- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
mckolly #48734 üzenetére
Lehetséges hibaokok még: egyes SD foglalatoknak a része egy mikrokapcsoló (vagyis mikrokapcsolóként üzemelő 2 érintkező, az írásvédettséget figyelőn kívül), ami a kártya bentlétét jelzi a logikai áramköröknek: ha ez folyamatosan zárt, akkor okozhat ilyen hibát. Vagy esetleg meghajlott a foglalat 1-2 lába és összeérnek.
-
Roachy
senior tag
válasz
mckolly #48737 üzenetére
Lehet, hogy pára lecsapódás okozott valami gondot.
Kosz is lehet, mondjuk nem fényképezőgép, de egyszer pl az asztali gépem okozott megmagyarázhatatlan hibákat, leállást, újraindulást, fagyást stb. Már majdnem új alaplapot vettem, amikor gondoltam egyet, és alaposan lepucoltam (pedig nem volt láthatóan koszos, 2 havonta portalanítom a gépeimet), utána semmi gond nem volt vele.
És amit Ropi írt, hogy a kártyáról került szennyeződés a gép érintkezőire is simán megtörténhetett, ilyen is volt velem egy kártyaolvasóm szarakodott. Lepucoltam az érintkezőket izopropil alkohollal, azóta is gond nélkül működik. -
Throme
veterán
válasz
mckolly #48734 üzenetére
Bekapcsoltam a nikon gépet, kártya nélkül. Nálam csak "-E-" kijelzés látható a készíthető képek számánál.
Szóval nem írogat semmi szöveges dolgot, de valóban azt sem, hogy nem használható kártya, meg sérült....Csak tippelgetek, de lehet érdemes lenne újra felrakni a firmware-t, amit használsz, vagy egy eggyel régebbit, csak kipróbálás erejéig. Az is lehet valami szoftveresen "beragadt" a vázad "agyában".
Szerintem, ha szennyezett az érintkező, de nem tolsz rá semmit, akkor nem kéne hülyeségeket írnia. A kosz nem elektronika. Ha esetleg rövidre zárja valami az érintkezőt az elég fura lenne, meg durva cuccnak kellett volna oda bejutnia...
Biztos nem padlózott az a gép, vagy lett odaverve valahová? -
*Ropi*
félisten
válasz
mckolly #48727 üzenetére
A Samsung kártyák nem rosszak, de azért biztos ami tuti egy írástesztet csinálnék rajtuk az előző hozzászólásomban linkelt h2testw segítségével.
Ha a fényképezőgépen nincs bekapcsolva a kártyára / képekre a véletlen törlés elleni védelem, akkor én kártyaolvasó hibára tippelnék: elég, ha oxidálódott az érintkezősora, mert mondjuk valaki az átlagosnál zsírosabb a bőrrel fogott meg egy kártyát és úgy tette bele, hogy az az érintkező felületen maradt, majd felvitte az olvasó érintkezőire: akkor nem feltétlenül lesz teljes szakadás, de az ellenállás változásától az elektronika számára értelmezhetetlen logikai szintek állnak be - és máris megjelenik a "Ez a memóriakártya nem használható. Lehet, hogy a kártya sérült... stb." hibaüzenet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest