- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rekid
addikt
válasz
Throme #47872 üzenetére
Na persze.. látod már az is túleffekt ha kontrasztot emelsz + a tárgy és a háttér között 1/3-2/3 FÉ különbséget csinálsz...
(#47870) anaqer: Nem +1FÉ-re lett volna szükségem hanem több háttér mosásra. (Meg vagy 40mm-re amit megadott volna egy 2.8-as standard zoom a fenn lévő UWA helyett.)
-
-
-
SkyLine3000
addikt
válasz
Throme #47742 üzenetére
Amikor pár éve vettem az 1100D-t, akkor sem volt kikötés, h csak Canon lehet. Szeretném kipróbálni a Nikon-t is. Illetve a helyi fotóklubbal jó viszonyt ápolok. Jópár "kollégám" van", akik szintén Nikont használnak megelégedéssel. (Mondjuk családban (rokonság) meg Canon van.) Itt van 5000-es széria, de 850-es is.
Canon-ban (és árban is) a 650-700 lett volna a befutó, de azért a Nikon D5300 pár dologban előrébb van, mint mondjuk a C700d. Nem elhanyagolható szempont, h míg a Canon 9 AF ponttal operál, addid az 5300-as 39. Meg azért ott a wifi, gps, elvileg jobb akksi, gyorsabb kártyát kezel, kicsit nagyobb, jobb kijelző.
Obiknál, ha maradok Canon vonalon, akkor egy 10-18 és egy 18-135 (stm, usm) lett volna a cél. Az egyelőre lefedné, amikre kell. Nikonnál meg nagyjából ezek megfelelői.
Megbízhatóságban milyen az 5ezres széria? Nem akarok sűrűen váltogatni. Ha beválik, hosszú távra tervezek. -
Byk01
őstag
válasz
Throme #47602 üzenetére
Na igen, kinek mi a fontos. Én nem tudom, hogy meg tudnám-e szokni ezeket a kis gépeket. Tavasszal volt nálam egy E-M5 MkII, de nem tudtam úgy megfogni, hogy valami gombot ne nyomjak meg rajta véletlenül. Pedig az még a kategórián belül a nagyobb vázak közé tartozik. Szóval eldöntöttem, hogy nekem marad a tükrös vonal, és lesz...m a többlet súlyt. A gyerekek már nagyok, nem kell hordozni a cuccukat, a sajátom mellett meg elfér egy váz meg egy obi (ha meg kell a nagytele, akkor az a többi rendszerre sem olyan kicsi, hogy csak berakom a zsebembe, így tökmindegy, mekkora táskát viszek).
-
válasz
Throme #47602 üzenetére
Nem a decentert korrigálja, a decenter hanyattvághatja a komplett (PD)AF-et, ezt orvosolja ha jól értettem - egy fórumhozzászólásból, lusta vagyok így vasárnap reggel fordítgatni
:
"On-sensor PDAF is subject to some of the same physical misalignments as DSLRs, specifically decentered lenses and tilted mounts. This can cause a phase differential at the PDAF pixel pairs, which can be accounted for (corrected) with an AFMA bias. Naturally DSLRs have more potential causes/needs for AFMA than an MILC like the z7, including mirror/sub-mirror and PDAF array misalignments."
-
-
-
Roachy
senior tag
válasz
Throme #47555 üzenetére
"De a kidolgozással, optikákkal, vakuval és egyéb sallanggal már nem szeretnek foglalkozni."
Ha úgy érzi ez a mondat nem igaz rá, akkor egy belépő dslr-t, vagy milc-et.
Ha igaz, akkor marad a teló, esetleg a szűkös de még mindig létező kompakt piacról egy jobb félét. Illetve ha kéne a dslr-es fogás, de a sallang nem, akkor meg ott a bridge. -
törölt tag
válasz
Throme #47538 üzenetére
Ha meg tanulás a cél, akkor egy analóg, fix optikás, vagy esetleg cserélhető optikás, filmes váz
A filmes pont nem jó, mert iszonyú drága. Filmet venni 36 képenként (min.1000 Ft egy tekercs), jó minőségű szkennelésre a gatyája is rámegy, vagy vehet 100+k-ért valamire való szkennert, ezen kívül pedig teljesen másképp viselkedik egy negatív film, mint egy digitális gép (meglehetősen tág expozíciót tesz lehetővé, majdhogynem szinte nem lehet elrontani). A diafilm már jobb lenne ilyen szempontból (bár szűkös a dinamikatartománya, azt meg nagyon könnyű elrontani), csak az még drágább, és kivetítve az igazi, de az igen drága mulatság tanulni.
Arról nem is beszélve, hogy a digitális fotók utómunkájáról semmit a világon nem tanul meg.
Ha eleve nem akar utómunkázni, akkor Fuji MILC, aztán szevasz.
-
hotkar
senior tag
válasz
Throme #47525 üzenetére
Volt alkalmam a lányom P30-asából kiesett (utómunka és effekt nélküli) kinyomtatott (laborban) képeket nézni (egy olasz évfolyamtársa kérte tőle).
Nem akartam elhinni, amit láttam.
Kifogástalan minőségű. Ekkora méretben nem mondod meg, hogy telefonnal készült. Természetesen nappali képek voltak, de pl. voltak közöttük erősen kontrasztos fényekkel készültek is.
Nyilván nagy monitoron kijöttek volan a hibák, de papírképen már felzárkóztak a telefonok kamerái. (Legalábbis a jobbacskák.)
-
törölt tag
válasz
Throme #47523 üzenetére
Nappali viszonyok között is megmutatkozik. Témától is függ: tájképre, távoli témákra jobban kijön az APS-C előnye, makrónál, portrénál kevésbé. Legalábbis, ami a részletességet illeti.
Az utómunka is szerepet játszik: jóval több tartalék van egy APS-C-s gép raw-jaiban, mint egy mobil raw-jaiban.
-
Roachy
senior tag
válasz
Throme #47418 üzenetére
Én többször használtam már a gépeimet esőben, hóban és eddig még nem volt gond. Persze nem órákig és nem szakadó esőben. És azért odafigyelek rá hogy ne ázzon ha éppen nincs használatban. Az időjárásállóságot helyén kell kezelni és nem lesz gond, nem kell feszegetni a határokat, amint lehet fedő alá kell tenni. Nem egyenlő a vízállósággal, de egy kis ráeső vizet simán kibír és igen az optika lehet gyenge pont. De nekem igenis előny, nem is vennék olyat ami nem az. Sok olyan helyzet van amikor nincs idő/lehetőség bugyiba tenni, de fotózni kell.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Throme #47418 üzenetére
Mondjuk én
hülyebátorvoltam és többször fotóztam már olyan körülmények közt (esküvőn ugye nincs idő a cucc bebugyolálásával szórakozni), ahol folyt a vázakon az eső vagy az olvadt hó, de soha nem lett bajuk (mondjuk csak L-es, időjárás álló objektíveket és gyártó azonos kiegészítőket használok, mert pl. a 3rd party markolatok egyik negatívuma, hogy nincs szigetelésük és könnyen bejut rajtuk keresztül a vázba bármilyen folyadék), viszont ettől más még lehet peches, mint a linkelt történet is mutatja (pedig elvileg az 1D széria szigetelése jobb, mint az 5D3/4-eké).
-
válasz
Throme #47418 üzenetére
Azért normális esetekben működik a dolog, más kérdés, hogy egyik-másik gyártó elk.rja. Az a baj, a kamera első hónapjaiban nehéz értelmes tesztet találni, pláne több helyről megerősítést, hogy pl 10 tesztelt gépből egy se ázott be, miután fél óráig tartották zuhany alatt/xy túrázó szakadó esőben egész nap hegyet mászott vele, stb. Vannak vázak, amik ezt kibírják (olympus e-m1 széria), és vannak, amire csak ráírják.
Amik tényleg kibírják, azok lehetséges egy rövidebb bemerítést is elviselnek egyébként - sajna a fotógépekre nem alakult ki egy olyan törő-zúzó youtuber-társaság, akik tényleg tesztelnék a masinák állóképességét.
-
-
A Zéé
addikt
válasz
Throme #47364 üzenetére
pedig tényleg jobban tennék, mert pláne a mai pörgős instás, filteres világban, ahol azonnal kell a "kontent" biztos lenne rá igény.
Régebben én is makacs raw only voltam, aztán most meg az offtopik másodgépemen a filmszimulációs sorozat az egyik kedvencem, mert ha olyanom van, akkor egy kattintásból van egy fakóbb, egy kontrasztosabb, meg egy feketefehér verzióm, aztán majd utólag otthon eldöntöm melyik maradjon meg, és nem kell hozzá raw konvertereket bújnom, csúszkát huzigálnom. -
tvamos
nagyúr
válasz
Throme #47194 üzenetére
Egyreszt igazad van, tenyleg nem az a lenyeg, hogy hasznalhatatlanul kicsi legyen, masreszt az is tudhato, hogy a Z50-nel a Nikon egyik kiemelt celja a meret csokkentese volt.
Naoki Kitaoka, Department Manager of the UX Planning Department:
"If we employ APS-C sensors [in mirrorless] maybe the system can be made even smaller"
Szerintem a Nikon 1 sem hasznalhatatlanul kicsi, legalabbis ami nekem van, szoftveresen oldottak meg, hogy sok esetben ne tegye, amit kell, de az egy masik kerdes. (G..ciseg a Nikontol, de ez egy ilyen uzletpolitikai kerdes.) -
A Zéé
addikt
válasz
Throme #47148 üzenetére
Annak ellénre, hogy nekem még a mai napig megvan, és szeretem is a 8 évvel ezelőtti tipikus kezdő Nikonos szettem (D3100, 18-105, 35/1.8, SB600), ma már nulláról én sem vennék belépő dslr-t, csak ha nagyon ez lenne a kattanásom.
Egy milc szett tényleg felhasználóbarátabb, kevesebb dologgal kell vacakolni. Nincsenek fókusz bajok, nem kell egyből raw-al kínlódni, kisebb, kompaktabb maga a csomag, amit kezelni vagy hurcolni kell.
Persze ha valakinek van konkrét célja, akkor még sok esetben jobb a tükrös rendszer, de átlagos, alap felhasználásra inkább egy Fuji X, vagy egy Olympus E-M.. váz felé keresgélnék én is.
-
-
updog
őstag
válasz
Throme #47124 üzenetére
"Hát, az ára kb ott van egy D7100 - 7200 körül, megjelenésükkor."
Igazából jogos. Belegondolva, a D7200-at én is 850$ ekvivalens áron vettem akciósan, de 1000$ körül volt az eredeti ára akkor is.
Csak ugye a Z-knél a (jelenleg még) drága (és használtan még kb. elérhetetlen) obik a kérdésesek, azok megdobják az árat, vagy marad az FTZ, de a Tamron 24-70-200 G2 obijaim eleve "külsősök", tehát lutri egy kicsit. Pedig valamelyik nap az edigitalnál megfogdostam egy Z6-ot, most meg rettegek, hogy esetleg Black Fridayon elcsábulok egyre
Meglepően kézreesett, jó a fogása, tetszett, pedig be se kapcsoltam.
Csak hát a D750-be még 10K expot se tettem mióta megvan (lassan egy éve), szóval nem érdemelném meg hogy lecseréljem. De nagyon bejövős a Z6. Gondolom a Z7 is az lenne
-
updog
őstag
válasz
Throme #47114 üzenetére
1000$ körül ha minden igaz.
-
rekid
addikt
válasz
Throme #47046 üzenetére
Mostanság a canon m50 a menő ott ahogy látom.
#47047) Roachy:
"A D850 pl összességében jobb gép mint a Sony Milcek, persze ha nem vesszük a tükör nélküliségből adódó nyilvánvaló előnyöket."Hogymi? Végül is ha előtte vízbe dobjuk őket akkor is jobb egy működő d850.
"Ahogy hallottam a Canon sem dobja még a tükrös palettát."
Most még nem, és még pár évig tuti kitartják de már meg is kezdték a konszolidációt a d90-nel."Aki ebből él az simán vált rendszert ha az annyival jobb munkára, mint amit használ. A drágaság nem szempont, úgyis visszahozza az árát a befektetés."
Ezt el is hinném ha nem látnék mindenhol (külföldi és magyar) siránkozó fotósokat, hogy őket senki nem fizeti meg. Pontosan a vállalkozók azok akik az utolsó forintot is kipréselik a forgó eszközből mert elemi érdekük.
OPiiPO: Várható volt, hogy előbb utóbb visszanyal a fagyi..
-
Roachy
senior tag
válasz
Throme #47039 üzenetére
A Nikon egy sajátos felfogású cég eléggé és kissé konzervatívak.
Az aps-c már azóta nem érdekli őket igazán, amióta van fullframe.
A piaci részesedéssel sem törődnek úgy mint mások. Ők eléggé maximalisták és egyszerre csak egy dologra összpontosítanak. És abból is leginkább a profi termékeket tolják, nekik az az elsődleges, nem a consumer kategória.
A z sorozat megjelenése előtt 2 évvel jelentek meg az első pletykák, hogy egyáltalán elindulnak a Milc vonalon is komolyabb fejlesztésekkel. Szóval nem is volt túl sok idejük.
Az aps-c vonal kb csak azért létezik, mert az hozza a legtöbb lóvét és valamiből meg is kell élniük. Mert a piac ezt diktálja. És az 1-es széria mellékvágánya is inkább azt sugallta, hogy azt az irányt egyelőre hagyják.
Az is kiderült, hogy a komolyabb szenzoraikat is többnyire házon belül fejlesztik, csak azok elnevezése kísértetiesen hasonlít a Sony kódjaira.
És amúgy a japánság sem magyarázat, mert japán a Canon, a Fuji, a Panasonic, a Pentax és az Olympus is.
A Nikon ilyen, ha nem tetszik lehet más márkát keresni. Őket ez nem annyira izgatja mint másokat. Főleg amíg így is megélnek belőle.
És azért tudnak nagyokat durrantani, igazából az ő gépeik szoktak a legnagyobbat szólni szakmán belül. -
.mf
veterán
válasz
Throme #47036 üzenetére
"Csak nem értem mi a francot tökölnek?!!"
Hja, meddig tart egy fényképezőgép-rendszer megtervezése, van vagy öt perc? Biztos csak ülnek rajta, hogy addig is elpártoljanak tőlük a vásárlók
A Nikon nyolcad-akkora (alkalmazottak számát tekintve), mint a Canon (igaz utóbbi még fénymásolókat, nyomtatókat, videókamerákat, stb is gyárt). Nem akartak kimaradni a FF MILC versenyből, így eddig erre koncentráltak.
Az APS-C a Fuji kivételével mindenhol le van sajnálva, mint FF mellett "futott még" kategória. A Sonynál csak most jelent meg az első f2.8-as alapzoom, pedig 2010-ben jelentek meg az első APS-C MILCeik.
-
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Throme #47022 üzenetére
Elég persze, de ha feltekered egy kroppos vázra az már 450 mili körül lesz... ha egy légy elvonaglik mellette berázza
ÉN úgy gondolom, hogy nem az a lényeg hogy ne bólintson be a fej vagy dőljön a háromlábú hanem az, hogy legyen jó nagy bazi fej ami 2x 3x nagyobb teherre van tervezve... na ott már jöhetnek a galambok is
-
rekid
addikt
válasz
Throme #46925 üzenetére
Még mindig nem tudjuk hogy egy d3100-ról, egy d750-ről vagy egy d5-ről beszélünk. Ahogy azt sem, hogy pl. egy stúdióban volt e használva állványon végig tárgyfotóra.
Írta a kolléga, hogy zárcserével együtt is megérné. Akkor mi a gond? El kell menni előre kicserélni a zárat ha ettől van para. -
PuMbA
titán
válasz
Throme #46923 üzenetére
"Ha tönkremegy, akkor tuti valami fontos helyen történik meg, nem pedig otthon a portalanítás közben...."
Új gép is ugyanúgy tönkremehet fontos helyeken, nem?
Ezt nem igazán értem. Ugye van olyanra is példa, hogy 14 expó után hal meg vagy 1200 stb. expó után egy vadi új gép....egy profi gépnek legyen az új vagy használt elég nagy az esélye, hogy fontos helyen megy tönkre, hiszen profi fotózásra használják nagyrészt.
-
válasz
Throme #46800 üzenetére
Igen - a 70-300 VC is ezt csinálja. Amikor megkapja, hogy "na, fókuszt elcsíptük", akkor ránt egy észrevehetőt a stabis tagon... és onnan nehéz is kimozdítani, ha mondjuk finoman akarnál kompozíciót épp csak egy picit módosítani.
Nem mindenkinek jön be... de szerintem simán meg lehet szokni, aztán észre se veszed.
-
PuMbA
titán
válasz
Throme #46680 üzenetére
"a fókusz kalibrálás, meg tuning"
Nikon vázakon Nikon obikkal is előfordul ez gyakran? A környezetemben nem igazán hallok semmiféle fókusz problémáról 1.8-as fix vagy 2.8-as zoom obikkal Nikon-nal és Canon DSLR-ekkel sem. Persze nem használnak 3rd party obikat, tehát no Tamron, Sigma, Samyang stb.
-
Viperator
őstag
válasz
Throme #46674 üzenetére
Excalibur36 fórumtárs Sigma 17-70-es objektívétt elvitte kalibráltatni és jól csinálták meg.
-
Viperator
őstag
válasz
Throme #46674 üzenetére
Vázzal együtt adtam le és az obit kalibrálják a vázhoz képest, a vázhoz nem nyúlnak bele. Vagy hétszer nyolcszor vittem már. Nem ismerem a 17-50-est, viszont a többit meg tudják csinálni (az Artokat és az újabbikat. Az idén kapott a Camera Kft. Japánból a legújabb kalibráló készüléket.)
-
válasz
Throme #46550 üzenetére
"Mert ha árban akár csak érintőlegesen is versenyképesek akarnak maradni, akkor nem fognak tudni minden vázhoz 100k-s FTZ adaptert hozzácsapni. "
Ha ledobják dömpingárra, az akkor is minimum a fele (Canon pl. 40k most.)
3x00 és 5x00 szériákat váltó kategóriában ez azért még mindig baromi sok pénz.
( Most az ebayes passzív kínai csodákkal inkább ne jöjjünk... )Egyébként meg patent szinten már elég régóta van DX MILC kitobi dizájn, szóval ...
-
-
csacsi77
senior tag
válasz
Throme #46530 üzenetére
Alapból én sem húznám a csúszkát jobbra annyira. De ha éltem képénél véletlenül M-ben hagyom és majdnem koromfekete, akkor azért jól jönne egy ilyen erőtartalék. Vagy ha jönnek az idegenek A függetlenség napjából a szép felhők mögé bújtatott hajóikkal, akkor aláexpóznék, hogy a felhő és az ég jól mutasson, a búzamező úgysem érdekes annyira. Pláne ha felégetik pár perc múlva. Aztán ha túlélem és visszajön az áram is, akkor kidolgozom és díjnyertes képem van, mert csak én éltem túl a fotósok közül.
Na szóval érted??!! -
updog
őstag
válasz
Throme #46433 üzenetére
Hát, nekem pedig nagyon bejött a Tamron 17-50 nem stabis változata
De azt hiszem volt valahol neten egy teszt, kihozta hogy a Tamron és a Sigma közül most meg nem mondom melyiknek jobb a képe 17-en, a másiknak meg 50-en, és aszerint válasszon, kinek mi a fontos
Kis google után megvan, az irodában mindent blokkol a proxy úgyhogy nem tudom megnézni.
-
válasz
Throme #46317 üzenetére
Na a LR spot removal az tényleg egy nagyon ergya cuccos... szenzortaknyot meg néhány kis hasonló jellegű kis pöttyöt ki lehet healelni vele, de aztán kb. ennyi. Egy szaros villanydrótot kiszedni vele is kb. toss of a coin - ha olyan szerencsés a háttér, akkor jó valamire, de többnyire nemcsak, fáradságos munka, hanem nettó szopás.
-
zyzz
tag
válasz
Throme #46248 üzenetére
Ezt kifejtenéd?
Megveszed a legújabb gépet, amire a lelked vágyik és soha nem adod el --> a gép teljes árát le kell írnod az évek során (ahány évig végül használod, annyira évre visszaosztva megkapod, mennyibe fájt neked évente). Minél nagyobb értékű, és frissebben kiadott gépet veszel újonnan, annál inkább te fizeted ki az "újdonság" árát és a kezdeti nagy értékvesztést (szemben azzal, ha 1-3 éve már piacon lévő újat, vagy használtat veszel). Ld. pl arukereso.hu árfüggvény... -
törölt tag
válasz
Throme #46222 üzenetére
Ez már a második D750 vázam, amivel ezt a problémát tapasztalom.
Nem objektív hiba, mert egy Tamron 90mm makróval is ezt csinálja.Lámpafénynél, kevésbé napfényes időszakban nincs gondom, de ahogy ennyire tűz a nap, mint ma, olyan mintha elmenne a fehéregyensúly. És alulexponál.
-
rekid
addikt
válasz
Throme #46175 üzenetére
"Igen, félmilla, plusz még egyszer annyi obira. ."
Ez azért erősen felhasználási terület és meglévő készlet függő. Én a d750-et cashbackben vettem 425 körül. Ehhez jött egy Tami 17-35 224-ért.. Ez azért még messze nem egy guriga és akkor még a meglévő motyó eladásából befolyó összeg benne sincs. Egy 1.8 ötvenes meg 85-ös sem a horror kategória és DX-re is csak azok vannak.. Persze ha 70-200-ra fenném a fogam akkor bajban lennék.Azért az élességi síkot egy két dolog jobban befolyásolja mint a szenzorméret.
De értem természetesen nem kell mindenáron fx.. nálam hatalmasat dobott a látószög növekedés élményben és kényelemben UWA tekintetében ami ugye a szenzorméretnek köszönhető. Kinek mi.. -
-
itouchfan
senior tag
válasz
Throme #46086 üzenetére
Én is leírom, akkor hányadán állok a fotózás dologgal.
3-4 hónapja van meg a D7100, D3200-t váltott, szeretem, nem mondanám azt, hogy teljesen kihasználom a tudását, de már összebarátkoztunk, szeretem használni, és a képekkel is megvagyok elégedve, de....Mindig kísért a MILC, főleg a Pana-Oly M4/3 vonal...most szombaton is gyalogoltam 15-16 km-t, és nem volt nálam más, csak a fotóstáska, benne a 7100+T18-200, és a tárcám és a telóm a külső zsebben. Ez a kombó így azért fél nap után húzza az ember vállát...és sok helyet is foglal. Egy kis Pana milc+ mondjuk egy 12-60, meg egy fix obi ami most van, bőven elég lenne, de nem tudom képminőségben mit veszítenék. Meg hát szeretem én a Nikont, de ha most indulnék rendszerszinten nulláról, valszeg Milc mellett döntenék.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Throme #46077 üzenetére
Még a DVD korszakban az egyik tékás 12 éves (!) fia egy délután alatt lemásolt egy (elvileg) másolhatatlan filmet. Kb. a kódokkal is erre lehet számítani, mert a mai srácoknak már a vérükben van a "mátrix"...Ezért nem fejlesztenek ilyet a gyártók, mert a jelenlegi biztonsági megoldásokat nagyon könnyű megkerülni, az pedig kontraproduktív lenne számukra, ha folyamatosan csak negatív reklámokban szerepelnének, hogy már megint feltörték a biztonságosként árult eszközüket: csak egy felesleges támadási felület. Szerintem...
-
Roachy
senior tag
válasz
Throme #46074 üzenetére
És egy optikában lévő nyomkövetőt, ujjlenyomat olvasót milyen energiaforrás táplálna? Lenne benne egy gombelem?
Illetve egy ilyen funkció ami állandóan online, folyamatosan merítené az aksit. És a MILC-ek amúgy is küzdenek az energiafogyasztással, de így a dslr-eknél is gond lenne. Sajnos az akkumulátorok korántsem fejlődnek olyan ütemben, ahogy a technológiák megkövetelnék.
A gyártóknak is ki kéne építeni egy újabb infrastruktúrát, supportot stb... ami komoly áremeléssel kompenzálna.
A nem online megoldás mint az ujjlenyomat, azt meg ha már ellopták pikpak megkerülik.
Szóval korántsem olyan egyszerű ez.
A serial szám meg elég konkrét egyedi azonosító és az internet korában egyre sűrűbben hallani megkerült felszerelésekről, ez is működik valamennyire.
Lehet biztosítást kötni (akár német cégnél ha az a megoldás).
Nekem a táskámban van elrejtve egy gps nyomkövető, amiben sim kártya is van. Ebayről elég olcsón beszerezhető kütyü. (ha valami nincs a táskámban, akkor az nálam van)
A legfontosabb a megelőzés. Észnél kell lenni és akkor nem lehet baj. Egy pillanatra sem szabad ellenőrizetlenül hagyni. Így kb csak 2 eset lehetséges. Ha lakásból betöréssel szerzik meg, vagy rabló támadással. Előbbinél lakásbiztosítás rendezi, utóbbinál meg még mindig ott van a "csak a testemen át" faktor. Ekkor vagy megmarad a gép és te is, vagy nem marad meg a gép, de te sem, szóval úgy is mindegy. -
helixP
nagyúr
válasz
Throme #46074 üzenetére
Értelek, de szerintem egy különbség van
Nem az eszköz ára miatt van a telefonokban laptopokon ujjlenyomat olvasó, hanem azért mert az információ, amit hordoz, sokkal többet ér, mint az eszköz maga.
Minden ilyen rendszer megkerülhető, nem lenne probléma ez egy objektív esetén sem. -
tvamos
nagyúr
válasz
Throme #46056 üzenetére
Vagy a telo bluetoothjaval lehessen alternativban feloldani, ha az nincs, akkor legyen kod. (BT mar ugyis van mindben.) Nekem nagyon tetszene!
Illetve aki lop, vagjak le a kezet, szent Istvan kiraly torvenye alapjan. Illetve, aki fenykepezogepet lop, annak szurjak ki a szemet.
-
gaben22
senior tag
válasz
Throme #46054 üzenetére
Az igény valós, félre ne érts, nem vitatkozom veled ebben, viszont a kivitelezhetőség problémás. Hálózat kell, SIM kártya kell, ujjlenyomatnál meg +1 hibalehetőség ill. lassítja a melót. Ha külföldön vagy meg vegyél az adott országba SIM-et, hogy tudj fényképezni. Gondolom emiatt nincs. Akkor már inkább valami nehezen átüthető kód (valami kis elektronika vagy megfelelő gravírozás) és mondjuk gyártó adja meg a lehetőséget, hogy regisztráld. Vannak cégek ugye, akik plusz garanciát is adnak a regisztrációért, had lehessen akkor már keresni sorozatszám alapján vagy bejelenteni, hogy lopott, hátha egyszer kiköt egy szervízesnél...
-
*Ropi*
félisten
válasz
Throme #45938 üzenetére
A Camera által használt gyári szervizszoftver 30 referenciaponton tudja állítani az ART-okat, viszont durvább léptékben, mint a konzumer verzió - így lehetséges, hogy az összes ART-unkat dokkolóznom kellett a kalibrálásuk után. Most már minden bajonetthez van dokkolóm (Tamronokhoz is) - vagyis a Canonos Tami még folyamatban...Ez pl. egy vadonat új Tamron 24-70/2.8 G2, ennyit kellett állítanom a gyári állapotán egy D750-hez:
-
randras_83
addikt
válasz
Throme #45944 üzenetére
"legolcsóbb megoldás a jövőben egy telefon és háttérmosási effekt, szép arc effekt azt csókolom drága fényerős zoomok, viszlát LR
)."
és gondolj bele mennyi időd lenne elinni a pénzt ami bejöbón az eladott cuccból
amúgy én is agyalok sok mindenen, most éppen a Z6-on, hirdetem is a vázam, aztán megnézem az xqd kártyák árát és sírok. ezek mitől ilyen rohadt drágák???
-
válasz
Throme #45938 üzenetére
Ezt mondtam én is, hogy A(rt), S(ports) - meg ugye a C(ontemporary) (de azokon többnyire inkább csak dísz, mert ha f6.3-nál is láthatóan mellémegy a fókusz akkor az már instant gari, nem kalibrálással matatás).
Egyébként a várva várt 17-50ed szerintem Art lesz... ha egyáltalán lesz valaha is, erre azért már DX-en nem vennék mérget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest