- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #20007 üzenetére
FX?
-
korcsi
veterán
válasz
VaniliásRönk #14588 üzenetére
-
korcsi
veterán
válasz
VaniliásRönk #14584 üzenetére
Az SMT nem olyan mint az Intel féle Hyper-threading?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
VaniliásRönk #14560 üzenetére
Az x86-nak addig esélye sincs az ultramobil vonalon, amíg a gyártók elvárják, hogy ingyen adják a lapkákat. Nincs lehetőség az ARM-mal versenyezni, mert amint pénzt kér érte az Intel és az AMD, azon nyomban kerül vissza egy ARM-os SoC. Az Android így egy halott irány az x86-nak. A Windows Phone is az. A Microsoft a Qualcommot támogatja és kész. Nem érdekli őket, hogy ez nem tesz jót a versenynek, az Apple-t csak úgy van esélye megfogni, ha egy SoC fejlesztőre korlátozza a termékeit. Ez az opció is ki van lőve.
Nem véletlen, hogy nincs itt a Mullins leváltója. Az AMD egy ARM-os SoC-ot hoz a helyére, mert nem vitáznak már a gyártókkal. Ha nem kell az x86, akkor nem kell, el kell fogadni ezt a döntést. -
Fiery
veterán
válasz
VaniliásRönk #14560 üzenetére
"nem véletlenül állt be mögé gyakorlatilag a teljes iparág"
Naaaaaa, azert ekkorat nem kene fullenteni
Lassuk csak, ki nem allt be moge:
- Apple
- Google
- Intel
- Microsoft
- nVIDIAOk azert eleg komoly szereploi az iparagnak. Az oprendszer keszitok kozul kapasbol szinte senki nem allt be a HSA moge, pedig egy oprendszer szintu tamogatas (foleg Androidon es iOS-en) igen-igen hasznos lenne. Az AMD-nek tovabbra sincs HSA-capable ultramobil chipje, es semmilyen megoldasa Androidhoz vagy Windows Phone-hoz. Ez igy baromi keves lesz.
Ja, es me'g annyit, hogy az Intel mar reg nem fujja a passzatszelet. Nezd meg, hany androidos keszuleket adtak el tavaly, es ahhoz kepest hany PC-t; es melyik szegmens hogyan novekszik ill. zsugorodik. Az Android vonalon pedig az Intel me'g mindig nincs sehol.
-
Fiery
veterán
válasz
VaniliásRönk #14446 üzenetére
"Fiery is legfeljebb találgatni tud, egyelőre semmit sem tudni."
Ez abszolut igaz, sajnos (a Zennel es az Excavatorral kapcsolatos) konkretumok kapcsan csak olyanokat tudok, amik mar amugy is kiszivarogtak. De aztan meg mas, annak ellentmondo dolgok kezdtek szivarogni, sz'al majd meglatjuk
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
VaniliásRönk #14444 üzenetére
A Steamroller nem pont az idén jelent meg a Kaveriben? Hovatovább még az Excavator sincsen egyelőre 'cancelled' státuszban, tehát elvileg jön valamiben. Más kérdés, hogy lesz-e jelentősége. Tehát látszólag iterálgatják még azt a Bulldozert.
Nyilván annyit egyébként én is sejtek, hogy nem egyik napról a másikra dobnak össze egy új architektúrát, viszont az 5-6 évet én erősen túlzónak érzem. Az is sejthető, hogy szinte sohasem a nulláról kezdik, mindig akad valami, amit tovább tudnak vinni. Az Intel sem a cilinderből húzta elő a Core-t, amikor befuccsolt a Netburst. A Zen is gyaníthatóan valami aktuális low power architektúrának lesz a továbbgondolása, Fiery talán tud valamit mondani.
-
dezz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #10593 üzenetére
Rendben, de az a baj, hogy maga a mag sokat fogyaszt. Bár segíthet valamennyit, ha pl. minden 2. rétegen vannak a magok és a közbülsőkön a hűvösebb részek. Vagy akár el lehet osztva 1-1 mag is több rétegen, de a lényeg, hogy ha nem sikerül több, de lassabb tranyóval megvalósítani ugyanazt a funkcionalitást, akkor marad a magas fogyasztás, ami korlátozza az egymásrarétegzést. Ez mondjuk olyan szervereknél nem lesz akkora probléma, ahol fontosabb a sok mag, mint a magonkénti teljesítmény, de pl. desktopon egyelőre nem lesz nyerő.
A TSV-vel? Nem, a belső felületen.
-
stratova
veterán
válasz
VaniliásRönk #10526 üzenetére
Nem tartom az L3-at a fogyasztás szent gráljának, de esetleg többet profitálhat Trinity a magasabb órajelből mint az L3-ból azonos TDP keret mellett.
Phenom II vs. Athlon II esetében éppen a játékok látták kárát a chache elvesztésének, de A8-3850 már verte X4 640-et e téren, közelítve a Phenom II 955-höz. Másutt a magasabb órajel jobban jött mint a chache (konvertálás, renderelés lásd. Phenom II 840, Athlon II 645).
Fogyasztásban a mostani FX-ekből szvsz felesleges lenne kiindulni (4100-é szinte egyezik 8150-ével), a valódi 2 modulos Trinity lesz érdekes. -
dezz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #10508 üzenetére
Láttam én sima ATX-esből is ilyet, talán nem is csak AM2-ből. Valamelyik 125W TDP-s procijához is odaírta az AMD, hogy győződjünk meg róla, hogy az alaplapunk támogatja a 125W-ot.
-
válasz
VaniliásRönk #9984 üzenetére
Szerintem gyászos vége lesz a történetnek. Ez így hurka, hiába ezer mag.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #9980 üzenetére
Azért mert alapvetően a Windows kernel így működik, ha nincs konkrétan beállítva, hogy melyik szálon/szálakon fusson a cucc.
-
Hakuoro
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #9970 üzenetére
Win 7 alatt is van "Windows Classic" téma. Kétlem, hogy XP lenne.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #9972 üzenetére
Azt nem hiszem, ellenben az XP-t még biztosan támogatja. Mondjuk egy megfelelő windows update vagy driver nélkül ez megint semmit sem ér még akkor sem ha W7. Márpedig esélyes, hogy a Zambezi kapni fog valami ilyesmit az optimálisabb szálkezelés érdekében, és akkor máris nem fogja így dobálgatni a szálakat a kernel.
-
Jack@l
veterán
válasz
Nem akarok belevauvau, de honnan látjátok ennyire biztosra, hogy ez xp???
Igen jól szemlélteti a turbo-t, díjazom a videót. -
Oliverda
titán
válasz
Igen, mert így 2011 végén azzal kell tesztelni az új processzorokat.
A következő OBR-rel kapcsolatos posztot szépen csendben törölni fogom.
-
válasz
VaniliásRönk #9884 üzenetére
Ez kicsit tulzasnak tunik. Egy kb 5570-el egyenrangu IGP-hez a jatekok tobbsegenel a grafikat le kell butitani, hogy 1080p-ben stabil, akadas mentes jatekod legyen.
-
válasz
VaniliásRönk #9105 üzenetére
En mar elegge elsodrodtam, csak olvasok es varok turelmesen. Az X6-ot eladtam es tololaposra fenem a fogam.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #6259 üzenetére
El tudta volna érni csak úgy fest hogy a korábbi üzleti magatartásuk visszanyalt. Az x86-os liszensz ugyebár az övéké.
Bluegene: Az biztos már csak az a kérdés hogy melyik járt jobban.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #6255 üzenetére
Nem az etikai kódexre gondoltam.
- New patent cross-license agreement that gives AMD broad rights and the freedom to operate a business utilizing multiple foundries
- GLOBALFOUNDRIES has agreed to terms that allow them the freedom to operate as an independent world-class leading-edge foundry company, going forward, without being a subsidiary of AMD.
Bár jelen esetben az $1.25 billion sem jött rosszul attól eltekintve hogy ez elég nevetséges összeg ha azt nézzük hogy évek alatt mennyit bukhattak az Intel mesterkedéseivel.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
VaniliásRönk #6255 üzenetére
Tanultak a bűneikből
... megváltoznak, mint Berényi Miki.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #6227 üzenetére
Mondjuk 4 évet... de a 6-7 azért már túlzás volt szerintem.
-
zsolt320i
senior tag
válasz
VaniliásRönk #6221 üzenetére
Hát ezt már fejlesztik egy jó ideje, sőt talán már kicsit túl régóta.
Mire kijön kb a 7-ik éve lesz annak hogy a fejlesztés elkezdődött.
Nem túl sok idő ez egy architektúra kifejlesztéséhez? -
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #6188 üzenetére
Hát úgy fest hogy hivatalosan biztosan nem fog működni a dolog, ergo nem valószínű hogy bármelyik gyártó is hirdetni fogja hogy x új BIOS verzióval megy benne az új proci. Persze ettől még lehet hogy működni fog némelyik gépben frissítés után.
Sima AM2+-ban is mennek az AM2 procik és gyakorlatilag ott is hasonló különbség van. Az AM2 single-plane CPU mégis működik dual-plane lapban. Mondjuk arról idáig nem is tudtam hogy a Puma triple-plane. NB+mag+mag a Caspian pedig NB+magok.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #6186 üzenetére
Elvileg a lábkiosztás nem változik. Mondjuk attól még hogy a Puma CPU-ja magonként eltérő feszültségeken képes üzemelni még szerintem működhetne benne majd a 45nm proc. Na mindegy majd ha már itt lesznek akkor kiderül hogy a gyakorlatban hogy fog kinézni a dolog.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #6184 üzenetére
Igen. Illetve ebből az is kiderül hogy a Puma-s gépekbe sajnos valószínűleg nem fog belemenni a 45nm-es Caspian mivel változtattak a VRM-en.
"Sounds like Windows' inability to cope with different performance levels in different cores has caused AMD to take a step backward."
Mondjuk ameddig a windóc ide-oda dobálgatja a folyamatokat a magok között addig nem egyszerű eltérő órajelen üzemeltetni a magokat.
-
Thrawn
félisten
válasz
VaniliásRönk #6175 üzenetére
Kár érte, ráadásul ahogy olvasom a fejlesztője nem is foglalkozik már vele.
-
Thrawn
félisten
válasz
VaniliásRönk #6141 üzenetére
Miért ne? Fél éve mutattak be SRAM tesztchipeket, időben neki kell fogniuk lecsekkolni jól dolgoztak-e a tervezőasztalon. Az új gyártástechnológia csak tovább bonyolítja a helyzetet, nagy fába vágták a fejszét.
-
Thrawn
félisten
válasz
VaniliásRönk #6139 üzenetére
Az eredeti tervek szerint 2009 végére elkészülnek(tek?) az első samplek.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #6124 üzenetére
Jó lenne de szerintem még akkor sem lesz akkora fölös 40nm-es kapacitás hogy chipsetet kezdjenek el gyártani rajta. Ergo szerintem még az összes 55nm-en fog készülni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #5907 üzenetére
"mennyire függetlenek a magokon futó szálak" Inkább hogy mennyire függenek egymástól, mert így ökörség.
#5908 Gyuri27: Az igen kellemetlen...
K10.5 X2-X3 elég lenne nekem, de azok nagyon messze vannak még...
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #5907 üzenetére
Igen da ekkor nagyon nem mindegy ha nem lehet állitani az nb szorzót mint pl nálam.
A teljesitmény különbségről meg majd dezz és Oli mestert kifaggatjuk.Am2+ lap van. De az igazat megvallva nem akarnék x2-t (egyáltalan am2+-s procit). Egy am3-s x3, x4 kellene l3 nélkül.
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #5905 üzenetére
Ellentétben az intellel ahol a tdp átlagos fogyasztást jelent (jól mondom?).
Viszont (második bekezdés) ha ez így van marketing téren van mit fejlödni az amd-nek.
Azt mondod nem sokat számit x2-l az l3. Rendben. De elöbb tudnom kéne x3-x4-l mennyit számit az l3 léte? Annál is inkább mert az új phenomokból lesz 4 magos l3-l és nélküle is. Az is kérdés, hogy az l3 nélküli 4 magos prociknak hogyan alakul a tuningja. Hiszen nem minden lapban lehet állitani az nb szorzót.
Hej de kéne egy jó első hsz.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #5898 üzenetére
2012-2013 azt hiszem, és 22nm-en indít majd. Legalábbis ez a terv.
-
Ottoka
őstag
válasz
VaniliásRönk #5836 üzenetére
Olcsó húsnak híg a leve....
És elnézést kérek minden erre járó topik olvasótól, de sajnos mióta a core 2 duo procik megjelentek, azóta az amd árnyéka önmagának...
Az előző hozzászólásom teljesen témába vágó, ugyanis egy szintén itthon levő phenom konfig alapján irtam előző hozzászólásomat, melynek témába vágó "veleje" hogy jóval lassabb az amd phenom proci mint a core i7.
-
dezz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #5812 üzenetére
Ez a cikk még nem is olyan nagy elfogult, mint "mcs"-től elvárják a pót-kenyéradói. Persze egy csúsztatás ebbe is belefért: "az AMD szerint folyadékhűtéssel a 4 gigahertz is simán összejöhet."
Az már szóra sem érdemes (vagy talán mégis), hogy nem TDP osztályokról beszél, hanem konkrét fogyasztásokról.
(#5814) Raymond: Hát pedig mégis, mert tényleg én voltam, aki reménykedtem a (gyárilag) 3 GHz-es Phenomban. És fenntartom, hogy erre jó eséllyel sor is kerülhetett volna, hiszen egyrészt az újabbak jó része felhúzható 3.3-3.5 GHz-re, másrészt alap TDP osztályuk 125W, tehát húzás után még esetleg beleférhetnek a 140W-ba, ami a hivatalos felső határ.
Az X2 6000+ és 6400+ is elég közel volt az akkori felső határ 125W-hoz, de megcsinálták. Viszont -- szöges ellentétben a mostani helyzettel -- akkor még odébb volt a 65nm, és nem is sikerült olyan jól, mint a 90-es.
Más: állandóan személyeskedsz, meg a másik szellemi képességeit kérdőjelezed, de ebben a topikban is csak magadról állítottál ki szegénységi bizonyítványt. Ha már a szóban forgó dolgok végiggondolása nem megy segítség nélkül (remélhetőleg inkább makacsság, mint IQ hiánya miatt, bár ebben most már kételkedek), akkor legalább ezt gondold végig: mindenki tévedhet, de aki nem képes azt mondani, hogy "bocs, valahogy félrenéztem", az (előttem szóló szavával élve), retardált. Én kedveltelek, de a jellemed kezd nagyon félrecsúszni.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #5615 üzenetére
Barcelona-ból (pontosabban a 2xxx-es Opteron sorozatból) az a csúcs, leggyorsabb darab eddig. Valószínűleg változni fognak az árak egy kicsit.
-
Thrawn
félisten
válasz
VaniliásRönk #5599 üzenetére
A technológia évek óta kész van, én évek óta várom, hogy bekerüljön az AMD procikba.
A neten keringő Nehalem L1-L2-L3 cache késleltetéseket elnézve (feltéve ha igazak) épp ideje lenne. -
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #5562 üzenetére
Ezek a 21. század dekstop AMD procsszorai.
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #5524 üzenetére
Szia VR. El voltál veszve.
Azért ha van rá osztó az nem árthat még akkor is ha úgy van ahogy Oli mondja. Ddr3 cl5-l jobb. De ha benne van az 1600-s támogatás nem kér az enni. -
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #5524 üzenetére
Amire bejön az AM3 könnyen lehet hogy már lesz olcsó/gyors DDR3 is.
-
leviske
veterán
válasz
VaniliásRönk #5367 üzenetére
Én eddig azt hittem, hogy valami komolyabb oka is van. Mondjuk alacsonyabb fogyasztás, stb.. avyg egyszerűen nincs rá szükség és így kicsivel olcsóbb lesz a gyártás... Ber ez utóbbi minimálisan még igaz is lehet.
(#5368) nesa: Előre sajnálom szegény procikat.
Amúgy grat!
(aláírásod)
-
Thrawn
félisten
válasz
VaniliásRönk #5356 üzenetére
Azt, hogy a prociban lévő memvezérlő a DDR2 mellett fel van készítve a DDR3-as memóriák kezelésére, viszont a foglalat szabja meg melyik fajta használható fel hozzá.
-
Csiborbogár
őstag
válasz
VaniliásRönk #5353 üzenetére
Igen?
Azt hittem, hogy az AM3 az a dd3-at jelenti csak.
Ezek szerint menni fog ddr2-es és ddr3-as lapban is? -
csatahajós
senior tag
válasz
VaniliásRönk #5302 üzenetére
Hát úgy látszik mégiscsak jó ez a Kuma dolog, legalábbis GRIDben a 700 Mhz-es órajel hátránya ellenére is odaver...és ha hozzávesszük hogy ez is lock mentes proci, akkor egész jó vételnek tűnik.
Végső soron az L3 cache méret nagyon is befolyásolja a K10-et, úgy látszik 2 magra már elég a 2 MB, no de majd a Regor 45 nm-en még jobb lesz.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #5288 üzenetére
3250Mz-re gondoltál?
-
ricsy888
senior tag
válasz
VaniliásRönk #5278 üzenetére
Ez jó hír.
Viszont még mindig nem tudom, hogy megéri -e cserélni, milyen órajeleket lehet elérni egy ilyen X3 Phenommal
Szerk: Szóval azt mondod érdemes megvárni a 45nm-es Phenomokat.
Bár az elején biztos drágák lesznek és nekem csak 20k-m lenne a procira. -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #5259 üzenetére
Azért meglepő hogy működőképes SRAM cellák gyártása után még három év mire processzorok lesznek belőle. Persze értem én hogy minősíteni, finomhangolni, utóellenőrizni, tartós tesztelni, stb... kell a dolgokat. De kíváncsi lennék hogy egy ilyen csúcstechnológia esetében melyik az a folyamat amit nem lehet a beleölt pénz mértékével többé-kevésbé arányosan felgyorsítani.
-
Madmax81
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #5070 üzenetére
Ez most kinek szól ???
-
g4dg3t
senior tag
válasz
VaniliásRönk #5056 üzenetére
Az AMD ehelyett a négymagos Deneb és Propus, a hárommagos Heka és a kétmagos Regor processzorokra koncentrál, a cél a mielőbbi átállás a 45 nm-es gyártási technológiára.
ezek alapjan 45nanon lesz K10 alapu ketmagos (Regor)...csak kesobb
-
válasz
VaniliásRönk #5049 üzenetére
Legalább UP-olták a topicot.
-
J03Y
tag
válasz
-
Domi_Jani
tag
válasz
csupán annyi h ha az a proci nem képes elegendő teljesítményt kihajtani akkor fejlesztek k10re
nomeg nem találtam k8-as topicot hirtelen
-
zsolt1129
addikt
válasz
VaniliásRönk #5011 üzenetére
Köszi szépen mégegyszer.Csak már készen vagyok mert nem tudom mit csináljak.Mondták már azt is hogy váltsak intelre de most vettem meg mindent és ez is csak épphogy beleférne a keretbe.Akkor szerinted mehet a 9750-es is attól függetlenül hogy nincs a támogatottsági listán???
-
slett27
addikt
válasz
VaniliásRönk #5008 üzenetére
Valóban off, de legalább segítettünk.
Off vége.
-
slett27
addikt
válasz
VaniliásRönk #5006 üzenetére
Ez valóban igaz. Régebbi a lap, NF590 talán ?
Amúgy sokan teljesítmény visszaesésről meséltek, amikor a X2 6000+ után váltottak 9500(9550, 9600) Phenom-ra, ami ugye attól van, hogy kevés a freki, mert a játékok még általában csak 2 magot használnak ki. Tehát nem igazán jó 5let ez a 9600 ebbe a lapba. Inkább egy NF780i+Phenom 9850, drágább persze, de máshogy nem fogja tudni kihajtani a 2 VGA-t sztem. Vagy ha a lap elbírja, akkor regy 6400+ Black.
-
leviske
veterán
válasz
VaniliásRönk #4984 üzenetére
-
Thrawn
félisten
válasz
VaniliásRönk #4981 üzenetére
Tudom, ez náluk bevett szokás, hogy 6 hónaponként fejlesztenek a gyártástechnológián, de vajon a mostani mi lehet?
-
Thrawn
félisten
válasz
VaniliásRönk #4977 üzenetére
Vajon a napokban bejelentett CTI mit jelenthet?
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #4928 üzenetére
Arra, hogy két virtuális magon (valójában egy valóson) egy szálat futtatni teljesen más, mint két valós magon.
Mi a különbség azonkívül hogy azt mondod virtuális illetve valós mag, ha az erőforrások ugyanazok? ( ugyanannyi ALU, FPU, cache, stb... )
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #4926 üzenetére
Nem egészen értem a kérdést. Melyik két dologra gondoltál?
szerk.:
A "találgatásokkal" kapcsolatosan megjegyezném hogy szerintem az aktuális K7-K8-K10 arhitektúra nagyon is jó, csak van pár részlet, amelyen az AMD-nek illene már csiszolni egy kicsikét. Gondolok itt az ugrás előrejelzésre ( csapnivaló a Core2-höz képest ), az OoO hatékonyságára ( szerintem ebben is elmarad ), valamint a lebegőpontos utasítások végrehajtási idejére ( pl. az összeadásban a Core2 33%-kal gyorsabb ).
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #4890 üzenetére
Ezt mi alapján mondod?
Pl. a BKV is egyeduralkodó a maga területén, mégis az én zsebemből (is) akarják kompenzálni a veszteségét...
-
Telefunen
őstag
válasz
VaniliásRönk #4876 üzenetére
Nem az Athlon-okról beszéltem (természetesen azok vitathatatlan fölényben voltak), hanem arra reflektáltam, hogy a tua cel-p3 között nem volt difi.
-
Telefunen
őstag
válasz
VaniliásRönk #4872 üzenetére
Igen erősen visszafogta a tualatin magot az FSB, a 133-as P3-ak jókora előnyben voltak (vagy 20%)
-
slett27
addikt
válasz
VaniliásRönk #4872 üzenetére
...Athlonok pedig megették reggelire a P3-akat, a Willamette P4-ekről meg jobb nem is beszélni. Én ilyet szeretnék mostanában látni, pl : az AMD új 4 magosa 30%-al veri a legtöbb alkalmazásban a Q9xxx processzort.
off vége.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #4862 üzenetére
...és ebben a hsz.ben még csak egyszer van benne az IDF szó.
-
Jon Mathias
senior tag
válasz
VaniliásRönk #4805 üzenetére
Nem a ht ra gondoltam
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #4654 üzenetére
Mivel nem tudom hogy a 65 -> 45 nm váltás milyen következményekkel jár, így az sem tudom mi a nem következménye. Nekem ezek a die fotók önmagukban nem mondanak túl sokat. Csak azt látom hogy van rajtuk egy rakás színes négyzet meg téglalap. Ha feltételezem hogy 65 -> 45 nm váltás egy egyszerű zsugorítás, akkor ezeknek számban és arányaikban mindenütt egyezni kellene, nem?
szerk.: ... szerintem nem csak a nagyobb méretű L3 cache miatt látni ezeket.
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #4652 üzenetére
Sok-sok részletben.
-
bnss
veterán
válasz
VaniliásRönk #4441 üzenetére
Jelenlegi állás szerint nem is cserélek többször idén CPU-t, majd, ha lesz desktop vonalon is 45nm. Legalább már 45nm van "terítéken" AMD-nél is.
-
bnss
veterán
válasz
VaniliásRönk #4438 üzenetére
Nem zavar, ha valóban lesz idén 45nm átállás/megjelenés.
-
Thrawn
félisten
válasz
VaniliásRönk #4438 üzenetére
Dec 13. Nem volt ez olyan rég.
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #4332 üzenetére
Nem. A LOL dezz-nek szólt és annak ahogy lyukat akar beszélni a hasamba.
-
dezz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4323 üzenetére
Meg azért is írtam, mert maga a gyártó tisztában van vele, hogy mit bír a saját lapja, és adott esetben engedélyezheti eredeti spec. feletti procik használatát. Lásd pl. adott chipset hivatalos spec.-e feletti FSB utólagos támogatása manapság is bizonyos Intel procikhoz készült lapoknál.
(#4328): Vagy ha ez túlságosan megdrágítaná, azaz be kell érni kisebb ráhagyással, túlterhelés-védett vezérlőchipet alkalmazunk (túlterhelésnél lekapcsol). (Egyébként javaslom nézd meg bármelyik kapcsüzemű táp vezérlőchip doksijában: a kimeneti elkókra 100% ráhagyást írnak elő, a tantálokra meg általában 50%-ot, és a tekercsre is ekörül. Összességében nagyjából 30-50% ráhagyás adódik összteljesítményben.)
-
ftc
nagyúr
válasz
eddigi tervezéseim során 10% biztonásgi tartalékot csak egyenirányitoknál szoktunk használlni...a többinél max 5% s sokat mondtam.
Szóval nem biztos,hogy bírná a lap az egésszet...
-
törölt tag
válasz
Ez a "nem műszaki szempontból közelítő", nagyon mellé ment...
szóval +10%-ot akkor is el kell viselnie bármelyik AM2 lapnak, ha a fejed tetejére állsz is...
Ha már a műszakiasságnál tartunk, hol van az a dokumentum amiben le van írva ez a 10%? Ne haragudj, ha a hozzászólásodat nem tekintem annak.
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #4321 üzenetére
Képzeld, értem miről beszél dezz. Csak azt nem értem miért akarja a tuningot hozzákötni a specifikációhoz. A tuning nincs specifikálva.
szerk.: Melyik hülyeséghez ragaszkodom? A gyártó sem fogja tudni visszamenőlegesen megváltoztatni az AM2 paramétereit. Vagy hirtelen felfejlődik a gépemben az alaplap?
-
Thrawn
félisten
válasz
VaniliásRönk #4287 üzenetére
Erre sem válaszolt mi?
fLeSs: Egy 10 megapixeles csak van elfekvőbe nem?
-
Thrawn
félisten
válasz
VaniliásRönk #4276 üzenetére
Miért zavarjon? Kérdeztem tud-e valamit AMD oldalról de nagyon eltűnt azóta
Ha valamelyik hsz zavar vagy felidegesít nem is reagálok rá, mert indulatból nem mindig azt írja az ember amit kéne. Flém meg kell a francnak -
Thrawn
félisten
válasz
VaniliásRönk #4263 üzenetére
Ebben én semmi fikázást nem láttam csak tényeket. Viszont ha már a K10 topikban vagyunk írhatott volna olyat is aminek köze van a témához.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4263 üzenetére
Az AMD nem is szerepel a hsz-ében.
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4133 üzenetére
Tudom.... elsők között volt AMD690G chipsetem meg egy csomo AM2 alá...átéltem
Aki nem hiszi forduljon hzzám
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #4056 üzenetére
Valóban
Oliverda: azért nem küldik mert keresik a dobozt és a hűtöt
-
zlutor
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #3725 üzenetére
ja es meg annyit - lejart a szerkesztesi idoablak az elozo valaszomnal -, hogy stilisztikailag azert nem magas a lo egy kicsit?
en elismerem, hogy nem ennek a temanak vagyok a szakertoje (ha valaminek egyaltalan), de azert nem kene ennyire foghegyrol, nem?
-
zlutor
aktív tag
válasz
Pontosan nyilvan nem tudom, mert ha tudnam, nem ott dolgoznek, ahol most...
Viszont ez alapjan
[I]
As for the specifics of the bug, AMD Fellow Elsie Wahlig describes it thusly:Erratum 298 will be described as follows: "The processor operation to change the accessed or dirty bits of a page translation table entry in the L2 from 0b to 1b may not be atomic. A small window of time exists where other cached operations may cause the stale page translation table entry to be installed in the L3 before the modified copy is returned to the L2. In addition, if a probe for this cache line occurs during this window of time, the processor may not set the accessed or dirty bit and may corrupt data for an unrelated cached operation. The system may experience a machine check event reporting an L3 protocol error has occurred. In this case, the MC4 status register (MSR 0000_0410) will be equal to B2000000_000B0C0F or BA000000_000B0C0F. The MC4 address register (MSR 0000_0412) will be equal to 26h." [/I]
es az alapjan, hogy kerestem mar - igaz, csak szoftveres - hibat olyan, elegge bonyolult rendszerben ahol valodi parhuzamossag volt, mondtam azt, hogy ilyen esetekben altalaban (!) joval tovabb tart lokalizalni es reprodukalni a hibat, mint javitani...
Ez az artatlannak tuno nehany szo - "a small window of time exists" - nagyon meg tudja keseriteni az egyszeri munkasember eletet...
De ha itt csupa chipmernok van, aki ezt jobban tudja, akkor oket en itt es most mind megkovetem...
-
dokar
addikt
válasz
nagy valószínűséggel nem tervezési, hanem előállítási hiba
-
fLeSs
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3719 üzenetére
Nyilván nem, de egy CPU-tesztben csak így lehet kimérni, hogy melyik CPU a gyorsabb.
-
SzMhun
tag
válasz
VaniliásRönk #3719 üzenetére
Ha a procit akarják tesztelni akkor nekem annak tűnik
Mellesleg oda van írva[link]. -
engusz
veterán
válasz
VaniliásRönk #3705 üzenetére
Volt B1?
Na jóóó, várok még vele egy picit. Mivel lesz jobb/több a B3? Lehet tudni?
-
engusz
veterán
válasz
VaniliásRönk #3702 üzenetére
Wow, B3 stepping. Ez nekem új. Nem tudtam, hogy jönnek. Nekem is M2N-E lapom van, megkeresem Oliverdát. Köszi.
-
engusz
veterán
válasz
VaniliásRönk #3699 üzenetére
Aham, értem. Köszönöm a segítséget! Tehát, annyira sokat nem vesztek egyelőre, ha Phenom-ot teszek az sima AM2-es lapomba...
Van valahol teszt, amiben ilyen téren viszgálódtak? Tehát ugyanaz a Phenom proceszsor AM2-es és +-szos lapban is?
-
engusz
veterán
válasz
VaniliásRönk #3697 üzenetére
De ugyanúgy, ahogy AM2+-szos foglalatban, külön-külön szabályozza a négy mag energiagazdálkodását?
-
P.H.
senior tag
válasz
VaniliásRönk #3678 üzenetére
Lehetséges, hogy félreértelmezem, de:
""Processor" shall mean any Integrated Circuit or combination of Integrated Circuits capable of processing digital data, such as a microprocessor or coprocessor (including, without limitation, a math coprocessor, graphics coprocessor, or digital signal processor) that is capable of executing a substantial portion of the instruction set of an AMD Processor or an Intel Processor."
Ebben nincs benne, hogy pl. a teljes AMD64 utasításkészletet ismernie kell az Intelnek.
"For purposes of this Section 3.9, "Indirect Infringement" means a claim for infringement where the accused infringer is not directly infringing the subject patent rights(s), but is in some manner contributing to a third party's direct infringement of the subject Patent Rights(s) by, for example, supplying parts or instructions to the third party that as a result of such parts or instructions enable such third party to infringe directly the subject patent rights(s). Indirect Infringement includes without limitation contributory infringement and inducing infringement."
Így, az Intel lenne vagy nem lenne ...-ben, ha az AMD-t megvenné valamely 'harmadik fél'. Avagy jogi kérdések tömkelege jönne itt, pl. az "infringe directly the subject patent rights" az utasítások mekkora részét engedi ilyen esetben használni, az eladott, a vevő és a 'sértett fél oldalán?
-
fLeSs
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3678 üzenetére
Tudtommal az EM64T-t az Intel úgymond saját maga fejlesztette ki (persze lekoppintotta az x86-64-et, de ettől függetlenül úgytom, hogy saját fejlesztésként tartják számon), szóval emiatt talán nem lenne akkor szarban, mint ahogy gondolod.
Nem ismerem a két cég kitételeit, és ezt az egész dolgot ami a két cég között van, de ez egy bevett szerződési formulának tűnik, ami egyszerűen azt köti ki, hogy ha egy cég beleolvad egy másikba, akkor a tulajdonos nem örökli automatice ennek a jogait, és a szerződést az új helyzetnek megfelelően aktualizálni kell. Szóval valszeg nem lenne különösebb problémája ebből egyik cégnek sem, mert ha pl. az NV vásárolná fel az AMD-t, akinek már úgyis van keresztlicensz-megállapodása az Intellel, akkor csak újra kéne venni az egyes pontokat és kész.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3668 üzenetére
én mást tapasztaltam.
-
Raymond
titán
válasz
VaniliásRönk #3651 üzenetére
A tavalyi Q4 egy bonusz info lett
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #3644 üzenetére
Miért? Az ati egyenesben van. Az is alá tartozik.
-
Produkció
senior tag
válasz
VaniliásRönk #3501 üzenetére
akkor az már lancer lett volna
-
Produkció
senior tag
válasz
VaniliásRönk #3478 üzenetére
szokásos offok
miért kell mindíg előre temetni az amd-t? már több mint 1 éve folyamatosan temetikennyi gödröt még tömegsírnak se ástak ki anno
-
Raymond
titán
válasz
VaniliásRönk #3180 üzenetére
Hat kicsit elszallt velem a lo, de szerencsere most hogy levettem a PC-m oldalarol a lemezt es megsimogattam kicsit a regi Athlon XP-met kezd jobb lenni. Mar nem is emlekeztem ra milyen megnyugtato tud lenni az AMD-s procikbol arado kozmikus energia. Majd meg reggel mielott elmegyek meloba kinyitom a weboldalukat is es megerintem a kepernyot. Valahol olvastam nemreg hogy az meg jobb mert ott direktebb kontaktus van az energiaforraasal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mass Effect
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Suzuki topik
- Opel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest