- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- OnePlus 9 Pro - gyorsulási futam
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
meroly
veterán
Sziasztok!
Asszony Cliojában letört a visszapillantó tükör (1.5dci 2004, elektromos)
Ezek közül a márkák közül melyiket ajánljátok?Alkar
Klokkerholm
Max
Tyc
Van wezelKöszi
Impossible is nothing
-
rob210
Topikgazda
válasz blasi20 #57595 üzenetére
Ez nem hangzik jól. Több dolog is lehet.
Elsőre hidrotőke letapadást mondanék a nem megfelelő olaj, vagy elkokszolódás miatt.
Ami szelephanggal párosul, nem megfelelő hézag.
Ha valóban ez van akkor ne sokat járj így vele.
Le kell venni a szelepfedelet és megnézni.
Ha igy jársz vele sokáig akkor a hengerfejet is le kell majd venni, mert szétveri a szelepeket a dugattyú.Aztán lehet átugrott vezérlés is egy fognál pont ezt produkálja.
De persze ez látatlanban, a leírt tünetek alapján.
Lehet más baja is, de az erőtlen motor a csattogás, mind mind erre utal.Kerepelés lehetne a canister szelep is, de attól a motor nem lenne gyenge.
Illetve akár ezek együttes tünetei is lehetnek.
Mielőbb szerelőhöz kéne menni vele, amig nem lesz oda a motor.[ Szerkesztve ]
Renault power
-
blasi20
tag
Sziasztok!
Lenne egy 2-es clio 2004-es 1.4 16v amely a következő tüneteket produkálja: Teljesítmény növeléskör (gázadáskor) erős kereplő hang hallatszik a motortérből. A hang sokkal erőteljesebb ha a kocsinak mozgás közben adunk gázt. A motor gyenge, a szokásosnál jobban lassul motorfék használatakor és többet is eszik.
A hibát először üresből 1-esbe váltáskor tapasztaltam. Nem volt erőltetett váltás vagy hasonló!
Akinek van valami ötlete, vagy tapasztalt már hasonló hibát annak a véleményét megköszönném.
https://www.youtube.com/watch?v=OBPlv7ks5Xg&feature=youtu.be
-
rob210
Topikgazda
válasz forceberg #57589 üzenetére
Megbocsátok, mert te értettél félre, nem én néztelek hülyének
A hátsó és első fékrendszer is két féle nyereggel van szerelve. Eddig stim. De ezen belül is két féle méret van elől! (Csak elől hátul egy méret van)Na most a lényeg, hogy elöl rajta van a nyergen belemarva a gyártó, de a hátsón nem mindig.
A képeket is azért tettem be csak az egyik kimaradt mert elől és hátul is két féle a betét.Így már oké?
Renault power
-
Predator2
addikt
Helló
Kiegyenlítőtartály utántöltéshez 2004-es 1.5dci 82HP Clio2 kocsihoz milyen fagyállófolyadékot vegyek?
THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
LamerGyuri
senior tag
Azt nem tudom; én gyári alut AKARTAM , és ezzel a 2 oldallal tudtam rendet rakni a fejemben. Mert hiába találtam gyári OZ által Renault-nak gyártott alufelnit aprópénzért, a nagy ET miatt el kellett engednem.
A gyári egyébként tényleg jobb. Viper felnijeim voltak, ami még nem az alja, de hozzá képest a gyári felnik még gumi nélkül is nehéz dögöknek tűnnek; nyilván nem azok, mert gyáriak."Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."
-
veterán
válasz rob210 #57583 üzenetére
Bocs, de tényleg ennyire hülyének nézel, hogy nem tudnám, hogy elől-hátul nem ugyanakkora a tárcsa, meg, hogy az első és hátsó betétek másmilyenek?
Egyébként pont a tárcsák vastagságát mértem, hogy műszakin nehogy gond legyen, hogy már túl vékonyak. A tárcsák még jó méretűek, de betéteket már cserélnék. A fék típust nem olvastam le, mert nem gondoltam, hogy a konkrét autóhoz többfajta rendszert hoz a Kauffer. Szervizprog. oválplakett ajapján dobott cikkszámokra kerestem a Kauffernél.
A Kauffer előre csak Bosch-hoz való alkatrészeket hoz,
hátulra van Lucas/TRW, de azok között én rajzok alapján nem látok eltérést, sőt a Brembo hátsó betétnél az van írva:"Fékrendszer: Trw-Lucas"
Szóval pont azért írtam be, hogy ha többféle van, akkor hol szokott lenni ezeken a márkajelzés?[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
rwin5
őstag
válasz LamerGyuri #57586 üzenetére
Király! AZ első linkről le is lehet rendelni utána ami passzol-tetszik? (röviden kérdezve, megbízható webshop-e nem ismerek sajnos egyet sem, jófogásról nem akarok rendelni nehogy befürödjek vele)
-
LamerGyuri
senior tag
Kezd itt, mert én is majdnem belenyúltam egy olyan gyári Rönyó felnibe, ami belül nem fért volna el. Ha megvan, hogy ET és szélesség mettől-meddig jó neked, akkor folytasd itt, és minden kerek lesz.
[ Szerkesztve ]
"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."
-
rwin5
őstag
üdv segitséget szeretnék kérni felni méretet illetően
2002-es cliomra akarok valami "mutatósabbat" vásárolni, online semmi túlzást, új nyári gumi szett is jön ezért vagyok úgy vele, hogy cserélem az egészet
valaki megmondaná, hogy milyet érdemes nézni méretben? Gyári infó 1.6 16V (79 kW)
185/60 R14
185/55 R15 ezt ajánlja, akkor 14-5 colos felnit kéne nézzek ami legoptimálisabb volna? köszi+1: első lökhárítót teljesen újrafényezni mennyibe fájhat?
[ Szerkesztve ]
-
rob210
Topikgazda
válasz forceberg #57582 üzenetére
Pedig nem.
Van sima peckes, rúgóval, meg van füles oldalról feszítő rugóval.
Ebben elől és hátul is különbözik.
Ráadásul a tárcsák sem egyforma méretűek, meg kell őket mérni mindenképpen.
Hasra nem veszünk alkatrészt, mert ha nem bele valót veszel az cumi.Renault power
-
rob210
Topikgazda
válasz Geri19831208 #57577 üzenetére
A hűtő 9000.- től a csillagos égig mehet fel.
A szerelés 20000.-
A fagyálló pedig attól függ milyet raksz bele.
De az is kb. 4.700.- tól a csillagos ég.30.000.- alatt nem úszod meg, ha csináltatod.
Renault power
-
veterán
Szerelés nélkül ki lehet deríteni, hogy hátul Lucas vagy TRW fékek vannak? Vagy inkább a kérdés, a betétek ugyanolyanok? (M2 1.5dCi) Előre csak Bosch-t látok mondenhol.
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
rob210
Topikgazda
válasz Geri19831208 #57575 üzenetére
Milyen autóról van szó?
Bocs de nem tudom megjegyezni kinek milyen kocsija van.[ Szerkesztve ]
Renault power
-
mycso
Topikgazda
Ha valakit érdekel gyári keréknyomás szenzor laguna3-hoz, akkor a bárdiban beszerezheti 6250ft/db áron. Csak rendelni tudják. Készleten utángyártottakat tartanak, átlagosan 15.000ft/db áron.
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
LamerGyuri
senior tag
válasz Tomi0703 #57567 üzenetére
Tessék. Neked ilyen kell, mert ebben benne van a tájolópöcök.
Nekem pl. Angliából kellett vennem közepeket, mert a magyarnepper egyet akart annyiért adni, amennyiből a 4 megjött az angoltól.
[ Szerkesztve ]
"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."
-
Tomi0703
addikt
válasz LamerGyuri #57553 üzenetére
Kertem. Tenyleg akkora volt.
----
Most viszont keresnek ket kupakot ilyen Villegia 16"-os felnire.
Ali, ebayen talalni ilyet? Hogy keressek ra?[ Szerkesztve ]
-
Gabady
aktív tag
válasz rob210 #57492 üzenetére
Megvan az uj szelep. Csere utan kb 2 mpenkent dudal. Ha csak a szelep van fent, cso le van huzva, akkor a szelepnel folyamat sziv. Ha be akarom fogni, elkezd fulladozni az auto. Kovetkezo lepes ?
*** Megane 2 2.0 16V *** iPhone 15 Pro - Airpods Pro 2 *** DellbookPro15,2 i5-6300U - 16GB DDR4 - UHD 520 - 500GB NVme *** Ryzen 7 5700X - 32GB DDR4 - RX6950XT - 2x2TB NVMe - 2TB HDD ***
-
eTrade
tag
válasz Geri19831208 #57558 üzenetére
Mérd meg azt is hogy mekkora a hézag a régieknek... esélyes hogy már rég nem optimális.
-
törölt tag
Szedett-e már ki valaki 1.5dci FAP-os motorból EGR szelepet?
Ezt is 3 csavar fogja, de az egyik fején rajta a turbóhoz menő atom kemény műanyag cső rögzítő füle. Ettől viszont nem férek hozzá a csavarhoz. Le kellene szednem ezt a csövet? -
rob210
Topikgazda
-
Steven
addikt
válasz Geri19831208 #57560 üzenetére
Hát vicces a nálam a kaki meg a be van égve az azt jelenti igen, megérett a cserére
csak mint laikus mondom
[ Szerkesztve ]
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
rob210
Topikgazda
válasz Geri19831208 #57558 üzenetére
Fentről lefelé az egyes az vagy kaki vagy a kép rossz.
A kettes be van égve.
A 3 as 4 essel nincs baj látszólag.Renault power
-
rob210
Topikgazda
válasz Geri19831208 #57555 üzenetére
0.9. Vagy 0.8 és közötte bármi jó.
A 8 szelepes nem olyan érzékeny a hézagra.Renault power
-
LamerGyuri
senior tag
válasz Tomi0703 #57551 üzenetére
Nem lenne egyszerűbb, ha kérnél egy fényképet az egyik felni belsejéről? Minden számodra szükséges adat ott van.
Na meg ennyiért már nepperkedni is megérné. Beszerezni a két hiányzó kupakot, kidobni a szelepeket és a hagyományos súlyokat, majd egy mosás és wax."Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."
-
molnarpeter
nagyúr
válasz diablo1984 #57548 üzenetére
Vegyétek, jóféle Nyilván Finnországba nyaralni () nem ezzel kell menni, de kisebb körzetben használva jó lehet. Gondolkodtam rajta én is, de évi több alkalommal 10 centi hóban megnyugtatóbb a téli.
[ Szerkesztve ]
-
Tomi0703
addikt
válasz gooool #57550 üzenetére
Pedig a hirdetésbe 5*108-at ír a csávó. Már le is beszéltem vele, hogy megveszem. De ha nem jó a kettesre akkor nem.
-
gooool
őstag
válasz Tomi0703 #57549 üzenetére
Ez ahogy latom harmas Leguan felnije es nem jo a kettesre. A kettes osztokore 5x108, a harmase 5x113.
Tobbiek:
Anyum 206-osara is Apollo negyevszakost vettunk, eddig minden oke vele, kicsit hangosabb, mint egy szezonabroncs, de egyebkent atlagos felhasznalasra megfelel. Esoben, hoban fekut rendben van, kopni nem igen kopik jobban, mint barmi mas.Üdv, Balázs
-
Tomi0703
addikt
Hali!
Ez a felni milyen autóhoz volt? Jó a 2-es Lagunára, ugye?
-
rob210
Topikgazda
válasz molnarpeter #57544 üzenetére
Nekem anno a 14 es méretben a fulda eco control jött be.
Aztán most a 15 ben nokian a téli nyári elégedett vagyok.
A nyári már nem megy vissza. Lejárta a nálam biztonságosnak tartott 6 évét.
4 évszakoson gondolkozom.
Asszonykámnak apollot tertünk fel a 16os kerekeire a versora, és eddig hibátlan.
Lehet én is veszek ilyeneket.Renault power
-
Robi81
tag
Sziasztok.
195/65 R15 nyári gumiba mi az ami jó?Megane 2 re kellene
15-20e Ft körül 4db kellene és új. -
FerNandor
őstag
Üdv.
Rob, a múltkor mondtad, hogy utána tudnál nézni a fékrásegítőnél a tömítés cseréhez, mert sziszeg. Ami itt linkelve lett az 23 ezer Ft körül volt pár napja, mostanra 80 ezer lett, most néztem. Kovácséknál 40 pár ezer, de nincs. Szóval elég jó lenne, ha meg tudnám oldani pár ezerből... Mert minimum 100 ezret erre most nem lenne "kedvem" fizetni. Tudnál ebben segíteni?[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
ThodEE
őstag
Sziasztok !
TOYO CF2 PROXES 185/60 R14 82H
vagy
Kleber DYNAXER HP3 185/60 R14 82H
Melyiket szeressem? 1200Ft a különbség összesenhttp://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
-
-
xuldar
addikt
Srácok, a hétvégén utánfutóztam, és egy kapubejárón tolattam be. Az utánfutó simán átment a dobbantón (amin a kapuszárny nyugszik, ha be van zárva), viszont az autó alja nem fért el felette, és hiába mentem lassan, a dobbantó belyukasztotta az autó alján lévő védőlemezt. A lyuk kb. öklömnyi méretű. A védőlemez valamilyen kompozit anyagból van, ha jól láttam. Itt egy kép a kérdéses alkatrészről.
Nézegettem online alkatrészboltokat, de nem bírtam megtalálni semmilyen kategóriában. A kézikönyv a "nem leszerelhető" alkatrészek közé sorolja. Ugye ez azt jelenti, hogy muszáj az autón lennie, de cserélhető? Egyáltalán cserélhető-e ez a lemez, és ha igen, mi a neve, mennyibe fájhat egy ilyen? Attól félek, hogy telemegy cuccal a belseje, és a kelleténél hamarabb kezd el rohadni az autó alja, illetve lehetnek bent olyan dolgok, amelyeknek nem jó a sár és a víz. Előre is köszönöm a segítséget!
Az autó Megane 2 ph2 kombi (2006).
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
AttyVin
aktív tag
válasz GrooveHero #57522 üzenetére
Persze, ez régóta ismert ("gugli" nélkül is).
Ez csak egy apró poénféle lett volna...
Az is kevéssé ismert általában, hogy Magyarország is csak a II. VH alatt állt át a "másik" oldalra (így kissé áthallásos).
Amúgy a régi magyar filmhiradók/filmek (amióta léteznek ilyenek valamikor a századforduló óta) gyakran mutatják is az "eredeti" haladási irányt.
De azóta nekünk csak a másik a "sötét oldal"...Üdv, Vino
-
FRENK1988
veterán
válasz zsinnyegtet #57525 üzenetére
A nehéz indulás lehet inditomotor gyengélkedés is
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
rob210
Topikgazda
Ha kéken füstöl, ajkor mennyi olajat fogyaszt abból rendesen lehet következtetni a motor állapotára.
Meg mielőtt bármit csinálnátok, egy résolaj kompresszió duóra vigyétek el, az nem horribilis összeg, viszont kiderül érdemes-e vele foglalkozni.Renault power
-
rob210
Topikgazda
-
zsinnyegtet
aktív tag
-
diablo1984
veterán
Kopott a motor ès/vagy a nagynyomású rendszer sem az igazi! Egy alapos átvizsgálást megegèrne, turbót is megvizsgálni, hogy nem lóg-e a tengelye... Nem tudom a főnöködnek mi a megèri kategória, de valszeg a kocsi árát is bele lehet tolni szerencsètlen esetben....
-
zsinnyegtet
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy 2007-es 1.5 dci Clio ~360000 igazolt km-el. Az autó céges én most ültem bele plussz megkaptam a felhatalmazást, hogy ha “megéri” akkor csináltassam meg. Csak azért kérdezlek Benneteket, hogy ha lehet akkor annyira ne b@sszanak át a szervízben.
Az már más tészta, hogy én a főnök helyében tuti 1 büdös petákot nem költenék már csórikámra.
Hibajelnség:
-nehezen indul...nagyon! (meleg motorral is, akksi új)
-miután életre kel szegénykém utána még 1-2 percig gyönyörű kék füstöt ereget de ez teljesen elmúlik illetve kulturáltan jár és korához/futásához képest jól húz.
-több izzítás sem javít a helyzetenKöszönöm szépen a tippeket/tanácsokat.
Üdv.A rock and roll az nem egy tánc...
-
Első éves átvizsgálásra mennyit szoktak elkérni a szervizek? 0.9 tce logan
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
GrooveHero
addikt
válasz AttyVin #57518 üzenetére
Akkor gondolom azzal nem vagy tisztában, hogy az a bizonyos sötét oldal, amiről beszélsz valójában a világos oldal, és amit ti használtok magyaroroszágon, az a sötét oldal. Guglizz utána, meglepődnél, hogy a bal oldai a hagyományos, csak az európaiak megváltoztatták
más...
tudom, ez nem laguna szaktopic, de hátha valaki...
Van esetleg valakinek tapasztalata Osram Xenarc Cool Blue Boost xenon izzóval (D1S)?
Szeretnék újítani, váltani 6000k körülire, mondjuk ez pont 7000k-es. Más ajánlás? Az ár nem gond, minőségit akarok, ami bírja is hosszabb távon.Köszi előre is a segítséget
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
AttyVin
aktív tag
válasz Steven #57520 üzenetére
Ja, az egy csudahely!
Én sem vezettem ott. Volt ottani "emberünk" (ami jobb is), akivel pár 100 km-t lenyomtunk.
Az, hogy háromsávos "autópályán" simán négy vagy öt kocsi megy egymás mellett, már egy idő múlva fel sem tűnt.
Viszont megállás nélkül szidta a líbiaiakat, akit tömegesen "emigráltak" hozzájuk, akik vezetni sem tudnak. de a legtöbbnek azért van pénze valahonnan...
Különben ez az igazi "migráció" nekik aztán nagyon nagy probléma, mert még az alapvető élelmiszerekből (pl. gabona) is behozatalra szorulnak (nem beszélve a határon előforduló fegyveres csetepatékról, amiknek rendesen vannak áldozatai is)...Üdv, Vino
-
Steven
addikt
Én Tunéziába nem mertem vezetni egy hétig béreltünk 4 en egy autót féltem , hogy megölök valakit nem az én hibámból...
Olyanok voltak hogy emberek sétáltak az autó pályán keresztbe úgy hogy 130-150 el mész (akár gyerekkel a hátukon)... aztán 4 sávos út minden kérdezés nélkül keresztbe megy egy autó ... egy irányú út és jön szembe egy lovas kocsi aztán még sorolhatnám...
Akkora káosz volt , hogy inkább kihagytam a lehetőséget én nem kerülök sitre az tuti ...
főleg az araboknál
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz AttyVin #57518 üzenetére
Londonban, 5 éve vezettem majd 1 hónapon át, komolyan fostam tőle, hogy a "csere" miatt valami nem lesz kóser. Ráadásul bérelt autó, hát nagyon nem kellene itt "koccanni" (mondogattam magamnak), de aztán sem a jobb oldali kormány, sem a baloldali sáv nem zavart meg. Szinte pillanatok alatt (muszájból) megtanulja az agy.
-
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
-
Gabady
aktív tag
válasz rob210 #57496 üzenetére
Tegnap este végigbújtam a netet. BMW-nél láttam ezt gyakori hibának, és hasonló sípolást produkált az autó mint nálam. Illetve a Renault-os videókba szereplő nyekergéshez hasonló nyekergésem volt nekem is, csak nem időközönként, hanem akkor lehetett hallani mikor gáz nélkül, csak kuplunggal mentem arrébb, pl az udvarba.
Még nézelődök, informálódok. De elég valószínű lehet a vákum miatt, mert az összes BMW vákum problémával küzdött.*** Megane 2 2.0 16V *** iPhone 15 Pro - Airpods Pro 2 *** DellbookPro15,2 i5-6300U - 16GB DDR4 - UHD 520 - 500GB NVme *** Ryzen 7 5700X - 32GB DDR4 - RX6950XT - 2x2TB NVMe - 2TB HDD ***
-
Gabady
aktív tag
válasz SIKIRIKI #57509 üzenetére
Az antennába van beleépítve. Ki kell szedni és egy műszerész pikkpakk megcsinálja.
*** Megane 2 2.0 16V *** iPhone 15 Pro - Airpods Pro 2 *** DellbookPro15,2 i5-6300U - 16GB DDR4 - UHD 520 - 500GB NVme *** Ryzen 7 5700X - 32GB DDR4 - RX6950XT - 2x2TB NVMe - 2TB HDD ***
-
SIKIRIKI
tag
Sziasztok!
Grand senic II .2007. évjárat.
Rádió állomások nem foghatok csak nagyon rossz minőségben és kevés. A kérdés az volna hogy ha van antenna és csatlakoztatva van de nem jó a vétel mi a .......... lehet vele? esetleg van valahol a kocsiba egy előerősítő,vagy az antennában,hol keresem nagyon idegesít. A fej egység jó mert egy darab dróttal remekül működőt mikor ki szedtem.
Válasz előre is köszi.
Az élet kemény parkolni nehéz! Asus M4A785TD-V EVO AMD Phenom II 550BE@3100 ASUS EAH5770 CUCore/2DI/1GD5 Ram 2*2048/1333mhz kingmax
-
rob210
Topikgazda
-
Steven
addikt
Valaki itt ért az autó hifi hez lenne privibe kérdésem autóhifi topikba egyenlőre off, eddig nem kaptam választ
-
Geri19831208
csendes tag
válasz rob210 #57501 üzenetére
Köszönöm a választ.
Az létezik hogy nem sok helyen lehet kapni?
Pl kovácsautónál nem találok.https://alkatreszek.hu/autotipus/renault/clio/clio_ii_bb0_1_2_cb0_1_2_1998_09/9041/gyujtas_izzitas_alkatreszek/gyujtogyertya/osszes_termek/-_1?manufacturers=Denso&stock_info=1&order=4&number_of_page=10&posted_filters=1
-
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen monitort vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...