Hirdetés
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Hát ezaz ! Sehogy !
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
imyourfriend
őstag
Nem csak a hétvége, még a fórumlakók is csalnak egy kis mosolyt az arcomra.

(#8898) Eperkutyus: Hogy kérjen így segítséget tőled?
-
lyunior
tag
válasz
aleister
üzenetére
Én is megkaptam a IYF 2 minőségjelzőt, amikor idejöttem.
Talán túl önérzetes voltam amikor valamelyik kolléga belémrúgott a tapasztalatlanságom okán.
Előfordul az ilyesmi.
"Nem tudom normálisan kihozni belőle a trollt."

Benned egy forgatókönyvíró veszett el.Már az előző hsz-odon is sírtam, de ez...

Köszönöm a FUN-t, így őszel!
-
dabgergo
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Mint látható nagy tételben csinálják hiszen több mint 600-at eladtak már, csak nem ajándék...
De senkit nem akarok róla lebeszélni, nekem tényleg mindegy, de akkor is úgy érzem h a minimum az eredeti csomagolás amit meg lehet tenni annak érdekében h ne legyen hamisított a kártya. -
dabgergo
őstag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Hát lehet h megbízható, de miért "ohne Einzelhandelsverpackung"? Ez is csak a kártyát küld de nem az eredeti csomagolásban... én ilyet biztos h soha nem vennék. Egyáltalán miért veszi ki vki az eredeti csomagolásából a terméket ha eredeti?
-
imyourfriend
őstag
-
vwpolooo
csendes tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Szia!
Nem sértődöm meg, ellenben, nagyon örülök, hogy ilyen amatörrel mint én, szóbaálltok.

Nagyon jó az általad belinkelt zoom,-os kép illusztrációnak.
Teljes mértékben igazatok van, cserélgetni nem akarok nagyon, és kukkolni sem, tehát a távollátás nem fog tartozni a favoritom közé.
Annál inkább a beltéri fényképezés, amihez majd később egy fix obival kiegészíthetem a rendszert.
Üdv.:Gábor
-
dabgergo
őstag
válasz
r3dsnake
üzenetére
Sose vegyél olyat ebay-ről ami nem az eredeti csomagolásban van, ez a minimum.
Én tőle rendeltem többször, minden eredetinek tűnik a kártya sebessége és a csomagolás alapján is plusz több év használat alapján is. Persze nem tudom h lehetne teljesen biztosra menni... de nekem ez bevállt. -
Freddy76
addikt
válasz
vwpolooo
üzenetére
Kérdés, hogy tudod-e, mit jelentenek pontosan a számok (18-105, 18-55, 55-200). Ha igen, ne sértődj meg, nem nagyképűzni akarok, el se olvasd, csak a legutolsó bekezdést. Ha nem, akkor megpróbálom elmagyarázni, bár pl. ittvagy itt le van írva. Szóval, felejtsd el, hogy mi hányszoros zoom, a lényeg, hogy mekkora látószöget ad az objektív: az obin a kát szám a két végét jelöli, tehát a legnagyobb és a legkisebb látószöget. A 18 alul afféle nagylátó, ha ide tekered, sokminden belefér a képbe, ezt használod pl. tájképnél. Ha tekered 55-re, ez még csak egy általános látószög, nagyságrendileg mint az emberi szem, annál talán "távolabbra" lát. Ha továbbtekered 105-re, az már kistele, tehát messzebbre lát, ezzel fotózol messziről templomtornyot. A 200 pláne messzire lát, az teleobjektív.
Ez így nagyon sarkos, és egyszerű, nem is teljesen igaz, de az alapok megértéséhez talán jó. Na most, ha van egy 18-55, 55-200 szetted, annak van egy előnye a 18-105-tel szemben: 200 mm-ig jó, tehát "messzebre" látsz. Ellenben az 55 pont amolyan senki földje, ha tájképezni akarsz, akkor túl szűk, de ha messzire akarsz látni, akkor túl tág. Ezért ha van egy 18-55+55-200 szetted, állandóan cserélgetned kell az obit, ami annyira azért nem kényelmes. A 18-105-tel ezt kiváltod.
Még valami: ahogy mész fentebb, úgy lesz egyre kevesebb különbség a mm-ek között. Míg egy 16 és egy 18 között nagyon nagy a különbség, egy 200 és egy 300 között alig van. Próbáld ki ezt, a csúszkával tudod állítgatni, hogy hány mm a látószög.
A lényeg: vedd a 18-105-öt, ahogy Kutya írta.
A monitoros embereket, különösen Ropit, kérném, hogy menjenek a
fenébemonitoros topikba. Ropi, itt csak olyanok offolhatnak ennyit, akik nikon használnak, pl. én. -
r3dsnake
nagyúr
Vettetek már eBay-ről memkártyát? EZT nézegettem, de vajon mennyire Sandisk?

-
törölt tag
válasz
vwpolooo
üzenetére
Foglalkozom Veled, mert a többiek sztem ettől már hülyét kapnak.

Szóval: mégsem győzött meg a 18-105. Mit billegsz még ?
Inkább 20-al kevesebbért 18-105 és vegyél egy fényerős fixet is hozzá, pl. 50-est, amivel elportrézgathatsz (vagy 35-öst, amivel szétunhatod Magad). 
-
*Ropi*
félisten
válasz
deja vu
üzenetére
Az enyém 4 éves, abból az utóbbi 2 évben szinte folyamatosan napi 14-16 órákat megy a hétvégék kivételével és köszöni jól van.
Persze 120 Cd/m2-re kalibráltan használom, nem pedig csutka fényerőn, ami a csövön kifér.

Én még 130-ért vettem az enyémet ha jól tévedek: most majdnem 3-at kapnék annyiból...

-
MC Pite
veterán
Fákk, pedig találtam jó áron 7750 ultimatet... És úgy látom az enyém se tud 10 bitet. Többen mondták, nem számít. Ja, csak összemértem a kettőt, és néha bizony kijött a difi (pár napja pl az esti pesti képeknél látszott hogy nem százas). Na mindegy, majd játszok adobe szintérrel, még úgyse futottam inkompatibilitásba vele idáig

-
deja vu
addikt
Ja egyébként nem akartam leszólni, jobban szeretem a pva képét, mint az ips-t.
A pva-nál legalább van fekete, jobb a kontraszt, nincs glow stb. Csak hát a samsung nem gyárt már s-pva paneleket, gondolom kinyírta az Lg az olcsó ips paneljeivel, pedig lehetett volna még fejleszteni a pva-t. A kettő megmaradt va panel fajta meg gagyi(c-pva, amva), mondjuk megnézném, hogy az eizo mit hozott ki belőlük, mivel ő használja ezt a két fajta panelt.
Bocs az offért!
Szia! -
Frigetrus
aktív tag
válasz
eastsider
üzenetére
Akár megpróbálhatsz, jó az ötlet.
Más téma:
Egy kis helyzetjelentés: Közel egy hónap után visszakaptam a D90-et a garanciális javításból, eddig úgy tűnik sikeresen beállították az AF-et, nincs backfocus. Továbbá volt egy zavaró piros hot pixelem a kép bal felső sarkában, azt is sikeresen kimappelték.Nagyon vártam már a kicsikét. Most már lehet fotózni! Meg ki kellene próbálni egy 35 1.8-at

-
deja vu
addikt
Már nagyon régi típus, ki tudja mikor szarik be, sokat vesztett a fényerejéből, meg 27-re talán egy kicsit kevés az a felbontás, és lassúak a pva panelek, na meg black crush. Az a furcsa egyébként, hogy ez a típus konkrétan elárasztotta a hazai piacot, legalább 3 boltban(hardverker, pc outlet stb.) láttam használtan.
-
aleister
veterán
Kijött a Tami ultrateléje is: 150-600 f5-6.3 VC.
A cikkben szereplő 200-500 a fenti fényében kicsit mostoha ötletnek tűnik, bár a kompakt kivitel egyeseknek vonzó lehet.
-
*Ropi*
félisten
válasz
deja vu
üzenetére
Igen és most van néhány darab jó áron eladó.

-
vwpolooo
csendes tag
Sziasztok!
Nikon d5100 at szeretnék venni, és kérdezném hogy milyen (kit)objektivvel vegyem meg:
Elvárások: családi fotók, nyaralás, kirándulás, beltéri szülinap, névnap,karácsony stb., kisgyermek fényképezése (2 hónapos) (vaku mellőzése cél lenne).
Egy sony dsx-s40 és egy sola okostelefonnal vannak tapasztalatok, szeretnék egy kicsit nagyot ugrani a fényképezés terén.
Érdemes e megvenni ezt a gépet, és ha igen milyen felszereltséggel?
Előre is köszönöm.
Üdv: Gábor
-
*Ropi*
félisten
válasz
deja vu
üzenetére
Tudom: én mondtam Madgie-nek.
Nekem a Dell 2709 + GTX460-on megy a 10 Bit moddolt Quadro driverrel. AMD kártyával nem próbáltam, de van hozzá leírás a neten, már belefutottam egyszer-kétszer. -
deja vu
addikt
Hogy lehet elérni 10 bites megjelenítést, ha nincsen quadro, firepro kártyám? Madgie valami quadro drivert fölnyomott a gtx660-ra, azzal működött "elvileg", de ha a konkurencia amd gcn-es kari van akkor hogy? Személyesen beszélgettem Old Artist-al, és ő azt mondta nem lehetséges a játékos kártyákon a 10 bites megjelenítés. Csak ért hozzá, ha monitorboltot visz. Mert azt látom, hogy egy csomó embernek van u2413(8+2 bites) wcg, és u2713H(8+2 bites) wcg monitora játékos kártyával, de akkor elvileg feleslegesen vették, mert csak sRGB módban működik.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Mercutio_
üzenetére
Linkelj még, ez jó volt!

A többit is jól írtad.

(#8838) MC Pite: Később, miután rákerestem #8813-ban írtam neki, hogy nem tud 10 Bitet a monitor, tehát értelmetlenség azzal etetni. Egyébként a TFTcentral-on van róla teszt.
"Csak kártya cserekor kell újra kalibrálni, nem?"
Meg CPU cserekor (ha a CPU-ba építettet használja), meg driver frissítéskor, meg oprendszer újrahúzásánál, hacsak nem lemezkép fájlból állítod vissza, ami tartalmazza a programot és a kalibrált színprofilt is, vagy utólag telepíted a programot és bemásolod a helyére a színprofilt...

És persze monitor cserekor, meg csatlakozó váltásnál is!

-
MC Pite
veterán
Csak kártya cserekor kell újra kalibrálni, nem?
DVI vs Displayport témában hol találtál infót hogy a (8 helyett) 10 bites? Mármint specifikációkban látom, de gyakorlatban is működik faszán? U2412 picikét rosszabb átmenet szempontjából int a 2311-em volt, ha ez javítana, megadná a lökést a vga cserére... -
Gulyopapa
addikt
Nevezzetek noobnak de én csak állványról tudok normális HDR képet készíteni mert mindig bemozdul.
Mit rontok el ? A záridőt ?
Ja, D7100 ... -
Mercutio_
félisten
Én is csak linkelek
Lassú víz: A színprofil az adott HW ideálistól való eltérését korrigálja, ha egy másik HW-ra alkalmazod és az nem olyan mértékben, nem úgy tér el az ideálistól mint az előző akár még ronthatsz is a színprofil nélküli állapothoz képest. Legalább ilyesmi rémlik.
Ami még gondot okozhat az egy gyengébb minőségű kábel. Hiába digitális a jel, ha a kábel olyan mértékű torzulást okoz amit már a hibajavító megoldások nem tudnak helyretenni akkor ott módosul(nak) az adott pixel(ek) Ha hülyeséget írtam majd Ropi kijavít. -
A Zéé
addikt
válasz
micyke911
üzenetére
5100-at már nem gyártják, szerintem az 5200-at se nagyon. Szóval ne várj áresésre, olcsóbb már nem lesz. A maradékok kiárusítása van. Mondjuk az egész jól kitarthat akár, mert szerintem rengeteg van belőle, mert nagyon népszerű volt. Karácsony környékére már lehet, hogy eltűnik az összes d5100.
-
Gulyopapa
addikt
Lehet hogy hülye kérdés, de a d7100-ban lévő torzítás állítás elég a képeknek vagy kell még a LightRoom is ?
-
micyke911
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni magamnak egy tükrös gépet és ahogy a fórumót olvastam abból a Nikon D5100-as gépére esett a választásom mert úgy jött le hogy ez egy eléggé jó ár/érték aránnyal rendelkező gép...
Annyi lenne a kérdésem hogy szerintetek megéri várni egy picit a vásárlással így hogy kijött a D5300? Az lejjebb fogja nyomni még az árát a D5100-nek?
Illetve ezzel hogy kijött a D5300 akkor be is fejezik az 5100 gyártását és lassan már csak raktárkészleten lévő termékek lesznek?Köszönöm a segítséget és a válaszokat...
További szép napot!
-
Lassú Víz
addikt
Ne hagyjatok hülyén meghalni!

Egy digitálisan csatlakoztatott monitornál mi van a számítógép házban amitől egy képpontot leíró számsor másképp érkezik meg a monitorra akár az idő múlásával akár egy másik hardveren?
Azt azért tegyük fel, hogy a színprofilt mindkét gép és oprendszer egyformán tudja értelmezni és kezelni. -
lyunior
tag
Valamelyőtök otthon van kompakt gépekben?
Felkeresném privátban, mert a kompaktos topik nem igazán pörög, vagy csak hülyeségeket írnak. -
Mercutio_
félisten
Nikon bemutatónap ma a Digitcam-nál, hátha valakit érdekel

-
*Ropi*
félisten
válasz
eastsider
üzenetére
Nyugdíjas már nem van ott.

Az "előre kalibrált" monitor egyébként kb. olyan, mint a street racing matrica egy Suzukin: az "előre kalibrált"-at nem véletlenül tettem zárójelbe.

(#8818) Eastsider: Jó lenne, mert így is úgyis rá kell szánjak fél-egy napot, akkor használjuk ki a leghatékonyabban!
-
törölt tag
Meg funkciókban is hülyére-cipóra pofozza mindkét Sony a Df-et ..
Konverterrel pedig felmegy rá egy vagon Canon/Nikon/Pentax/Minolta/Leica új és ősrégi üveg is, ráadásul megmarad azok összes funkciója (mintha rá gyártották volna, beleértve az eredeti gyutávot is (nincs külön szorzó és marhaság). -
*Ropi*
félisten
-
eastsider
nagyúr
jó tudni
1 éve volt kalibrálva (ha nem 2, nem emlékszem már)...
egyébként ha már itt tartunk, akkor DVI, vagy DisplayPort? tudom, hogy mindegyik digitális, de ha már mindkét eszközön van mindkettőő...csak tudod, vidéken kalibráltatni monitort rohadt jó dolog... most így sehol nem tudom, hogy kalibrálnának (Pécs), a szettet meg nem szívesen hurcolom ide-oda
-
DJ Reinhardt
tag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Profi vázak mind kezelik, amatőrök meg D7000-től fölfelé.
-
Lassú Víz
addikt
Hááát... Szeretném azt hinni, hogy digitális átvitelnél nem torzul az információ. Ahol torzulhat az a D/A átalakítás illetve a megjelenítés. Ebből a feltételezésből kiindulva egy DVI-n vagy HDMI-n csatlakozó monitor esetében már csak a monitor megjelenítési hibáit korrigálja a kalibrálás és ezek az adatok kerülnek be a profilba, illetve ezek alapján kellene kitöltődnie a lookup table-nek. Ha ezt a profilt és a monitort átviszem egy másik gépre akkor miért nem lesz egyező a végeredmény az első gépen látottal? Analóg VGA kártyánál a kalibrálás a VGA kártya D/A hibáját is javítja, ott tiszta sor, hogy eltérő lesz a végeredmény.
-
-
*Ropi*
félisten
Új hozzászólás Aktív témák

● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Lightyear - befektetési app
- BestBuy ruhás topik
- Cyberpunk 2077
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Projektor topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 100% Akkumulátor
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4242, 100% Akksi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Aztán görgetek visszafele, mikor rájövök, hogy mégsem. 

A pva-nál legalább van fekete, jobb a kontraszt, nincs glow stb. Csak hát a samsung nem gyárt már s-pva paneleket, gondolom kinyírta az Lg az olcsó ips paneljeivel, pedig lehetett volna még fejleszteni a pva-t. A kettő megmaradt va panel fajta meg gagyi(c-pva, amva), mondjuk megnézném, hogy az eizo mit hozott ki belőlük, mivel ő használja ezt a két fajta panelt.
Azt azért tegyük fel, hogy a színprofilt mindkét gép és oprendszer egyformán tudja értelmezni és kezelni.