- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kleroo
veterán
válasz
aleister #8359 üzenetére
Én is emiatt akarom lecserélni pl a nyakpántot, hogy legalább a nyakpánt ne ordítson, hogy heló szia! drága váz vagyok,mert tele vagyok írva. LOPJ EL!
Csak nem találok semmi olyat ami szimpatikus.(D5100 pont van nekem is még. Videóra vettem, de nem jut elég időm rá, illetve nem is hozza azt a szintet amit elvárnék(tömörítés gyilkol). Én valahogy nem tudom megkedvelni(méret,gombok,ect) szenzorban nagyon jó pedig.
-
Kleroo
veterán
válasz
aleister #8348 üzenetére
Ez is epic. Különben is csak a gép miatt tudsz jó képet csinálni nem?
Viszont belegondolva, 36MP-es szörny RAW-okkal lehet én sem szöszölnék ilyen "legalja" kattintgatásoknál. Az azért már túllép egy ingerszintet mire feldolgozza az ember(sokszáz kép). 12bit 12MP-es rawokat pikk-pakk pörgeti Sandy -
Kleroo
veterán
válasz
aleister #8343 üzenetére
Értem én.
Csak: Akkor már itt is legyünk igényesek, a kis rutinnal szinte semmivel sem több munka így.
Ha meg annyira totál lényegtelen a minőség, akkor minek egyáltalán a DSLR, sok cucc, ect. Telót elő, haver épp rohangál meztelenül gumimatraccal a fenyvesben a marseillest ordibálva, katt, öröm bódottá.Freddy76:
Mert a popup flash kicsi. Tök ciki. SB900-al kell nyomni a nézőtér tetejéről. Az az igazi. -
Kleroo
veterán
válasz
aleister #8337 üzenetére
Szerintem kb ott sem. Nálam jellemző,hogy ilyenkor magas ISO-n vagyok, erősen elcsúszhat a WB is. Ha meg már nagyon olyan a dolog...akkor nem kattintgatok, hanem "részt veszek" normálisan.
Inkább az a különbség, hogy az egyiknél egyetlen kép előtt ülve eltöltök akár több órát, míg a másiknál a többszáz kép megvan 1 óra alatt, úgy hogy 57 percet DOTA 2-ztem. -
MC Pite
veterán
válasz
aleister #8337 üzenetére
PErsze, sokkal több tartalék van benne; de szerintem nehézkes korrekt összehasonlítást végezni a fentebb említett okok miatt.
Ez is jó kérdés miért nem lehet ezeket sztenderdizálni, hasonlóan mint a directx az oprendszereknél - ma már bőven elég erősen a feldolgozók hozzá. -
MC Pite
veterán
válasz
aleister #8321 üzenetére
Csapongó, az tény, meg már fáradt vagyok, de gondoltam hogy a canikon meg a "G1X és az A" elég pontos lesz
Kleroo: Javíts ki ha tévedek, de a D5000emben ugyanaz a szenzor volt mint ami a D90ben van. Alap, normál tömörítésű jpg normál zajszűréssel kamerából kiesve D90/D5K-nál 3200as lenne ilyen?
Nálam 1600on ezt produkálta, és messze jobbak a fények mint az esti képnél. A legtöbb 1600asnál normálisabbak voltak a színek, kb 1000es isoig meg mindig korrekt volt.
Korábban ollóztam össze máshoz, de D5000 és 5100 és XE'en alapuló személyes tapasztalataim ezzel csengenek egybe:
[link] -
MC Pite
veterán
-
m3ss
veterán
válasz
aleister #8067 üzenetére
milyen fokusz problemak? az hogy 35 1.8g-vel problemas? vagy mas is van?
468II-tol annyira nem vagyok elajulva ttl-ben. bar itt nem tudom a vazon mennyi mulik...meg mennyire szereti ha softboxban vagy fenyformalora villantok...de nem annyira megbizhato. 568 ex-et hasznal vki nikonra? jo?
-
Graphy
aktív tag
válasz
aleister #7915 üzenetére
Croppos vázra szerintem nem éri meg az 1.4 legyen az D vagy G. Pláne, hogy szinte minimális, alig mérhető a rajzolatban különbség.
A többiben teljesen igazad van.Ha jó áron jutsz 1.4-hez akkor hajrá. A D vagy G-t pedig elsősorban úgyis a váz határozza meg, mindenesetre én maradtam a D-nél annó, kisebb torzítás, picit gyorsabb AF, a minimális zaj nem érdekel. A bokeh a G változatnál szebb, a D-nél kicsit "gyűrűsebb" is, a flare-t nem tudom nem is néztem.
-
válasz
aleister #7915 üzenetére
"Nemrég volt használt 50 1.4G 75-ért. 70-ért biztos vihető lett volna. Ennyi pénzért én nem hülyéznék le senkit, aki megveszi.
" - 120-ért vették újonnan. Nyugodt szívvel hülyéztem
Megjegyezném, hogy a D-s verziókban továbbra sincs auto focus motor. Ami mondjuk pont egy D7000 vagy D90 tulajnak nem fáj, de egy D5000/5100/D5200/3100/3200 tulajnak annál jobban.
-
-
válasz
aleister #7848 üzenetére
A 30/1,4-nek borzasztó a bukéja. Venni akartam, de emiatt nem vettem. Igaz, kijött egy újabb verzió abból is már.
Általánosságban ár/érték arányban a Sigmák verhetetlenek. Én így kötöttem ki mellettük. De ez igaz lehet a Tamronokra is, csak hát a Sigma improvizál is. Pl. parádés 1.4-es sora van FF-re. Vagy vannak pl. a régi 20-24-28-as 1.8-as nagylátók, amik ha nem is világverőek, de vannak.
-
MC Pite
veterán
válasz
aleister #7848 üzenetére
Igen, utána találtam rá a 30/1,4-re.
De igazából a milc üvegek között ... reálisabb az összemérés. Egy nem belépő m43/nex/x rendszernél már tudják akik azt választják milyen obiparkból választhatnak, megfelelő-e nekik, és hogy akarnak-e manuálozni is vagy sem.
Vigyázat, erős birtoklási vágyat válthat ki magából az alábbi doksi: [link]Jah, a 900dodót benéztem, az vszínű a 23/1,4 ára lesz, kicsivel még felette lesz az 56/1,2.
Hopp, képet keresve az üvegről másra is ráleltem, de ez már nagyon off... [link] -
lyunior
tag
válasz
aleister #7746 üzenetére
Az oké. Odáig rendben van. De közben beletettétek a bogarat a fülembe a 17-50-es Tamival, meg a 17-70-es Sigmával, és ha el tudom adni a 18-105-öt akkor nyerek 20k-t, ha nem akkor bukok 30k-t.
Gondolom az agyatokra megyek a sok kérdésemmel.
Ne haragudjatok!
Most rakom össze magamban a puzzle-t, hogy milyen konfig. lenne a legjobb. Tudom, ez nektek fárasztó, nekem viszont fontos. A ti tapasztalatotok, nekem aranyat ér, mert megkímél attól, hogy komoly hibákba ugorja a vásárlás során.
Kicsi türelmet kérek még és jövök nektek egy sörrel.Bár lassan indul a forralt bor szezon is.
Abry: Sigma 17-70 et néztem és Pentaxra 99k Nikonra meg sokkal drágább.
-
m3ss
veterán
válasz
aleister #7609 üzenetére
"Nem tudom miért fontos az f2.8. "
masik topicban mondta hogy csillagfotozni akar."Annak a Samyangnak 5.3-as torzítása van."
hogy/hol lehet megnezni hogy melyik nagylatonak mekkora torzitasa van? erdekelne sigmahoz kepest tokina, meg ff nagylatok is...
ff-re amugy mondtatok (talan kleroo) par honapja vmi fix, fenyeros nagylatot. vmi regebbi, olcsobb nikont. az mi is volt?(#7608) HollyBoni amugy ezekhez a kepekhez semmi kulonos vaz/szenzor nem kell. ezek pont nem vmi dinamikaigenyes fotok voltak...esetleg az egyik iso1000 miatt. barmilyen tukros 10 eves geppel megcsinalod ezt.
csak nagylato kell hozza. ami zsebkameraknal luxus -
Peethy
őstag
válasz
aleister #7575 üzenetére
Jól bizony, és mostmár túlvagyok vele első timelapse-kísérletemen (nem lett valami jó, de majd meglátjuk) és lefotóztam SF-et a kékórában is, legalábbis próbálkoztam
Nagyon-nagyon tetszik! A D600 kevésbé, fogásban katasztrófa D300-hoz képest, szenzorosan pedig biztos köröket ver rá. Funkciókban is, de a D300-at könnyebb használni. Cserébe FF, ami életem első ilyen tapasztalata, szóval bejön.
A 14-24-ben az a szép, hogy nyitva is pengeéles, és ráadásul egész szép dofot lehet vele összehozni, a torzítása nem vészes. Amúgy elég nehéz, ráadásul orrnehéz, szóval kényelmetlen tartani vele az amúgy viszonylag könnyű D600-at.
-
m3ss
veterán
válasz
aleister #7427 üzenetére
en azt ertem. epp ezert kerdezem, hogy mi a baj a 32-es kartyakkal...de lehet felreertettem akkor vmit.
(#7429) Kirtam ez eleg erdekes kerdes. ha a penz nem szamit melyik a jobb auto, a ferrari 360 vagy egy 458?
nyilvan mindenben jobb a d7100, az a kerdes hogy meger-e neked annyival tobbet... -
Peethy
őstag
válasz
aleister #7344 üzenetére
Köszi a részleteket, hasznos volt. Szerintem hasznos lenne benne egy ilyen feature, vagy valamilyen segédvonalak legalább LV-ben, amik mutatnák a 16:9-et, de tükrös vonalon nem nagyon szeretik az ilyet meglépni. Persze, utólag lehet vágni, de pl. ebben az esetben jó lenne, ha próbálgatás nélkül is tudnám, hogy hogy fog kinézni.
-
-
MC Pite
veterán
válasz
aleister #7293 üzenetére
Hát... nem tudom hogy ásítsak rá, vagy izgasson.
A 18-35 1,8 elsőre jobban izgat, az tény. De legjobban aminek nem mondjuk ki a nevét itt... A 40 éves üveg elég rendesen odapörköl az 50 1.8G-mnek, ez azért nem semmi, majd talán másfél hét múlva össze is tudom mérni őket [mert megint utazok el
].
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
aleister #7241 üzenetére
Pontosan. Az említett kitben kb 35-40K-ra jön ki az ára, annyiért ajándék... Ha másnap eladja az obit akkor is a kitet éri meg megvenni, nem értem, mire az elmúlt 1,5 oldal...
Ha a végeken tapasztalható b*szottnagy torzítással megbékél az ember, tök jól használható obi. Én évek óta megvagyok vele.
-
Digger
senior tag
válasz
aleister #6807 üzenetére
Nagyon sokan paráznak, hogy hamar elszáll az SSD-jük, mert sokat írnak rá! Igen valóban így van, (vagy lehet), de azt nem veszik figyelembe, hogy egy átlag felhasználó hamarabb kicseréli egyéb okok miatt a gépét, minthogy a sok írás miatt tönkre menne az SSD! Ha megnézitek sok nagynevű gyártó adja az SSD-s gépét 3 év garival! Ha reszkír lenne akkor nem mernék ilyen hosszú gariidővel adni, mert nem lenne rentábilis!
Szóval lehet használni nyugodtan az SSD-t, nem fog az nagyon hamar tönkre menni! Az érzékeny adatokat persze nem kell azon tárolni huzamos ideig, arra valami NAS-t kell használni! -
m3ss
veterán
válasz
aleister #6796 üzenetére
de mar a kulonbozo programok betoltesi ideje miatt is megerheti sztem. na meg rakhatsz feldolgozando kepeket is oda, aztan meg atpakolod. nekem baromi sokat dobott az ssd ugy altalanossagban, memoria hiany is kevesbe erezheto, swapfile, pagefile ssdn...
vagy nem tudom ki mit, mivel utomunkazik de sztem az i5 8gb ram booven eleg...vagy csak 12 mpixelhez, mert nekem ennel gyengebb vas is teljesen jo. -
dabgergo
őstag
válasz
aleister #6794 üzenetére
Hmm köszi az infót, ezt nem is tudtam, akkor vagy 8 vagy 16. SSD jó lenne ha a képeket is onnan tölteném be, de az most macerás mert laptopról van szó és a hely is kell.
zool1: egyébként nekem lowepro fastpack350 van és asszem az is megfelel a leirtaknak, és laptop is megy bele, ha túl nagy van 250-es is, néha ki lehet fogni használtat is 20k körül.
-
MC Pite
veterán
válasz
aleister #6745 üzenetére
A kijelző kijelző, pipáljuk ki, tegyünk egyenlőség jelet a kicsiknél és nagyoknál.
Ahogy Freddy írta, az EVF az átnézeti kereső. Ha ezt nézed, akkor épp rá vagy cuppanva a szemkagylóra, k mindegy milyenek a fényviszonok, ez priceless
Megjegyzem a Sony/Fuji féle balra kirakott EVF szimpibb, nincs útba az orrunk, és nem fordítjuk el emiatt a fejünket (rólam készült képeken vicces ahogy a fejem a vázhoz forgatom).
[link] Ilyen ájfonos vackokat találok csak.szerk: Nemrég akartam venni ilyen kukucskás árnyékolót az 5100ra, mikor rájöttem hogy becoptam, mert fotózni nem tudok úgy vele, útban lenne az államnak (magnifier hood).
Viszont lencse nélkül vannak ilyen sima árnyékolók, próbált vki ilyet? [link] -
Freddy76
addikt
válasz
aleister #6745 üzenetére
Szerintem kevered az evf-et a kijelzővel (bár affene sem tudja, hogy a kijelzőt nem hívják-e keresőnek, fassetuggya). Az evf (electronic viewfinder), azaz elektronikus kereső, pont úgy néz ki, mint egy dslr keresője, és ott is van rendszerint (azért rendszerint, mert pl. a régi "távmérős" filmes gépekre hajazó milc-ek, pl. fuji x-pro1, vagy xe-1 keresője a bal felső sarokban van). Ez tehát egy "kukucska", csak éppen nem átnézel rajta, hanem egy kis képernyőt nézel benne. Ezen felül ott van a kijelző/képernyő, pont, mint egy dslr esetében, ugyanazokkal a bajokkal (pl. tükröződés).
Ami lényeges különbség, hogy nincs minden milc-en kereső, van, ahol csak a kijelző van. Pl. az olympus gépei közül csak a felsőbb kategóriában van beépített kereső. Az már más kérdés, hogy külön lehet venni kereső "modult", amelyet a váz vakupapucsába tudsz helyezni, és ekkor van keresőd is...
-
m3ss
veterán
válasz
aleister #6719 üzenetére
"Én egyébként nem nézem meg minden egyes expó után az elkészült képet, csak ha érzem, hogy valami nem volt oké a komponálással."
naja, neha jo lehet ez a histogramm a keresoben, de en sem nezegetem azert mindig. beallitod adott fenyviszonyokhoz az expot aztan par kattintasig ugy is jo lesz...mondjuk tajkepeknel mindig nezem.
"A cikk alapján az emberi reakcióidőt kb 10-20%-kal növeli meg az említett késleltetés. A kérdés már csak az, hogy ennek mennyi hatása van életszerű használat közben."
en sem tudom elkepzelni hogy jobb lehet ez az egesz, de most mar nagyon ki szeretnek probalni egy jo evf-es gepet annyit mondjatok ezt..
-
Throme
veterán
válasz
aleister #6577 üzenetére
Én értettem, hogy mit írtál. De nem azon van a hangsúly. Te meg ezt értsd meg légyszi.
Megint elmentek más irányba és szappanopera az egész fórum.Én azt állítottam, hogy telék terén a tamron tele semmivel nem jobb mint a nikkor kitobi tele képminőséget tekintve.
pont, ennyi.
Amit Te leírtál ez egy technikai dolog, ami úgy is van, de a tami esetében semmit nem jelent a nikkorral szemben a végeredményt tekintve.Másrészt ne legyél lekezelő ha kérhetem....
-
Freddy76
addikt
-
Throme
veterán
válasz
aleister #6536 üzenetére
Szeretem az slrgear oldalát.
Amit leírtál az ok, hogy fx-re lett tervezve, de ez nem mindig nagy fegyvertény és a kis 55-200 vr-el szemben nem jelent semmit. Ja annyit igen, hogy fx-re váltáskor megtarthatja a 70-300-at. Cserébe nehezebb, nagyobb.
De ezzel együtt se jobb a tami 70-300 vc a nikkor 55-200 vr-nél. Én most a blur index alapján mondom. CA és torzítás korrigálhatók pikk-pakk. Az életlenség nehezen.Amit a tami javára lehet írni az a gyorsabb AF, a 2 lépéses VC..
szvsz
-
nesa
veterán
válasz
aleister #6452 üzenetére
Ezen mar sokat gondolkoztam hogy beteg vagyok-e, de nekem emberi nezetnek nem felel meg a 35mm (ekv:50) ez nekem olyan meg felszemmel is mintha csolatasom lenne, az ekv: 20-24mm inkabb elfogadnam a magam reszerol, bar jobban belegondolva eleg sok embernek van/lehet csolatasa vagy szemellenzoje.
-
Freddy76
addikt
válasz
aleister #6311 üzenetére
Hát ja. Én az egész nyaralást az X20-szal toltam végig, nem is akartam mást elővenni. Iso 800-ig teljesen jó, az iso 1600 vállalható (bár én már inkább nem vállalom...). Pénteken, beltérben előkerült a dslr, amikor délután fotóztunk a konyhában-nappaliban; kellett az iso 800, vagy az iso 200-hoz egy kis vaku. De igazából azon agyaltam, hogy ha az x20-ra veszek egy fuji vakut (vakupapucs van, és a váz jól vezérli), akkor ugyanott vagyok. Persze ilyenkor sem jó mindenre, pl. a szülinapos gyertyás vakuk elég hülyén néztek volna kivakuzva, oda jó volt az 1.8 és az iso 3200...
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
aleister #6307 üzenetére
Hát nem tudom...
Én sem akartam sose hárdkór fotós lenni, nem is lettem az. Azonban amikor a kompaktról való váltást megléptem, engem nem győzött meg a bridge, ezért lett inkább belépő tükrös. Nem tudom most hol tartanak a bridge gépek, de akkor még eléggé érzékelhető volt a D40 képminőségbeni előnye egy hasonló tudású bridge-hez képest.
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
aleister #6294 üzenetére
De, megértette...
Ellenben neki kisebb gép kell, 60p video kell, sok megapixel az asszony miatt, sok effekt az asszony miatt. Viszont tojik a pentaprizmás keresőre, a beépített fókuszmotorra, vaku master módra, stb.
Attól tartok megint el fog itt indulni a miért nem ezt, vagy azt veszed a tanácsaink ellenére lavina.
-
MC Pite
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpársportok
- Gaming notebook topik
- Mazda topik
- EAFC 25
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen autót vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Nikon Z50 II kit (DX 16-50 f/3.5-6.3 VR, DX 50-250 f/4.5-6.3 VR)
- Olympus M.Zuiko Digital ED 8mm F1:1.8 Fisheye PRO
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Eladó: 4 darab Dulens Apo Mini Prime objektív (EF bajonett)
- Panasonic Lumix gx80 + sok tartozék
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest