Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
apatyas
Korrektor
válasz
huskydog17
üzenetére
Átfutottam a német nyelvű cikket, rég volt, amikor rendesen értettem és használtam is.
Nem úgy volt, hogy most is a takarékra tett magoknak a feszültsége is le van szabályozva? Nem a legmagasabban járatott mag feszültségét kapja az összes többi is.
Hiányolom a k10stat nevű segédprogramot, nagyon hasznos volt a maga idejében. Nincs vmi hasonló alternatíva jelenleg, 2400G és egyebekre? -
apatyas
Korrektor
Vagy az a pcmark10 teszteredmény erősen bétás még, vagy ez nem 8 valós mag.
->7nm, ->zen2, ->8mag, és az eredmény 17.9%? Na nee. Esetleg a 15W korlátoz ennyire, vagy a pcmark10 tojik a sok magra.
Az is hihetetlen, hogy SMT tiltva adják ki a tetejét, ok említik hogy még jöhet nagyobb típusszámmal és engedélyezve. -
apatyas
Korrektor
válasz
paprobert
üzenetére
Nem látom benne az L4 cache-t. Az Inteleknél ki tudja írni.
Az emelkedés 3%. Szerintem ez egy overclockolt current gen és a statokat átírt bejegyzés. -
apatyas
Korrektor
válasz
Petykemano
üzenetére
Utána kellene olvasnom ennek az új verziónak. Túl jó volt a Zen a cinebenchben, felsőbb nyomásra ki kellett adni új verziót, amiben már ismét a kékek vannak előnyben?
Szerk: oh most látom, ugyanezt írtad már fel az általad linkelt twitter alá. -
apatyas
Korrektor
válasz
DraXoN
üzenetére
Csak, hogy tovább bővítsem a furcsafacsartságok listáját:
- Először, csak nem értettem, miért van ott a becsült túlhajthatóság, ha OEM lista, aztán visszaolvastam és consumer lista is. De akkor is, ez hogy kerülne bele még így is..
Utána kerestem a fogyasztási adatokat, na az meg nincs benne! OEM listában.
Nem folytatom, ez vastagon kamu.
(az őskori Excavatorok benne vannak, de a mostani 14/12 nm cpu szériából semmi, pl) -
apatyas
Korrektor
Nosztalgikus ez az új legózós felépítés, mintha csak azokat az időket olvasnám újra, amikor a north bridget épp behozták a procival egy tokba, de még nem integrálták. Valamint, a clusteres többfoglalatos alaplapok kora is kísértetiesen visszaköszönt. Az inga megint lendült egyet a másik irányba.
-
apatyas
Korrektor
Sikerült megkaparintanom egy Ryzen 7 2700X mintapéldányt egy X470-es development boarddal, hát ne tudjátok meg, milyen jól hasít! És az órajelei! Helyből köröket ver a legújabb Frozen Lake magos intelekre is! Az állam a földön keresem éjfél óta, ebben a hónapban még nem volt ilyen jó hír! Ezek nem ám a bolondját járatják a hűséges AMD vásárlókkal!
(psszt) -
apatyas
Korrektor
válasz
Balala2007
üzenetére
A 12 ciklusosnak mennyi a teljesítményelőnye? Jól látszik?
-
apatyas
Korrektor
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Kifejezetten informatívok ezek a grafikonok. Az elsőn voltak évszámok, a másodikon se vízszintes se függőleges semmi. Akkor a másodikat legalább tágabb indulásról húzhatták volna össze

Ez az, ami úgy néz ki, mintha. Mintha szép lenne, de aztán semmi ténylegeset nem hordoz.
Rakjam offba? Meh. A diák is offosak.
Pláne azután, hogy megnéztem mi az a CAGR, a piacnövekedését jelölő szám. Vagyis köze nincs a teljesítményhez. Első dia komplett kuka. Másodiknak se füle se farka. Kb éves tervnek jó, hogy lesznek új termékek.
Na elteszem magam aludni. Pöff-pöff-pöff. -
apatyas
Korrektor
válasz
Németh Péter
üzenetére
Ja hogy nem olvastam el rendesen nálad az L2-t. Helyből azt hittem, a memória késleltetéssel foglalkozol.
-
apatyas
Korrektor
-
apatyas
Korrektor
válasz
Petykemano
üzenetére
1. ok legyen
2. amit bele is írtam, FX 9590, meg most hozzákerestem, FX 9370. A számítási teljesítmény / W olymértékben romlik, hogy nincs értelme tényleges használatra, csak elmondható, hogy náluk van a hivatalosan legnagyobb órajelű processzor ( x86-on, stb, egyéb kitételek). Koronaékszer: kurva drága, sokat fogyaszt, cserébe elmondható hogy nekik van de a másiknak nincs.
Ementén alkottam azt a véleményt, hogy párszáz MHz-ért extra fogyasztással fizetni szerintem nincs értelme.
Az igaz, hogy az XFR csak rövid időtartamokra viszi fel addig, egyébként a normális fogyasztási szinteken tartja, node ez meg nem számottevő segítség egy normális folyamatos munkánál. Notinál, pulzus szintű terhelés mellett, farokméregetésre, bencs nyerésre, persze jó.. (Intelesekre gondolok itt inkább, amik így akarnak trükközni)
Szerk: ez utóbbiban lehet hogy mégis tévedek, és keverem a sima turbóval az XFR-t -
apatyas
Korrektor
válasz
Petykemano
üzenetére
Csak egy-két apró szelettel nem értek egyet:
"A ryzen XFR 4.1-ig megy el, 95W TDP-ből.
A Threadripper XFR 4.2-ig, 180W TDP-ből. (akkor is, ha közben duplázódott a lapka)
A Zeppelin egy LP node-on készül, 3.7-4Ghz körül nagyjából megáll a skálázódás. Lehet, hogy a Threadripper nem is fogyaszt 180W-ot 4.2Ghz XFR használata esetén, de mindenesetre látszólag 2x TDP keretből +100Mhz jött ki."
Itt én inkább azt mondanám, hogy a 180W tdp a dupla lapka szükséglete, de arról fogalmunk sincs, hogy az XFR mennyit dob hozzá/emészt fel ebből. Különösen, ha ez csak pár mag turbóját jelenti.A másik:
"Csak annyit mondtam, hogy ha a 12LP egy HP node, akkor a a 32nm PDSOI alapján - ellentétben a 14LPP-vel - elméletben nem logikátlan a 2x TDP mellett +400Mhz elérése."
Ennek nem sok értelmét látom - kétszeres tdp árán párszáz megahertz. Kizárólag a kirakattermék, az abszolút csúcs felvonultatására jó, mint a felhozott eredetije (FX 9590) is. Nem reális használatra.Szerk: lassan írtam, harmadikként mondom el ugyanazt. De legalább egyetértünk.
-
apatyas
Korrektor
válasz
Plasticbomb
üzenetére
És linuxon elérhető lesz, csak hogy kekeckedjek?
Sz: nem a luvnya, hanem az alá dedikált CU. -
apatyas
Korrektor
válasz
wsanyi
üzenetére
És? Hol érdekes, hogy hol volt a cache, nem ez volt a lényeg.
Nájsz hogy volt PII-esetek, de példának okáért, a 486-osban is volt L2 az alaplapon és L1 a processzorban, sőt, a 386-osban is volt alaplapi L1 cache.
És, azt is kevered, hogy az említett PII-esnél az FSB nem a processzor órajele, amit említettél a korábbi hsz-odban..
További logikai bakugrás, hogy te első körben a memó órajelet akartad a cpu-éhoz felhozni - és nem a cache órajeléről értekeztél, vagyis csapongsz. Igen, manapság legfeljebb az L1 és L2 órajele van a maggal egyezőn, minden más lassabb. Mert ezt teszi lehetővé a technológia, erre mondtam, hogy nem lehet elérni az egykori ideális állapotot.
Legyél pontosabb és tájékozottabb légyszíves, és a témához logikailag kapcsolódó információkat hozz légyszíves, különben a szalmabáb érvelésbe esel. -
apatyas
Korrektor
válasz
wsanyi
üzenetére
Van ott még más gubancolódás is.
"De ha szinkronba kerülne ez az érték a CPU órajelének értékével, akkor nagy előrelépést lehetne elérni."
Valóban, az Infinity Fabricnak jót tesz, ha emelkedik az órajel, de egyrészt nincs különösebb ugrás a CPU órajele környékén (fölé menni mondjuk nyilván nincs is értelme), másrészt, a memória sávszél tekintetében meg abszolút mellékes, a normál cpu-knak a 2400 effektív MHz környékénél jelentősen magasabb DDR4 memóórajel nem kell (a Ryzeneket az Infinity Fabric miatt memóOCzzák, nem a memósávszél miatt). Memóriaéhes feladatoknál még lehet értelme.
APUknak valóban jót tesz, de az más tészta.
Sz: ipartörténeti kiegészítés: a cache-k akkor kezdtek elterjedni, amikor a memóórajel leszakadt a cpu-étól, de hogy az újra eléréssel a cache-eket ki lehetne dobálni a prociból, azt kétlem. -
apatyas
Korrektor
válasz
Petykemano
üzenetére
Adjanak ki most egy normális notit Ravennel és shut up and take my money, aztán egy év múlva megvenném ugyanúgy a "Raven2"-t is erősen feljavított órajelekkel. (inkább off)
-
apatyas
Korrektor
Kérdést hozok másik topikból #26850:
ha a mostani AM4 alaplapokon HDMI 1.4b támogatás van írva, akkor a később megjelenő Raven Ridge-el ez felfejlődhet-e 2.0-ra, illetve megjelenhet-e a HDMI-s Freesync? -
apatyas
Korrektor
válasz
jobesz
üzenetére
Már egy ideje van más is, Oli írta itt korábban.
Bristol A12-9800 + A320 chipes alaplap csomag németeknél, 209 euróért, opcionálisan a többi komponenst is mellé lehet válogatni. Állítólag kiszállítják ide. -
apatyas
Korrektor
DDR3-1600 a max sávszél amit egy noti valaha is támogat, fehér holló kivételekkel - hogy az előző érából hozzak példát a gyártók trehányságára. Nem a CCX ill fabric zavart. Úgy gondolom, hogy attól ha a fabric kimarad, még nem fog se a késleltetés, se a sávszél javulni. De majd meglátjuk, messze még a második félév. Ja, és a JEDEC kiadhatná végre a magasabb órajelű szabványokat, mert addig tuti biztos nem lesz változás.
-
apatyas
Korrektor
válasz
hobizoli
üzenetére
Igen, ha vmelyik felső fémezési réteg módosításával meg lehet oldani, akkor hamar megvan. ( Volt itt egy éve linkelve egy tervezést részletező videó, nagyon hasznosnak tartom. Eh, a yt kereső csak szemetet dobál, nem találatokat, nem tudom újralinkelni. )
De attól tartok, hogy ha a gyökerénél akarják javítani, akkor nem csak azon kellene változtatni. -
apatyas
Korrektor
válasz
Petykemano
üzenetére
Ami biztosan tilos:
- a konkurencia kizárását előíró feltételek a kedvezménynél, illetve
- az előállítási ár alatt történő árusítás. -
apatyas
Korrektor
Azt tudja vki, hogy a cpu-z egész konkrétan mit tesztel a benchmarkjában? Az eddig meglengetett eredmények és a miheztartás végett (jó tudom már csak pár nap).
Mert azon nem igazodok ki, hogy a Kabini 2.2GHz is 660-at dob, meg a PhenomII x4 3-3.2GHz is akörülit, és azért a két cucc messze nem egy kategória. -
apatyas
Korrektor
válasz
lezso6
üzenetére
Általános hablatyolás részemről: ha nem tudományos pontosságú számításról (avagy sok műveleten keresztül is stabil eredményekről), illetve nem csillióbites titkosítási feladatról van szó, akkor normális hétköznapi számolásokban ugyan mi a francra kellene akár már a 128 bites adatábrázolás? Integer vagy lebegőpontos, mindegy. 2^128 = 3.4E+38 , ami összehasonlításképp, még mindig ~ 5*10^14 százmilliárdszorosa a mólnyi anyagmennyiségben (6*10^23) levő részecskék számának - retttttttttenetesen sok.
-
apatyas
Korrektor
Kíváncsi leszek majd egy 4modul-8mag / 4mag-8szál összehasonlításra (Bull vs ZEN). Ha jól sejtem, azt nem feltétlen lépi le? Tudom ez amúgy senkit nem érdekel.
-
apatyas
Korrektor
válasz
Petykemano
üzenetére
Kölcsönkérhetem a jósgömböt pár percre, a következő heti számokhoz?
-
apatyas
Korrektor
válasz
velizare
üzenetére
"Neural Net Prediction: This one is super nerd-level exciting for me. Oh man. Inside the Zen architecture is an actual artificial neural network that is learning and predicting what instructions inside the CPU will be required. This learning AI is also predictive just like Smart Prefetch, but instead of predicting data, NNP is concerned with knowing what instructions and pathways inside the chip will be needed for executing an application. Staying on top of how an application can best flow through the chip also neutralizes a potential source of latency penalties.
Together, Neural Net Prediction and Smart Prefetch represent a pretty big chunk of the +40% IPC we’ve previously cited."Erről még nem olvastam, azt hiszem.
-
apatyas
Korrektor
-
apatyas
Korrektor
válasz
Petykemano
üzenetére
Így nem gáz. Az lett volna a gáz, ha otthon gyorsabban fut le az inteles

-
apatyas
Korrektor
válasz
Petykemano
üzenetére
Vicces ez a weboldal, mobilon captchát dob hogy megnézhessem. Természetesen nem sikerült. Javát kösz nem kapcsolom be hozzá.
-
apatyas
Korrektor
válasz
Petykemano
üzenetére
Szerintem jól gondolkodsz az SMT yield nagyságáról illetve hogy igazából az alacsonyabb lenne a jobb.
Mert Inteléknél a HT-nek igazán az ooo mentes Atomoknál volt nagy jelentősége, meg ha jól tudom, a béna pénégyeknél. -
apatyas
Korrektor
válasz
Oliverda
üzenetére
A cache felsorolásban volt a 12/64MB verzió. Ez L3-t tekintve nem elírás?
Eddig úgy tudjuk, egy szilíciumlapon van nyolc mag. Az alapján, az említett konfiguráció core szerint három die-t, míg cache ügyileg négyet tartalmazna. S azt hogy? (nem is lehet benne 2 jó + két féllapka, mert a négyes core blokkokkal együtt veszik el a hozzá tartozó 4MB L3 is )
17212: oh. Akkor rosszul emlékeztem, hogy csak komplett core komplexeket tiltogatnak. -
apatyas
Korrektor
válasz
headhunter
üzenetére
16953
Egyébként egy crappy cikk. Zöldségeket hordanak össze. -
apatyas
Korrektor
Valaki erősítse meg vagy cáfolja, hogy azok tényleg DDR4 modulok és slotok, és akkor már 99% az igazság. Sajna olyan rossz a kép, hogy semmit nem lehet megszámolni, vagy elolvasni rajta.
Bármi egyéb, amit adott évhez lehet kötni? Miért vannak középtájt a SATA csatlakozók, van-e rajta az az M.2 vagy milyen foglalat?
Amit látok: 4 tűs CPU tápdugó megvan, sehol az ATX 24 tűse, csak 2db 6tűs csatik, meg mintha egy régi fél AT tápcsatlakozó lenne rajta. Garantáltan OEM lap. HDMI és DP úgy tűnik megvan balra, akkor nem valami őskövület fotója újrahasznosítva.
Fekvő M.2 csatlakozót nem nagyon tudok kivenni, talán az első 16-os PCIe előtt lehet, de akkor az a chipset fölé lógna. Inkább egy kis PCIe lesz ott. Amúgy, lenne OEM lapon M.2 csati?
Milyen chip lehet a 16-os PCIE meg a másik hosszú között? Mert az sem kicsi, egy hangchipnek kifejezetten nagy, és nincsenek kondijai.Az utolsó slot egy sima PCI, vagy 16-os?OEM gépbe minek lenne kettő x16-os? Helyesbítek: az utolsó fehér csati alatt csak harmadáig vannak lábak-tűk, max 8x-os lehet. -
apatyas
Korrektor
Simán jöhetne a chipset nélküli alaplap + Bristol Ridge. Erre várok, szeretnék már végre asztali konfigot venni. Mellesleg, a DDR4-2133 támogatású notis BR elég harmatos. És nem szeretem a konfigurálható TDP keretet sem, tuti hogy elb.k az összes konfigot vele. Ezért szeretnék asztalit.
-
apatyas
Korrektor
válasz
derive
üzenetére
Vagy lefuttat külön egy kis tesztet, ami figyeli, hogy milyen feszültségnél kezd el hibázni a mag, és azt engedi feljebb menni (mi is volt ennek a neve.. egy ilyen tesztprogram hozzáférhető volt régebben, a sima Core időtájt). Vagy, magonként lesz egy hőmérő dióda, ami megmondja, hogy adott terhelés mellett melyik magon marad alacsonyabb a hőmérséklet. De ezek így igazából más aspektust is vizsgálnak, akár lehet mindkettő is valamelyik fázisban.
Offnak az offja.. -
-
apatyas
Korrektor
válasz
Mahrenburg
üzenetére
Majd utána végleges lesz.
Még ES-t se látott senki normális ember ZENből. -
apatyas
Korrektor
válasz
solfilo
üzenetére
Oli #15831
apatyas #15835
A Bristol még 28-on innen lesz inkább. -
apatyas
Korrektor
válasz
lezso6
üzenetére
Neeem.
1 intel mag = 100%.
1 intel mag + 1 HT mag = 100% + 30%, az utóbbi a többlet teljesítmény az alap maghoz képest.
130% /2 = 65% ha egyenlően osztjuk el a mag+ a HT szál között. Erre mondta a másik kolléga, hogy a HT hatékonysága 60%. Ami így elég hülyén van kifejezve, mert az alap teljesítményre csak 30%-ot tesz rá.(Ugyanezt ha a Bulldozerre számolod ki, az jön ki, hogy 80% + 80% = 160%, így ott a modul második fele +60% teljesítményt ad hozzá az elsőhöz.)
Viszont, amíg a BD modul második felét egyszálas ámde jól optimalizált, "sűrű" programmal sehogy sem tudod kihasználni, addig az intel magnál egy "sűrű" program az egész magot leterheli, ezért nem jut erőforrás a virtuális szálat futtatni. Ha meg mégis azt is munkára fogják, akkor a két szál konkurál a valós erőforrásokért, így hátráltatják egymást.
-
apatyas
Korrektor
válasz
stratova
üzenetére
Elpufogtatják a 9000-es tartományt is (érdemtelenül), aztán jöhet megint kompletten új számozás a Zennel. Mennyit is bírta ez a rendszer? a Llano volt az első APU, tán 3xxx-al? Közvetlen előtte az Athlon II/Phenom II ment, x2 240 .. x4 980 -ig. Azelőtt meg szintén négyjegyű. Csak értelmetlenül karattyolok.
-
apatyas
Korrektor
válasz
stratova
üzenetére
Ami infót én olvasok ki belőle:
"out of its Carrizo PC processor, simply by applying more aggressive power management to the 28nm design."
Ezt megerősíti a másik mondat:
"The Bristol Ridge design was a study in using power management to overcome performance limits tied to heat, voltage and current."
A Bristol Ridge is 28nm és a power management tekintetében fejlesztették, nem pedig pipe cleaner. Eddig konkrétan nem láttam leírva. -
apatyas
Korrektor
válasz
Balala2007
üzenetére
És egy normál programban ezek az utasítások benne vannak, vagy Intelre van fordítva és észre sem veszi? Az AGU-ra vonatkozóan. A többi dolog talán magától érvényre jut.
-
apatyas
Korrektor
válasz
Oliverda
üzenetére
"ZEN-based cpu development is on track to achieve greater than 40% IPC uplift from our previous generation"
Szerintem határozottan jobban hangzik, mint az 'up-to-40% gain'. Azt kéne még eldönteni, hogy melyik a previous generation: AM3-ra a Vishera, de ha figyelembe vesszük azFM2-thelyesbítek: mobilokat, akkor Excavator? -
apatyas
Korrektor
válasz
Oliverda
üzenetére
Többnyire.. és aztán meg nem. Pl, olvastál valaha szilárdtestfizikai tárgyalásmódban a mezoszkopikus vezetési jelenségekről? Ohm-tv linearitásai csak makro méretekben igazak, és az még csak a dolgok széle...
Sz: csak egy példa akart lenni arra, hogy a dolgok nem pont olyan lineárisok stb, mint ahogy többnyire elsőre tálalják mérnököknek. -
apatyas
Korrektor
válasz
Oliverda
üzenetére
Azt elhiszem, hogy lesz ilyen. Az a hihetetlen, hogy ezt így egyben és fizikai valójában, csak úgy hopp valakik meglátták, mint kalapból a nyuszit. A fejlődési folyamat nem ezt diktálná.
(az eredeti cikket elolvasni nem tudtam, köszönet a másikért. Szóval, még semmi sincs belőle, csak tervek) A bulváros sz.hajhász cím azt sugallta, hogy már létezik a cucc, ez volt a hihetetlen számomra. -
apatyas
Korrektor
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ezt a hírt lehúzták a wc-n, annyit is ért. Mármint, a 'spotted' része. A., Zen először cpu-ban jön, b., ha lenne legyártott működő chip, arról már bizony azonnal tudnánk ( kell tudatni a részvények miatt), c., aztán lesz belőle APU, d., aztán lesz belőle HBM-es hűdebonyolult szörnyeteg.
-
apatyas
Korrektor
Na jó, ezt benéztem, a cikk tartalma ugyanaz, mint amit Oliverda linkelt már.
A Radeon találgatósban linkelte Malibutomi:
[link] -
apatyas
Korrektor
válasz
Valdez
üzenetére
Igen, a fogyasztást jól leszorították az Excavatoroknál, de milyen áron? Láttuk a 8700P Dota2 tesztjénél, hogy milyen alacsony órajelekre áll be szerencsétlen. Duplaoff: Ebből a szempontból jobb a Beema, mert ott ugyanilyen videó terhelésnél is megtartja a 2GHz órajelet, elvileg ugyanolyan 15W fogyasztás mellett. Persze igp-ben gyengébb, de nem annyival mint amennyire a CU-k harmadolása alapján lenne. Nálam a Dota 2 Beema-n 16 fps körüli átlagon ment, a Carizzo 8700P 21 fps-ével szemben. Triplaoff: CPU igényes játék esetén gondolom a különbség még kisebb lenne.
-
apatyas
Korrektor
Ha tényleg Intel, akkor elég jól játsszák mézesmázos köntösben az irgalmas szamaritánus megmentő szerepét, holott csak végre kifizetik azt a versenyhivatal által kiszabott vastag büntit, amit évek óta húznak.
-
apatyas
Korrektor
Ezen agyaltam napok óta, hogy kikeressem.
Llano magja vagyis Husky felépítése, kíváncsi leszek, hova fejlődik ehhez képest:
Ja, a piros belőle a Llano. -
apatyas
Korrektor
May 6th 1pm EST = 7pm itt holnap, azaz szerdán. Egész nap izgulni fogok!

Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Kuponkunyeráló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen autót vegyek?
- E-roller topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8365U I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Apple iPhone 14 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Még ES-t se látott senki normális ember ZENből.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)