- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
Yutani #15676 üzenetére
Történtek hasonló megmozdulások anno a Kaveri kapcsán is. Egy sem sült el jól. Gondolom Fiery Phenom X2/3/4-re gondolt és ezen tulajoknak (mint pl én) érdekes fejlesztési ütemterv is lehetne a Bristol>Raven, de sajnos a AM3>AM3+ után (pláne a 800-as chipset sorsa után) én valahogy nem érzem azt a bizalmat, ami miatt biztosra venném, hogy minden korai AM4-es lapban vígan fut majd a Summit/Raven.
Szvsz több pénzt buksz egy számodra nem előnyös új CPU megvásárlásával, mint amennyit az i5 ára eshet a használtpiacon az év végéig.
-
leviske
veterán
válasz
Yutani #15474 üzenetére
Korábban beszélték itt a srácok, hogy a foglalat neve lényegtelen, mert attól maga a dia még lehet eredeti. Egy fél-egy év múlva megjelenő termék kapcsán pont maga az elnevezés irreleváns, mert végül olyan nevet adnak neki, amilyet akarnak. Architekturális szempontból a FM3 lett volna elvileg a logikus, de valószínűleg a jobb megítélés és a DDR4 miatt jöhetett végül az AM4.
Egyébként rajta van, hogy elvileg 2015 március 27-i.
-
Fiery
veterán
válasz
Yutani #15319 üzenetére
Ez egyertelmu, de nem is a mainstream desktoprol beszeltem az AMD kapcsan, hanem a szerver es HEDT vonalrol. Desktopon az orajel lesz a necces kerdes, azaz hogy a szukos TDP keretbe bele fog-e ferni egy 3,8-4,0 GHz kornyeki orajel vagy sem. HEDT vonalon kicsit egyszerubb a dolog, ott el lehet engedni 130-140, sot 160 Wattig is a TDP-t problema nelkul.
-
hugo chávez
aktív tag
válasz
Yutani #15280 üzenetére
Azért az a jövő október környéke nincs kőbe vésve. Írta egy srác ott kommentben, hogy akár már 2016 Q3 elején is jöhet, persze ebben maximum csak reménykedni lehet jelenleg. De a chip tervezése már befejeződött elvileg és innentől a gyártósoron múlik, hogy hozza-e és mikor az elvárt paramétereket.
(#15281) FireKeeper:
Ja, ez jó kérdés. Nem akarok túlzott elvárásokat támasztani, szóval úgy vélem, amit legalább el kell érnie, az a Haswell IPC-szint és a hasonló TDP azonos órajelen. A Skylake-szinttel pedig már elégedett is lennék. Az Intel meg szerintem már eléggé megközelítette a határokat, szóval komoly IPC javulást már nem várok tőlük.
(#15282) Bici:
A "kiszivárgott" nem hivatalos ábra szerint a Zen-ben magonként két 256 bites FPU pipeline lesz. A Bulldozerben modulonként volt két 128 bites.
Elvileg nem a TSMC, hanem a GloFo fogja gyártani, a Samsungtól licencelt 14 nm-es FinFET technológia egyik verzióján.
-
Petykemano
veterán
válasz
Yutani #15066 üzenetére
Nincs baj a magok számával jelenleg. Egy átlagfelhasználónak, aki akar egy olcsó gépet, amin játszani is lehet, a 4+8 teljesen jó és nem szükséges több. Lehet, hogy még jobban örül is, hogy nem fogyaszt annyit.
Ha egy APU-t nézünk IGP grafikával, akkor ennek leginkább a memória sávszélesség tenne jót, ha az megvan, akkor a CU-k számának növelése. Ebbe az irányba szerintem nem azért lehet szükséges elindulni, mert technikai értelemben nagy dolog, ha egy APU minél erősebb grafikában és compute-ben, hanem mert az intel biztosan igyekezni fog az IGP-vel szerelt APUival elfoglalni a GPU-k alsó szegmenseit. Ő ezen nem veszíthet semmit. Lásd: Skylake-kel szerelt notikba nem kértek diszkrét kártyét Ha egy APU-ra úgy tekintünk, mint géming processzor, akkor a DX12 skálázódásával és az IGP apin keresztüli compute felhasználásával ez nagyonis lehetségessé válik, mivel már annyira nem fog számítani az egyszálas teljesítmény. A DX12 6 szálig skálázódik. Így egy még mainstream APUnál még azért simán belefér a 6 alacsonyabb órajelű mag.
Csak nagyhirtelen felsoroltam néhány szóbajöhető kombinációt, ami bizonyos techinai feltételek teljesülése mellett életképes lehet:
4+8 @ 65W
4+8 + 200Mhz @ 95W
6+8 @ 95W (~DX12+api compute)
4+12 @ 95W (~memória sávszélesség növelése)Persze az AMD-nek nyilván ki kell választania, hogy melyik irányba indul el, mert mindet egyszerre nem tudja.
-
Fiery
veterán
válasz
Yutani #14918 üzenetére
Ha a Haswellt beérné a Zen, akkor me'g mindig lehetne orajellel kicsit jatszani, elengedve a TDP-t, es ily modon atvenni a teljesitmeny koronat. Ugyhogy ha a Haswellt hozza a Zen, az rovidtavon mar eleg jo lehet. A Cannonlake elleneben pedig nehez lesz jovore barmit letenni az asztalra, de arra meg majd ott lesz a Zen+ vagy mi. Es jo esellyel a Cannonlake amugy sem kerul piacra 2017 vege elott...
-
Hakuoro
aktív tag
válasz
Yutani #14811 üzenetére
Az SMT-t csak pletykálják.
Ha 14nm-en 9-10 mm-es lesz még csak kicsinek sem mondható. Szemben pár ominózus külföldi fórumozó lázálmaival nem csupán egy felhizlalt Jaguar lesz. Bár valószínűleg nem fogja beérni a Haswell-t IPC-ben, talán a Sandy Bridge-t igen.
Mivel nem túl nagy, szerintem egy APU-ba 4 magot (egy modul), egy HEDT prociba meg 8-at (2 modul) fognak rakni. Szerverbe meg mehet a 4 modul (16 mag). -
stratova
veterán
válasz
Yutani #14799 üzenetére
Multi Chip Module kialakítást használ AMD jelenleg is az Opteron 6300-as szériához (max. 2x4 modulos).
-
válasz
Yutani #14783 üzenetére
Véleményem szerint, ha lesz desktop Carrizo, akkor vagy FM2+ és DDR3, aminek nem sok értelme lenne, (legfeljebb ha valóban 14nm-en jönne), vagy új foglalat, és DDR4. Ez utóbbi csak akkor értelmes döntés, ha addigra olyan áron lehet majd gyors DDR4-et venni, ami nem overkill egy AMD APU-hoz.
Ez esetben viszont a Summit Ridge-nek is értelmes lenne ugyanabba az új fogleletbe jönni, mert az AMD nem teheti meg a foglalatok folyamatos cseréjét. A Kaveri-nek szerintem ez is a baja.Pletykálnak egy "Bristol Ridge" nevű DDR4-es Carrizo-szerű 28nm-es prociról, ami "FM3"-ba jönne; ugyanabba a foglalatba, amibe a Summit Ridge-et várja a pletyka forrása. Oliverda linkelte néhány hsz-szel korábban.
-
Fiery
veterán
válasz
Yutani #14783 üzenetére
En ugy ertelmezem, hogy a Summit Ridge lesz a Zen alapu, 8 magos HEDT CPU, DDR4 memoriaval. Nem APU, nincs benne iGPU. De az AMD-vel kapcsolatban amugy is ertelmetlen a kodneveket memorizalni, tul gyakran valtoznak a mogottes tartalmak
Ha a Zen mukodni kezd, ugyis lesz raepulo CPU es APU is, idovel, kulonfele verzioban. Ha meg a Zen bukta lesz vagy fel evnel tobbet kesik, akkor _szerintem_ az AMD-nek amugy is reszeltek.
-
Fiery
veterán
válasz
Yutani #14781 üzenetére
A Zen egy architektura, nem egy processzor
Tehat a Zen nem APU, hanem Zen magokkal lehet APU-t is es CPU-t is epiteni. Elso korben elvileg csak CPU-k erkeznek, 2016-ban, HEDT es 1P/2P/4P szerver vonalra.
A DDR4 pedig nehez kerdes, legalabbis a mainstream desktop vonalon, ugyanis ha DDR4-et akarna az AMD hasznalni (ami 2016-ban mar logikus lepes lenne), akkor uj foglalat kellene. Viszont akkor az uj foglalatba mar nem erkezne masik Bulldozer. Persze elmeletileg meg lehetne oldani azt is, hogy a Carrizo utoda DDR4 memoriat kezeljen, uj foglalatot kapjon 2016-ban, es ugyanabba a foglalatba erkezzen 2017-ben a Zen alapu APU is. Kerdes, hogy ez az egesz moka mennyire nagy falat az AMD-nek, es egyaltalan mennyire all erdekukben ezzel szorakozni. Lehet, hogy 2017-re mar nem is lesznek socketelt mainstream desktop processzorok, meg ugy altalaban a klasszikus DIY desktop is eltunik...
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Yutani #14773 üzenetére
eléggé kétlem hogy nagy forgalma lenne. nyilván új gépet csak ez miatt senki nem fog építeni am3+-ra - elvégre is ki a fene akarna egy bevallottan kihaló platformra építeni. így marad az a réteg akinek most van ilyen alapú gépe, de ők meg annyira kevesen vannak, hogy nem igazán lenne érdemes csak miattuk kijönni egy új termékkel.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Yutani #14597 üzenetére
Itt nem pont arról van szó, hogy elég erős-e vagy sem. A Kaveri CPU-ban és IGP-ben is elég erős, de ha az IGP-ben keletkezik a limit, akkor abból kell erősebbet építeni, mert egy erősebb CPU-résszel nem nő a teljesítmény. Természetesen a részegységek egymástól függetlenül fejlődnek, de az már egy technikai kérdés, hogy miből mennyit raknak a lapkába, és ezt nagyban befolyásolja majd az, hogy ezekben az ismeretlen irányokban hol lesznek a limitek.
A Kaveri (és a későbbi Carrizo) mostani 12 magos felépítése azért van 4(CPU)+8(GPU) magra elosztva, mert az AMD tesztjeiben ez működik a legjobban. De ha lépnek a 16 mag felé, akkor az lehet 8(CPU)+8(GPU) vagy 4(CPU)+12(GPU) magos opció (vagy a kettő között). Ezt nagyrészt attól függ, hogy a fejlesztők hol ütköznek limitekbe. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Yutani #14594 üzenetére
Ez nem olyan egyszerű ilyen távlatból. Nyilván a partnereik (jelen esetben játékfejlesztők) kutatási anyagait látják, hiszen ezeket segítik. Van a dolgoknak elméleti és gyakorlati oldala. A Nixxestől tudom, hogy ők ezzel nagyon régóta kísérleteznek. Nyilván ez a stúdió csak portolásra van, tehát a Square Enix használhatja az erőforrásaikat R&D-re, és használják is. Jelenleg nagyon sok HSA-s projektjük fut, és jelen formában úgy látják, hogy sokkal több dolgot tudnak IGP-n megoldani HSA-val, mint ahogy az eredetileg feltételezték. Ergo az AMD-nek is nagyobb IGP-t kell építeni, mert a gyakorlat jelenleg azt mutatja, hogy ez lesz a szűk keresztmetszet a hardverben és nem a processzor.
Van számos aktuálisan zajló projekt. Az egyik egy "sok éves problémát" érint. Lassan áttérnek ők is a virtuális textúrázásra, mert tartalomkészítésben sokkal egyszerűbb ez a modell, de tele van gondokkal is. Ezeket hogyan kódolod ki, hogyan juttatod el a VGA memóriájába, az egész egy csomó adatmásolással járna. Plusz hogyan tüntesd el a töltőképernyőket.
Van egy prototípus koncepció erre. A megatextúrában az aktuálisan mozaik melletti mozaikokat az IGP a háttérben elkezdi kikódolni, majd ezeket alacsony prioritással direkten átmásolja a VRAM-ban egy előre allokált területbe. Ahogy a játékos közelíti a mozaik sarkaihoz a három opcionális mozaik megmarad, mit a többi hatot törlik, amelyek helyére kikódolnak új mozaikokat a játékos mozgása alapján. Ezzel a rendszerrel az eddigi játéktereknél sokszor nagyobbat meg lehet oldani úgy, hogy egyetlen egyszer sem látsz töltőképernyőt, és ráadásul a játéktér minősége nem csökkenni, hanem nőni fog. Viszont eléggé zabálja az IGP-t, mert a proci nagyrészt nem csinál semmit (még az adattárolóról is az IGP olvassa be az adatokat - HSAIL I/O, ezért kötelező a HSA), tehát kell egy kompatibilitási mód, ahol visszajön a töltőképernyő. Ilyenkor olyasmi a működési modell, mint az Oblivionban. Mész egy darabig, kiírja, hogy töltés, majd megint mehetsz megint töltés, és így tovább. A géped teljesítményétől függően látod majd a töltés feliratokat. A prototípus kód egyébként Mantle-t és HSA-t igényel. Mindkettő kell jelenleg, de opciós lehetőség a DX12 és a HSA.
A másik nagy kutatás az IGP felhasználása a rendezési feladatokra. Ebben az IGP-k nagyon gyorsak, és a játékokban a jelenetenként szükséges rendezési feladatok csak nőnek. A CPU teljesen kizárható belőle, hiszen ugyanazt a virtuális memóriát éri el az IGP is, így megcsinálja a munkát, és ugyanoda visszaírja az eredményt. A CPU-nak csak olvasnia kell azt. Közben persze akármin dolgozhat.
A harmadik nagy probléma nemrég jött elő a gyakorlatban. A játéktér növelése magával hozza azt a gondot, hogy meg kell tölteni élettel. Ezeket az NPC-ket azonban AI vezérli, és jelenleg ha ez CPU-n fut, akkor nagyon alap AI-ra van lehetőség. Tehát az NPC-k általános AI-ját sokkal jobb opció az IGP-n futtatni. Főleg az útkeresés nagyon kritikus, mert ez a folyamat nagyon lassú CPU-n, míg IGP, minden egyes NPC-t külön szál számolhat. Nem mindegy, hogy az adott lapka egyszerre négy-nyolc NPC-nek az útját határozza meg, vagy esetleg sok ezerét. Ugye az új API-k áldásos hatása, hogy alapvetően a rajzolások olcsók lesznek, tehát bizonyos területeken nagyon megtömhetsz NPC-kkel, és olyanokkal, amelyek nem csak álldogálnak, hanem valóban emberszerűen viselkednek. De ez drámaian megnöveli az AI terhelést, amire a CPU teljesítménye már nem alkalmas. Nyilván, ha a játékteret növeljük, akkor azt érdemes megtölteni élettel, különben rossz lesz az élmény. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Yutani #14594 üzenetére
Ráadásul dektopra, főleg gamer vonalra a kutyát nem érdekli a TDP-keret. Simán tolhatnának 160+W-os APU-kat, mint ahogy az Intel meg is teszi a 2011-es platformon. "Who cares?" Rakjanak mellé egy normális hűtőt és kész.
Az rendben van, hogy az ipari/vállalati vonalon kellenek ezek a megszorítások. De odahaza a végfelhasználók zömének fingjuk sincs az egészről és nem is érdekli őket. Szerintem nem találsz embert a földön, aki egy 400k-s gépnél játék közben azon agyal, hogy vajon most mennyi áramot is zabál a vas...
-
Fiery
veterán
válasz
Yutani #14587 üzenetére
Az orajelet nincs hova emelni, legalabbis ha a desktoprol beszelunk. Mobil vonalon sem nagyon fognak tudni foleloni a Skylake-nek... De mindenesetre en is latok raciot egy 14 nanon Bulldozerben, amennyiben az a cel, hogy a 2017-es feltetelezett mainstream desktop/mobil Zen alapu cucc rajtjaig levo rest betomjek vele. Csak elobb kellene egy mukodo 14 nanos GloFo processz is
-
válasz
Yutani #14554 üzenetére
Szerintem ez egy kényszer lépés az AMD részéről.
Kb. ezt csinálták a Richland esetében is, csak ott kicsit több volt a freki emelés.Gondolom, a CPU tervező csapatok nagy része a Zen-en, az Excavator-on, és az ARM magokon dolgozik, így pár embert tudtak csak ráállítani a Kaveri csiszolására, ami ennyi eredményt hozott össz-vissz.
-
Valdez
őstag
válasz
Yutani #14554 üzenetére
Teljesen igazad van, semmi értelme nem lesz ennek a kaveri refreshnek, főleg, hogy ilyen hülyeségek miatt új sorozatszámot is kap lol.
GPU órajelet tolták fel 19%-al, amit amúgyis fel lehet húzni 1000-ig is tuninggal, szóval 0 munkával el akarják adni ugyanazt a terméket drágábban. Ügyes.
-
apatyas
Korrektor
válasz
Yutani #14551 üzenetére
A DDR4 mindenképp benne van, a találgatás arra vonatkozott, hogy lesz-e mellette DDR3 is. Én így értettem.
(Ha ez DDR4-el jön, akkor a Zen vicces lenne 2016-ban DDR3-on.)
De mindkettő ugyanúgy 2016 Q3-ban várható, ez nekem szaglik. Ezen "Bristol Ridge" cuccost 95W maxratervezikcsiripelik, de a Zenre is azt mondták, hogy magas teljesítményre tervezik. Szerintem a kettő üti egymást. Azt mondod szegmentálás, egyet értek, annak nézne ki, de mégsem erre tervezték a Zen-t. -
stratova
veterán
válasz
Yutani #14530 üzenetére
Hogy van-e értelme vagy nincs nem változtat azon, hogy kb. csak ez kapható jelenleg tippre szürkén (nemzetközi billentyűzet)..
Szvsz ilyen GPU-knak kompromisszumos megoldás lenne az 1600x900, de sajnos az már nem divat 15.6"-on.
Viszont még mindig kiegyensúlyozottabb lehet (CPU/GPU) mint egy MSI GX60 GX70.
Egyébként az ominózus boltnál 3 verzióban látom: DM048D FX-7600P, 16 GB ~215e; DM049D A10-7400P, 8 GB ~175e; DM049D A8-7200P 4 GB ~160e.
R7 M275DXMegint a lassan megszokottá váló taktika érhető tetten:
215e X550JK - i7-4710HQ + GTX 850 [erősebb], csak HD kijelző, 4 GB [gyengébb], 1 TB
175e X550JK - i5-4200H + GTX 850 [erősebb], csak HD kijelző, 4 GB [gyengébb], 1 TB
160e X550LN - i5-4210U + GT 840 [erősebb?], csak HD kijelző, 4 GB [gyengébb], 1 TBletepem: én nem estem hanyatt a CPU fejlődés ütemétől, de meglepetés sem ért. Hogy mit tudna FX-7600P processzorként már bemutatta AMD a Kaveri prototípussal, de komolyabban visszafoghatta a single RAM vagy/és a háttértár ill. esetleg hűtés kivitelezése (CB 11.5 0.75/2.08 vs. 0.87/2.50). De ha nincs érdemben piacon a termék, miből lesz bevétel?
-
MoP_FX 57
őstag
-
stratova
veterán
válasz
Yutani #14339 üzenetére
Láttam, csak azért nem oda írtam mert nem témája annak a hírnek, azok asztali APU-k.
Inkább arra gondoltam, hogy egy A10 Pro-7450B*-hez eleve adott az FX-7600P vagy A10 Pro-7250B*-hez A10-7400P stb.*Ezek természetesen csak általam gondolt modellszámok, A10 Pro-7350B és A10 Pro-7150B után szabadon.
-
válasz
Yutani #13695 üzenetére
Átlagosan napi 10 órát megy a gép hétvégét beleszámítva.
Ez havi 300 óra. 20W különbséggel számolva: 300*0,02*45=270Ft.
Ha 5ezer Ft ráfizetéssel meg tudom úszni a cserét (A mostani garis proci eladható pl. HA-n.), akkor 5000/270=~18,5 hónap, vagyis bő másfél év.
Szerintem közel áll a dolog ahhoz, hogy megérje, hiszen, én legalább 3-4 évre szoktam gépet venni. A barátnőm legutolsó laptopja kb. 5 évet bírt, az én utolsó asztali gépem közel 7 éves korában került szüleimhez, ahol azóta is remekül műxik.
Kérdés, hogy valóban reális-e a 20W mínusz. -
Fiery
veterán
válasz
Yutani #13291 üzenetére
Nalunk az FX-8350 szepen szalad M5A99X Evo R2.0 lapban, 2 db 4 gigas Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1866C9B memoria modullal, 933 MHz-en, 9-10-9-27 CR2 / 1.50V beallitasokkal. Nem pont ugyanaz a konfig, mint a Tied, de eleg kozel all hozza. Valoszinuleg memoria problema lesz Nalad es/vagy tap es/vagy alaplap. Tudom, nem segitettem sokat
Privatban folytassuk, hatha tudok valamit segiteni megis.
-
válasz
Yutani #13291 üzenetére
Nem is azt gondolom hogy majd jön egy kaveri ami keresztbe lenyelné a 8350-et, hanem azt, hogy az 2-3 éves jövőben kijövő játékok esetleg többet profitálnának a hsa/huma-ból, mint pl a 8 darab 3.5/4 ghz-es magból. Pl hogy next gen játékoknál/motoroknál bizonyos részek futhatnak az APU-ban (pl fizika), míg a grafika megjelenítése maga marad a dGPU feladata...
megnyugtatni pedig senki sem tud, mert senki sem tud semmi biztosat
-
TomiLi
addikt
válasz
Yutani #12626 üzenetére
Az az IGP a kaveriben nem lesz annyira haszontalan! Legalábbis ahogy a HSA-t nyomják (remélem nagyon) , egyre több program kihasználhatja azt.
Itt kérdezném meg, hogy ezt hétköznapokban, hogy kell elképzelni? Milyen programok, és hogyan fogják alkalmazni az APU IGP-ét? Vagy erről még korai érdeklődni?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Yutani #12626 üzenetére
Nem valószínű, hogy dobozos szinten lesz IGP nélküli Kaveri. OEM-eknek talán, de az AMD egyezménye a játékfejlesztőkkel az, hogy a Kaveri eladásait kell erőltetni az IGP-vel. Ha így tesznek, akkor még az is lehet, hogy kapsz például next-gen FIFA-t PC-n 2018 előtt. Ha szerencsénk van, akkor már 2015-ben vagy 2016-ban.
-
V!ck
senior tag
válasz
Yutani #10134 üzenetére
Valahogy Én is így vagyok vele, mindig is az AMD felé húzott a szívem és valahogy az alaplapok/chipsetek is szimpatikusabbak... pláne, hogy olcsóbbak is
atti_2010 egy 9600GT-t hajtok, szóval a "kihajtással" nincsenek problémák
viszont húzva gyönyörűen viszi az F1 2011-et Full HD-ban, minden maxon, természetesen szűrők nélkül... meg is lepődtem...
Talán majd egy 6850/70 környéki kártyára beújítok fél év múlva... és aztán 2 évre megint befejeztem -
stratova
veterán
válasz
Yutani #10134 üzenetére
Akkor viva Via QuadCore
Kíváncsi vagyok milyen tuningot bír majd 4 magra (a Bull, de a Via is érdekes lenne).
-
imibogyo
veterán
Hát ha már ennyit vártam, ez a kis idő még bőven belefér. És nem is igazából a konkrét teljesítménye miatt érdekelne, hanem, hogy egységnyi forintért a legjobb teljesítményt vegyem. Magyarul az ár/érték arány, és ebben mindig erős volt az AMD. A mostani Phenom 2 955BE-met 28k-ért vettem újonnan.
-
TESCO-Zsömle
titán
Tudom, hogy a Trinity az FM2-be megy, de itt még úgy volt, hogy a Komodo is.
-
Oliverda
titán
Azt nem kell OFFba tenni ami a témához tartozik. Na de a megszokás.
Az első Phenom II X4 940 3 GHz-es volt. Most tartunk 3,7 GHz-nél ugyanezzel az architektúrával és csíkszélességgel. Ez durván 24%-kal magasabb a megjelenésnél látott órajelnél. Na most, ha az FX-8150 3,8 GHz-es alapórajellel jön, és hasonló vagy netán még valamivel jobb tempóban haladnak a gyártástechnológia finomításával, akkor később meglehet a 4,8 GHz is akár.
-
Lazarus911
aktív tag
-
Gerisz
addikt
Az én dolgaimban, munkámban és játékokban egyedül a BC2 az ahol "jobb" a 2500K mint a 955. Sehol máshol nem érezni a különbséget. A BC2-ben sem tudod megmondani, csak ha leméred.
Jah meg tuningbanDe ebből se sikerült valami fényes példányt kifogni, mint a 955ből sem.
Én nagyon várom a Bull-t, nem elsősorban a teljesítménye kell hanem cserélni szeretnék alkatrészeket és ez jó alkalom lesz, hogy megnyugtassam magam, hogy igen erre megint költenem kell
-
En abban ne bizok, hogy c2c felveszi a harcot a Bulldozer az SB-vel. Abban viszont igen, hogy magasabb orajelen fognak futni.
Engem egy 4 magos erdekel. Ha az i3 21x0-al egy aron lesz a 4100. Ha a magasabb alap orajellel+ turbocore-al hozza a single-dual thread teljesitmenyt, akkor mar jo lesz. 3 szalnal magasabb terhelesnel a modulos felepites miatt 85%-ra fogadnek, hogy le fogja tolni az i3-mat.
Ket dolog kerdeses:
Ha a 8 magosnal nem lesz meg a nagy alap/turbo orajel elony, akkor milyen lesz a single thread teljesitmeny?
Mennyire lesz versenykepes az arazasa?Ami tetszik az elozetes infok alapjan, hogy nem lesz kiherelve a legalapabb darab sem, mint az SB Pentiumok es i3-ak.
-
lee56
őstag
Az egyedüli biztos a mondandódban az utolsó mondatod, és nyugodtan beleveheted a phenomII-ket is
, főleg ha játékra használtad eddig is a géped (gondolom igen)
Annyi mondjuk igaz, hogy ha valaki túl sokat vár, sokkal könyebb csalódni, na de már előre?
Ráérsz majd a startnál is, ha beigazolódnának a negatív víziók
-
whiteman0524
aktív tag
A megvilágosodás és a kép ami kialakul benned a pletykák és találgatások alapján az már megint nem fér össze. Ismételten csak dobálgatod a szavakat anélkül hogy egyáltalán belegondolnál a jelentésükbe. Ez a pontatlanság adhat okot arra, hogy ha olyan válaszok érkeznek mint amilyen az előbb az enyém volt, ugyanis itt a részletekben van a lényeg. Mert nem mindegy, hogy "nem fog segíteni az új stepping", vagy hogy "nem fog segíteni a teljesítményen az új stepping". És ha ezt más se fogalmazza meg konkrétabban akkor nincs mire alapozni, mint ahogy azt te korábban tetted. Javaslom tehát, hogy mielőtt elküldenéd a véleményedet olvasd át párszor amit mondani szeretnél és fogalmazz pontosan.
Capito ?
-
Oliverda
titán
Bátor találgatás ez. Főleg úgy, hogy még mindig jó néhány igen fontos részletet homály fed, amit a tervezőkön kívül valószínűleg senki sem ismer. Persze lehetne sejtelmesen úgy tenni mintha ismernénk, csak éppen nincs értelme.
"Ha olyan nagyon jó lenne, akkor az AMD nem tologatná folyamatosan, hanem megtenné a hivatalos bejelentést, lenne néhány exkluzív teszt a nagyobb oldalaktól és a nép várná, hogy megjelenjen. Mert akkor tudná, hogy mire vár, hogy érdemes várni."
Ebből nem lehet semmire sem következtetni. Elég ha a VGA-kra gondolsz. Ott sem volt ilyen sosem, hiába lett végül mindent verő a cucc (pl.: HD 58xx & 5970). A stratégiában ez nincs benne mint ahogy az nV-nél sincs például.
-
-
whiteman0524
aktív tag
Mi az hogy az újabb steppingek nem segítenek a Bulldozeren? Ez a mondat már önmagában bullshit könyörgöm. Mégis mi a fenének csinálnának újabb steppingeket ha az nem segítene semmin se ezt magyarázd már meg nekünk légy oly szíves. De inkább ne fáradj vele, mert úgyse fog menni.
Nem csak olvasni kéne mint a gép hanem értelmezni is néha amit olvasol. Az ilyesfajta kijelentésektől már egy józan paraszti ésszel megáldott laikus is nevetőgörcsöt kap.
-
Remus389
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Gitáros topic
- Viccrovat
- Macska topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Gombászkönyvek egyben
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest