- Google Pixel topik
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
dreko
aktív tag
válasz
szabonagyur #80598 üzenetére
Meglepett, kis faluban a szolgáltatás, mértem egyet, többet vártam, de figyelgetem még, hogyan alakul.
-
Landsmann
addikt
válasz
Viktor0610 #80593 üzenetére
Örülök én,. csak nem értem. Mire vonják le, aztán meg vissza teszik? Most 86, 68 van hátra. Tényleg visszaadják a 100 megát ha így haladunk.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Viktor0610 #80593 üzenetére
Pár nap és a 100mb-ot is vissza kapja :D
-
-
Landsmann
addikt
Érdekesen számolja a Telenor az adatkeretet. Múltkor mutatja az app, hogy a 100 megából 81 van. Csodálkoztam is, hogy ennyi adatot mi ehetett meg. Aztán vagy 2 nappal később már 85 mega volt szabad, most meg 86.
-
bociusz
aktív tag
Újabb működő 5G állomások: Balatonkenese (2734), Balatonföldvár (2389), Szántód (4327), Szabadisóstó (4383)
Ezen felül rengeteg helyen lett B28 Balaton, ezeken a helyszíneken a cellák számozása a Vodafonehoz hasonlóan frekisáv szerinti kiosztású lett (1-9: B20, 11-19: B3, 21-29: B7, 31-39: B28)
Ami még feltűnt, hogy többször is ledobott 4G-ről a hálózat 3-5 percre is, pedig a térerő ezt nem indokolta. Korábban ilyen nem volt, nem tudom ez összefüggésben van-e a modernizációval. -
tomp
félisten
válasz
zsida.kornel #80588 üzenetére
Persze valójában ez nem a klasszikus értelemben vett lassítás mivel az valóban nincs. Szimplán kevesebb blokkot ad a cella mivel a pillanatnyi terhelés miatt hátrébb sorol a bázis.
Ha 3CA-s bázison vagyok akkor a B20 eléggé lehúzza a sebességet jelenleg. Beállítom a telefont B3+B7-re és jobb sebességet kapok. De van, hogy fix B7-re állítva gyorsabb a bázis mint 3CA-n. Ilyen mikor a B7 még szabad nekem. -
zsida.kornel
tag
Volt hogy én is úgy vettem észre hogy lassítottak, de szerintem ez elég random, novemberben újrahúztam a gépemet, most néztem vissza, 500 gigát forgalmaztam 4G-n(szerintem a 15ös adsl-ről még most is szedné
), és semmi lassítást nem vettem észre. Korábban volt olyan hogy otthon 120 helyett 20at mértem, de pár kilométerrel arrébb jo sebesség volt. Érdeklődtem az ügyfélszolgálaton, persze azt mondták ilyen lassítás nem létezik. Érdekes más telefonban,vagy más imei számú SIM slotban ugyanabban a telóban jóval jobb sebességeket mértem. Valószínűleg a cella korlátozta az eszközömet. Havi átlag 150-200 gigágat forgalmazok otthon, vezetékes netet nemigen használom, 2 év alatt egyszer fordult elő, hogy lassulást éreztem volna a HelloData-n.
-
tomp
félisten
válasz
viktorhu #80586 üzenetére
Engem pedig elkezdtek visszafogni a Hello Data tarifámmal.
4G B3-on és B20-on már látható a lassítás mert ezeken a frekiken van ugye jelentős forgalom. B7 és 5G érintetlen.
De 4G-n is csak letöltésben van lassítás. Feltöltésben nincs.
Most lesz éjjel a számlazárás. Eddig 222GB jött össze de ebből 130GB az 5G-s munkából jött össze. Ma is kért a OnePlus teljes modem logot. Azaz csak a mérés 3GB, az elkészült log pedig majdnem 1GB. -
tomp
félisten
Ma már 2CA-s bázison is megy a feltöltési CA.
Parlamentnél sikerült szimmetrikus netet adniuk. 100/100Mbit.
5G-n a max feltöltésem 130Mbit. 4G-n 115Mbit.5G mérésnél kizárólag Telenor szerverrel lehet elérni a tényleges sebességet! Minden más szerverrel kisebb értéket kapunk!
-
viktorhu
veterán
válasz
Viktor0610 #80571 üzenetére
Ezeknél a sávszélességeknél nem számít, max. a válaszidőben lehetne érdekes.
A gigabithez közelítve már fontosabb lehet, egyszerűen azért, mert túl sok olyan változót visz bele a tesztbe egy idegen szerver, amit nem (csak) a szolgáltatód befolyásol. Pl. túlterhelt a harmadik feles szerver, kicsi a sávszélessége a Telenor felé stb., így nem feltétlenül a szolgáltatás minőségét mérnéd vele.
-
TeeJay
félisten
Annyit tudok hogy 2000 körül még az akkori Pannon épített ki a falu feletti hegyre tornyot, a szomszéd falu hegyén meg akkor Telekom torony volt ami szintén szórt a falu felé valamit.
Így első körben az egész falu kb. Westeles volt anno mert annak volt elsőnek értelmes térerő majd ahogy a falu hegyére épült a Pannon torony kb. mindenki átment oda mert már gyönyörű vétel volt földszinten pincében mindenhol.
Tudom azóta lett T és T együttműködés de nincs panasz, csak meglepő volt hogy B20-on 112megabitet mértem BP 18-ban B3-on meg 50-60megabit ahol van 4 torony a telepen és tornyonként 6 cella körben -
tomp
félisten
Úgy tűnik csendben a 4G-nél is vannak fejlesztések!
Már nem csak letöltési irányban van CA hanem feltöltési irányban is!
Itthon senki sem lépte ezt meg mert az Uplink CA külön licensz díjas!
103Mbps
-
FIREBLADE78
addikt
Lassan egy éve kötöttem egy új céges előfizetést. Készüléket nem vettem. Csak új telefonszámot kaptam. Ugye volt kedvezmény x hónapig a tarifából. Sajnos úgy néz ki,hogy a cég megszűnik (más veszi át,lényegtelen). Ilyenkor érdekmúlásra lehet hivatkozni vagy kötbért kell fizetnem?
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok ma reggel kaptam a telenortól egy sms valami livefootbal.tv nevű oldalról hogy le vont 850 forintot vagyis hogy a szolgáltatásnak ennyi a heti díja. kérdésem ez valami vírus ? Vagy ez most hetente vonni fog tőlem 850 forintot ? Mit tudok vele kezdeni ? Még ha valami Forma 1es oldal lenne azt meg érteném
Válaszokat előre is köszönöm. -
leo81
aktív tag
válasz
Viktor0610 #80571 üzenetére
Korábban már tapasztaltam különbséget.
Otthon Tarros netem van és Telekom mobillal a Tarros szerverre mértem rá és sokkal rosszabb eredményt mutatott, mint a Telekomos szerverrel. Csak ezért írtam. -
MadMancs
veterán
Belső dolgokra lehet hogy jobb saját szerver, de így publikusba, se mobil, se vezetékes fronton nem mérvadó. Saját irányba általában töredéke saját szerver felé a sebesség mint egy idegen hálóba (belföldön). Az okát mondjuk nem tudom. Nagyon ritka mikor speedtest is sajátot lövi be autó legjobbnak. Mondjuk egy átlag usernek nem is a belső sebesség a lényeg.
-
Miért?
Voltam egy oktatáson, ahol a hálózatos kolléga ezt kérte, mondván, hogy ezeket a méréseket fel tudják használni a hálózat fejlesztése ellenőrzése céljából, de te miért kérted ezt?
Az előbb kipróbáltam, és nem volt számottevő különbség a két szerver között sebességben.
-
leo81
aktív tag
válasz
Viktor0610 #80559 üzenetére
És attól is hogy milyen kiépítettségű a hálózat...
Nem mindegy, hogy 1-2-3 db 4G-s cella üzemel /bázis vagy 9-12-15 db üzemel CA-val.
Zegen van olyan bázis, ahol a 3G-nél megállt az idő, olyan is, amin csak 1db árva B20-as cella van és több is, amin csak kettő. Na most, ha ebből indulunk ki akkor nem csak itt, hanem máshol is lehetnek ilyen alapvető hiányosságok akár Budapesten is. Csak zárójelben a Telekomnak van olyan állomása Zegen, amin 5db B3-as (5x20Mhz) cella üzemel (CA nincs!) és láss csodát 80-100 Mbites a letöltés ennek a bázisnak a közelében...Csak azért mert, 5 db cellát telepített és nem kettőt vagy egyet. -
zsida.kornel
tag
Én is regisztráltam, kipróbálnám az ADSL invitel után mit tud, de valószínű itt Bakonyban se sok 5G van
-
4Grider
nagyúr
válasz
szabonagyur #80561 üzenetére
Nem valószínű, hogy ilyen lefedettséggel kiválasztanak...
-
szabonagyur
félisten
válasz
Viktor0610 #80562 üzenetére
Mert végigolvastam mindent és nem volt benne ilyen kikötés csak arra, hogy ha benne vagyok akkor csinálni kell, mármint ha bekötik.
-
válasz
szabonagyur #80561 üzenetére
Gondolom, igen.
Nem hinném, hogy kötelező volna a tesztet bevállalni. -
szabonagyur
félisten
válasz
Viktor0610 #80552 üzenetére
Azt nem tudod, hogy ha kiválasztanak mondjuk, de nálam csak kültérivel lenne megfelelő lefedettség van lehetőségem visszalépni?
A link a csatornákhoz még nem aktív
-
4Grider
nagyúr
válasz
Viktor0610 #80559 üzenetére
Zalaegerszegen valamiért a Telenor nem hajlandó B3-at is használni. Nem értem, hogy mi értelme szívatni az előfizetőiket városi környezetben...
-
-
TeeJay
félisten
válasz
zsida.kornel #80555 üzenetére
Oké de B20-on kevesebb kraft van mint B3-on nem?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
TeeJay #80553 üzenetére
Mondjuk lehet hogy pesten jóval nagyobb terhelést is kapnak a tornyok.
Amúgy ahol én lakom, lehet hogy történt valami, mert mostanában délután is van hogy 4G-n megvan a 20-30mbit/sec, bár a 20mbit/sec alatti a jellemzőbb.
Korábban sokszor volt hogy 2-4mbit/sec volt.
Persze ingadozások még most is vannak.
-
TeeJay
félisten
Tegnap szülőknél voltunk
Eger melleti kis falu, hegytetőn Telenor torony
B20-on 112megabitet mértem lefelé
BP 18. kerület B3 50-60megabit
CA mentes Redmi Note 9S teló, vicces hogy vidéken 2x gyorsabb a mobilnet B20-on mint BP-en B3-on ahol párszáz méterre van egymástól több Telenor torony is -
válasz
szabonagyur #80551 üzenetére
Jajjmá'!
De ez a TeleLooooooL, nem érted?
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Napelem
- Melyik tápegységet vegyem?
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Opel topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest