Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
-
-
Én most a Piledriver-re leszek kíváncsi nagyon mert anno beszereztem egy AM3+ -os lapot hogy majd megy bele a Bull, de a tesztek alapján nincs értelme váltani a jó kis X4-es 955-ről.
-
-
Igen, nekem is végig olyan érzésem volt hogy ez a Bull megelőzi majd a korát. Nos ez többnyire most be is igazolódott. Nem használják még ki a programok de szvsz a jövőben biztos hogy meg fog térülni a sok belefektetett munka. Én a Bull miatt vettem AM3+-os alaplapot, de mivel (remélhetőleg) jövőre jön majd bele a ráncfelvarott Bull így sztem inkább megvárom azt. Addig bőven jó lesz még ez a kis 955 4GHz-en
Ahogy nézem a teszteket most még nem igazán lenne értelme ezt lecserélni. -
-
-
-
A következő kódnév meg vasbeton lesz, vagy valami ilyesmi. 3-4 év alatt az AMD-nek mindene meglesz egy építkezéshez a kódnevek alapján
A Bulldozerrel ledózerolják a régi architektúrát. A cölöpökkel kijelölik az új alapot, aztán mehet a menet. 2014-15-re készen lesz az új cucc, vagy nem tudom mit akarnak építeni... -
-
-
-
Mondjuk ez nekem is kicsit furcsa mert van benne logika. Szerintem se ártana egy kicsit több infó, meg "ez így meg úgy lesz jobb a konkurencia megoldásainál" marketing. Persze ha nincs miért felhajtást csapni akkor érhető a dolog.
Nekem kicsit olyan érzésem van hogy ez a Bull megelőzi majd a korát. Ahol nagyon tudna ütni ez a cucc azok a több magon igazán jól skálázódó programok lennének amikből elég kevés van még manapság.
-
-
-
válasz
Attix82
üzenetére
Már megint keverjük a szezont a fazonnal úgy látom. A szálak azok az operációs rendszer által kezelt feladatok, programok amik kvázi egymás "mellett" és egymással párhuzamosan fut(hat)nak a processzor magon, vagy magokon, a processzor magok pedig a fizikai megvalósításai a valódi párhuzamosságnak. Értsük már meg hogy szálakból/alszálakból nem 2 van, nem 4 és nem 8 hanem több 10 vagy még több egyszerre! A processzor magok száma limitált de a szálaké elméletileg nem. Ha elindítod a Windowst már akkor több szál fog futni mint 8 amikor még az egeret se mozdítottad meg.
A processzor mag fizikai, kézzel fogható dolog ő a hardver, a szál pedig egy program, egy absztrakció aminek önmagában semmi köze a CPU magokhoz. Ha arról beszélsz hogy egy játék vagy valamilyen szoftver mennyire használja ki a többmagos CPU-kat akkor a CPU magok kihasználtságáról beszélsz, nem pedig arról hogy hogy hány szálat használ ki az adott szovftver. Egy játékprogram feltehetőleg számtalan (al)szálat futtat egyszerre, nem csak 1-et vagy 2-őt, vagy 4-et, stb. A lényeg itt az, hogy ezek egyetlen processzor magon futnak-e (váltakozva), vagy kihasználják a processzorban rejlő valódi párhuzamosságot és valós időben egyszerre különböző magokon futnak-e.
De hogy még konkrétabb legyek és még mindig nem világos hogy mik is azok a szála akkor tessék nyomni egy Ctrl + Alt + Delete -et egyszerre és a Task Manager alatt a kis ablakban kattintsunk a Processes fülre. Nah amiket ott láttok szépen sorban az mind mind egy-egy szál. Ezek futhatnak egyetlen magon is, de ha annyi processzor mag lenne mint amennyi szál, akkor akár mindegyik futhatna külön magon is.
Szóvaltehát : Van a CPU azon belül a mag(ok) és van a szál ami ezeken fut. Két teljesen különböző dolog!
Az nem baj, hogy ezt valaki nem érti, de hogy ha érvelni próbálunk akkor legyünk már tisztában legalább az alapokkal.

-
-
A megvilágosodás és a kép ami kialakul benned a pletykák és találgatások alapján az már megint nem fér össze. Ismételten csak dobálgatod a szavakat anélkül hogy egyáltalán belegondolnál a jelentésükbe. Ez a pontatlanság adhat okot arra, hogy ha olyan válaszok érkeznek mint amilyen az előbb az enyém volt, ugyanis itt a részletekben van a lényeg. Mert nem mindegy, hogy "nem fog segíteni az új stepping", vagy hogy "nem fog segíteni a teljesítményen az új stepping". És ha ezt más se fogalmazza meg konkrétabban akkor nincs mire alapozni, mint ahogy azt te korábban tetted. Javaslom tehát, hogy mielőtt elküldenéd a véleményedet olvasd át párszor amit mondani szeretnél és fogalmazz pontosan.
Capito ?
-
Mi az hogy az újabb steppingek nem segítenek a Bulldozeren? Ez a mondat már önmagában bullshit könyörgöm. Mégis mi a fenének csinálnának újabb steppingeket ha az nem segítene semmin se ezt magyarázd már meg nekünk légy oly szíves. De inkább ne fáradj vele, mert úgyse fog menni.
Nem csak olvasni kéne mint a gép hanem értelmezni is néha amit olvasol. Az ilyesfajta kijelentésektől már egy józan paraszti ésszel megáldott laikus is nevetőgörcsöt kap.
-
Ebben a kategóriában szvsz lényegtelen hogy mennyit fogyaszt a processzor. Nekem legalábbis sose számított. Senki se hajtja 24/7-ben a gépet, vagy ha mégis akkor se egész álló nap a 3 tré márk és a Prime95 dübörög, ami húzná a villanyórát. Egyszerűen éves viszonylatban pár ezer forintnál szvsz nem jelent többet hogy 95wattos-e a procid vagy 125. Tökmindegy, mert annyi pénzt vagy annál többet, amennyivel többe kerül egy 95 wattos darab, soha nem fog megspórolni a villanyszámlán.
-
válasz
Milka 78
üzenetére
Egyet értek. Pláne ha 4.5 gigán hajtja (
) azt a 2600-ast ahogy a profiljából látom. Azért az úgy eléggé brutális teljesítményű lehet. Szvsz a kolléga szerintem ne nagyon számítson gyorsulásra, bár én maximális bizalmat szavazok a Bull-nak, de azért maradjunk a realitás talaján 
-
-
-
válasz
Lazarus911
üzenetére
Én általánosságban beszéltem. neked közvetlenül csak azt szántam hogy várjunk "az Intel most akkor mégiscsak jobban megéri" és hasonló kijelentésekkel mert nem lehet tudni a Bullról szinte semmi konkrétat.
-
válasz
Lazarus911
üzenetére
Ezekkel a kijelentésekkel várjunk még vagy 3 hetet, amíg megjelennek az első hivatalos tesztek (remélhetőleg). Ha eddig kibírtad akkor ez az 2-3 hét már igazán nem sok. Ha megjönnek a tesztek, és alul marad a Bull akkor lehet fújolni, meg fejeket verdesni a falba, és össze vissza szidni az AMD-t, de mindaddig senki nem tud semmit se, és egyáltalán nem biztos hogy olyan "gyenge" lesz a Bull. Még nem tudhatod.
-
válasz
Lazarus911
üzenetére
Még mindig nincsenek konkrét és főleg hiteles teljesítmény adatok ha jól tudom. Elég jól megy a titkolózás az AMD-nek. Ennyire közel a megjelenéshez már általában minden részletet tudni lehet, de most konkrétan szinte semmit

-
válasz
Hakuoro
üzenetére
Hogyne lenne haszna. Először is mint ahogy azt az előbb említettem lehet hogy a későbbiekben lehetőség lesz energiatakarékos módba kapcsolni. Mivel az operációs rendszer egy szoftver és ő dönt a szál kiosztásról könnyel elképzelhető egy szoftveres megoldás ennek a módosítására. Másodsorban pedig ki mondta hogy a Turbo Core funkciót nem lehet majd lekapcsolni a BIOS-ban esetleg? És ezeket figyelembe véve már igenis van értelme a dolgnak.

-
válasz
Oliverda
üzenetére
Akkor ez esetben tényleg érdemesebb lehet majd egy 4 modulos példányra beruházni. Bár azoknak akiknek minden watt számít az lenne az igazán jó dolog, ha lehetőségük lenne szoftveresen vezérelni a modulok igénybe vételét, hogy adott esetben energiát spórolhassanak. Már csak ebből a szempontból is marha jó ez az architektúra mert az egész rugalmasságára ez még egy lapáttal rátesz. Elméletileg.
-
válasz
Oliverda
üzenetére
Ha jól látom nem igazán derül ki, hogy melyik kis ablakocska pontosan melyik "magnak" fele meg. Pedig ez egy elég fontos dolog. Szvsz ha lesz ez kézzel fogható Bull példány akkor érdemes lesz letesztelni XP-vel is a több szálas teljesítmény tekintetében, ha az még nem támogatja a szálak ilyen mértékű dinamikus kiosztását, és az eredményeket hasonló terhelés mellett összevetni mondjuk a Win 7-el. Bár lehet, hogy az operációs rendszerek egyéb funkciói és eltérő processzor igénye/használata bezavarhat a végleges képbe. De azért egy próbát megérne szerintem.
-
válasz
Oliverda
üzenetére
Ez csak akkor lehet igaz, ha az operációs rendszer megfelelően kezeli a Bull modulokat és azokon belül a "magokat" hogy ilyen képzavarral éljek. A 4 magos proci ugye 2 modulból áll. Ha mind a 4 magja terhelés alatt van akkor maximálisan és egyenként 90%-al működhetnek ahhoz képest mintha egy modulon belül csak 1 mag lenne aktív. Ellenben 4 modul esetén hasonló terhelés és megfelelő kiosztás mellett (minden modulból csak egy mag van terhelve) a teljesítmény akár 100%-os is lehet az iméntiekhez mérten. Szóval nagyon fontos hogy az operációs rendszer ezt miképpen fogja kezelni, mert ez elméletileg akár 10%-os sebességkülönbséget is jelenthet.
-
Én azt hittem hogy jött valami hiteles teszt vagy infó a Bullról, hogy így megszaporodtak a hozzászólások

-
-
-
-
4 szálnál sokkal több fut egyszerre egy időben egy gépen általában. Általában ha elindítasz egy alkalmazást akkor az kapásból új szállal indul. Sőt a létrehozott szálak is hozhatnak létre "alszálakat" és így tovább ez szinte akármeddig lehet folytatni. Tehát amikor elindítod a Windows-t vagy a Linux-ot és betöltődnek az alkalmazások már valószínűleg akkor sokkal több szál fut mint mondjuk 4, pedig még nem is csinálsz semmit lényegében

Itt a lényeg az hogy egy szál nem feltétlenül csinál valami hasznos dolgot. Tehát ha elindítod a Word-öt, a Paint-et, meg mondjuk a Notepad-ot egyszerre az máris 3 szál (ha ők maguk nem hoznak létre újabbakat), de ha nem használod őket csak ott figyelnek akkor lényegében nem csinálnak semmit se csak várakoznak... Tehát fontos azt megérteni, hogy amikor használod például a Windows-t és böngészel a neten, közben zenét hallgatsz, és meg van nyitva pár ablak plusz még 2-3 alkalmazás akkor máris valószínűleg több 10 szálról beszélünk, nem csak 4-ről vagy 8-ról. Amikor az imént itt százalékokkal dobálóztunk a CPU és azon belül az egyes magok kihasználtságára vonatkozóan akkor feltettük azt, hogy az összes szál dolgozik, tehát csinál valami "hasznosat" ezáltal használja a CPU-t. Lehet ezek mellett még akár 25 másik szál is egy időben de ha csak valamire várakoznak akkor nem sok vizet zavarnak igazából. Konyhanyelven ezt valahogy így lehetne megfogalmazni

-
-
Én az ábrákat a következőképpen értelmezem :
Az ábrákból az látszik hogy Bulldozer sokkal közelebb áll a "valódi" 8 magos architektúrához mint az Intel jelenlegi 4 magos megoldásai bár ő sem 100%-osan olyan.
A legelső két ábrán az Intel féle Nehalem architektúra látható. Az első ábrán, ha az operációs rendszer egy fizikai magra oszt ki két szálat akkor nyilván valóan a két szál feldolgozása nem lehet 100%-os sebességű mivel egy magon kell osztozniuk. Az ábrán látható hogy ebben az esetben egyetlen Intel CPU mag körül belül 60-60%-os végrehajtási sebesség mellett tudja kezelni a két független szálat. A második ábra még mindig az Intel architektúrát mutatja, és azt hogy két egymástól független szál feldolgozása csak akkor lehetséges 100%-os sebességgel ha azok külön processzormagon futnak és egyedül birtokolnak egy-egy magot. Ekkor mindkét mag teljes erőbedobással foglakozhat a "saját szálával".
A harmadik és a negyedik ábrán a Bulldozer architektúra látható pontosabban az, hogy hogyan működnek/skálázódnak a modulokon belüli magok, amik kvázi felfoghatóak két külön CPU magnak de mégsem teljesen! A harmadik ábrán az első ábrához hasonlóan az látható amikor a CPU két szálat egyetlen Bulldozer modulnak oszt ki. Ekkor a modulon belüli két mag kábé 90-90%-os sebességgel tudja végrehajtani a két független szálat tehát majdnem olyan gyors a feldolgozás mint az Intel esetében a 2. ábrán, amikor két külön processzor magra osztottunk ki egy-egy szálat és azok 100%-os sebességgel pöröghettek. A negyedik ábrán az látható amikor az operációs rendszer két külön Bulldozer modulnak osztja ki a két szálat. Ekkor mindkét modul nyilván 100%-os sebeséggel képes őket végrehajtani.
Tehát a lényeg az, hogy az Intel esetében ha egy négymagos processzorra ráenged az operációs rendszer 8 szálat, és a legoptimálisabb esetet vesszük, akkor minden mag kapni fog pontosan 2-2 szálat amiket 60-60%-os sebességgel tud végrehajtani. Tehát mind a 8 szál feldolgozása megkezdődik kvázi ugyanabban az időpillanatban és 60%-os sebességgel végre is hajtódnak. A Bulldozer esetében ennél sokkal jobb a helyzet mert ha egy 4 modulos Bulldozer-t az operációs rendszer szintén megkínál 8 szállal akkor (elméletileg és a legoptimálisabb esetben) mind a 8 szál végrehajtása megkezdődik ugyanabban az időpillanatban és 90%-os sebességgel mindegyik végre is hajtódik. Fontos azonban megjegyezni, hogy mind a Nehalem és mind az Bulldozer esetében ezek csak elméleti értékek, tehát a gyakorlat nem ennyire optimális. De jól látható hogy a Bulldozer sokkal jobban skálázódik 5, vagy annál több szál esetén mint a Nehalem.
A fentiekből következik, hogy ha mindkét architektúrára 4-4 szálat engedünk rá azonos körülmények között (és még mindig elméletileg!) akkor ugyan ott vagyunk mert mindkét architektúra 100%-os sebességgel végre tudja hajtani a 4 szálat. A Bulldozer akkor fog igazán ellépni az Inteltől ha 4-nél több szál fog egyszerre futni. Elméletileg, a Bulldozer 8 szálat mindössze 10%-os sebesség csökkenéssel képes végrehajtani mintha 4 szálon dolgozna amik mind mind külön modulokon futnak, és ez benne a marha jó

Szóval szerintem ez a lényeg.
-
-
Szerintem nem éri meg most már SB-t venni, ilyen közel a Bull megjelenéséhez, ki kéne várni a végét. Továbbá, ha esetleg a Bull valamivel lassabb is lesz core-to-core ha szabad így fogalmazni (
) mint az SB, akkor is idővel a "valós" 8 mag vagy pontosabban a 8 feldolgozó egység a párhuzamosságot jól kihasználó programokban el fog húzni az 4 egységtől ami maximum imitálni tudja a 8 szálat.Nem tudjuk hogy milyen gyors lesz a Bull, de még ha lassabb is lesz mint az SB felteszem hogy valszeg sokkal nem lehet majd lemaradva tőle és ezért aki kicsit is gondol a jövőre annak talán jobb befektetés lehet mint egy bármilyen 4 magos Sandy ha mondjuk 2-3 év távlatában gondolkozunk, és a jelenből kiindulva felesszük hogy egyre több párhuzamosságot kihasználó alkalmazás fog megjelenni. Persze ez mind csak feltevés és sok helyen bele lehet kötni, de még ha jelenleg kicsit lassabb is a valós 8 feldolgozó egység mint a 4, én hosszabb távon mégis inkább a 8-nak szavazok bizalmat. (Lásd a 2 magos processzor megjelenését követő időszakot)
Én ugyan úgy szimpatizálok az Intellel is mint az AMD-vel "győzzön a jobbik" alapon, és "azt veszem amelyik jobb alapon", de így 2011 második felében már kicsit "kevésnek" érzem azt a 4 magot még akkor is ha egyébként nagyon gyorsak. Ha belegondolunk hogy mióta vannak már 4 magos procik szerintem épp itt az ideje duplázni egyet
Erre szokták azt mondani hogy hát mi a fenének amikor néha még a 4 mag is sok. Erre csak azt tudom mondani hogy a hardverek mindig a szoftverek előtt járnak mivel a szoftvereket a hardverekre fejlesztik. Ha nincs hardveres fejlődés akkor a szoftverek se lesznek gyorsabbak, legalábbis esélyük se lesz rá 
-
-
-
-
Eredetileg úgy volt, de az első revízió még nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket ezért még csiszolnak rajta, plusz a Llano elsőbbséget élvez és nem lett volna szerencsés az egyszerre való megjelenés, így a Bull majd csak augusztus végén jön a jelenlegi állás szerint. Aztán persze lehet csak jövőre lesz belőle valami de ki tudja, hátha mégse

-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Igen, igazad van, valóban. Rosszul fogalmaztam. Általában és ezt aláhúzom ha TFT-t vesznek fel nem szokott vibrálni a kép, lehet hogy vibrálhatna igen, de általában nem szokott, nyilván azért mert a legtöbb kamera és TFT mintavételezése illetve képfrissítése valamilyen módon szinkronban van.
Tehát a mélyen tisztelt kolléga felteszem ebből kiindulva feltételezte hogy CRT monitorral van dolgunk. De igazad van, ez nem biztos. Viszont több mint valószínű

-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Azért CRT, mert látható a monitor vibrálása a videóban. TFT monitor ilyet nem csinál, pontosabban nem így

-
-
-
Igen a kulcs a bizonyos. Ahogy mondod.Ha úgy érzed hogy eljött idő akkor kérem szépen a privát üzenetet hogy "Bullosoklapja" néző körútra induljunk. Természetesen csak olyan lapokat mutathasz ahol 8xx-es chipkészlet szerepel, mivel én erről beszélek
Ha nem találsz majd 8xx-es adatlapot, akkor feltesszük hogy nem is volt az illetőnek ilyen lapja 
-
Kedves Zso2. Az eddigi hozzászólásaidból nyilván valóvá vált, hogy egy új generációs processzort te csak és kizárólag egy új generációs alaplapi chipkészlettel karöltve tudsz elképzelni. Ezzel nincs is semmi probléma, de jobb ha tőlem tudod hogy ez a TE véleményed, nem pedig a mindenki másé is. Jó példa erre néhány gyártó BIOS támogatása az új processzorokhoz a régebbi chipkészletek mellett. Ugyanis aki egy jobb fajta és megfelelően támogatott AM3-mas alaplappal rendelkezik jelenleg, az egyáltalán nem biztos (sőt) hogy rohan a boltba egy 9xx-es lapért, amennyiben kicsit is tájékozott a témával kapcsolatban.
Úgy hogy nem kell semmire se visszatérni pár hónap múlva, mivel semmi új infó nem fog kiderülni ez ügyben. A gyártók már mindent tudnak és ha azt mondják hogy a Bull megfelelően működőképes bizonyos 8xx-es chipkészlettel szerelt alaplapokban is, akkor az úgy is van, elvégre saját magával senki se akar ki#&@zni ezt te is beláthatod.
-
-
Remélem ezen a héten kijön már végre valami. Mindegy hogy mi, csak mutasson már valamint az AMD
-
-
-
-
válasz
joshua7
üzenetére
Abban biztos lehetsz hogy lesz olyan jó mint a konkurencia. Ennyi fejlesztési idő után az a minimum hogy legalább olyan gyors lesz. Sőt, ugyanolyan teljesítmény mellett bizony olcsóbbnak is kell hogy legyen egyrészt a versenyképesség miatt, másrészt mivel a Bull nem fog IGP-t tartalmazni, ami ugye a Sandy árában meg benne van.
-
-
válasz
bolcsodal
üzenetére
Nem kell félteni az AMD-t. Ennyi fejlesztési idő után, az a minimum hogy megugorja teljesítményben a konkurencia megoldásait az új cucc. Az Intel pedig nem véletlenül csökkentett árakat, ők is nyilván tudnak már valamit. Azért ha bele gondol az ember, elég régen volt hogy egy annak idejében olyan jó teljesítmény nyújtó processzort mint most a 2500K, vagy a 2600K, 45, illetve 65 ezerért lehetett zsebre rakni, már ami az Intelt illeti.

-
válasz
Mandarinn
üzenetére
Sztem biztos hogy nem. Igazából a RAM sebessége nem sokat számít, szóval ha nem tuning rekordokat akar döntögetni az ember, akkor szvsz tökmindegy, hogy egy 1333 MHz-es vagy egy 2000Mhz-es ramja van-e. Sőt DDR2 és 3 között sincs sok különbség. Amennyivel növekszik egy új ram generációnak az órajele, annyival nő a késleltetése szóval másképpen mondva és enyhe túlzással parasztvakítás az egész

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Az AMD az mondta (ha hihetünk neki) hogy 50%-al nagyobb teljesítmény nyújt a Bulldozer (hogy a családon belül pontosan melyik azt nem lehet tudni), mint egy 6 magos Phenom II (hogy a családon belül ...). 33%-al több mag, 50%-al több teljesítmény így hangzott a dolog, de ez már többször is le lett itt írva. Nem kell túl sokat fikcionálni, mert a Phenom II X6-osokról rengeteg tesz van, amikben össze vannak mérve a Intel procikkal. Adj hozzá "minden" eredményhez durván + 50%-ot és that's it.
Aztán hogy ebből mi igaz, az majd elválik ha megjönnek a procik. -
-
-
válasz
Oliverda
üzenetére
Ezek szerint lesz itt fejetlenség rendesen
Tehát akkor ha akár csak az Asus-t vesszük figyelembe és a többi gyártót nem (mert nem tudjuk hogy azok miket fognak kitalálni) akkor máris van/lesz 3 fajta alternatíva hogy működésre bírd a Bulldozert.1. ha kijönnek, új 9xx-es chipsetet veszel és nyilván ez a "legtisztább" megoldás
2. Asus esetében és a megfelelő lap birtokában BIOS-t frissítesz
3. veszel egy megfelelő "régebbi" 7xx vagy 8xx-es lapot amin már az új foglalat lesz megtalálhatóMost attól eltekintve hogy a régebbi lapokban nem is megy a cucc, azért sztem ez egy igazán korrekt dolog, figyelembe véve hogy mekkora ugrás lesz a Bull a Phenom II-höz képest... És akkor most ezzel még egyel kevesebb dolog miatt kell aggódni. A 7xx, és a 8xx-es lapok AM3+ foglalattal való felvértezése nyilván nem kerül szinte semmibe ( már a gyártóknak) tehát ezen chipsetek esetében az árak miatt se kell aggódni. Szvsz pár ezresnél többel nem igen lehetnek majd drágábbak a jelenlegi megoldásoknál

-
válasz
Oliverda
üzenetére
De ennek a plusz 1 lábos dolognak ami azt a célt szolgálta volna - vagy szolgálja majd, hogy ne lehessen a régi foglalatba beletenni a procit szvsz nem sok értelme van. Most tegyük fel hogy nem bírok magammal user vagyok és nem érdekelnek a figyelmeztetések fogom az új procit ami elvileg nem megy bele a régi foglalatba de megpróbálom mégis beletuszkolni. Az az 1 kis lábacska nem igen fog visszatartani attól hogy belepasszírozzam a Bull-t az AM3-ba.
Nem tudom hogy melyik gyártónál láttam, de az nagyon tetszett a Sandy lapjaináll hogy amikor kibontod a dobozt, akkor egy marha nagy Pay Attention vagy Danger vagy akármilyen felirat a képedbe ordítja hogy ez NEM 1156-os foglalat hanem 1155 ! Plusz az Intel ugye éppen ezért biztosra ment és nem csak -1 láb van az 1155 esetében, hanem máshogy vannak rendezve épp emiatt.
Szóval ha nem akarják hogy belemenjen a régi foglalatba akkor szvsz több kéne annál hogy van 1 láb különbség. Minimum úgy ahogy az Intel csinálta. Szerintem.
-
-
Én meg azon gondolkozok ( többek között
) hogy lehet venni kéne egy X4-es Phenom II-t. Minek ide Sandy meg Bulldozer nincs az a processzor ami felveheti a versenyt ár/érték arányban egy X4-es 955-el mondjuk. Pláne annak fényében hogy leginkább szórakozásra kéne nem pedig tömöríteni, meg világrekordokat döntögetni
De ha már ennyit vártam, akkor most már aztán bírjam még egy kicsit 
Csak ugye az mindig igaz, hogy ha már lúd akkor legyen kövér, mert annyival tovább bírja. Ez az egy dolog szól a legjobb ár/érték ellen

-
Én meg most azon agyaltam hogy a Llano-tól és a Bulldozertől függetlenül ha csak a Sandy-t nézzük, tehát semmi AMD meg semmi "mindjárt itt van várjuk meg", akkor megérné-e egyáltalán beruházni az 1155-be ? Csak azért merült ez fel bennem, mert ha jól olvastam akkor az Ivy talán jön majd ugyan az 1155-be, de az intel készít neki egy másik foglalatot is. Nos ha mindkettőben ugyan olyan jól szuperálna akkor nem látom értelmét hogy minek az új foglalat, tehát ebből következik hogy 1155-ben nem lesz teljes a cucc valami miatt. De ha ez így van, akkor ez meg milyen dolog már, hogy 1 évig bírja a foglalat aztán lehet kukázni ha fejleszteni akar az ember...

-
Ha jól tudom valahogy úgy hangzott a dolog hogy 33%-al több mag és 50%-al nagyobb teljesítmény. Adj hozzá a Phenom II X6-hoz plusz 50% -ot teljesítményben és ha igaz amit az AMD mond akkor megkapod a Bulldozert. Igen tudom ezzel nagyon durvát mondtam, de számok ide vagy oda kábé ez a lényege a dolognak erre lehet számítani röviden és tömören. Szvsz a Sandy-t simán meg fogja ugrani (remélhetőleg).
-
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Rekordot dönteni a 3DMark-ban

-
válasz
Oliverda
üzenetére
"Inkább arra próbálj meg koncentrálni, hogy hasznos, ide vágó dolgokat írj ebbe a topikba (is)"
Ez nem volt valami korrekt, már megbocsáss. Ezek szerint nyilván nem tudod, de egy fórum illetve egy topic (még mindig) arra való hogy emberek beszélgessenek egy adott témáról (igen általánosságban ha ez külön nincs kikötve). Ha jól láttam atti_2010 nem a gumikacsáról írt, és nem is az időjárással kapcsolatban, csupán kifejezte türelmetlenségét, az új architektúra teljesítményére vonatkozóan. Ez teljes mértékben a topicba vág.
Azt mindenki tudja hogy te nagy szakértője vagy a témának és tényleg, ezért maximális tisztelet. De kevésbé hozzáértő személyek is olvassák ezt a topicot. Ha ti "profik" egymást között szeretnétek megvitatni ezeket a dolgokat akkor legyetek szívesek korlátozzátok a hozzászólási jogokat és akkor nem fogunk a "tudatlanságunkkal" belerondítani a topicba.
Nem fogok ezzel kapcsolatban új hozzászólást írni, de sajnos máshol is láttam már ehhez hasonló és nem helyén való hozzáállást, így nem bírtam ki szó nélkül.
Tisztelettel, egy egyszerű halandó

-
Nem akar telni ez az idő.. még mindig csak február van

-
-
-
válasz
stratova
üzenetére
Hát igen olvastam.... Mondjuk ha belegondolok akkor most 1-2 hónapig úgyse lehet majd normális alaplapot kapni. Mire eltűnnek ezek a hibás példányok lesz egy kis idő... Akkor meg már ott lesz a küszöbön a Bulldozer...
Az Intel ezzel szvsz eléggé megszívta, mert azzal hogy hamarabb kihozta az új CPU-kat elég sok vásárlót csábíthatott(volna) el. De így hogy nincsenek alaplapok, úgyis muszály lesz várni...
-
-
Egy kis tanácsra lenne szükségem. Nem tudom hogy várjak-e az AMD-re mert most nagyon akaródzik beruházni egy Core i5-2500K-s prociba ár/teljesítmény alapján. Ha mégis elcsábulnék akkor van arra esély (mondjuk vanni, mindig van de akkor inkább úgy fogalmaznék hogy "mekkora esély") hogy ha kijön ez a Bulldozer akkor a hasonló árkategóriájú (40-60k ha lesznek egyáltalán) Bulldozer CPU-k miatt verni fogom a fejemet a falba, hogy Intelt vettem ? Igen tudom, hogy eredmények nélkül nem lehet csak találgatni, de akkor találgassunk együtt

-
Én egy időgépek akarok, ami elvisz Május végére

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 15 Pro 128GB 87% (1év Garancia)
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- Eladó új állapotban levő Realme 8 Pro 8/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- Xiaomi 17 Ultra 512GB Black Karcmentes állapot 16GB RAM 2029.03.11. garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A Bulldozerrel ledózerolják a régi architektúrát. A cölöpökkel kijelölik az új alapot, aztán mehet a menet. 2014-15-re készen lesz az új cucc, vagy nem tudom mit akarnak építeni...
Még akkor se ha egyébként jóra gondolsz.
) azt a 2600-ast ahogy a profiljából látom. Azért az úgy eléggé brutális teljesítményű lehet. Szvsz a kolléga szerintem ne nagyon számítson gyorsulásra, bár én maximális bizalmat szavazok a Bull-nak, de azért maradjunk a realitás talaján

) mint az SB, akkor is idővel a "valós" 8 mag vagy pontosabban a 8 feldolgozó egység a párhuzamosságot jól kihasználó programokban el fog húzni az 4 egységtől ami maximum imitálni tudja a 8 szálat.