Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shing
őstag
-
D.Va
őstag
Mivel egy remake már készült a TR 1-ről (Annyversary) és mivel a mai napig az eredeti részeket (annak puritán kockaságával együtt) imádják a TR rajongók, emiatt direkt nem akartak REMAKE-et készíteni az összes epizódból.
Ez a két csomag egyébként is egy lelkes modder munkájaként indult aki csak kicsit akarta modernizálni, jobb textúrákkal megpakolni az összes régi TR részt, de megtartva magát a motort és a játék eredeti 3D látványvilágát.
Majd később a kiadó látott benne fantáziát és megtámogatta a modert egy csapattal és pénzzel, így készült ez ez a két retro pakk. Már az elejétől nem remake volt a cél, csak minimálisan modernizálni, de megtartani a régi feelinget. -
D.Va
őstag
válasz
Necroman_Mk2 #15 üzenetére
Igen régen expansion-nek hívták, de egy interjúban maguk a készítők is DLC-ként emlegették, hogy a kiadó egy TR2 DLC-t akart... ezért fogalmaztam így...
Bár nekem is furcsa, mert a TR2 valóban kapott egy Expansiont... -
Lord Myn
senior tag
válasz
Necroman_Mk2 #21 üzenetére
Van nekem is 1-2 játékom, amit már nem lehet GOG-on kapni (Cryostasis, Fallout Classic, stb.), de attól még a könyvtáramban megvan.
Időben meg kell őket venni (a régi Tomb Raider-ek szinte minden SALE-nél kaphatóak ~90 eurocent/db körüli összegért). -
Lord Myn
senior tag
válasz
Necroman_Mk2 #19 üzenetére
Nem hiszem, de akinek meg megvannak, annak megmaradnak, akkor is, ha már nem forgalmazza a bolt (ugye ellentétben más boltokkal, pl. Ubi Store).
-
George85
tag
Az új Tomb Raider-ről bezzeg nincs semmi új info, teljes csend van körülötte...
-
Dtomka
veterán
Anno a a TR2 nekem nagyon tetszett. Sajnos az akkori gépem elég gyenge volt (cpu-ra már nem emlékszem talán intel pentium 166 vagy 200 mmx ) vga s3 trio virge.
Már akkor ismertem a win dxdiag -ot. Azzal teszteltem, hogy a drectX-szel minden rendben van. (Akkor még volt 1 3d kocka melyet látni lehetett)
Szóval visszatérve a témához, nagyon jól sikerült a TR2 remake viszont ami ebben a cikkben látható az sok rajongónak csalódás. -
Lord Myn
senior tag
válasz
Necroman_Mk2 #15 üzenetére
Nem kell emulátor, a TR1-6 classic részekből a GOG-os verziók teljesen jól megy modern rendszeren is.
-
Necroman_Mk2
őstag
Akkor én azon kevesek egyike vagyok, akik ismerték a The Times demót
PCX vagy melyik újság CD mellékletén volt rajta, a teljes 4. epizód kimaradt, de ezzel jól szórakozgattam.
Tervezem amúgy a klasszikus TR-ek végigjátszását, de majd később. Kérdés inkább, hogy ezzel a felújítással, vagy egy eredeti verzióval, emulátorban.#7 D.Va Kukacoskodás, de szerintem te kiegészítőt, expanziót akartál írni, mivel akkoriban a DLC még egy ismeretlen fogalom volt. Még hát lemezen is terjedtek, nem letöltés formájában warezban persze letöltéssel, de most afelett hunyjunk szemet. Ilyenek sok korabeli játékhoz készülétek, elég csak felidézni pl. a SC Brood Wart vagy a HL Opossing Force-t.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
antikomcsi #11 üzenetére
Én simán játszom ilyenekkel a mai napig, akár a '80-as évekből vagy még régebbről.
Egyébként én az I-III RM-t nem vettem meg, nem tetszett, ezt viszont igen, és a 4-gyel meg a 6-tal párhuzamosan játszom (A 6. rész az egyik személyes kedvencem, pont az újító kalandelemek miatt, kár hogy így elb*ccták, az RM azért valamennyit javított rajta).
-
CriticalHit
addikt
válasz
antikomcsi #11 üzenetére
Elég az első, a negyedik (The Last Revelation) és hatodik (The Angel of Darkness).
-
Imádtam volna 20-25 évvel ezelőtt. És irigylem azokat, akik még ma is tudják élvezni az ilyen játékokat. Tudom, nem a grafika a minden, és a 80-as években még a plus 4-en élveztük az Elite által nyújtott űrkereskedelmet, de ma már nem élvezném, nem tudom magam rávenni, hogy belekezdjek.
-
D.Va
őstag
Igen, érdekes hogy ezt egy review-ban sem vette ésre senki, youtube tesztekben sem hogy az eredeti AOD sokkal szebb, egy rakás akkori új modern effektet meg shadert be lehetett kapcsolni a PC verzióban amitől akkor álleejtően jól nézett ki a játék (hatalmas gépigény mellett) de fényévekkel szebb volt a PC verzió mint a PS 2 vagy ez a mostani Remastered...
A másik hogy a Remastered-ben ha bekapcsolja az ember a nosztalgikus "eredeti" grafikai módot, az is jóval csúnyább és sokkal pixelesebb textúrákat használ mint amilyen az eredeti PC verziókban van...
Itt a Remastered és az eredeti verzió PC-n:
A régi PC-s eredeti verzió sokkal szebb mint a remasteredben, a Remastered olyan mintha SZOFTVER MÓD-ban futna mindenféle hardveres gyorsítás nélkül, ami engem speciel rohadtul zavar!Mert az eredeti verzió PC-n és nem PS2 emulátorral játszva, nagyon szép hardveres gyorsítással, a színek, fények lényegeden szebbek jobbak mint a PlayStation verziókban.
A cikkről annyit hogy már a TR II-t is útálták a fejlesztők, és a 2 fő fejlesztő közük aki kitalálta az egész játékot és Lara Croftot, már nem dolgozott a második részen sem. És a csapat már ott is muszájból készítette a játékot.
A TR 3-ra több időt és emberibb munkaórát ígért a kiadó a fejlesztőknek, egy TR 2 DLC-nek indult a TR3, de a kiadó pénzt és fejlődést látva a munkában, újra rávette a csapatot hogy karácsonyig fejezzék be, és TR III-ként kellett elkészíteni TR2 DLC helyett. Amiatt lett a játék (mint a chronicles) ilyen összevissza, hogy ide oda ugrál a helyszínek közt, és nincs nagy összefüggés köztük, mert csak korábban fel nem használt random ötletekből és pályarészletekből hordták össze az egészet, majd később megpróbáltak valami gagyi minimál történetet ráerőltetni az egészre...
Gyakorlatilag már a TR 2 és 3 készítése is frusztráló és kínokkal teli volt a fejlesztők számára, amit borzasztó túlórák árán kellett elkészíteni.Számomra pont a TR 4 volt mindig is a legjobb és legkidolgozottabb TR rész. Az egész játék egy kerek egészet alkotott, egy sémára épült, nem ugrált össze vissza a sztori, a történet sokkal részletesebb volt mint a korábbi 3 részben, a pálya dizájn sokkal életszerűbb, hangulatosabb volt, sokkal jobb és érdekesebb fejtörőkkel. És az egész játék hangulata, az atmoszféra sokkal jobban beszippantott mint a korábbi részek.
A sztori és a darkos hangulat, az atmoszféra az AOD-ban szerintem szintén sokkal jobb volt mint a TR 1-3 és Chronicles-ben.
-
GodGamer5
addikt
Én azon kevesek közé tartozom, aki annó minden hibája ellenére is imádta az AOD-t, úgyhogy ez a felújítás sokkal jobban érdekelt, mint az előző hármas. Kár, hogy nem folytatták. Nálam az igazi TR élménynek kb itt lett vége. Elő is kotortam az eredeti két cd-s játékot.
Amúgy azt vettem észre, hogy az új verzióból hiányoznak bizonyos effektek, ami elég szomorú. -
Shing
őstag
Az "unták már a fejlesztők az egészet" dolog úgy elterjedt. Igen, mondtak ilyeneket, de azt is hogy például a TR4-nek nagyon nekiültek és büszkék voltak rá. Még olyan is tervben volt, hogy azt 2 évig csinálják. De így is az egyik leghosszabb és legösszetettebb classic rész.
Egyébként is az első olyan klasszikus cím ahol előre megcsinálták a forgatókönyvet, sztorit, koncepciókat és arra építették a játékot. A korábbi részekben szinte utólag toldoztak hozzá valami vagy még a játék készítése közben.
TR6-nál is kilehet emelni sok hibát, de tényleg komolyan gondolták hogy nextgen lesz. El is érték sajnos a PS2 limitációját és loading screen-el kellett megszórni.
A cutscene-ek már mocappal lettek mind felvéve, sokszor olyan minőséget mutatva amit a sokkal későbbi Legend-Anniversary sem tudott. Vagy a zenét már teljes zenekarral vették fel. A sztori pedig egész érdekesre sikerült. Sajnálom, hogy más részeiben megbukott a cím.
Am a TR6 rosszabbul néz ki mint az eredeti, mert bizonyos shaderek hiányoznak, pl. a tükröződés. Sajnos másodszorra is bugos lett az AOD.
-
detroitrw
addikt
A didik lehettek volna 3D -sebbek
-
$p@rr0w
őstag
Az AoD-el kezdtem két napja, hát igencsak meglátszik miért lett ez kritizálva anno, talán a legkevésbé TR, sokkal inkább Broken Sword-re emlékeztet eddig. A megjelenéskor az irányítás tartott távol leginkább, ez most sokkal elviselhetőbb, de még régi TR fanként is azt mondom, jobb egy végigjátszást bekészíteni, esetleg egy cheatet is a későbbiekben ha úgy adódna mert ez amellett hogy érdekes és sajátosan jó hangulatú játék sosem lesz igazán jó játék, és komolyan frusztráló lehet annak főleg aki a modern címekről lép vissza rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
gp Lara Croft első három kalandja ünnepelt programok sorából állt – a második trió viszont már panaszokat, és ami az Angel of Darknesst illeti, dühöt szült. Vajon a felújítás milyen érzelmeket vált ki?
- The First Berserker: Khazan
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Sorozatok
- NVIDIA® driverek topikja
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 dokkoló (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- iKing.Hu - Garmin Fenix 8 51 mm Használt, karcmentes állapot
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest