangot, vagy a 12 khz elírás... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Na, közben megtaláltam a terméket, és ez ugyanaz a nő lehet, de én a facebook-on olvastam a hasonló írását, meg a fasziért is, illetve nem tetszésüket.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
eTrade #67409 üzenetére
Nálunk most nem tudom mi történt, mintha az egész rokonság (valószínűleg így is van) ide járna. Padláson is voltak már, a családra ráhozták a szívbajt, én nem voltam otthon.
Azért írom, hogy most megásták a sírjukat, illetve azt sem, simán kivágom őket a kukába, ha ez a csapda elkapta.
--------
Ez a kütyü vajon mennyire működésképes? Egy másikról olvastam, hasonló árban volt, szintén elemmel működött, aztán azt írja a csaj róla, hogy képekkel bizonyítja, hogy azóta még több nyest ment a motortérbe, majd egy faszi azt írja, hogy a padláson az asztalon volt felborították és kb ott játszottak körülötte. -
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Gombinyó #67390 üzenetére
Nyest ellen a wc illatosító semmit nem ér. Sajnos vasárnap bealudtam, mire feleszméltem három kis g..ci is megjárta az autót. (kamerával visszanézve, összevissza hugyozták rohangáltak rajta). Viszont a motor alá kifeszítve a csirkehálót, vagy bármilyen hálószerűség, abba nem mer lépni valamiért. A legjobb, ha nem is fém, inkább olyasmi, mint amibe a hagymát szokták árulni, szerintem abba még jól bele is gabalyodna.
Tegnap háromig virrasztottam, egy sem jött.Azt hiszem hogy ez, vagy ilyesmi lesz a végső megoldás, mert virrasztani emiatt már nem igazán megy nekem.
Ez a csapda nem talán elkap, meg talán öl, ez kinyírja b+... Ma kaptam infót, 5 nap alatt itt lenne...Lényegében, amikor bemászik, mert fent van csali kaja, akkor egy brutálisan erős rúgókból álló, négyszög alakú fém (ezen mászik át és biztosítja ki egyben a csapdát) szinte összeroppantja...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
gixxergabi #67351 üzenetére
Értem én, hogy emelni kell, mert muszáj, ez oké. Tavaly 25 ezer volt, de nem egészen 1 év alatt azért ennyit nem romlott a csodálatos forint.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Persze, hogy megvan valahol, de 3 év alatt, én 3 helyre is költöztem . Ha megtalálom esetleg, vagy belebotlok, akkor majd berakom, de egyelőre lövésem sincs, hogy hol lehet. Ha a padláson van valami dossziék közt, akkor az ott fog megrohadni, mert ott ne tudd meg mi van.
Ha lesz időm, hívok egyszer egy brigádot, hogy rakják rendbe az egész hóbelevancot.
---------
Más....
Valaki egyszer írta, hogy valami wc illatosító a motortérben elég jó működik a kib...ott nyestek ellen.
Pontosan melyikről van szó, tudja valaki?
Az utcában egyre több van már megint, kamerán visszanéztem, mert frankón összejárkáltak az egyik autónk tetejét, aztán be alulra, ott meg a tkm tudja már megint mit bűvészkedik a kis szemét.
-------- -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ha érezni fogod a segged alatt a "tolóerőt", akkor ezt nem lehet ésszel...szerintem... Vagy csak lájtosan lépsz oda neki, akkor felesleges ekkora nyomaték bele. Amúgy nem lesz semmi baja, nyugodtan (le)tolhadtod a sok mazsolát előled.
470nm 210LE, ez kicsit furcsa nekem. A LE ekkora nm-nél 220 felett kellene legyen, bár azok mérő padok sem betonbiztos mérésűek, ezt is aláírom.
Én 1 éve mérettem meg újra 3 év után és semmit nem veszített. 474nm, 223LE
Na, gratula!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#89309696 #67074 üzenetére
Én is így tudtam, de akkor nem értem, hogy minek írnak ilyesmiket? Mindegy is, én ezeket a csoportokat csak olvasni szoktam, néha a fejem fogom, mikor egy 10 szavas mondatban, kb 8 helyesírási hiba van és hozzá értelmező szótár kell, hogy egyáltalán megértsem, hogy mi a jó francot akar kinyögni a kérdezője, vagy mondója. Nem sokan lennének az utakon, ha a hejjesirastis nezznék a visszgánmn. valamennyire...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#89309696 #67071 üzenetére
Bár igazából szerintem leszarják, ha DPF és EGR nélkül átmennek műszakin az autók, egy hülye légnyomásmérőn nem fognak fennakadni, ki kell kapcsoltatni.
Nekem soha nem volt ilyesmire szükségem, hogy áttolják meg hasonló, de az még mindig játszik, hogy az autónak ott sem kell lennie, csak 40K zsebbe? Ezt olvastam faxbukon valamelyik autós csoportban...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Jól néz ki, illetve jobban néz ki, mint az eredeti.
Mondjuk, az enyémen egy van, az is rejtve. Tehát, mintha nem is lenne kipufogó. Nekem ez azért jobb, mert így aztán még azt kis kipufogó hangot sem hallani, ami egyébként lenne, ha kiérne a végéig a cső. De biztos tudod, hogy ezeknél a típusoknál, kb a csomagtartó felénél vége is van a kipufogónak. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
molnarpeter #67042 üzenetére
205/60 R16 méretből ezek vannak, vagyis ilyen pilot nevezetű nem létezik.
Meg eleve a 210 végsebességűek ki is esnek.
Mondjuk, a laguna-t nem jó így összehasonlítani, hogy biztos jó lesz rá, ha a másiknál bevált, mert egyszerűen annyira kemény a futóműve, hogy még 60-as gumikkal is mindent érezni, ehhez képest a merci szinte siklik a 19-es peres gumikkal. Mittomén milyen lenne jó, sokat úgy sem lesz használva. De ha néha kijön a garázsból, akkor finoman "guruljon" nagy sebességnél is. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
molnarpeter #67037 üzenetére
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Előre is sorry, egy kicsit hosszabb beszámoló a Laguna-ról, hogy mi a helyzet, bár alig van használva 1 éve már "szegényke".
600200 km után...
Bal hátsó rúgó eltört, kb mostanában, mert nem olyan régen lettek felrakva a nyári gumik és akkor még semmi nem volt vele., szintén hátul a két szilent elfáradt és végre volt időm megnézetni, hogy a bal oldali kézifék miért nem fog. A munkahenger bemondta az unalmast (szétesett teljesen). Már minden megvan hozzá rendelve, aztán jött a motorellenőrzés. A faszi elképedve mondta, hogy nem hiszi el amit lát, hogy szinte minden gyári állapotú az értékek, az injektorok is (én nem értek hozzá), valami 0.1-2 bar nyomáson voltak. Remélem nem írok hülyeséget és jól írtam.
Aztán kérdezte, hogy ez melyik típus, mondom a 130 lovas, de csak papíron. Ja, hogy meglett csippelve,...mondom igen.Aztán elmentünk egy próbakörre, mivel mondtam neki, hogy 110-nél (akkor lehet a legjobban érezni és hallani)van valami rezonancia, ami eddig nem volt, de ahogy elindította, azt mondta, hogy ez mindig jelen van (nagyon picit), csak annál a sebességnél érezni a legjobban. Na mint kiderült, a good year efficient grip gumikat lehet cserélni, mert mind a négy úgy kopik, pedig simán 85%-os állapotban vannak még, hogy ilyen érdes lesz, emiatt ez a rezonancia. Ami érdekes, mert tény és való, hogy kanyarokban kapott a pofájára meg pályán is, de akkor azt vonom le belőle, hogy ezek a gumik a tartós 200 feletti sebességet egyszerűen nem bírják, vagy a laguna alatt nem bírják mittomén szar az egész. Ettől függetlenül tapadásra ez a legjobb, amit használtam és ameddig nem volt/lett ez vele, csendességre is az egyik legjobb. Ez a gumi úgy betapad, mint még semmi, pedig volt jó pár típus a lagesz alatt.
Aztán a próbakörön, nagyon picit odalép, elsőre mond egy gyors hú-t...elmosolyodtam.
Még egy kicsit odalép neki, pfff ez jobban megy, mint a 150, mit 150 a 180 lovasnál is, aztán még jobban odalépett neki, a laguna belepasszírozott minket az ülésbe, ahogy szokta is, rögtön ugrott a mutató 80-ról 130 körülire 4-ben...
A ty a ú r is t e n ezt már ilyen szaggatva mondja. Mik az értékei most, kérdi? Mondom neki, hogy 223 le, és majdnem 500 nm, amikor megcsinálták, de én nem érzem, hogy ez valamit is gyengült volna az évek alatt. El volt képedve és azt mondta ezt inkább többnek érzi.Mindegy a lényeg, ahogy meg is ígértem az autómnak, ha 600 ezret átlépi mindent megcsináltatok rajta... és bár ő érez valami nagyon pici izét, amire a kettöstömegűt mondta egyből, de azt mondta, hogy ezzel ez bőven elmegy még több százezret is. Ez annyira jelentéktelen, emiatt nem érzem én sem. Ha sajátja volan, ő biztos nem cserélné ki.
Mindegy, ki kell cserélni, mert ott van régóta megvéve. Amiről lebeszélt, hogy a turbót is cseréljük, mert azt mondta, hogy egyszerűen felesleges és nem hiszi el, hogy ebben az autóban több, mint 600 ezer van.Szóval. Kettős tömegű és ezzel együtt a váltó is, bár semmi baja annak sem.
vezérműláncot is mondtam neki, ha viszem nézze majd meg, de azt mondta, hogy egyáltalán nem jellemző, hogy ezeknek bajuk lenne és emiatt szétkapni ez a frankó motort.
Futómű, amit írtam. De azzal mindig van valami ezeken az elszabott genyó utakon.
Szíj az összes hülyeségével együtt meg ilyenek.
Ami jobban zavar most, főleg az én vájt füleimet, hogy a Goodyear gumik (szerintem) nem tudják csak teljesen új korukban azokat az adatokat, ami fel van tüntetve.Nem is tudom, milyen gumikat vegyek rá.
A mercin gyárilag michelin-ek vannak és 19 coll ellenére is ég és föld, ahogy kijavítja ezeket a kicseszett utakat.
Talán akkor megpróbálom a mislenyeket, de szerintem a laguna durván kemény futóművének tök mindegy milyen frankó gumi van alatta. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Steven #66812 üzenetére
Ha nagyon igényeset szeretnél, akkor én behúzatnám bőrrel, de a fólia is frankón jól tud kinézni. Festeni minek, csak felesleges hülyeségek vannak vele.
Fóliázásért minek fizetni? Pedig én aztán nem szoktam azt nézni, kinek mennyit kell fizetni valamiért... Egy ilyen behúzónak a fóliázását még egy hozzá nem értő átlaghülye is megtudja csinálni 1 órán belül. Pl, én is megcsináltam két éve, pedig simán hülye voltam az egészhez, youtube-on megnéztem pár videót és ennyi... sikerült és azóta is fent van. Kell hozzá egy hajszárító, éles szike és/vagy olló. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
polonic #66573 üzenetére
Nincs mit.
Tényleg brutális ez a cucc, pedig én már sok mindent próbáltam, de ez nagyon ott van.
Én, Pécsett a Gáspárnál (ő ismerősöm) vettem, nem tudom, hol lehet még ilyet kapni, gondolom nem olyan ritka cucc, hogy csak nála. Ha jól emlékszem 3000 körül volt az ára...talán.közben meg is találtam...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
atosan #66568 üzenetére
Nekem is tavaly valamikor durván így kezdett el kinézni már a lámpa, már épp meg akartam rendelni az újakat, amikor egy barom meghúzta az autót és elmentem keresni karckiszedőt. Ismerős kihozta ezt, ez kiszedi...mondta. Jóvan, majd hiszem, ha látom, minden eltüntetett. Akkor mondta, hogy lámpaburákkal csodákat művel.
Szóval, ezt keresd. 3X 10 perc után /lámpánként jó erősen megdörgölve ezzel sonax szivaccsal, majd áttörlöd és felfényesíted...
Tehát, kb 5-6 percig ezzel a szerrel, majd a másik 4-5 perc fényesítés legyen, a lámpáim azóta is így néznek ki, pedig gondolhatod, hogy tartós 200-240 közti sebességeknél mi jóságot kaphattak az évek alatt, meg a folyamatos napfény etc... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
forceberg #66567 üzenetére
Ha valakinek fontosabb emiatt az a kevés km, akkor oké, de az autó beindítását én mindig előtérbe helyeztem, vagyis a legritkábban megtenni. Sokszor volt, hogy ház előtt sem állítottam le, ha pár percre ugrottam csak haza valamiért.
Talán ez is közrejátszott abban, hogy minden hiba nélkül elment 600 ezret, de ezt a Robimesterék biztosan jobban vágják,hogy van/volt-e köze hozzá. Erről jut eszembe, a lagesz túl van 600 ezren amit úgy egyébként a tegnapi nap elcsesztem, fel voltam készülve rá, hogy felveszem ezt a pillanatot. Mire észbekaptam már 600058 kilométert mutatott az óra. Nem kicsit voltam pipa, de teljesen elfeledkeztem róla egy hülye félórás telefon miatt a pályán. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Kornelius07 #66557 üzenetére
A projektor az nem koszolódik, de ha szeretnél új lámpát megszégyenítő burát, akkor lefényképezem, hogy mit kell venni, ezt a sok lámpabuzifelújítószarságot (ami nem igazán tartós és véd is) meg felejtsd el.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
A good year efficient grip-nek az eső, vizes/párás kanyarokban is csak egy gúnyos mosoly...
Minden hangot felerősít a kamera, nálam még motorhang sincs jóformán, főleg nem ilyen nyivákolós ablaktörlés, amit lehet hallani ...A szaggatott vonalból meg szerintem mindenki megtudja állapítani a sebességet ...nagyjából...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Gabady #66402 üzenetére
Sok éve már, szinte törzsvásárló vagyok náluk, meg a frauto-nál is.
Megbízhatóak és gyorsak, meg mindennek lehet őket nevezni, de újnak semmikép.... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Pedig már többször akartam, hogy ott legyen a többiek közt, de mindig elfelejtettem. Bár nem patyolat tiszta, de ez annyira nem is látszik rajta, ha nem lenne poros, feketébb lenne..
Robibá, vagy Mycso, ha majd lesz időtök, tegyétek be légy szíves...Látom adatok is vannak írva..
Laguna III , 2009, 2.0dCi, 223Le, 474nm
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #66275 üzenetére
Most voltam vele megint, direkt mérem, 20 perc után még világít. "Asse" tudom mióta döntött így, hogy ennyi ideig tököl vele. Lényegében, ha nem aludna ki, nekem még jobban "bejönne", mert ott azonnal látszik, mintha valamilyen védelem lenne az autóban, persze nem egy "rönósnak", aki rögtön vágja, hogy az ott mi.
De az biztos, hogy 3-5 perc után az autóban áram nincs. Látom bedugott USB kütyük led lámpáin is, a központi zár visszajelző piros kis led lámpáján is.
Mire megírtam ezt a hszt, gondoltam rápillantok, már nem ég.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Mi lehet az oka annak, hogy az elektromos kézifék gomb pirosan világító lámpája nem alszik el?
Az autó áramtalanítja magát egy idő után, akkor ez is elalszik, vagy max 2-3 percre rá. de most folyamatosan világít.és ha sehol nincs áram, akkor ott, hogyhogy van...még...?
Kép szerint ilyen a kapcsoló, meg így is világít...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
A laufenn jó, csak kopik.
Nem értek vele egyet.
Egyáltalán nem jó, ahol én kanyarban (kanyargós utakon) a GY efficientgrip-pel mintha dróton húznák úgy fordulok be, ott te mész a csába ezzel gumival, főleg esőben.
Ugyanez van, ha hirtelen meg kell állni, már elcsaptad az illetőt, vagy bármit, én simán megállok előtte.
Most erre az lesz a válaszod, hogy nem kell gyorsan menni?
Gumis rokonnal sok gumit kipróbáltam, azt nem tudom, hogy mennyire kopik, de ezt Laucsodát azonnal kukáztam egy 50km-es próbakör után. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
forceberg #66168 üzenetére
Ne is mond. Lagesszal voltam ma a párommal vásárolni, ő beszélt (ki más) és az egyik piros lámpánál olyan kicseszett göröngyös a beton, hogy mire megálltam addig"remegett" a hangja, ahogy az autó dobálta, másképp nem tudom jellemezni. Röhögtem is ezen. :-D
pontosan ittNem látszik, mert az autók rajta állnak, de ha jobban ráközelítesz, akkor a fehér választón látszik, hogy valami nem stimmel (kép alig adja vissza), na ez a piros VW-tól a lámpáig konkrétan egy ki...ott hullámvasút! Elképesztő!
Nem csodálkozom, hogy szétesik szegény futómű, meg a bakok, szilentek, csillapítók etc... kilehelik a lelküket nagyon hamar! :@
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #66097 üzenetére
Robimester!
Mi az, ami huppogó hangot adhat? Tehát nem kopogó, nem olyan, hogy mindjárt szétesek, csak ilyen lágy hupogás, ami szar úton jön elő. Én hallom, persze más nem.
Ha jól emlékszem 560 ezernél lett cserélve majdnem minden, de ebben nem vagyok biztos.
Más:
Tegnap este még mentem egy százast a Lagesszal, tankolok és gondoltam lemosom a bogármaradványokat az ablakról meg a lámpáról is. Ma reggel nézem, a durvább kefe frankón össze-vissza karcolta a lámpát Nézem a volvot, mert azzal is ezt szoktam csinálni, tükörsima. Szóval, nem tudom, milyen gagyi műanyag burkolata van a laguna 3 lámpáján, de ezt senki ne próbálja ki. Szerencsére egy frankó karc eltávolítóval szinte teljesen kitudtam simára polírozni.
Vagy az évek alatt annyira vesztett a minőségéből, hogy egy ilyen törlés azonnal meglátszik rajta.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
599599 most pontosan itt áll a számláló, teljesen véletlenül alakult így, ahogy megálltam vele, tehát még (már csak) 401 km kell a hatszázezerhez. Nyár végére meglesz!
Mostanában biztos nem ülök bele, mert egy rakás dolgom lesz külföldön és nyilván a másikkal megyek.
Az én lageszom elképesztő, több, mint 1 hét után is úgy indul, mintha 5 perce raktam volna le és mindenkit leakar tolni a pályáról. megküldtem nagyon Pécs és Baja, majd vissza között, nem tagadom.
De azt hallottam a városba érve most, hogy jobb hátul megint valami elkezdett huppogni, csak elég göröngyös betonon hallani egyelőre, nem hiszem, hogy micsoda elcseszett futóműve van ennek, helyesebben, micsoda elcseszett utakon kell járni, ami miatt ez lesz. Szerdán már meg is nézik (öcsém viszi) rendelni sem kell semmit egy egész raktáron van itthon futómű alkatrészekből (is). De tényleg, ami futómű, abból minden van, kivéve féknyereg meg dugattyú.
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest