- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitnesz felügyelő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nordik
őstag
Az miért van, hogy M2nel az átlagfogyasztás nem nagyon változik fedcomp szerint? Eddig főleg városba használtam, beállt 8 literre a fogyasztás, majd néhány hete 80% pálya de nem sietősen és ugyanúgy maradt a 8 liter.
Most nulláztam és eddig 7.3at mutat. Ezt már régebben is észrevettem, hogy beáll egy értékre és nem változik.
Ha a szokások változnak érdemes nullazni esetleg?
-
Nordik
őstag
M2 1.6 113LE milyen fogyasztást produkál 70% országút/autopalya 30% város? Most 8 litert ir ki a fedélzeti de ez nemtudom mennyire pontos. Néha szoktam számolni tankolás után, de nekem kevesebb szokott kijönni.
Csak azért mert munkahelyen az üzemanyag költségtérítés fogyasztás alapján van. Én most 8 litert mondtam.
-
Nordik
őstag
-
Nordik
őstag
Holnap reggel szetszedi a szerelő a feltengelyem, ugye erősebb gázadásra ráz az autó. Futómű rendben elvileg.
Mondott egy olyat, hogy lehet elég csak újra zsirozni és jó lesz. Gondolom egy darabig csak… Napi szinten pályázni fogok, gondolom nem érdemes ilyennel szórakozni hanem csere.
-
Nordik
őstag
válasz Alusky #90050 üzenetére
Nem, ha elveszem a gázt abbahagyja.
Olyan 3500-4000ezres fordulaton jön elő es akkor amikor gázt adok. Most volt jobbos axial csukló csere plusz kormanyosszekoto, stabilizátor palcak illetve stab rúd szilentek, lengőkar hátsó szilentek. Talpas nem olyan rég. Futómű elvileg rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
Nordik
őstag
M2 nagyobb fordulaton erőteljesebb gázadásnál ráz. Szerelő szerint belső féltengely csukló hiba. Igaza lehet?
-
Nordik
őstag
-
Nordik
őstag
M2 gázadásra rázza a jobb elejét. Nagyon enyhén húz is jobbra. Szerelő szerint axialcsuklo kotyog, hallani is koppano hangot. Okozhatja ez a razkodast vagy más lehet? Gondolom a kerekosszetartassal lehet összefüggésbe.
-
Nordik
őstag
válasz diablo1984 #89186 üzenetére
Majd írj a fejleményekről.
A tisztítás után nekem tobb napja nem szólalt meg indításkor. Valami köze mégiscsak lehet a szelephez. Olyan nem lehet, hogy pont leallitaskor nem engedi el rendesen az olajnyomast a kerekbol a szolenoid, így a retesz nem tud beugrani a helyére? A következő inditasnal ezért kerreg.
-
Nordik
őstag
válasz diablo1984 #89153 üzenetére
A múltkor mondtam, hogy bőségesen atmostam a szolenoidot fektisztitoval illetve leszedtem a szurot róla. Azóta több napi állás után se volt kerreges. Kérdés melyik segített. Nekem lehet tényleg csak koszos volt. Szűrő nélkül egyébként nemtudom mennyire érdemes használni.
De neked, hogy új szolenoiddal is miért szólal meg az kérdés.
-
Nordik
őstag
válasz diablo1984 #89153 üzenetére
Szolenoidot te cseréltél? Ha az szabályozza a működését a kereknek akkor nem lehet, hogy keson nyit zar stb.?
Nekem a szerelő is azt mondta nyomjam át fektisztitoval és az segíteni szokott.
-
Nordik
őstag
-
Nordik
őstag
válasz diablo1984 #89145 üzenetére
Ezek után minek cseréltessem ki én is, ha ugyanúgy kerregni fog.
Eléggé random jön elő, például most reggel nem volt kerregés, szépen indult.
-
Nordik
őstag
válasz diablo1984 #89131 üzenetére
M2 1.6 16V 83 Kw 113Le
Ma elugrottam a szerelőhöz mennyi munkadijjal számoljak. Beszéltem vele, szerinte ha csak inditasnal kerreg és nem is mindig akkor egyelőre ne foglalkozzak vele. Mondtam neki jövő hónapba megyünk horvátba, azt mondja nem fog megdögleni.
Azt tanácsolta pucoljam ki a szolenoid szelepet hátha segít. Bár kétlem, szerintem ettol nem fog megjavulni.
Van rajta szűrő ugye, bár nem volt egyáltalán koszos, levettem róla megpróbálom igy. Kicsit el is volt deformalodva. Olajszűrő úgyis szűr. Oda már tiszta olaj kerül.
Nekem ez most 3 évet kibírt de vicc, hogy ez ennyit tud…
[ Szerkesztve ]
-
Nordik
őstag
Ha legalább 6-8 órát áll az autó inditasnal kerreg az okoskerek. 3 éve lett cserelve… Ugytunik megadta magát. Meddig lehet még így használni? Okoz bármiféle problémát?
-
Nordik
őstag
M2 1.6 16V mennyi a hosszbordás szij csere periódusa?
5 éve lett cserélve olyan 60ezer km lehet benne.
-
Nordik
őstag
M2nel csak kerek összetartás állítható vagy dőlés is? Nagyon minimálisan eszi a külső szelet a jobb első kereknek.
-
Nordik
őstag
Valtokulisszanal a csuklokat mivel érdemes kenni?
Van itthon szilikonzsír illetve teflonos lanckeno olajam. Utóbbi csepegtetos, talan könnyebb kezelni.
[ Szerkesztve ]
-
Nordik
őstag
válasz diablo1984 #88222 üzenetére
A gyari az enyembe is annyit bírt nagyjából a szervizkönyve szerint. Ez pont be van jegyezve. Aztán kapott újat ami kibírt úgy 5-6 évet. Majd én csereltettem és ez most majdnem 3 ev után megadta magát. Szolenoid az valószínű egyszer se lett cserélve.
-
Nordik
őstag
válasz diablo1984 #88220 üzenetére
Igen ez volt benne. Szerintem nincs érdemi jelentősége milyen van benne ha amúgy ajanlott hozza.
M3nal is ennyire rosszul tervezett egyébként? Vagy ott már változtattak?Olvastam én is régebben ezzel kapcsolatba mindenfélét. És mindenki mást mondd. Van akinek megoldja a szolenoid csere, van akinek az okoskerek csere és van akinek ugyanúgy kerreg tovább hiába cserél ki mindent is.
[ Szerkesztve ]
-
Nordik
őstag
válasz diablo1984 #88217 üzenetére
Nekem Purflux volt benne, most Hengst. Ugyanúgy kerreg.
Gondolkodtam rajta, hogy kap egy új szolenoid szelepet mivel valószínűleg a gyari lehet benne, de ezek után minek…
Mondjuk ez annyira nem pálya, hogy 2-3 évente meg kell bontani a vezerlest, mert nem bírja az okoskerek. Vagy együtt kell élni a kerregessel. Kérdés meddig viseli el a vezérlés.
-
Nordik
őstag
válasz diablo1984 #88172 üzenetére
Nekem 2 éve lett cserélve az okoskerek, most újra kerreg indításkor. Igaz akkor szolenoid szelepet nem cseréltem, kitudja nem e a gyári van még benne.
Mindenesetre érdekes, hogy csak ennyit bírt. Vagy könnyen lehet egy szolenoid csere megoldja? Esetleg nem működik megfelelően és tonkre is vágta ilyen hamar?
[ Szerkesztve ]
-
Nordik
őstag
M2 alá kellene stabilizátor palca.
Milyen márkát tudtok ajánlani? Nem kell a legjobb, valami ár/értek arányban megfelelő jöhet.
-
Nordik
őstag
válasz Mezga Aladár #86565 üzenetére
Ha nem tudod mikor cserélték utoljára akkor cseréld. Nekem vezérlés csere után 2 évvel kezdett kerregni. Aztán meg is kellett újra bontani. Pedig már az se volt új a szerviz előélet szerint. 8 évet bírt ha jól emlékszem a dátumok szerint.
Szerintem minden második vezerlescsereig bírja, de nagyobb valószínűséggel nem bírja ki már a masodikig. Függ attól is gondolom mennyiszer inditozol stb.
[ Szerkesztve ]
-
Nordik
őstag
válasz diablo1984 #86525 üzenetére
Mennyiért vesztegetnek most egy ilyet ha szabad tudni?
-
Nordik
őstag
válasz 75kokoko75 #86262 üzenetére
Felső holtponti jeladó esetleg?
-
Nordik
őstag
M2 2004 1.6 mekkora az üzemanyagtartály? 60 liternek kellene lennie gyárilag én úgy tudom.
Csak mert ma negyedig volt ami elviekben ugye 15 liter lenne és már 39-40 liternel lekattant a pisztoly. Belement 41 liter de már csak éppen.
Tehat mintha csak 55 literes lenne. Vagy ennyire pontatlan a mutató esetleg az a 60 liter max mennyiség nagyon a határ?
Csak érdekességképpen kérdezem.
-
Nordik
őstag
válasz Mezga Aladár #86031 üzenetére
Ha tövig benyomod kikapcsolja a sebességhatárolót. Gondolom ezt érzékeli.
-
Nordik
őstag
válasz rob210 #85854 üzenetére
Én pedig lehet elhagyom a Renault vonalat egy 2008as Ford Focus 1.6 TI-VCT autóval. Egész megbízható konstrukció és tetszenek is, talán nem járok vele rosszul.
Mit érnek most a 2004es 1.6 Meganeok? Ugye az enyém Limousine, minden földi jóval felszerelve kivéve ülésfűtés. Gyakorlatilag csak bele kell most ülni. Kívül-belül korát meghazudtoló állapotban van. 135ezer kilométer van most benne ami ugynezki valós. 800ezer 1,2 millió között is találok. Rendesen fent vannak az árak.
-
Nordik
őstag
Milyen tünetek voltak neked lambdaszonda hibánál? Diagon látom, hogy az elsőnek szépen változik a feszültsége, de a hátsó az nem mozdul úgy emlékszem. Van egy tartomány amibe mozognia kell a feszültségnek? Vagy hogyan lehet észrevenni ha már rossz? Hibát gondolom csak a legvégső esetben dob.
-
Nordik
őstag
válasz Reaper04 #85731 üzenetére
Ha nem menne a szolenoid szelep arra visszajelez. Érzékeli, hogy nem megy a vezérlés módosítás. Próbáltam már régebben lehúzott szolenoiddal menni és jelzett is.
Nalam is kerreg néha, bár indításkor nem. 2 éve kellett cserélnem. Sajnos nem sokáig bírja, hiába mindig 5W30 olajjal használom.
-
Nordik
őstag
-
Nordik
őstag
válasz LamerGyuri #85680 üzenetére
Őszintén meg se fordult a fejemben, hogy hamis lenne. Nem lehet, hogy csak kifogtal egy hibás darabot?
NGK-t szoktak hamisítani, de eddig Kovácsék megbízhatóak voltak, kétlem hamisítványt árulnanak.
[ Szerkesztve ]
-
Nordik
őstag
válasz LamerGyuri #85670 üzenetére
Én pont tegnap tekertem be az új Denso K20PR-U gyertyákat a Meganeba, nekem nincs vele gondom. Szinten Kovacsautos rendelés.
-
Nordik
őstag
M2nel 1.6os motornál mennyit kell bontani a bal oldali motor tartó cserejehez? Nem a felső nagy zselesre gondolok hanem a váltó oldalira. Az alsó és ez még nem lett cserélve. Az alsó relatív egyszerű.
-
Nordik
őstag
válasz gabor9991 #85127 üzenetére
Én a Purflux szűrőt talán 1000Ft környékén rendeltem úgy fél éve, Denso K20PRU akciósan volt darabja 600Ft. De egyébként se drága.
Soha semmit nem veszek Bardi és Unixtol, hatalmas haszonkulccsal dolgoznak.
Mikor kuplungoztattam 2 éve a Luk kuplung szett emlékszem, 85-90ezer lett volna Unixtol, Kovacsautotol megrendeltem 41ezerert ugyanazt…
[ Szerkesztve ]
-
Nordik
őstag
válasz grizlisandor #85029 üzenetére
-
Nordik
őstag
válasz Kronos3000 #85026 üzenetére
Ez mind ugyanaz, csak más a beszerzési forrás. Válaszd a legolcsóbbat.
-
-
Nordik
őstag
válasz sesomaru1989 #84934 üzenetére
Ráadásul ha jól tudom 4 fajta kinyomocsapaggyal szereltek.
-
Nordik
őstag
Vettem 4db Denso K20PR-U gyertyát. A hézag gyárilag olyan 0.8 lehet. Kézikönyv szerint 0.95+-0.05 kellene lennie. Mennyire allitsam? Vagy hagyjam így?
-
Nordik
őstag
FHP jeladobol milyen markát vegyek? Delphi, Valeo?
Gyarilag talán Valeoval van szerelve.
-
Nordik
őstag
-
Nordik
őstag
Vajon az én 2004es 1.6os M2 mennyiért mehetne el? 135ezer km, bőven szép állapot, tényleg vigyáztam rá és gyakorlatilag most hibamentes az autó. Én ilyen 800ezer körül tippelem, de amilyen bontoszokevenyeket árulnak mostanában, lehet menne az még kicsit felfelé. És nem lehúzni akarok senkit, de brutálisan felmentek a használt autó árak is.
-
Nordik
őstag
Kinéztem egy 2013as M3 Grandtourt. 1,6 millió. Egész jónak tűnik. 1,5Dci 110Le 6os váltó. Kell felni ettol a motortól és úgy általában a típustól?
-
Nordik
őstag
M2 1.6 16V K4M760 motornál amennyiben a vízhofok rossz adatokat közöl az mindenképp megjelenik az oracsoportnal is hibakent? Vagy külön küldi a jelet a motovezerlohoz és külön az orahoz?
-
Nordik
őstag
válasz sesomaru1989 #84169 üzenetére
Egyébként bele férne a tálcába szerintem nagyobb is. Van valami előnye ha egyel nagyobb kerül bele?
-
Nordik
őstag
válasz sesomaru1989 #84166 üzenetére
Ah. 56ost tettem bele, de most ahogy nézem 60as lenne jó hozza. Bár 55ost is hoz hozza. Gyárilag nemtudom milyennel szerelhettek.
-
Nordik
őstag
1.6 M2be gyárilag mekkora akku kell?
-
Nordik
őstag
Egy ismerős kettes clioja olyan hibát produkál, hogy inditasnal felporog a motor, de van hogy máskor is. Benzines 1.2 azthiszem.
Nem láttam meg az autót de gondolom elektromos lehet a folytoszelep, esetleg a gázpedál is. Jól sejtem, hogy ezek közül lehet valamelyik? Én inkább folytoszelepre gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
Nordik
őstag
2 éve cseréltem az alsó motortartot az M2n de szerintem megint kiszakadt. Ez ennyire nem bírja?
-
Nordik
őstag
válasz sesomaru1989 #83396 üzenetére
-
Nordik
őstag
válasz sesomaru1989 #83346 üzenetére
Nekem is Sedan. Ahol megtaláltam ott a hatsohoz hozza a 45mm.
A második fajta egyébként hogyan működik? Össze van tolva a két cső, ugye az egyik fele kicsit tágítva van, majd raszorit?
-
Nordik
őstag
Tegnap cseréltek M2n hátsó dobot. De a csatlakozásnal egy kicsit kifúj.
A szerelő ilyen bilincset rakott:
Pedig szerintem ilyen kellene:
Lehet ez a probléma forrása? Mert ha igen akkor vissza viszem és megveszem ezt a fajta bilincset. Esetleg pontos méretet tudtok mondani? Alvazszam szerint hátra 45mm, középső dobhoz pedig 50mm átmérőjű kell. Csak, hogy nehogy rosszat vegyek. -
Nordik
őstag
válasz tothjozsi96 #83242 üzenetére
Nincs a közelben egy helyi szaki, akibe egy kis emberség is szorult? Megbeszéled vele, aztán 10 perc alatt átnézi.
Én biztos ezt csinálnám, egy relatív kis értékű autóra kar 10ezreket elkölteni csak azért, hogy atnezzek. Hidd el ha nagyon nem éri meg megvenni az autót, ő is észreveszi. -
Nordik
őstag
válasz tothjozsi96 #83232 üzenetére
Vigyél inkább magaddal ha van egy hozzáértő ismerőst aki tisztában van az esetleges költségek mértékével, ezután egy kis alku és ha így is összességében megéri az autó akkor hozd el.
Ha olyat viszel aki ért az autókhoz, úgyis látja megéri e foglalkozni vele.
-
Nordik
őstag
Bárdi féle alvazszam szerinti alkatrész kereső mennyire hiteles? Nyugodtan lehet rá alapozni egy egy alkatrész rendelésnel?
-
Nordik
őstag
válasz Tiédetis #83053 üzenetére
"Mit jelent a termékek cikkszáma (cikk-kód) után szereplő /LA, /SZ, /S, /P, /KO, /I stb jelölés?
Ezek belső jelölések, segítenek nekünk a termékek rendszerezésében. Ha / karakter előtt a cikkszám megegyezik, akkor ugyanarról a termékről van szó. Ebben az esetben az árakban minimális eltérés lehetséges."Ugyanaz a két termék, csak a beszerzési forrás más. Tehát veheted ugyanabból a cikkszambol az olcsóbbat.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen autót vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BMW topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitnesz felügyelő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Üveg tolóajtó RS 120 85x205 cm