- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Amazfit GTS 4 - divatos megjelenés
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
core i7
addikt
válasz
Malibutomi #20103 üzenetére
vajon melyik éri meg majd jobban anyagilag
de a poén az ,hogy még egy 10 magos intelnél is jobb ára van
-
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #20084 üzenetére
A threadripper miért ilyen nagy? csak úgy sacc/kb mondom az EPYC is ekkorának tűnik.
Teljesen olyan, mintha csak a kupak lenne más. A Threadripper valójában hibás/hibásan összerakott EPYC? Vagy a kupak alatt nem ugyanaz van, hanem a socket/pin kompatibilitás miatt hasonló méret?
-
válasz
Malibutomi #20084 üzenetére
mint a péklapát.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi #19519 üzenetére
Nyugtával a napot...
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #19401 üzenetére
Ugyan...
Az i5-4690K-m normál felhasználás alatt ritkán ment 60 fok fölé a 4,4Ghz tuningommal, pedig csak egy jobbféle sima toronyhűtővel hajtottam, egy Alpenföhn Matterhorn Pure-al. Ez minden, csak nem felforrás. AVX2 alatt lehetett elrontani a napját, de ha megfelelő áramfelvételi limitet beállítottad BIOS-ba, akkor itt sem sült meg. Lásd a mellékelt Lynx képek a néhánnyal ezelőtti posztomban.
Az van mindig elfelejtve, hogy a paszta+kupak is az adott TDP-re volt méretezve, és tuningnál ezt lépte át az ember először... -
válasz
Malibutomi #19267 üzenetére
Nekem sem világos, hogyha sikerült az AMD-nek összehozni egy 8 magos procit 4GHz-en, akkor miért jöttek arról pletykák, hogy a 4 magos változatok nem érik el ezt a frekvenciát sem. Az lenne nekem a logikus, hogy a 4 magosok nagyobb üzemi frekvenciát érnek el. Ugyanakkor a 4-6 magosokról szinte alig van szivárgás, alig tudni róluk valamit. Illetve annyi tűnik valószínűnek, hogy 4-6 magos modellek nem is lesznek induláskor. Én igazából azt is megkérdőjelezem, hogy a 4-6 magos procikból ne lenne 4GHz-nél gyorsabb majd.
-
seolwon
tag
válasz
Malibutomi #19263 üzenetére
Csak majd éppen ezért nem lesz "rendes" ellenfele a 7700k-nak.
-
joysefke
veterán
válasz
Malibutomi #19263 üzenetére
Nem hiszem hogy technikai oka lenne, a kevesebb maggal pont magasabb orajelet kellene tudnia elerni.
Könnyen lehet, hogy termékszegmentáció:
lehet nem akarják, hogy a magasabb kategóriás terméküknek bárhogyan (órajelben) konkurenciát állítson az olcsóbb termékük. Ettől függetlenül persze a manuális vagy automata tunninggal érhető el magasabb órajel. Gondolom... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi #19034 üzenetére
Akkor 'vidánnye nekik.
-
Panzika
tag
válasz
Malibutomi #18935 üzenetére
Jólvan akkor nem csak szerintem
(#18936): születésnapod is "vótmá". Ne legyen több?
(#18937): hát ajánlom hogy magasabb órajelek legyenek... Asszony i3-ja is 3.7GHz-et tud. Meg nehogy már a 4/4-es menjen az i3/pentium ellen..
Ilyen 65W TDP-vel legalább 3.8GHz-t kellene hozni a 4 magnak minimum... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi #18931 üzenetére
Miért lenne hülyeség? Adott keretből adott időben vásárol az ember, így a használtak is játszanak, azzal is versenyre kell kelni, főleg a budget kategóriában.
-
válasz
Malibutomi #18929 üzenetére
Mondjuk érdemes nézni használt árakat is; fehérváriként szerintem én 90-re alkudhatnám ezt, mellé meg tesóm Győrből elhozhatná nekem ingyen ezt. 130-ért nem járnék rosszul talán.
A 6/12-es Ryzen nagyot robbanthat mondjuk szerintem is, ha olcsó lesz az AM4.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi #18924 üzenetére
Csak hogy az AMD szempontjából nem az a lényeg, hogy a SL és a KL hogy viszonyul egymáshoz, hanem a Ryzen viszonya az előbbi kettőhöz. Kis túlzással az emberek zömének pillanatnyilag még egy 2500k-t sincs túl sok oka lecserélni másikra, annyira lassan adagolta a fejlődést az Intel. És akkor egy 6 éves cuccról beszélünk.
-
Sipike19
tag
válasz
Malibutomi #18639 üzenetére
1, Munkára IGP
Hát, ha tönkremegy, és halaszthatatlan dolgunk van, amit egy 30-40K-s dvga-val 2-3 óra alatt megcsinálunk, akkor miért ne vegyünk egyet az I5-I7 mellé, ha alra van pénz akkor egy dvga már semmi.
Ugyanezt a munkát IGP-vel lehet, hogy a 2-3 óra helyett 5-6 órába fog telleni, ha valaki a gépen keresi a pénzt akkor meg azért egy dvga-ra már tegyen félre pénzt.
Tehát jobban járunk ha lesétálunk, vagy beautókázunk a boltba.Ha megnézed a HEDT (2011v3)-as procikban nincs is IGP. I7 6800K-6950X.
Renderelés, modellezés igényli a dvga-t.2, Játékra
Melyik mai játék fut el egy ilyen szaron???
Ha IGP-n akar valaki játszani akkor alra meg ott az AMD A10 átlagosan játékokban még mindig 20-30% az előnye, és még olcsóbb is.3, ha tonkremegy a VGA akkor jol johet, de en meg sosem hasznaltam.
Ne is használd. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #18635 üzenetére
Mivel egy teljesen más foglalat kellett az IGP-s procikhoz az pedig leragadt az alsó kategóriában. Jöhet, csak a hiánya az árán is látszódjon meg.
-
Simid
senior tag
válasz
Malibutomi #18619 üzenetére
Igen, nyilván ezért írtam ezt is példának mint fals info.
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #18619 üzenetére
Azért az továbbra is kérdés, milyen lesz az elérhetőség. Nyilván nem lesz hülye az AMD sem 4 magos csipeket szórni a piacra, ha ugyanazt eladhatja többszörös áron 8-magosnak.... Főleg nem az elején, aikor sanszoan a gyártás lesz a szűk keresztmetszet, nem a kereslet...
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #18613 üzenetére
Nem úgy volt, hogy mindegyiknél engedélyezve lesz a HT ?
-
válasz
Malibutomi #18505 üzenetére
És ez még 95 helyett 125 wattos TDP-vel is simán jó. Most már nagyon várom.
-
Ragnar_
addikt
válasz
Malibutomi #18329 üzenetére
Valóban, 70-80k-ért egy 4c/8t proci valószínűbb, (de akkor miért vegyek AMD-t ?
fogyasztás miatt talán..) de kérdés mi lesz a következő generációs konzolokban, és hogy tovább tudnak-e lépni a 4 mag kihasználásáról játékoknál. (És nem csak 20%-ot hoz kb. +2c/4-6t)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #18329 üzenetére
A magszám emelése igazából egy iparági igény is. Tíz éve léteznek legalább két magos procik, és csak egy éve tudnak a fejlesztők több szálon parancsokat kreálni szabványos formában. Amikor a hardver és a lehetőségek között ekkora kontraszt alakul ki, akkor azt mindig egy robbanásszerű szoftveres fejlődés követi, mert kilenc év alatt a kutatások történtek (már csak a konzolok miatt is, ahol ez a probléma nem létezett), csak azokat nem sikerült implementálni egy PC-s portba, emiatt sok esetben multiplatform szoftverbe sem. Most viszont leporolható számos kutatás az elmúlt kilenc évből.
-
Fiery
veterán
válasz
Malibutomi #16283 üzenetére
-
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #16260 üzenetére
Egyetértek Fieryvel.
A marketing percepció, az pillanat érzékelésének uralása. Amit te írtál, hogy megnézi a dx12 tesztet és mit gondol. Ez is percepció, és marketing.
Ennek egy elég erőteljes eszköze a királytermék. Csak egy példa a te példádra: az amd marketing akkor sikeres, ha azt tudja veled elhitetni, h a kártyája olyan erős és mégis olyan egyszerű, hogy ugyanazt a teljesítményt 25%-kal olcsóbban tudja adni. (Lásd Maxwell) vagy épp ellenkezőleg, ha csak azt tudja veled elhitetni, hogy azért, hogy őt válaszd, 25%-kal olcsóbban kell adnia.
Azért hogy előbbi meggyőző legyen , kell egy termék, ami nem csak olcsóbb (egyszerűbb) , hanem erősebb is.Ugyanez érvényes a zenre is.
-
Fiery
veterán
válasz
Malibutomi #16257 üzenetére
"erosodik a visszhang hogy az AMD sokkal erosebb DX12 alatt"
Pletyka.
"raadasul az NV elegge ugy fest eddig hogy valamit toketlenkedik"
Ez is pletyka.
"de majd biztosat akkor tudunk ha be is jelentenek (vagy mutatnak vegre) valamit"
Igy van. Addig nagyjabol en 50-50-re vennem az allast. Azaz, latatlanban azt mondom, az egyelore nem igazan letezo DX12 jatekok alatt hasonlo teljesitmenyu lesz a 2 architektura. Ha pedig ez a helyzet, az nem trendfordito, az nem huzza ki az AMD-t a sz*rbol (a dGPU piacon).
-
leviske
veterán
válasz
Malibutomi #15928 üzenetére
Meglepne, ha egy HBM-es termék "jó áron" lenne kapható. Nem véletle jelezték már a Polaris-ok kapcsán is, hogy csak a csúcs termékeken éri meg a cégnek anyagilag és ezért csak a paletta két legerősebb tagja kapja majd meg.
(#15933) Oliverda: Abból, hogy vélhetőleg lesz a professzionális piacra HBM-es verziója a Raven-nek, még nem következik feltétlenül az, hogy desktopon is lesz ilyen. Szerintem akármennyire is jó lesz a Zen, a HBM által indokolt árazást a Raven nem hiszem, hogy kitudná szolgálni teljesítményben. Elvégre a roadmap-ek alapján a lapkának alapból a Bristol helyét kell betöltenie a Summit Ridge alatt.
Nekem reálisabbnak tűnik annak a lehetősége, hogy a Skylake-E ellenfelének szánt cucc kap először desktopon HBM-et, 400-1000 dolcsis árcédulával egyetemben.
-
hugo chávez
aktív tag
válasz
Malibutomi #15918 üzenetére
"Azzal mar nem is veszes, de a socket elbir ennyit?"
Ha a fogyasztás szempontjából érted, miért ne bírna, ha úgy tervezik? Ha jól rémlik, az IBM POWER 7-nek is 250 watt volt a TDP-je. És már az IBM gyártástechnológiája is a GloFo-é.
(#15925) Oliverda:
"Ez egy szerver APU lesz HPC-be. Szerintem desktopra le sem hozzák, nem lenne sok értelme."
Szerintem sem. De ha lehoznák (akár csak workstation-be), akkor is 1000+ dolláros cucc lesz.
-
leviske
veterán
válasz
Malibutomi #15926 üzenetére
HBM nélkül szerintem nincs sok értelme 7870/7950 erejű IGP-t pakolni egy APU-ba, DCC ide vagy oda. Szerintem desktopra a Raven meg fog állni a Bonaire szintjénél és az már szép eredmény lesz, ha azt a DDR4+DCC kombóval képesek lesznek sávszélesség tekintetében kiszolgálni. Pláne, hogy ahhoz túl kéne ugrani a 2133MHz-en a hivatalos támogatás tekintetében, nem is kicsivel.
-
Valdez
őstag
válasz
Malibutomi #15918 üzenetére
7970-nél mindenképp gyorsabb lesz 2048 sp, és a legújabb gcn iterációval (7970 csak gcn 1.0 volt), és egy rakás sávszélességgel. Persze a core clock is fontos.
Mindenesetre ez túl szépen hangzik. -
hugo chávez
aktív tag
válasz
Malibutomi #15916 üzenetére
250 wattos TDP mellett lehet is az.
-
dergander
addikt
válasz
Malibutomi #15655 üzenetére
Az APU-t jobban várnám,de az úgylátom idén csak álom marad. Viszont érdekes lehet az FX utódja is,ha már játékok alatt hozza az intel szintet,és persze van sok mag és jó ár , akkor egyértelmű a dolog. Vicces hogy a "Barton" óta ilyet már egyátalán nem érezni....mikor is volt az már?
-
válasz
Malibutomi #15657 üzenetére
Szerintem felesleges oda az "annyira" szó.
-
válasz
Malibutomi #15655 üzenetére
“The idea that AMD is a cheap solution has to be replaced with the idea that AMD is a very competitive solution."
Ez nagyon fontos, de ehhez szállítaniuk kell a teljesítményt és a hatékonyságot.
-
apatyas
Korrektor
válasz
Malibutomi #15569 üzenetére
Ezt a hírt lehúzták a wc-n, annyit is ért. Mármint, a 'spotted' része. A., Zen először cpu-ban jön, b., ha lenne legyártott működő chip, arról már bizony azonnal tudnánk ( kell tudatni a részvények miatt), c., aztán lesz belőle APU, d., aztán lesz belőle HBM-es hűdebonyolult szörnyeteg.
-
Goose-T
veterán
válasz
Malibutomi #15569 üzenetére
Ha tényleg lesz, akkor tuti ilyenre fogom cserélni a Trinity-s tévére kötött kisgépemet, ami már bő három éve szolgál.
-
Fiery
veterán
válasz
Malibutomi #15389 üzenetére
Ebben a bizniszben 400M apropenz, hidd el. Persze miutan kirugtak a dolgozok 2/3-at (vagy mar 3/4-nel jarnak?), egyre jobban hangzik az a 400M, ez teny. Vesd ossze a 400M-t az nVIDIA eves forgalmaval peldaul. Most mar fura osszevetni az AMD es az nVIDIA eves forgalmat, tudom en, de cca. 6-8 eve nem ilyen oriasi volt a szakadek kozottuk.
Mennyi ido is telt el a legutobbi 3 WHQL Catalyst kozott? A 15.7.1 nem jatszik, az egy bugfix frissites volt, magyarul el**sztak a 15.7-et, hiaba volt rajta WHQL plecsni. Nekem az remlik, hogy 3 honap telt el a 14.9 es a 14.12 kozott (mar csak a verzioszam alapjan is annyinak kene lennie), azutan 7 (!) honappal jott a 15.7. En nem ezt a driver frissitesi ciklust latom a tobbi GPU-gyartonal, de biztos rosszul nezek valamit
En ha veszek egy 200 rugos videokartyat, ennel azert picit gyakrabban szeretnek hozza friss videodrivert kapni. Es nem (csak) betasat.
-
Fiery
veterán
válasz
Malibutomi #15381 üzenetére
Az AMD jelenlegi meretehez kepest talan szamottevo a konzol biznisz, de egy Intel vagy nVIDIA meretu cegnek apropenz. Eleg szomoru, hogy ha a minimalis hasznot hozo konzol bizniszen kell egy cegnek tengodnie. A "tartja fenn" pedig borzalmas allapotokat jelent valojaban. Olyan szinten megvagtak a supportot, R&D-t, PR-t, marketinget, hogy az valami botrany. Nincs ember semmire, senki nem tud semmit, senki nem javitja ki a bugokat, stb. Senki nem foglalkozik a fejlesztokkel sem mar -- pedig abban viszonylag jo volt az AMD az elmult evekben me'g.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi #15356 üzenetére
Ez mennyire hiteles, hogy 2016-ban jön az asztali ZEN? És azt lehet tudni, hogy '16-ban kb mikor?
Vagy akkorra már játékra is előnyösebb lesz inkább APU-t venni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged