Hirdetés
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- VoLTE/VoWiFi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
salieri.
őstag
Vissza fogom vinni,már jeleztem is , köszi az eddigi segítséget.
-
FRENK1988
veterán
Rob!
Te melyik Xadot használod? Annyira dicseritek, mar utánanézek -
diablo1984
veterán
-
salieri.
őstag
Akkor kompletten kell bele új szerkezet,kinyomócsapágy jól gondolom?
Még 1X megkérdezem : nyugodtan közlekedhetek így vele igaz? -
salieri.
őstag
Nyelestengely csapágy nem lehet gond ?
Mehetek így vele ? Hétvégén lenne vele egy 300km-es utam.
Valeo kuplung van benne. -
salieri.
őstag
Vezérlés 1 éve volt cserélve azóta 13 ezer km mentem.
Hosszbordás is volt cserélve, görgője nem.
2 hónapja kapott új kuplungot ,kinyomócsapágyat. Ha kinyomom a kuplungot megszűnik a hang. -
salieri.
őstag
-
konyi79
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Ebben van gyorsulás érzékelő is? Az autó tempomatos, úgy tudtam a gázpedál padlókapcsolójára kellene csak ledobja a klímát. Lehet benne más is?
Még a befecskemdezőt gondolom átprogramozni, bár az nincs tippem miért szólna bele. Meg az ugye csak szalonban megy leszedni a gyári legfrissebbet. -
eTrade
tag
válasz
meroly
üzenetére
Az a baj ezzel a kutyacsont motortartó bakkal hogy a gumírozott része pár helyen kiszakad és utána lötyög az egész. Ezt lehet házilag gumidarabokkal "erősíteni".

Én a helyedben adnék egy esélyt a Hutchinson kutyacsontnak mert ahogy a képen is látható az eleve tömörebb anyaggal van kitöltve.

-
rob210
Topikgazda
válasz
konyi79
üzenetére
Ez érdekes, akkor valami a motorvezérlővel, kábelköteggel, vagy a gyorsulás érzékelővel lesz.
Mert ilyet akkor csinál amikor hirtelen gyorsítasz, érzi, hogy kell a teljesítmény és leoldja a klímát.
Ezen a vonalon kezdj el keresgélni.
De ezt kemény dolog kiméregetni, meg megtalálni.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210
üzenetére
Nem tudok mit írni, csak az, hogy a Xado egyszerűen. egy fantasztikus olaj.Ha bírja a gyűrődést a köv. cseréig, csak ezt veszem ezután. Jelen estben erről van szó, amiből kettő kell, plusz a szűrő és sajnos rögtön 33 ezer a számla, de én azt mondom, hogy simán megéri, na. Már az élmény, ahogy egy dízelnek "befogja a pofáját" szinte benzines szintre valami brutálisan sima járással, már megér egy misét...

-
meroly
veterán
Srácok most már biztos hogy megadta magát a fél éve se vásárolt kutyacsont motorbakom (corteco).
Mi az a márka, amivel az ember esetleg tovább kalkulálhat?Ja és képzeljétek, olajcsere után kitöröltem a katalizátor hibát és már egy tankot mentem és nem jött elő. Szereti ezt az 5W30-at

-
konyi79
addikt
Sziasztok, bedobok egy problémát, hátha találkozott már hasonlóval valaki.
Adott egy clio4, 2012-es, manuális klímával, az alábbi hibajelenséggel:
Bekapcsolom a klímát, egy pillanatra behúz a kompresszor, majd el is ejt rögtön. Ezt csinálja egy darabig, míg behúzva nem marad. Akkor egy rövid ideig hűt, majd ha a rendszer nyomása miatt üzemszerűen kikapcsolja kompresszort, újra behúzni csak megint hosszú kínlódás után tud. Mondanom se kell, így elég gyatrán hűt.
Klímagáz töltete rendben, akku jó, feszültség stabil. A kompresszor, a tekercs, a reléje jó, a kimenő jel szerint működik. Nyomásérzékelő jó, de volt cserélve is biztos ami biztos alapon. Az utastéri kezelőpanel helyére már dugtunk másikat, neme az szívat, de nem. A másikkal is azt csinálta. Elpárologtató hőmérséklet jeladója jó, de kicseréltük.
Hasonlóval találkozott már valaki?
Köszi -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
gixxergabi
üzenetére
Izé, hát nem írtam ide?

Akkor úgy látszik máshova írtam, talán a lag3 fórumba, mindegy.
Szóval benne van, csodálatos, ahogy a motor jár tőle, pedig azt hittem a motulnál nincs jobb, de mégis.
Erőben itt már nem érzek semmit, de a motor még simább járású, konkrétan bent én nem is hallom néha, pedig nekem tényleg jó hallásom van. De kint is más, olyan mintha full beborítottam volna a motorteret hangszigetelőkkel. Valamit tud az az olaj az hétszentség, eddig 3500 km van benne. Meglátjuk, ha kibír 10-12 ezret és marad ilyen, csak ilyet veszek bele ezután mindig.
-----
Jah közben megnéztem, egy másik fórumon áradoztam róla.
-
gixxergabi
senior tag
ΞΔGLΞ
Bekerült már a Xado olaj vagy még a polcon pihen? -
törölt tag
Úgy néz ki, hogy a klímakompresszorom tömítése adta meg magát. 4 nappal a gari lejárta után.
-
Robi81
tag
Sziasztok
Megane 2 (2003 1.6 16v kacsa)szeretném majd kicserélni a hűtőfolyadékot.
Mennyit kell vennem,illetve hol vannak a légtelenitő csavarok,illetve hány darab van ebből?
csere folyamata? -
ilyenezalaci
tag
Sziasztok!
Új Megane 3 tulajként még néhány segítségre lenne szükségem.
Nem jöttem még rá, hogy hogyan lehet kikapcsolni az automata tompított fényszórót járó motornál. A kapcsoló "0" állásánál is bekapcsol indításkor.
Nem usb-s aux csatlakozóm van, lehet-e cserélni usb-re?
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Mert ~10 eve 10w40et kap. Nagyon regen amikor meg a te szerelodhoz hordtam akkor volt talan egy kis olajfolyasom es a 10w40-el megallt a folyas. De ez csak remlik,akkoriban nagyon nem erdekelt az auto, csak hordtam,hogy jo legyen es ennyi.
A lenyeg,hogy nekem bevallt a 10es olaj, nem is eszi meg nem is folyik,ugyhogy szerintem mar maradok ennel.
300e km-t fogja unnepelni a kis kocsi
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
kisgyerek85
üzenetére
5W40 miért nem?
Ha sokat mész és őszig eljön az olajcsere, nyárra jó. -
gergo5991
őstag
válasz
PeterPH
üzenetére
nekem egy 1.6 osom van 16V 81kw (91e km-es) és megy mint állat, 3500-4000től a székbe nyom (3masban)
, igaz nem kombi, meg általában egyedül megyek, na meg a hangja az azért van rendesen. Igy első kocsinak bőven adja a vezetési élményt a megane, egyedül ami zavar az a futómű mert már kisebb kátyus utakon is ráz meg visszaüt rendesenmelóban a céges 1.6os kombi fábia 77kw, de kb abban a kocsiban nem érzek semmi nyomatékot mintha csak lebegne az úton padlógáznál is, bár abban már van 280e km, gondolom ha rendesen lenne az a kocsi használva meg karbantartva jobban menne
-
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok!
Lassan olajcsere elött állok.
Clio 2 1,9 dti
ez mehet bele nyugodtan?
Motul 6100 -
Xantomas
őstag
Repedés a fogasszíjon. Mondjuk az olajtér elég durván kormos, de gondolom ez még pont határeset, két szűkebbre vett olajcsere periódus kihozza a nagyrészét. (bár Rob időközben leírta)
más:
A garázsban az egyik autó a múlt héten megoldotta magának az olajcsere előkészítését, meg esélyesen egy olajkarter cserét is. A garázs kijáró után, az első parkolóhelyig ment a csík, ott egy nagy tócsa. Gondolom onnan már nem a saját lábán ment.
Én is rendszeresen fosok tőle, hogy valami fel fog akadni, pláne akkor, amikor az összesen 7 tonnával terhelhető 4 autós beállóban áll egy Vitara, egy új Swift meg egy pár éves C merci, és mellé állok a Megane-nal. Épphogy 1-2 centi hely van olyankor a kocsi alatt, és ha nagyobb lendülettel megyek le, akkor picit le is tud koppanni, a csúsztatható beálló belső sinjénél (a sinpár külső része pont látszódik is a képen). Elvileg beállónként 2 tonnával lehetne terhelni... Ennél ha jól sejtem a C Merga legalább 100 kilóval nehezebb lehet, szóval nem véletlen, hogy meg is sűllyed a beálló szintje.
-
-
vASalo
tag
Sziasztok,
Egy erősen szubjektív kérdésben szeretnék tanácsot kérni.
Mennyire elegendő az 1.4 16V motor egy Mégane II kombiba? Néha autópálya és pesti városi használathoz?Köszönöm,
-
Szép napot!
Szolnok környékén tud valaki olyan személyt ajánlani, ahol a Megane 2-ben lévő Német nyelvű fedélzeti számítógépet angolra (magyarra, már ha létezik ilyen) tudná állítani?
Köszönöm előre is!
A Szolnoki hivatalos szervízt hívtam, mondták hogy nem egyszerű típus, finnyás, nem mindig sikerül átállítani, és 5.000 Ft környékén lenne.
Megane II 2005 1,4 86 LE 5 ajtós
-
rob210
Topikgazda
Nem az ismerőssége miatt nem írtam, hanem azért mert ez nem a kocsiból van.
Egész nyugodt lehetsz.Ez valami visszatoló rugó, egy szelepből. Utoljára kerticsapnál találkoztam ilyennel, ahol a membránt tolta lefelé, hogy csak akkor follyon a víz amikor a mágnesszelep meghúzza. (időzítős öntöző)
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem tudtok valami megoldást, hogyan tudnám rögzíteni frankón a csomagtérben a pótkereket?
5 GY-t vettem, én többet nem használok soha mankógumit. Ez meg simán elfér a csomagtartóban, úgy is általában szinte üres, a gyári helyére meg nem fér ez már el. De még nem jöttem rá, mivel lehetne betonbiztosan valahogy rögzíteni...------------------
(#58410) ungawa
Az ugye megvan nálad és Robibánál is, hogy makettet néztek. A háttérben lévő 20X20 centis csempékhez tudtok viszonyítani, de oda is írtam az arányt. 1/18.

Szóval egy maketten lehet akármi, még piknik asztal is!
-
rob210
Topikgazda
válasz
namilegyen
üzenetére
Alapjárati motor?
Injektor hol és higy lett bemérve?
Gyertya mire lett cserélve?
Kábelek épek, trafóra menő vékony vezetékek.
Fals levegő biztos nincs?
Egy hete csináltam pont egy ilyet ahol cserélve volt minden csak nem jól
Nem volt jó a gyertyahézag és a 3 as szívóágon rosszul volt fent a tömítés. -
namilegyen
tag
Sziasztok! Renault megane scenic 2001 1.6 benzin 16 szelep. Olyat csinál, hogy indításnál dadog, füstöl. Alapjáraton ingadozik. Fordulaton szépen húz semmi baja. Gyertya cserélve. Injektor bemérve. Fals levegőt nem szív. Valami ötlet hogy mi lehet?
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
Tudom na de pont ez az a két autó azért nem említhető egy lapon.
Van némi hasonlóság, de azért NA!
Az egy fiat. -
rob210
Topikgazda
válasz
gixxergabi
üzenetére
Azért szűröt csak probléma esetén szokás cserélni.
Vagy csillió kilométer után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- TETKÓS/KOZMETIKUS lámpa eladó
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- 27% - Corsair Elgato Stream Deck Mini
- Belépő Gaming PC! i7-8700 / RTX 3060 Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD / Z390 / 500w!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Montech/Asus/SteelSeries/Ozone/Deltaco/DE/UK/Számlával!/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

azért kérdeztem rá mégegyszer.

mycso