Hirdetés
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
kekedi
senior tag
válasz
Csabesz666 #87346 üzenetére
Jól gondoldod.
Bár fura hogy emelkedett az ára. Nem lefelé kéne (majd) mennie? -
Csabesz666
aktív tag
Sziasztok! S22 ulttrát szeretnék venni, le is adtam, a rendelést február 24. én akkor még 550.000 volt az ára, a mainapig nem kaptam még meg, készlethiányra hivatkoznak...... most néztem, és mostmár 619.000 ért van kitéve.... persze most is készlet hiány van..... gondolom, nekem nem adhatják drágábban, mintamiről a rendelésem szól..... jól gondolom?
-
MadMancs
veterán
válasz
szabonagyur #87287 üzenetére
Mai tapasztalat online rendelés eSIM ügyben Voda. ~8 órai megrendelés 2db új előfizetésre. 9:10 kor my voda fiókomban volt a 2 előfizetés 1-1 eSIM QR kóddal. Szóval nem küldenek az égvilágon semmit postán.
Előbb megvolt a 2 QR minthogy jöttek voda emailek sikeres rendelésről. -
4Grider
nagyúr
-
válasz
snooze #87339 üzenetére
Én próbáltam velük kifizettetni, mikor a 480e-s iPhone a postán kártyás fizetésnél idegen automatás kp félvétnek minősült. A válaszban a hülyét játszotta, mintha nem értené miről van szó, beszéljek a bankommal, mintha miattuk dolgozna a Yettel a másik fos céggel a postával…
-
Tris9090
friss újonc
Köszönöm a választ, segítséget
-
4Grider
nagyúr
válasz
Tris9090 #87336 üzenetére
A 250 Mbps elméleti érték, természetesen annyit fogsz tudni rajta elérni, ami nálad a szabad kapacitás. Ez lehet, hogy csak 1-2 Mbps lesz, lehet, hogy 150, és ha van nálad 5G (1% esélyed van azért rá), akkor 1000 Mbps lesz.
Mobilneten ne torrentezz. Ez osztott erőforrás, többnyire 20-40 MHz sávszélesség oszlik meg közted és a cellaszomszédaid között. Minél többen torrenteztek rajta, annál ratyibb lesz a hálózat. -
Tris9090
friss újonc
Sziasztok! Új vagyok még itt, és nem is nagyon értek hozzá, ezért is kérdezlek Titeket. Szemezgettem egy tarifacsomaggal. 250mbit/s ot bír (yettel prime plus). Kérdésem az lenne hogy néha néha torrentezek telefonról , yettelnél is van p2p korlátozás? Sebesség csökkentés?
-
asdf_
veterán
Engedjük már el ezt a visszafizetést. Nem úgy csinálták ahogy kell, nem időben, mindenki tudja már ötször is, ha valami nem tetszik, fordulj a hatósághoz.
-
TODI1111
veterán
válasz
Viktor0610 #87311 üzenetére
Akkor nézd át a tudásbázist.
[link] -
TODI1111
veterán
válasz
sfdrakex #87324 üzenetére
Még egy szösszenet a Yettel saját előírásából (amit ezek szerint magukra nézve semmisnek tekintenek) aztán tényleg ráhagyom.
"A visszatérítés során a Yettel az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz, kivéve, ha az Előfizető elállási nyilatkozatában más fizetési módot jelölt meg; ...."
Ezzel a bolti alkalmazott is tisztában volt, mert már előkészítette az összeget csak nem engedték neki kifizetni. -
-
Somatom
veterán
válasz
sfdrakex #87323 üzenetére
Ha van egy 14 napos kötelezettségük, amiben benne van a vizsgálódás, akkor azt bizony meg kell csinálniuk 14 napon belül, vagy a vizsgálattól függetlenül fizetni, mert különben nem tesznek eleget a kötelezettségüknek. Itt az a kérdés, hogy a vizsgálat halasztó hatályú-e a fizetési kötelezettségre.
-
asdf_
veterán
válasz
sfdrakex #87317 üzenetére
Egyébként ha jól tudom arra is van törvény, hogy cég mennyit fizethet maximum kp-ban, és mekkora összegtől utalással. Ami ütközhet azzal, hogy úgy kell visszaadni a pénzt, ahogy kapták.
Az valahol két misinél van, ha jól rémlik (és ezen felül két cég egymás között 1 hónapban max 1,5, de az itt nem releváns).
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Somatom #87322 üzenetére
Igen, de itt volt bevizsgálás, annak eredményét kellett várni, utána sajnos ügyintézők is hibáztak. Ha nem lett volna meg s bevizsgálás 14 napon belül, akkor is utalniuk kellene szerinted? Közben volt a névváltás, szerencsétlen az egész helyzet. Egyébként, azt hiszem az számít, hogy mikor indítják az utalást, nem az mikor érkezik meg.
-
TODI1111
veterán
válasz
sfdrakex #87320 üzenetére
Ne érts félre nem haragszom rád (másra sem a szolgáltatón kivűl) mert ez a véleményed. Mint említettem lehet, én is.máshogy látnám ha nem az én pénzem lenne. A bevizsgálás is jogos csak a törvényes menetét nem tudják. Hivatalosan ennek úgy kellett volna lezajlania, hogy elindítja az elállás menetét (még nem fizet semmit). Az adott 14 nap alatt bevizsgáltatja a készüléket. Amennyiben a hiba nem a vásárló hibája akkor 14 napon belül fizet, (a szándék jelzésétől számítva) illetve ha a hiba bizonyíthatóan az ügyfél miatt keletkezett akkor megszünteti az elállási jog gyakorlását. A jogszabályokat nem én csinálom. Részemről itt lezártam. Jó hétvégét mindenkinek.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
TODI1111 #87318 üzenetére
Ő kezdeményezésükre indult a bevizsgálás? Visszavittél egy szerinted hibás készüléket. Szó nélkül fizetniük kellett volna azonnal?
Te ha eladnál egy telefont, ami új bontatlan, tehát elméletileg hibátlan. Azt a vevő visszavinné, hogy szerinte hibás a készülék, de ő elállna a vásárlástól. Mit tennél? Szó nélkül visszaadnád a pénzt? Nem tudom mit dolgozol, de ez sehol nem így működik.Értem a bosszúságod, de már sínen az ügyed, légy kicsit türelmes. Ne pörögj ezen tovább. Jól végződött, visszakapod a pénzed. Azt te is érted, hogy ez nem egy sima elállás volt, mivel hibát is jelentettél.
-
-
TODI1111
veterán
válasz
sfdrakex #87317 üzenetére
"Törvényileg kötve van meddig kell kifizetniük, 14 nap. Ami meg is lett volna normál esetben, DE itt ugye hibás készülék bevizsgálása is volt, ami nyújtja a folyamatot."
Itt megint hibás az elképzelésed, mert a folyamatot február 19-én el kellett volna indítaniuk. Mivel a bevizsgálás az ő kezdeményezésükre történt a bevizsgálási idő a 14 napba tartozik és nem hosszabbik.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
TODI1111 #87316 üzenetére
500 ezret le tudok venni a kártyámról, banki appomban egyébként állítható ez a limit.(Unicredit)
Törvényileg kötve van meddig kell kifizetniük, 14 nap. Ami meg is lett volna normál esetben, DE itt ugye hibás készülék bevizsgálása is volt, ami nyújtja a folyamatot.
Egyébként ha jól tudom arra is van törvény, hogy cég mennyit fizethet maximum kp-ban, és mekkora összegtől utalással. Ami ütközhet azzal, hogy úgy kell visszaadni a pénzt, ahogy kapták.Az lehet, hogy nem akkor szembesültek vele, hogy utalni kell, mikor lezárult az ügy, DE még mindig egy nagy cégről beszélünk, ahol nem lehet csak úgy utalgatni. Kell hozzá a lezárt ügy, engedélyezések. Ez nem olyan mint amikor egy havernak utalsz.
-
TODI1111
veterán
válasz
sifarr #87314 üzenetére
és sfdrakex.
Lehet, hogy én is hasonlóképpen gondolkoznék mint ti ha nem az én pénzemmel játszanának.Látom nem nagyon értitek, hogy fehéren feketén le van írva törvényileg, hogy mi az eljárás. Ezt ők nem tartják be.
"Egyébként 2022-ben miért nincs számlád? Számlákkal/csekkekkel postára rohangálsz fizetni?"
Ehhez nem sok közöd van, de elárulom, hogy nem rohangálok számlákkal és csekekkel a postára. A feleségemnek van és arról fizetünk. Mivel szintén a törvény írja elő, hogy
"Az összeg visszatérítésére a kereskedő olyan fizetési módot köteles választani, amelyet a fogyasztó is választott eredetileg a fizetésre"
Ezért nem akartuk számlára utaltatni az összeget. Gondolom tisztában vagy azzal, hogy ekkora összeget nem lehet egyszerre automatából kivenni, tehát vagy több nap, vagy szabadságot kell kivenni (a feleségem is tovább dolgozik mint a banki nyitvatartás) ahoz, hogy a pénzünkhöz jussunk."Tényleg nem érted, hogy egy ekkora cégnél nem annyi az utalás, hogy Icuka leül és klikkel kettőt"
Te pedig tényleg nem érted, hogy ez egy folyamatban lévő ügy?
Nem akkor szembesültek vele, hogy vissza kell fizetniük a pénzt.Mivel törvényileg határidőhöz vannak kötve (14 nap) és gyakorlatilag "egész héten foglalkoztak" az üggyel (Békéltető Testület). Illetve bejegyzést rögzitettek az ügyről arra kérve, hogy a készülékkel fáradjak be bármely Yettel kirendeltségre és a bejegyzésre hivatkozva érvényesítsem az elállási igényem. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
TODI1111 #87313 üzenetére
Tényleg nem érted, hogy egy ekkora cégnél nem annyi az utalás, hogy Icuka leül és klikkel kettőt? Értem, hogy bosszantó a dolog. Látszólag megoldódott. Szerintem ebben volt hiba részedről és részükről is. Visszakapod a pénzed. Kész. Erősen túl pörgöd a dolgot.
Egyébként 2022-ben miért nincs számlád? Számlákkal/csekkekkel postára rohangálsz fizetni?
-
sifarr
senior tag
válasz
TODI1111 #87313 üzenetére
Gondolom úgy voltak vele, hamár a Békéltető Testülethez fordult az ügyfél akkor szívassuk még egy kicsit......
Az ügymenet lehet, hogy rosszul van meghatározva, ezt nem tudom. De a direkt szivatásban biztos, hogy nincs igazad.
Emberek dolgoznak a Yettelnél is. Egy ügyfélszivatással az ügyintéző saját magának is többletmunkát generál. Miért érné ez meg neki? Nem ellensége saját magának. -
TODI1111
veterán
válasz
Viktor0610 #87311 üzenetére
Ezt mondja a törvény:
"Az összeg visszatérítésére a kereskedő olyan fizetési módot köteles választani, amelyet a fogyasztó is választott eredetileg a fizetésre"
Amennyiben pár 10 ezer forinttal olcsóbb lett volna a készülék akkor kifizethette volna........."Most nincs előttem a tudásbázis, de magasabb összeg esetén lehet, csak az utalás van, mint opció."
Nekem nincs egyik banknál sem számlám ezért konkrétan nekem nem is tudják utalni. Ebből kifolyólag plusz költségem, illetve időm megy el az egészre......
Hamár így alakult akkor legalább arra lettek volna képesek, hogy akkor amikor bentvoltam vagy másnap átutalják a számlára. (szintén kötelességük lett volna, mivel február 19-től számított a 14 nap)
"haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított 14 napon belül"
A Békéltető Testülethez küldött levelükben is elismerik, hogy az ügyfél
"2022 február 19-én jelezte elállási szándékát,....."
Nem kell itt a duma, hogy milyen körülményes a cégeknél az átutalás, mert ez egy folyamatban lévő ügy. Több mint egy óra után amit bent töltöttem és az egész háttércsoport ezzel foglalkozott, minden adat és tény rendelkezésre állt simán tudtak volna utalni. Gondolom úgy voltak vele, hamár a Békéltető Testülethez fordult az ügyfél akkor szívassuk még egy kicsit...... -
válasz
TODI1111 #87301 üzenetére
14 napos elállásnál, készülékvásárlás esetén nem adhatja vissza helyszínen a pénzt a kolléga.
A folyamat közben átutalásos vagy postai úton történő visszafizetési lehetőség közül tud választani.Most nincs előttem a tudásbázis, de magasabb összeg esetén lehet, csak az utalás van, mint opció.
-
TODI1111
veterán
válasz
szabonagyur #87305 üzenetére
Igen, átutalás mert ' nincs mód készpénzes fizetésre".
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
TODI1111 #87303 üzenetére
A 14 nap lehet, hogy onnan számít mikor a bevizsgálás után kimondták, jogos az elállás. Azt is vedd figyelembe, hogy egy ekkora cégnél nem úgy megy az utalás, hogy csak úgy bárki mobil appból utal neked. Ja és ha jól tudom céges számláról nem azonnali az utalás, mint privát számláról.
-
TODI1111
veterán
válasz
4Grider #87302 üzenetére
Tegnap több mint egy órát töltöttem az üzletben ezzel kapcsolatban. Az ügyintéző mindent elintézett a pénztárban is lett volna annyi pénz, de elméletileg valami 400 000 ft a legnagyobb kifizethető összeg. Többszőr is telefonált ezügyben a feletteseknek meg háttércsoportnak meg ki tudja még hova. Minden telefonálásra azt mondták, hogy ez egy váratlan dolog ( a készpénz kifizetés) az átutalás a mindennapos. Gondoltam mivel ez már egy Békéltető Testületi határozat és több mint egy órát elszorakozunk vele, illetve a mai már a 15-ik munkanap ezér sikerül átutalni a pénzt (amit akár már tegnap megtehettek volna), de nem sikerült.
-
4Grider
nagyúr
válasz
TODI1111 #87301 üzenetére
Nem csak ez. Nálunk sem lehet csak úgy a pénztárból összegeket kifizetni saját bizonylatokkal. Minél nagyobb egy cég, annál körülményesebbek/lassabbak az egyedi folyamatok.
Szerk.:
Bennünket felnyomott a fogyasztóvédelemnél egy csóka, mert csak második munkanapon fordítottuk vissza a bankkártyás fizetését. Eszébe nem jutott, hogy ez nem automatikusan, hanem kézimunkával történik... -
TODI1111
veterán
válasz
TODI1111 #87265 üzenetére
Azért elég érdekesen működik ez a szolgáltató, illetve a kedves alkalmazottak. (tisztelet a kivételnek)
Az elállási szándék jelzése február 19 azaz ez a 15-ik munkanap.
Készpénzes, egyösszegű vásárlás volt az üzletben ezt nem tudták kifizetni mert nem engedte a rendszer. Az átutalás pedig ma sem érkezett meg pedig a törvény a következőket írja elő:"A kereskedő legfontosabb kötelezettsége ekkor az, hogy haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított 14 napon belül visszatérítse a fogyasztó által megfizetett teljes összeget. E körbe tartozik a teljesítéssel összefüggésben felmerült költség is, így például az, amely a fogyasztóhoz történő kiszállításhoz kapcsolódik.
Az összeg visszatérítésére a kereskedő olyan fizetési módot köteles választani, amelyet a fogyasztó is választott eredetileg a fizetésre. A kereskedőnek joga van a megtérítendő összeget visszatartani addig, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macrodroid
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Netflix
- Ukrajnai háború
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest