- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mobil flották
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Gabady #93561 üzenetére
A verda vaganynak tűnik. A 2.0 dci egy nagyon jó motor, mindegyik teljesítmény szinten. Tartós, erős, jól megy, keveset eszik.
De hogy az automata váltóval mi a szitu, azt csak Rob tudja megmondani
az nem lesz az élmény fénypontja szerintem, még ha tartós is.
Egy fő gondját ismerem a hármas Lagunának. A beltér irtózatosan tud zörögni. Bárhol és bármikor, bármi.
Van rá megoldás, de el lehet vele egy napot is játszani. Motor tartó egy relatíve gyakran cserélhető dolog és fontos is, hogy jó legyen, mert bizony hozzájárul a beltér zajhoz rendesen. -
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz
Gabady #87437 üzenetére
Szia,
Köszi a helpet.
Kapott egy dupla szivargyujto csatlakozot, amit rákötöttem a sima helyére egy 30A lapos biztositekot is iktattam közben. Ezen a körön meg van meg egy 2A es usb töltő is, beszerelve a gyari szivargyujto helyére.
nem volt hulye aki kitalalta a wagot, igy gyorsan ment minden.
A dupla szivargyujto a könyök támasz hátulján kapott helyet, oda megy bele a két ülés fűtés. -
rob210
Topikgazda
-
-
rob210
Topikgazda
válasz
Gabady #85849 üzenetére
Rosszul tudod.
A motorvezérlő írható, de a légzsák vezérlő ami a váltó előtt van nem. Ez a 2es esetén is így van.
Egy légzsákvezérlő nullázás átírás 50ezer forint.
Ezután hozzá kell tanítani a motorvezérlőt.
Szvsz, rohadtul nem éri meg, amikor jó állapotú légzsákos ülésszettet 25e ért lehet kapni.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Gabady #85715 üzenetére
Cseréld ki a teknőt, nem olcsó mulatság, de az a megoldás.
Sok ilyen túlméretezéssel találkoztam már és egyik se volt tökéletes megoldás.
Volt ahol elrepedt a teknő, volt ahol frde lett a menet és volt ahol a sorját (amit kérdeztél) benne hagyták és vitt mindent. Konkrétan motor generál lett belőle.
Egyszóval teknő le elhajít, fel az új.
Kell új tömítés és két helyen gyárilag pasztázva van ott neked is meg kell kenni.
(váltó illesztésnél.)
1.5 -2 órás munka, kis nyomatékkulcs legyen, mert egyforma 13Nm kell lehúzni! -
harry
veterán
válasz
Gabady #83620 üzenetére
Ennyi alapjan ezt hogy lehetne megmondani? Ha pl. forditva neznem, hogy 'gyari reanult olajat lehet-e mercedesbe', arra mit lehetne mondani? Mar Elf-bol is van igen sokfele, es renault-n belul is motortol fugg (meg egyebektol), hogy abba melyiket lehet / nem lehet tenni, pl. ACEA vagy egyeb (pl. RN0700) minosites, 5w30 vagy egyeb megfelelo viszkozitas stb.
-
rob210
Topikgazda
-
-
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
válasz
Gabady #75237 üzenetére
Nagy eséllyel nem szükséges.
Ez szétszedéskor ellenőrizhető. Nagyban függ a használattól!!!
Ha viszont nem akarsz rizikózni akkor cserélteted, mert, ha bedöglik mondjuk egy hónap múlva, mivel az anyagfáradást nem lehet mérni, akkor kétszer fizeted ki a javítás költségét. -
törölt tag
válasz
Gabady #69738 üzenetére
Egyáltalán nem.
Ha lenne mélynyomó akkor nem kell 16-os hangszóró elég a 13-as. De nem igazán akarok mélynyomót, mert nincs hely. Meg csak drágítja. Ha nincs mélynyomó akkor viszont muszáj a 16-os és ahhoz faragni kell, meg ajtót bélelni stb.Az pluszban jó lenne, ha hátsó ajtóban is volna hangszóróhely (dehát nincs), oda mehetne kickbass 16-os, azzal már pláne jól szólna, mélyláda nélkül. De ebbe a szerencsétlen kombiba mindent lebutítanak amit csak lehet.
Annak meg semmi értelme, hogy a gyári hangzást visszaépítsem. Annak sem, hogy nekiálljak a bontókat feltúrni 4 ajtókárpitért ferdehátúból ami gyárilag 16-os... Ha egyáltalán felmegy.Mondjuk ez is csak nálam ekkora gond, mert minden hely foglalt. Bár mondjuk kombit azért vesz az ember, mert valamit rak bele, aminek meg hely kell, tehát nem fér el láda, doboz, semmi.
-
Gabady
aktív tag
válasz
Gabady #68415 üzenetére
Tegnap megjártam a Renault szervízt. Hűtőközeget lecserélték, hűt mint az ökör, 5 fokig lemegy a levegő hőmérséklete. Viszont a kompresszor álló helyzetben ugyanúgy lekapcsol 2500as fordulat fölött. Viszont ahogy észrevettem a hazaúton, menetközben nem kapcsol le, érezni, hogy fogja a motort egy kicsit.
Majd ráteszem diagnosztikára és nézek élő adatot, de addig is érdekelne, hogy más tapasztalt-e már ilyet ? -
eTrade
tag
válasz
Gabady #67646 üzenetére
Sikerült!!! Szomszéd srác segítségével akinek volt hozzá szerszáma végre sikerült... így max 5 perc alatt kint is volt.
Ez minden csak gumi nem volt, kivolt keményedve a pereme, tisztára mint műanyag. (a kép kedvéért direkt össze lett nyomva)
Köszönöm mindenkinek!
UI: Itt több segítséget kaptam mint a FB Megane 3&4 csoportjában.
-
eTrade
tag
-
-
-
nyalifali
aktív tag
válasz
Gabady #67018 üzenetére
Szia, elég megbonthatatlannak tűnt a szerkezet (számomra), érzésre törött (vagy átugrott/kiakadt), semmi ellenállása nem volt.
Melegebb időben a legkisebb úthibánál mindig kinyílt, úgy értem ~10km 8-10x...
Vettem egy bontottat, lemostam, kapott egy szilikon felületet, novicsentóÁmár még szenvedek vele, csavarok kint, a bal hátsó valahogy nem enged, azt hittem egyszerűbb lesz a csere, látom a csere alkatrészen hol fogja, de valamiért nem enged.
Holnap jobban aláfekszem... -
benvolio
őstag
válasz
Gabady #67013 üzenetére
Most nem vagyok otthon, hogy megnézzem, majd délután. A motortérben van valami elektromos doboz abba néztem bele, de semmi elváltozást nem láttam. Ha a kapcsoló rossz azt lehet látni ha kiveszem? Vagy még valami vezetékre gondoltam, hogy leeset valahonnan, hogy nem kap áramot, de nem tudom hol és mit nézzek meg.
-
nyalifali
aktív tag
válasz
Gabady #66985 üzenetére
Köszönöm, tudnál esetleg kontakot, vagy ez bontós ár?
(engem 30k kínált meg egy bontós a kérdésemre...)@Robi (#66987) köszi, belépek a Renault Megane II klub csoportba.
az ABS-t még értelmezem, de csak arra tudok gondolni, hogy a gyűrű anyagára gondoltál : akrilnitril-butadién-sztirol -
polonic
félisten
-
LamerGyuri
senior tag
-
-
-
Bass
addikt
válasz
Gabady #66523 üzenetére
És neked megoldodott a gond? Milyen tömités kell oda? Amugy a neten találni videokat,teszteket. Ennek a szelepnek teljesen ki kell nyitni ,zárni? Láttam valaki kivéve járó motornál tesztelte,nooormáális? Mi van ha brigoval megpucolom? Érdekes h kollégám m2-nél nincs ilyen hiba igaz neki 104ekm vsn benne enyémbe 186e viszont az enyém fiatalabb kocsi. Lehet tényleg a tömítés öregszik el?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Gabady #66402 üzenetére
Sok éve már, szinte törzsvásárló vagyok náluk, meg a frauto-nál is.
Megbízhatóak és gyorsak, meg mindennek lehet őket nevezni, de újnak semmikép.... -
gixxergabi
senior tag
-
-
Gabady
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- SkyShowtime
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kuponkunyeráló
- Milyen processzort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VPN topic
- Autós topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Philips NA351/00 Dupla kosaras Airfryer eladó
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest